Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-11
Impact of oak sawdust addition in the iron ore sintering production on the environment
Jaroslav LEŠKO
Jozef HUDÁK
Mária BUTKOVSKÁ
nr katalogowy: 88024
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-7
Sensory na świecie
nr katalogowy: 9096
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
An approach to evaluation of S-boxes
Krzysztof BUCHOLC
nr katalogowy: 103192
10.15199/48.2017.01.20
CHŁODNICTWO 2013-4
Zmiany oceny sensorycznej zamrożonych warzyw w czasie przechowywania
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 76115
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-11
Quality parameters of agglomerate produced using biofuel as a substitute forcoke breeze
mária BUTKOVSKÁ
joZef HUDÁK
jaroslav LEŠKO
nr katalogowy: 88023
ELEKTROINSTALATOR 2020-3
CZUJNIKI W PROCESACH AUTOMATYZOWANEJ PRODUKCJI
DAMIAN ŻABICKI
nr katalogowy: 125586
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-4
Magnetic and magnetotransport properties of nickel-doped manganites
Igor TROYANCHUK
Nina TERESHKO
Maxim BUSHINSKY
Vera FEDOTOVA
Antoni ŚWIĆ
Tomasz N. KOŁTUNOWICZ
nr katalogowy: 113014
10.15199/48.2018.04.31
Magnetic materials
diffraction
magnetoresistive effect
exchange interaction.
Materiały magnetyczne
dyfrakcja
efekt magnetorezystywny
interakcje wymiany.
CHŁODNICTWO 2013-3
Cena czy bezpieczeństwo?
nr katalogowy: 75518
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Sensory organs and sensing devices
TATSUO TOGAWA
nr katalogowy: 35599
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-2
Structural and Mössbauer spectroscopy studies of metallic powders Fe-Al-Cr-X (X = Ni, Mo) obtained by the self-decomposition method
ANETA HANC
JANUSZ FRĄCKOWIAK
FRANCISZEK BINCZYK
GRZEGORZ DERCZ
LUCJAN PAJĄK
nr katalogowy: 34340
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-1
Waste printed circuit boards nonmetallic powder as replacement for sand in cement mortar
Dr Ru Wang
Tengfei Zhang
Peiming Wang
nr katalogowy: 96324
10.15199/33.2016.01.18
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-6
System do monitorowania ruchu i zachowań osób starszych
Jerzy Kołakowski
Magdalena Berezowska
Karol Radecki
Vitomir Djaja -Jośko
Ryszard Michnowski
Jacek Cichocki
Anna Badawika
Łukasz Malicki
nr katalogowy: 92007
10.15199/59.2015.6.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
SIEĆ SENSORYCZNA DO POMIARU WIELKOŚCI BIOMEDYCZNYCH CZŁOWIEKA
Rafał Nogły
Marian Wnuk
nr katalogowy: 136476
10.15199/13.2022.2.2
sieć sensoryczna
parametry życiowe
temperatura
saturacja
ciśnienie krwi
EKG
WBAN
Bluetooth
antena
antena tekstylna
sensory network
vital signs
temperature
saturation
blood pressure
EKG
WBAN
Bluetooth
antenna
textile antenna
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
SIEĆ SENSORYCZNA DO POMIARU WIELKOŚCI BIOMEDYCZNYCH CZŁOWIEKA
Rafał Nogły
Marian Wnuk
nr katalogowy: 136476
10.15199/13.2022.2.2
sieć sensoryczna
parametry życiowe
temperatura
saturacja
ciśnienie krwi
EKG
WBAN
Bluetooth
antena
antena tekstylna
sensory network
vital signs
temperature
saturation
blood pressure
EKG
WBAN
Bluetooth
antenna
textile antenna
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
SIEĆ SENSORYCZNA DO POMIARU WIELKOŚCI BIOMEDYCZNYCH CZŁOWIEKA
Rafał Nogły
Marian Wnuk
nr katalogowy: 136476
10.15199/13.2022.2.2
sieć sensoryczna
parametry życiowe
temperatura
saturacja
ciśnienie krwi
EKG
WBAN
Bluetooth
antena
antena tekstylna
sensory network
vital signs
temperature
saturation
blood pressure
EKG
WBAN
Bluetooth
antenna
textile antenna
OPAKOWANIE 2006-8-2
Sensory przyspieszeń w badaniach opakowań przeciwwstrząsowych
Jacek Majewski
nr katalogowy: 17884
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
Metody poprawy jakości zobrazowania powierzchni Ziemi otrzymanego z wykorzystaniem radaru z syntetyczną aperturą radarów SAR
KRZYSZTOF KULPA
JACEK MISIUREWICZ
ANDRZEJ GADOŚ
MACIEJ SMOLARCZYK
nr katalogowy: 46332
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-2
TECHNIKA SENSOROWA- Nowoczesne sensory - moduły edukacyjne
Z. Niedbała
D. Węglarska
M. Węglarski
nr katalogowy: 996
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Piwo w imadle, czyli słów kilka o sensoryce złocistego napoju
nr katalogowy: 44004
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-12
Mobile system for diagnosis temperature and touch sensing disorders
Jakub Mruczkiewicz
Krzysztof Plec
Mateusz Majchrzycki
Andrzej Rybarczyk
nr katalogowy: 81422
CHŁODNICTWO 2013-7
Zmiany właściwości sensorycznych mięsa końskiego w czasie chłodniczego przechowywania w zależności od wieku koni
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 78016
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
On Scalable P-box Construction
Krzysztof CHMIEL
nr katalogowy: 74158
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Nanocrystalline Ti2-xZrxNi (x = 0, 0.25, 0.5) hydrogen storage materials produced by mechanical alloying
MATEUSZ BALCERZAK
MIECZYSŁAW JURCZYK
nr katalogowy: 79704
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Measurement of current flowing through a rail with the use of Ohm's method; determination of the impedance of a rail
Václav KOLÁŘ
Pavel BOJKO
Roman HRBÁČ
nr katalogowy: 77562
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-11
Sorpcyjne sensory wilgotności z materiałem ceramicznym
Jacek Majewski
nr katalogowy: 15372
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-7-8
Nowe książki - SENSORY W OBRABIARKACH CNC
nr katalogowy: 115398
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Magnetosprężyste sensory sił ściskających wykorzystujące rdzenie pierścieniowe
R. Szewczyk
A. Bieńkowski
nr katalogowy: 1152
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Ocena sensoryczna czekolad wyprodukowanych z różnych odmian ziarna kakaowego
Jolanta Kowalska
Izabela Zasiewska
Bogumiła Urbańska
Marta Ciecierska
nr katalogowy: 117675
10.15199/65.2018.12.3
czekolada
czekolada surowa
ziarno kakaowe
ocena sensoryczna
chocolate
raw chocolate
cocoa beans
sensory analysis
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-1
Wybrane problemy przetwarzania sygnałów wyjściowych detektora fazy w odbiorniku radaru dopplerowskiego w sensorze mikrofalowym do detekcji funkcji życiowych
Mariusz Łuszczyk
Łukasz Dąbrowski
nr katalogowy: 82073
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Odtwarzanie rozkładu odkształcenia przy pomocy światłowodowej siatki Bragga
Małgorzata DETKA
Zdzisław KACZMAREK
nr katalogowy: 76305
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Detekcja gazowego chloru przy użyciu ogniwa elektrochemicznego z elektrolitem stałym 8YSZ
Małgorzata DZIUBANIUK
Jan WYRWA
Paweł PASIERB
Mieczysław RĘKAS
nr katalogowy: 68587
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Badania właściwości piezoelektrycznych folii z politereftalanu etylenu PET pod kątem jej zastosowania na sensory ściskania i rozciągania
Ewa KLIMIEC
Wiesław ZARASKA
Szymon KUCZYŃSKI
nr katalogowy: 63360
CHŁODNICTWO 2015-12
Zmiany zawartości związków biologicznie aktywnych w kiełkach brokułu i rzodkiewki podczas chłodniczego przechowywania
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązka-Czarnecka
Lucjan Krala
nr katalogowy: 95602
10.15199/8.2015.12.5
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-8-9
ZASTOSOWANIA DRONÓW I SENSORÓW WIZYJNYCH I AKUSTYCZNYCH DO ZDALNEJ DETEKCJI I LOKALIZACJI OBIEKTÓW I ZDARZEŃ
Piotr Szczuko
Grzegorz Szwoch
Maciej Szczodrak
Józef Kotus
Andrzej Czyżewski
nr katalogowy: 101928
10.15199/59.2016.8-9.75
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-8
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 121759
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Fizyczne hydrożele na bazie pochodnych chitozanu
Regina Michalika
Krzysztof Kozioł
Ilona Wandzik
nr katalogowy: 140041
10.15199/62.2022.10.14
fizyczne hydrożele
chitozan
kationowy chlorek 2-hydroksypropylotrimetyloamoniowy chitozanu
anionowy karboksymetylochitozan
physical hydrogels
chitosan
cationic 2-hydroxypropyltrimethyl ammonium chloride chitosan
anionic carboxymethyl chitosan
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Fizyczne hydrożele na bazie pochodnych chitozanu
Regina Michalika
Krzysztof Kozioł
Ilona Wandzik
nr katalogowy: 140041
10.15199/62.2022.10.14
fizyczne hydrożele
chitozan
kationowy chlorek 2-hydroksypropylotrimetyloamoniowy chitozanu
anionowy karboksymetylochitozan
physical hydrogels
chitosan
cationic 2-hydroxypropyltrimethyl ammonium chloride chitosan
anionic carboxymethyl chitosan
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Fizyczne hydrożele na bazie pochodnych chitozanu
Regina Michalika
Krzysztof Kozioł
Ilona Wandzik
nr katalogowy: 140041
10.15199/62.2022.10.14
fizyczne hydrożele
chitozan
kationowy chlorek 2-hydroksypropylotrimetyloamoniowy chitozanu
anionowy karboksymetylochitozan
physical hydrogels
chitosan
cationic 2-hydroxypropyltrimethyl ammonium chloride chitosan
anionic carboxymethyl chitosan
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-5
Radiolokacyjne źródła informacji dla systemów dowodzenia i kierowania
JERZY MIŁOSZ
ANDRZEJ KARWOWSKI
nr katalogowy: 35095
CHŁODNICTWO 2014-8
Wpływ dodatku transglutaminazy na stabilność zawartości i zdolność utrzymywania wody w parówkach podczas chłodniczego przechowywani
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązka-Czarnecka
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
Karolina Janczewska
nr katalogowy: 86287
CHŁODNICTWO 2011-11
Tekstura mleka fermentowanego w zależności od doboru szczepionki probiotycznej w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
MILENA TYLOCH
IZABELA DMYTRÓW
nr katalogowy: 63852
CHŁODNICTWO 2011-5
Właściwości funkcjonalne mrożonego mięsa króliczego
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 59731
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Zastosowanie sensorów magnetosprężystych do monitorowania procesu spalania w silnikach Diesla lokomotyw serii SM
Adam BIEŃKOWSKI
Roman SZEWCZYK
Jacek SALACH
Jerzy CZERWIŃSKI
Aleksandra KOLANO-BURIAN
nr katalogowy: 51518
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Comparison of Field Effect Transistor with C-nPd gate and resistive C-nPd film sensing properties toward hydrogen
Sławomir Krawczyk
Elżbieta Czerwosz
Halina Wronka
Piotr Firek
Mariusz Sochacki
Jan Szmidt
nr katalogowy: 139332
10.15199/48.2022.09.72
hydrogen sensors
thin layers
resistance measurement
C-nPd film
sensory wodoru
cienkie warstwy
pomiary rezystancji
warstwy C-nPd
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Comparison of Field Effect Transistor with C-nPd gate and resistive C-nPd film sensing properties toward hydrogen
Sławomir Krawczyk
Elżbieta Czerwosz
Halina Wronka
Piotr Firek
Mariusz Sochacki
Jan Szmidt
nr katalogowy: 139332
10.15199/48.2022.09.72
hydrogen sensors
thin layers
resistance measurement
C-nPd film
sensory wodoru
cienkie warstwy
pomiary rezystancji
warstwy C-nPd
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-3
Wpływ temperatury pracy sensora gazu na jego odpowiedź statyczną i dynamiczną
WOJCIECH MAZIARZ
JAN KOSZUR
JERZY JAŹWIŃSKI
nr katalogowy: 24675
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Starzenie piwa - reakcje utleniania
Olga Szczepanik
Aneta Ciosek
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 123883
10.15199/64.2019.12.2
piwo
utlenianie
starzenie piwa
beer
oxidation
beer aging
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-1
Uniwersalny Kontroler Radiowy w systemie STRADAR
Sylwester Kaczmarek
Mariusz Miszewski
Marcin Wyczyński
nr katalogowy: 130333
10.15199/59.2021.1.1
UKR
system STRADAR
sensory
Straż Graniczna
monitorowanie akwenów morskich
URC
STRADAR system
sensors
Border Guard
maritime areas monitoring
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-1
Uniwersalny Kontroler Radiowy w systemie STRADAR
Sylwester Kaczmarek
Mariusz Miszewski
Marcin Wyczyński
nr katalogowy: 130333
10.15199/59.2021.1.1
UKR
system STRADAR
sensory
Straż Graniczna
monitorowanie akwenów morskich
URC
STRADAR system
sensors
Border Guard
maritime areas monitoring
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Porównanie jakości mąk żytnich typ 720 różnych producentów
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 137883
mąka żytnia
zawartość białka
zawartość popiołu
liczba opadania
kwasowość
stopień rozdrobnienia
rye flour
protein content
ash content
falling number
acidity
degree of grinding
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Słodkie ograniczenia
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Rasińska
nr katalogowy: 112575
gastronomia
potrawy
cukier (sacharoza)
substancje silnie słodzące
food service
dishes
sugar (sucrose)
intensity sweeteners
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-8
Mobilny system wspomagający naukę geografii dla osób z niepełnosprawnością wzroku
Piotr SKULIMOWSKI
Dagna TURANT
nr katalogowy: 108545
10.15199/48.2017.08.33
interaktywna sonifikacja
substytucja sensoryczna
Android
osoby niewidome
mapy hipsometryczne
interactive sonification
sensory substitution
Android
blind persons
hypsometric maps
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Chemical synthesis of 7-ethyl-10-hydroxycamptothecin derivative
Hao Kuang
Jisheng Wang
Zhiming Hong
Haisong Li
nr katalogowy: 147404
10.15199/62.2024.2.6
camptothecin
7-ethyl-10-hydroxy-camptothecin
ethylene glycol
chemical synthesis
click reaction
kamptotecyna
7-etylo-10-hydroksykam
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Chemical synthesis of 7-ethyl-10-hydroxycamptothecin derivative
Hao Kuang
Jisheng Wang
Zhiming Hong
Haisong Li
nr katalogowy: 147404
10.15199/62.2024.2.6
camptothecin
7-ethyl-10-hydroxy-camptothecin
ethylene glycol
chemical synthesis
click reaction
kamptotecyna
7-etylo-10-hydroksykam
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-11
INŻYNIERIA SYSTEMÓW INTERNETU RZECZY
nr katalogowy: 134719
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
The softer, the better!
Bartek Stawicki
Bartosz Kostrzewa
nr katalogowy: 142443
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
SAMOORGANIZUJĄCA SIĘ, OKAZJONALNA SIEĆ BEZPRZEWODOWA Z TRANSMISJĄ WIELOETAPOWĄ W ZARZĄDZANIU KRYZYSOWYM
Krzysztof Łoziak
Janusz Gozdecki
Marek Natkaniec
nr katalogowy: 93774
10.15199/59.2015.8-9.65
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-9
ANALIZA ŹRÓDEŁ CIEPŁA W BEZZAŁOGOWYCH STATKACH POWIETRZNYCH
Krzysztof GÓRSKI
Korneliusz SIERPOWSKI
Przemysław PTAK
Wojciech HORYŃ
nr katalogowy: 150850
10.15199/13.2024.9.5
bezzałogowe statki powietrzne
obraz ter miczny
wydzielanie ciepła
systemy wykrywania BSP
unmanned Aerial Vehicles
thermal imaging
heat release
uAV detection systems
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Nowy środek dyspergująco-zwilżający o charakterze hydrofobowym
Łukasz Toma
Monika Słowikowska
nr katalogowy: 141013
10.15199/62.2022.12.12
środki dyspergująco-zwilżające
środki hydrofobowe
optymalizacja składu farby
wetting and dispersing agents
hydrophobic agents
optimizing of paint composition
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Nowy środek dyspergująco-zwilżający o charakterze hydrofobowym
Łukasz Toma
Monika Słowikowska
nr katalogowy: 141013
10.15199/62.2022.12.12
środki dyspergująco-zwilżające
środki hydrofobowe
optymalizacja składu farby
wetting and dispersing agents
hydrophobic agents
optimizing of paint composition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Herbaty czarne jakość sensoryczna i ich właściwości przeciwutleniające
Przemysław Dmowski
Karol Zakrzewski
nr katalogowy: 115043
10.15199/65.2018.7.8
aromatyzowana herbata czarna
przeciwutleniacze
ocena konsumencka
barwa
flavoured black tea
antioxidants
consumer evaluation
colour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Próba zastosowania oceny porównawczej produktów handlowych w celu uzyskania lepszej poprawności wyników analizy sensorycznej
Joanna Danielczuk
nr katalogowy: 121986
10.15199/65.2019.8.6
metoda sensoryczna
analiza porównawcza
wyniki fałszywie dodatnie i fałszywie ujemne
parametry czułości i selektywności
parametry poprawności
sensory method
comparative analysis
false-positive and false-negative results
parameters of sensitivity and selectivity
parameters of corectness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Wpływ doboru surowców na cechy sensoryczne piwa wytwarzanego w warunkach rzemieślniczych
Joanna Maria-Klepacka
Anna Gątarska
Marcelina Kreczman
nr katalogowy: 146038
10.15199/65.2023.11.5
piwo
chmiel
słód
drożdże
dodatki niesłodowane
smak
zapach
cechy sensoryczne
beer
hops
malt
yeast
unmalted additives
taste
smell
sensory characteristics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Dodatki stosowane w mlecznych napojach fermentowanych
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 66079
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Szybki skaner optyczny wykorzystujący sensory konfokalne
Dariusz LITWIN
Adam CZYŻEWSKI
Jacek GALAS
Maciej KOCHANOWSKI
Stefan SITAREK
Maciej SOCJUSZ
Piotr WIKLIŃSKI
nr katalogowy: 77945
SZKŁO I CERAMIKA 2010-3
Sensory szklane - metoda wczesnego monitorowania mikroklimatu w muzeum
ELŻBIETA GREINER-WRONOWA
nr katalogowy: 53253
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-5
Diagnozowanie procesu reaktywnego rozpylenia
ANDRZEJ BRUDNIK
nr katalogowy: 59601
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-11
Analiza możliwości zastosowania sensorów inercjalnych MEMS w projekcie PROTEUS
MACIEJ KALARUS
PIOTR SITEK
KAROL BRZOSTOWSKI
ANNA FOKS-RYZNAR
RADOSLAV DARAKCHIEV
nr katalogowy: 56018
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2010-8-9
Sieci sensoryczne w układach monitorowania zagrożeń środowiskowych
Bogdan Miedziński
Kamil Staniec
Krzysztof Rutecki
Grzegorz Debita
Jacek Majewski
nr katalogowy: 53887
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-9
Wybrane zastosowania spektroskopii absorpcyjnej
Jacek Wojtas
Zbigniew Bielecki
Tadeusz Stacewicz
Arkadiusz Tkacz
Artur Prokopiuk
Paweł Magryta
nr katalogowy: 101104
10.15199/13.2016.9.14
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-4
Wykorzystanie przekładników niekonwencjonalnych i magistrali procesowej w systemach sterowania i zabezpieczeniach elektroenergetycznych
Steven A. Kunsman
Nicholas Powers
Bharadwaj Vasudevan
David G. Hart
nr katalogowy: 97784
10.15199/74.2016.4.8
OPAKOWANIE 2018-9
Związki NIAS (Non Intentionally Added Substances). Ocena ryzyka - Część 1.
Katarzyna Samsonowska
Dominika Kubica
Małgorzata Pawlicka
Agnieszka Kwiecień
nr katalogowy: 116098
10.15199/42.2018.9.2
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-6
SYGNAŁY O TECHNICE - Nauka Innowacje
nr katalogowy: 50656
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-2-3
Bezprzewodowe sieci sensoryczne charakterystyka i bezpieczeństwo
Igor DUNAJEWSKI
nr katalogowy: 41889
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-9
Dobór rozwiązań telemechaniki z myślą o przyszłości
Paweł Bielenica
nr katalogowy: 122232
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-2
Skanowanie z drona
Krzysztof BAKUŁA
nr katalogowy: 103763
CHŁODNICTWO 2011-10
Wpływ różnych metod rozmrażania mięsa wieprzowego na właściwości fizykochemiczne i sensoryczne polędwicy wędzonej
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 63280
OPAKOWANIE 2017-1
PACKAGING SPECTRUM: Naczynia jednorazowego użytku w teorii i praktyce
Maria Sielicka
Karolina Assman
nr katalogowy: 103741
10.15199/42.2017.1.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Polymer-based sensors for measurement of low humidity in air and industrial gases
Jacek MAJEWSKI
nr katalogowy: 99980
10.15199/48.2016.08.20
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-6
Zastosowanie tanich czujników inercyjnych w układzie regulacji kąta pochylenia pojazdu balansującego
Stanisław CHUDZIK
nr katalogowy: 91619
10.15199/48.2015.06.35
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-8
Optoelektroniczny system do wykrywania markerów chorobowych w wydychanym powietrzu
Zbigniew BIELECKI
Tadeusz STACEWICZ
Jacek WOJTAS
Janusz MIKOŁAJCZYK
Dariusz SZABRA
Artur PROKOPIUK
Mirosław NOWAKOWSKI
Robert MĘDRZYCKI
nr katalogowy: 93167
10.15199/13.2015.8.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Analiza właściwości sensorycznych, barwy i tekstury biszkoptów z substytutami mąki pszennej
Joanna Grad
Agata Marzec
nr katalogowy: 118819
10.15199/65.2019.2.5
biszkopt
żywność bezglutenowa
ocena sensoryczna
gęstość
sponge cake
gluten- free food
sensory evaluation
density
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-11
Study of thermal decomposition of biomass, as an alternatives to coke in the iron ore agglomerate production process
Róbert FINDORÁK
Mária FROHLICHOVÁ
Jaroslav LEGEMZA
nr katalogowy: 110872
10.15199/24.2017.11.1
biomass
combustion
thermal decomposition
agglomeration process
biomasa
spalanie
proces termiczny
proces aglomeracji
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-7
System sensorów do wykrywania i predykcji uszkodzeń układu jezdnego wagonu towarowego taboru kolejowego
Szymon CZERWIŃSKI
Mariusz KUCHAREK
Łukasz WALAS
Karol MAKOWIECKI
Przemysław WISZNIEWSKI
nr katalogowy: 144178
10.15199/48.2023.07.32
Geolokalizacja
Kolej
Internet Rzeczy
Sensor
Geolocalisation
Railway
Internet of Things
Sensor
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-4
Z prędkością światła przez wyrób dziewiarski
Bernd Walz
nr katalogowy: 44481
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Aktuatory i sensory w technologii MEMS jako mikroelektromaszynowe elementy mechatroniki
Andrzej NAPIERALSKI
Michał SZERMER
Krzysztof SZANIAWSKI
Michał OLSZACKI
Cezary MAJ
nr katalogowy: 46053
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-9
Pięć za pięć
nr katalogowy: 59203
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-2-3
Użycie klasyfikacji fasetowej do opisu zasobów w sieciach kooperujących obiektów
Jarosław Domaszewicz
nr katalogowy: 89724
10.15199/59.2015.2-3.7
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
The softer, the better!
Bartek Stawicki
Bartosz Kostrzewa
nr katalogowy: 142443
CHŁODNICTWO 2014-6
Wpływ warunków chłodniczego przechowywania na właściwości kiełków koniczyny czerwonej (Trifolium pratense L.)
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązk -Czarnecka
Lucjan Krala
nr katalogowy: 85151
OPAKOWANIE 2012-10
Badania sensoryczne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
DOMINIKA NIEMCZUK
nr katalogowy: 71930
CHŁODNICTWO 2012-1-2
Charakterystyka wybranych cech jakościowych maślanek naturalnych zakupionych w handlu detalicznym w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
MONIKA MAGDALIŃSKA
IZABELA DMYTRÓW
JERZY BALEJKO
KRZYSZTOF DMYTRÓW
nr katalogowy: 66012
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Synergy E-business-Based Control Mode of Perception Mechanism
Yuyan JIANG
Hao SUN
Ping LI
Zheng WANG
Zhuting ZHANG
nr katalogowy: 66634
CHŁODNICTWO 2013-3
Doświadczalna charakterystyka zamrażalniczej obróbki i przechowywania ryżu konsumpcyjnego
MAREK DOMIN
FRANCISZEK KLUZA
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 75522
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Jakość sensoryczna mięsa króliczego w zależności od metody pakowania i czasu chłodniczego przechowywania
IWONA CHWASTOWSKA-SIWIECKA
Marzena Hajduczenia
nr katalogowy: 57678
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-9
Sensory optoelektroniczne do detekcji markerów chorobowych z laserami przestrajalnymi w zakresie < 2,5 mikro m
Tadeusz Stacewicz
Jacek Wojtas
Paweł Magryta
Tomasz Ligor
Dariusz Szabra
Artur Prokopiuk
Zbigniew Bielecki
Bogusław Buszewski
Janusz Mikołajczyk
Mirosław Nowakowski
Robert Mędrzycki
nr katalogowy: 101106
10.15199/13.2016.9.16
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
Podatność powłok Al-Si do głębokiego tłoczenia
anna WróBeL-KnYsaK
BarBara KuCHarsKa
zYGmunT nITKIeWICz
PIoTr LaCKI
nr katalogowy: 73834
OPAKOWANIE 2009-I
Developing Antimicrobial Packaging Materials Using Bacteriocins
Anna Sip
Ewelina Celińska
nr katalogowy: 42502
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-10
Zmiany przewodnictwa elektrycznego materiałów polimerowych na skutek działania par substancji organicznych. Cz. I
Agnieszka Brochocka
nr katalogowy: 63511
AURA 2020-5
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 126247
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-1
Innowacyjna armatura sanitarna
Mariusz Szychowski
nr katalogowy: 119224
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Charakterystyka sensoryki opakowań
Halina Podsiadło
Anna Chud
nr katalogowy: 108784
10.15199/65.2017.8.6
opakowania
sensoryka
artykuły spożywcze
packaging
sensory
food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Fuzja Wielosensoryczna w Zagadnieniu Detekcji Bezzałogowych Statków Powietrznych
Janusz DUDCZYK
Roman CZYBA
Krzysztof SKRZYPCZYK
nr katalogowy: 146701
10.15199/48.2023.12.02
systemy antydronowe
fuzja danych
detekcja dronów
identyfikacja
rozpoznanie
algorytm śledzący
UAV
anti-drone system
data fusion
drone detection
identification
recognition
tracking algorithm
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-3
The effect of surface modification of LaNi4.5Co0.5 hydride alloy with SiC layer on its hydrogen storage and kinetic electrochemical properties
Agnieszka Stefaniak
Klaudia Bordolińska
Henryk Bala
Wojciech Paw lak
Bogdan Wendler
nr katalogowy: 112631
10.15199/40.2018.3.3
Hydrogen storage alloy
corrosion degradation
SiC coating
relative capacity
electrosorption kinetics
stop magazynujący wodór
degradacja korozyjna
powłoka SiC
pojemność właściwa
kinetyka elektrosorpcji
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-11
Application of oak sawdust in iron ore sinter
Jozef HUDÁK
Jaroslav LEŠKO
Maria BUTKOVSKÁ
nr katalogowy: 88025
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Enzymatic esterification of starch phosphate with oleic acid. Enzymatyczna estryfikacja skrobi fosforanowej kwasem oleinowym
Hanna Boruczkowska
Tomasz Boruczkowski
Ewa Tomaszewska-Ciosk
Wioletta Drożdż
Maciej Bienkiewicz
Anna Żołnierczyk
Mirosław Anioł
nr katalogowy: 77355
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-10
Zdrowe Miejsca Pracy Nagrody za Dobrą Praktykę 2018–2019 Studium przypadku (2)Lekcja 140
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 133943
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Ocena towaroznawcza rynkowych soków i nektarów owocowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
Franciszek Świderski
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 49499
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WĘDZENIE, PARZENIE I PIECZENIE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143578
obróbka termiczna
wędzenie
parzenie
pieczenie
thermal treatment
smoking
steaming
bakings
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-5
Digital signal processing in the diagnosis of brainstem auditory evoked potentials
Andrzej P. Dobrowolski
Michał Suchocki
Kazimierz Tomczykiewicz
nr katalogowy: 67418
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-11
Wyznaczanie wysokoczęstotliwościowych parametrów materiałów lepkosprężystych za pomocą rezonatorów kwarcowych
KRZYSZTOF JASEK
MATEUSZ PASTERNAK
MICHAŁ GRABKA
nr katalogowy: 117294
10.15199/13.2018.11.7
warstwy lepkosprężyste
zespolony moduł ścinania
rezonatory kwarcowe
viscoelastic layers
complex shear modulus
quartz resonators
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-4
Zastosowanie metody analizy sensorycznej w ocenie jakości wody
Paweł Turek
Artur Jachimowski
nr katalogowy: 113380
10.15199/17.2018.4.7
woda pitna
jakość wody
analiza sensoryczna wody
metoda trójkątowa
drinking water
water quality
sensory analysis of water
triangular method
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2016-9
Masowe zbieranie danych wymaga wydajnych i kompletnych rozwiązań pomiarowych
Grzegorz Sobina
nr katalogowy: 100633
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-12
Co jeszcze można odkryć w geodezji?
Dariusz Barcikowski
Piotr Kaczmarczyk
nr katalogowy: 129386
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
AUTO MOTO SERWIS 2020-6
Silnik EA888 koncernu Volkswagen w warsztacie (cz. 5)
Mariusz Leśniewski
nr katalogowy: 135568
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Czerstwienie pieczywa i sposoby jego spowalniania
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 81362
SZKŁO I CERAMIKA 2012-1
Dlaczego fosforany wapnia? Przeszłość, teraźniejszość i przyszłość bioceramiki CaPs
Anna Ślósarczyk
nr katalogowy: 65854
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Pseudo-direct drive for aerial applications
Mariusz KOWALCZYK
Andrea VEZZINI
Lech GRZESIAK
nr katalogowy: 76290
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-8
WPŁYW ZAMIANY DODATKU KAMIENIA WAPIENNEGO SUBSTANCJAMI ZAWIERAJĄCYMI SIARCZANY WAPNIA NA PRZEBIEG PROCESU ODMIEDZIOWANIA ŻUŻLA ZAWIESINOWEGO
ANDRZEJ ZAJĄCZKOWSKI
STANISŁAW BRATEK
ŁUKASZ BRATEK
JÓZEF CZERNECKI
JAN BOTOR
nr katalogowy: 53673
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
New implementations of Meyer process Nowe realizacje procesu Meyera
Agnieszka Kącka
Ewa Dresler
Radomir Jasiński
nr katalogowy: 102419
10.15199/62.2016.11.39
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Możliwości zastosowania HPP do przedłużania terminu przydatności do spożycia twarogów
Maria Wachowska
Agnieszka Jankowska
Marta Puchta
nr katalogowy: 118236
10.15199/65.2019.1.6
presuryzacja
twarogi
utrwalanie
mikrobiologia
pressurization
curd cheeses
preservation
microbiology
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-4
BADANIE WPŁYWU SENSORA ULTRADŹWIĘKOWEGO NA BEZPIECZEŃSTWO UŻYTKOWNIKA SAMOCHODU OSOBOWEGO
Jan Matuszewski
Piotr Gołek
nr katalogowy: 148418
10.15199/13.2024.4.2
sensory samochodowe
czujnik ultradźwiękowy
pomiar odległości
platforma Arduino
car sensors
ultrasonic sensor
distance measurement
Arduino platform
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-9
Skalowalny system z aktywnymi sensorami do zarządzania stacjami elektroenergetycznymi
Aleksander Lisowiec
Paweł Michalski
Piotr Prystupiuk
Krzysztof Broda
nr katalogowy: 115782
sensor pomiarowy napięcia
sensor pomiarowy prądu
paszportyzacja
voltage sensor
current sensor
passportization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Puffing of Pork- Effects of Process Conditions on Expansion Ratio
Tomasz Pawlak
Antoni Ryniecki
Jerzy Stangierski
nr katalogowy: 102265
10.15199/65.2016.11.4
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2019-10
RYNEK WOLFRAMU NA POCZĄTKU XXI W.
MARIUSZ KRZAK
IZABELA KRZAK
nr katalogowy: 123129
10.15199/67.2019.10.2
rynek wolframu
produkcja pierwotna i wtórna
zużycie
ceny
obroty
substytucja
tungsten market
primary and secondary production
consumption
trade
substitution
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Effect of addition of reclaimed rubber on curing characteristics and mechanical properties of styrene-butadiene rubber Wpływ dodatku regeneratów gumowych na charakterystykę sieciowania oraz właściwości mechaniczne kauczuku butadienowo-styrenowego
Krzysztof Formela
Magdalena Cysewska
Katarzyna Januszewicz
nr katalogowy: 84172
10.12916/przemchem.2014.666
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-11
Dyfuzyjność i efektywność elektrosorpcji wodoru w stopach La(Ni,Co,Al)5 dotowanych cynkiem
LIDIA ADAMCZYK
KRYSTYNA GIZA
HENRYK BALA
HENRYK DRULIS
nr katalogowy: 72689
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Dependencies of grain structure formation in dielectric materials based on solid state solutions BaхSr1-х(R0,5Nb0,5)O3 with R = Ho, Er, Tm, Yb and Lu
Liudmila A. BLIZNYUK
Aliaksei A. KLIMZA
Vera V. FEDOTOVA
Czesław KARWAT
nr katalogowy: 72338
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-1
SECONDARY COPPER PROCESSING IN PRIMARY SMELTERS ITS IMPLICATION TO THE SECONDARY COPPER INDUSTRY
NORBERT L. PIRET
nr katalogowy: 65536
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-4
Elektrosorpcja wodoru przez stopy na bazie LaNi3,6(Co,Mn,Al)1,2In0,2
LIDIA ADAMCZYK
KRYSTYNA GIZA
HENRYK DRULIS
HENRYK BALA
ALICJA HACKEMER
nr katalogowy: 66979
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Photometry of LED sources
Jan ŠKODA
Petr BAXANT
Michal KRBAL
Stanislav SUMEC
Tomáš PAVELKA
nr katalogowy: 77615
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Structure of sintered Ni-Ti-Fe shape memory alloys
Tomasz Goryczka
Barbara Szaraniec
Józe Flelątko
nr katalogowy: 52663
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-4-5
Charakterystyki elektrochemiczne stopów LaNi5-xInx (x = 0,1; 0,2 lub 0,5) pod kątem ich zdolności do pochłaniania wodoru
KRYSTYNA GIZA
HENRYK DRULIS
HENRYK BALA
nr katalogowy: 58805
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
E-mobility: realistic vision or hype - an economic analysis
nr katalogowy: 58512
CHŁODNICTWO 2017-1-2
Parametry pracy urządzenia chłodniczego po wymianie R404A na R448A
Tomasz Łokietek
inż. Paweł Wiśnik
nr katalogowy: 104210
10.15199/8.2017.1-2.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Magnetic properties of La0.7Sr0.3Mn0.85Nb0.15-xMgxO3 system
Igor TROYANCHUK
Nina TERESHKO
Maxim BUSHINSKY
Vera FEDOTOVA
Janusz PARTYKA
nr katalogowy: 96022
10.15199/48.2016.01.36
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Synthesis and properties of multiblock thermoplastic elastomers with oligoamide-6.10 and oligoamide-12 as hard blocks Synteza i właściwości multiblokowych elastomerów termoplastycznych z oligoamidem-6.10 i oligoamidem-12 jako blokami sztywnymi
Ryszard Ukielski
Piotr Lenarczyk
Joanna Rokicka
nr katalogowy: 95010
10.15199/62.2015.11.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Modification of starch with succinic acid residues Modyfikacja skrobi resztami kwasu bursztynowego
Ewa Zdybel
Ewa Tomaszewska-Ciosk
nr katalogowy: 92492
OPAKOWANIE 2014-1
Zamknięcia z reakcją sensoryczną
nr katalogowy: 82130
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Nanokompozyty TiO2 / SnO2 jako rezystancyjne sensory gazu
Anna KUSIOR
Joanna KLICH-KAFEL
Marta RADECKA
Maria LUBECKA
Adam CZAPLA
Katarzyna ZAKRZEWSKA
nr katalogowy: 68572
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Wpływ głodówki przedubojowej na właściwości technologiczne i sensoryczne mięśnia najdłuższego grzbietu (M. longissimus dorsi) u świń
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 53487
AUTO MOTO SERWIS 2020-6
Silnik EA888 koncernu Volkswagen w warsztacie (cz. 5)
Mariusz Leśniewski
nr katalogowy: 135568
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
Szybkie wykrywanie wirusa grypy we wczesnej fazie rozwoju za pomocą sensorów nanodiamentowych domieszkowanych borem
Dawid NIDZWORSKI
Katarzyna SIUZDAK
Paweł NIEDZIAŁKOWSKI
Robert BOGDANOWICZ
Michał SOBASZEK
Jacek RYL
Paulina WEIHER
Mirosław SAWCZAK
Elżbieta WNUK
William A. GODDARD
Andrés JARMILLO-BOTERO
Tadeusz OSSOWSKI
Marcin GNYBA
nr katalogowy: 137536
10.15199/59.2021.3.4
szybkie sensory
grypa
detekcja elektrochemiczna
diament domieszkowany borem
fast sensors
influenza
electrochemical detection
boron doped diamond
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
Szybkie wykrywanie wirusa grypy we wczesnej fazie rozwoju za pomocą sensorów nanodiamentowych domieszkowanych borem
Dawid NIDZWORSKI
Katarzyna SIUZDAK
Paweł NIEDZIAŁKOWSKI
Robert BOGDANOWICZ
Michał SOBASZEK
Jacek RYL
Paulina WEIHER
Mirosław SAWCZAK
Elżbieta WNUK
William A. GODDARD
Andrés JARMILLO-BOTERO
Tadeusz OSSOWSKI
Marcin GNYBA
nr katalogowy: 137536
10.15199/59.2021.3.4
szybkie sensory
grypa
detekcja elektrochemiczna
diament domieszkowany borem
fast sensors
influenza
electrochemical detection
boron doped diamond
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-4
Jednoczenie branży geodezji lotniczej na rzecz zrównoważonej przyszłości
nr katalogowy: 148011
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
Charakteryzacja materiałów dielektrycznych z wykorzystaniem pobudzonych różnicowo sekcji linii sprzężonych
Ilona Piekarz
Jakub Sorocki
nr katalogowy: 120936
10.15199/59.2019.6.68
charakteryzacja materiałów dielektrycznych
linie sprzężone
pobudzenie różnicowe
characterization of dielectric materials
coupled lines
differential feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-10
SPOSOBY OGRANICZANIA ZUŻYCIA ENERGII BEZPRZEWODOWYCH SENSORÓW MEMS
Marcin Osiniak
Zbigniew Pióro
Edward Antoszkiewicz
Lidia Łukasiak
nr katalogowy: 134106
10.15199/13.2021.10.2
monitoring konstrukcji dachów
inklinometr MEMS
szumy sensorów MEMS
filtracja szumów
roof construction monitoring
MEMS inclinometer
noise of MEMS sensors
noise dumping
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-4
Effect of 2% at. of alloying elements: Si, V, Nb, Mo, Ti, Zr or Cu on the corrosion behavior of sintered Nd-Fe-B under conditions of prolonged atmospheric exposure
HENRYK BALA
STEFAN SZYMURA
MARTYNA DYMEK
YURI M. RABINOVICH
BARBARA KUCHARSKA
nr katalogowy: 83396
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10a
Protective coatings based on Zr-Ti-Si-N their physical and mechanical properties and phase composition
Grigorii V. KIRIK
Czesław KOZAK
Marek OPIELAK
nr katalogowy: 71331
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-4
The impact of liquid environments on the durability of cement concrete with dolomite aggregates
DOMINIKA DĘBSKA
nr katalogowy: 75757
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Ball milling amorphization and consolidation of NiTiZrNb and NiNbTiZrCoCu alloys
Jan Dutkiewicz
Lidia Lityńska-Dobrzyńska
Wojciech Maziarz
Tomasz Czeppe
Anna Góral
Justyna Grzonka
nr katalogowy: 52722
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-2
Nanoscale Ti-based hydrogen storage materials
Marek Nowak
nr katalogowy: 51429
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-3
Influence of leather tanning waste addition and sintering parameters on physical and mechanical properties of ceramic granules
Marcin Godzierz
Paweł Wilkołek
Gözden Torun
Tomasz Pawlik
Małgorzata Sopicka-Lizer
nr katalogowy: 99372
10.15199/28.2016.3.7
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
S-Box Modification for the Block Cipher Algorithms
Нamed Shawky Zied
Ahmed Gamal Abdellatif Ibrahim
Ahmed Ibrahim Salem
nr katalogowy: 142694
10.15199/48.2023.04.48
AES
S-box
Rubik’s cube
image encryption
differential attack
statistical attack
encryption quality.
AES
skrzynka S
Kostka Rubika
szyfrowanie obrazu
atak różnicowy
atak statystyczny
jakość szyfrowania.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
S-Box Modification for the Block Cipher Algorithms
Нamed Shawky Zied
Ahmed Gamal Abdellatif Ibrahim
Ahmed Ibrahim Salem
nr katalogowy: 142694
10.15199/48.2023.04.48
AES
S-box
Rubik’s cube
image encryption
differential attack
statistical attack
encryption quality.
AES
skrzynka S
Kostka Rubika
szyfrowanie obrazu
atak różnicowy
atak statystyczny
jakość szyfrowania.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-11
Przegląd protokołów przeznaczonych do transmisji danych w systemach Internetu Rzeczy
Beata KRUPANEK
nr katalogowy: 116851
10.15199/48.2018.11.11
Internet Rzeczy
transmisja danych
protokoły komunikacyjne
chmura.
Internet of Things
data transmission
transmission protocols
cloud.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-8
Projekt autonomicznego parkingu z wykorzystaniem sieci sensorycznych
Patryk Migaj
Marcin Kryjom
Jan Kalak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 144587
sieci sensoryczne
sensory
czujniki
autonomiczny parking
transmisja danych
sensor networks
sensors
autonomous parking
data transmission
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-10
WYKORZYSTANIE DETEKCJI WYCHWYTU ELEKTRONÓW DO BADANIA MIGRACJI ZWIĄZKÓW KARBONYLOWYCH Z NACZYŃ EKOLOGICZNYCH DO ŻYWNOŚCI
Karolina Brończyk
Agata Dąbrowska
Adam Dąbrowski
nr katalogowy: 145694
10.15199/13.2023.10.4
naczynia ekologiczne
związki karbonylowe
migracja
profil sensoryczny kawy
ecological vessels
carbonyl compounds
migration
sensory profile of coffee
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Detekcja neutronów i detekcja radonu przy wykorzystaniu krzemowych detektorów naładowanych cząstek – nowa koncepcja osobistej dozymetrii
Maciej WĘGRZECKI
Jan BAR
Tadeusz BUDZYŃSKI
Michał CIEŻ
Piotr GRABIEC
Helena KŁOS
Jan KULAWIK
Dariusz LIPIŃSKI
Andrze j PANAS
Werner RÜHM
SARNECKI
Wojciech SŁYSZ
Iwona WĘGRZECKA
Marek WIELUNSKI
Krzysztof WITEK
Michał ZABOROWSKI
nr katalogowy: 68570
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-9
Sprawozdanie z 7. Międzynarodowego Sympozjum MMT 2011
Krzysztof Bakuła
nr katalogowy: 62244
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Niekonwencjonalne norweskie drożdże typu Kveik – wykorzystanie w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Kinga Adamenko
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 137297
10.15199/64.2022.2.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
drożdże Kveik
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
Kveik yeast
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 139100
10.15199/64.2022.4.1
piwowarstwo
niekonwencjonalne mikroorganizmy
technologia fermentacji
brewing
unconventional microorganisms
fermentation technology
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Potencjał wykorzystania niekonwencjonalnych mikroorganizmów w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 139100
10.15199/64.2022.4.1
piwowarstwo
niekonwencjonalne mikroorganizmy
technologia fermentacji
brewing
unconventional microorganisms
fermentation technology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH