Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-9
Ekspozycja mięsa i wędlin w ladzie chłodniczej
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 54305
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Nowoczesne metody utrzymywania świeżości mięsa i wędlin
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 83741
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Jakość krajowych i importowanych wędlin klasy premium
Mariusz Florek
Piotr Domaradzki
Piotr Skałecki
Agnieszka Wrona
nr katalogowy: 77433
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
XXXIX DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
Piotr Szymański
nr katalogowy: 77440
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
Wiadomości
nr katalogowy: 138117
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-7
Co piszą inni
nr katalogowy: 27874
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 87478
CHŁODNICTWO 2019-5
Meble chłodnicze do ekspozycji mięsa i wędlin
Magdalena Borek-Daruk
Kinga Borek
nr katalogowy: 123143
10.15199/8.2019.5.3
lada chłodnicza
agregat chłodniczy
wydajność chłodnicza
ekspozycja mięsa i wędlin
cooling counter
cooling aggregate
cooling capacity
exposure of meat and sausages
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
ZIELIŃSCY z Kwidzynia
nr katalogowy: 36092
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Preferencje konsumenckie przy wyborze i zakupie wędlin podrobowych
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Natalia Skiepko
Iwona Baryczka
nr katalogowy: 72541
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Mleczne, gotowe do pieczenia prosię firmy duillard et Fils gwarancją udanej biesiady
nr katalogowy: 1721
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Wpływ dodatku transglutaminazy i fosforanów na jakość szynki z kurcząt
Aneta Cegiełka
Renata Gzocha
Jan Mroczek
nr katalogowy: 1621
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Konkurs
nr katalogowy: 49217
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Charakterystyka wybranych czynników wpływających na jakość kiełbas surowych
Agnieszka Kalinowska-Dohojda
Teresa Banaszkiewicz
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 58467
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Aspekty nowoczesnej produkcji wędlin podrobowych
Jerz y Wajdzik
nr katalogowy: 66661
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 146995
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Wędliny wysokogatunkowe tendencje zmian jakościowych
Piotr Szymański
Aneta Kern-Jędrychowska
Jakub Kern-Jędrychowski
Piotr Moch
nr katalogowy: 64642
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Mieszanki funkcjonalne. Część 2
Jerzy WAJDZIK
nr katalogowy: 151150
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Opakowania aktywne i inteligentne - nowe spojrzenie w przyszłość
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 33849
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
KRONIKA
nr katalogowy: 65240
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Powiew nowości
nr katalogowy: 51622
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
XLIX DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
nr katalogowy: 114582
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Mięso w mięsie
nr katalogowy: 78862
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Wielkanoc u Kuroniów
nr katalogowy: 137476
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Azotany pod lupą
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 72211
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Pieprz w przetwórstwie mięsa - właściwości i alternatywne rozwiązania
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 94529
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
XLVII DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
nr katalogowy: 106588
AURA 2009-3
Zanieczyszczenia i skażenie mięsa
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 42022
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
Wiadomości
nr katalogowy: 138117
CHŁODNICTWO 2013-9
Air Products pomaga polskim producentom żywności zaspokoić rosnące zapotrzebowanie na mrożone metodą IQF pojedyncze porcje mięsa, wędliny w plasterkach oraz dania gotowe
nr katalogowy: 79215
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Niezbędne wyposażenie sklepów mięsnych
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 130131
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Klient i załoga są dla nas najważniejsi!
nr katalogowy: 46323
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
XLIII Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 92054
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Szynka wielkanocna w tradycji polskiej
Jerzy Denaburski
nr katalogowy: 42095
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Wiadomości ● wydarzenia
nr katalogowy: 133021
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
XXXVII Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 68849
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Wielkanoc u Kuroniów
nr katalogowy: 137476
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Przyszłość zapowiada się kłopotliwie - stwierdza Andrzej Pisula, profesor technologii mięsa w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 67046
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Dni Przemysłu Mięsnego WIOSNA 2019
nr katalogowy: 120756
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Dni Przemysłu Mięsnego WIOSNA 2019
nr katalogowy: 120755
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Półmisek wędlin
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 72878
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
PHU ADAM od sklepu do koncernu mięsnego
Magdalena Borek-Daruk
Wioletta Kłopotek
nr katalogowy: 84418
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-4
Wielkie otwarcie PINI POLSKA, czyli "z ziemi włoskiej do Polski"
nr katalogowy: 90919
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Inauguracja kampanii UPEMI "QAFP na obcasach"
nr katalogowy: 80791
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO po raz 52
nr katalogowy: 123992
OPAKOWANIE 2023-2
Dobre, bo polskie – powstanie marki Dolina Dobra
nr katalogowy: 142054
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
XXXVIII Dni Przemysłu Mięsnego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 73868
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Masowanie mięsa z wykorzystaniem ultradźwięków
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 104730
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Wykorzystanie surowców kolagenowych w przemyśle mięsnym (część II)
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 86269
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Przegląd innowacyjnych rozwiązań w procesie rozdrabniania mięsa
Marek Szeląg
nr katalogowy: 84410
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Wędliny paczkowane w sklepach małoformatowych i supermarketach – drobiowe czy wieprzowe?
ELŻBIETA SZAREJKO
nr katalogowy: 151149
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
XLII Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 89086
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
POLAGRA edycja 2021
nr katalogowy: 134026
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
EKSPORT WARUNKIEM ROZWOJU POLSKIEJ BRANŻY MIĘSNEJ
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 151147
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA
nr katalogowy: 88586
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Wartość odżywcza wędlin
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54645
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
KRONIKA
nr katalogowy: 78764
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Efektywnie i przejrzyście
nr katalogowy: 60578
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Produkcyjne i poprodukcyjne kształtowanie barwy wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130134
barwa wędlin surowych dojrzewających
barwniki hemowe
przemiany barwników hemowych
wybarwienie peklownicze
wędzenie
dojrzewanie
aged raw cured meats colour
heme pigments
heme pigments changes
cured meat colour
smoking
aging
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Przyprawy naturalne w przemyśle mięsnym
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 89080
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Wędliny premium ZM Henryka STOKŁOSY
Joanna Miazek
nr katalogowy: 88585
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-6
Czy zawsze DNA drobiowe w produkcie wieprzowym oznacza zafałszowanie produktu?
Paweł Borek
nr katalogowy: 132239
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 146357
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Kronika
nr katalogowy: 42108
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Perspektywy stosowania azotynów i azotanów w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 117811
CHŁODNICTWO 2017-4-5
Mobilna energia chłodnicza od Aggreko - zastosowania
nr katalogowy: 106010
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Nowe wymagania UE dotyczące zanieczyszczeń mięsa i wędlin WWA
Piotr Szymański
Andrzej Borys
nr katalogowy: 77431
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
XLVIII DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
nr katalogowy: 111835
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Jakość wędlin podrobowych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 92043
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Jaka czeka przyszłość ekologiczne mięso i wędliny?
nr katalogowy: 80779
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Aktualne wymagania krajowe dotyczące stosowania dozwolonych substancji dodatkowych
Piotr Szymański
nr katalogowy: 42099
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Walory kulinarne polskiej wieprzowiny
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 92044
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Wiadomości
nr katalogowy: 139140
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Aspekty jakości wędlin surowych dojrzewających
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 77753
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Zawartość fosforu (dodanego) w aspekcie stosowania mięsa odkostnionego mechanicznie jako surowca w przemyśle mięsnym
Hanna Wachowska
nr katalogowy: 83236
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Nowości
nr katalogowy: 46589
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Synchronizacja danych - bezpieczny produkt, mniejsze koszty
Anna Połczyńska
nr katalogowy: 115604
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Jakość szynek surowo dojrzewających
Halina Makała
Monika Foltyn
nr katalogowy: 89622
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Sukces walki z zarazą, pomór świń znika z Polski
nr katalogowy: 128142
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Nowoczesność wsparta tradycją
nr katalogowy: 78861
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Preparaty dymu wędzarniczego - większe możliwości
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 55982
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Gastronomiczne eskapady
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 124235
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
PEK LIMAR zdobywa rynek jakością produktów
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 61715
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 132614
mięso drobiowe
wartość odżywcza
przydatność i cechy przerobowe
obróbka termiczna
poultry meat
nutritional value
processing usefullness and processing features
thermal treatment
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Limitowanie azotanów w produktach mięsnych
Adam Kostecki
nr katalogowy: 128139
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
OCENA MOŻLIWOŚCI TWORZENIA BARWY PEKLOWNICZEJ Z WYKORZYSTANIEM SUSZY OWOCOWO-WARZYWNYCH
ADAM KOSTECKI
nr katalogowy: 145947
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Problemy jakości mięsa drobiowego
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 133028
mięso drobiu
jakość zdrowotna
wartość przetwórcza
czynniki jakości
poultry meat
health quality
processing value
quality factors
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Mięso alpak – wartość odżywcza i spożycie na świecie
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 126416
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Wędliny podrobowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 100639
CHŁODNICTWO 2005-9
Pakowanie i przechowywanie wędlin w modyfikowanej atmosferze (MAP)
Lucjan Krala
Anna Kułagowska
nr katalogowy: 8700
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 85726
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Współczesne możliwości zastosowania probiotyków w przemyśle mięsnym
Michał Gośliński
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 121376
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Środki funkcjonalne w produkcji wędlin
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 94527
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Rozdrobnią każdy produkt
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 62222
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-6
Klipsik czy pętelka
Fabian Magda
nr katalogowy: 52217
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Sprzedaż wędlin stałowagowych od stycznia do maja 2024 roku
PIOTR GAWIN
nr katalogowy: 149624
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Pakowanie wędlin i przetworów mięsnych
nr katalogowy: 29839
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-6
Temperatura w sklepie mięsnym i wyzwania z tym związane
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 132237
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-6
Stabilizacja farszów w produkcji wędlin
Dariusz Cieszyński
Marcin Szmajter
nr katalogowy: 26944
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Mirosław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59758
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Charakterystyka oraz specyfika produkcji szynek surowo dojrzewających
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Filip Sadowski
nr katalogowy: 110532
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Jak nazwać wędliny konfekcjonowane
Radosław Zieliński
nr katalogowy: 120390
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-1
Konsumpcja wędlin - spożycie,preferencje, czynniki wyboru
Marlena Piekut
nr katalogowy: 32567
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Osłonki do wędlin
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 72539
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Przetwórstwo mięsa alpak
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 128143
alpaka
tusza
wyręby kulinarne
przetwórstwo mięsa
alpaca
carcass
culinary cuts
meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Metody pakowania mięsa i wyrobów mięsnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Daniel Tokarski
Izabela Adamowicz-Łogwińska
nr katalogowy: 116035
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-2
Zakład Przetwórstwa Mięsnego "Majerowicz" przykładem rozwoju sektora przetwórczego
Damian Knecht
Przemysław Zelek
nr katalogowy: 24117
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Wpływ częściowej zamiany tłuszczu błonnikiem na cechy sensoryczne wędlin drobno rozdrobnionych
Elżbieta Piotrowska
Barbara Szczepaniak
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 38217
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Wpływ zamiany tłuszczu błonnikiem na cechy sensoryczne wędlin drobno rozdrobnionych
Barbara Szczepaniak
Elżbieta Piotrowska
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 37278
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Produkcja żywności ilość czy jakość? Cz. I
Joanna Barłowska
Mariusz Florek
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 96820
10.15199/65.2016.2.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Porównanie dokładności pomiarów zawartości tłuszczu w mięsie wieprzowym dokonanych różnymi analizatorami
Marek Zin
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 100640
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Domowo, tradycyjnie i ze smakiem - mięso i wędliny premium na świąteczny stół Polaków
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 117808
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Wiadomości
nr katalogowy: 139140
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Jakość powierzchni magazynowych w przemyśle mięsnym
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 131403
magazynowanie
powierzchnia
jakość
storage
surface
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Higiena pracowników w sklepie mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 131406
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Sprzedaż wędlin stałowagowych przed świętami
Piotr Gawin
nr katalogowy: 147897
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Ocena ryzyka zawodowego dla prac przy maszynach w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 100641
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Bezpieczeństwo pracy przy obsłudze maszyn w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 85160
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Szyneczka, kiełbaska i pasztet idą w odstawkę?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 101620
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Technologiczne aspekty produkcji wędlin premium
Jerz y Wajdzik
nr katalogowy: 83130
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Jubileusz grupy SOKOŁÓW – 20 lat rozwoju i inwestycji
nr katalogowy: 128137
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-4
Dziczyzna - jako źródło zdrowej żywności (część II)
Marek Zin
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 97947
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Produkty firmy WEBER
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 56893
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Mikroflora próżniowo pakowanych produktów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 68044
OPAKOWANIE 2015-3
Packaging Innovations po raz 7. w Warszawie
nr katalogowy: 90325
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Opakowanie musi umożliwiać właściwą prezentację produktu - podkreśla Zbigniew Zdunek, prezes zarządu MULTIVAC Sp. z o.o. oddziału w Polsce firmy MULTIVAC Sepp Haggenmueller G mbH & Co.KG, w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 66935
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Wybrane grzyby strzępkowe w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 131852
grzyby strzępkowe
zanieczyszczenie
mykotoksyny
Penicillium nalgiovense
filamentous fungi
contamination
mycotoxins
Penicillium nalgiovense
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
MEAT-TECH 2021 MEDIOLAN
nr katalogowy: 130897
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Sosy Do wyboru, do koloru
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 90561
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
POLAGRA 2021
nr katalogowy: 132093
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Osłonki do wędlin naturalne i sztuczne
Hanna Gajewska-Szczerbal
nr katalogowy: 47489
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Rozdzielność asortymentowa w sklepie mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 133029
OPAKOWANIE 2005-12
Salon Recyklingu
nr katalogowy: 11370
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Sprzedaż wędlin paczkowanych w sklepach małoformatowych
Elżbieta Szarejko
nr katalogowy: 147302
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-7
Konkurs Wędlin Wiosna 2004
nr katalogowy: 1674
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
BPSC informatyzuje Zakłady Przemysłu Mięsnego Tarczyński
nr katalogowy: 1598
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
XX Konkurs Produkty najwyższej jakości
nr katalogowy: 1548
OPAKOWANIE 2006-10
Co nowego na POLEKO
nr katalogowy: 21900
CHŁODNICTWO 2024-5
Ekspozycja robiła wrażenie
nr katalogowy: 151277
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-12
Przyjaciel szefów kuchni
nr katalogowy: 22937
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-8
XXII KONKURS - JESIEŃ 2004
nr katalogowy: 1683
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
CHARAKTERYSTYKA I PRZYDATNOŚĆ technologiczna osłonek naturalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 145945
surowce osłonkowe
właściwości osłonek naturalnych
dobór i przydatność technologiczna osłonek naturalnych
casings raw materials
natural casings properties
selection and technologically usefulness of natural casings
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
DEVRO jadalne osłonki najwyższej jakości
Małgorzata Ławniczak
nr katalogowy: 106582
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-2
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 1563
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-10
NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 21853
OPAKOWANIE 2006-3
Heidelberg na targach IPEX 2006
nr katalogowy: 18038
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Dodatki naturalne przedłużające trwałość mięsa i wędlin
Agnieszka Starek
nr katalogowy: 129217
jakość żywności
mięso i wędliny
naturalne przeciwutleniacze
food quality
meat and its product
natural antioxidants
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Charakterystyka osłonek naturalnych i sztucznych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 92040
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
Zastosowanie bakterii fermentacji mlekowej jako kultur starterowych w kiszeniu warzyw
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
Beata Chabłowska
Joanna Rozmierska
nr katalogowy: 74023
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
Nowe prawo Unii Europejskiej dotyczące znakowania żywności
Piotr Szymański
nr katalogowy: 65709
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-3
Ekspansja win ekologicznych
nr katalogowy: 20676
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-9
Wędzenie wyrobów mięsnych
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 9609
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-8
Instalacje refleksyjne
A. Kuźmicki
nr katalogowy: 13797
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
KRONIKA
nr katalogowy: 80790
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Profesjonalna sprzedaż wyrobów
Lucyna Kubicka
nr katalogowy: 9583
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-12
Ekspozycja na pola elektromagnetyczne w pomieszczeniach biurowych i metody jej ograniczania
Krzysztof GRYZ
Jolanta KARPOWICZ
nr katalogowy: 3931
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-4
Nowa ekspozycja Fugi
nr katalogowy: 7824
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-10
Tkanina sześciu dekad
A. Kuźmicki
nr katalogowy: 13889
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Jakość mięsa świń rodzimej rasy złotnickiej pstrej i jej mieszańców
Karolina Szulc
Jacek nowicKi
nr katalogowy: 149962
świnie
rasa rodzima
złotnicka pstra
jakość mięsa
pig
native breed
Zlotnicka Spotted breed
meat quality
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Profesjonalne szkolenia dla ekspedientek
nr katalogowy: 18974
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Taropak 2006 - oferta z całego świata
A. Karwowska
nr katalogowy: 23146
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-2
System Fire Smart-hit targów w Poznaniu
Tomasz Dróżdż
nr katalogowy: 10438
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-10
Chełbia modra w Białej Fabryce
A. Kuźmicki
nr katalogowy: 6103
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-11
Ekspozycja na mikroklimat zimny
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 8259
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-6
Spojrzenie na Embax Print 2005
Andrzej Struszczak
nr katalogowy: 12444
OPAKOWANIE 2004-1
Maszyny pakujące na poznańskich targach "Międzynarodowy Salon Techniki Pakowania i Logistyki TAROPAK 2003
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 3090
OPAKOWANIE 2010-11
Trendy na rynku opakowań do żywności.Opakowania aktywne i inteligentne
Halina Makała
nr katalogowy: 55421
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Dezynfekcja w przetwórstwie mięsnym
Joanna Piepiórka
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 55867
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Jadłospis przedszkolaka
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 92440
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
Polacy są wdzięcznymi konsumentami wędlin - stwierdza Andrzej Borys, dyrektor Oddziału Technologii Mięsa i Tłuszczu I BPRS w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk i Jolantą Wilczak
nr katalogowy: 62719
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
NOWOCZESNY CENTRALNY SYSTEM WYTWARZANIA PRÓŻNI DO PAKOWANIA wędlin drobiowych
nr katalogowy: 117681
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane parametry składu fizykochemicznego wędlin w aspekcie prozdrowotnym konsumentów
Adam Olszewski
nr katalogowy: 124496
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Wykorzystanie i ocena technologiczna osłonek
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 106581
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
KRONIKA
nr katalogowy: 63184
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Kultury starterowe dla przemysłu mięsnego
Mariusz S. Kubiak
Łukasz Łamejko
Ewa Czerwińska
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 83235
CHŁODNICTWO 2004-11
ZTCh na taragach Polagra-Food 2004. Automatyka, armatura, odpowietrzniki dla chłodnictwa i klimatyzacji
nr katalogowy: 773
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-12
Zapomniane, a poszukiwane na rynku wędliny podrobowe
Adam Olszewski
nr katalogowy: 22713
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Charakterystyka produkcji kiełbasy białej
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 112888
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Merchandising – technika gwarantująca skuteczność i bezpieczeństwo sprzedaży mięsa i produktów mięsnych
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 135124
10.15199/65.2021.12.3
konsument
techniki merchandisingu
produkty mięsne
bezpieczeństwo żywności
consumer
merchandising
meat products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Merchandising – technika gwarantująca skuteczność i bezpieczeństwo sprzedaży mięsa i produktów mięsnych
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 135124
10.15199/65.2021.12.3
konsument
techniki merchandisingu
produkty mięsne
bezpieczeństwo żywności
consumer
merchandising
meat products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Merchandising – technika gwarantująca skuteczność i bezpieczeństwo sprzedaży mięsa i produktów mięsnych
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 135124
10.15199/65.2021.12.3
konsument
techniki merchandisingu
produkty mięsne
bezpieczeństwo żywności
consumer
merchandising
meat products
food safety
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-22-23
IWIS łączy kontynenty
nr katalogowy: 87811
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Przetwory w galarecie
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 129665
żelowanie
galarety
termohydroliza kolagenu
żelatyna
gelating
jellies
thermohydrolysis of collagen
gelatine
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Monitoring parametrów wpływających na warunki klimatyczne podczas chłodniczego przechowywania mięsa
Urszula Stęplewska
nr katalogowy: 16146
CHŁODNICTWO 2005-10
ZTCh na targach äPolagra Food 2005ö
nr katalogowy: 8709
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
KRONIKA
nr katalogowy: 80015
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-6
Osłonki sztuczne w produkcji przetworów mięsnych
Ryszard Kowalski
nr katalogowy: 52216
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
Pozyskiwanie osłonek naturalnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 117244
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Formowanie półprzetworów i przetworów mięsnych
Ryszard Kowalski
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 57877
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-6
Transformacja wyzwaniem dla przemysłu
nr katalogowy: 143692
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-2
Targi SAWO 2024 zwiększają powierzchnię ekspozycyjną!
nr katalogowy: 147208
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-10
Smak tradycji
nr katalogowy: 39097
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-9
Smak tradycji
nr katalogowy: 54311
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2014 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 87486
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2010 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 54647
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH