Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-2
EFFECT OF THE APPLICATION OF OPOKA ADDITIVE IN FEED ON BLOOD MORPHOLOGICAL AND BIOCHEMICAL PARAMETERS AND ANIMAL HUSBANDRY INDICATORS OF BROILER CHICKEN
Mateusz MAKARSKI
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Marcin BUCZEK
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 144348
10.15199/180.2023.2.3
opoka
silica-calcite sedimentary rock
broilers
blood morphological and biochemical parameters
opoka
krzemionkowo-kalcytowa skała osadowa
broilery
parametry morfologiczne i biochemiczne krwi
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-2
EFFECT OF THE APPLICATION OF OPOKA ADDITIVE IN FEED ON BLOOD MORPHOLOGICAL AND BIOCHEMICAL PARAMETERS AND ANIMAL HUSBANDRY INDICATORS OF BROILER CHICKEN
Mateusz MAKARSKI
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Marcin BUCZEK
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 144348
10.15199/180.2023.2.3
opoka
silica-calcite sedimentary rock
broilers
blood morphological and biochemical parameters
opoka
krzemionkowo-kalcytowa skała osadowa
broilery
parametry morfologiczne i biochemiczne krwi
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Ocena właściwości użytkowych nawozu z popiołu i krwi z dodatkiem Bacillus megaterium na podstawie wybranych cech morfologicznych i fizjologicznych pszenicy jarej
Marta K. Kostrzewska
Magdalena Jastrzębska
Kinga Treder
Agnieszka Saei
Przemysław Makowski
Wiesław P. Jastrzębski
nr katalogowy: 110087
10.15199/62.2017.10.28
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Tradycja i nowoczesność w identyfikacji drobnoustrojów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 71994
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-11
TECHNIKA SENSOROWA- Parametry metrologiczne automatycznych mierników ciśnienia tętniczego krwi
B. Juroszek
nr katalogowy: 1248
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-12
Wpływ obciążenia ładunkiem zanieczyszczeń na morfologię kłaczków osadu czynnego
Olga Andrzejczak
Ewa Liwarska-Bizukojć
nr katalogowy: 88409
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-1
Mikroczujniki elektrochemiczne i układy do nieinwazyjnego pomiaru prężności O2 i CO2 we krwi tętniczej - doniesienie wstępne
Tadeusz Pałko
Józef Przytulski
Włodzimierz Łukasik
nr katalogowy: 74229
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-11
Wpływ procesów modyfikacji powierzchni na jej właściwości morfologiczne na przykładzie trawienia jonowego wybranych materiałów
Zbigniew W. Kowalski
nr katalogowy: 64058
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-3
Rozwój technologii do monitorowania aktywności życiowej żołnierzy na polu walki oraz dla zastosowań na rynku cywilnym
Zenon Szczepaniak
Krzysztof Różanowski
nr katalogowy: 66476
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-8
Przebieg procesów samooczyszczania wód rzeki Drwinki na przykładzie wskaźników tlenowych
Jolanta Natkaniec
Marek Możdżeń
nr katalogowy: 69932
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-8
WBUDOWANE W ODZIEŻ URZĄDZENIE DO MONITOROWANIA PARAMETRÓW ŻYCIOWYCH
Leszek Nowosielski
Bartosz Dudziński
nr katalogowy: 127748
10.15199/13.2020.8.3
tętno
napięcie mięśniowe
temperatura
ciśnienie tętnicze krwi
oddech
fotopletyzmografia
heart rate
muscle tone
temperature
blood pressure
breathing
photoplethysmography
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Image features based on morphological class distribution functions and its application to binary pattern recognitio
Michał ŚWIERCZ
Marcin IWANOWSKI
nr katalogowy: 65952
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-2
OKREŚLENIE WYBRANYCH CECH MORFOLOGICZNYCH MIKROSTRUKTURY ODLEWU ZE STOPU AlSi10Mg ORAZ WŁAŚCIWOŚCI WYTRZYMAŁOŚCIOWYCH Z WYKORZYSTANIEM SYMULACJI KOMPUTEROWEJ
JOANNA KULASA
STANISŁAW PYSZ
PAWEŁ GRADOŃ
nr katalogowy: 57336
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Żywienie w nadciśnieniu tętniczym w praktyce
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 138667
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-11
Analiza możliwości napowietrzenia betonu cementowego z zastosowaniem preparatu białkowego
Krzysztof Zieliński
Józef Jasiczak
nr katalogowy: 134582
10.15199/33.2021.11.05
domieszka do betonu
napowietrzenie betonu
krew bydlęca
białko.
concrete admixture
concrete aeration
bovine blood
protein.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Analiza właściwości morfologicznych materiałów wybuchowych ANFO wytworzonych na bazie różnych typów azotanu(V) amonu oraz ich mieszanin
Andrzej Biessikirski
nr katalogowy: 116803
10.15199/62.2018.10.11
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-3
Operatory morfologiczne dla obrazów barwnych
Jean SERRA
nr katalogowy: 11661
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-5
Elektrochemiczny czujnik samopolaryzujący do naskórnego pomiaru prężności tlenu w krwi tętniczej
Tadeusz Pałko
Włodzimierz Łukasik
Józef Przytulski
nr katalogowy: 84090
10.15199/ELE-2014-031
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-8
Biochemiczne metody do oznaczania substancji psychoaktywnych
Dorota G. Pijanowska
Beata Rozum
Wła dysław Torbicz
nr katalogowy: 53922
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-12
Prawa i obowiązki pracownika - honorowego krwiodawcy
Piotr Wąż
nr katalogowy: 117995
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-12
Prawa i obowiązki pracownika - honorowego krwiodawcy
Piotr Wąż
nr katalogowy: 117698
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-4
Nanowłókna celulozowe o właściwościach hemostatycznych
ANNA PINAR
ROMUALDA KOŹMIŃSKA
nr katalogowy: 90938
10.15199/60.2015.4.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Instrumentalne metody określania dojrzałości fermentowanych produktów mlecznych
A. Bzducha
M. W. Obiedziński
nr katalogowy: 22434
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Izotermy sorpcji wilgoci przez cukier
J. Iciek
Z. Tamborski
nr katalogowy: 16600
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Żywienie w nadciśnieniu tętniczym w praktyce
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 138667
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Pomiar ciśnienia tętniczego krwi na podstawie automatycznej detekcji tonów Korotkowa
Barbara WILK
nr katalogowy: 71338
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
SIEĆ SENSORYCZNA DO POMIARU WIELKOŚCI BIOMEDYCZNYCH CZŁOWIEKA
Rafał Nogły
Marian Wnuk
nr katalogowy: 136476
10.15199/13.2022.2.2
sieć sensoryczna
parametry życiowe
temperatura
saturacja
ciśnienie krwi
EKG
WBAN
Bluetooth
antena
antena tekstylna
sensory network
vital signs
temperature
saturation
blood pressure
EKG
WBAN
Bluetooth
antenna
textile antenna
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
SIEĆ SENSORYCZNA DO POMIARU WIELKOŚCI BIOMEDYCZNYCH CZŁOWIEKA
Rafał Nogły
Marian Wnuk
nr katalogowy: 136476
10.15199/13.2022.2.2
sieć sensoryczna
parametry życiowe
temperatura
saturacja
ciśnienie krwi
EKG
WBAN
Bluetooth
antena
antena tekstylna
sensory network
vital signs
temperature
saturation
blood pressure
EKG
WBAN
Bluetooth
antenna
textile antenna
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
SIEĆ SENSORYCZNA DO POMIARU WIELKOŚCI BIOMEDYCZNYCH CZŁOWIEKA
Rafał Nogły
Marian Wnuk
nr katalogowy: 136476
10.15199/13.2022.2.2
sieć sensoryczna
parametry życiowe
temperatura
saturacja
ciśnienie krwi
EKG
WBAN
Bluetooth
antena
antena tekstylna
sensory network
vital signs
temperature
saturation
blood pressure
EKG
WBAN
Bluetooth
antenna
textile antenna
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-1
Projekt systemu zdalnego monitorowania zmian ciśnienia tętniczego krwi
Krzysztof Sieczkowski
Tadeusz Sondej
Andrzej Dobrowolski
Robert Olszewski
nr katalogowy: 103745
10.15199/13.2017.1.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
DIETA - Z gabinetu dietetyka: jak poprawić morfologię poprzez dietę?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 147657
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-6
Segregacja śmieci od ręki
Andrzej BARTOSZKIEWICZ
nr katalogowy: 27400
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-9
Metoda grafów wiązań w zastosowaniu do opracowania szczególnego obwodu elektrycznego
Adam MUC
Wacław MATULEWICZ
Mariusz RETKOWSKI
nr katalogowy: 37879
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Pieczywo z dodatkiem fitosteroli i jego potencjalne możliwości obniżania poziomu cholesterolu LDL we krwi
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 81743
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-10
Fotometryczny czujnik glukozy oparty na enzymatycznych paskach testowych
Marcin Urbanowicz
Mateusz Moderhak
Kamila Żelechowska
Artur Jasiński
Radosław Pomećko
Maria Bocheńska
nr katalogowy: 94555
10.15199/13.2015.10.15
GOSPODARKA WODNA 2008-3
Obserwacje morfologiczne dna zbiornika zaporowego Jeziora Modrego na Bobrze w Sudetach
MAREK KASPRZAK
ANDRZEJ TRACZYK
nr katalogowy: 33670
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-10
Źródło zneutralizowanej wiązki jonów i możliwości jego zastosowania do mikro- i nanomodyfikacji powierzchni stali i tytanu
JANUSZ WILK
KRZYSZTOF KAMIŃSKI
ZBIGNIEW W. KOWALSKI
nr katalogowy: 30567
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Monitorowanie temperatury składowanego zboża jednym z kluczowych czynników w ochronie przed jego zepsuciem
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141698
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-12
Chiralne syntony trójwęglowe w przemyśle farmaceutycznym
OSMAN ACHMATOWICZ
GRZEGORZ GRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 43204
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Termostabilność białek mięsa wieprzowego mrożonego z dodatkiem krioprotektantów
Marcin Dziomdziora
nr katalogowy: 16150
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Oznaczenie fibrynogenu metodą immunoenzymatyczną w czujniku mikroprzepływowym
Anna BARANIECKA
Beata KAZIMIERCZAK
Marianna GÓRSKA
Konrad DUDZIŃSKI
MarekDAWGUL
Jerzy KRUK
Dorota PIJANOWSKA
Władysław TORBICZ
Piotr GRABIEC
nr katalogowy: 71349
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczalnie hydrofitowe jako narzędzie zrównoważonej gospodarki wodno-ściekowej
Tomasz Bergier
Agnieszka Włodyka-Bergier
nr katalogowy: 133308
10.15199/62.2021.9.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczalnie hydrofitowe jako narzędzie zrównoważonej gospodarki wodno-ściekowej
Tomasz Bergier
Agnieszka Włodyka-Bergier
nr katalogowy: 133308
10.15199/62.2021.9.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczalnie hydrofitowe jako narzędzie zrównoważonej gospodarki wodno-ściekowej
Tomasz Bergier
Agnieszka Włodyka-Bergier
nr katalogowy: 133308
10.15199/62.2021.9.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczalnie hydrofitowe jako narzędzie zrównoważonej gospodarki wodno-ściekowej
Tomasz Bergier
Agnieszka Włodyka-Bergier
nr katalogowy: 133308
10.15199/62.2021.9.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczalnie hydrofitowe jako narzędzie zrównoważonej gospodarki wodno-ściekowej
Tomasz Bergier
Agnieszka Włodyka-Bergier
nr katalogowy: 133308
10.15199/62.2021.9.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Oczyszczalnie hydrofitowe jako narzędzie zrównoważonej gospodarki wodno-ściekowej
Tomasz Bergier
Agnieszka Włodyka-Bergier
nr katalogowy: 133308
10.15199/62.2021.9.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Wpływ przechowywania na wilgotność ziarna zbóż
LESŁAW JANOWICZ
nr katalogowy: 27173
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-5
Związki azotu i fosforu w ściekach kanalizacji miejskiej
Zofia Sadecka
nr katalogowy: 25807
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-5
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43289
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Jak należy rozumieć sformułowanie: wysoki/niski indeks glikemiczny środka spożywczego?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 103065
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Znaczenie żywieniowe owsa i jego przetworów
Alicja Sułek
nr katalogowy: 96585
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Wpływ 100-procentowego soku owocowego na parametry metaboliczne i stan zdrowia
nr katalogowy: 142039
sok owocowy
100% sok
glikemia
indeks glikemiczny
fruit juice
100% fruit juice
glycemia
glycemic index
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Wpływ 100-procentowego soku owocowego na parametry metaboliczne i stan zdrowia
nr katalogowy: 142039
sok owocowy
100% sok
glikemia
indeks glikemiczny
fruit juice
100% fruit juice
glycemia
glycemic index
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Wpływ obecności benzenu, toluenu i ksylenów na biochemiczne przemiany azotu i jego stężenie w ściekach oczyszczonych
BOŻENA MROWIEC
nr katalogowy: 35028
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-7
Przepływowy ogrzewacz płynów infuzyjnych i krwi
Piotr Zybert
nr katalogowy: 91929
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Zmrożona świeżość
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 83915
AURA 2007-10
Czekamy na nowy plan ochrony Bałtyku
EDWARD GARŚCIA
nr katalogowy: 30443
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-1
Model czujnika poziomu glukozy we krwi opartego na metodzie spektroskopii impedancyjnej
Żaneta Głuchowska
Izabela Osiecka
Tadeusz Pałko
Włodzimierz Łukasik
Konrad Dudziński
Dorota Pijanowska
nr katalogowy: 103748
10.15199/13.2017.1.6
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Monitorowanie temperatury składowanego zboża jednym z kluczowych czynników w ochronie przed jego zepsuciem
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141698
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Biochemiczne metody identyfikacji mikroorganizmów zanieczyszczających żywność
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 74714
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Metoda oscylometryczna pomiaru ciśnienia tętniczego krwi - modelowanie układu
Barbara JUROSZEK
nr katalogowy: 40250
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-6
Zastosowanie elektrycznego schematu zastępczego do analizy zmian przepływu krwi w nerce
9. Wacław MATULEWICZ
Adam MUC
Mariusz RETKOWSKI
nr katalogowy: 18351
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-7
Szkolenie z pierwszej pomocy cz. 11
Andrzej Dziedzic
nr katalogowy: 114858
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Pieczywo a odchudzanie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 80925
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-4
Detekcja pojazdów przy użyciu obrazów binarnych
Zbigniew Czapla
nr katalogowy: 105322
10.15199/13.2017.4.6
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-5
Właściwości ochronne zol-żelowych powłok ZrO2 na stali 316L w roztworze sztucznej krwi
Anna Mazur
Jacek Chęcmanowski
Bogdan Szczygieł
nr katalogowy: 105136
10.15199/40.2017.5.4
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-2-3
Światło patrzy w mózg
nr katalogowy: 82326
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-8
Projekt specjalizowanego układu scalonego przeznaczonego do pomiaru stopnia nasycenia krwi tlenem
A. Jarosz
C. Kołaciński
E. Kurjata -Pfitzner
A. Szyma ński
J. Wąsowski
nr katalogowy: 100439
10.15199/13.2016.8.8
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-2
Badanie materiałów zaszczepiających pod kątem przydatności w oznaczaniu biochemicznego zapotrzebowania tlenu w wodzie i ściekach
Beata Kostka
Małgorzata Bebek
Krzysztof Mitko
nr katalogowy: 23878
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-9
Technika na co dzień
nr katalogowy: 127841
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Physiological assessment of application of iron chelates in animal nutrition Ocena fizjologiczna zastosowania chelatów żelazowych w żywieniu zwierząt
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Anna Dąbrowska
Kinga Śpitalniak
Anna Budny-Walczak
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 100402
10.15199/62.2016.8.39
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Przepływowy czujnik amperometryczny wykonany techniką LTCC
PIOTR KUREK
KAROL MALECHA
DOROTA G. PIJANOWSKA
LESZEK J. GOLONKA
nr katalogowy: 35655
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-8
Wybrane problemy nieinwazyjnej techniki mikrofalowej do pomiaru zmian glikemii człowieka w aspekcie monitorowania sprawności psychofizjologicznej
ZENON SZCZEPANIAK
ED WARD SĘDEK
MARIUSZ ŁUSZCZYK
AGATA GAŹDZIŃSKA
KRZYSZTOF RÓŻANOWSKI
MONIKA PAWELEC
nr katalogowy: 53923
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Niedoceniane surowce owocowe
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Piotr Pogoń
nr katalogowy: 51967
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-15-16
To tylko omdlenie?
Irena Fober
nr katalogowy: 85569
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-2
Formy morfologiczne bliźniaków (mikrobliźniaków) przemiany w stalach niskowęglowych z mikrododatkiem wanadu
WŁADYSŁAW OSUCH
nr katalogowy: 51414
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Powalczmy z hipercholesterolemią
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 110291
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Transport żywności - kluczowe ogniwo łańcucha chłodniczego
Joanna Piekarska
nr katalogowy: 68041
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane parametry składu fizykochemicznego wędlin w aspekcie prozdrowotnym konsumentów
Adam Olszewski
nr katalogowy: 124496
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-9
Technika na co dzień
nr katalogowy: 127841
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-9
Problem efektu skalowania w pomiarach chropowatości powierzchni bombardowanej jonami
ZBIGNIEW W. KOWALSKI
JANUSZ WILK
nr katalogowy: 46907
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-9
Właściwości morfologiczne powierzchni stali bombardowanej ukośną wiązką jonów
ZBIGNIEW W. KOWALSKI
JANUSZ WILK
nr katalogowy: 46914
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Gronkowce koagulazo-ujemne w żywności czy to powód do zmartwień?
Izabela Helak
Elżbieta Grażyna Daczkowska-Kozon
Kamila Bojko
nr katalogowy: 88426
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-6
Co weszło nam w krew?
Irena Fober
nr katalogowy: 50659
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-10
Ciśnieniomierz przetestowany pod wodą
nr katalogowy: 145500
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Gold nanoparticles for the activation of equine platelets Nanocząstki złota do aktywacji końskich płytek krwi
Aleksandra Mucha
Urszula Nowak
nr katalogowy: 99644
10.15199/62.2016.7.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Współzależność między zdolnością kiełkowania a wybranymi cechami fizyczno-chemicznymi nasion seradeli siewnej (Ornithopus sativus L.)
Krzysztof Jadwisieńczak
Stanisław Konopka
Joanna Majkowska-Gadomska
Dariusz J. Choszcz
Adam J. Lipiński
Piotr Markowski
Ewelina Kolankowska
nr katalogowy: 113855
10.15199/62.2018.5.10
AURA 2013-1
Selen
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 73601
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-8
REDAKCJA ODPOWIADA
nr katalogowy: 15555
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Indeks glikemiczny pieczywa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 88781
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
Jadłospis zgrupowany
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 3997
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Badania nad oczyszczaniem ścieków pokondensacyjnych powstających w procesie utylizacji materiału pochodzenia zwierzęcego
Sławomir Żak
nr katalogowy: 122278
10.15199/62.2019.9.28
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-23-24
W domu najlepiej
Irena Fober
nr katalogowy: 94827
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-14-15
Właściciel jak krew z krwi
fi
nr katalogowy: 13212
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Wpływ obróbki termicznej na walory żywieniowe makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79016
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-10
Wybrane problemy nieinwazyjnych pomiarów poziomu glukozy we krwi człowieka za pomocą technik mikrofalowych w zastosowaniu cywilnym i wojskowym
ZENON R. SZCZEPANIAK
EDWARD SĘDEK
MARIUSZ ŁUSZCZYK
ANDRZEJ ARVANITI
KRZYSZTOF RÓŻANOWSKI
ŁUKASZ DZIUDA
nr katalogowy: 47307
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Nastrojowe menu
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 4162
AURA 2005-10
TAJEMNICE ZDROWIA. SELEN - TAJEMNICZO WSZECHSTRONNY
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 8538
CHŁODNICTWO 2009-7
Chłodnicze przetwórstwo owoców wiśni
ZBIGNIEW BŁOŃSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 45787
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-4
Electrical circuits with distributed parameters as elements of mathematical models of physiological phenomena
Vsevolod HORYACHKO
Mariya HOWYKOWYCZ
Taras HORYACHKO
nr katalogowy: 43934
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Kwas piekarski w produkcji pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 90798
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-8
Nowy zielnik
fi
nr katalogowy: 13085
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-12
Tylko dla górników
joa
nr katalogowy: 8326
AURA 2016-9
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 100675
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-4-5
Powłoki ceramiczne SiO2-Al2O3 otrzymywane metodą zol-żel na powierzchni tytanu eksponowane w roztworze sztucznej krwi
JACEK CHĘCMANOWSKI
BOGDAN SZCZYGIEŁ
JÓZEF GŁUSZEK
nr katalogowy: 42859
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
The impact of seawater on the barrier properties and biodegradability of polylactide films with polyhexamethylene guanidine derivatives Wpływ wody morskiej na właściwości barierowe i podatność na biodegradację polilaktydowych folii z pochodnymi poliheksametylenoguanidyny
Agnieszka Richert
Maciej Walczak
nr katalogowy: 105750
10.15199/62.2017.5.38
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Effects of biochemical and thermochemical conversion of sorghum biomass to usable energy Efekty biochemicznej i termochemicznej konwersji biomasy sorga (Sorghum bicolor Moench.) na energię użytkową
Alina Kowalczyk-Juśko
Bogdan Kościk
Krzysztof Jóźwiakowski
Andrzej Marczuk
Janusz Zarajczyk
Józef Kowalczuk
Marek Szmigielski
*
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 94469
10.15199/62.2015.10.39
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-4
Możliwości wykorzystania barwienia Czerwienią Nilu do mikroskopowej oceny błony biologicznej
Justyna Możejko
Joanna Urbanowicz
Sławomir Ciesielski
nr katalogowy: 50986
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Przemiany poubojowe a mięso wysokiej jakości
nr katalogowy: 42881
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Master Martini. Jakość na tle wojny cenowej w sektorze cukierniczo-piekarskim
nr katalogowy: 19145
AURA 2004-8
RECENZJE - CUDA NASZEGO ŚWIATA - WIELKIE TABELE KALORII I WARTOŚCI ODŻYWCZYCH - EKSPERT TRAWNIKI PRZYSZŁOŚĆ ŻYCIA - (kb)
nr katalogowy: 586
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Enzymy - bez których nie ma ani chleba ani bułeczek
Andrzej Dadas
nr katalogowy: 44964
CHŁODNICTWO 2009-7
Zmiany w mleku i fermentowanych napojach mlecznych podczas przechowywania chłodniczego w różnych opakowaniach
JACEK KONDRATOWICZ
JOANNA PIEKARSKA
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 45786
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-6
Pakowanie mało przetworzonych owoców i warzyw w atmosferze modyfikowanej
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Róża Biegańska-Marecik
nr katalogowy: 45317
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Evaluation of functional properties of suspension ash phosphorus biofertilizer. Part 1. Impact on morphological attributes of sprint wheat Ocena właściwości użytkowych zawiesinowego bionawozu fosforowego z popiołu. Część I. Wpływ na cechy morfologiczne pszenicy jarej
Marta K. Kostrzewska
Magdalena Jastrzębska
Wiesław P. Jastrzębski
Kinga Treder
Przemysław Makowski
nr katalogowy: 100401
10.15199/62.2016.8.38
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
Szkolenie z pierwszej pomocy, cz. 6
Andrzej Dziedzic
nr katalogowy: 109733
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Tłuszcze zwierząt rzeźnych Sienkiewicz w diecie człowieka
Jolanta Joanna Sienkiewicz
nr katalogowy: 82183
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-2
Stomatologia coraz mniej inwazyjna, ale kosztowna
nr katalogowy: 142087
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 18685
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Pneumatyczne czujniki ciśnienia krwi
M. Werszko
K. Tomczuk
A. Jędrusyna
nr katalogowy: 1207
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-6
Wpływ kształtu reaktora i parametrów ekstrakcji podkrytycznej na jakość ekstraktów otrzymanych z kory dębu (Quercus robur L.)
Piotr Kamiński
Katarzyna Tyśkiewicz
Zygmunt Fekner
Zbigniew Kobus
Marcin Gruba
nr katalogowy: 149192
10.15199/62.2024.6.5
Quercus robur L.
ekstrakcja wodą podkrytyczną
dąb
aktywność antyoksydacyjna
ekstrakty z kory
gospodarka o obiegu zamkniętym
Quercus robur L.
subcritical water extraction
oak
antioxidant activity
bark extracts
circular economy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-6
Wpływ kształtu reaktora i parametrów ekstrakcji podkrytycznej na jakość ekstraktów otrzymanych z kory dębu (Quercus robur L.)
Piotr Kamiński
Katarzyna Tyśkiewicz
Zygmunt Fekner
Zbigniew Kobus
Marcin Gruba
nr katalogowy: 149192
10.15199/62.2024.6.5
Quercus robur L.
ekstrakcja wodą podkrytyczną
dąb
aktywność antyoksydacyjna
ekstrakty z kory
gospodarka o obiegu zamkniętym
Quercus robur L.
subcritical water extraction
oak
antioxidant activity
bark extracts
circular economy
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Osadzanie warstw węglowych metodami plazmowymi na podłożach poliuretanowych o niskiej temperaturze degradacji
WALDEMAR MRÓZ
nr katalogowy: 64684
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Dobre, bo suszone
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85460
AURA 2013-9
Urea, czyli mocznik
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 79197
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Applied a Non-invasive Method to Blood Glucose Monitoring by Hand Skin Image Based on Gray Level Co-occurrence Matrix (GLCM) and Artificial Neural Networks (ANN)
Usman Umar
Syafruddin Syarif
Ingrid Nurtanio
Indrabayu
nr katalogowy: 143190
10.15199/48.2023.05.01
Glucose
Non-Invasive
GLCM
ANN.
Stężenie glukozy we krwi
nieinwazyjna
macierz współwystępowania poziomu szarości.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Applied a Non-invasive Method to Blood Glucose Monitoring by Hand Skin Image Based on Gray Level Co-occurrence Matrix (GLCM) and Artificial Neural Networks (ANN)
Usman Umar
Syafruddin Syarif
Ingrid Nurtanio
Indrabayu
nr katalogowy: 143190
10.15199/48.2023.05.01
Glucose
Non-Invasive
GLCM
ANN.
Stężenie glukozy we krwi
nieinwazyjna
macierz współwystępowania poziomu szarości.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Applied a Non-invasive Method to Blood Glucose Monitoring by Hand Skin Image Based on Gray Level Co-occurrence Matrix (GLCM) and Artificial Neural Networks (ANN)
Usman Umar
Syafruddin Syarif
Ingrid Nurtanio
Indrabayu
nr katalogowy: 143190
10.15199/48.2023.05.01
Glucose
Non-Invasive
GLCM
ANN.
Stężenie glukozy we krwi
nieinwazyjna
macierz współwystępowania poziomu szarości.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Calibration of the metrological characteristics of photoplethysmographic multispectral device for diagnosis the peripheral blood circulation
Sergii V. PAVLOV
Tatiana I. KOZLOVSKA
Oleg O. SYDORUK
Vitalii I. KOTOVSKYY
Waldemar WÓJCIK
Yerbol ORAKBAYEV
nr katalogowy: 105429
10.15199/48.2017.05.15
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-11
Pomiary fotopulsoksymetryczne przy występowaniu zakłóceń wywołanych czynnościami ruchowymi - rozwiązania układowe
Władysław Torbicz
Marek Dawgul
Konrad Dudziński
Barbara Wawro
Elżbieta Remiszewska
Dorota G. Pijanowska
nr katalogowy: 88095
10.15199/ELE-2014-199
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Manufacturing of paracetamol-containing polylactide spheres Otrzymywanie sfer polilaktydowych zawierających paracetamol
Agnieszka A. Gadomska-Gajadhur
Jolanta Mierzejewska
Paweł Ruśkowski
Ludwik Synoradzki
nr katalogowy: 94433
10.15199/62.2015.10.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Chemical-biological evaluation of foragers mineral supplements Chemiczno-biologiczna ocena stosowanych paszowych dodatków mineralnych
Robert Kupczyński
Kinga Śpitalniak
Agnieszka Śmieszek
Jarosław Popiel
nr katalogowy: 85702
10.12916/przemchem.2014.1219
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-13
Medyczny szok przyszłości?
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 85071
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-1
Redakcja odpowiada
nr katalogowy: 23568
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Wpływ dodatków metalicznych na właściwości morfologiczne oraz ciepło wybuchu nieidealnych materiałów wybuchowych
Andrzej Biessikirski
Magdalena Ziąbka
Michał Dworzak
Łukasz Kuterasiński
Michał Twardosz
nr katalogowy: 121027
10.15199/62.2019.6.13
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-5-6
Pijany czy niedocukrzony
Paweł Gałka
nr katalogowy: 33717
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Spełnione marzenie
nr katalogowy: 76509
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Dobór filtrów cyfrowych w pomiarach sygnałów fotopletyzmograficznych
Jakub Beling
Dorota Rabczuk
nr katalogowy: 147332
10.15199/48.2024.02.14
sygnał PPG
SQI - wskaźnik jakości sygnału pomiarowego
perfuzja
kurtoza
skośność
PPG signal
SQI – Signal Quality Index
perfusion
curtosis
skewness
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Generowanie lotnych połączeń kadmu, ołowiu i indu. Zastosowanie do analizy próbek o złożonej matrycy
MAŁGORZATA POPKO
JOLANTA BORKOWSKA-BURNECKA
nr katalogowy: 51370
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Nadciśnienie tętnicze krwi problem społeczny XXI wieku
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 110552
10.15199/65.2017.11.7
nadciśnienie tętnicze krwi
epidemiologia
profilaktyka
zmiany stylu życia
dieta DASH
zalecenia Polskiego Towarzystwa Nadciśnienia Tętniczego
hypertension
epidemiology
prevention
lifestyle modifications
DASH diet
recommendations of the Polish Society of Hypertension
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Tłuszcze AarhusKarlshamn w świetle współczesnych zaleceń żywieniowych
nr katalogowy: 31390
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Sudan grozi Ameryce wstrzymaniem dostaw gumy arabskiej
ADAM BOGACZ
nr katalogowy: 27434
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-5
The influence of the micropump`s winding shape and magnetic circuit configuration on the generated electromagnetic torque characteristic. Part I: FEM analysis
SEBASTIAN BARTEL
TOMASZ TRAWIŃSKI
nr katalogowy: 98212
10.15199/48.2016.05.48
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-12
Technika i medycyna
nr katalogowy: 120598
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-22
Złudzenia sprzedają się drogo
Irena Fober
nr katalogowy: 31410
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-5
Obrazowanie bioluminescencji jednym z narzędzi do określania skuteczności zabezpieczeń budowli przed korozją biologiczną
Aldona Łowińska-Kluge
Zbigniew Górski
nr katalogowy: 68108
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-3
Wynagrodzenie za czas zwolnienia nauczyciela krwiodawcy
Franciszek Małysz
nr katalogowy: 34075
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-5
"Przegląd Papierniczy" przed laty (3)
P. Wandelt
nr katalogowy: 91559
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Determination of blood flow velocity in vessels of the bulbar conjunctiva
Vladimir FIRAGO
Alexey KUBARKO
Oleksandra HOTRA
Irina VOLKOVA
Ainur KOZBAKOVA
Nazarbek MUSABEKOV
nr katalogowy: 99989
10.15199/48.2016.08.29
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-5
Wstępna charakterystyka popiołów lotnych ze spalania biomasy w aspekcie ich zastosowania w materiałach budowlanych
Agata Modrzycka
Anna Zawada
Małgorzata Ulewicz
nr katalogowy: 91442
10.15199/33.2015.05.32
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-1
Wybrane problemy przetwarzania sygnałów wyjściowych detektora fazy w odbiorniku radaru dopplerowskiego w sensorze mikrofalowym do detekcji funkcji życiowych
Mariusz Łuszczyk
Łukasz Dąbrowski
nr katalogowy: 82073
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-9
Przyrządy do oznaczania glukozy dla potrzeb medycznych. Stan obecny i perspektywy dalszego rozwoju
IGNACY ZAWICKI
nr katalogowy: 38000
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Jesteśmy ciastkarzami "z krwi i kości" Rozmowa z pasjonatami ciastkarstwa - właścicielami Ciastkarni "Kryszeń"
Krystyna Czarnecka
nr katalogowy: 23335
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Higiena uboju a innowacyjny KENOSAN LACTIC
Robert Palka
nr katalogowy: 91533
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Wskaźniki struktury
Henryk Mruk
Jarosław Mruk
nr katalogowy: 34432
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Wpływ ładunku elektrycznego na potencjał elektrokinetyczny na granicy faz: proteza naczyń krwionośnych-krew
Bożena ŁOWKIS
Beata ZBOROMIRSKA-WNUKIEWICZ
Katarzyna GRYZŁO
nr katalogowy: 38643
CHŁODNICTWO 2007-3
Zawartość soli w produktach schłodzonych i zamrożonych w świetle aktualnych zaleceń
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
KRZYSZTOF EGIERSKI
nr katalogowy: 24974
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-25-26
Serce w sztucznej krwi
nr katalogowy: 103051
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-4
Piekarzu, czy wiesz, że... pieczywo, jako produkt spożywczy, jest NIEZBĘDNE w diecie każdego zdrowego człowieka (z wykluczeniem schorzeń i alergii), warto zatem wiedzieć co oznacza tak dziś popularyzowany przez dietetyków Indeks Glikemiczny (ang. glycemic index, GI) i w jakim stopniu dotyczy to pieczywa?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 119422
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Nadnercza a choroba ludzi zapracowanych i zestresowanych
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 103075
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-8
Ocena zmienności rytmu serca pod wpływem muzyki na podstawie sygnału fotopletyzmograficznego
Barbara WILK
Partyk POST
nr katalogowy: 115238
10.15199/48.2018.08.35
sygnał PPG
zmienność rytmu serca (HRV)
DWT
analiza fluktuacji i trendu HRV
PPG signal
heart rate variability (HRV)
DWT
analysis of HRV fluctuations and trend
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Amperometryczne oznaczanie przeciwciał anty-CRP znakowanych fosfatazą alkaliczną
BEATA KAZIMIERCZAK
DOROTA PIJANOWSKA
nr katalogowy: 35606
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Use of wavelet transform for qualification of rheograms characteristic points
Aleksandra KAWALA
Volodymyr KHOMA
Dariusz ZMARZŁY
Yaroslav SOVYN
nr katalogowy: 33606
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Wiarygodność pomiarów w medycznym laboratorium diagnostycznym na przykładzie badań morfologii krwi
ANDRZEJ ODON
PRZEMYSŁAW OTOMAŃSKI
BOGUSŁAW KRUPIŃSKI
nr katalogowy: 35656
GAZETA CUKROWNICZA 2011-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 59059
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Kolory w branży mięsnej
nr katalogowy: 86266
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-25
Farba
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 123570
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Dieta a płodność
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 138277
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Włodzimierz Dolata skończył w tym roku 70 lat. Z tej okazji życzymy dużo zdrowia, sił do pracy i jeszcze większej rzeszy wspaniałych studentów i współpracowników.
nr katalogowy: 68038
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Wpływ postępowania przedubojowego z bydłem rzeźnym na jakość mięsa
Julia Marchel
Marek Cierach
nr katalogowy: 69406
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 109922
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Zimny rozlew win, alternatywa dla procesu pasteryzacji
Janusz Mazur
nr katalogowy: 52623
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-11
Polimorfizm funkcjonalny Modułowego Integratora
Janusz DUDCZYK
nr katalogowy: 95215
10.15199/13.2015.11.27
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Znaczenie w diecie i przydatność technologiczna fruktanów w przetwórstwie owocowo-warzywnym
Kinga Czajkowska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 90186
10.15199/64.2015.3.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Znaczenie orzechów w żywieniu człowieka
Ewa Flaczyk
Joanna Kobus-Cisowska
nr katalogowy: 56227
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-8
Testy diagnostyczne do celów medycznych
EDWARD GRZYWA
nr katalogowy: 106130
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-2
Słodki oddech
nr katalogowy: 73928
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-12
Mgr inż. Aleksander Stanisław Fiutowski 1940-2013 WSPOMNIENIE
Stanisław Różanka
nr katalogowy: 81254
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Praktyki dobrego przechowywania ziarna
Lesław Janowicz
nr katalogowy: 102724
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-18
Biofizyka w praktyce - terapia fotodynamiczna cz. I
Jerzy Peszke
nr katalogowy: 115347
biofizyka
terapia fotodynamiczna
biophysics
photodynamic therapy
AURA 2012-5
Jadowite...
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 67550
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Mikroklimat środowiska pracy w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 97359
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Ulepszanie wartości przemiałowej ziarna pszenicy - prioretytowy temat badawczy w młynarstwie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 86406
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych Peptydy na tropie...
Magdalena Montowska
nr katalogowy: 104683
10.15199/65.2017.3.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-2
Właściwości adsorpcyjne, jonowymienne i trwałość termiczna modyfikowanego węgla aktywnego otrzymanego z polimerów zawierających azot
nr katalogowy: 106623
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
nnowacje firmy Bühler Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 110283
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 78116
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-11
Optoelektroniczne i elektroniczne czujniki zintegrowane z ubraniem
Konrad Dudziński
Marek Dawgul
Barbara Wawro
Elżbieta Remiszewska
Władysław Torbicz
Dorota G. Pijanowska
nr katalogowy: 80711
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-11
OSTATNIE POŻEGNANIE Zbigniew Henryk Werbanowski 15.7.1938 - 22.9.2017
nr katalogowy: 110585
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Aminy biogenne w serach dojrzewających
Arnold Reps
Krystyna Wiśniewska
Aleksandra Grześkiewicz
Agnieszka Jankowska
nr katalogowy: 63165
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Plant extracts for atopic skin care Ekstrakty roślinne w pielęgnacji skóry atopowej
Karolina Śliwa
Elżbieta Sikora
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 101514
10.15199/62.2016.10.21
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-1
Mechanoakustyczny czujnik aktywności układu sercowo-naczyniowego
Jarosław Lewandowski
Łukasz Dziuda
Krzysztof Celiński-Spodar
nr katalogowy: 65213
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
O odżywczej, biologicznej i prozdrowotnej wartości żywności
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 49805
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Ekspozycja i sprzedaż pieczywa funkcjonalnego
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 83773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Ekspozycja i sprzedaż pieczywa funkcjonalnego
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 83772
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH