Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Rasy rodzime świń jako źródło surowca mięsnego o unikalnych walorach sensorycznych i przetwórczych
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 125172
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - polska czerwono-biała i polska czarno-biała
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 125598
10.15199/65.2020.3.5
bydło
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
cattle
native breeds
biodiversity
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Charakterystyka świń ras utrzymywanych w kraju – rasy rodzime
Magdalena Szyndler-Nędza
Piotr Luciński
Zbigniew Bajda
Marek Babicz
Karolina Szulc
nr katalogowy: 57875
AURA 2011-1
Rasy rodzime jako element ekorozwoju rolnictwa
Janusz Ryszard MROCZEK
nr katalogowy: 56878
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Charakterystyka oraz możliwości wykorzystania mięsa dwóch rodzimych ras bydła - białogrzbietej i polskiej czerwonej
Małgorzata Pasternak
Maria Walczycka
nr katalogowy: 122452
10.15199/65.2019.9.4
rasy rodzime
bioróżnorodność
jakość mięsa
native breeds
biodiversity
meat quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Stan zachowania polskiej agrobioróżnorodności
Elżbieta Lenarczyk-Priwieziencew
nr katalogowy: 66836
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Charakterystyka ras świń utrzymywanych w kraju - rasy ojcowskie
Magdalena Szyndler-Nędza
Anna Bereta
Tad eusz Blicharski
nr katalogowy: 61707
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Sery z mleka krów ras lokalnych jako cenne źródło składników odżywczych*
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Anna Teter
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 120369
10.15199/65.2019.5.7
mleko
rasy lokalne
wartość odżywcza
przydatność technologiczna
milk
local breeds
nutritional value
technological suitability
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Charakterystyka ras świń utrzymywanych w kraju - rasy mateczne
Magdalena Szyndler-Nędza
Anna Bereta
Tadeusz Blicharski
nr katalogowy: 59756
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Charakterystyka użytkowanych ras bydła mięsnego w Polsce
Piotr Wójcik
nr katalogowy: 63175
AURA 2008-11
Tajemnicza zagłada rojów pszczelich
STANISŁAW ABRAMCZYK
nr katalogowy: 39351
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Smak tradycji
nr katalogowy: 78108
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-11
Jak sprostać konkurencji
nr katalogowy: 13911
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-8
Przyczynek do mineralogii renu
Krzyżak R.
nr katalogowy: 7348
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Podsumowanie Targów WINO
nr katalogowy: 137484
AURA 2006-6
PHYTOPHTHORA ALNI ATAKUJE RODZIME OLSZE
Tomasz Oszako
Weronika Zakrzewska
nr katalogowy: 15927
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2004-11
IN MEMORIAM - Wspomnienie o Zygmuncie Zurawskim
Władysław Pruszczyk
nr katalogowy: 4514
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Podsumowanie Targów WINO
nr katalogowy: 137484
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Historia kuchni polskiej w pigułce
nr katalogowy: 140252
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Wartość odżywcza i dietetyczna oraz profil kwasów tłuszczowych mięsa króliczego
nr katalogowy: 104159
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Spis treści
nr katalogowy: 58363
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Cudze chwalicie, swego nie znacie - wysoka wartość świń z hodowli krajowej
Magdalena Szyndler-Nędza
nr katalogowy: 44254
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Nie ma jak wieprzowina
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
DANUTA JAWORSKA
nr katalogowy: 18533
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Znaczenie zbóż w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 25152
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Siła napędowa w kołach regionalnych
Stanisław Butka
nr katalogowy: 30211
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-6
Wielkie zmiany na rynku biurowców
Ewa Zychowicz
nr katalogowy: 27010
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Słodki przedmiot pożądania, czyli rzecz o polskich deserach
nr katalogowy: 95047
AURA 2015-5
Rośliny uprawne i zwierzęta hodowlane - nasi towarzysze od wieków (3) Propozycja zajęć dydaktycznych
Elżbieta Tyralska -Wojtycza
nr katalogowy: 90862
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Polskie owczarstwo w 2021 roku
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 138880
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec.
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep.
OPAKOWANIE 2013-12
WSTĘP
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 81148
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 86441
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-1
Drożdże winiarskie. Aktywność wzrostowa i fermentacyjna kriotolerancyjnych drożdży winiarskich
D. Kusewicz
E. Rokiciniak
A. Nowak
nr katalogowy: 6710
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Jakość mięsa świń rodzimej rasy złotnickiej pstrej i jej mieszańców
Karolina Szulc
Jacek nowicKi
nr katalogowy: 149962
świnie
rasa rodzima
złotnicka pstra
jakość mięsa
pig
native breed
Zlotnicka Spotted breed
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-9
Porównanie jakości różnych mięśni tusz młodego bydła rzeźnego rasy ncb
Eugenia Grześkowiak
Karol Borzuta
Jerzy Strzelecki
nr katalogowy: 16672
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
PERSONALIA
nr katalogowy: 125171
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Polskie owczarstwo w 2021 roku
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 138880
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec.
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Polskie owczarstwo w 2021 roku
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 138880
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec.
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Polskie owczarstwo w 2021 roku
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 138880
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec.
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Regionalne produkty w przepisach młodych kucharzy.Gotuj lokalnie i z fantazją
nr katalogowy: 87677
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-4
WĘDLINIARSTWO z Bukowca
Krzysztof Łękawski
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 34319
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Czy sprawdzamy, skąd pochodzi żywność?
nr katalogowy: 136719
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Wartość rzeźna buhajków i jałówek
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 79229
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-4
Sklepy odzieżowe poszukiwały inspiracji w Poznaniu
nr katalogowy: 113228
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Wysmakowany luz
nr katalogowy: 113098
OPAKOWANIE 2014-9
Firma Eataly wybrała Smurfit Kappa
nr katalogowy: 86713
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
35 lat Zakładów Mięsnych w Łukowie
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 37285
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ekologiczne mąki i pieczywo podbiły targi Natura Food w Ł odzi
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 123785
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Czy sprawdzamy, skąd pochodzi żywność?
nr katalogowy: 136719
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Z wizytą w łódzkim zakładzie PIEMONTES
Krzysztof Łękawski
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 38221
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Produkcja kulinarnego mięsa wołowego z bydła rasy limousin
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 29126
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Historia kuchni polskiej w pigułce
nr katalogowy: 140252
AURA 2017-6
Gatunki obce i inwazyjne roślin - ich sukcesy i porażki
Łukasz DYLEWSKI
Łukasz MAĆKOWIAK
nr katalogowy: 106261
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-14-15
ZŁOTY INŻYNIER 2012 - Kandydaci
nr katalogowy: 69120
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2024-3
Polscy producenci płytek ceramicznych alarmują
Ferdynand Gacki
nr katalogowy: 150859
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
40 lat ZM ŁMEA T-ŁUKÓW SA
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 81267
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Spotkanie z suską sechlońską
nr katalogowy: 120192
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Tuszki i mięso kur rasy ayam cemani jako delikatesowy produkt drobiarski
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 103669
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Czy możliwe jest zmniejszenie wynagrodzenia pracownikom na czas kryzysu?
Piotr Swaczyński
nr katalogowy: 44260
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-26
DROGOCENNE DREWNO
Henryk Piekut
nr katalogowy: 49286
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-6
Listy i maile
Wojciech S. Wocław
nr katalogowy: 99376
AURA 2023-12
Gatunki roślin wykorzystywane w ozdobach i dekoracjach świątecznych
Marek KOPACKI
nr katalogowy: 146419
10.15199/2.2023.12.1
ozdoby i dekoracje świąteczne
gatunki rodzime
rośliny inwazyjne
ornaments and decorations
native species
invasive plants
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-2
Polskie owczarstwo w 2022 roku
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 148262
10.15199/60.2024.2.3
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-13
Od eksportu usług do nowej technologii
Henryk Piekut
nr katalogowy: 99052
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Przemysłowe metody kształtowania kruchości i soczystości mięsa wołowego
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 91536
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Bułgarskie firmy z powodzeniem konkurują z cukierniczymi gigantami
nr katalogowy: 42478
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-19
Kultura innowacyjności
nr katalogowy: 54504
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-3
Czernie kwasowe do skóry pochodne kwasu 4,4’-diaminodifenylo-2,3’- disulfonowego
Kazimierz Blus
nr katalogowy: 50681
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Baza surowcowa drobiarstwa mięsnego w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 49212
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Dobrostan w obrocie żywcem rzeźnym oraz jego związek z jakością mięsa
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 111264
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Porównanie wydajności rzeźnej ciepłej oraz uformowania i otłuszczenia tusz bydła ras mlecznych i mięsnych oraz ich mieszańców
Fabian Magda
nr katalogowy: 70133
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Jakie piwa piją Polacy?
nr katalogowy: 146450
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Obiekty hotelowe w Polsce
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 141835
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Czy warto jeść mięso?
Katarzyna Doniec
nr katalogowy: 45676
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Złotnicka Premium
nr katalogowy: 54650
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Klasa uformowania tusz buhajków rasy holsztyńsko-fryzyjskiej intensywnie żywionych
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 83132
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Wskaźnik wydajności rzeźnej bydła
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 53051
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-5
Wady i uszkodzenia wełny oraz sposoby zapobiegania ich powstawaniu
ZDZISŁAW CZAPLICKI
nr katalogowy: 59662
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-9
Najcenniejszy samochód świata
Erwin Halentz
Józef Trzionka
nr katalogowy: 139631
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-4
Kondycja targów zależy od nas!
nr katalogowy: 51290
AURA 2015-6
Różnorodność przyrody ożywionej
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 91631
10.15199/2.2015.6.4
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-9
WYPOWIEDŹ PROF. ZBIGNIEWA ŚMIESZKA - DYREKTORA INSTYTUTU METALI NIEŻELAZNYCH NA KONFERENCJI INNOWACYJNOŚĆ PRZEMYSŁU METALI NIEŻELAZNYCH 13-15 CZERWCA 2018 R., WISŁA
nr katalogowy: 116659
OPAKOWANIE 2017-6
Karton-Pak - tu liczy się klient i jego potrzeby
nr katalogowy: 106505
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
NAJNOWSZE ROZWIĄZANIA automatyki przemysłowej w przetwórstwie mleka
nr katalogowy: 119829
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Jaja. Samo zdrowie
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 70279
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Wiele się od Was nauczyłem
nr katalogowy: 110295
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-15-16
Z Pustyni Arabskiej
Henryk Piekut
nr katalogowy: 53646
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Dział współredagowany przez Browary Polskie
Edyta Kordialik-Bogacka
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 72036
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
KRONIKA
nr katalogowy: 77757
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Lokalni producenci, rodzime firmy z tradycją, rolnicy – komu i dlaczego ufają polscy konsumenci?
nr katalogowy: 129753
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Hodowla bydła mięsnego
Piotr Wójcik
nr katalogowy: 64453
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Wpływ żywienia trzody chlewnej na jakość mięsav
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 74699
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Dojrzewanie poubojowe a jakość wołowiny
Natalia Piaskowska
Katarzyna Śmiecińska
nr katalogowy: 93154
OPAKOWANIE 2015-3
Packaging Innovations po raz 7. w Warszawie
nr katalogowy: 90325
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Winiarskie regiony Grecji
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 129975
ELEKTROINSTALATOR 2024-10
NOWY ŁAD PRZEMYSŁOWY 2024+ JAK ROZSĄDNIE ZMODERNIZOWAĆ POLSKI PRZEMYSŁ?
nr katalogowy: 151159
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Staropolskie tuszki gołębi na współczesnym stole konsumenta
Marcin Różewicz
Karol Kaszperuk
nr katalogowy: 114012
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-18
70 lat postępu genetycznego i technicznego
Henryk Piekut
nr katalogowy: 93201
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Strategie eliminacji zapachu knura w wieprzowinie
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Marzena Zając
nr katalogowy: 147306
zapach knura
genetyka
żywienie zwierząt
folie jadalne
przyprawy
boar taint
genetics
animal nutrition
edible films
spices
AURA 2018-12
Jego wysokość świerk
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 117518
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. I. Produkcja chrupek i wielosmakowych przekąsek zbożowych
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 73901
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Wpływ kwasu piekarskiego na kształtowanie jakości ciasta i pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 92062
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Jakość i wartość odżywcza gęsiny
Paulina Duma-Kocan
Elżbieta Głodek
nr katalogowy: 109018
AURA 2013-6
Cellulit - problem nie zawsze kosmetyczny
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 77067
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-8
Rynek profili okiennych z PVC
Marcin Szewczuk
nr katalogowy: 53532
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Winiarskie regiony Grecji
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 129975
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Efekty produkcyjne mieszańców bydła ras mięsnych
Piotr Wójcik
nr katalogowy: 65706
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-5
Obróbka cieplna objętościowa i powierzchniowa stali z mikrododatkiem boru
ALEKSANDRA PERTEK-OWSIANNA
DOROTA KAPCIŃSKA-POPOWSKA
ANETA BARTKOWSKA
nr katalogowy: 86431
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Media społecznościowe w branży napojowej (cz. 1)
Daniel Orłowski
nr katalogowy: 68884
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Handel detaliczny artykułami żywnościowymi
Edward Maleszyk
nr katalogowy: 56222
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-4-5
Włókno alpak na światowym rynku
ANNA MORALES VILLAVICENCIO
nr katalogowy: 126352
10.15199/60.2020.04-05.1
alpaka
włókno
surowiec
skala produkcji
alpaca
fiber
raw material
production scale
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-4-5
Włókno alpak na światowym rynku
ANNA MORALES VILLAVICENCIO
nr katalogowy: 126352
10.15199/60.2020.04-05.1
alpaka
włókno
surowiec
skala produkcji
alpaca
fiber
raw material
production scale
AURA 2014-2
Rola parków w programie rewitalizacji Gniezna
Agnieszka MATŁOKA
Beata DUDZIŃSKA-BAJOREK
nr katalogowy: 82232
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Ocena wartości technologicznej ziarna pszenicy pochodzącego od różnych grup producentów
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 97762
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-9
Dziczyzna jako zdrowa żywność
Natalia Piaskowska
nr katalogowy: 93934
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-12
Polskie owczarstwo w 2018 roku
ZDZISŁAW CZAPLICKI
ZBIGNIEW MIKOŁAJCZYK
ALEKSANDRA PRĄŻYŃSKA
nr katalogowy: 123906
10.15199/60.2019.12.2
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec
sheeps
state of sheeps breeding
quantity and breed state of sheeps
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
JAKOŚĆ PRODUKTÓW Z RÓŻNYCH GATUNKÓW MIĘSA I ICH MIESZANIN
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 145948
mięso
produkty mięsne mieszane
jakość
wartość odżywcza
meat
mixed meat products
quality
nutritional value
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
EBS - zmiany w światowych trendach, cz. 2
Marek Suliga
nr katalogowy: 96251
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Mody poprzeczne w azotkowym laserze typu VCSEL
Magdalena MARCINIAK
Patrycja ŚPIEWAK
Marta WIĘCKOWSKA
Robert Piotr SARZAŁA
nr katalogowy: 93257
10.15199/48.2015.09.33
CHŁODNICTWO 2021-5
Przemysłowe utrwalanie produktów rybnych w niskich temperaturach
nr katalogowy: 134086
CHŁODNICTWO 2013-11
Zmiany wybranych cech jakościowych biojogurtów z mleka koziego w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
IZABELA DMYTRÓW
KATARZYNA SKRYPLONEK
nr katalogowy: 80667
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Król kulinarny
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 86997
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-6
Polskie owczarstwo w 2020 roku
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 135265
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec
Program Wieloletni.
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep
Multiannual Program.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-6
Polskie owczarstwo w 2020 roku
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 135265
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec
Program Wieloletni.
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep
Multiannual Program.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
AURA 2017-6
Psy pracujące w służbach specjalnych - psy osmologiczne
Janusz Jerzy Kuźniewicz
nr katalogowy: 106276
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Integrowane metody ochrony produktów przechowywanych przed szkodnikami
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 108644
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-5
Jak cywilizacje zanikają?
Andrzej Targowski
nr katalogowy: 74970
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-2
Początki, kierunki patentowania i historia urzędów patentowych
Emil Cywiński
nr katalogowy: 57319
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Alkohole wyższe w destylatach rolniczych
Katarzyna Pielech-Przybylska
Maciej Stanisz
Ewelina Sapińska
Maria Balcerek
nr katalogowy: 56540
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-1
Model czujnika poziomu glukozy we krwi opartego na metodzie spektroskopii impedancyjnej
Żaneta Głuchowska
Izabela Osiecka
Tadeusz Pałko
Włodzimierz Łukasik
Konrad Dudziński
Dorota Pijanowska
nr katalogowy: 103748
10.15199/13.2017.1.6
AURA 2016-1
Psi artyści filmowi
Janusz Kuźniewicz
Dominika Gulda
nr katalogowy: 96103
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Zawartość ołowiu w tkankach zwierząt
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 98643
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Zielone mięśnie drobiu - wada jakościowa
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Natalia Skiepko
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 98642
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-2
Archeologia na tropie kultury pracy – kultury neolityczne
Roman Adler
nr katalogowy: 136112
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-3
Polskie owczarstwo w 2017 roku
ZDZISŁAW CZAPLICKI
ZBIGNIEW MIKOŁAJCZYK
ALEKSANDRA PRĄŻYŃSKA
nr katalogowy: 119175
10.15199/60.2019.03.1
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec
jakość wełny
sheeps
state of sheeps breeding
quantity and breeds of sheeps
quality of wool
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Współczesne trendy w konsumpcji mięsa
Małgorzata Kosicka-Gębska
Jerzy Gębski
Katarzyna Kwiecińska
Maria Jeznach
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
nr katalogowy: 104678
10.15199/65.2017.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Suitability of colostrum for the production of probiotics Możliwości wykorzystania siary krów do produkcji naturalnych probiotyków
Ewa Pecka
Andrzej Zachwieja
Jowita Kaszuba
Marta Ćwiertniewska
nr katalogowy: 86564
10.12916/przemchem.2014.1565
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
Wpływ wybranych aktywatorów mineralnych na fermentację alkoholową buraków cukrowych i jakość uzyskiwanego destylatu rolniczego (cz. II)
Katarzyna Kotarska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 89218
10.15199/64.2015.1.2
AURA 2013-2
List otwarty do Premiera rządu RP w sprawie ustawy o nasiennictwie wprowadzającej GMO do Polski
Jan Szyszko
nr katalogowy: 74285
CHŁODNICTWO 2012-7-8
Wpływ metody pakowania i czasu chłodniczego przechowywania na właściwości fizykochemiczne i sensoryczne mięsa króliczego
Iwona Chwast owska-Siwiecka
Iwona Bar yczka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 70338
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Klasy otłuszczenia tusz buhajków w systemie EUROP a wartość rzeźna i jakość mięsa
Stanisław Wajda
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 67047
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Europejskie specjały - tradycyjne szynki i kiełbasy
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 60579
CHŁODNICTWO 2011-5
Właściwości funkcjonalne mrożonego mięsa króliczego
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 59731
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Technological parameters of milk depending on the cow housing system, nutrition system, age and number of somatic cells. Parametry technologiczne mleka w zależności od systemu utrzymania i żywienia, wieku krów oraz liczby komórek somatycznych
Ewa Pecka
Andrzej Zachwieja
Joanna Tumanowicz
nr katalogowy: 77357
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Analiza zmian właściwości fizykochemicznych mięsa byczków o zróżnicowanej rasie i wieku
Fabian Magda
nr katalogowy: 76019
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Jakość sensoryczna mięsa króliczego w zależności od metody pakowania i czasu chłodniczego przechowywania
IWONA CHWASTOWSKA-SIWIECKA
Marzena Hajduczenia
nr katalogowy: 57678
AURA 2019-12
Psy w służbie myśliwskiej
Janusz Jerzy Kuźniewicz
Robert Bodkowski
nr katalogowy: 123879
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Physiological assessment of application of iron chelates in animal nutrition Ocena fizjologiczna zastosowania chelatów żelazowych w żywieniu zwierząt
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Anna Dąbrowska
Kinga Śpitalniak
Anna Budny-Walczak
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 100402
10.15199/62.2016.8.39
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Barwa mięsa
Adam Kostecki
nr katalogowy: 127263
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Effect of a mineral-fatty additive on fatty acids content in cow milk and dairy products Wpływ preparatu mineralno-tłuszczowego na zawartość kwasów tłuszczowych w mleku krów i produktach mleczarskich
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Witold Janeczek
Andrzej Zachwieja
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 86125
10.12916/przemchem.2014.1467
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
ZGADNIJ, kto przychodzi na kolację?
Ewa Kakiet-Springer
nr katalogowy: 144567
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-8
Termiczna analiza azotkowych laserów VCSEL ze złączem tunelowym
Patrycja ŚPIEWAK
Michał WASIAK
Robert Piotr SARZAŁA
nr katalogowy: 108519
10.15199/48.2017.08.07
GaN
laser VCSEL
DBR
złącze tunelowe
laser półprzewodnikowy
GaN
VCSEL
DBR
tunnel junction
semiconductor laser
AURA 2023-11
„Dziwne owady”– gatunki obce obecne w Polsce
Marek SOLSKI
nr katalogowy: 145938
10.15199/2.2023.11.2
gatunki obce
inwazyjne gatunki obce
IGO
alien species
invasive alien species
IAS
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Pomorza i Kaszub
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 147594
kuchnia regionalna
kuchnia Pomorza i Kaszub
charakterystyka
regional Polish cuisine
Pomerania and Kashubia cuisines
characteristics
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-3
Badania deformacji geosiatki poliestrowej wykorzystywanej w inżynierii lądowej
Jarosław Górszczyk
Konrad Malicki
nr katalogowy: 147847
10.15199/33.2024.03.07
geosyntetyki
geosiatka
metoda cyfrowej korelacji obrazu (DIC)
badanie wytrzymałości na rozciąganie
analiza deformacji
geosynthetics
geogrid
digital image correlation method (DIC)
tensile test
deformation analysis
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Nie tylko na steki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109177
wołowina
części kulinarne
obróbka termiczna
potrawy
beef meat
culinary elements
heat treatment
dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Adaptacja wymagań standardu BRC w zakładzie produkującym karmę dla zwierząt
Katarzyna Michalska Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 117179
10.15199/65.2018.11.4
BRC
karma dla zwierząt
jakość
bezpieczeństwo
BRC
pet food
quality
safety
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Badania wstępne nad ograniczaniem akumulacji metali ciężkich w organizmach pszczół miodnych poprzez zastosowanie ekstraktów ze szczawiu kędzierzawego w diecie pszczół
Paweł Migdał
Adam Roman
Ewa Popiela-Pleban
Antoni Szumny
Yekaterina Zonova
nr katalogowy: 110071
10.15199/62.2017.10.12
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Mięso danieli – niedoceniane w kuchni i przetwórstwie
Dominika Opat
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 144666
10.15199/65.2023.8.7
mięso danieli
warunki pozyskania
jakość
fallow deer meat
conditions of meat production
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Aktywność przeciwdrobnoustrojowa ekstraktów z robinii akacjowej (Robinia pseudoacacia L.) otrzymanych w warunkach nadkrytycznych
Agnieszka Grzegorczyk
Anna Biernasiuk
Magdalena Iwan
Agnieszka Korga
Barbara Rajtar
Łukasz Świątek
Aleksandra Józefczyk
Grażyna Zgórka
Katarzyna Tyśkiewicz
Małgorzata Polz-Dacewicz
Edward Rój
Anna Malm
nr katalogowy: 121040
10.15199/62.2019.6.26
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Porównanie jakości oraz analiza bezpieczeństwa rynkowych olejów rzepakowych tłoczonych na zimno oraz rafinowanych
Karol Łysiak
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 144665
10.15199/65.2023.8.6
oleje rzepakowe
tłoczenie na zimno
rafinacja
jakość
bezpieczeństwo
porównanie
rapeseed oils
cold pressing
refining
quality
safety
comparison
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Badania nad zdrożdżowaniem wywaru gorzelniczego przy udziale drożdży Candida utilis i Candida tropicalis. Cz. 1
Katarzyna Kotarska
Anna Świerczyńska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 106770
10.15199/64.2017.6.3
wywar gorzelniczy
drożdże paszowe
białko w biomasie drożdży
stillage
fodder yeast
protein in yeast biomass
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-26
Alpaki - atrakcja i nowość w hodowli oraz przetwórstwie wełny w Polsce i świecie
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 123918
alpaka
rasy alpak
wełna alpaki
właściwości wełny
wyroby z wełny alpak
alpaca
breed of alpaca
wool of alpaca
wool properties
alpaca wool products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Badania nad zdrożdżowaniem wywaru gorzelniczego przy udziale drożdży Candida utilis i Candida tropicalis. Cz. 2
Katarzyna Kotarska
Anna Świerczyńska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 108767
10.15199/64.2017.8.2
wywar gorzelniczy
drożdże paszowe
białko w biomasie drożdży
stillage
fodder yeast
protein in yeast biomass
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-10-11
Polskie owczarstwo w 2019 roku
ZDZISŁAW CZAPLICKI
ZBIGNIEW MIKOŁAJCZYK
ALEKSANDRA PRĄŻYŃSKA
nr katalogowy: 129235
10.15199/60.2020.10-11.1
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec
Program Wieloletni
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep
Multiannual Program
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-10-11
Polskie owczarstwo w 2019 roku
ZDZISŁAW CZAPLICKI
ZBIGNIEW MIKOŁAJCZYK
ALEKSANDRA PRĄŻYŃSKA
nr katalogowy: 129235
10.15199/60.2020.10-11.1
owce
stan pogłowia owiec
stan ilościowy i rasowy owiec
Program Wieloletni
sheep
state of sheep breeding
quantity and breed state of sheep
Multiannual Program
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
Kolor włókna alpak i jego określenie z wykorzystaniem kolorymetru
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 132316
10.151199/60.2021.3.1
alpaka
włókno
naturalne kolory
kolorymetr
CIELab
alpaca
fiber
natural colors
colorimeter
CIELab
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
Kolor włókna alpak i jego określenie z wykorzystaniem kolorymetru
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 132316
10.151199/60.2021.3.1
alpaka
włókno
naturalne kolory
kolorymetr
CIELab
alpaca
fiber
natural colors
colorimeter
CIELab
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Zmiany w spożyciu mięsa w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 146030
10.15199/65.2023.11.1
mięso
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
meat
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-3
Wełna owcza na giełdzie w Australii w kampanii 2023/2024 – analiza rynku
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 149219
10.15199/60.2024.3.2
wełna
grubość wełny
giełda
wskaźnik EMI
cena
popyt
podaż
sheep wool
diameter wool
stock market
price
EMI index
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 131274
teff
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
teff
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 131274
teff
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
teff
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 131274
teff
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
teff
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2023 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 147243
10.15199/61.2024.1.3
jęczmień
wartość technologiczna ziarna
forma jara i ozima
rejony uprawy
zbiory ziarna
barley
technological value of grain
spring and winter form
growing areas
harvest
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Sery pleśniowe występowanie bakterii Listeria monocytogenes
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
Anna Berthold-Pluta
nr katalogowy: 112860
10.15199/65.2018.3.7
sery pleśniowe
Listeria monocytogenes
listeriozy
zatrucia pokarmowe
mould cheese
Listeria monocytogenes
listeriosis
food poisoning
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-3
Wełna owcza na giełdzie w Australii w kampanii 2023/2024 – analiza rynku
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 149219
10.15199/60.2024.3.2
wełna
grubość wełny
giełda
wskaźnik EMI
cena
popyt
podaż
sheep wool
diameter wool
stock market
price
EMI index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Raki słodkowodne w Polsce potencjał surowcowy, wartości odżywcze, aspekty technologiczne
Natalia Śmietana
Remigiusz Panicz
Przemysław Śmietana
nr katalogowy: 108067
10.15199/65.2017.7.7
rak szlachetny
Astacus astacus
produkty uboczne
chitozan
astaksantyna
noble crayfish
Astacus astacus
by-products
chitosane
astaxanthin
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-1
Parametry jakości włókna alpak jako surowca dla przemysłu tekstylnego
ANNA MORALES VILLAVICENCIO
ROMAN NIŻNIKOWSKI
nr katalogowy: 111867
10.15199/60.2018.01.1
alpaka
masa runa
włókno
grubość
długość
wskaźnik komfortu
alpaca
fleece weight
fiber
diameter
length
comfort factor
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH