Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Wpływ temperatury i obróbki mikrofalowej na aktywność antyoksydacyjną suszonych śliwek
Aleksandra Duda-Chodak
Tomasz Tarko
Marek Suwara
nr katalogowy: 46201
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Wpływ zastosowania syropu maltozowego jako zamiennika części słodu na aktywność przeciwutleniającą piw
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 102281
10.15199/64.2016.11.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Analiza związków fenolowych w winogronach i winie
Magdalena Surma-Zadora
Ewa Cieślik
nr katalogowy: 36239
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Action of The Static Magnetic Fields on The Antioxidant Activity in The Fibroblasts' Culture
Marek GLINKA
Stanisław Albert GAWRON
Aleksander SIEROŃ
Katarzyna PAWŁOWSKA-GÓRAL
Grzegorz CIEŚLAR
Karolina SIEROŃ-STOLTNY
nr katalogowy: 74141
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Odzysk związków przeciwutleniajacych z roślinnych surowców odpadowych
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Małgorzata Ignacok
nr katalogowy: 47540
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Aktywność antyoksydacyjna owoców i przetworów z jabłek
Jarosław Markowski
Monika Mieszczakowska
Monika Fastyn
Witold Płocharski
nr katalogowy: 34811
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Use of enzymatic hydrolysis of whey proteins for the preparation of peptides with an antioxidant activity Zastosowanie enzymatycznej hydrolizy białek serwatkowych do otrzymywania peptydów o aktywności przeciwutleniającej DOI: dx.
Konrad Babij
Anna Dąbrowska
Marek Szołtysik
Marta Pokora
Aleksandra Zambrowicz
Robert Kupczyński
Józefa Chrzanowska
nr katalogowy: 86097
10.12916/przemchem.2014.1333
OPAKOWANIE 2017-3
BADANIA I ROZWÓJ: Aktywność przeciwutleniająca folii PE i PLA modyfikowanych powłokami zawierającymi melaniny grzybowe Antioxidant activity of polyethylene and polylactide foils modified by coating containing fungal melanins
Łukasz Łopusiewicz
Sławomir Lisiecki
Małgorzata Mizielińsk
nr katalogowy: 104799
10.15199/42.2017.3.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Ocena aktywności przeciwutleniającej i lipofilowości octanu eugenylu
Paulina Waszczuk
Martyna Jurkiewicz
Izabella Kowalska
Edyta Makuch
nr katalogowy: 127949
10.15199/62.2020.9.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Ocena aktywności przeciwutleniającej i lipofilowości octanu eugenylu
Paulina Waszczuk
Martyna Jurkiewicz
Izabella Kowalska
Edyta Makuch
nr katalogowy: 127949
10.15199/62.2020.9.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Wybrane właściwości chemiczne oleju z lnianki siewnej (Camelina sativa L.) suplementowanego naturalnymi dodatkami przeciwutleniającymi
Agnieszka Sagan
Marta Krajewska
Emilia Osmólska
Agnieszka Starek-Wójcicka
nr katalogowy: 134204
10.15199/62.2021.10.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Wybrane właściwości chemiczne oleju z lnianki siewnej (Camelina sativa L.) suplementowanego naturalnymi dodatkami przeciwutleniającymi
Agnieszka Sagan
Marta Krajewska
Emilia Osmólska
Agnieszka Starek-Wójcicka
nr katalogowy: 134204
10.15199/62.2021.10.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Wybrane właściwości chemiczne oleju z lnianki siewnej (Camelina sativa L.) suplementowanego naturalnymi dodatkami przeciwutleniającymi
Agnieszka Sagan
Marta Krajewska
Emilia Osmólska
Agnieszka Starek-Wójcicka
nr katalogowy: 134204
10.15199/62.2021.10.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Antyoksydacyjne właściwości płatków zbożowych różnego pochodzenia
Tomasz Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 114138
płatki zbożowe
antyoksydanty
wolne rodniki
cereal flakes
antioxidants
free radicals
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Zmiany wyróżników jakościowych herbat owocowych w zależności od czasu parzenia
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Aleksandra Bozowska
Monika Janowicz
Justyna Kadzińska
nr katalogowy: 112847
10.15199/64.2018.3.3
herbaty owocowe
polifenole
aktywność przeciwutleniająca
barwa
fruit teas
polyphenols
antioxidant activity
colour
CHŁODNICTWO 2015-12
Zmiany zawartości związków biologicznie aktywnych w kiełkach brokułu i rzodkiewki podczas chłodniczego przechowywania
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązka-Czarnecka
Lucjan Krala
nr katalogowy: 95602
10.15199/8.2015.12.5
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-2
Antyoksydacyjne działanie ekstraktów pochodzenia roślinnego
EDYTA KOSIŃSKA
JULIA SADLIK
KAROLINA KRZYSZTOŃ
nr katalogowy: 148541
10.15199/28.2024.2.3
ekstrakty roślinne
antyoksydant
różeniec górski
ekstrakcja
plant extracts
antioxidant
Rhodiola rosea
extraction
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Produkty handlowe z bzu czarnego ocena właściwości bioaktywnych
Karolina Młynarczyk
Dorota Walkowiak-Tomczak
nr katalogowy: 115599
10.15199/65.2018.8.10
bez czarny
aktywność przeciwutleniająca
polifenole
antocyjany
elderberry
antioxidant activity
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Nowe trendy w produkcji soków i nektarów jabłkowych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 43994
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Raspberry and blackberry leaves as a raw material for pharmaceutical industry Liście maliny i jeżyny jako surowiec dla przemysłu farmaceutycznego
Michał Kruczek
Anna Kostecka-Gugała
Joanna Augustynowicz
Iwona Ledwożyw-Smoleń
Agnieszka Orzeł
Katarzyna Król-Dyrek
Paweł Kaszycki
nr katalogowy: 93035
10.15199/62.2015.8.38
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-6
Wpływ kształtu reaktora i parametrów ekstrakcji podkrytycznej na jakość ekstraktów otrzymanych z kory dębu (Quercus robur L.)
Piotr Kamiński
Katarzyna Tyśkiewicz
Zygmunt Fekner
Zbigniew Kobus
Marcin Gruba
nr katalogowy: 149192
10.15199/62.2024.6.5
Quercus robur L.
ekstrakcja wodą podkrytyczną
dąb
aktywność antyoksydacyjna
ekstrakty z kory
gospodarka o obiegu zamkniętym
Quercus robur L.
subcritical water extraction
oak
antioxidant activity
bark extracts
circular economy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Wpływ metody suszenia na stabilność fitozwiązków i aktywność przeciwutleniającą owoców Rosa canina L.
Kamila Klimek
Agnieszka Najda
Mohamad Saadatian
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Wiesław Piekarski
Magdalena Kapłan
Agata Święciło
nr katalogowy: 125773
10.15199/62.2020.4.3
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-7
Metody oceny aktywności przeciwrodnikowej stosowane w przemyśle chemicznym
Anna Ratz-Łyko
Jacek Arct
nr katalogowy: 69469
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
Wpływ jednoczesnego oddziaływania pól elektromagnetycznych generowanych przez linie przesyłowe wysokiego napięcia prądu zmiennego oraz telefon komórkowy na równowagę prooksydacyjno-antyoksydacyjną w strukturach mózgu szczurów
Grzegorz CIEŚLARI
Karolina SIEROŃ
Aleksander SIEROŃ
Paweł SOWA
nr katalogowy: 134763
10.15199/48.2021.12.18
linie przesyłowe wysokiego napięcia prądu zmiennego
telefon komórkowy
równowaga prooksydayjno-antyoksydacyjna
mózg szczura
high voltage alternating current transmission lines
mobile phone
prooxidant-antioxidant balance
rat brain
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Otrzymywanie, spektroskopia i właściwości antyoksydacyjne nowych pochodnych 1,3,4-tiadiazolu w postaci hybryd tiadiazolo-kumarynowych
Dariusz Karcz
Karolina Starzak
Arkadiusz Matwijczuk
Bożena Gładyszewska
Alicja Matwijczuk
Andrzej Niewiadomy
Mariusz Gagoś
nr katalogowy: 110086
10.15199/62.2017.10.27
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości inhibitujące i antyoksydacyjne ekstraktów wybranych rodzajów herbat
Alicja Skrzypek
Renata Czeczko
Anna Ciołek
nr katalogowy: 129573
10.15199/62.2020.12.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości inhibitujące i antyoksydacyjne ekstraktów wybranych rodzajów herbat
Alicja Skrzypek
Renata Czeczko
Anna Ciołek
nr katalogowy: 129573
10.15199/62.2020.12.13
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Całkowita zdolność antyoksydacyjna i wybrane metody jej wyznaczania w produktach roślinnych
Tomasz Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 105842
10.15199/64.2017.5.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Projektowanie funkcjonalnych piw rzemieślniczych o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Gościnna
Jarosław Pobereżny
Elżbieta Wszelaczyńska
Sylwia Łaba
Krzysztof Świerczyński
nr katalogowy: 121993
10.15199/65.2019.8.10
piwo
dodatki funkcjonalne
polifenole
zdolność przeciwutleniająca
beer
functional additives
total phenols
antioxidant activity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Aktywność biologiczna wybranych składników chmielu oraz ich potencjalny wpływ na organizm człowieka
Marta Koziara
Urszula Skomra
nr katalogowy: 116705
10.15199/64.2018.10.2
chmiel
kwasy goryczkowe
olejki
polifenole
aktywność biologiczna
hop
bitter acids
essential oils
polyphenols
biological activity
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Skład polifenolowy owoców pigwy
Monika Mieszczakowska-Frąc
Dorota Kruczyńska
nr katalogowy: 111088
10.15199/65.2017.12.2
pigwa
związki bioaktywne
aktywność przeciwutleniająca
procyjanidyny
quince
bioactive compounds
antioxidant activity
proanthocyanidins
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-6
Wpływ kształtu reaktora i parametrów ekstrakcji podkrytycznej na jakość ekstraktów otrzymanych z kory dębu (Quercus robur L.)
Piotr Kamiński
Katarzyna Tyśkiewicz
Zygmunt Fekner
Zbigniew Kobus
Marcin Gruba
nr katalogowy: 149192
10.15199/62.2024.6.5
Quercus robur L.
ekstrakcja wodą podkrytyczną
dąb
aktywność antyoksydacyjna
ekstrakty z kory
gospodarka o obiegu zamkniętym
Quercus robur L.
subcritical water extraction
oak
antioxidant activity
bark extracts
circular economy
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Wpływ dodatku owoców i warzyw do przecieru aroniowego na zawartość związków polifenolowych i jakość
Joanna Kolniak
Anna Augustyniok
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 47537
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Otrzymywanie, spektroskopia i biologiczna aktywność kompleksów Cu(II) i Zn(II) z pochodnymi 1,3,4-tiadiazolu
Dariusz Karcz
Karolina Starzak
Arkadiusz Matwijczuk
Ewa Ciszkowicz
Katarzyna Lecka-Szlachta
Alicja Matwijczuk
Anna Ciupak
Bożena Gładyszewska
Andrzej Niewiadomy
nr katalogowy: 114930
10.15199/62.2018.7.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Wpływ rodzaju ekstrahenta na aktywność antyoksydacyjną suchych ekstraktów z owoców rokitnika zwyczajnego
Stanisław Rudy
Renata Polak
Dariusz Dziki
Andrzej Krzykowski
Beata Biernacka
Norbert Leszczyński
Mariusz Rudy
nr katalogowy: 122840
10.15199/62.2019.10.13
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Picetanol – bioaktywny analog resweratrolu
Elżbieta Biller
nr katalogowy: 145708
10.15199/64.2023.5.1
piceatannol
scirpusin B
właściwości przeciwutleniające
oddziaływanie bioaktywne
piceatannol
scirpusin B
antioxidant activity
bioactive properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Wpływ sonikacji na stabilność i aktywność antyoksydacyjną kwasu kawowego
Zbigniew Kobus
Marek Szmigielski
Kamil Wilczyński
Klaudia Kałwa
Leszek Rydzak
Agata Blicharz-Kania
Anna Pecyna
nr katalogowy: 121031
10.15199/62.2019.6.17
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Liofilizowane owoce jagodowe właściwości antyoksydacyjne
Ewa Ochwanowska
Jarosław Chmielewski
Sylwia Łaba
Ilona Żeber-Dzikowska
nr katalogowy: 111090
10.15199/65.2017.12.4
liofilizacja
żywność liofilizowana
substancje bioaktywne
antyoksydanty
owoce
lyophilisation
lyophilized food
bioactive substances
antioxidants
fruits
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Herbaty czarne jakość sensoryczna i ich właściwości przeciwutleniające
Przemysław Dmowski
Karol Zakrzewski
nr katalogowy: 115043
10.15199/65.2018.7.8
aromatyzowana herbata czarna
przeciwutleniacze
ocena konsumencka
barwa
flavoured black tea
antioxidants
consumer evaluation
colour
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Optymalizacja ekstrakcji polifenoli z Mentha spicata różnymi rozpuszczalnikami
Agnieszka Najda
Kamila Klimeka
Sebastian Balanta
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Wiesław Piekarski
nr katalogowy: 121949
10.15199/62.2019.8.16
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 131860
10.15199/65.2021.5.6
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 131860
10.15199/65.2021.5.6
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 131860
10.15199/65.2021.5.6
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
OPAKOWANIE 2017-7
Właściwości przeciwutleniające i optyczne folii BOPP i PET modyfikowanych powłokami zawierającymi melaniny grzybowe
Łukasz Łopusiewicz
Sławomir Lisiecki
Małgorzata Mizielińska
nr katalogowy: 107524
10.15199/42.2017.7.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zdolność preparatów dipeptydów histydynowych do wiązania żelaza w układach modelowych
Remigiusz Zapolski
Ewa Biazik
Anna Pudło
Teresa Skiba
Wiesław Kopeć
nr katalogowy: 68221
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Zastosowanie produktów odpadowych pochodzenia roślinnego w kompozytach elastomerowych
Anna Kosmalska
Anna Masek
Marian Zaborski
Anna Podsędek
Dorota Sosnowska
nr katalogowy: 59873
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Chemical characteristic of the feed mixtures containing raw and extruded flax seeds Charakterystyka chemiczna mieszanek paszowych zawierających surowe i ekstrudowane nasiona lnu
Anna Czech
Katarzyna Ognik
Renata Klebaniuk
Anna Stępniowska
nr katalogowy: 91686
10.15199/62.2015.6.20
CHŁODNICTWO 2014-6
Wpływ warunków chłodniczego przechowywania na właściwości kiełków koniczyny czerwonej (Trifolium pratense L.)
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązk -Czarnecka
Lucjan Krala
nr katalogowy: 85151
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Spis treści / Contents
nr katalogowy: 74206
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wpływ ultradźwięków i rozdrobnienia surowca na ekstrakcję związków fenolowych i flawonoidów z liści mięty pieprzowej i herbaty czarnej
Jakub Wyrostek
Radosław Kowalski
nr katalogowy: 136432
10.15199/62.2022.2.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wpływ ultradźwięków i rozdrobnienia surowca na ekstrakcję związków fenolowych i flawonoidów z liści mięty pieprzowej i herbaty czarnej
Jakub Wyrostek
Radosław Kowalski
nr katalogowy: 136432
10.15199/62.2022.2.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wpływ ultradźwięków i rozdrobnienia surowca na ekstrakcję związków fenolowych i flawonoidów z liści mięty pieprzowej i herbaty czarnej
Jakub Wyrostek
Radosław Kowalski
nr katalogowy: 136432
10.15199/62.2022.2.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Miód pszczeli w żywieniu i profilaktyce zdrowotnej
Małgorzata Dżugan
Michał Miłek
Ewelina Sidor
Monika Tomczyk
nr katalogowy: 130989
10.15199/65.2021.3.4
miód
działanie antybakteryjne
aktywność antyoksydacyjna
dekrystalizacja
właściwości lecznicze
honey
antibacterial activity
antioxidant activity
decrystallization
therapeutic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Miód pszczeli w żywieniu i profilaktyce zdrowotnej
Małgorzata Dżugan
Michał Miłek
Ewelina Sidor
Monika Tomczyk
nr katalogowy: 130989
10.15199/65.2021.3.4
miód
działanie antybakteryjne
aktywność antyoksydacyjna
dekrystalizacja
właściwości lecznicze
honey
antibacterial activity
antioxidant activity
decrystallization
therapeutic properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ obróbki ultradźwiękowej na stabilność i aktywność antyoksydacyjną kwasu galusowego
Zbigniew Kobus
Leszek Rydzak
Kamil Wilczyński
Rafał Nadulski
Tomasz Guz
Kazimierz Zawiślak
nr katalogowy: 113858
10.15199/62.2018.5.13
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Działalność normalizacyjna w branży przetwórstwa owocowo-warzywnego
Aleksander Jakubowski
nr katalogowy: 41726
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Owoce krajowe cennym surowcem winiarskim
Joanna Laskowska
Eugeniusz Pogorzelski
nr katalogowy: 32210
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32208
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Wpływ procesów przetwórczych na właściwości antyoksydacyjne owoców i warzyw
Janusz Czapski
nr katalogowy: 31540
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
AKTYWNOŚĆ ANTYDROBNOUSTROJOWA OLEJKÓW ETERYCZNYCH ZAWIERAJĄCYCH LINALOL
Alina Kunicka-Styczyńska
Marta Maroszyńska
nr katalogowy: 70890
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-6
Otrzymywanie materiałów kompozytowych o właściwościach przeciwgrzybiczych z wykorzystaniem metody rozpylania magnetronowego
BŁAŻEJ WIŚNIEWSKI
MAGDALENA KIWAŁA
ARKADIUSZ SZWUGIER
nr katalogowy: 99035
10.15199/60.2016.06.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Dziewanna (Verbascum L.) – właściwości i potencjał wykorzystania w projektowaniu żywności
Edyta Symoniuk
nr katalogowy: 145293
10.15199/65.2023.9.7
dodatek do żywności
dziewanna
naturalne przeciwutleniacze
żywność funkcjonalna
food additive
mullein
natural antioxidants
functional food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Use of waste materials from the food industry to increase the stability of selected oil Zastosowanie surowców odpadowych przemysłu spożywczego do zwiększania stabilności wybranych olejów
Robert Kupczyński
Kinga Śpitalniak
Alicja Z. Kucharska
Antoni Szumny
nr katalogowy: 104663
10.15199/62.2017.3.28
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych stosowanych do produkcji piwa w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32846
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Właściwości prozdrowotne kiszonej kapusty
Justyna Szwejda- Grzybowska
nr katalogowy: 51970
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Badania terenowe wpływu pola elektromagnetycznego na wyniki pomiaru aktywności elektrodermalnej
Dariusz Sztafrowski
Edyta Szczuka
nr katalogowy: 141391
10.15199/48.2023.01.45
aktywność elektrodermalna
metoda Ryodoraku
pole elektromagnetyczne 50 Hz
electrodermal activity
Ryodoraku methods
50 Hz electromagnetic field
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Badania terenowe wpływu pola elektromagnetycznego na wyniki pomiaru aktywności elektrodermalnej
Dariusz Sztafrowski
Edyta Szczuka
nr katalogowy: 141391
10.15199/48.2023.01.45
aktywność elektrodermalna
metoda Ryodoraku
pole elektromagnetyczne 50 Hz
electrodermal activity
Ryodoraku methods
50 Hz electromagnetic field
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-2
Kształcenie pracowników jako element zarządzania produkcją i innowacyjnością
Władysław Sabela
Katarzyna Szczepańska -Woszczyna
nr katalogowy: 49837
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Chitozan, naturalny biopolimer przedłużający trwałość produktów
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 113837
10.15199/65.2018.5.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Application and comparison of modified classifiers for human activity recognition
Pavel DOHNÁLEK
Petr GAJDOŠ
Pavel MORAVEC
Tomáš PETEREK
Václav SNÁŠEL
nr katalogowy: 80843
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
The Sufficient Criteria For Consistent Modelling Of The Use Case Realization Diagrams With A New Functional-Structure- Behaviour UML Diagram
Stanisław Jerzy NIEPOSTYN
nr katalogowy: 89343
10.15199/48.2015.02.08
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Porównanie zawartości polifenoli i aktywności przeciwutleniającej wybranych czekolad z prażonego i nieprażonego ziarna kakaowego
Paweł Pawłowski
Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 123065
10.15199/65.2019.10.3
czekolada
czekolada "surowa"
czekolada rubinowa
polifenole
chocolate
"raw" chocolate
ruby chocolate
polyphenol
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Kondensat parogazu z retorty suchej destylacji drewna jako prekursor płynu wędzarniczego. Charakterystyka i właściwości
Paweł Bilewicz
Marcin Woźniak
Edyta Kucharska
Łukasz Kucharski
Marlena Musik
Martyna Jurkiewicz
Robert Pełech
nr katalogowy: 141543
10.15199/62.2023.12
parogaz
sucha destylacja drewna
produkcja węgla drzewnego
płyn wędzarniczy
vapour-gas
dry wood distillation
charcoal production
smoking fluid
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Badania skuteczności działania wabików feromonowych w odławianiu inwazyjnej ćmy bukszpanowej (Cydalima perspectalis) w Polsce
Paweł K. Bereś
Grażyna Soika
Tomasz Jabłoński
Jacek Grodnerd
nr katalogowy: 139546
10.15199/62.2022.9.2
feromon płciowy
ćma bukszpanowa
dyspenser feromonowy
pułapka lepowa
synteza stereoselektywna
heksadecenale
sex pheromone
box-tree moth
pheromone dispenser
sticky trap
stereoselective synthesis
hexadecenals
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Badania skuteczności działania wabików feromonowych w odławianiu inwazyjnej ćmy bukszpanowej (Cydalima perspectalis) w Polsce
Paweł K. Bereś
Grażyna Soika
Tomasz Jabłoński
Jacek Grodnerd
nr katalogowy: 139546
10.15199/62.2022.9.2
feromon płciowy
ćma bukszpanowa
dyspenser feromonowy
pułapka lepowa
synteza stereoselektywna
heksadecenale
sex pheromone
box-tree moth
pheromone dispenser
sticky trap
stereoselective synthesis
hexadecenals
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Badania skuteczności działania wabików feromonowych w odławianiu inwazyjnej ćmy bukszpanowej (Cydalima perspectalis) w Polsce
Paweł K. Bereś
Grażyna Soika
Tomasz Jabłoński
Jacek Grodnerd
nr katalogowy: 139546
10.15199/62.2022.9.2
feromon płciowy
ćma bukszpanowa
dyspenser feromonowy
pułapka lepowa
synteza stereoselektywna
heksadecenale
sex pheromone
box-tree moth
pheromone dispenser
sticky trap
stereoselective synthesis
hexadecenals
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Badania skuteczności działania wabików feromonowych w odławianiu inwazyjnej ćmy bukszpanowej (Cydalima perspectalis) w Polsce
Paweł K. Bereś
Grażyna Soika
Tomasz Jabłoński
Jacek Grodnerd
nr katalogowy: 139546
10.15199/62.2022.9.2
feromon płciowy
ćma bukszpanowa
dyspenser feromonowy
pułapka lepowa
synteza stereoselektywna
heksadecenale
sex pheromone
box-tree moth
pheromone dispenser
sticky trap
stereoselective synthesis
hexadecenals
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-5
Electrodermal Activity in Polygraph Testing
Lucie SOUSEDIKOVA
Milan ADAMEK
nr katalogowy: 148608
10.15199/48.2024.05.23
Electrodermal Activity and Data
Skin Structure
Polygraph
LXSoftware
Scoring
Analysis
Aktywność Elektrodermalna i Dane
Struktura Skóry
Poligraf
Oprogramowanie LX
Punkty
Analiza
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-1
Rheological properties of an heterogeneous polybutadiene-based propellant slurry Reologiczne właściwości zawiesiny heterogenicznego paliwa rakietowego na bazie kauczuku butadienowego
Bogdan Florczak
nr katalogowy: 88968
10.15199/62.2015.1.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Synthesis of new 1,3-oxazolidines and determination of their activity as repellents and acaricides Synteza nowych 1,3-oksazolidyn i zbadanie ich aktywności repelencyjnej i roztoczobójczej
Iwona Połeć
Karolina Świech
nr katalogowy: 104025
10.15199/62.2017.2.30
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Charakterystyka owoców wybranych odmian rokitnika pospolitego (Hippophae rhamnoides L.) uprawianych w Polsce
Janusz Lipowski
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
Urszula Jasińska
nr katalogowy: 70381
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-3
Effectiveness of selected ionic liquids affecting microorganisms causing "in can" degradation of emulsion paints
ALICJA MICHALCZYK
ANNA CIENIECKA-ROSŁONKIEWICZ
nr katalogowy: 97186
10.15199/40.2016.3.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Identification of variation in mental strain of an agricultural tractor operator in the field during precise fertilizer spreading
Paweł Kiełbasa
Pavol Findura
Mirosław Zagórda
nr katalogowy: 141857
10.15199/48.2023.02.35
operator interface
operation
mental load
ergonomics
interfejs operatorski
eksploatacja
obciążenie umysłowe
ergonomia
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Identification of variation in mental strain of an agricultural tractor operator in the field during precise fertilizer spreading
Paweł Kiełbasa
Pavol Findura
Mirosław Zagórda
nr katalogowy: 141857
10.15199/48.2023.02.35
operator interface
operation
mental load
ergonomics
interfejs operatorski
eksploatacja
obciążenie umysłowe
ergonomia
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Pumpkin (Cucurbita sp.) as a source of health-beneficial compounds with antioxidant properties Dynia (Cucurbita sp.) jako źródło prozdrowotnych związków o charakterze antyoksydacyjnym
Michał Kruczek
Iwona Ledwożyw-Smoleń
Katarzyna Kałużny
Przemysław Kopeć
Adriana Nowicka-Połeć
Paweł Kaszycki
nr katalogowy: 91676
10.15199/62.2015.6.10
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Effect of electromagnetic field interaction on photon emission of infusions of selected plants
Anna MIERNIK
Stepan KOVALYSHYN
nr katalogowy: 148989
10.15199/48.2024.06.28
photon emission
essential oils
eucalyptus
electric field
emisja fotonowa
olejki eteryczne
eukaliptus
pole elektryczne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Wybrane zastosowania ozonu w przemyśle spożywczym
Maciej Balawejder
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 119836
10.15199/65.2019.4.6
ozon
przydatność do spożycia
pozostałości pestycydów
aktywność enzymatyczna
ozone
shelf life
pesticide residue
enzymatic activity
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wpływ metody suszenia na zawartość polifenoli ogółem, chlorofili i witaminy C w kolendrze siewnej (Coriandrum sativum L.)
Izabela Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 141627
10.15199/65.2023.1.3
kolendra siewna
polifenole ogółem
chlorofile
witamina C
coriander
total polyphenols
chlorophylls
vitamin C
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wytłoki z jabłek. Alternatywne możliwości zastosowania ekstraktów roślinnych
Magdalena Korola
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144971
10.15199/62.2023.9.4
wytłoki jabłkowe
ekstrakt roślinny
związki bioaktywne
działanie przeciwdrobnoustrojowe
apple pomace
plant extract
bioactive compounds
antimicrobial activity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wytłoki z jabłek. Alternatywne możliwości zastosowania ekstraktów roślinnych
Magdalena Korola
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144971
10.15199/62.2023.9.4
wytłoki jabłkowe
ekstrakt roślinny
związki bioaktywne
działanie przeciwdrobnoustrojowe
apple pomace
plant extract
bioactive compounds
antimicrobial activity
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
AKTYWNOŚĆ OLEJKÓW ETERYCZNYCH WOBEC PLEŚNI ASPERGILLUS NIGER
Alina Kunicka-Styczyńska
Marta Maroszyńska
nr katalogowy: 70889
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Synthesis and cytotoxic activity of betulin and betulinic acid esters with terpenic acids. Synteza i aktywność cytotoksyczna estrów betuliny i kwasu betulinowego z kwasami terpenowymi
Barbara Barycza
Aleksandra Pawlak
Dominik Poradowski
Bożena Obmińska-Mrukowicz
Czesław Wawrzeńczyk
nr katalogowy: 76888
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-12
Monitorowanie aktywności fizycznej osób starszych a źródła pól elektromagnetycznych
Anna PŁAWIAK-MOWNA
Grzegorz ANDRZEJEWSKI
Wojciech ZAJĄC
nr katalogowy: 95287
10.15199/48.2015.12.51
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Ocena zawartości związków przeciwutleniających w owocach świdośliwy, aronii czarnoowocowej i czeremchy amerykańskiej
Alicja Ponder
Magdalena Morka
Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 116673
10.151.99/65.2018.10.7
witamina C
związki polifenolowe
aronia
świdośliwa
czeremcha amerykańska
vitamin C
polyphenolic compounds
black chokeberry
saskatoon berry
black cherry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Effect of the Raney alloy composition on activity of a skeletal nickel catalyst Wpływ składu stopu Raneya na aktywność niklowego katalizatora szkieletowego
Andrzej Gawdzik
Marzena Wiener
nr katalogowy: 95906
10.15199/62.2015.12.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
New polydiallyldimethylammonium herbicides. Synthesis and biological activity. Nowe herbicydy poli(diallilodimetyloamoniowe). Synteza i aktywność biologiczna
Rafał Giszter*
Michał Niemczak
Katarzyna Marcinkowska
Filip Walkiewicz
Tadeusz Praczyk
Juliusz Pernak
nr katalogowy: 79411
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-3
HISTORICAL OUTLINE OF THE CRACOW DEPARTMENT OF THE ASSOCIATION OF POLISH ELECTRICAL ENGINEERS (SEP)
Jan Strzałka
nr katalogowy: 124387
10.15199/180.2019.3.4
Electrotechnical section KTT
Circle and Department of Cracow SEP
Conventions in Cracow
major achievements of Cracow Department of SEP
Sekcja Elektrotechniczna KTT
Koło i Oddział Krakowski SEP
Zjazdy SEP w Krakowie
Ważniejsze osiągnięcia O/Kr SEP
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Immunocorrective Effects of Magnetostimulation Administered in Patients with Thermal Injury
Wanda STANKIEWICZ
Paweł SZYMAŃSKI
Marek P. DĄBROWSKI
Wojciech WITKOWSKI
nr katalogowy: 48786
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Sub-band VAD Based on Continuous Noise Estimation in Wavelet Domain
Siamak RASOOLZADEH
Mohsen RAHMANI
nr katalogowy: 65991
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-7-8
MODELE TEORETYCZNE DO OBLICZEŃ WSPÓŁCZYNNIKÓW AKTYWNOŚCI TLENU W CIEKŁYCH STOPACH Ni-Cu
WOJCIECH JERZAK
nr katalogowy: 61195
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Partial discharge activity in oil - paper insulated system under DC superimposed AC and harmonic voltage
SUN ZHENQUAN
GU CHAOMIN
ZHAO XUFENG
LI YANMING
nr katalogowy: 60823
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-3
HISTORICAL OUTLINE OF THE CRACOW DEPARTMENT OF THE ASSOCIATION OF POLISH ELECTRICAL ENGINEERS (SEP)
Jan Strzałka
nr katalogowy: 124387
10.15199/180.2019.3.4
Electrotechnical section KTT
Circle and Department of Cracow SEP
Conventions in Cracow
major achievements of Cracow Department of SEP
Sekcja Elektrotechniczna KTT
Koło i Oddział Krakowski SEP
Zjazdy SEP w Krakowie
Ważniejsze osiągnięcia O/Kr SEP
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Synteza pochodnej genisteiny i jej wpływ na aktywność komórek raka żołądka
Yanhui Zhao
Xingang Wang
Yong Fan
nr katalogowy: 118319
10.15199/62.2019.1.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Activity of monolithic catalysts in oxidation of volatile organic compounds Aktywność katalizatorów monolitycznych w reakcji utleniania wybranych lotnych związków organicznych
Agnieszka Borzęcka
Anna Musialik-Piotrowska
nr katalogowy: 90056
10.15199/62.2015.3.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Cobalt-molybdenum catalysts doped with cesium for ammonia synthesis Katalizatory kobaltowo-molibdenowe domieszkowane cezem do syntezy amoniaku
Dariusz Moszyński
Paweł Adamski
Iwona Pełech
Walerian Arabczyk
nr katalogowy: 93028
10.15199/62.2015.8.31
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Kwas mlekowy (E 270) - substancja nie tylko dla przemysłu spożywczego
Katarzyna Mitka
nr katalogowy: 42382
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Ditlenek siarki w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 41720
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Po co piwu enzymy?
Jakub Marczak
Bartłomiej Marczewski
Mariusz Lesiecki
nr katalogowy: 41719
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Aktywność alkalicznych fosfataz w wodach estuarium Odry
HANNA SIWEK
MAŁGORZATA WŁODARCZYK
MARTA WASZAK
nr katalogowy: 49073
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Stabilność barwników antocyjanowych podczas obróbki enzymatycznej miazgi
Iwona Ścibisz
Agata Górska
nr katalogowy: 48976
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-8
Dezaktywacja katalizatorów parowego reformingu w warunkach przemysłowych
EWELINA FRANCZYK
KAMILA MICHALSKA
URSZULA PROKOP
KAZIMIERZ STOŁECKI
WALDEMAR WRÓBEL
nr katalogowy: 47212
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Wpływ ozonowania wody na zawartość bioaktywnych związków fenolowych i okres przydatności do spożycia świeżej kolendry (Coriandrum sativum L.)
Agnieszka Najda
Kamila Klimek
Halina Buczkowska
Sebastian Balant
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
nr katalogowy: 122834
10.15199/62.2019.10.7
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-4
Aktywność prosumpcyjna nabywców finalnych w kontekście ich postaw życiowych
Agnieszka Izabela BARUK
nr katalogowy: 113217
10.15199/48.2018.4.2
nabywca finalny
aktywność prosumpcyjna
postawa
potencjał prosumpcyjny
final purchaser
prosumeric activity
attitude
prosumeric potential
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-3
Influence of subband signal denoising for voice activity detection
TOMASZ MARCINIAK
ADAM DĄBROWSKI
nr katalogowy: 41987
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
The impact of electromagnetic fields with frequency of 50 Hz on metabolic activity of cells in vitro
Anna KOZIOROWSKA
Przemysław SOŁEK
Lena MAJCHROWICZ
Maria ROMEROWICZ-MISIELAK
nr katalogowy: 103211
10.15199/48.2017.01.39
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Kolorymetryczna metoda oceny aktywności syntetycznej lipaz
Jolanta Małajowicz
Rita Rakowska
nr katalogowy: 119095
10.15199/62.2019.3.21
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Wizualizacja zmienności wywołanych odpowiedzi mózgu
LECH KIPIŃSKI
CEZARY SIELUŻYCKI
nr katalogowy: 1208
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Synteza nowych pochodnych lamiwudyny, adamantyny i warfaryny z udziałem kwasów izoksazolokarboksylowych jako związków o potencjalnej aktywności przeciwwirusowej
Aleksander Michalski
Andrzej Maranda
Magdalena Kwiatek
Mirosław Gucma
Alicja Michalczyk
nr katalogowy: 142815
10.15199/62.2023.4.5
leki przeciwwirusowe
aktywność proteaz
lamiwudyna
warfaryna
adamantyna
izoksazole
antivirals
protease activity
lamivudine
warfarin
adamantine
isoxazoles
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Infl uence of accelerometer signal pre-processing and classifi cation method on human activity recognition
ADAM KUPRYJANOW
KATARZYNA KASZUBA
ANDRZEJ CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 50795
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-2
Wpływ tlenku żelaza(III) na właściwości i czas pracy katalizatora wanadowego do utleniania SO2
MARCIN GROBELA
PIOTR GRZESIAK
RAFAŁ MOTAŁA
nr katalogowy: 49696
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Antimicrobial activity of 1-alkoxymethyl-X-dimetylaminopyridinium ionic liquids. Aktywność przeciwdrobnoustrojowa 1-alkoksymetylo-X-dimetyloaminopirydyniowych cieczy jonowych
Monika Stasiewicz
nr katalogowy: 79430
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Imidazolium azolates. Antifungal activity and the ability to use in papermaking. Azolany imidazoliowe. Właściwości przeciwgrzybowe i możliwość wykorzystania w papiernictwie
Anna Koziróg
Agnieszka Wysocka -Robak
Kazimierz Przybysz
Alicja Michalczyk
Filip Walkiewicz
nr katalogowy: 79415
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Kwasy chlorogenowe w produktach naturalnych oraz ich właściwości antyutleniające i przeciwdrobnoustrojowe
Monika Kalinowska
Anna M. Wróblewska
Kamila Gryko
nr katalogowy: 110737
10.15199/62.2017.11.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Naturalne pierwiastki promieniotwórcze w odpadach generowanych w trakcie poszukiwań i wydobycia gazu z łupków w północno-wschodniej Polsce
Jakub Nowak
Jan Macuda
Paweł Jodłowski
Chau Dinh Nguyen
nr katalogowy: 108890
10.15199/62.2017.7.18
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-4
Workshop- Wpływ metod i modeli sztucznej inteligencji na praktykę inżynierską
Bartłomiej Beliczyński
nr katalogowy: 3714
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Ultrasonograficzna weryfikacja systemu do analizy ultradźwiękowych sygnałów dopplerowskich aktywności ruchowej płodu
T. Kret
K. Kałużyński
nr katalogowy: 1100
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Improvement of electrical methods of control and evaluation of impact of military activity on surface waters
Maryna Mikhalieva
Lubomyra Odosii
Krzysztof Przystupa
Yuryi Shabatura
Mykhailo Hrubel
Nataliya Hots
nr katalogowy: 141867
10.15199/48.2023.02.45
electrophysical characteristics of liquids
Red-Ox
admittance
conductivity sensor
operational control
właściwości elektrofizyczne cieczy
Red-Ox
admitancja
czujnik przewodności
sterowanie operacyjne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Improvement of electrical methods of control and evaluation of impact of military activity on surface waters
Maryna Mikhalieva
Lubomyra Odosii
Krzysztof Przystupa
Yuryi Shabatura
Mykhailo Hrubel
Nataliya Hots
nr katalogowy: 141867
10.15199/48.2023.02.45
electrophysical characteristics of liquids
Red-Ox
admittance
conductivity sensor
operational control
właściwości elektrofizyczne cieczy
Red-Ox
admitancja
czujnik przewodności
sterowanie operacyjne
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Drożdże browarnicze i ocena ich aktywności. Cz. II
Joanna Berłowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 84835
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-10
Chip-Scale Atomic Magnetometers (CSAMs) as a new device for medical applications (Magnetometry atomowe (CSAMs) jako nowe urządzenie
Anna Jodko
Michał Władziński
Tadeusz Pałko
nr katalogowy: 87366
10.15199/ELE-2014-176
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
INSTYTUT ELEKTROTECHNIKI 1946 - 2011 65 lat dla polskiej elektrotechniki
Wiesław WILCZYŃSKI
Ryszard ZAPAŚNIK
nr katalogowy: 63348
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
Study on the Ni-Al2O3 catalysts activity in the hydrogenation of maleic acid Badanie aktywności katalizatorów Ni-Al2O3 w procesie uwodornienia kwasu maleinowego
Andrzej Gawdzik
Marzena Wiener
nr katalogowy: 98500
10.15199/62.2016.5.16
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Modele głowy na potrzeby lokalizacji ośrodków pobudzenia w mózgu
M. Orzechowski
Z. Dunajski
nr katalogowy: 1086
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-7
The impact of electromagnetic radiation emitted by LCD monitors on selected blood cell counts - in vitro studies
Magdalena ZAWADZKA
Małgorzata LEWICKA
Gabriela HENRYKOWSKA
Jacek BUCZYŃSKI
Krzysztof PACHOLSKI
Maciej RUTKOWSKI
Andrzej BUCZYŃSKI
nr katalogowy: 107475
10.15199/48.2017.07.22
electromagnetic radiation
LCD monitors
superoxide dismutase
vitamin E.
promieniowanie elektromagnetyczne
monitory LCD
dysmutaza ponadtlenkowa
witamina E.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Ekstrakty roślinne w wyrobach ciastkarskich
Mariola Kozłowska
Aleksandra Gawinowska
Agata Fabiszewska
nr katalogowy: 126803
10.15199/65.2020.6.4
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Analiza działalności produkcyjnej wybranego przedsiębiorstwa hutniczego
eWa stanieWsKa
nr katalogowy: 62524
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
GOSPODARKA WODNA 2019-2
Czy niebawem grozi nam powódź? Artykuł dyskusyjny
ROBERT BANASIAK
nr katalogowy: 118614
Aktywność słoneczna
dorzecze Odry
powódź
susza
Solar activity
Oder basin
flood
drought
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Effect of ovocystatin polymerization on inhibitory activity towards legumain Wpływ polimeryzacji owocystatyny na jej aktywność antyleguminazową
Krzysztof Gołąb*
Katarzyna Juszczyńska
Bogusława Konopska
Maria Warwas
Jakub Gburek
nr katalogowy: 84197
10.12916/przemchem.2014.783
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
AKTYWNOŚĆ PRZECIWDROBNOUSTROJOWA KWASU GENTYZYNOWEGO ORAZ GENTYZYNIANÓW SODU, WAPNIA, MIEDZI, CYNKU I KADMU
Monika Kalinowska
Jolanta Piekut
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 70885
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Exception Handling in Logic Controller Design by means of UML Activity Diagrams and Control Interpreted Petri Nets
Michał GROBELNY
Andrzej PIECZYŃSKI
nr katalogowy: 76828
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
The evaluation of sorption properties of thermoplastic starch pellets Ocena właściwości sorpcyjnych granulatów skrobi termoplastycznej
Tomasz Oniszczuk
Siemowit Muszyński
Anita Kwaśniewska
nr katalogowy: 94450
10.15199/62.2015.10.20
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
NIENADZOROWANA DETEKCJA ANORMALNYCH ZACHOWAŃ TŁUMU W DOZOROWYCH SEKWENCJACH WIZYJNYCH
Krzysztof Kowalak
Łukasz Kamiński
Paweł Gardziński
Sławomir Maćkowiak
nr katalogowy: 101758
10.15199/59.2016.6.40
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Coating of polylactide films to generate their antimicrobial properties Powlekanie folii polilaktydowej w celu nadania jej właściwości antymikrobowych
Małgorzata Mizielińska
Sławomir Lisiecki
nr katalogowy: 91319
10.15199/62.2015.5.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Comparison of antimicrobial activity of aqueous and organic extracts from Baltic algae Porównanie mikrobiologicznych właściwości wodnych i organicznych ekstraktów z alg bałtyckich
Izabela Michalak
Monika Marędziak
Katarzyna Basińska
nr katalogowy: 93034
10.15199/62.2015.8.37
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Nowe pochodne rezorcynolu o potencjalnych właściwościach przeciwutleniających
Renata Czeczko
Alicja Skrzypek
Urszula Głaszcz
Beata Paw
Joanna Matysiak
nr katalogowy: 121314
10.15199/62.2019.7.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-9
Zastosowanie materiałów mezoporowatych jako adsorbentów substancji o właściwościach przeciwutleniających
Michał Moritz
Aleksandra Stoińska
Małgorzata Geszke-Moritz
nr katalogowy: 150563
10.15199/62.2024.9.7
krzemionka
kwasy fenolowe
flawonoidy
adsorpcja
silica
phenolic acids
flavonoids
adsorption
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Lactones. Part 45a). Synthesis of hydroxylactones with aromatic ring and evaluation of their antifeedant and antiproliferative activity Laktony. Cz. XLVa). Synteza hydroksylaktonów z pierścieniem aromatycznym oraz ocena ich aktywności antyfidantnej i antyproliferacyjnej
Andrzej Skrobiszewski
Witold Gładkowski
Magdalena Lis
Anna Gliszczyńska
Gabriela Maciejewska
Tomas z Klejdysz
Bożena Obmińska-Mrukowicz
Jan Nawrot
Czesław Wawrzeńczyk
nr katalogowy: 86580
10.12916/przemchem.2014.1637
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Synteza i właściwości fotofizyczne kompleksu rutenu(II) jako prekursora katalizatorów utleniania wody
Jianfei Kong
Qi Zhang
Hengyue Yang
nr katalogowy: 133209
10.15199/62.2021.8.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Synteza i właściwości fotofizyczne kompleksu rutenu(II) jako prekursora katalizatorów utleniania wody
Jianfei Kong
Qi Zhang
Hengyue Yang
nr katalogowy: 133209
10.15199/62.2021.8.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Synteza i właściwości fotofizyczne kompleksu rutenu(II) jako prekursora katalizatorów utleniania wody
Jianfei Kong
Qi Zhang
Hengyue Yang
nr katalogowy: 133209
10.15199/62.2021.8.11
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Metafizyczne i medyczne aspekty elektromagnetyzmu
Andrzej Krawczyk
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 142245
10.15199/48.2023.03.21
metaphysics
electricity
magnetism
electromagnetic therapies
electromagnetic field
metafizyka
elektryczność
magnetyzm
terapie elektromagnetyczne
pole elektromagnetyczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Metafizyczne i medyczne aspekty elektromagnetyzmu
Andrzej Krawczyk
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 142245
10.15199/48.2023.03.21
metaphysics
electricity
magnetism
electromagnetic therapies
electromagnetic field
metafizyka
elektryczność
magnetyzm
terapie elektromagnetyczne
pole elektromagnetyczne
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH