Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Dlaczego sól jest słona
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 12032
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
"Chemia żywności"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95185
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
"Chemia żywności"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95037
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-8
Sól zwykła i obiecująca
nr katalogowy: 139184
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-5
Podstawowe surowce w piekarni (cz. 3)
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 126096
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 119894
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Nowości wydawnicze
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95381
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Sól spożywcza we współczesnych technologiach piekarskich oraz aspekty żywieniowe
Henryk Piesiewicz
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 4797
AURA 2012-2
Wiedza na wagę soli
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 65648
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
OCENA MOŻLIWOŚCI TWORZENIA BARWY PEKLOWNICZEJ Z WYKORZYSTANIEM SUSZY OWOCOWO-WARZYWNYCH
ADAM KOSTECKI
nr katalogowy: 145947
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Sól z umiarem, a jodu więcej
nr katalogowy: 57030
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-8
Sól zwykła i obiecująca
nr katalogowy: 139184
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Charakterystyka procesu peklowania
Adam Kostecki
nr katalogowy: 129218
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Recenzja wydawnicza akademickiego podręcznika "Chemia żywności" praca zbiorowa pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego i Hanny Staroszczyk
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 94961
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-6
Z HISTORII CHEMII - Medal za technologię otrzymywania soli
Halina Lichocka
nr katalogowy: 43144
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-26
Sól z umiarem
Irena Fober
nr katalogowy: 123912
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-9
Sposób neutralizacji kopolimeru styrenowo-maleinowego do soli jednosodowej
EDWARD CHROMIAK
BOŻENA TWARDOCHLEB
ALFONS RATAJ
nr katalogowy: 107931
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Poprawa bezpieczeństwa stosowania kosmetyków dla dzieci poprzez dobór składników o działaniu myjącym
Emilia Klimaszewska
Artur Seweryn
Dominik Czerwonka
Urszula Piotrowska
Marta Ogorzałek
nr katalogowy: 111432
10.15199/62.2017.12.23
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Ograniczać sól w chlebie? - Nie! mówią jednym głosem niemieccy piekarze
nr katalogowy: 41654
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Obniżanie zawartości soli w wyrobach - tendencja czy stały trend
Halina Makała
nr katalogowy: 96232
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-10
Przegląd zgłoszeń patentowych
nr katalogowy: 6661
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Sposoby obniżenia zawartości soli w przetworach mięsnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50783
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-1
Sól - konserwant, czy przyprawa...
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 40722
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-7
Spożycie chlorku sodu a współczesne zalecenia żywieniowe
Monika Michalak-Majewska
Waldemar Gustaw
Aneta Sławińska
Wojciech Radzki
nr katalogowy: 78243
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-10
Z półki księgarskiej
nr katalogowy: 22354
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Dekoracyjne pieczywo
nr katalogowy: 4993
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
Białe złoto
JERZY TOMASZEWSKI
nr katalogowy: 4012
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Punkt widzenia piekarzy
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 57891
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Słony smak czasu
IZABELA KRAUS-ŻUR
nr katalogowy: 12001
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Przepisy Sebastiana Szmyda. Propozycje karnawałowe
nr katalogowy: 4756
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Przepisy Marka Sobkowiaka
nr katalogowy: 12752
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Receptury wewnętrzne nr 21
nr katalogowy: 129666
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Selection of the optimum configuration stabilizing the aqueous dispersions of pigments. Wybór optymalnego układu stabilizującego wodne dyspersje pigmentów
Edwin Makarewicz
Agnieszka Michalik
nr katalogowy: 76853
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-2
Synteza alliloamin
JAROSŁAW ZIEŃKO
nr katalogowy: 42560
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Z najwyższej półki Selgros Cash&Carry i Transgourmet
nr katalogowy: 105512
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
W obronie uczciwych piekarzy
Stanisław Butka
nr katalogowy: 76265
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-1
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 28515
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-9
Model Opakowania w Nowej Soli - trzeci zakład Grupy Model w Polsce
nr katalogowy: 101080
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Wymagania dotyczące obowiązkowych informacji o wartości odżywczej w oznakowaniu środków spożywczych (cz. I)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 82196
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-7
Estry metylowe kwasów tłuszczowych jako baza środków zmiękczających dla włókiennictwa
ZYGMUNT HEHN
JOANNA JABŁOŃSKA
MARIUSZ MACIEJEWSKI
STANISŁAW GLADOS
nr katalogowy: 43624
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-1
Poli(nadkwasy karboksylowe) i ich sole sodowe jako kompleksony i dezynfektanty
BEATA BARBARA KŁOPOTEK
nr katalogowy: 43498
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Bajgiel, czyli magiczna bułka z dziurką
nr katalogowy: 38742
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-7
Badania alkanoloaminowych pochodnych kwasu ortoborowego - dodatków funkcyjnych cieczy do obróbki metali
BRONISŁAW NARANIECKI
WIOLETTA HERZOG
MAREK MARCIŃSKI
MARIAN ZEMLAK
nr katalogowy: 43309
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Podatek akcyzowy i jego znaczenie dla polskiego budżetu
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 34180
AURA 2008-8
Słona opowiastka
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 37219
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 2–5 z 2023 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 141964
GOSPODARKA WODNA 2008-10
Porównanie wartości przepływu minimalnego średniego 7-dniowego o okresie powtarzalności 10 lat z wartościami przepływów charakterystycznych
nr katalogowy: 38492
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Piekarstwo ekologiczne
nr katalogowy: 143443
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-12
Jednoczesne oznaczanie zawartości mrówczanu sodu i 2-etylo-2-hydroksymetylopropanu-1,3-diolu (TMP) metodą wysoko sprawnej chromatografii cieczowej
PIOTR WOSZCZYŃSKI
JAN POSKROBKO
WITOLD MISZKIEWICZ
nr katalogowy: 42207
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-11
Badania nad otrzymywaniem glukonianu magnezu metodą elektrochemiczną
JOANNA MASŁOWSKA
JADWIGA KUŚ
nr katalogowy: 106910
GAZETA CUKROWNICZA 2007-2
Reakcja buraka cukrowego na nawożenie KMgNa
Mirosław Nowakowski
nr katalogowy: 24107
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-18
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 93212
AURA 2012-3
Sąd nad solami
Małgorzata ŻBIK
nr katalogowy: 66254
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-6-7
Dosoliliśmy
Irena Fober
nr katalogowy: 97532
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Otwarcie nowej hali Selgros Cash&Carry
nr katalogowy: 110320
AURA 2012-2
Zimowy problem
Zdzisław BULICZ
nr katalogowy: 65649
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Dla kogo przeznaczone są atesty surowców i instrukcje półproduktów piekarskich?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 143441
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Dozowniki celkowe typ DC do materiałów sypkich
Jan Góźdź
Maciej Posiadała
nr katalogowy: 116121
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-26
Współczesne żupy
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 123913
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-9
Możliwość stosowania tynków lekkich jako tynków renowacyjnych
Piotr Konca
Anna Maćkowiak
Marcin Koniorczyk
nr katalogowy: 100832
10.15199/33.2016.09.06
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Biosurfactants in household products Biosurfaktanty w produktach chemii gospodarczej
Beata W. Domagalska
Katarzyna Pytkowska
nr katalogowy: 85673
10.12916/przemchem.2014.1093
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Wpływ modyfikacji powierzchni napełniaczy mineralnych na właściwości kompozytów silikonowych
Rafał anyszka
Dariusz m. bieliński
ot mar dobrowolski
nr katalogowy: 62412
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-4
Charakterystyka mikrobiologiczna ścieków komunalnych i zagrożenia związane z obecnością w nich mikroorganizmów patogennych
Marcin Kaźmierczuk
Liliana Kalisz
nr katalogowy: 58835
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Prozdrowotnie w gastronomii(IV) Pożegnanie z solniczką
Ewa Czarniecka-Skubina
Ewa Ołubiec-Opatowska
nr katalogowy: 113103
żywność
sód
sól kuchenna
ograniczenie ilości soli w potrawach Title: Farewell to the salt cellar
food
sodium
salt
reduction of the amount of salt in dishes
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
Ćwiczenia w solniczce
nr katalogowy: 108571
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-19
Wino do ryb i owoców morza
winny maniak
nr katalogowy: 86542
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Stop GDA
nr katalogowy: 44525
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-10
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 47142
OPAKOWANIE 2012-9
Kod kolorystyczny na etykietach produktów
nr katalogowy: 71155
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Małopolska gościnność
nr katalogowy: 98905
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-25-26
Synergia
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 129360
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-25-26
Synergia
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 129360
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Kontrola elementów gumowo-metalowych
nr katalogowy: 135469
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Termometr w rzemieślniczej piekarni to niezbędny przyrząd pomiarowy
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140766
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-2
Przegląd chemii amin tłuszczowych nowe aspekty i kierunki rozwoju
WOJCIECH JERZYKIEWICZ
WOJCIECH MISIURNY
nr katalogowy: 107801
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Mieszanka wysmakowana
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 101275
OPAKOWANIE 2018-3
Przygotowani na ekstremalne warunki środowiskowe: nierdzewne wiązarki MOSCA
nr katalogowy: 112795
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-4
Elektrosorpcja wodoru na kompozytowych elektrodach węglowo–metalicznych
JAN M. SKOWROŃSKI
MAŁGORZATA OSIŃSKA
nr katalogowy: 43845
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-9
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 46463
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Sól na dłoni, ogień w sercu
Daria Majda
nr katalogowy: 69686
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-4
Remont tunelu Gotthard
nr katalogowy: 51440
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Gustal firmy Lesaffre pozwala obniżyć zawartość soli w pieczywie
nr katalogowy: 97766
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Zakwas zamiast soli
nr katalogowy: 144327
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Peklowanie mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 114008
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-10
Sól sodowa kopolimeru styrenowo-maleinowego w postaci proszkowej
ALFONS RATAJ
DOMINIK NOWAK
nr katalogowy: 107330
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-4
Otrzymywanie lekkiego zasadowego węglanu magnezu
ANDRZEJ CHMARZYŃSKI
BARBARA DEJEWSKA
HANNA KAWICKA
nr katalogowy: 106658
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Chelation of micronutrients recovered from horticultural waste mineral wool Chelatacja mikroelementów odzyskanych z ogrodniczej, odpadowej wełny mineralnej
Ewelina Klem
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 85028
10.12916/przemchem.2014.1033
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Produkty o obniżonej zawartości sodu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64632
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Properties of composite aqueous dispersion of poly(vinyl chloride) plastisol with poly(vinyl acetate). Właściwości kompozytowej wodnej dyspersji plastizolu poli(chlorku winylu) z poli(octanem winylu)
Edwin Makarewicz
Iwona Dobiała
nr katalogowy: 79877
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Extraction of phenols in the aqueous biphasic systems. Ekstrakcja fenoli w wodnych układach dwufazowych
Katarzyna Materna
nr katalogowy: 79422
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Wpływ dioctanowej i diglukonianowej soli chlorheksydyny na właściwości wytrzymałościowe cementu szklano-polialkenowego aktywowanego wodą
Tomasz Kupka
Joanna Nowakb
Agata Szczesio
Karolina Kopacz
Magdalena Fronczek-Wojciechowska
Jerzy Sokołowski
nr katalogowy: 108902
10.15199/62.2017.8.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Physiological assessment of application of iron chelates in animal nutrition Ocena fizjologiczna zastosowania chelatów żelazowych w żywieniu zwierząt
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Anna Dąbrowska
Kinga Śpitalniak
Anna Budny-Walczak
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 100402
10.15199/62.2016.8.39
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Smak tradycji
nr katalogowy: 50789
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-2
Wystawa "Dzieje papieru i papiernictwa" w Chełmnie
Maciej Szymczyk
nr katalogowy: 50212
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Smak tradycji
nr katalogowy: 49798
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Mąka przede wszystkim
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49030
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-11
Smak tradycji
nr katalogowy: 47925
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Smak tradycji
nr katalogowy: 46325
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Jakość i bezpieczeństwo żywności
A.Ł.
nr katalogowy: 68228
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Z dziejów chleba
Ewa Koralewska
nr katalogowy: 103067
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Boże Narodzenie w Rumunii
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 117493
CHŁODNICTWO 2010-4
Stabilność oksydacyjna przetworów z mięsa wieprzowego bez dodatku azotanów w czasie zamrażalniczego przechowywania
Lucjan Krala
Anna Bagnowska
Zbigniew Irzyniec
nr katalogowy: 51211
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-3
Use of supercritical CO2 extracts from black currant and strawberry seeds in mild detergents Zastosowanie ekstraktów z nasion czarnej porzeczki i truskawki, otrzymanych przez ekstrakcję nadkrytycznym CO2, w łagodnych kompozycjach myjących
Elżbieta Sikora
Jan Ogonowski
Patrycja Lulek
nr katalogowy: 82927
10.12916/przemchem.2014.339
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Modification of starch with succinic acid residues Modyfikacja skrobi resztami kwasu bursztynowego
Ewa Zdybel
Ewa Tomaszewska-Ciosk
nr katalogowy: 92492
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Smak tradycji KIEŁBASA KMINKOWA PARZONA, POLĘDWICA ŁOSOSIOWA
Zdzisław Jabłoński
Janina Kunicka
nr katalogowy: 45683
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Zasady i porady warte przypomnienia
nr katalogowy: 44521
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Azotany pod lupą
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 72211
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Wielkanoc
nr katalogowy: 74649
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Prosto z pieca!
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 134935
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Czy zalecenie redukcji soli w żywności to biurokratyczny bezsens przychodzący z Brukseli?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 45411
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Smak tradycji - ROLADA WIEPRZOWA, SALCESON WŁOSKI
nr katalogowy: 44881
ELEKTROINSTALATOR 2022-2
WPŁYW CZYNNIKÓW ZEWNĘTRZNYCH NA URZĄDZENIA ELEKTRYCZNE
nr katalogowy: 136494
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Formowanie mąk specjalnych za pomocą aparatu Mixolab
nr katalogowy: 86960
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Słodka skrzynka z owocami
SEBASTIAN SZMYD
nr katalogowy: 45448
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Termometr w rzemieślniczej piekarni to niezbędny przyrząd pomiarowy
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140766
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 116363
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-1
Jakość soli glauberskiej otrzymywanej z kqpieli przędzalniczej
ANDRZEJ MATYNIA
nr katalogowy: 108034
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Wymagania dotyczące obowiązkowych informacji o wartości odżywczej w oznakowaniu środków spożywczych (cz. III) Przykład obliczenia wartości odżywczej chleba
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 83158
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-3
Stres - sól życia, czy pocałunek śmierci?
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 82908
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Wyrafinowane przysmaki
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 92451
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Piekarstwo ekologiczne
nr katalogowy: 143443
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Trwałość wyrobów czekoladowych (2)
nr katalogowy: 144844
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 112849
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
OBITUARY WSPOMNIENIE POŚMIERTNE - Dr hab. Piotr Tomczyk, prof. AGH (1947-2014)
nr katalogowy: 88665
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Wędliny dojrzewające w słońcu Podlasia
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 87963
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Przyszłość obowiązkowego znakowania wartością odżywczą
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 64107
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-8-9
Tam, gdzie sól "wysadziła"
nr katalogowy: 67163
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Warsztaty zdrowego żywienia w IŻŻ
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 75890
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-6
Zastosowanie polianiliny w czujnikach amperometrycznych do oznaczania NADH
AGNIESZKA KOSSAKOWSKA
DOROTA G. PIJANOWSKA
JERZY KRUK
WŁADYSŁAW TORBICZ
nr katalogowy: 52288
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do ŻywnoŚci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 123890
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Podstawowe surowce w piekarni (cz. 2)
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 125800
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Metody wytwarzanie ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta żytnie i mieszane
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129429
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 26–31 z 2022 r.)
nr katalogowy: 140453
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Measurement of Dielectric Properties in Mixtures of Various Rice Cultivars for Purpose of Detecting Contamination in Industry
Wittawat WASUSATHIEN
Chanchai THONGSOPA
Samran SANTALUNAI
Thanaset THOSDEEKORAPHAT
Nuchanart SANTALUNAI
nr katalogowy: 147355
10.15199/48.2024.02.37
Dielectric properties
Rice
Saline
Właściwości dielektryczne
ryż
sól fizjologiczna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-10
Właściwości N,N-dietanolo-N-alkiloglikokolu i jego roztworów wodnych
WIESŁAW KOŹLAK
ANDRZEJ SOSNOWSKI
nr katalogowy: 107329
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Wyznaczanie terminu trwałości wyrobów ciastkarskich (cz.II)
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 71833
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Zastosowanie przypraw w przetwórstwie mięsnym
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 75373
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Dla kogo przeznaczone są atesty surowców i instrukcje półproduktów piekarskich?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 143441
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-9
Właściwości spektralne i dozymetryczne polikrystalicznego chlorku sodu – naturalnego detektora promieniowania jonizującego
Ewa MANDOWSKA
Magdalena BIERNACKA
Arkadiusz MANDOWSKI
nr katalogowy: 122096
10.15199/48.2019.09.36
chlorek sodu (NaCl)
optycznie stymulowana luminescencja (OSL)
spektralnie rozdzielcza termoluminescencja (SR-TL)
pułapki nośników ładunku
centra rekombinacji
sodium chloride (NaCl)
optically stimulated luminescence (OSL)
spectrally resolved thermoluminescence (SR-TL)
charge carrier traps
recombination centers.
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Kiełbasy niepeklowane Polski i świata
Waldemar Jaworski
nr katalogowy: 116038
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
O organizacji pizzerii słów kilka
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 112572
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-6
Współczesne osiągnięcia w syntezie i produkcji herbicydów do zwalczania chwastów jednoliściennych
JAN LEGOCKI
nr katalogowy: 107258
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-8
Żywotność anionitu jako katalizatora syntezy trimetylolopropanu
KAZIMIERZ TERELAK
STANISŁAW TRYBUŁA
WOJCIECH BALCEROWIAK
MICHAŁ PERS
nr katalogowy: 106136
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Opiekunowie dobrego smaku
nr katalogowy: 63452
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Produkcja pieczywa ze śruty żytniej
nr katalogowy: 75659
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-9
Inteligentne tekstylia o właściwościach termoregulacyjnych Część Ib. Materiały przemiany fazowej
Wiesława Bendkowska
nr katalogowy: 54530
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-16-17
Wysoko jest coraz trudniej
nr katalogowy: 121728
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Jak wykorzystać piec piekarski do klimatyzacji? (część 2) Woda, sól i próżnia, czyli jak działa absorpcyjny agregat chłodniczy
nr katalogowy: 90792
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Surowce dodatkowe w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 126601
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
KARAGENY JAKO SKŁADNIK preparatów funkcjonalnych
Justyna Osiecka
Adam Kostecki
Lech Adamczak
nr katalogowy: 142887
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-11
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 63700
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ dodatków środków przeciwzbryleniowych na skłonność do zbrylania technicznych soli magnezu
Andrzej Biskupskia
Przemysław Malinowski
Piotr Biskupski
Piotr Rusek
nr katalogowy: 59844
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Smak i zapach kawy
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 78298
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Metody wytwarzanie ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta żytnie i mieszane
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129429
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Efektywność nawożenia i wykorzystania azotu przez pszenżyto ozime
Bogusława Jaśkiewicz
nr katalogowy: 125781
10.15199/62.2020.4.11
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Powlekanie żywności proszkami
Agnieszka Marchewka
Ewa Domian
nr katalogowy: 121987
10.15199/65.2019.8.7
powlekanie proszkowe
suche powlekanie
powlekanie elektrostatyczne
powder coating
dry coating
electrostatic coating
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-3
Metody otrzymywania kwasów alkanosulfonowych i hydroksyalkanosulfonowych
MARIA JAROSZEWSKA
URSZULA PIWOWAR-BARYŁKO
URSZULA CHMIELOWIEC
MARIA BEŁDOWICZ
nr katalogowy: 106968
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Francuska epopeja chlebowa (cz. II) O tym jak waleczna Marianna trafiła na wybieg haute couture
Beata Marchand
nr katalogowy: 82612
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Wpływ czwartorzędowych soli amoniowych na pracę oczyszczalni ścieków
ELŻBIETA GRABIŃSKA-SOTA
nr katalogowy: 55568
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Układy zawieszenia pojazdów
Ryszard Polit
nr katalogowy: 135468
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 15–19 z 2023 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 143286
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Zasady bezpieczeństwa i higieny użytkowania nastrzykiwarek
Marian K. Panasiewicz
nr katalogowy: 111827
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-2
Badania możliwości elektrochemicznego uzdatniania solanki odpadowej z produkcji chwastoksu w procesie wytwarzania chloranu sodu
nr katalogowy: 106625
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-8
Stan obecny i zamierzenia rozwojowe polskiego przemysłu chemicznego
KONSTANTY CHMIELEWSKI
nr katalogowy: 106125
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Znakowanie napojów bezalkoholowych zawierających dodatki do żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Katarzyna Kuźma
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 81123
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-3
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 25 i 26 z 2013 r.)
nr katalogowy: 82922
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-12
Komponenty niejednorodnych stałych paliw rakietowych
Bogdan Florczak
nr katalogowy: 64589
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 66468
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-11
Silniki piezoelektryczne o ruchu prostym i złożonym – przegląd wybranych topologii i sterowania ruchem
Roland Ryndzionek
Łukasz Sienkiewicz
Wojciech Szłabowicz
Marek Grzywacz
Mieczysław Ronkowski
nr katalogowy: 63588
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Skrobia modyfikowana typu OSA w układach emulsyjnych żywności
Ewa Świrydow
Ewa Domian
nr katalogowy: 63159
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-6
Gorzów Wielkopolski
Robert Kozela
nr katalogowy: 77220
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Badania reologiczne plastizoli poli(chlorku winylu) zawierających zagęszczacz i rozcieńczalnik
Edwin Makarewicz
Iwona Dobiała
nr katalogowy: 52873
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-4
Badania wpływu organicznej cieczy i zagęszczacza na właściwości wodnych dyspersji plastizolu poli(chlorku winylu)
Edwin Makarewicz
Iwona Dobiała
nr katalogowy: 58890
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-1
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 57223
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane parametry składu fizykochemicznego wędlin w aspekcie prozdrowotnym konsumentów
Adam Olszewski
nr katalogowy: 124496
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Pieprzno i szafranno
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 104422
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Zmiany w zwyczajach żywieniowych Polaków
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 102840
10.15199/65.2016.12.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Sklepiki szkolne
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 3.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 94481
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Od redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 94417
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Prosto z pieca!
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 134935
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Marynowanie surowców mięsnych
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska -Kapituła
Iwona Zadroga
Ryszard Żywica
Adam Więk
Joanna K. Banach
nr katalogowy: 109013
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-8
Doświadczenia duńskie w ochronie katodowej konstrukcji żelbetowych
Oskar Klinghoffer
Paul Chess
nr katalogowy: 108662
10.15199/41.2017.8.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Aktualności
nr katalogowy: 107047
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-12
Wpływ wybranych czynników na krystalizację kwasu szczawiowego
JERZY MYDLARZ
nr katalogowy: 108286
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-5
Krystalizacja CaCl2*2H20 z płynu odpadowego po regeneracji amoniaku w przemyśle sodowym
MIECZYSŁAW TRYPUĆ
ROMAN BUCZKOWSKI
nr katalogowy: 106678
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Jakość parówek dostępnych w sprzedaży detalicznej
Krystyna Palka
Ewelina Węsierska
Agata Niwecka
nr katalogowy: 66719
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Nawozy mineralne w polskim handlu zagranicznym
Arkadiusz Piwowar
nr katalogowy: 79862
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-7
Dobre praktyki biznesowe w gospodarce magazynowej branży spożywczej
Anna Kosmacz-Chodorowska
nr katalogowy: 78239
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-4
Wpływ burz pyłowych na izolatory linii napowietrznych
Krystian Leonard Chrzan
nr katalogowy: 75722
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-2
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 74906
AURA 2011-1
Beskid Niski, Wysowa-Zdrój
Bronisław JANIEC
nr katalogowy: 56876
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Wpływ nowoczesnych metod nastrzykiwania na wybrane cechy jakościowe wyrobów mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Grzegorz Łysiak
nr katalogowy: 125702
AURA 2019-3
Marnowanie żywności a zmiany klimatyczne Wyrzucamy na potęgę
nr katalogowy: 119042
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH