Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AURA 2019-3
Zmiany klimatu największym zagrożeniem dla kawy
Piotr Skubała
nr katalogowy: 119048
10.15199/2.2019.3.3
uprawa kawy
dzikie gatunki kawy
zmiany klimatu
coffee cultivation
wild coffee species
climate change
AURA 2022-11
A co jak stracimy dzikie gatunki roślin i zwierząt?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 140550
10.15199/2.2022.11.4
dzikie gatunki
leki
drzewołaz trójbarwny
bintangor
wild species
drugs
phantasmal poison frogs
bintangor
AURA 2022-11
A co jak stracimy dzikie gatunki roślin i zwierząt?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 140550
10.15199/2.2022.11.4
dzikie gatunki
leki
drzewołaz trójbarwny
bintangor
wild species
drugs
phantasmal poison frogs
bintangor
AURA 2022-10
Dzikie rośliny nadzieją dla ludzkości
Piotr Skubała
nr katalogowy: 139903
10.15199/2.2022.10.1
medycyna
leki
barwinek różowy
onkologia
dżungla tropikalna
medicine
drugs
pink periwinkle
oncology
tropical jungle
AURA 2022-10
Dzikie rośliny nadzieją dla ludzkości
Piotr Skubała
nr katalogowy: 139903
10.15199/2.2022.10.1
medycyna
leki
barwinek różowy
onkologia
dżungla tropikalna
medicine
drugs
pink periwinkle
oncology
tropical jungle
AURA 2022-10
Dzikie rośliny nadzieją dla ludzkości
Piotr Skubała
nr katalogowy: 139903
10.15199/2.2022.10.1
medycyna
leki
barwinek różowy
onkologia
dżungla tropikalna
medicine
drugs
pink periwinkle
oncology
tropical jungle
AURA 2022-10
Dzikie rośliny nadzieją dla ludzkości
Piotr Skubała
nr katalogowy: 139903
10.15199/2.2022.10.1
medycyna
leki
barwinek różowy
onkologia
dżungla tropikalna
medicine
drugs
pink periwinkle
oncology
tropical jungle
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Dwa espresso proszę!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138818
kawa
palenie
zaparzanie
rodzaje napojów kawowych
dodatki do kawy
walory prozdrowotne kawy
kofeina
coffee
roasting
brewing
types of coffee drinks
coffee additives
health benefits of coffee
caffeine
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Mięso dzika surowcem do przetwórstwa
Tomasz Żmijewski
Janusz F. Pomianowski
Adam Więk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 118692
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
AURA 2021-12
Róża dzika – cenna roślina w lecznictwie i krajobrazie
Mariusz SZMAGARA
Marek KOPACKI
Barbara MARCINEK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 134973
10.15199/2.2021.12.1
róża dzika
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
róża w krajobrazie
tradycja
symbolika roślin
obrzędowość
wild rose
pro-health properties
healing properties
rose in the landscape
tradition
plant symbolism
rituals
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - wrzesień 2007
nr katalogowy: 30763
AURA 2023-2
Cykoria korzeniowa – rzadko uprawiane warzywo wysokoinulinowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141757
10.15199/2.2023.2.1
cykoria korzeniowa
roślina wysokoinulinowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
root chicory
high inulin plant
nutritional value
pro-health properties
AURA 2023-2
Cykoria korzeniowa – rzadko uprawiane warzywo wysokoinulinowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141757
10.15199/2.2023.2.1
cykoria korzeniowa
roślina wysokoinulinowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
root chicory
high inulin plant
nutritional value
pro-health properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Wyznaczanie trendów dzięki innowacjom WILD
nr katalogowy: 78953
AURA 2023-5
Pijawki i inne zwierzęta w leczeniu chorób
Piotr Skubała
nr katalogowy: 143135
10.15199/2.2023.5.2
leki
pijawka lekarska
hirudoterapia
dzikie zwierzęta
drugs
medicinal leech
hirudotherapy
wild animals
AURA 2023-5
Pijawki i inne zwierzęta w leczeniu chorób
Piotr Skubała
nr katalogowy: 143135
10.15199/2.2023.5.2
leki
pijawka lekarska
hirudoterapia
dzikie zwierzęta
drugs
medicinal leech
hirudotherapy
wild animals
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 81734
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 86195
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Jak zostać liderem funkcjonalności? - Wywiad z Robertem Zarembą, dyrektorem ds. sprzedaży i marketingu WILD Polska
nr katalogowy: 29444
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - maj 2011 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 60667
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Przyszłość coffee barów
PAWEŁ MANISTA
nr katalogowy: 23967
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Uwielbiam robić kawę. Rozmowa z Agnieszką Rojewską, Mistrzynią Świata Baristów i Mistrzynią Świata Coffee in Good Spirits
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 138671
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Uwielbiam robić kawę. Rozmowa z Agnieszką Rojewską, Mistrzynią Świata Baristów i Mistrzynią Świata Coffee in Good Spirits
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 138671
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Strefa kawy
nr katalogowy: 46097
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12634
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Kawa dla każdego
nr katalogowy: 4344
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - grudzień 2007 r.
nr katalogowy: 32849
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - sierpień 2007
nr katalogowy: 30047
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12679
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Coffee&tea. Tea&coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12846
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12653
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Coffee&Tea, Tea&Coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12765
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Coffee&tea, Tea&coffee
nr katalogowy: 12597
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Coffee&Tea, Tea&Coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12754
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
WILD wprowadza międzynarodowe trendy do Europy
nr katalogowy: 67195
OPAKOWANIE 2005-1
COFFEE SERVICE - Europejska jakość - polska cena
Barbara Nowakowska
nr katalogowy: 11077
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
Coffee&Tea, Tea&Coffee
Renata Zawadzka- Ben Dor
nr katalogowy: 12818
OPAKOWANIE 2005-1
COFFEE SERVICE - Europejska jakość - polska cena
Barbara Nowakowska
nr katalogowy: 11077
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - październik 2007
nr katalogowy: 31558
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Coffee & Tea Tea & Coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12875
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Coffee&tea, tea&coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12724
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Coffee&tea, Tea&coffee Gorącego czaju łyk
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19262
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Coffee&tea, Tea&coffee Kawowa rewolucja Nie tylko bawarka
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19217
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Nie możemy zmienić kierunku wiatru, ale możemy odpowiednio ustawić żagle
nr katalogowy: 51261
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Coffee&tea. Tea&coffee
Renata Zawadzka- Ben Dor
nr katalogowy: 19304
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Cold brew coffee - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 122471
10.15199/64.2019.8-9.2
kawa cold brew
kawa macerowana na zimno
rynek cold brew
cold brew coffee
cold coffee extraction
cold brew market
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Uwielbiam robić kawę. Rozmowa z Agnieszką Rojewską, Mistrzynią Świata Baristów i Mistrzynią Świata Coffee in Good Spirits
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 138671
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - październik/listopad 2011 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 64622
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Królowa cappuccino
nr katalogowy: 44863
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Kawowe igrzyska
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 39717
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Co poza kawą?
PAWEŁ MANISTA
nr katalogowy: 24634
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Konkursy
nr katalogowy: 139518
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Klimat coffee barów
EWA SZULĘCKA
DAILY CAFÉ
nr katalogowy: 29652
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Kawa na mistrzowskim poziomie
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 53165
AURA 2020-6
"Jedno zdrowie" - o znaczeniu przyrody w czasach pandemii
Piotr Skubała
nr katalogowy: 126631
10.15199/2.2020.6.2
koronawirus
choroby odzwierzęce
różnorodność biologiczna
„mokre targi”
coronavirus
zoonoses
biodiversity
„wet markets”
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Charakterystyka i kierunki zagospodarowania dziczyzny
Tomasz Żmijewski
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 112859
10.15199/65.2018.3.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Napoje funkcjonalne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 121522
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 100335
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Konkursy
nr katalogowy: 139518
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Sweets and Coffee 2015 Forum Kawiarni - Cukierni - Lodziarni
Marta Truskolawska
nr katalogowy: 92631
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
WILD. Herbata - wiele innowacyjnych możliwości
nr katalogowy: 20688
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-5
TL5- nowoczesne oświetlenie biur
Piotr NOWICKI
Jacek WILD
nr katalogowy: 3750
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Napoje funkcjonalne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 122476
OPAKOWANIE 2018-5
Ekologiczny polietylen do pakowania kawy
nr katalogowy: 113725
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Wyzwania pod znakiem kawy
Konrad Oleksak
nr katalogowy: 59495
OPAKOWANIE 2022-1
Zaczęło się od kawy...
nr katalogowy: 136019
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-3
Inspirujące wnętrza
Dariusz Gocławski
nr katalogowy: 100952
OPAKOWANIE 2006-1
Z nami zapakujesz wszystko
nr katalogowy: 18073
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-9
Czytelnia Cafe
DG
nr katalogowy: 12077
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
W sieci
nr katalogowy: 84679
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-4
HFCC based recognition of bird species
ROBERT WIELGAT
TOMASZ P. ZIELIŃSKI
TOMASZ POTEMPA
AGNIESZKA LISOWSKA-LIS
DANIEL KRÓL
nr katalogowy: 34614
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Perfekcyjne espresso
nr katalogowy: 18543
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Spotkajmy się w kawiarni!
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 63459
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Kawowa fascynacja
DOMA
nr katalogowy: 11864
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Kawowa fascynacja
DOMA
nr katalogowy: 11864
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 83804
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Z kraju - ze świata
nr katalogowy: 4157
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności – wrzesień 2010 r.
nr katalogowy: 54923
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Na dziko
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 140247
dziczyzna
sarna
dzik jeleń
wartość odżywcza
obróbka termiczna
przyprawy i dodatki do dziczyzny
potrawy z dziczyzny
venison
roe deer
wild boar deer
nutritional value
heat treatment
spices and game additives
venison dishes
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Tea&coffee
nr katalogowy: 12598
AURA 2020-12
Biomasa organizmów żywych na Ziemi dawniej i dzisiaj
Piotr Skubała
nr katalogowy: 129379
10.15199/2.2020.12.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Tea&coffee. Yerba mate - herbata jezuitów
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 22133
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Wszystko o kawie Jaka kawa jest najlepsza.Ta, która Ci najlepiej smakuje
DG
nr katalogowy: 4310
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Coffee biznes. Międzynarodowe spotkanie miłośników i koneserów kawy
MAREK ROBACHA
nr katalogowy: 4141
AURA 2008-7
Jeszcze warzucha polska nie wymarła
ERWIN LALIK
nr katalogowy: 36317
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Najwięcej innowacji wśród produktów prozdrowotnych
nr katalogowy: 25477
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Coffee&tea. Darboven Idee Grant w Polsce
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 22132
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Coffee&tea. Prosto z młynka
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19071
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Coffee&tea. Frappe przez okrągły rok
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19035
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Festiwal najwyższych umiejętności
nr katalogowy: 53166
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-3
Kawa musi smakować
nr katalogowy: 89954
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Coffee&tea. Cafe America
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 23017
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Tea&coffee. Herbata z gałązką mięty
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 19036
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - listopad 2007 r.
nr katalogowy: 32218
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Green Caffe Nero
nr katalogowy: 69678
AURA 2017-11
Czy dziki są nam potrzebne?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 110381
10.15199/2.2017.11.3
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-11
Jak chronić dzikie zwierzęta i pociągi przed kolizjami na torach
Marek Stolarski
Dorota Bartoszek-Majewska
nr katalogowy: 140703
linie kolejowe
dzikie zwierzęta
zapobieganie kolizjom pociągów ze zwierzętami
akustyczne urządzenia ochrony zwierząt
UOZ-1
railway lines
wildlife
preventing animal-train collisions
acoustic animal protection devices
UOZ-1
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-11
Jak chronić dzikie zwierzęta i pociągi przed kolizjami na torach
Marek Stolarski
Dorota Bartoszek-Majewska
nr katalogowy: 140703
linie kolejowe
dzikie zwierzęta
zapobieganie kolizjom pociągów ze zwierzętami
akustyczne urządzenia ochrony zwierząt
UOZ-1
railway lines
wildlife
preventing animal-train collisions
acoustic animal protection devices
UOZ-1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Koncepcje trendów w kategoriach wzrostowych
nr katalogowy: 72033
AURA 2023-11
„Dziwne owady”– gatunki obce obecne w Polsce
Marek SOLSKI
nr katalogowy: 145938
10.15199/2.2023.11.2
gatunki obce
inwazyjne gatunki obce
IGO
alien species
invasive alien species
IAS
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Trzy w jednym
nr katalogowy: 51062
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Kawa, która rozsławiła Irlandię
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 32327
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
30 lat inspiracji – wywiad z Markiem Robachą z okazji 30-lecia Primulator
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 134815
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Nowe oblicza kawy
EWA SZULĘCKA
nr katalogowy: 30195
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Okno na smak
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 39501
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Chłopak z espresso
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 36848
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Coffee Village na EuroGastro
nr katalogowy: 24455
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Do kawiarni z własnym kubkiem
nr katalogowy: 147595
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - październik/listopad 2010 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 56562
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Identyfikacja materiałów i technologii wykonania historycznych konstrukcji murowych w procesie ich konserwacji i rehabilitacji
Wojciech Terlikowski
nr katalogowy: 95117
10.15199/33.2015.11.54
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Rynek produktów z dzikiej róży
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 149357
10.15199/64.2024.3.4
dzika róża
witamina C
asortyment
rynek
rosehip
vitamin C
assortment
market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Wpływ sposobu prażenia ziaren kawy na poziom związków fenolowych
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 148172
10.15199/65.2024.4.3
kawa
ziarna
palenie
prażenie
związki fenolowe
polifenole
coffee
beans
roasting
phenolic compounds
phenolic
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-1
A global model for the inductively coupled rf discharges in Ar/H2 mixture
Hocine TEBANI
Djillali BENYOUCEF
nr katalogowy: 129827
10.15199/48.2021.01.06
inductively coupled plasma
hydrogen
Argon
gas temperature
gas follow
magnetic potential
fluid model
plazma sprzężona indukcyjnie
wodór
argon
temperatura gazu
śledzenie gazu
potencjał magnetyczny
model płynu
AURA 2018-7
Zmiany klimatu sprzyjają obcym gatunkom
Piotr Skubała
nr katalogowy: 114800
10.15199/4.2018.7.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Baza do nieograniczonych możliwości
PAWEŁ MANISTA
nr katalogowy: 25748
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Olimpijskie laury
nr katalogowy: 84680
OPAKOWANIE 2012-8
Co zobaczymy na targach Taropak?
nr katalogowy: 70234
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Gdy liczy się kawa
nr katalogowy: 106249
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
COFFEE & TEA - Plantacje w cieniu drzew
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 23350
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Irlandzki towarzysz kawy
Daria Majda
nr katalogowy: 73896
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Brewers Cup - mistrzostwa w zaparzaniu smacznej kawy
Konrad Oleksak
nr katalogowy: 61435
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-7-8
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 77767
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Bariści z fantazją
nr katalogowy: 87002
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Pracownia dobrego smaku
nr katalogowy: 73877
AURA 2022-11
Czy zachowanie bioróżnorodności jest możliwe bez wielu gatunków drzew?
Mariusz Szmagara
Marek Kopacki
Barbara Skwaryło-Bednarz
Barbara Marcinek
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140548
10.15199/2.2022.11.3
bioróżnorodność
zrównoważony rozwój
gatunki drzew
zapylacze
ptaki
biodiversity
sustainable development
tree species
pollinators
birds
AURA 2022-11
Czy zachowanie bioróżnorodności jest możliwe bez wielu gatunków drzew?
Mariusz Szmagara
Marek Kopacki
Barbara Skwaryło-Bednarz
Barbara Marcinek
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140548
10.15199/2.2022.11.3
bioróżnorodność
zrównoważony rozwój
gatunki drzew
zapylacze
ptaki
biodiversity
sustainable development
tree species
pollinators
birds
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na właściwości technologiczne mięsa dzika (Sus scrofa scrofa)
Lucjan Krala
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 53039
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Wpływ procesu mrożenia na zdolności przeciwutleniające wybranych owoców
Iwona Drożdż
Agnieszka Łakomiec
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 54909
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-6
Mistrzowski miesiąc
nr katalogowy: 60149
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Wpływ pulsacyjnego pola elektrycznego (PEF) na parametry ultrasłabej luminescencji oraz redukcję liczby komórek wybranych drobnoustrojów w ekstraktach kawy typu cold brew
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Damian MAKSIMOWSKI
Anna MIERNIK
Sylwester TABOR
Agnieszka NAWIRSKA-OLSZAŃSKA
Magdalena TRENKA
nr katalogowy: 124194
10.15199/48.2020.01.34
ekstrakty kawy typu cold brew
pulsacyjne pola elektryczne
ultra słaba luminescencja
redukcja drobnoustrojów
cold brew coffee extracts
pulsed electric fields
ultra weak luminescence
reduction of microorganisms
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
Two-Channel EPR Spectrometer for quantitative measurements in relation to reference sample
Jan Duchiewicz
Andrzej Dobrucki
Andrzej Francik
Tomasz Duchiewicz
Wacław Stachowicz
Tadeusz Oleś
nr katalogowy: 64791
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Composition of Co films/Si substrate systems prepared by means of self-ion assisted deposition and accompanying silicon damage
Igor TASHLYKOV
Pawel ZHUKOWSKI
Oleg MIKHALKOVICH
Yuri ERMAKOV
Vladimir CHERNYSH
nr katalogowy: 53384
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Chromatographic analysis of extracts isolated from different poplar species as potential inhibitors of enzymatic hydrolysis Analiza chromatograficzna substancji ekstrakcyjnych pozyskanych z różnych odmian topoli jako potencjalnych inhibitorów hydrolizy enzymatycznej
Dominika Szadkowska
Andrzej Radomski
Dorota Derewiaka
Anna Lewandowska
Michał Drożdżek
Janusz Zawadzki
Michał Pietrykowski
Tomasz Zielenkiewicz
nr katalogowy: 102385
10.15199/62.2016.11.5
OPAKOWANIE 2019-7
W Warszawie stanęły recyklomaty
nr katalogowy: 121481
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Budujmy społeczność wokół lokali!
nr katalogowy: 128552
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Budujmy społeczność wokół lokali!
nr katalogowy: 128552
OPAKOWANIE 2016-1
URZĄDZENIA PAKUJĄCE I LOGISTYCZNE
nr katalogowy: 96370
AURA 2013-10
Ogród Botaniczny w Coimbrze (Portugalia) i jego krakowski rówieśnik (4)
Jacek H. GRAFF
nr katalogowy: 79513
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-1
Domino – wyposażenie domu i mieszkania od A do Z
nr katalogowy: 131037
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Zawartość związków toksycznych w tkankach zwierzyny łownej
nr katalogowy: 113404
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Antifungal activity of Trichoderma harzianum strains resistance to iprodione Aktywność przeciwgrzybowa szczepów Trichoderma harzianum odpornych na iprodion
Elżbieta Gębarowska
Antoni Szumny
Mirosław Anioł
Anna Gliszczyńska
Stanisław J. Pietr
nr katalogowy: 85690
10.12916/przemchem.2014.1161
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Wymrażanie i azotowanie stali narzędziowych
Aleksander Ciski
Piotr Wach
Tomasz Babul
KRyspin Burdyński
Stefan Kowalski
nr katalogowy: 62432
OPAKOWANIE 2018-9
Targi TAROPAK 2018. Spotkajmy się w gronie liderów!
nr katalogowy: 116077
OPAKOWANIE 2018-1
Rozpakuj swoją przyszłość na Warsaw Pack 2018
nr katalogowy: 111838
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Nowe trendy. Sklep piekarski z ofertą Bistro Coffee
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 85527
OPAKOWANIE 2015-1
URZĄDZENIA PAKUJĄCE I LOGISTYCZNE
nr katalogowy: 89192
AURA 2012-9
Gatunki obce, inwazje w faunie Polski
Zbigniew GŁOWACIŃSKI
nr katalogowy: 70473
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Prędkość zwęglania wybranych krajowych gatunków drewna
Paweł Sulik
nr katalogowy: 139472
10.15199/33.2022.09.14
drewno konstrukcyjne
bezpieczeństwo pożarowe
prędkość zwęglania.
construction wood
fire safety
charring rate.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Prędkość zwęglania wybranych krajowych gatunków drewna
Paweł Sulik
nr katalogowy: 139472
10.15199/33.2022.09.14
drewno konstrukcyjne
bezpieczeństwo pożarowe
prędkość zwęglania.
construction wood
fire safety
charring rate.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Prędkość zwęglania wybranych krajowych gatunków drewna
Paweł Sulik
nr katalogowy: 139472
10.15199/33.2022.09.14
drewno konstrukcyjne
bezpieczeństwo pożarowe
prędkość zwęglania.
construction wood
fire safety
charring rate.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Prędkość zwęglania wybranych krajowych gatunków drewna
Paweł Sulik
nr katalogowy: 139472
10.15199/33.2022.09.14
drewno konstrukcyjne
bezpieczeństwo pożarowe
prędkość zwęglania.
construction wood
fire safety
charring rate.
AURA 2017-5
Sto twarzy
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 105565
AURA 2016-7-8
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 99841
OPAKOWANIE 2011-3
DOSTAWCY URZĄDZEŃ DO PRODUKCJI OPAKOWAŃ I ETYKIET
nr katalogowy: 58449
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
30 lat inspiracji – wywiad z Markiem Robachą z okazji 30-lecia Primulator
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 134815
AURA 2022-1
Rośliny alimentacyjne – czy to był dobry wybór?
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 135529
rośliny spożywcze
łust głąbigroszek
szarłat
katalog roślin świata
food plants
winged bean
amaranth
catalog of plants of the world
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
AKTUALNOŚCI Z KRAJU
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 119351
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-10
Two types of atmospheric pressure plasma jet - construction and features
Michał Babij
Zbigniew W. Kowalski
nr katalogowy: 87355
10.15199/ELE-2014-165
AURA 2020-3
Życie w morzach dwukrotnie bardziej wrażliwe na zmiany klimatu niż na lądzie
Piotr Skubała
nr katalogowy: 125330
10.15199/2.2020.3.2
oceany
zmiany klimatu
różnorodność biologiczna
gatunki morskie
oceans
climate change
biodiversity
marine species
AURA 2023-12
Gatunki roślin wykorzystywane w ozdobach i dekoracjach świątecznych
Marek KOPACKI
nr katalogowy: 146419
10.15199/2.2023.12.1
ozdoby i dekoracje świąteczne
gatunki rodzime
rośliny inwazyjne
ornaments and decorations
native species
invasive plants
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Styczeń z Marcinem
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 49044
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Akademia espresso
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 44861
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
Kawowe wspomnienia z EuroGastro
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 44647
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
Akademia espresso
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 44646
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 43862
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Akademia espresso
nr katalogowy: 42277
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Kawowa Jesień
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 48590
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Dlaczego The Italian Institute of Coffeeology?
Patrick Chabert
nr katalogowy: 73873
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
nr katalogowy: 39541
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Wspomnienia z Atlanty
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 46096
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Gotowe kanapki w piekarniach
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 92629
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-3
Speciality coffee - czy warto zaufać bariście?
Łukasz Jura
nr katalogowy: 89606
AURA 2018-4
Białucha i zmiany klimatu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 113191
10.15199/4.2018.4.4
AURA 2019-10
Migracje u roślin jako konsekwencja zmian klimatycznych
Piotr Skubała
nr katalogowy: 123007
10.15199/2.2019.10.3
migracje
optimum klimatyczne
zasięg występowania
zmiany klimatu
migrations
climatic optimum
range of occurrence
climate change
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Ocena zanieczyszczenia grzybami słodu browarniczego
Beata Gutarowska
Anna Szymańska
nr katalogowy: 38915
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Nowe produkty w branży owocowej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 38254
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
The influence of electrocatalytic toxic gas sensor construction on its performance
GRZEGORZ JASIŃSKI
PIOTR JASIŃSKI
ANTONI NOWAKOWSKI
BOGDAN CHACHULSKI
nr katalogowy: 32118
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Electrical properties of porous nanocrystalline undoped ceria oxygen sensor
SEBASTIAN MOLIN
MARIA GAZDA
PIOTR JASIŃSKI
ANTONI NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 35692
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
A measuring instrument for analyzing the behavior of seeds of selected plant species exposed to a uniform electric field
Ewelina Kolankowska
Stanisław Konopka
Renata Urbańska-Gizińska
Krzysztof Nalepa
Dariusz Jan Choszcz
Piotr Markowski
nr katalogowy: 143752
10.15199/48.2023.06.21
electric field
separation of seed mixtures
measuring instrument.
pole elektryczne
separacja składników mieszanin nasiennych
urządzenie badawcze.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
A measuring instrument for analyzing the behavior of seeds of selected plant species exposed to a uniform electric field
Ewelina Kolankowska
Stanisław Konopka
Renata Urbańska-Gizińska
Krzysztof Nalepa
Dariusz Jan Choszcz
Piotr Markowski
nr katalogowy: 143752
10.15199/48.2023.06.21
electric field
separation of seed mixtures
measuring instrument.
pole elektryczne
separacja składników mieszanin nasiennych
urządzenie badawcze.
OPAKOWANIE 2017-9
Zünd poszerza ofertę
nr katalogowy: 109686
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 76245
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-1
Domino – wyposażenie domu i mieszkania od A do Z
nr katalogowy: 131037
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Nowe zboże tritordeum - mieszaniec pszenicy i jęczmienia
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 116498
krzyżowanie
plon
alergenność
luteina
crossing
yield
allergenicity
lutein
AURA 2024-7
Rola roślin jaskrowatych w zwiększaniu bioróżnorodności terenów wiejskich i zurbanizowanych
Marek KOPACKI
nr katalogowy: 149591
10.15199/2.2023.7.1
zapylacze
bioróżnorodność
rodzina Ranunculaceae
pollinators
biodiversity
Ranunculaceae family
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH