Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-2-3
Bezprzewodowe sieci sensoryczne charakterystyka i bezpieczeństwo
Igor DUNAJEWSKI
nr katalogowy: 41889
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-8
Projekt autonomicznego parkingu z wykorzystaniem sieci sensorycznych
Patryk Migaj
Marcin Kryjom
Jan Kalak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 144587
sieci sensoryczne
sensory
czujniki
autonomiczny parking
transmisja danych
sensor networks
sensors
autonomous parking
data transmission
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-4
Bezprzewodowe sieci sensoryczne - charakterystyka, zastosowania, interfejsy radiowe
Kamil STANIEC
Tadeusz W. WIĘCKOWSKI
nr katalogowy: 34772
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Warsztaty sensoryczne ETOL 20-22.03.2011 r.
Radosław Błonka
nr katalogowy: 60281
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-2-3
Bezprzewodowe sieci kratowe IEEE 802.11 Wybrane zagadnienia
Sławomir Kukliński
nr katalogowy: 89726
10.15199/59.2015.2-3.9
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2012-2-3
Mechanizmy efektywnego wykorzystania zasobów stosowane w bezprzewodowych sieciach doraźnych
Jarosław Krygier
Mariusz Bednarczyk
nr katalogowy: 68928
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Wpływ zamiany tłuszczu błonnikiem na cechy sensoryczne wędlin drobno rozdrobnionych
Barbara Szczepaniak
Elżbieta Piotrowska
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 37278
CHŁODNICTWO 2008-9
Wpływ dodatku sera topionego na zmiany fizykochemiczne i sensoryczne chleba pszenno-żytniego w czasie zamrażalniczego przechowywania
GRZEGORZ SZCZEPANIK
BARTŁOMIEJ SZTAMA
ROBERT IWAŃSKI
nr katalogowy: 38214
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2010-8-9
Sieci sensoryczne w układach monitorowania zagrożeń środowiskowych
Bogdan Miedziński
Kamil Staniec
Krzysztof Rutecki
Grzegorz Debita
Jacek Majewski
nr katalogowy: 53887
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-2
Niskoenergetyczne bezprzewodowe personalne sieci sensorowe
Jacek STĘPIEŃ
Jacek KOŁODZIEJ
Witold MACHOWSKI
nr katalogowy: 103821
10.15199/48.2017.02.43
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-7
Wartość mięsa jagnięcego
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 16703
CHŁODNICTWO 2009-9
Wpływ dodatku sera topionego na zmiany fizykochemiczne i sensoryczne chleba pszennego w czasie zamrażalniczego przechowywania Praca badawcza
GRZEGORZ SZCZEPANIK
MONIKA NEUBAUER
KRZYSZTOF KRYŻA
MAREK SZCZYGIELSKI
nr katalogowy: 46821
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Kukurydza (cz. 4) Metody wydzielania zarodków kukurydzianych
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 20124
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-7
Sensoryczne i instrumentalna ocena kruchości mięsa wołowego
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 1660
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Relation between rheological properties and morphology of fat mixtures crystallized in ultrasonic field Zależność pomiędzy właściwościami reologicznymi a morfologią mieszanin tłuszczów poddanych krystalizacji w polu ultradźwiękowym
Barbara Tal-Figiel
Wiesław Figiel
Anna Michno
nr katalogowy: 101528
10.15199/62.2016.10.35
OPAKOWANIE 2004-3
Badania sensoryczne opakowań wykonanych z tektur wielowarstwowych
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 3179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Ocena sensoryczne kakao
Ester Lemmen
Paweł Gaca
nr katalogowy: 12628
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Możliwości zastosowania probiotyków i prebiotyków do produkcji soków warzywno-owocowych
M. Trząskowska
D. Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 14569
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Cechy sensoryczne biośmietany zawierającej szczepy probiotyczne bakterii mlekowych
M. Ziarno
M. Makowska
nr katalogowy: 14929
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
Żywność wygodna z ryb i innych surowców pochodzenia wodnego
P. J. Bykowski
nr katalogowy: 14819
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Cechy sensoryczne i czynniki warunkujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 98641
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
ZigBee Sensor Network for controlling the lightening system
Bohdan BOROWIK
Igor P. KURYTNIK
Barbara BOROWIK
Volodymyr KARPINSKYI
nr katalogowy: 69828
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Stosowanie niskich dawek granulatów i ekstraktów chmielowych do produkcji klasycznych piw dolnej fermentacji
K. Baranowski
nr katalogowy: 20538
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Metody sensoryczne w kontroli jakości
Anna Wachowicz
nr katalogowy: 69072
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Rozszyfrowano esencję czekolady
nr katalogowy: 139677
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Wpływ głodówki przedubojowej na właściwości technologiczne i sensoryczne mięśnia najdłuższego grzbietu (M. longissimus dorsi) u świń
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 53487
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Optymalizacja procesu online dzięki technologii NIR firmy Bühler
nr katalogowy: 96588
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Substancje dodatkowe stosowane w serowarstwie
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 30674
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Co kryje piwny bukiet?
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 108400
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Przekrawacz rotacyjny – układy sensoryczne Cz. 1.
Stanisław K. Musielak
nr katalogowy: 143844
10.15199/54.2023.6.2
tekturnica
przekrawacz rotacyjny
sensor TTL
sensor Sin-Cos
pomiar wibracji
detekcja zatorów
corrugator
rotary cutter
TTL sensor
Sin-Cos sensor
vibration measurement
jam detection
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Przekrawacz rotacyjny – układy sensoryczne Cz. 1.
Stanisław K. Musielak
nr katalogowy: 143844
10.15199/54.2023.6.2
tekturnica
przekrawacz rotacyjny
sensor TTL
sensor Sin-Cos
pomiar wibracji
detekcja zatorów
corrugator
rotary cutter
TTL sensor
Sin-Cos sensor
vibration measurement
jam detection
CHŁODNICTWO 2011-5
Właściwości funkcjonalne mrożonego mięsa króliczego
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 59731
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Tekstura żywności Część II - Wybrane metody sensoryczne
AGATA MARZEC
nr katalogowy: 35500
CHŁODNICTWO 2008-1-2
Białka roślinne i zwierzęce jako dodatki funkcjonalne w przetwórstwie chłodzonego mięsa i przetworów mięsnych
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 33179
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Wpływ częściowej zamiany tłuszczu błonnikiem na cechy sensoryczne wędlin drobno rozdrobnionych
Elżbieta Piotrowska
Barbara Szczepaniak
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 38217
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
Uplastycznianie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 78755
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-8
Domowy cydr – sekrety fermentacji
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 149866
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
Pszczyna lubi innowacje!
nr katalogowy: 96414
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Rozszyfrowano esencję czekolady
nr katalogowy: 139677
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-12
INTERNET RZECZY W NOWOCZESNYM RACHUNKU KOSZTÓW PRZEDSIĘBIORSTWA
Aleksander Lisowiec
Jerzy Chudorliński
Paweł Michalski
Andrzej Gacek
Mariusz Kucharek
Adam Kalinowski
Grzegorz Kowalski
Andrzej Nowakowski
Bożena Dobrowiecka
nr katalogowy: 124245
10.15199/13.2019.12.8
Internet Rzeczy
sieci sensoryczne
sensor geolokalizacyjny
sensor prądowy
kompatybilność elektromagnetyczna
Internet of Things
sensor networks
indoor positioning sensor
current measurement sensor
electromagnetic compatibility
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-12
INTERNET RZECZY W NOWOCZESNYM RACHUNKU KOSZTÓW PRZEDSIĘBIORSTWA
Aleksander Lisowiec
Jerzy Chudorliński
Paweł Michalski
Andrzej Gacek
Mariusz Kucharek
Adam Kalinowski
Grzegorz Kowalski
Andrzej Nowakowski
Bożena Dobrowiecka
nr katalogowy: 124245
10.15199/13.2019.12.8
Internet Rzeczy
sieci sensoryczne
sensor geolokalizacyjny
sensor prądowy
kompatybilność elektromagnetyczna
Internet of Things
sensor networks
indoor positioning sensor
current measurement sensor
electromagnetic compatibility
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Drinkability - radość z piwa
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 87605
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczanie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. III. Znaczenie badań sensorycznych w badaniach trwałości żywności
Wojciech Piasecki
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 92017
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-6
OPRACOWANIE PROTOTYPU BEZPRZEWODOWEJ SIECI SENSORYCZNEJ NISKIEJ MOCY DLA POTRZEB MONITOROWANIA INFRASTRUKTURY PRZEMYSŁOWEJ
Michał Grabia
Tomasz Markowski
Jakub Mruczkiewicz
Krzysztof Plec
nr katalogowy: 106389
10.15199/59.2017.6.89
DASH7
LPWAN
Przemysł 4.0
sieć sensoryczna.
Industry 4.0
DASH7
LPWAN
sensor network.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Niektóre nowe wyniki badań nad chmielem i jego wpływem na cechy sensoryczne piwa
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 120734
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-2
Efekt Dopplera w radiowej nawigacji i lokalizacji
Cezary Ziółkowski
Jan M. Kelner
nr katalogowy: 112344
10.15199/13.2018.2.7
łączność bezprzewodowa
lokalizacja
nawigacja
efekt Dopplera
metoda SDF
wireless communications
localization
location
navigation
Doppler effect
Signal Doppler Frequency (SDF)
SDF method
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
CHMIELARSTWO/PIWOWARSTWO
nr katalogowy: 58626
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Nowe sensoryczne analizy porównawcze piwa
nr katalogowy: 93607
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Substancje kształtujące teksturę w niskotłuszczowych wyrobach mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 88579
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Zależności sensoryczne - analiza korelacji pomiędzy wyróżnikami sensorycznymi w różnych gatunkach piwa (cz. 2)
nr katalogowy: 67227
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-8
Przekrawacz rotacyjny – układy sensoryczne Cz. 3.
STANISŁAW K. MUSIELAK
nr katalogowy: 144689
10.15199/54.2023.8.1
tekturnica
przekrawacz rotacyjny
sensor TTL
sensor Sin-Cos
pomiar wibracji
detekcja zatorów
corrugator
rotary cutter
TTL sensor
Sin-Cos sensor
vibration measurement
jam detection
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-2
Zmodyfikowany protokół Ethernet w systemach samochodowych
Jacek STĘPIEŃ
Jacek KOŁODZIEJ
Witold MACHOWSKI
Ryszard GOLAŃSKI
Juliusz GODEK
nr katalogowy: 103820
10.15199/48.2017.02.42
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
WPŁYW WIELOWIĄZKOWEGO SYSTEMU ANTENOWEGO NA POZIOM ZAKŁÓCEŃ W KANALE ABONENCKIM
Jan M. Kelner
Cezary Ziółkowski
nr katalogowy: 120899
10.15199/59.2019.6.29
interferencje
massive-MIMO
systemy i sieci 5G
wielo-eliptyczny model propagacyjny
wielowiązkowy system antenowy.
5G systems & networks
interference
massive- MIMO
multi-elliptical propagation model
milti-beam antenna system.
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Konkurs
nr katalogowy: 49217
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia przypraw naturalnych
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 49214
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Kawowy bukiet
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 84374
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych
nr katalogowy: 70390
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
V Międzynarodowy Kongres Browarników
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 95662
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Ocena tekstury żywności wybrane metody mechaniczne
Katarzyna Szczepańska
Kamil Dolik
nr katalogowy: 67955
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Kultury starterowe w produkcji surowo dojrzewających wyrobów mięsnych
Paulina Kęska
Joanna Stadnik
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 100992
10.15199/65.2016.8.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Tekstura - trend na 2018 rok
Adam Bogacz
nr katalogowy: 112311
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Właściwości sensoryczne, odżywcze oraz zdrowotne mięsa chłodzonego i mrożonego
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 50033
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Warunki konszowania a jakość mas czekoladowych
Paweł Nowak
Sylwia Mildner-Szkudlarz
Wiktor Obuchowski
nr katalogowy: 43856
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Przejęcie Eko-Lab zwiększa globalny zasięg firmy Intertek
nr katalogowy: 41095
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Przejęcie Eko-Lab zwiększa globalny zasięg firmy Intertek
nr katalogowy: 41094
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Smak tłuszczu
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 51702
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Piwa na Gran Canarii
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 122469
CHŁODNICTWO 2012-11
Możliwości wykorzystania składników funkcjonalnych mleka krowiego
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 72835
CHŁODNICTWO 2011-10
Wpływ różnych metod rozmrażania mięsa wieprzowego na właściwości fizykochemiczne i sensoryczne polędwicy wędzonej
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 63280
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Proces peklowania w technologii mięsa
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Karol Kadłubowski
nr katalogowy: 50782
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Zarządzanie jakością sensoryczną w przemyśle piwowarskim Cz. 1. Wybór i selekcja kandydatów
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 44686
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Polifenole w żywności Wpływ na cechy organoleptyczne żywności
Marta Mitek
Andrzej Gasik
nr katalogowy: 44560
CHŁODNICTWO 2009-9
Żywność genetycznie modyfikowana - szanse i zagrożenia dla konsumentów
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
PAULINA DĄBROWSKA
nr katalogowy: 46822
CHŁODNICTWO 2014-6
Wpływ warunków chłodniczego przechowywania na właściwości kiełków koniczyny czerwonej (Trifolium pratense L.)
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązk -Czarnecka
Lucjan Krala
nr katalogowy: 85151
OPAKOWANIE 2012-10
Badania sensoryczne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
DOMINIKA NIEMCZUK
nr katalogowy: 71930
CHŁODNICTWO 2012-7-8
Wpływ metody pakowania i czasu chłodniczego przechowywania na właściwości fizykochemiczne i sensoryczne mięsa króliczego
Iwona Chwast owska-Siwiecka
Iwona Bar yczka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 70338
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-4
Zastosowanie metody analizy sensorycznej w ocenie jakości wody
Paweł Turek
Artur Jachimowski
nr katalogowy: 113380
10.15199/17.2018.4.7
woda pitna
jakość wody
analiza sensoryczna wody
metoda trójkątowa
drinking water
water quality
sensory analysis of water
triangular method
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Technologia produkcji piwa jasnego pełnego oraz wpływ wybranych dodatków smakowych na jego cechy organoleptyczne i trwałość
Justyna Synak
Tomasz Rydzkowski
nr katalogowy: 42376
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Lotne składniki w szynce surowo dojrzewającej "Serrano" poddanej ciśnieniowaniu
nr katalogowy: 60580
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Ugotuj i schłodź!
dr inż. Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 130934
AURA 2023-4
Co to jest mięso hodowlane?
Marek Tomaka
nr katalogowy: 142636
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-12
Mikrozagrożenia
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 88294
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Piwo w imadle, czyli słów kilka o sensoryce złocistego napoju
nr katalogowy: 44004
CHŁODNICTWO 2009-8
Zmiany jakości kiełków rzodkiewki Raphanus sativus L. podczas chłodniczego przechowywania w modyfikowanej atmosferze i w powietrzu - Praca badawcza
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 46418
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-2
Synchroniczna akwizycja sygnałów z użyciem energooszczędnego łącza bezprzewodowego
Tadeusz Sondej
Arkadiusz Bochyński
nr katalogowy: 112338
10.15199/13.2018.2.2
bezprzewodowe sieci sensoryczne
energooszczędność
czas rzeczywisty
synchronizacja czasu
pomiary synchroniczne
wireless sensor networks
energy efficiency
real-time
time synchronization
synchronous measurements
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Atuty wielofunkcyjne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 83431
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Zależności sensoryczne - analiza korelacji pomiędzy wyróżnikami sensorycznymi w różnych gatunkach piwa, cz.1
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 62805
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
MIKROBIOLOGICZNE PSUCIE SIĘ ŻYWNOŚCI
Antoni Gibowicz
Robert Palka
nr katalogowy: 141559
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Ocena sensoryczna czekolad wyprodukowanych z różnych odmian ziarna kakaowego
Jolanta Kowalska
Izabela Zasiewska
Bogumiła Urbańska
Marta Ciecierska
nr katalogowy: 117675
10.15199/65.2018.12.3
czekolada
czekolada surowa
ziarno kakaowe
ocena sensoryczna
chocolate
raw chocolate
cocoa beans
sensory analysis
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Potrawy na ciepło
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 124222
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-7-8
Zapach a zdrowie – rozmowa z dr hab. inż. Mirosławem Szyłak-Szydłowskim, prof. PW
nr katalogowy: 139082
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-7
Przekrawacz rotacyjny – układy sensoryczne Cz. 2.
STANISŁAW K. MUSIELAK
nr katalogowy: 144280
10.15199/54.2023.7.1
tekturnica
przekrawacz rotacyjny
sensor TTL
sensor Sin-Cos
pomiar wibracji
detekcja zatorów
corrugator
rotary cutter
TTL sensor
Sin-Cos sensor
vibration measurement
jam detection
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Wykorzystanie badań konsumenckich w projektowaniu nowych wyrobów
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 82202
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Bezglutenowe wypieki na rynku amerykańskim
Bogdan Achremowicz
nr katalogowy: 86250
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczenie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. IV. Badania trwałości piwa
Wojciech Piasecki
nr katalogowy: 93071
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Dlaczego warto wybrać profesjonalny tłuszcz do smażenia wyrobów cukierniczych?
Sylwia Onacik-Gür
nr katalogowy: 135322
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-3
EKSTRAKCJA DANYCH NUMERYCZNYCH Z WYKRESÓW SŁUCHOWYCH POTENCJAŁÓW WYWOŁANYCH
Dominik Mały
Andrzej Dobrowolski
nr katalogowy: 125606
10.15199/13.2020.3.1
słuchowe potencjały wywołane
ekstrakcja danych
cyfrowe przetwarzanie obrazów.
auditory evoked potentials
data extraction
digital image processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Bioróżnorodność mikroorganizmów w procesie produkcji wina metodą spontaniczną
Paulina Bogdan
Hubert Antolak
nr katalogowy: 120731
10.15199/64.2019.5-6.1
wino
bioróżnorodność
mikroorganizmy
fermentacja spontaniczna
wine
biodiversity
microorganisms
spontanous fermentation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
O zdolnościach sensorycznych i wracaniu do korzeni smaku
nr katalogowy: 82205
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Zastosowanie jęczmienia w piekarstwie Cz. II . Wpływ na cechy fizyczne wyrobów piekarskich
Dorota Cz erwińska
nr katalogowy: 71462
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-4
Z jak zmęczenie Część 2
Halina Ćwirko
nr katalogowy: 67081
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Procesy wstępne stosowane przed suszeniem owoców i warzyw
Małgorzata Nowacka
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 60528
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Dojrzewanie poubojowe a jakość wołowiny
Natalia Piaskowska
Katarzyna Śmiecińska
nr katalogowy: 93154
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-7-8
Zapach a zdrowie – rozmowa z dr hab. inż. Mirosławem Szyłak-Szydłowskim, prof. PW
nr katalogowy: 139082
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Piwo oczami konsumentów – obserwacje 2023
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 145716
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-10
SPOSOBY OGRANICZANIA ZUŻYCIA ENERGII BEZPRZEWODOWYCH SENSORÓW MEMS
Marcin Osiniak
Zbigniew Pióro
Edward Antoszkiewicz
Lidia Łukasiak
nr katalogowy: 134106
10.15199/13.2021.10.2
monitoring konstrukcji dachów
inklinometr MEMS
szumy sensorów MEMS
filtracja szumów
roof construction monitoring
MEMS inclinometer
noise of MEMS sensors
noise dumping
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Przyjęto definicję piwa istotnie przywracającą zapisy z nieobowiązującej Polskiej Normy PN-A-79098:1995
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 105836
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Naturalne przeciwutleniacze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86994
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Zastosowanie przypraw w przetwórstwie mięsnym
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 75373
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Pieprz w przetwórstwie mięsa - właściwości i alternatywne rozwiązania
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 94529
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Ugotuj i schłodź!
dr inż. Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 130934
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Niekonwencjonalne norweskie drożdże typu Kveik – wykorzystanie w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Kinga Adamenko
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 137297
10.15199/64.2022.2.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
drożdże Kveik
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
Kveik yeast
unconventional microorganisms
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-11
Klasyfikacja przemieszczeń pionowych obiektów budowlanych z wykorzystaniem sieci neuronowej SVM
Maria Mrówczyńska
nr katalogowy: 102307
10.15199/33.2016.11.14
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-6
Modernizacja sieci hybrydowej HFC w kierunku sieci całkowicie optycznej
Rafał KRÓLIKOWSKI
nr katalogowy: 84734
10.12915/pe.2014.06.043
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-10
Wybrane modele oceny i prognozowania uszkadzalności sieci wodociągowej
Ryszarda Iwanejko
Jarosław Bajer
nr katalogowy: 71560
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-12
Analiza wyników badań prognozowania parametrów pracy sieci ciepłowniczej za pomocą sieci neuronowych
Rafał Wawryk
Paweł Malinowski
Iwona Polarczyk
nr katalogowy: 920
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Dlaczego musi być ograniczona łączna ilość dodawanych surowców niesłodowanych we wsadzie surowcowym do produkcji piwa?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 108397
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Komponowanie mieszanek funkcjonalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 94526
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zagrożenia związane ze stosowaniem do produkcji piwa chmieli i produktów chmielowych o podwyższonym stopniu zestarzenia
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130554
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zagrożenia związane ze stosowaniem do produkcji piwa chmieli i produktów chmielowych o podwyższonym stopniu zestarzenia
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130554
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-3
Czy sieć wodociągowa to fraktal?
Dariusz Kowalski
nr katalogowy: 50305
AUTO MOTO SERWIS 2020-2
Rośnie rynek sieci
nr katalogowy: 135420
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-8
Implementacja sieci neuronowej MLP FPNN w strukturze układu programowalnego FPGA
Lech GRZESIAK
Krystian ERWIŃSKI
Marcin PAPROCKI
nr katalogowy: 53733
AUTO MOTO SERWIS 2020-2
Rośnie rynek sieci
nr katalogowy: 135420
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-9
Typowe problemy automatyki zabezpieczeniowej elektroenergetycznych sieci przemysłowych
Piotr Suchorolski
Hanna Dytry
Marcin Lizer
Wojciech Szweicer
nr katalogowy: 100691
10.15199/74.2016.9.11
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-10
Metoda upraszczania struktur sieci gazowych
Andrzej J. Osiadacz
Krzysztof Strzałkowski
Łukasz Kotyński
nr katalogowy: 133996
10.15199/17.2021.10.1
sieci gazowe
teoria grafów
modelowanie hydrauliczne
symulacja sieci gazowych
gas networks
graph theory
hydraulic modeling
simulation of gas networks
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-11
Zastosowanie sztucznych sieci neuronowych w optymalizacji procesu produkcji kwasu azotowego
EDWARD RÓJ
nr katalogowy: 42189
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-1
V Konferencja Naukowo-Techniczna äElektroenergetyczne Sieci Rozdzielcze SIECI 2004
nr katalogowy: 3655
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-7-8
Neuronowa klasyfikacja stanów pracy czynnej sieci ciepłowniczej
Piotr Ziembicki
Paweł Malinowski
nr katalogowy: 875
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-9
Bayesowski model ryzyka awarii sieci wodociagowej
Barbara Tchórzewska-Cieślak
nr katalogowy: 46667
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-11
Metoda analizy zasilania w sieci COAX
Hoang Nghia Le
nr katalogowy: 88103
10.15199/ELE-2014-207
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2012-7
Analiza możliwości budowy elastycznych sieci agregacyjnych opartych na technice Ethernet
Artur Lasoń
Andrzej Szymański
Jacek Rząsa
Andrzej Jajszczyk
nr katalogowy: 71203
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-6
WYDAJNOŚĆ SIECI BEZPRZEWODOWEJ DLA TOPOLOGII WIELOSKOKOWEJ
Jakub Harasymowicz
Tomasz Hardy
Sławomir Kubal
Piotr Piotrowski
nr katalogowy: 114387
10.15199/59.2018.6.77
OLSR
topologia wieloskokowa
WiFi
802.11s
multihop topology
OLSR
WiFi
802.11s
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-2
Modernizacja i kierunki rozwoju terenowych sieci niskiego i średniego napięcia
Jerzy MARZECKI
nr katalogowy: 118381
10.15199/48.2019.02.14
sieć rozdzielcza
sieć terenowa nn i SN
modernizacja sieci
kierunki rozwoju.
distribution network
LV and MV rural network
network modernization
development directions.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-1
Hybrydowe koewolucyjne podejście do optymalizacji pracy elektroenergetycznych sieci dystrybucyjnych w stanach awarii
Sylwester Filipiak
nr katalogowy: 64938
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2011-6
Modelowanie i optymalizacja obciążeń ruchowych radiowej sieci dostępowej
Maciej Stasiak
nr katalogowy: 60591
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
EWOLUCJA KONCEPCJI SIECI W KIERUNKU SIECI ZORIENTOWANYCH NA PRZEPŁYWY
Krzysztof Wajda
Grzegorz Rzym
Jerzy Domżał
Robert Wójcik
nr katalogowy: 93723
10.15199/59.2015.8-9.14
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2005-2-3
Równoległa realizacja dostępu ISDN-BRA i transmisji danych xDSL w sieci dostępowej
Paweł BOBROWSKI
Lech SMOLEŃSKI
nr katalogowy: 13479
AUTO MOTO SERWIS 2019-6
Z życia branży
nr katalogowy: 135822
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Bezpieczeństwo instalacji prosumenckich i sieci elektroenergetycznych
Marcin Fronc
Jakub Ogrodnik
nr katalogowy: 143306
10.15199/74.2023.5.2
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2012-2-3
Wybrane rozwiązania uwierzytelniania węzłów taktycznej sieci ad-hoc
Krzysztof PAROBCZAK
nr katalogowy: 68932
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-2
Zastosowanie programowania ewolucyjnego do optymalizacji niezawodności elektroenergetycznych sieci dystrybucyjnych
Sylwester FILIPIAK
Andrzej STOBIECKI
Franciszek STRZELCZYK
nr katalogowy: 103838
10.15199/48.2017.02.60
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-11
Sztuczna inteligencja – klucz do rozwoju sieci 5G
Zbigniew Koper
nr katalogowy: 134445
10.15199/74.2021.11.3
sztuczna inteligencja
sieć 5G
SDN/NFV
szereg czasowy
artificial inteligence
5G network
SDN/NFV
time series
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-11
Sztuczna inteligencja – klucz do rozwoju sieci 5G
Zbigniew Koper
nr katalogowy: 134445
10.15199/74.2021.11.3
sztuczna inteligencja
sieć 5G
SDN/NFV
szereg czasowy
artificial inteligence
5G network
SDN/NFV
time series
AURA 2013-11
Sieci przesyłowe
Clemens GERBAULET
Friedrich KUNZ
Christian von HIRSCHHAUSEN
Alexander ZERRAHN
nr katalogowy: 80345
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
PROBLEMY BADAWCZE I MODELOWANIE SIECI SENSOROWYCH W ŚRODOWISKACH MIEJSKICH
Bartosz Musznicki
Maciej Piechowiak
Piotr Zwierzykowski
nr katalogowy: 138966
10.15199/59.2022.4.42
bezprzewodowe sieci sensorowe
sieci miejskie
routing oportunistyczny.
wireless sensor networks
urban networks
opportunistic routing.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
PROBLEMY BADAWCZE I MODELOWANIE SIECI SENSOROWYCH W ŚRODOWISKACH MIEJSKICH
Bartosz Musznicki
Maciej Piechowiak
Piotr Zwierzykowski
nr katalogowy: 138966
10.15199/59.2022.4.42
bezprzewodowe sieci sensorowe
sieci miejskie
routing oportunistyczny.
wireless sensor networks
urban networks
opportunistic routing.
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-5
Bezpieczeństwo instalacji prosumenckich i sieci elektroenergetycznych
Marcin Fronc
Jakub Ogrodnik
nr katalogowy: 143306
10.15199/74.2023.5.2
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-1
Zastosowanie metody wykorzystującej algorytm ewolucyjny do optymalizacji rozwoju terenowych sieci dystrybucyjnych
Sylwester Filipiak
nr katalogowy: 40865
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-5
URUCHOMIENIE BADAWCZEJ SIECI 5G W ŁODZI
nr katalogowy: 126525
AUTO MOTO SERWIS 2019-6
Z życia branży
nr katalogowy: 135822
ELEKTROINSTALATOR 2020-3
SIECI ELEKTROENERGETYCZNE NISKIEGO NAPIĘCIA
ZENON BARTYŃSKI
REMIGIUSZ MYDLIKOWSKI
nr katalogowy: 125583
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-2-3
F2Tx - system optymalizacji światłowodowych sieci dostępowych
Artur Tomaszewski
Mariusz Mycek
Michał Pióro
Mateusz Żotkiewicz
nr katalogowy: 89728
10.15199/59.2015.2-3.11
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-1
Poprawianie jakości sieci elektroenergetycznych dzięki zdalnemu systemowi sygnalizacji zwarć w sieciach SN
Michał Zięba
nr katalogowy: 96046
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-4
Monitoring i regulacja ciśnienia w sieci wodociągowej gwarantem obniżenia awaryjności i strat wody
Florian G. Piechurski
nr katalogowy: 105114
10.15199/17.2017.4.14
AUTO MOTO SERWIS 2019-2
Siła w sieci
Ryszard Polit
nr katalogowy: 135697
AUTO MOTO SERWIS 2019-2
Siła w sieci
Ryszard Polit
nr katalogowy: 135697
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-12
Pakiet oprogramowania do statycznej symulacji sieci ciepłowniczych
ANDRZEJ J. OSIADACZ
MACIEJ CHACZYKOWSKI
ŁUKASZ KOTYŃSKI
nr katalogowy: 72910
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-2
Analiza niezawodności elektroenergetycznej sieci rozdzielczej średniego napięcia z wykorzystaniem sieci bayesowskich
Adam Klimaszewski
Włodzimierz Korniluk
nr katalogowy: 57311
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-3
Analiza pracy sieci dystrybucyjnej z generacją rozproszoną przy różnym stopniu obciążenia sieci
Janusz BROŻEK
Wojciech BĄCHOREK
nr katalogowy: 42059
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-6
Pozyskanie i przetwarzanie danych na potrzeby modelowania pracy sieci
Maciej Grzenda
nr katalogowy: 45021
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-8-9
Ocena podatności WLAN na oddziaływanie środowiskowe
Marian WRAŻEŃ
Waldemar GRABIEC
nr katalogowy: 46288
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
Statyczne i dynamiczne modele sieci
Piotr Pacyna
Przemysław Bereski
nr katalogowy: 93348
10.15199/59.2015.8-9.4
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-5
KONFIGUROWANIE I TESTOWANIE ŚCIEŻEK LSP W SIECI DOSTĘPOWEJ TYPU RING
Maciej Biela
Grzegorz Różański
nr katalogowy: 131842
10.15199/13.2021.5.2
sieci pierścieniowe
MPLS
ścieżki LSP
ring networks
MPLS
LSP paths
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-1
Nowoczesne układy telemechaniki i wykrywania zwarć jako element wdrażania automatyzacji w sieci średniego napięcia – praktyczne rozwiązania
Łukasz Kajda
Marcin Tarasiuk
nr katalogowy: 129989
10.15199/74.2021.1.1
sieć średniego napięcia
telemechanika
telesterowanie
TETRA
GSM
LTE
wykrywanie zwarć
sygnalizator zwarć
monitorowanie sieci nn
regulacja napięcia w sieci nn
bezpieczeństwo teleinformatyczne
medium voltage network
remote control
RTU
TETRA
GSM
LTE
short-circuit detection
fault circuit indicator
low voltage network monitoring
voltage regulation in the LV network
cybersecurity
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-1
Nowoczesne układy telemechaniki i wykrywania zwarć jako element wdrażania automatyzacji w sieci średniego napięcia – praktyczne rozwiązania
Łukasz Kajda
Marcin Tarasiuk
nr katalogowy: 129989
10.15199/74.2021.1.1
sieć średniego napięcia
telemechanika
telesterowanie
TETRA
GSM
LTE
wykrywanie zwarć
sygnalizator zwarć
monitorowanie sieci nn
regulacja napięcia w sieci nn
bezpieczeństwo teleinformatyczne
medium voltage network
remote control
RTU
TETRA
GSM
LTE
short-circuit detection
fault circuit indicator
low voltage network monitoring
voltage regulation in the LV network
cybersecurity
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Produkcja przetworów mięsnych z dodatkiem surowców niemięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 104726
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-4
Metody wytwarzania dymu wędzarniczego
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 50998
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Sięgamy po wędzone
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 67375
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Nauka ze smakiem
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 95503
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-6
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 126768
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-6
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 126768
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-7
WYBRANE PRZYKŁADY ZADAŃ OPTYMALIZACJI WIELOKRYTERIALNEJW PLANOWANIU SIECI WLAN
Adam Pieprzycki
nr katalogowy: 121146
10.15199/59.2019.7.40
WLAN
optymalizacja wielokryterialna
algorytm rojowy
wielokryterialny algorytm kukułki
planowanie sieci.
multiobjective optimization
cuckoo search
swarm algorithm
WLAN planning.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-4
PROTOKÓŁ TRANSMISJI SENSOROWEJ SIECI AD HOC
Andrzej Marczak
nr katalogowy: 90447
10.15199/59.2015.4.49
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-4
Planowanie przebudowy terenowych sieci dystrybucyjnych SN metodami ewolucyjnymi
Wojciech NITA
Sylwester FILIPIAK
nr katalogowy: 131008
10.15199/48.2021.04.16
optymalizacja
sieci elektroenergetyczne
planowanie
metody ewolucyjne
optimization
power grids
planning
evolutionary methods
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-9
Analiza zmian nadciśnienia mieszanin gazowych w sieci niskiego ciśnienia w zależności od obciążenia i usytuowania w terenie
Jolanta Szoplik
Paulina Stelmasińska
nr katalogowy: 116272
10.15199/17.2018.9.3
sieć gazowa niskiego ciśnienia
obciążenie sieci
ciepło spalania
posadowienie sieci
low pressure gas network
network load
heat of combustion
foundation of the network
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-7-8
Wykorzystanie termowizji do oceny stanu technicznego izolacji sieci ciepłownicze
ANNA ŻYCZYŃSKA
GRZEGORZ OLEKSY
nr katalogowy: 52810
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-9
Praca świetlówek kompaktowych w sieci trójfazowej
Zbigniew GABRYJELSKI
nr katalogowy: 30125
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH