Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Co powinniśmy wiedzieć o GMO w aspekcie dobrowolnego znakowania produktów mlecznych
Anna Kaliszewska-Suchodoła
nr katalogowy: 110160
10.15199/65.2017.10.4
genetycznie modyfikowane pasze
transfer GMO do mleka
techniki PCR
genetically modified feed
GMO transfer to milk
PCR technics
AURA 2018-7
Świadomość społeczna o organizmach genetycznie modyfikowanych (GMO)
Justyna Anna NOWAKOWSKA
nr katalogowy: 114793
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-6
Pasze GMO w Polsce
I. Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 45321
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
GMO w Unii Europejskiej
Izabela Błaszkiewicz
nr katalogowy: 67532
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Uczestnicy Forum za moratorium na GMO
ajc
nr katalogowy: 45434
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
GMO
nr katalogowy: 54206
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-2
GMO to poważny problem czy "gonimy" króliczka?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 104092
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-6
Żywność GMO - aspekty prawne
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 45320
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
GMO
nr katalogowy: 58132
AURA 2023-10
Czy uprawy GMO są korzystne i bezpieczne
nr katalogowy: 145434
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Modyfikacja składu chemicznego produktów mleczarskich
Piotr Nowakowski
Bożena Patkowska-Sokoła
Robert Bodkowski
Tadeusz Szulc
Stefania Kinal
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Zygmunt Usydus
nr katalogowy: 68183
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 52976
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-4
Żywność GMO aspekty prawne i środowiskowe
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 90741
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
12 krajów UE apeluje o niedopuszczenie do uprawy kukurydzy GMO
nr katalogowy: 83381
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Ekonomiczny wpływ braku autoryzacji produktów GMO na import pasz i produkcję żywego inwentarza w Ue
nr katalogowy: 31064
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
MODERN TECHNICAL AND TECHNOLOGICAL SOLUTIONS EMPLOYED IN MILK PRODUCTION
Kinga BOREK
Andrzej BORUSIEWICZ
Klara PIOTROWSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
nr katalogowy: 146682
10.15199/180.2023.4.3
agriculture
cattle
housing systems
feeding systems
milking systems
modern solutions
rolnictwo
bydło
systemy utrzymania
systemy karmienia
systemy doju
nowoczesne rozwiązania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Kilka odpowiedzi na pytania o kukurydzę GMO
nr katalogowy: 14038
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Nowe regulacje dotyczące znakowania żywności bez GMO
Aleksandra Kołodziejczyk
Paweł Wojciechowski
nr katalogowy: 125033
10.15199/65.2020.2.4
inżynieria genetyczna
modyfikacja genetyczna
znakowanie żywności
konsumenci
genetic engineering
genetic modification
food labelling
consumer
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Measuring of the relative milk mass fraction in water-milk solution
Volodymyr KUCHERUK
Evgen PALAMARCHUK
Pavel KULAKOV
Natalia STOROZHUK
Waldemar WÓJCIK
Maral ZHASSANDYKYZY
nr katalogowy: 104306
10.15199/48.2017.03.20
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 113074
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Wyniki kontroli IJHARS w zakresie stosowania surowców GMO
nr katalogowy: 35235
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Metody wykrywania i oznaczania GMO Cz. I. Techniki molekularne – analiza DNA
Marta Słowianek
nr katalogowy: 71080
OPAKOWANIE 2009-2
Preferencje dotyczące wartości promocyjnej opakowań do mleka
Małgorzata Mika
nr katalogowy: 41626
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 35062
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Uregulowania prawne stosowania GMO w Polsce
Zbigniew Sieradzki
Małgorzata Mazur
Krzysztof Kwiatek
nr katalogowy: 61310
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-19
Chroniące środowisko GMO?
nr katalogowy: 63141
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Polska wydaje całkowity zakaz uprawy i sprzedaży GMO
nr katalogowy: 20022
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
GMO w uprawach i żywności
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 113390
żywność GMO
nowa ustawa
globalizacja
GM food
new law
globalization
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Determination of Water added in Raw Milk using Interdigital Capacitor Sensor
Songgrod Phimphisan
Worawat Sa-ngiamvibool
nr katalogowy: 93289
10.15199/48.2015.09.65
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-21
GMO - za czy przeciw
Danuta Grygierczyk
Małgorzata Juszko-Piekut
nr katalogowy: 13345
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
VLOG - żywność bez GMO Wymagania rynkowe
nr katalogowy: 111086
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Ekonomiczne skutki dla branży mięsnej i drobiarskiej wprowadzenia zakazu GMO w paszach
Wiesław Dzwonkowski
nr katalogowy: 71995
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Problemy z GMO
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 71461
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
GMO za i przeciw
nr katalogowy: 85833
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Wybrane doniesienia z procesu legislacyjnego GMO w Polsce
nr katalogowy: 66130
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 85108
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 47019
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-2-3
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 89474
AURA 2008-9
Co z GMO? Przeciw bezkrytycyzmowi
LUDWIK TOMIAŁOJĆ
nr katalogowy: 37953
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Oznaki łagodzenia stanowiska wobec organizmów genetycznie modyfikowanych (GMO) w europie
nr katalogowy: 35961
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-7-8
RECENZJA PT - GMO odtajnione
nr katalogowy: 75862
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
GMO za i przeciw
nr katalogowy: 61311
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
GMO w aspekcie bhp
Bogdan Solawa
nr katalogowy: 104450
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Zdrowie publiczne a swobodny przepływ towarów
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 79257
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Greenpeace: Nowe regulacje otworzą drogę GMO na europejskie pola
nr katalogowy: 53663
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Wykorzystanie w branży piekarsko-cukierniczej genetycznie modyfikowanych surowców rolnych
Maciej Przeździak
Emilia Waleriańczyk
nr katalogowy: 72843
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Sytuacja branży paszowej - fragmenty wywiadu z Prezesem PZPP - Panem Józefem Śliwą
nr katalogowy: 40827
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
GMO - podsumowanie wydarzeń w 2014 r. w kraju i na świecie
nr katalogowy: 89330
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Aktualna sytuacja legislacyjna w UE w zakresie upraw GMO
nr katalogowy: 82305
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-4
Żywność GMO w opinii społeczności miejskiej
Zygmunt Litwińczuk
Monika Molga
nr katalogowy: 90740
10.15199/65.2015.4.6
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Nie ma dowodów na bezpieczeństwo upraw GMO - wywiad z prof. dr hab. Tadeuszem Żarskim
nr katalogowy: 62919
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-10
Nielogiczne protesty
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 67963
AURA 2006-3
O UPRAWACH GMO I ZMODYFIKOWANEJ ŻYWNOŚCI
Ludwik Tomiałojć
nr katalogowy: 16004
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
Wady i zalety GMO według przeciwników i zwolenników
nr katalogowy: 75013
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
GMO za i przeciw
nr katalogowy: 68972
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Co dalej ze stosowaniem genetycznie modyfikowanych organizmów (GMO) w Polsce
nr katalogowy: 20023
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Jaka przyszłość czeka konsumpcyjną pszenicę genetycznie modyfikowaną (GMO)?
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 144362
AURA 2012-2
List otwarty - apel do Prezydenta Rzeczypospolitej Pana Bronisława Komorowskiego, władz i środowiska naukowego w Polsce w sprawie rzetelnej oceny zagrożeń ze strony GMO i mądrego stanowienia prawa
nr katalogowy: 65639
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Szkodliwe przepisy mają się dobrze, czyli rzecz o zakazie GMO w paszach
Stanisław Zięba
nr katalogowy: 66670
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Fakty i mity o Genetycznie Modyfikowanych Organizmach
nr katalogowy: 50884
AURA 2010-3
Konieczność moratorium i wielostronnych badań
nr katalogowy: 50283
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Europa zbiera doświadczenia z wykorzystania GMO
nr katalogowy: 48393
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
GMO za i przeciw
nr katalogowy: 68280
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Druga wersja Standardu PIM "bez GMO"
nr katalogowy: 124140
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Nowe wymogi prawne dotyczące zawartości GMO w paszach i żywności a możliwości analityki
Lech Michalczuk
Andrzej Babuchowski
nr katalogowy: 124143
10.15199/65.2019.12.3
GMO
transformacja genetyczna
ukierunkowana mutageneza
granica wykrywalności i oznaczalności
GMO
genetic transformation
site- -directed mutagenesis
limit of detection and quantification
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
W świecie nauki
nr katalogowy: 52053
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
GMO - szanse i zagrożenia
nr katalogowy: 52056
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
AURA 2008-10
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 38521
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Physiological assessment of application of iron chelates in animal nutrition Ocena fizjologiczna zastosowania chelatów żelazowych w żywieniu zwierząt
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Anna Dąbrowska
Kinga Śpitalniak
Anna Budny-Walczak
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 100402
10.15199/62.2016.8.39
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Projekt ustawy Prawo o organizmach genetycznie modyfikowanych
nr katalogowy: 25150
CHŁODNICTWO 2012-9
Mleko jako źródło składników funkcjonalnych
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 71025
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Wkrocz w erę NON GMO z SGS Polska!
nr katalogowy: 119414
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Z prasy zagranicznej
Marian Paszkowski
nr katalogowy: 94997
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
GMO za i przeciw - Jestem za, ponieważ...
nr katalogowy: 63575
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Prezydent podpisał ustawę o paszach
nr katalogowy: 118515
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
MODERN SOLUTIONS OF BARNS FOR DAIRY CATTLE ON THE BASIS OF WOLF SYSTEM SUGGESTIONS
Rajmund REICHEL
Wacław ROMANIUK
Kamila MAZUR
nr katalogowy: 129794
10.15199/180.2020.4.3
cattle barn
functionality
microclimate
ventilation
construction
obora
funkcjonalność
mikroklimat
wentylacja
konstrukcja
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
MODERN SOLUTIONS OF BARNS FOR DAIRY CATTLE ON THE BASIS OF WOLF SYSTEM SUGGESTIONS
Rajmund REICHEL
Wacław ROMANIUK
Kamila MAZUR
nr katalogowy: 129794
10.15199/180.2020.4.3
cattle barn
functionality
microclimate
ventilation
construction
obora
funkcjonalność
mikroklimat
wentylacja
konstrukcja
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-7
Innowacyjność i postęp zagrożone (czyli rzecz o GMO)
Stanisław Zięba
nr katalogowy: 36765
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
GMO - szansą rozwoju polskiego rolnictwa? Fakty i mity
nr katalogowy: 25149
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
List otwarty - Apel do władz i do środowiska naukowego w Polsce poprzez Prezydenta RP, Pana Bronisława Komorowskiego
nr katalogowy: 65594
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Clostridium botulinum i toksyny botulinowe. Potencjalne zagrożenie w mleku i produktach mlecznych
Elżbieta Kukier
Katarzyna Zacharczuk
Magdalena Goldsztejn
Nina Kozieł
Krzysztof Kwiatek
nr katalogowy: 111091
10.15199/65.2017.12.5
Clostridium botulinum
toksyna botulinowa
produkty mleczne
Clostridium botulinum
botulinum toxin
milk products
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-3
Sytuacja w UEe związana z trudnościami w imporcie surowców paszowych zawierających GMO
nr katalogowy: 33840
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Aktualne doniesienia prasowe związane z roślinami GMO
nr katalogowy: 32427
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-18
Dla głodnych i bogatych
Irena Fober
nr katalogowy: 37710
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Cariostatic Properties of Glass-Ionomer Fillings in Milk-Teeth - Fluoride and Strontium Diffusion
KATARZYNA ŁUBKOWSKA
PRZEMYSŁAW GAJOWNIK
ANNA DENYSIUK
EWA PROKOPOWICZ
MARTA SZAŃKOWSKA
JANUSZ BUCKI
DOROTA GAJDZIK- PLUTECKA
nr katalogowy: 27477
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
Genetically modified organisms. How harmful they are? Organizmy modyfikowane genetycznie. Jak bardzo są one niebezpieczne?
Aleksander Kołodziejczyka
Aleksandra Kołodziejczyk
nr katalogowy: 103375
10.15199/62.2017.1.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Innowacje w produkcji mleka – studium przypadku grupy producenckiej
Paulina Luiza Wiza
Wojciech Styburski
Alina Nowotarska
Klaudia Spych
nr katalogowy: 132714
10.15199/65.2021.7.6
grupy producentów rolnych
innowacje
produkcja mleka
rynek mleka
groups of agricultural producers
innovations
milk production
milk market
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 111954
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Walory prozdrowotne masła z mleka krowiego i koziego
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 148174
10.15199/65.2024.4.5
masło z mleka krowiego
masło z mleka koziego
kwasy tłuszczowe
wskaźniki oceny jakości lipidów
butter from cow’s milk
butter from goat’s milk
fatty acids
lipid quality assessment indicators
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Zastosowanie metod spektroskopowych do oznaczania zawartości L-karnityny w mleku
Jolanta Pękala
Bożena Patkowska-Sokoła
Robert Bodkowski
Zbigniew Dobrzański
Piotr Nowakowski
Mieczysław Steininger
Stanisław Lochyński
nr katalogowy: 59906
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
POLSKA - EUROPA - ŚWI AT
nr katalogowy: 95184
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Co nowego o GMO?
nr katalogowy: 63576
OPAKOWANIE 2012-1
Cadbury zmienia opakowanie tabliczek czekolady Dairy Milk
nr katalogowy: 65303
CHŁODNICTWO 2009-7
Zmiany w mleku i fermentowanych napojach mlecznych podczas przechowywania chłodniczego w różnych opakowaniach
JACEK KONDRATOWICZ
JOANNA PIEKARSKA
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 45786
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
„Przeciw naturze. Prawdy i mity o GMO, żywności ekologicznej, glutenie i o tym co się kryje w naszym jedzeniu”
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 132051
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Napoje roślinne mlekopodobne charakterystyka i analiza dostępności w Polsce
Zuzanna Walczak
Anna Florowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 110159
10.15199/65.2017.10.3
napoje roślinne
substytuty mleka
badanie rynku
plant-based beverages
milk substitutes
market research
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Mikroorganizmy zmodyfikowane genetycznie w przemyśle fermentacyjnym i spożywczym - stan aktualny i perspektywy
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
Beata Chabowska
nr katalogowy: 63335
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Detekcja GMO w żywności
Marcin Schmidt
Agnieszka Olejnik-Schmidt
nr katalogowy: 50151
CHŁODNICTWO 2013-2
Wyróżniki tekstury żeli alginianowych otrzymanych z wykorzystaniem procesu zamrażania
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 74676
CHŁODNICTWO 2015-3
Ocena kwasowości oraz jakości mikrobiologicznej podczas przechowywania chłodniczego twarogów kwasowych uzyskanych z surowca o zwiększonej koncentracji suchej masy
Krzysztof Siemianowski
Krzysztof Bohdziewicz
Jerzy Szpendowski
Piotr Kołakowski
Joanna Żylińska
Jacek K. Bardowski
nr katalogowy: 90287
10.15199/8.2015.3.4
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
FUNGI CONTAMINATION OF DAIRY PLANT THAT MANUFACTURES YOGURT AND YOGURT-DRINK PRODUCTS
Zhou Fang
Zhao Hongfei
Qi Dan
Zhang Limin
Zhan Haining
Zhang Bolin
Jadwiga Moneta
Zdzislawa Libudzisz
nr katalogowy: 70864
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
„Przeciw naturze. Prawdy i mity o GMO, żywności ekologicznej, glutenie i o tym co się kryje w naszym jedzeniu”
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 132051
AURA 2013-2
List otwarty do Premiera rządu RP w sprawie ustawy o nasiennictwie wprowadzającej GMO do Polski
Jan Szyszko
nr katalogowy: 74285
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-7-8
Genetyczny strach
nr katalogowy: 75861
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Produkty mleczne - najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
Monika Stasiak
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117182
10.15199/65.2018.11.6
produkty mleczne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
milk and milk products
safety criteria
microbiological contamination
pathogens
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Co nowego w doniesieniach o uprawie roślin GMO?
nr katalogowy: 37701
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Ekonomiczne, zdrowotne i prawne aspekty biotechnologii i GMO
nr katalogowy: 49657
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
GMO - owoc postępu czy zagrożenie?
A.Ł.
nr katalogowy: 45428
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Odpowiedź ekologom i politykom na temat oddziaływania odmian roślin GMO na środowisko
nr katalogowy: 44461
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wyniki urzędowej kontroli pasz zmodyfikowanych genetycznie - wnioski z polskiego rynku pasz
Zbigniew Sieradzki
Małgorzata Mazur
Krzysztof Kwiatek
nr katalogowy: 72897
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Wybrane aspekty jakości mleka surowego w ujęciu sezonowym
Antoni Stanisław Pluta
Emilia Piętka
nr katalogowy: 128774
10.15199/65.2020.10.3
jakość mleka
skład chemiczny
sezonowość produkcji
LKS
milk quality
chemical composition
production seasonality
SCC
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Wybrane aspekty jakości mleka surowego w ujęciu sezonowym
Antoni Stanisław Pluta
Emilia Piętka
nr katalogowy: 128774
10.15199/65.2020.10.3
jakość mleka
skład chemiczny
sezonowość produkcji
LKS
milk quality
chemical composition
production seasonality
SCC
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Podstawowe informacje i aktualna legislacja GMO
nr katalogowy: 89834
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Uprawy roślin odmian modyfikowanych genetycznie i stosowanie w żywieniu ludzi i jako pasze dla zwierząt, drogą do poprawy jakości życia czy zagrożeniem dla zdrowia i środowiska? Część I.
Tadeusz Piotr Żarski
Henryka Żarska
nr katalogowy: 64144
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-20
Transfer technologii i krajowy system innowacji
DARIUSZ SOBCZAK
nr katalogowy: 22175
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
GMO - kampania strachu
nr katalogowy: 20130
AURA 2006-2
GMO
Piotr Węgleński
nr katalogowy: 16040
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
The evaluation of susceptibility of selected milk proteins to degradation with Cucurbita ficifolia serine protease. Ocena podatności wybranych białek mleka na degradację proteazą serynową dyni figolistnej Cucurbita ficifolia
Anna Dąbrowska
KonrAd Babij
Marek Szołtysik
Marta PokoaA
Aleksandra Zambrowicz
Józefa Chrzanowska
Robert Kupczyński
nr katalogowy: 76875
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Zmutowana kukurydza na polskich polach
Małgorzata Kamińska
nr katalogowy: 13996
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-7
Z prasy zagranicznej
Marian Paszkowski
nr katalogowy: 6605
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
GMO w rolnictwie - szansa czy zagrożenie?
Andrzej Anioł
nr katalogowy: 83380
AURA 2022-5
Bioetyka w pigułce
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 137574
10.15199/2.2022.5.1
bioetyka
ekoetyka
GMO
ocena etyczna
bioethics
eco-ethics
genetic engineering
GMO
ethical evaluation
AURA 2022-5
Bioetyka w pigułce
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 137574
10.15199/2.2022.5.1
bioetyka
ekoetyka
GMO
ocena etyczna
bioethics
eco-ethics
genetic engineering
GMO
ethical evaluation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
AURA 2006-2
BADANIA NAD GMO
Magdalena Jaworska
nr katalogowy: 16041
AURA 2015-11
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 94985
OPAKOWANIE 2010-7
Konsumencka ocena kartonowych opakowań jednostkowych do mleka
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52981
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
GMO w prawie UE - komentowane przez biotechnologa
Eliza Lubiatowska -Krysiak
Tomasz Twardowski
nr katalogowy: 67395
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-3
Dzielenie się wiedzą i transfer wiedzy we współczesnej organizacji
Elżbieta SKRZYPEK
Sylwia SAGAN
nr katalogowy: 149868
10.15199/46.2024.3.1
zarządzanie wiedzą
dzielenie się wiedzą
transfer wiedzy
knowledge management
knowledge sharing
knowledge transfer
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-1
Nowy spór na linii USA - UE w sprawie Organizmów Genetycznie Modyfikowanych (GMO)
nr katalogowy: 6219
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-1
Problemy z wykorzystaniem w Polsce roślin GMO w ocenie MONSANTO POLSKA
MACIEJ SIP
nr katalogowy: 6217
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Wartość nabywcy kreowana przez opakowania produktów spożywczych
Joanna Kuzincow
nr katalogowy: 116122
10.15199/65.2018.9.7
wartość produktów szybko rotujących
kreowanie wartości dla nabywcy
opakowania mleka
FMCG products value
creating of value for the buyer
milk packaging
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 58068
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Od redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 77789
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
An investigation on electric field emission in shielded capacitive coupler for wireless power transfer utilizing diverse materials
Nurul Nadhirah Mohd RAZIB
Suziana AHMAD
Nurul HAJAR
Amirul Syafiq SADUN
nr katalogowy: 149770
10.15199/48.2024.08.49
capacitive wireless power transfer
finite element analysis
dielectric material
pojemnościowy bezprzewodowy transfer mocy
analiza elementów skończonych
materiał dielektryczny
OPAKOWANIE 2024-10
Nasza misja jest jasna. Powstaje API Transfer Technologies
nr katalogowy: 151246
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Generalisation of transfer functions of inter-digital transducer and filter on basic of surface acoustic waves
MILAN ŠIMKO
MILAN CHUPÁČ
nr katalogowy: 80881
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Design and analysis of contactless transformer using series resonant converter
Mohd Zaifulrizal ZAINOL
Nasrudin ABD. RAHIM
Jeyraj SELVARAJ
nr katalogowy: 76797
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-5
Nowe przepisy dotyczące kontroli obrotu i oznaczania produktów genetycznie modyfikowanych (GMO) w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 6306
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Szansa na czekoladę wolną od surowców GMO
nr katalogowy: 69613
AURA 2014-12
Wyrok Trybunału z 2 października 2014 r. w sprawie uchybienia przez Polskę unijnym przepisom o organizmach genetycznie zmodyfikowanych, C - 478/13
Adam Habuda
nr katalogowy: 88232
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Czy ozon może być stosowany w przemyśle mleczarskim?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 140170
10.15199/65.2022.10.3
ozon
ozonowanie
mleko
mleczarnia
przegląd systematyczny
ozone
ozonation
milk
dairy
systematic review
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Czy ozon może być stosowany w przemyśle mleczarskim?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 140170
10.15199/65.2022.10.3
ozon
ozonowanie
mleko
mleczarnia
przegląd systematyczny
ozone
ozonation
milk
dairy
systematic review
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Czy ozon może być stosowany w przemyśle mleczarskim?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 140170
10.15199/65.2022.10.3
ozon
ozonowanie
mleko
mleczarnia
przegląd systematyczny
ozone
ozonation
milk
dairy
systematic review
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Czy ozon może być stosowany w przemyśle mleczarskim?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 140170
10.15199/65.2022.10.3
ozon
ozonowanie
mleko
mleczarnia
przegląd systematyczny
ozone
ozonation
milk
dairy
systematic review
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Czy ozon może być stosowany w przemyśle mleczarskim?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 140170
10.15199/65.2022.10.3
ozon
ozonowanie
mleko
mleczarnia
przegląd systematyczny
ozone
ozonation
milk
dairy
systematic review
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-10
Design and Estimation Point Transfer for Dynamic Wireless Power Transfer Disc Coil for Electric Vehicle
Heri SURYOATMOJO
Y. W. Ricto
M. Ashari
Feby AGUNG PAMUJI
nr katalogowy: 145790
10.15199/48.2023.10.25
Dynamic WPT
Disc Coil
Estimation Point Transfer
SAE J2954 standard
Dynamiczny WPT
cewka dyskowa
Transfer Punktu Oszacowania
Norma SAE J2954
CHŁODNICTWO 2011-11
Tekstura mleka fermentowanego w zależności od doboru szczepionki probiotycznej w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
MILENA TYLOCH
IZABELA DMYTRÓW
nr katalogowy: 63852
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-8
Oeko-Tex wprowadza test na GMO dla bawełny organicznej
nr katalogowy: 115468
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Retusz genetyczny
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 23283
AURA 2012-11
Wyrok Trybunału z 6 września 2012 r. w sprawie organizmów genetycznie zmodyfi kowanych, C - 36/11
Adam HABUDA
nr katalogowy: 72196
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2021-5-6
Analiza wpływu błędu danych wejściowych na wynik identyfikacji współczynnika wymiany ciepła
Elżbieta Jasiewicz
Kamil Jasiewicz
Marcin Sosik
Agnieszka Cebo-Rudnicka
Beata Hadała
nr katalogowy: 135589
10.15199/148.2019.6.5
błędy zabudowy czujnika
błędy przypadkowe
identyfikacja współczynnika wymiany ciepła
zagadnienie odwrotne dla równania przewodzenia ciepła
sensor installation errors
random errors
identification of the heat transfer coefficient
inverse problem to the heat conduction equation
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2021-5-6
Analiza wpływu błędu danych wejściowych na wynik identyfikacji współczynnika wymiany ciepła
Elżbieta Jasiewicz
Kamil Jasiewicz
Marcin Sosik
Agnieszka Cebo-Rudnicka
Beata Hadała
nr katalogowy: 135589
10.15199/148.2019.6.5
błędy zabudowy czujnika
błędy przypadkowe
identyfikacja współczynnika wymiany ciepła
zagadnienie odwrotne dla równania przewodzenia ciepła
sensor installation errors
random errors
identification of the heat transfer coefficient
inverse problem to the heat conduction equation
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2021-5-6
Analiza wpływu błędu danych wejściowych na wynik identyfikacji współczynnika wymiany ciepła
Elżbieta Jasiewicz
Kamil Jasiewicz
Marcin Sosik
Agnieszka Cebo-Rudnicka
Beata Hadała
nr katalogowy: 135589
10.15199/148.2019.6.5
błędy zabudowy czujnika
błędy przypadkowe
identyfikacja współczynnika wymiany ciepła
zagadnienie odwrotne dla równania przewodzenia ciepła
sensor installation errors
random errors
identification of the heat transfer coefficient
inverse problem to the heat conduction equation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Mleko i produkty mleczne źródłem składników biologicznie czynnych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Joanna Barłowska
nr katalogowy: 110158
10.15199/65.2017.10.2
kazeina
białka serwatkowe
peptydy
kwasy tłuszczowe
witaminy
składniki mineralne
casein
whey proteins
peptides
fatty acids
vitamins
elements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-6
Sprawozdanie z seminarium Izby Zbożowo-Paszowej i Rady Gospodarki Żywnościowej na temat- Rośliny genetycznie zmodyfikowane - uwarunkowania ekonomiczne i prawne w Polsce
nr katalogowy: 20068
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-1
Transfer wiedzy jako jeden z procesów zarządzania wiedzą w organizacji funkcjonującej w warunkach GOW
Sylwia SAGAN
nr katalogowy: 124632
10.15199/46.2020.1.2
wiedza
zarządzanie wiedzą
transfer wiedzy
dzielenie się wiedzą
knowledge
knowledge management
knowledge transfer
knowledge sharing
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Computer simulation in analysis of transfer of conductive disturbances through voltage transformers
Michał KACZMAREK
Ryszard NOWICZ
nr katalogowy: 53236
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
PV to PEV Power Transfer for Standalone Solar Power System
Burak AKIN
nr katalogowy: 79597
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Przetwórstwo produktów rolnictwa ekologicznego - nowa regulacja prawna w rolnictwie ekologicznym
Urszula Sołtysiak
nr katalogowy: 41066
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Technological parameters of milk depending on the cow housing system, nutrition system, age and number of somatic cells. Parametry technologiczne mleka w zależności od systemu utrzymania i żywienia, wieku krów oraz liczby komórek somatycznych
Ewa Pecka
Andrzej Zachwieja
Joanna Tumanowicz
nr katalogowy: 77357
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-2
Rząd francuski zakazał uprawy kukurydzy GMO
nr katalogowy: 32971
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
„Jemy Eko Warzywa i Owoce”
nr katalogowy: 136219
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Stanowisko eFB w sprawie wprowadzenia zakazu upraw kukurydzy GMO
nr katalogowy: 32428
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Znakowanie żywności GMO
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 38261
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Co nowego we wspólnotowym prawie żywnościowym?
nr katalogowy: 24320
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-2
Zamiast uciekać od GMO...
nr katalogowy: 23735
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Calculation of Signalling RTP Packet Error Probability in Internet
Aleksandar LEBL
Dragan MITIĆ
Žarko MARKOV
nr katalogowy: 63427
CHŁODNICTWO 2020-6
Wymiana ciepła podczas procesu skraplania czynnika HFE7000 w pojedynczych minikanałach rurowych
Tadeusz Bohdal
Małgorzata Sikora
Karolina Formela
nr katalogowy: 129743
10.1599/8.2020.6.3
skraplanie
wymiana ciepła
minikanały
condensation
heat transfer
minichannels
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-4
Komercyjne uprawy GMO na świecie w 2007 roku
Roman Jurga
nr katalogowy: 34496
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Konferencja prasowa pt. "Co polscy rolnicy sądzą o GMO?"
nr katalogowy: 25151
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-2-3
Transfer technologii - model norweski
Dariusz Sobczak
nr katalogowy: 49557
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
A contactless battery power supply system with bidirectional energy transfer
Cezary WOREK
nr katalogowy: 75317
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Wpływ zachowania łańcucha chłodniczego na wartość odżywczą mleka spożywczego, w tym zawartość składników bioaktywnych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
Bożena Nowakowicz-Dębek
Tomasz Czernecki
nr katalogowy: 107079
10.15199/62.2017.6.33
CHŁODNICTWO 2009-9
Żywność genetycznie modyfikowana - szanse i zagrożenia dla konsumentów
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
PAULINA DĄBROWSKA
nr katalogowy: 46822
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
FEM analysis of couplers for inductive power transfer
Andreas FUCHS
Hans-Peter SCHMIDT
nr katalogowy: 88171
10.12915/pe.2014.12.28
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH