Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-10
Wpływ cyklicznego zamrażania i rozmrażania na efektywność zakotwienia zbrojenia FRP w betonie
Rafał Wasilczyk
nr katalogowy: 145646
10.15199/33.2023.10.03
zbrojenie niemetaliczne
efektywność zakotwienia
rozszerzalność termiczna
cykliczne zamrażanie i rozmrażanie
non-metallic reinforcement
effectiveness of anchoring
thermal expansion
cyclic freezing and thawing
GOSPODARKA WODNA 2008-4
Wpływ czynników atmosferycznych na beton w świetle badań jego gazoszczelności
BARBARA MATLAK
nr katalogowy: 34330
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-10
Współczesne domieszki napowietrzające do betonu
Paweł Łukowski
Daniel Wiliński
nr katalogowy: 80211
CHŁODNICTWO 2023-2
Nauka zamrażania żywności
nr katalogowy: 142833
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-9
Zamrażanie i składowanie mięsa wieprzowego i wołowego w tuszach
Z. Błoński
nr katalogowy: 20733
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
W zamrażarce. Zamrażanie i przechowywanie zamrażalnicze żywności w gastronomii
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 98391
CHŁODNICTWO 2023-2
Nauka zamrażania żywności
nr katalogowy: 142833
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Zmiany w czasie zamrażania mięsa
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
nr katalogowy: 111266
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Posadzki żywiczne w parkingach
Andrzej Garbacz
Bogumiła Chmielewska
Piotr Sobociński
nr katalogowy: 95089
10.15199/33.2015.11.26
CHŁODNICTWO 2023-2
Mrożenie i bezpieczeństwo żywności
nr katalogowy: 142832
CHŁODNICTWO 2014-6
Zamrażanie przy użyciu tunelu
nr katalogowy: 85150
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-5
Odporność betonów ze zbrojeniem rozproszonym na łuszczenie pod wpływem cyklicznego zamrażania i rozmrażania
Marta Kosior-Kazberuk
Adam Sulewski
nr katalogowy: 91433
10.15199/33.2015.05.23
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-12
Wpływ rodanku sodu i trójetyloaminy na wybrane cechy fizykomechaniczne zapraw cementowych
Krzysztof Zieliński
Teresa Kantel
Maria Ratajczak
nr katalogowy: 103267
10.15199/33.2016.12.15
CHŁODNICTWO 2009-11
Informacje
nr katalogowy: 47917
CHŁODNICTWO 2023-2
Mrożenie i bezpieczeństwo żywności
nr katalogowy: 142832
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Z KRAJU
nr katalogowy: 83785
CHŁODNICTWO 2006-8
Wpływ różnych technologii chłodniczych na jakość wyrobów piekarniczych
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 16079
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Zamrażanie kriogeniczne mięsa i przetworów mięsnych
Karo lina Tabaka
Marek Cierach
nr katalogowy: 68040
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Wpływ parametrów mrożenia na charakterystykę żywności
Adrien Agoulon
nr katalogowy: 80270
CHŁODNICTWO 2023-2
Jaki jest wpływ mrożenia i zamrażania na jakość żywności?
nr katalogowy: 142834
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Zmrożona wygoda
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 11852
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Zmrożona wygoda
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 11852
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Funkcjonowanie chłodnictwa wielobranżowego jako zaplecza przemysłu mięsnego
Janina Jędrzejewska
Zbigniew Błoński
nr katalogowy: 16141
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Propozycja materiału opakowaniowego dla mrożonek. Wielowarstwowy kompozyt modyfikujący przepływ ciepła
B. Grabowska
Z. Królicki
nr katalogowy: 14901
CHŁODNICTWO 2005-4
Analiza teoretyczna termodynamicznych uwarunkowań krystalizacji lodu w produktach o dużej zawartości wody
Krzysztof Banasiak
Joachim Kozioł
nr katalogowy: 8644
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Zamrażanie kriogeniczne – zastosowanie w przemyśle spożywczym
Beata Grabowska
nr katalogowy: 128163
10.15199/65.2020.9.4
technologie mrożenia
mrożenie kriogeniczne
przemysł spożywczy
urządzenia kriogeniczne
freezing technologies
cryogenic freezing
food industry
cryogenic devices
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Zamrażanie kriogeniczne – zastosowanie w przemyśle spożywczym
Beata Grabowska
nr katalogowy: 128163
10.15199/65.2020.9.4
technologie mrożenia
mrożenie kriogeniczne
przemysł spożywczy
urządzenia kriogeniczne
freezing technologies
cryogenic freezing
food industry
cryogenic devices
CHŁODNICTWO 2004-11
Periodyczne zamrażanie produktów o dużej zawartości wody. Dotychczasowe badania eksperymentalne
Joachim Kozioł
Krzysztof Banasiak
nr katalogowy: 775
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-25
Ważne przesłanie
wmb
nr katalogowy: 13434
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-1
Odporność ABK na zamrażanie i rozmrażanie porównanie starej i nowej metodyki badań
Katarzyna Łaskawiec
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 89238
10.15199/33.2015.01.12
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-9
Wprowadzenie do cyklicznych badań korozyjnych
nr katalogowy: 10925
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-4
Trwałość elementów murowych z ABK
Lech Misiewicz
Tomasz Rybarczyk
nr katalogowy: 125938
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-5
Na poważnie i frywolnie - nowe trendy w odzieży
B. Ignasiak
nr katalogowy: 13694
CHŁODNICTWO 2023-2
Jaki jest wpływ mrożenia i zamrażania na jakość żywności?
nr katalogowy: 142834
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-8
Balt - Military - Expo
Mirosław Obremski
nr katalogowy: 264
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-4
Forum "Zmieniamy Polski Przemysł"
Barbara Kowalska
nr katalogowy: 21128
CHŁODNICTWO 2007-4
Wpływ warunków zamrażalniczego przechowywania i technologii rozmrażania na jakość mięsa
IWONA CHWASTOWSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 25579
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Urządzenia chłodniczo-mroźnicze w piekarstwie i cukiernictwie
nr katalogowy: 27067
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-8
Zasilacz z sinusoidalnym poborem prądu z sieci
Andrzej Gil
Marcin Dubert
nr katalogowy: 21190
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Mocne uderzenie. II Wystawa Win Hiszpańskich w Polsce
PQ
nr katalogowy: 18524
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Współczesne techniki zamrażania - możliwości poprawy kinetyki procesu oraz przebiegu krystalizacji
Julia Bogdanowicz
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 115590
10.15199/65.2018.8.5
zaawansowane techniki mrożenia
mikrostruktura
zarodkowanie lodu
przechłodzenie
advanced freezing techniques
microstructure
ice nucleation
supercooling
CHŁODNICTWO 2008-11
Aktualne poglądy na temat zastosowania dwutlenku węgla do kształtowania jakości mięsa wieprzowego
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 39382
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Sukcesy i bariery w rozwoju chłodnictwa w Polsce po akcesji do Unii Europejskiej - analiza ankiety
JANINA JĘDRZEJEWSKA
nr katalogowy: 26229
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Zamrażanie żywności
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 77291
CHŁODNICTWO 2008-9
Zamrażarka bębnowa Freshline nowoczesna technologia przetwarzania żywności
nr katalogowy: 38213
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Wybrane fizyczno-chemiczne właściwości soku z rozmrożonych owoców malin odmiany Polesie
Marek Domin
Marek Szmigielski
Patryk Świrkosz
nr katalogowy: 151029
10.15199/62.2024.10.12
wydajność tłoczenia
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
maliny
pressing efficiency
freezing
freezing storage
raspberries
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-2
Wywiad z dr. inż. Ireneuszem Jóźwiakiem, przewodniczącym Komitetu Organizacyjnego XXI Konferencji WPPK 2006, przewodniczącym Oddziału PZITB w Gliwicach
nr katalogowy: 17635
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-6
VII Ogólnopolskie Seminarium Studenckie
nr katalogowy: 27114
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Zioła mrożone - lepsze od suszonych?
PAULINA JAKOWIENKO
BARBARA WÓJCIK-STOPCZYŃSKA
nr katalogowy: 38047
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 68297
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Letnie ochłodzenie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 106246
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Treningi Narodowej Kadry Kucharzy
nr katalogowy: 136721
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-12
Komunikaty
nr katalogowy: 31797
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
II Dni Młodych Liderów Jakości 2022
nr katalogowy: 138328
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-12
Nowości Informacje
nr katalogowy: 31796
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Seminarium lodowe
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 31707
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Sukces teamu WorldSkills Poland
nr katalogowy: 136221
CHŁODNICTWO 2007-7
Próba analizy zależności wyróżników jakości selera naciowego i chrzanu pospolitego od zamrażania metodą odwróconej fluidyzacji oraz zamrażalniczego przechowywania
DARIUSZ GÓRAL
ŁUKASZ STADNIK
nr katalogowy: 27847
CHŁODNICTWO 2023-2
Kriogeniczne zamrażanie żywności
nr katalogowy: 142835
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Nowe rozwiązania w dziedzinie domieszek do betonu
Paweł Łukowski
nr katalogowy: 109928
10.15199/33.2017.10.01
beton
domieszka
kierunki rozwoju
użyteczność
admixture
concrete
directions of development
performance.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Nie należy bać się sędziów
MAREK ROBACHA
nr katalogowy: 24630
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Trwałe, zdrowe i wygodne
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78105
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
II Dni Młodych Liderów Jakości 2022
nr katalogowy: 138328
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-10
Moda i technologia
nr katalogowy: 38601
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Magazynowe urządzenia chłodnicze Powiew chłodu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 120656
ELEKTROINSTALATOR 2023-11
ELEKTROINSTALATOR POLECA
nr katalogowy: 145972
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-3
Trudne łazienki – małe i wąskie
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 133644
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Inteligentne zamrażanie i rozmrażanie
Marian K. Panasiewicz
nr katalogowy: 97357
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
VIII Konferencja Ł2B, czyli Łukasiewicz to Business dla producentów chemii budowlanej
nr katalogowy: 136290
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Chłodnym okiem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 133968
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-III
Wpływ obciążeń cyklicznych na integralność konstrukcji kompozytowych izolatorów liniowych - wstępne prace doświadczalne
Jerzy BIELECKI
Janusz FLESZYŃSKI
Jacek WAŃKOWICZ
nr katalogowy: 30794
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-1
Stadion
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 141582
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-26
Kriogeniczne zamrażanie żywności
nr katalogowy: 73442
CHŁODNICTWO 2023-2
Kriogeniczne zamrażanie żywności
nr katalogowy: 142835
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Techniki kriogenicznego chłodzenia i zamrażania
Wiesław Gazda
nr katalogowy: 54149
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Szokujące możliwości
nr katalogowy: 48022
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-2
KRONIKA
nr katalogowy: 89588
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Seminarium nowych technologii i trendów w branży convenience firmy UNITHERM
nr katalogowy: 109021
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Podwójna siła mrożenia
Grzegorz Pawlonka
nr katalogowy: 101718
10.15199/65.2016.10.5
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-2
Nowe przepisy bhp i prawa pracy
nr katalogowy: 136110
CHŁODNICTWO 2018-4
Niska temperatura - sposób na przedłużenie trwałości żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 115885
10.15199/8.2018.4.3
psychrotrofy
psychrofile
chłodzenie
zamrażanie
białka CSP
psychrotrophic
psychrophilic
cooling
freezing
CSP proteins
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-12
SEMINARIUM – Zmiany przepisów prawa w zakresie geodezji i kartografii
Joanna Bojko
nr katalogowy: 140982
CHŁODNICTWO 2009-7
Chłodnicze przetwórstwo owoców wiśni
ZBIGNIEW BŁOŃSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 45787
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-1
Stadion
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 141582
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-4
Mrozoodporność elementów ceramicznych w Polsce
Patryk Rytel
nr katalogowy: 125937
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Targi Hert 8-10.04.2014, Warszawa, ul. Odlewnicza 4a, godz. 10:00-17:00
nr katalogowy: 83172
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-2
Uwagi mostowca do normy PN-EN 1504
Krzysztof Germaniuk
nr katalogowy: 41466
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Technologiczne aspekty procesu zamrażania i rozmrażania mięsa a jego jakość
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 45675
CHŁODNICTWO 2016-1-2
Zmiany zawartości i aktywności związków biologicznie czynnych w czerwonej porzeczce podczas zamrażalniczego przechowywania
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 96539
10.15199/8.2016.1-2.5
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-11
Nos – nasz osobisty, wysokowydajny system klimatyzacji i potężny obrońca
Walter Hugentobler
nr katalogowy: 140434
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-5
Transmisja
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 89860
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-5
Inicjowanie pęknięć zmęczeniowych w blachownicowych belkach podsuwnicowych
Kazimierz Rykaluk
Eugeniusz Hotała
nr katalogowy: 84053
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-26
Dwa systemy - jedno urządzenie freshline dm
nr katalogowy: 81713
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
Kompletny Dach Energetyczny – autorskie rozwiązanie spółki Selena ESG
nr katalogowy: 138073
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Zawsze świeże i pachnące
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112122
mrożenie
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
gastronomia
freezing
bread
quality
postponed baking method
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne w mrożonych produktach spożywczych
Aleksandra Antoszewska
Joanna Kowalska
Maja Ławrynowicz-Paciorek
Dorota Korsak Elżbieta Maćkiw
nr katalogowy: 126051
10.15199/65.2020.4.6
żywność
produkty mrożone
zagrożenia mikrobiologiczne
patogeny
food
frozen products
microbiological hazard
pathogens
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-4
Odporność na zamrażanie-odmrażanie silikatowych elementów murowych
Józef Macech
nr katalogowy: 125940
OPAKOWANIE 2024-4
Barwy druku. Offset arkuszowy. Lakiery – część 21.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 148310
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Międzynarodowe spotkanie szkół Bliżej Europy
nr katalogowy: 90570
ELEKTROINSTALATOR 2024-3
Kongres Elektryki Polskiej SEP
nr katalogowy: 147886
CHŁODNICTWO 2023-1
Czy liofilizacja jest lepsza od mrożenia?
Karol Zarębiński
nr katalogowy: 142007
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Jakość mięsa drobiowego podczas zamrażania i zamrażalniczego przechowywania
Iwona Chwastowska –
Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 77749
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Tunel zamrażalniczy Freshline DM łączy dwa systemy zamrażania żywności w jednym urządzeniu
nr katalogowy: 50734
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-12
Współczesne uwarunkowania gospodarowania przestrzenią - szanse i zagrożenia dla zrównoważonego rozwoju
Wioleta Krupowicz
nr katalogowy: 81239
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Daty i fakty. Cz. 2. Walce przemiałowe i mlewniki
Andrzej Gładkowski
nr katalogowy: 142596
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-14-15
Tayloryzm
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 121345
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-3
Dzielimy się wiedzą i doświadczeniem
Krystyna Wiśniewska
nr katalogowy: 133637
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-2
Trwałość stali konstrukcyjnych przy uwzględnieniu kąta fazowego przesunięcia pomiędzy zginaniem i skręcaniem
GRZEGORZ GASIAK
nr katalogowy: 68269
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-4
Jak zostać rzeczoznawcą
nr katalogowy: 9259
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską. Wycinanie na szybko
nr katalogowy: 136057
AURA 2024-10
Klimatyczna debata przed szczytem COP 29
nr katalogowy: 150950
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-11
Udane seminarium w Ryni
Dariusz Pręgowski
nr katalogowy: 110349
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sympozjum Piwowarów Zawodowych 2022
Marek Kamiński
nr katalogowy: 142036
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sympozjum Piwowarów Zawodowych 2022
Marek Kamiński
nr katalogowy: 142036
CHŁODNICTWO 2023-3
Rodzaje chłodni
Jan Wiśniewski
nr katalogowy: 143888
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Chlebem i solą
nr katalogowy: 4223
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-11
Bhp w sieci
nr katalogowy: 8279
CHŁODNICTWO 2010-4
Air Products wprowadza w całej Europie nowy tunel zamrażalniczy Freshline DM
nr katalogowy: 51205
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-7-8
Obrabiarka Hyperturn 45 G3
nr katalogowy: 127516
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-5
IO-Link - krótki przegląd systemu
Dariusz Germanek
nr katalogowy: 54969
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-4
Wieloosiowa kontrola ruchu, Czujnik ciśnienia
nr katalogowy: 2255
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-3
Przewodniki produkcyjne i plany kontroli
Wojciech Bober
nr katalogowy: 11456
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-11
Konsekwencje architektoniczne obiektów inkubatorowych wysokiej technologii
Emilia Drzewiecka
nr katalogowy: 10744
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-5
Liniowe napędy bezpośrednie
nr katalogowy: 10336
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Relacja ze Szkolenia Przemysłowego Credin
Michał Rusek
nr katalogowy: 61392
ELEKTROINSTALATOR 2024-2
Kongres Elektryki Polskiej
nr katalogowy: 147528
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-1
W drodze do samorządu gospodarczego
K. Kubiak
nr katalogowy: 13579
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-1
W drodze do samorządu gospodarczego
K. Kubiak
nr katalogowy: 13579
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Chłodnym okiem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 133968
ELEKTROINSTALATOR 2024-1
ARCHITEKTURA ŚWIATŁEM – INTELIGENTNE OŚWIETLENIE WE WNĘTRZACH
nr katalogowy: 147041
AURA 2006-5
Zastosowanie mapy topograficznej
KRYSTYNA FABISIAK
nr katalogowy: 15971
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Modelowanie i analiza właściwości termicznych warstwowego materiału o budowie anizotropowej
Beata Grabowska
Jacek Kasperski
nr katalogowy: 110097
10.15199/8.2017.9-10.5
materiał opakowaniowy
przepływ ciepła
zamrażanie żywności
packaging material
heat transfer
freezing food
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-10
Naukowiec i menedżer. W 50-lecie działalności naukowej i zawodowej
Zbigniewa Śmieszka Woch M.
nr katalogowy: 22469
CHŁODNICTWO 2014-1
Porównanie możliwości zamrażalniczych ogniw Peltiera (5A) z zamrażaniem immersyjnym, owiewowym i z użyciem suchego lodu
nr katalogowy: 82222
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
Wynalazki i Udoskonalenia Hutnicze
nr katalogowy: 51727
GAZETA CUKROWNICZA 2006-10
Walidacja podstawowych metod analizy cukru białego
K. Lisik
nr katalogowy: 21537
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-19
EJ- reaktywacja
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 19327
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-13
Przyszłość jednostek innowacji
Irena Fober
nr katalogowy: 5426
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
Projektowanie i analiza laboratoryjnego prototypu cyklicznego przetwornika A/C wykorzystującego nową zasadę konwersji
ANATOLIJ PŁATONOW
ZBIGNIEW JAWORSKI
KONRAD JĘDRZEJEWSKI
ŁUKASZ MAŁKIEWICZ
JAKUB JASNOS
nr katalogowy: 46340
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
XVIII Szkoła Technologii Fermentacji zaprasza!
nr katalogowy: 97388
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-12
SEMINARIUM – Zmiany przepisów prawa w zakresie geodezji i kartografii
Joanna Bojko
nr katalogowy: 140982
AURA 2024-9
Los człowieka zależy od rozwoju technologii
nr katalogowy: 150527
OPAKOWANIE 2004-10
Innowacyjne rozwiązania w zakresie opakowań do wyrobów kosmetycznych i artykułów higieny osobistej
Przemysław W. Gembiak
nr katalogowy: 3361
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Dieta to „sposób bycia”
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 129671
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-9
Drabina - maszyna niebezpieczna
Jerzy Szewczyk
nr katalogowy: 311
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-3
Wyznaczanie siły rozdzierającej skór -jaką metodę stosować
A. Pierzgalska
L. Korowajczyk
nr katalogowy: 13647
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-11
Targi ITM przeniesione na wrzesień 2021
nr katalogowy: 129163
OPAKOWANIE 2004-7
Nagroda dla Kalendarza Kolory Życia
E.M.
nr katalogowy: 3287
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Wiosenny powrót planet na nocne niebo
Jan Desselberger
nr katalogowy: 131145
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-4
WŚRÓD KSIĄŻEK
nr katalogowy: 67884
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-6
Mierny stan przygotowań do Euro 2012
nr katalogowy: 45058
DOZÓR TECHNICZNY 2022-1
Wpływ kulowania na trwałość zmęczeniową stali austenitycznej 1.4539 spawanej metodą TIG
Barbara Nasiłowska
Zdzisław Bogdanowicz
nr katalogowy: 136303
DOZÓR TECHNICZNY 2022-1
Wpływ kulowania na trwałość zmęczeniową stali austenitycznej 1.4539 spawanej metodą TIG
Barbara Nasiłowska
Zdzisław Bogdanowicz
nr katalogowy: 136303
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-9
Modyfikowane zeolity naturalne w procesie oczyszczania wody powierzchniowej
ANNA M. ANIELAK
ARTUR MAJEWSKI
nr katalogowy: 1356
SZKŁO I CERAMIKA 2006-2
Spotkanie po 50. latach
D. Biernacka-Pruszkowska
nr katalogowy: 21014
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
Agnieszka Zagroba
nr katalogowy: 61384
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-3
Jadwiga Sójka-Ledakowicz (1950-2020)
nr katalogowy: 125648
ELEKTROINSTALATOR 2023-7-8
WYDARZENIA
nr katalogowy: 144241
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-3
ZELLCHEMING zaprasza na „Wirtualne dni” i przekłada Expo
nr katalogowy: 131091
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-11
Nie równy kocioł garnkowi Aparaty do gotowania
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 22052
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-10
Polowo-obwodowy model transformatora trójfazowego zasilanego niesymetrycznym układem napięć
Lech NOWAK
Krzysztof KOWALSKI
nr katalogowy: 11795
AURA 2022-11
Beskidy
Rafał Simon
Marta Wąsik
nr katalogowy: 140546
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Działania w celu ochrony nazw produktów charakterystycznych dla branży mięsnej
BOŻENA PŁAWSKA
nr katalogowy: 149200
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Seminarium z koroną w tle Centrum MIWE LBC
nr katalogowy: 125808
AURA 2022-9
Zanieczyszczenie wody
Andrzej MIZERA
nr katalogowy: 139418
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-5
Działalność naukowo-badawcza i dydaktyczna Wydziału Budownictwa, Architektury i Inżynierii Środowiska
Jan Kempa
Magdalena Dobiszewska
Marek Ramczyk
Krzysztof Pawłowski
nr katalogowy: 113883
10.15199/33.2018.05.01
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-10
Rola sanityzacji poliuretanowych podeszew obuwia zawodowego, szczególnie szpitalnego, w zapobieganiu rozprzestrzeniania się zakażeń
M. Falkiewicz-Dulik
nr katalogowy: 22268
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-16
Odkrywka
Irena Fober
nr katalogowy: 19367
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-9
Wpływ wykonawstwa na degradację betonu
T. Błaszczyński
A. Łowińska-Kluge
B. Zgoła
nr katalogowy: 2717
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-12
Dużo mocy w niewielkiej przestrzeni – ewolucja systemów napędowych
nr katalogowy: 129655
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-1
Valmet zastosuje technologię druku 3D
nr katalogowy: 103712
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Od kiedy zakaz stosowania E 171?
nr katalogowy: 134231
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-8
Odszedł Józef Trzionka
nr katalogowy: 144588
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-5
Aspekty ekonomiczne zastosowania czystego tlenu w oczyszczalni ścieków z reaktorami SBR
ANDRZEJ WITKOWSKI
EWA WITKOWSKA
nr katalogowy: 1323
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-9
Wydłużony okres ważności szkoleń bhp
nr katalogowy: 144910
DOZÓR TECHNICZNY 2023-2
Aktualności
nr katalogowy: 142977
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Młode talenty
nr katalogowy: 145012
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Wiosenny powrót planet na nocne niebo
Jan Desselberger
nr katalogowy: 131145
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-12
Dużo mocy w niewielkiej przestrzeni – ewolucja systemów napędowych
nr katalogowy: 129655
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-12
Firma Parker wprowadza na rynek rozdzielacz SBW110 do zastosowań w maszynach mobilnych
nr katalogowy: 129652
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Wielkowymiarowe elementy EWZ z ABK – przyszłość budownictwa
nr katalogowy: 139448
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-2
XI Ogólnopolska Konferencja Naukowa Jakość życia w pracy i poza nią 10-11.06.2024 r., Opole
nr katalogowy: 148461
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Deklaracja trwałości po nowemu
nr katalogowy: 142158
OPAKOWANIE 2008-5
Jednostki opakowaniowe z tworzyw sztucznych z etykietą RFID, wprowadzaną techniką "in-mold"
nr katalogowy: 35312
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-1
Minimalistyczna łazienka w rozsądnej cenie
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 136934
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-2
Wyniki I edycji konkursu PERŁY CERAMIKI UE 2023
nr katalogowy: 143848
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-2
Fotogrametryczne podsumowania i plany na nową dekadę
Krzysztof BAKUŁA
nr katalogowy: 124762
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-10
Różne powierzchnie użytkowe lokali, ale która właściwa?
Izabela Bonk
nr katalogowy: 139880
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-1
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 32576
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-2
FAULHABER rozszerza swoją ofertę enkoderów o enkodery absolutne wieloobrotowe z Line Driver
nr katalogowy: 131237
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-1
Szkolenie DNA Glazurnika w Żabiej Woli
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 136932
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-10
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43040
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Jak wykorzystać kody kreskowe w magazynie producenta?
ANNA KOSMACZ-CHODOROWSKA
nr katalogowy: 37400
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-11
Wstajemy po pandemii. Sympozjum PTFiT wróciło do Krakowa po 11 latach...
nr katalogowy: 140317
CHŁODNICTWO 2019-1
Zmiany jakościowe zachodzące w żywności pod wpływem działania niskiej temperatury
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 118905
10.15199/8.2019.1.1
niska temperatura
zamrażanie
zmiany jakości
mięso
pieczywo
truskawki
low temperature
freezing
quality changes
meat
bread
strawberr
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH