Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Wyznaczanie terminu przydatności do spożycia dla żywności RTE w odniesieniu do Listeria monocytogenes
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 147265
10.15199/65.2024.2.2
bezpieczeństwo żywności
żywność gotowa dospożycia
termin przydatności dospożycia
Listeria monocytogenes
food safety
ready-to-eat
‘use by’ date
Listeria monocytogenes
OPAKOWANIE 2020-3
Kemira kreśli wizję przyszłości opakowań
nr katalogowy: 125534
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-1
Żywność gotowa na czas kryzysu
nr katalogowy: 49527
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Opakowania do żywności wygodnej
Joanna Piekarska
nr katalogowy: 60577
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Bakterie Listeria monocytogenes w żywności gotowej do spożycia
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 97379
10.15199/65.2016.3.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Psychrotrofy w chłodniczym przechowywaniu żywności
Dorota Zielińska
Aleksandra Ołdak
Anna Rzepkowska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 93645
10.15199/65.2015.9.3
ELEKTROINSTALATOR 2021-12
SYSTEM BHP W FIRMIE – BRAK WARUNKÓW PRZESTAŁ BYĆ ARGUMENTEM
nr katalogowy: 135238
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Na patelnię i gotowe
nr katalogowy: 12004
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Szkółka cukiernicza. ABC czekolady. Temperowanie
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 12866
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-9
Wykonywanie posadzek przemysłowych z zastosowaniem materiałów KERAKOLL
T. Tomczyk
nr katalogowy: 2706
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Walory żywieniowe i przydatność kulinarna kaszy kuskus
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 88925
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Co zakaz używania plastiku oznacza dla cukierni i lodziarni? – ROZMOWA Z EWĄ KRASOŃ-BÓJKO, WICEPREZES GALAGO POLAND
nr katalogowy: 130793
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-14-15
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 114785
AUTO MOTO SERWIS 2022-TS-1
Śmieciarka DAF CF340 FAN 6x2 – gotowa na każde wyzwanie
Jacek Błaszkowski
nr katalogowy: 139821
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 134240
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-2
Elżbieta Bożejewicz
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 89530
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Plusy i minusy franczyzy
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 134934
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Street food w Europie
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 115758
gastronomia uliczna
Europa
street food
Europe
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 108591
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 84408
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-16-17
Orteza pret-a-porter, czyli zrób ją sam i wyjdź
nr katalogowy: 115134
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Trendy kulinarne na 2022 rok
nr katalogowy: 134953
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-3
Odzież robocza na zimę – jaką włókninę ocieplającą wybrać
Piotr Głowski
nr katalogowy: 136655
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
POLAGRA 2020 gotowa na nowe W trosce o Twoje bezpieczeństwo!
nr katalogowy: 127654
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-8
Nowa siedziba Wilo w Polsce!
nr katalogowy: 69896
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Nowości w ofercie Martin Braun
nr katalogowy: 55254
AUTO MOTO SERWIS 2022-TS-1
Śmieciarka DAF CF340 FAN 6x2 – gotowa na każde wyzwanie
Jacek Błaszkowski
nr katalogowy: 139821
OPAKOWANIE 2024-11
Pierwsza gotowa do wprowadzenia na rynek butelka z papieru
nr katalogowy: 151677
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-2-3
Nowości BUDMY 2020
nr katalogowy: 124543
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-7
Krótki czas uruchamiania urządzenia z systemem wbudowanym Linux
Maciej Andrzejewski
Grzegorz Wojtaś
nr katalogowy: 85786
10.15199/ELE-2014-070
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Poznaj Dobrą Żywność
nr katalogowy: 20574
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Najnowsze osiągnięcia firmy Pavan w zakresie produkcji makaronu
nr katalogowy: 47017
OPAKOWANIE 2013-10
Laser włóknowy w bezpośrednim grawerowaniu form drukowych
IZABELLA KRZYWICKA-KOZIEŁ
nr katalogowy: 79765
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-10-11
Mysz gotowa do walki z otyłością
nr katalogowy: 76683
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Z łososiem norweskim dookoła świata
nr katalogowy: 53153
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
POLAGRA 2020 gotowa na nowe. W trosce o Twoje bezpieczeństwo!
nr katalogowy: 127676
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
POLAGRA 2020 gotowa na nowe. W trosce o Twoje bezpieczeństwo!
nr katalogowy: 127676
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
POLAGRA 2020 gotowa na nowe. W trosce o Twoje bezpieczeństwo!
nr katalogowy: 127703
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Nowa maszyna STM Arrow Can EPV 14/2 w ofercie STM GROUP gotowa do odbioru!
Mateusz Kinda
nr katalogowy: 149348
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Nowa maszyna STM Arrow Can EPV 14/2 w ofercie STM GROUP gotowa do odbioru!
Mateusz Kinda
nr katalogowy: 149348
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Novel Foods - nowa żywność w UE oraz możliwości jej zastosowania w przemyśle mięsnym
Dariusz Nowak
Michał Gośliński
nr katalogowy: 122546
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Żywność minimalnie przetworzona - owoce i warzywa
H. Kowalska
nr katalogowy: 20786
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Żywność ekologiczna - rynek z perspektywą
Marta Stus
nr katalogowy: 18998
OPAKOWANIE 2009-7
Pierwszy etap budowy fabryki PRINTPACK w Kutnie zakończony
nr katalogowy: 45853
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-8
Skutki braku osłony wałka przekazu mocy
Jerzy Szewczyk
nr katalogowy: 69845
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
Aktualności
nr katalogowy: 48685
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-1
Branża papiernicza gotowa do nowych wyzwań
nr katalogowy: 124657
ELEKTROINSTALATOR 2020-4
PROGNOZA DLA GLOBALNEGO RYNKU MAGAZYNOWANIA ENERGII 2019
nr katalogowy: 126070
OPAKOWANIE 2015-5
Zapakuj właściwie, czyli DS Smith PackRight Centre w Kielcach
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 91350
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
POLAGRA 2020 gotowa na nowe W trosce o Twoje bezpieczeństwo!
nr katalogowy: 127654
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Żywność funkcjonalna - dyskusyjnie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 32764
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Żywność zmodyfikowana genetycznie - podstawy prawne (1)
I. Tańska
nr katalogowy: 22399
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Produkty mleczne nośnikami składników prozdrowotnych
Justyna Żulewska
nr katalogowy: 76482
OPAKOWANIE 2012-5
Długoterminowy wynajem sprzętu firmy Videojet
nr katalogowy: 67908
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-8-9
Ze statku do silnika?
nr katalogowy: 67170
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Jak dobrze sprzedać swoją piekarnię?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 121151
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Gastronomia wraca do życia
nr katalogowy: 127624
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-3
Odzież robocza na zimę – jaką włókninę ocieplającą wybrać
Piotr Głowski
nr katalogowy: 136655
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
Poznaj Dobrą Żywność - na dziedzińcu SGGW
Marta Stus
nr katalogowy: 62009
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Nowa żywność aktualny stan prawny
Justyna Cieślak
nr katalogowy: 95672
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Biotechnologia i nanotechnologia w produkcji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67953
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Perspektywy rynku żywnościowego Cz. II. Zmiany popytu na żywność
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 74711
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Żywność funkcjonalna - aspekty prawne
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 41091
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Żywność genetycznie modyfikowana w Polsce: gdy histeria zalewa fakty
Krzysztof Grygier
nr katalogowy: 29979
AURA 2012-11
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 72204
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Żywność ekologiczna kontra konwencjonalna
nr katalogowy: 43850
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Polskie Forum Żywności Ekologicznej
nr katalogowy: 145170
CHŁODNICTWO 2009-9
Żywność genetycznie modyfikowana - szanse i zagrożenia dla konsumentów
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
PAULINA DĄBROWSKA
nr katalogowy: 46822
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Żywność funkcjonalna - żywność poszukiwana
Marta Stus
nr katalogowy: 18989
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
Poznaj Dobrą Żywność
nr katalogowy: 1752
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Piknik "Poznaj Dobrą Żywność" w ogrodach SGGW
nr katalogowy: 68852
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Innowacyjna technologia produkcji prozdrowotnych wyrobów mięsnych
nr katalogowy: 103843
OPAKOWANIE 2017-5
Mleko, awokado, skorupiaki - czy to przyszłość branży tworzyw sztucznych?
nr katalogowy: 106027
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 131483
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Żywność light coraz nardziej popularna
nr katalogowy: 4991
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Żywność funkcjonalna - co to dziś oznacza?
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 59552
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Żywność funkcjonalna na rynku amerykańskim
Bohdan Achremowicz
Adam P. Kuczyński
nr katalogowy: 91372
10.15199/65.2015.5.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Piknik "Poznaj Dobrą Żywność"
nr katalogowy: 92052
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Poznaj Dobrą Żywność
Barbara Czarnecka
nr katalogowy: 61436
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Ocena możliwości wykorzystania proszku buraczanego jako substancji barwiącej do produkcji kiełbas homogennych
Karol Kostecki
Marta Woźniak
Ryszard Kowalski
nr katalogowy: 120395
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Wyroby mięsne jako żywność wygodna
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 88577
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Projektowanie termicznej obróbki żywności kwaśnej i zakwaszonej. Cz. I
Richard Podolak
Piotr Kołakowski
nr katalogowy: 75465
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Nowe składniki żywności przegląd decyzji Komisji Europejskiej. Cz. I
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 59550
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Żywność funkcjonalna
nr katalogowy: 62914
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-18
Symulator zagrożenia
Henryk Piekut
nr katalogowy: 70585
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
NOWE KONCEPCJE W ZAKRESIE PAKOWANIA rewolucjonizują przemysł mleczarski
nr katalogowy: 123062
OPAKOWANIE 2020-12
Jubilatka gotowa na nowy rok
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 129460
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-11
Pierwsze na świecie połączenie drukarki cyfrowej CMYK z tekturnicą – z BHS Corrugated jest to możliwe!
nr katalogowy: 134696
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-4
Wymagania higieniczne dotyczące ścian, podłóg i sufitów w zakładach produkujących żywność
MARCIN KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 22552
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Drożdże Organiczne-BIO EKOrewolucja na rynku drożdży
nr katalogowy: 124725
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Drożdze Organiczne - EKOrewolucja na rynku drożdży
nr katalogowy: 119908
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Znakowanie i reklama żywności funkcjonalnej - czyli jak zgodnie z przepisami podkreślić właściwości prozdrowotne żywności
Izabela Tańska
nr katalogowy: 119340
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-2
GMO to poważny problem czy "gonimy" króliczka?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 104092
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Piknik Poznaj Dobrą Żywność
łęk
nr katalogowy: 45687
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-8
Parlament 492 milionów
nr katalogowy: 48464
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Żywność koszerna. Cz. 1
Małgorzata Wiśniewska
nr katalogowy: 47053
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Propozycje zmian w rozporządzeniu o nowej żywności
Katarzyna Stoś
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 51877
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zanieczyszczenia fizyczne w żywności
Antoni Gibowicz
Robert Palka
nr katalogowy: 139147
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
"Dobra żywność" na warszawskim pikniku
nr katalogowy: 54454
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kreuj żywność na miarę XXI wieku Nowe kierunki studiów w SGGW w Warszawie
nr katalogowy: 137850
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 105162
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-23-24
Legitymacja bez granic
nr katalogowy: 72249
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-14-15
Wodny minimalizm
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 69093
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 100335
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Browar Okocim obchodzi 175. urodziny
nr katalogowy: 126832
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Plusy i minusy franczyzy
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 134934
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Z życia Polskiej Izby Przemysłu Chemicznego
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 134196
AURA 2007-8
Recenzje
nr katalogowy: 29011
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-7
Czy mięso może być żywnością funkcjonalną?
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 27871
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Żywność wygodna w sektorze mięsnym
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 25471
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Możliwość zastosowania gryki jako surowca w procesie ekstruzji
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 43805
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Mięso i przetwory mięsne jako żywność funkcjonalna
Halina Makała
nr katalogowy: 82519
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Miros ław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59062
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Smaczna i zdrowa żywność - zgodnie z oczekiwaniami konsumentów
nr katalogowy: 32542
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-12
Pakiet rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie środków polepszających żywność
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 40141
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Surowce i produkty finalne łańcucha piekarskiego a ich zanieczyszczenie wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi
Marta Ciecierska
Mieczysław Obiedziński
nr katalogowy: 38734
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Prawne warunki wprowadzania nowej żywności do obrotu
ŁUKASZ BOBEŁ
nr katalogowy: 35491
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
"Żywność i żywienie w XXI wieku – wizja rozwoju polskiego sektora spożywczego"
nr katalogowy: 50130
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
"Żywność funkcjonalna w Polsce - dziś i jutro"
Anna Karwowska
Adam Bogacz
nr katalogowy: 32215
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Czy żywność genetycznie zmodyfikowana jest bezpieczna???
nr katalogowy: 39788
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Uleganie modom może być niebezpieczne dla piekarzy
nr katalogowy: 36584
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Żywność regionalna i tradycyjna
Katarzyna Majewska
nr katalogowy: 66219
CHŁODNICTWO 2023-1
Amerykańskie wagony chłodnie
nr katalogowy: 142003
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
New Product Development - jak opracowywać nowe napoje funkcjonalne, cz. I
Adam Bogacz
nr katalogowy: 70383
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Poznaj Dobrą Żywność!
nr katalogowy: 69683
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Klasyka zawsze powraca
nr katalogowy: 109763
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Masło czy margaryna - riposta
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 82607
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
SLOW FOOD - czy warto?
nr katalogowy: 69077
CHŁODNICTWO 2020-4
POLAGRA 2020 gotowa na nowe. W trosce o Twoje bezpieczeństwo
nr katalogowy: 127766
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 131483
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Żywność funkcjonalna obecnie i w przyszłości
KRZYSZTOF KRYGIER
ANNA FLOROWSKA
nr katalogowy: 35489
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
PDŻ jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych polskich znaków jakości żywności - podkreśla Anita Szczykutowicz, dyrektor departamentu promocji i komunikacji MRiRW w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 71036
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Co to jest "czysta etykieta" - CLEAN LABEL?
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 84842
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Produkty funkcjonalne w żywieniu osób starszych
Anna Jędrusek-Golińska
Danuta Górecka
Krystyna Szymandera-Buszka
nr katalogowy: 98615
10.15199/65.2016.5.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Żywność mrożona bardziej popularna niż kiedykolwiek
nr katalogowy: 133088
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Ekożywność zdrowa żywność w XXI wieku?
Aneta Brodziak
Jolanta Król
nr katalogowy: 110551
żywność ekologiczna
certyfikat
jakość
konsument
organic food
certificate
quality
consumer
CHŁODNICTWO 2023-1
Amerykańskie wagony chłodnie
nr katalogowy: 142003
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Recepta na zdrowie
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76500
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-26
Bakterie w szynce?
nr katalogowy: 56809
AURA 2016-3
Żywność przyjazna dla klimatu
nr katalogowy: 97056
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Zielony Tydzień
nr katalogowy: 131714
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Żywność mrożona bardziej popularna niż kiedykolwiek
nr katalogowy: 133088
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Konsumenci wysoko cenią dobrą polską żywność
nr katalogowy: 85520
OPAKOWANIE 2012-10
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 71905
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Żywność porażona
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 63442
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
"Natura Food 2010" - ekologiczna i zdrowa żywność w natarciu
nr katalogowy: 56216
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Zielony Tydzień
nr katalogowy: 131714
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kreuj żywność na miarę XXI wieku Nowe kierunki studiów w SGGW w Warszawie
nr katalogowy: 137850
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Żywność jako ładunek i zapas magazynowy. Cz. II
Radosław Sutkowski
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 81366
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Trendy w spożyciu żywności wygodnej
Halina Makała
nr katalogowy: 80786
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Metody selekcji mikroorganizmów o właściwościach probiotycznych
Marcin Schmidt
Agnieszka Olejnik-Schmidt
nr katalogowy: 55116
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Samo zdrowie
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 102064
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Kalejdoskop ze świata napojów - październik/listopad 2011 r.
nr katalogowy: 64623
OPAKOWANIE 2015-11
Przyjemne z pożytecznym- 6. konferencja Smurfit Kappa
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 94915
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Makarony błyskawiczne - skład surowcowy a wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86966
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. 3)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 55239
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Junk food
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 90555
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Żywność funkcjonalna i jej znaczenie na współczesnym rynku
Halina Makała
nr katalogowy: 111722
10.15199/65.2018.1.4
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
innowacyjne rozwiązania
functional foods
bioactive ingredients
innovative solutions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne novel food – wiodący trend ostatnich lat
Joanna Markowska
Agnieszka Tyfa
Anna Drabent
nr katalogowy: 150454
10.15199/65.2024.9.3
nowa żywność
bezpieczeństwo zdrowotne
ustawodawstwo
fermentacja precyzyjna
mięso hodowlane
glony
mykoproteiny
owady
novel foods
health safety
legislation
precision fermentation
cultured meat
algae
mycoproteins
insects
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Intensywność wrażeń
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 75771
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-16-17
Żywność po inżyniersku
Henryk Piekut
nr katalogowy: 100135
CHŁODNICTWO 2023-1
Lodówki zasilane energią słoneczną w krajach rozwijających się, mogą zmniejszyć głód i spowolnić zmiany klimatu
Mohan Ganguly
nr katalogowy: 141996
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Żywność jako ładunek i zapas magazynowy. Cz. I
Radosław Sutkowski
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 80670
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Substancje krioochronne w chłodniczej obróbce żywności wygodnej i funkcjonalnej
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Dariusz Góral
nr katalogowy: 87607
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Żywność specjalnego przeznaczenia propozycja zmiany przepisów w UE
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 71975
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Dezynfekcja i dezynsekcja środków transportu mięsa i wyrobów mięsnych
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 65232
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Powłoki jadalne do minimalnie przetworzonych owoców i warzyw
Sabina Galus
nr katalogowy: 67209
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Opakowania do chłodzonej żywności wygodnej
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 56896
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Nutraceutyki szansa dla zdrowia współczesnych konsumentów
Małgorzata Kostecka
Tomasz Czernecki
Paweł Szot
nr katalogowy: 103970
10.15199/65.2017.2.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność Cz. I. Funkcje, modyfikacje i uwarunkowania prawne
Agnieszka Anna Pilarska
Jolanta Gawałek
nr katalogowy: 97378
10.15199/65.2016.3.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Comfort food – żywność na pocieszenie
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 142327
żywienie
żywność na pocieszenie
nutrition
comfort food.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Bakterie probiotyczne w produktach mięsnych
Zbigniew J. Dolatowski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 50749
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Jakość mikrobiologiczna żywności w Polsce
Bożena Windyga
Halina Ścieżyńska
nr katalogowy: 50146
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-6
Żywność GMO - aspekty prawne
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 45320
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-6
Innowacyjne instrumenty trwałej i zrównoważonej konsumpcji
Beata MICHALISZYN
nr katalogowy: 45173
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
WYDARZENIA Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 47078
CHŁODNICTWO 2009-8
Rola Chłodnictwa w Ogólnoświatowym Wyżywieniu
nr katalogowy: 46416
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
"Nauka Praktyce i Praktyka Nauce" - innowacyjne podejście w rozwiązywaniu problemów
nr katalogowy: 62731
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Bio znaczy różnorodność i radość smakowania
nr katalogowy: 56545
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
I konferencja Rady Promocji Żywności Prozdrowotnej
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 96248
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Wiadomości
nr katalogowy: 99843
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
UWM w Olsztynie bada żywność z myślą o zdrowiu i rozwoju społeczeństwa
nr katalogowy: 134737
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Producenci przekazujący żywność nie płacą podatku VAT - wyjaśnia Marek Borowski, prezes zarządu Federacji Polskich Banków Żywności w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 71989
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Biochemiczne metody identyfikacji mikroorganizmów zanieczyszczających żywność
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 74714
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Miejsca i wydarzenia związane z mięsem i przetworami mięsnymi jako atrakcja turystyczna
HALINA MAKAŁA
nr katalogowy: 149628
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Wprowadzanie na rynek żywnościowy wzbogacanych środków spożywczych
Monika Zagrajek
nr katalogowy: 98688
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego – zastosowanie i wymagania prawne
Adrianna Pląsek
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 129150
10.15199/65.2020.11.3
żywność medyczna
choroby metaboliczne
leczenie żywieniowe
żywienie dojelitowe
medical foods
metabolic diseases
nutritional treatment
enteral nutrition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego – zastosowanie i wymagania prawne
Adrianna Pląsek
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 129150
10.15199/65.2020.11.3
żywność medyczna
choroby metaboliczne
leczenie żywieniowe
żywienie dojelitowe
medical foods
metabolic diseases
nutritional treatment
enteral nutrition
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Polskie specjały
nr katalogowy: 92447
OPAKOWANIE 2011-8
SPIS TREŚCI
nr katalogowy: 61720
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Poznaj Dobrą Żywność
nr katalogowy: 4283
ELEKTROINSTALATOR 2020-4
ELEKTROMOBILNOŚĆ W POLSCE
nr katalogowy: 126072
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-7
Targi - Konferencje
nr katalogowy: 20781
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego(XXVIII)
nr katalogowy: 18556
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH