Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Globalizacja produkcji piwa i zaopatrzenia surowcowego
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 35348
AURA 2016-6
Globalizacja w ochronie środowiska
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 98878
ODZIEŻ 2004-5
Tworzenie i wprowadzanie innowacji
Józef Penc
nr katalogowy: 3076
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-16-17
Globalizacja oprogramowania
Tadeusz Szafarz
nr katalogowy: 5485
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-11
NOWE WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 3002
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-7
Współdziałanie - strategia działania przedsiębiorstwa
U. Kłosiewicz-Górecka
nr katalogowy: 20768
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-1
Strategie wejścia przedsiębiorstw na rynki zagraniczne
Jan Macias
nr katalogowy: 89023
10.15199/46.2015.1.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-3
Wpływ farb na czystość powietrza atmosferycznego. Lotne substancje organiczne VOC. Legislacja i oznaczanie
Małgorzata Zubielewicz
Elżbieta Kamińska-Tarnawska
nr katalogowy: 14247
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-8
Jakość a przenikanie wiedzy
Andrzej BUSZKO
nr katalogowy: 37164
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-5
Struktura organizacyjna przedsiębiorstwa budowlanego a kreowanie strategii zarządzania jakością
Andrzej BUSZKO
nr katalogowy: 26198
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-9
Zarządzanie jakością a system zarządzania bezpieczeństwem łańcucha dostaw
Sławomir ZAPŁATA
nr katalogowy: 38305
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-7
Światowa standaryzacja płodów rolnych
STANISŁAW TYSZKIEWICZ
nr katalogowy: 36742
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Nasza mała globalizacja
nr katalogowy: 27068
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-20
Czego się uczyć?
Ewa Mańkiewicz-Cudny
nr katalogowy: 38423
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-6
Rozwiązania migracyjne - inwestycja w przyszłość
Szymon Paprocki
nr katalogowy: 31963
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-6
Wybrane elementy zabezpieczenia opakowań przed fałszerstwami
nr katalogowy: 27599
OPAKOWANIE 2016-11
WSTĘP
Anna Naruszko
nr katalogowy: 102161
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-5
E-learning w kształceniu pracowników - szansą dla hutnictwa
TERESA LIS
WIOLETTA OCIECZEK
nr katalogowy: 35427
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-7
Program CAPE-OPEN - standaryzacja środowiska do obliczeń symulacyjnych w inżynierii chemicznej i procesowej
EDWARD RÓJ
nr katalogowy: 42762
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Wycieczka z Niemiec w polskich cukierniach i piekarniach
Marek Perzyński
nr katalogowy: 60708
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-9
AREVA T&D Sp. z o.o. w Świebodzicach dzisiaj
Michał Golasz
Andrzej Juszczyk
nr katalogowy: 30069
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Nowe szanse na rozwój
nr katalogowy: 90144
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
UPEMI - System Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP
nr katalogowy: 78766
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-6
Kompetencje - niebezpieczeństwo tkwi w zwłoce
Kazimierz Kubiak
nr katalogowy: 91979
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-9
Automatyzacja w procesie wytwarzania masy celulozowej
Michał Kuczkowski
Gabriela Kmita-Fudalej
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 133604
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-1
Kształcenie zawodowe - podstawa rozwoju gospodarki
Kazimierz Kubiak
nr katalogowy: 65522
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-6
Restrukturyzacja a konkurencyjność przedsiębiorstwa
Kazimierz Kubiak
nr katalogowy: 68715
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-5
Odmień nas, panie
nr katalogowy: 125479
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Globalizacja sektora rolno-spożywczego
Tomasz Wierzejski
Mirosław Gornowicz
nr katalogowy: 84427
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Globalizacja a oczekiwania współczesnego rynku piwa
nr katalogowy: 68875
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-1
Sieć relacji międzyorganizacyjnych jako nowe źródło przewagi konkurencyjnej przedsiębiorstwa
Jan MACIAS
nr katalogowy: 49432
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Warto kupować produkty ze znakiem jakości
nr katalogowy: 80675
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-14-15
Komputerowe wspomaganie zarządzania jakością
Mirosław Majsterek
nr katalogowy: 46623
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-6
Trendy na rynku odzieży roboczej
nr katalogowy: 121049
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Ocieplenie klimatu sprzyja inwazji szkodników magazynowych
nr katalogowy: 126423
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
Branża producentów mrożonych owoców i warzyw podsumowała sezon
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 96247
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-3
Systemy identyfikacji radiowej - technologiczna globalizacja
JAN BOGUCKI
nr katalogowy: 41992
OPAKOWANIE 2009-9
Anuga 2009 w Kolonii
nr katalogowy: 46564
GAZETA CUKROWNICZA 2009-9
Trendy na rynku wyrobów ciastkarskich
Marlena Piekut
nr katalogowy: 46536
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-10
Nowa koncepcja odpowiedzialnego biznesu
Renata Karolewska
nr katalogowy: 79951
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-9
Opakowania optymalne... z Dunapack Eurobox Polska
Bogumił Bombola
nr katalogowy: 86878
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Tendencje na światowym rynku koncentratu jabłkowego a wyzwania, przed którymi stajemy
Jacek Małecki
nr katalogowy: 44680
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Nowa jakość krojenia - najnowsze rozwiązania i trendy
Piotr Kulik
nr katalogowy: 43754
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Zagrożenia związane z żywnością - wyniki badań przeprowadzonych w 2010 r. przez Eurobarometr
nr katalogowy: 58638
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
W zwolnionym rytmie
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 110324
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Jak unikać marnotrawienia żywności?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 66091
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-2
Ekspresja i wygoda - Moda damska na sezon jesień-zima 2013/2014
Magda Druri
nr katalogowy: 74776
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Dunapack Eurobox Polska - serwis na bardzo wysokim poziomie
nr katalogowy: 86171
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Globalna układanka
Ewa Kakiet-Springer
nr katalogowy: 139483
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Ilościowe i jakościowe zmiany w konsumpcji żywności w Polsce
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 108059
10.15199/65.2017.7.1
spożycie
struktura
gospodarstwa domowe
food
consumption
structure
households
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Dunapack Eurobox Polska - serwis na bardzo wysokim poziomie
nr katalogowy: 86658
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Mały, supernowoczesny i maksymalnie elastyczny
Herbert Bosshart
nr katalogowy: 89326
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-5
Co kraj to obyczaj
nr katalogowy: 76461
OPAKOWANIE 2014-8
Dunapack inwestuje w jakość
nr katalogowy: 86145
AURA 2013-3
Liberalny kapitalizm i globalizacja a rozwój zrównoważony
Lucjan PAWŁOWSKI
nr katalogowy: 75499
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-8
KDM-automatyka dla branży celulozowo-papierniczej
Kinga Podlaszewska
Magdalena Bryl
nr katalogowy: 53871
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Wróżka Elektruszka
Ewa Kakiet-Springer
nr katalogowy: 140124
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
O różnorodności w zespołach (cz. 1)
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 109926
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-19
Cyfrowy świat w Berlinie
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 70804
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-25
Kongresowe refleksje
Ewa Mańkiewicz-Cudny
nr katalogowy: 56572
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-6
Wewnętrzne i zewnętrzne wyzwania branży papierniczej
ANETA MUSKAŁA
nr katalogowy: 126933
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-9
Automatyzacja w procesie wytwarzania masy celulozowej
Michał Kuczkowski
Gabriela Kmita-Fudalej
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 133604
OPAKOWANIE 2016-11
Znakowanie od nowa
nr katalogowy: 102175
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-11
Cyfrowa technika przełomu XX i XXI w.
Andrzej M. Wilk
nr katalogowy: 134345
OPAKOWANIE 2014-2
Rozporządzenia unijne dla opakowań aktywnych i inteligentnych
RENATA DOBRUCKA
nr katalogowy: 82547
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-23-24
Ile ekologa w konsumencie
nr katalogowy: 72238
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Problemy na etapie uzgadniania dokumentacji projektowej inwestycji kolejowych realizowanych z zastosowaniem Warunków Kontraktowych FIDIC
Mieczysław Połoński
Jan Kowalski
nr katalogowy: 99326
10.15199/33.2016.06.70
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Mięso i przetwory mięsne jako żywność funkcjonalna
Halina Makała
nr katalogowy: 82519
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
System oceny i zapewnienia jakości badań biegłości laboratoriów przy ich akredytacji
Eugenij Volodarsky
Zygmunt Warsza
Larysa Kosheva
nr katalogowy: 86079
10.12916/przemchem.2014.1252
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Badanie wybranych parametrów optycznych systemów teletransmisyjnych w sieci resortowej
Mirosław SIERGIEJCZYK
Krzysztof PERLICKI
nr katalogowy: 79562
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-3
Nowe zasady kształcenia elektryków w Polsce
Janusz Nowastowski
nr katalogowy: 75040
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-11
WSPOMAGANIE PROJEKTOWANIA PRODUKCJI I OPTYMALIZACJA PROCESU WYTWARZANIA RUR
BOŻENA BORYCZKO
JAN OSIKA
MARCIN RABCZUK
nr katalogowy: 55380
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-10
Kapitał ludzki źródłem jakościowej dojrzałości organizacji
Wiesław ŁUKASIŃSKI
nr katalogowy: 94137
10.15199/46.2015.10.1
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-4
Jakość stanowiska pracy w filozofii Kaizen
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 90678
10.15199/46.2015.4.1
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-3
VARIA
nr katalogowy: 89972
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-3
Teorie internacjonalizacji przedsiębiorstw
Jan Macias
nr katalogowy: 89964
10.15199/46.2015.3.1
ELEKTROINSTALATOR 2018-5
Ochrona danych osobowych przez elektroinstalatora
Przemysław Gogojewicz
nr katalogowy: 115644
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-4
Wybrane metody kształtowania jakości
Arkadiusz Potocki
nr katalogowy: 83451
CHŁODNICTWO 2014-7
Charakterystyka możliwości zafałszowań chłodzonego mleka surowego
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 85761
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Roczny spis treści Wykaz artykułów - "Przemysł Spożywczy" 2014 r.
nr katalogowy: 88433
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Zrównoważony rozwój przemysłu rolno-spożywczego i owocowo-warzywnego w kontekście energetyki (wybrane aspekty)
Wojciech Będkowskii
Maria Majkowska
Karol Tucki
Janusz Wojdalski
nr katalogowy: 87592
DOZÓR TECHNICZNY 2013-1
Techniczno-ekonomiczne uwarunkowania regionalnych węzłów energetycznych
Cezar y Tomasz Szyjko
nr katalogowy: 73997
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-9
Nowe formy relacji międzyorganizacyjnych przedsiębiorstw
Jan Macias
nr katalogowy: 70493
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-11
Parametr jakości w programach edukacyjnych Unii Europejskiej
Joanna Cackowska
Katarzyna Szczepańska
nr katalogowy: 63631
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-11
Polska Izba Gospodarcza Elektrotechniki - samorząd gospodarczy sektora elektrotechnicznego
Janusz Nowastowski
nr katalogowy: 63584
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Innowacyjne procesy wstępne stosowane przed suszeniem owoców i warzyw
Małgorzata Nowacka
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 62566
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Zagrożenie mikotoksynami nadal aktualne
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 77666
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Rynek świeżych owoców i warzyw - wybrane wymagania dotyczące bezpieczeństwa żywności
Monika Czarnecka-Partyka
Hanna Wachowska
nr katalogowy: 76239
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-4
Modelowe ujęcie systemu ewidencji kosztów jakości w przedsiębiorstwie gazowniczym
Agnieszka Lisowska
nr katalogowy: 58758
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-12
Dbałość o utrzymanie jakości łańcuchów dostaw
Jan Twaróg
nr katalogowy: 56164
OPAKOWANIE 2010-11
Trendy na rynku opakowań do żywności.Opakowania aktywne i inteligentne
Halina Makała
nr katalogowy: 55421
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-11
Wykorzystanie metody Mystery Shopping do badań porównawczych usług świadczonych przez restauracje
Joanna Dziadkowiec
A. Scott Rood
nr katalogowy: 55331
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Globalizacja - szansą rozwoju czy zagrożeniem dla branży owocowo-warzywnej?
nr katalogowy: 54911
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-10
Process management in the company's production
Sandra Grabowska
nr katalogowy: 94323
10.15199/24.2015.10.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Produkcja żywności ilość czy jakość? Cz. II
Joanna Barłowska
Mariusz Florek
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 97374
10.15199/65.2016.3.4
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Podejście procesowe a jakość funkcjonowania organizacji
Wiesław ŁUKASIŃSKI
nr katalogowy: 100035
10.15199/47.2016.7-8.3
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-6
Etyka, a projakościowe zarządzanie organizacją
Wiesław ŁUKASIŃSKI
Bernard BIŃCZYCKI
nr katalogowy: 91777
10.15199/46.2015.6.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Nowoczesne technologie pakowania dla przemysłu mięsnego
Patrycja Sumińska
Marek Kotowicz
Małgorzata Mizielińska
Sławomir Lisiecki
nr katalogowy: 90148
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2015-9
DZIAŁALNOŚĆ MIĘDZYNARODOWEJ FEDERACJI GEODETÓW
Marcin Karabin
nr katalogowy: 93365
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-7-8
CSR a efektywna komunikacja w funkcjonowaniu publicznych zakładów medycznych
Katarzyna OLEJNICZAK
Benedykt BOBER
nr katalogowy: 92673
10.15199/46.2015.7-8.6
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-6
Reengineering business processes in manufacturing company
Sandra GRABOWSKA
nr katalogowy: 92151
10.15199/24.2015.6.6
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-10
CENTRALNE LABORATORIUM AKUMULATORÓW I OGNIW ODDZIAŁ IMN W POZNANIU
MACIEJ KOPCZYK
nr katalogowy: 110126
10.15199/67.2017.10.7
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-12
Systemy zarządzania środowiskiem i jakością a proces restrukturyzacji podmiotów leczniczych
Ewa Popławska
nr katalogowy: 81142
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-7-8
6S w przedsiębiorstwach produkcyjnych
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 85640
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Terroryzm żywnościowy i tarcza żywności
Małgorzata Wiśniewska
nr katalogowy: 69909
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Globalizacja szansą branży sokowniczej? 6 lat branży owocowo-warzywnej na Wspólnym Rynku
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 52614
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-1
Strefy niebezpieczne pod kontrolą
Monika Warowny
nr katalogowy: 57768
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Walne Zebranie Członków UPPCH w Łodzi
Janina Jędrzejewska
Lidia Wąsowicz
nr katalogowy: 57677
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-8-9
Sprzętowa realizacja protokołu ipsec w strukturach programowalnych dla sieci multigigabitowych
Mateusz Korona
Jędrzej Bieniasz
Krzysztof Skowron
Mateusz Trzepiński
Mariusz Rawski
nr katalogowy: 100729
10.15199/59.2016.8-9.4
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-4
Rola koncepcji zarządzania różnorodnością w doskonaleniu organizacji
Elwira GROSS-GOŁACKA
nr katalogowy: 97924
10.15199/47.2016.4.5
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-10
Process management in the company's production
Sandra Grabowska
nr katalogowy: 94323
10.15199/24.2015.10.6
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-8
Walidacja kompetencji pracowników budownictwa. Zasady ogólne
Jadwiga Fangrat
Małgorzata Głowacz
Roksana Pierwieniecka3
nr katalogowy: 132978
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Wróżka Elektruszka
Ewa Kakiet-Springer
nr katalogowy: 140124
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Baza danych
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 112586
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Łotewski system kształtowania jakości życia i tożsamości kulinarnej
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Baiba ŠAVRIN´A
nr katalogowy: 100040
10.15199/47.2016.7-8.7
AURA 2020-6
Zazielenianie po kryzysie
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 126628
GOSPODARKA WODNA 2017-11
Transport wodny śródlądowy w świetle idei zrównoważonego rozwoju transportu
KRYSTYNA WOJEWÓDZKA-KRÓL
nr katalogowy: 110519
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Aktywność innowacyjna małych i średnich przedsiębiorstw z Klastra "Zielona Chemia"
Irena Łącka
Jacek Drożdżal
Przemysław Wojdyła
nr katalogowy: 126668
10.15199/62.2020.6.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Zarządzanie talentami w polskich przedsiębiorstwach przemysłu chemicznego. Diagnoza czynników sukcesu
Joanna Górka
Monika Chodorek
Grzegorz Kądzielawski
Agata Sudolska
Justyna Łapińska
nr katalogowy: 122279
10.15199/62.2019.9.29
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-11
Obszarowy system detekcji zwarć w sieci SN, wykorzystujący scentralizowany pomiar synchrofazorów napięcia
Mariusz Talaga
nr katalogowy: 123668
10.15199/74.2019.11.3
sieć SN
zwarcia doziemne
synchrofazory napięć
cewka Rogowskiego
MV network
earth fault
synchrophasor
Rogowski coil
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Właściwości fizykochemiczne preparatu AZS-GEN 250 SC zawierającego azoksystorbinę po dwóch latach przechowywania
Katarzyna Szwedziak
Żaneta Grzywacz
Łukasz Biłos
Sławomir Tomaszewski
nr katalogowy: 119078
10.15199/62.2019.3.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Pozyskiwanie i charakterystyka jakości mięsa kangura
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Agata Kienig
Marek Skowroński
nr katalogowy: 130545
kangur
pozyskiwanie i jakość mięsa
kangaroo
obtaining and meat quality
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-6
Dystrybucja wyrobów stalowych w logistycznych centrach serwisowych
Jarosław PIĄTKOWSKI
Adam KRĘPA
Robert WIESZAŁA
Grzegorz KACZMARCZYK
nr katalogowy: 120999
10.15199/24.2019.6.2
dystrybucja
centrum serwisowe
wyroby stalowe
logistyka
distribution
service center
steel products
logistics
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-10
Sharing economy - wybrane problemy
Elżbieta SKRZYPEK
nr katalogowy: 123123
10.15199/46.2019.10.1
dzielenie się
współdzielenie
gospodarka współdzielenia
sharing
sharing economy
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-3
Corporate social responsibility as an important element of the business model of steel enterprises
Sandra GRABOWSKA
Wioletta OCIECZEK
nr katalogowy: 112925
10.15199/24.2018.3.6
social responsibility
business model
business processes
społeczna odpowiedzialność biznesu
model biznesowy
procesy biznesowe
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-1
Kapitał duchowy w zarządzaniu organizacjami
Zofia ZYMONIK
Anna DOBROWOLSKA
nr katalogowy: 118171
10.15199/46.2019.1.1
jakość życia
zarządzanie
organizacja
duchowość
kapitał duchowy
wartości moralne
quality of life
management
organization
spirituality
spiritual capital
moral values
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-2
Orientacja na klienta w wybranych koncepcjach wczesnoszkolnego nauczania języków obcych
Janusz ZĄBEK
Renata ZĄBEK
nr katalogowy: 112054
10.15199/48.2018.2.2
zarządzanie
orientacja na klienta
podejście procesowe
usługi edukacyjne
management
customer orientation
process approach
education services
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Współczesne trendy w spożyciu wybranych produktów zbożowych
Marlena Pielak
Ewa Ołubiec-Opatowska
Ewa Czarniecka-Skubina
Danuta Jaworska
nr katalogowy: 114466
10.15199/66.2018.6.7
produkty zbożowe
preferencje konsumenckie
potrawy
cereal products
consumer preferences
dishes
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-11
Wybrane problemy funkcjonowania przedsiębiorstw hutniczych w świetle wymagań normy ISO 9001:2015
Robert WIESZAŁA
Jarosław PIĄTKOWSKI
Adam KRĘPA
Maciej FERDYN
nr katalogowy: 123456
10.15199/24.2019.11.3
systemy zarządzania jakością
ISO 9001
kontekst organizacji
quality management systems
ISO 9001
context of the organization’
s
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-4
Rozwój druku 3D i jego wpływ na zarządzanie łańcuchem dostaw
KRZYSZTOF RUTKOWSKI
BARBARA OCICKA
nr katalogowy: 126184
10.15199/148.2020.4.2
druk 3D
wytwarzanie przyrostowe
zarządzanie łańcuchem dostaw
kastomizacja
3D printing
additive manufacturing
supply chain management
customization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Jakość mrożonych owoców w kontekście zapewnienia bezpieczeństwa żywności i konsumenta
Joanna Markowska
Anna Drabent
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 147266
10.15199/65.2024.2.3
mrożone owoce
standardy jakościowe
środki kontroli
bezpieczeństwo żywności
frozen fruit
quality standards
control measures
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
GMO w uprawach i żywności
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 113390
żywność GMO
nowa ustawa
globalizacja
GM food
new law
globalization
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-8
Wartość dla klienta jako element wzmocnienia lojalności w sektorze usług telekomunikacyjnych
Stanisław TKACZYK
Jolanta KOŁUDA
nr katalogowy: 122011
10.15199/46.2019.8.1
klient
wartość
zadowolenie
lojalność
usługa
telekomunikacja
customer
value
satisfaction
loyalty
service
telecommunications
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-10
Społeczna odpowiedzialność biznesu w branży odzieżowej – perspektywa polskiego konsumenta
Ewa MARJAŃSKA
Piotr GRUDOWSKI
Anna WENDT
Mateusz MUCHLADO
nr katalogowy: 128729
10.15199/46.2020.10.2
społeczna odpowiedzialność biznesu
zrównoważony rozwój
przemysł odzieżowy
fast fashion
Corporate Social Responsibility
Sustainable Development
apparel industry
fast fashion
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Ekonomiczne skutki zafałszowania żywności na rynku polskim
Stanisław Kowalczyk
nr katalogowy: 131433
10.15199/65.2021.4.2
żywność
globalizacja
jakość żywności
fałszowanie żywności
konsument
food
globalization
food quality
food adulteration
consumers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Ekonomiczne skutki zafałszowania żywności na rynku polskim
Stanisław Kowalczyk
nr katalogowy: 131433
10.15199/65.2021.4.2
żywność
globalizacja
jakość żywności
fałszowanie żywności
konsument
food
globalization
food quality
food adulteration
consumers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Kierunki rozwoju opakowań w mleczarstwie
Marta LENARTOWICZ-KLIK
Izabela GAJLEWICZ
nr katalogowy: 150987
10.15199/65.2024.10.3
produkty mleczne
okres przydatności do spożycia
inteligentne opakowania
aktywne opakowania
MAP
opakowania antybakteryjne
powłoki jadalne.
dairy products
shelf life
intelligent packaging
active packaging
MAP
antibacterial packaging
edible coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Kierunki rozwoju opakowań w mleczarstwie
Marta LENARTOWICZ-KLIK
Izabela GAJLEWICZ
nr katalogowy: 150987
10.15199/65.2024.10.3
produkty mleczne
okres przydatności do spożycia
inteligentne opakowania
aktywne opakowania
MAP
opakowania antybakteryjne
powłoki jadalne.
dairy products
shelf life
intelligent packaging
active packaging
MAP
antibacterial packaging
edible coatings
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-4
Postrzeganie marki jako symbolu jakości produktu przez konsumentów w Polsce
Wiesław ŁUKASIŃSKI
Paulina BETLEJ
nr katalogowy: 119884
10.15199/46.2019.4.3
marka
polski konsument
postrzeganie znaczenia marki
brand
Polish consumer
perception of the brand’
s importance
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH