Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Białko przyszłości
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 110903
bezpieczeństwo żywności
owady jadalne
wartość odżywcza
zagrożenie bezpieczeństwa żywności.
food safety
edible insects
nutritive value
food safety hazards.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Owady jadalne jako składnik nowych produktów spożywczych: stan i perspektywy
Radosław Bogusz
Małgorzata Latoszewska
Karolina Szulc
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 149066
10.15199/65.2024.6.4
owady jadalne
produkty na bazie owadów
nowe produkty spożywcze
wartość odżywcza
edible insects
insect-based products
novel food products
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Zastosowanie proszku z owadów jadalnych celem zwiększania wartości odżywczej produktów zbożowych
Radosław Bogusz
Małgorzata Latoszewska
Agata Marzec
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 148950
10.15199/61.2024.3.6
owady jadalne
produkty na bazie zbóż
wzbogacanie żywności
wartość odżywcza
edible insects
cereal-based products
food fortification
nutritional value
AURA 2019-7
Owady alternatywnym źródłem białka dla ludzi i zwierząt gospodarskich
Janusz R. Mroczek
Mariusz Rudy
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 121445
10.15199/2.2019.7.1
gospodarka żywnościowa
białko
owady
food economy
protein
insects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Owady - żywność przyszłości
Anna Florowska
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 125599
10.15199/65.2020.3.6
owady jadalne
entomofagia
novel food
edible insects
entomophagy
novel food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Jadalne opakowania i naczynia jednorazowe do żywności
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 121995
10.15199/65.2019.8.11
rynek opakowań
filmy i powłoki jadalne
jednorazowe naczynia jadalne
Dyrektywa Plastikowa
packaging market
edible films and coatings
edible disposable dishes
Plastic Directive
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Owady – produkt przyszłości?
nr katalogowy: 138273
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Powłoki jadalne - tworzenie i zastosowanie
Sabina Kokoszka
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 48954
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
OWADY – pokarm przyszłości?
nr katalogowy: 136731
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Owady – produkt przyszłości?
nr katalogowy: 138273
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
OWADY – pokarm przyszłości?
nr katalogowy: 136731
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Opakowania jadalne do żywności aspekty prawne
Justyna Kadzińska
Sabina Galus
nr katalogowy: 83238
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Jadalne kwiaty podano do stołu!
nr katalogowy: 139524
AURA 2014-4
Mordercze owady
Mirosław Twardowski
nr katalogowy: 83369
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-8
Zagrożenia ze strony owadów
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 53573
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Badania nad nowymi składnikami pasz
nr katalogowy: 77661
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Powłoki jadalne
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 126412
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Właściwości funkcjonalne białek owadów jadalnych i ich wykorzystanie w przemyśle spożywczym
Dorota Nałęcz
nr katalogowy: 149403
10.15199/65.2024.7.5
owady jadalne
alternatywne białka
właściwości funkcjonalne
nowa żywność
edible insects
alternative proteins
functional properties
novel food
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Jadalne kwiaty podano do stołu!
nr katalogowy: 139524
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-2
Zabytki na podłożu papierowym jako środowisko życia owadów
JOANNA KARBOWSKA - BERENT
nr katalogowy: 96884
10.15199/54.2016.2.2
AURA 2015-12
Ochrona różnorodności owadów piękna idea - smutna rzeczywistość
Kazimierz Wiech
nr katalogowy: 95323
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Mąka kasztanowa
nr katalogowy: 110287
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-14-15
Smaczne robactwo
Irena Fober
nr katalogowy: 78224
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Sposoby restauratorów na owady
nr katalogowy: 138826
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wykorzystanie owadów w przemyśle spożywczym – szanse i zagrożenia
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 139168
10.15199/65.2022.8.6
owady
białko
żywność
insects
protein
food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-8-9
Monitoring doskonały. Owady pod kontrolą
R. Sebesta
nr katalogowy: 14671
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
ICB Pharma Monitoring doskonały Owady pod kontrolą
nr katalogowy: 12790
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Szkodniki, owady i roztocza
nr katalogowy: 108424
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Szkodniki, owady i roztocza
nr katalogowy: 106822
AURA 2004-9
PARAGRAF i ŚRODOWISKO GOSPODARSTWA ROLNE NA TERENACH MIEJSKICH
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 604
AURA 2004-9
RECENZJE RÓŻE - PIKNIKI - JADALNE DZIKIE JAGODY I ROŚLINY
kb
nr katalogowy: 608
AURA 2004-3
PIĘĆ TYSIĘCY LAT Z MIODEM
Krzysztof Karwan
nr katalogowy: 473
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Kwiaty na talerzach
nr katalogowy: 138206
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-6
K-Obiol MAX Ekonomiczna potrzeba dezynsekcji magazynów oraz zabezpieczania składowanego ziarna przed szkodnikami
nr katalogowy: 91651
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Kwiaty jadalne
nr katalogowy: 148927
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Niektóre aspekty stosowania insektycydów związane z powstawaniem oporności u owadów
HENRYK MALINOWSKI
nr katalogowy: 107620
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Lipidy w powlekaniu żywności
Justyna Kadzińska
Sabina Galus
nr katalogowy: 83597
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Biologiczne metody zwalczania insektów
nr katalogowy: 84592
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Dereń właściwy - roślina zapomniana
ANDRZEJ GASIK
MARTA MITEK
nr katalogowy: 38048
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
NOWOŚCI
nr katalogowy: 80016
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Dezynsekcja młynów wysoką temperaturą
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 24528
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Dezynsekcja młynów wysoką temperaturą
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 24528
AURA 2023-4
Robot do hodowli owadów
Lech Kryszałowicz
nr katalogowy: 142630
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Chleb pieczony w domu
nr katalogowy: 37334
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Kwiaty na talerzach
nr katalogowy: 138206
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Zapobieganie inwazji szkodnikówm w młynach i mieszalniach pasz
nr katalogowy: 29990
AURA 2007-5
Od tysiąclecia wśród barci i pasiek
TOMASZ KOWALIK
nr katalogowy: 26021
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-5
Wytrzymałość na rozciąganie oraz ścinanie drewna dębowego i bukowego zaatakowanego przez owady The strength on stretching and shear wood of oak and beech,
Henryk Żelazny
Bartłomiej Bednarz
nr katalogowy: 105680
10.15199/33.2017.05.44
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Imbir na zimowe dni
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 23284
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nowa grupę klientów. Część czwarta. Owoce liofilizowane i jadalne kwiaty w cukiernictwie
nr katalogowy: 132514
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Lampy owadobójcze BEST PEST i ich zastosowanie
Artur Grotnik
nr katalogowy: 30762
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Wykorzystanie folii jadalnych w opakowaniach produktów mięsnych i spożywczych
MARIAN PANASIEWICZ
JACEK MAZUR
nr katalogowy: 151151
folie jadalne
opakowania produktów mięsnych
właściwości folii
edible foils
packaging of meat products
foil properties
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Jakość i efektywność: kolagenowe osłonki jadalne Fcase
nr katalogowy: 97364
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
UE ograniczy stosowanie pestycydów
nr katalogowy: 77391
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Sposoby restauratorów na owady
nr katalogowy: 138826
AURA 2023-11
„Dziwne owady”– gatunki obce obecne w Polsce
Marek SOLSKI
nr katalogowy: 145938
10.15199/2.2023.11.2
gatunki obce
inwazyjne gatunki obce
IGO
alien species
invasive alien species
IAS
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Wykorzystanie folii i powłok biodegradowalnych do przedłużania trwałości produktów
MIŁOSZ TRYMERS
MARTA ŻUK
KATARZYNA TKACZ
nr katalogowy: 149626
folie jadalnie
powłoki jadalne
trwałość żywności
ekstrakty roślinne
olejki eteryczne
edible films
edible coatings
shelf life
plant extracts
essential oils
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Chleb z robakami? – Nie, dziękuję!
nr katalogowy: 142587
AURA 2023-4
Robot do hodowli owadów
Lech Kryszałowicz
nr katalogowy: 142630
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Aspekty mikrobiologiczne produkcji mrożonek owoców
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67220
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Ciecze jonowe jako deterenty pokarmowe szkodników magazynowych
Jan Nawrot
Tomasz Klejdysz
nr katalogowy: 79423
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Pamiętajcie o ziołach
nr katalogowy: 51049
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Słodkie szopki bożonarodzeniowe w Rzeszowie
Małgorzata Słowińska
nr katalogowy: 140777
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych
nr katalogowy: 150005
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Kwiaty jadalne - właściwości prozdrowotne oraz potencjalne kierunki ich wykorzystania w przemyśle spożywczym
Paulina Nowicka
Igor Turkiewicz
Aneta Wojdyło
Karolina Tkacz
nr katalogowy: 111756
10.15199/64.2018.1.1
kwiaty jadalne
właściwości prozdrowotne
nutraceutyki
edible flowers
pro-health properties
nutraceuticals
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Zdradliwa zupa szczawiowa
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 70507
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Słodkie szopki bożonarodzeniowe w Rzeszowie
Małgorzata Słowińska
nr katalogowy: 140777
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-7-8
Klej
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 105376
AURA 2014-3
Pszczoła to wyjątek
nr katalogowy: 82672
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
VIII Kulinarny Festiwal Kwiatów Jadalnych
nr katalogowy: 145007
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-11
Zagospodarowanie i przetwarzanie odpadów poubojowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 87946
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Powłoki jadalne do minimalnie przetworzonych owoców i warzyw
Sabina Galus
nr katalogowy: 67209
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Bezpieczne grzybobranie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 93433
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Wykorzystanie odpadów poubojowych
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 148322
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Możliwości przedłużenia jakości mięsa z zastosowaniem biopolimerowych folii i powłok aktywnych
Adrianna PRZYBYSZEWSKA
Sabina GALUS
nr katalogowy: 148728
folie jadalne
powłoki ochronne
biopolimery
mięso
pakowanie aktywne
edible films
protective coatings
biopolymers
meat
active packaging
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-6
Zastosowanie bloków MultiGips w budownictwie sportowym
Tomasz Kania
nr katalogowy: 45059
AURA 2016-5
Idź do mrówki...
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 98266
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Jak owady i młyny zbożowe usprawniają zrównoważony rozwój
Dirk-Michael Fleck
nr katalogowy: 137017
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Chleb z robakami? – Nie, dziękuję!
nr katalogowy: 142509
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-4
Postęp w poznawaniu chemicznych zależności między roślinami a owadami
JURAJ HARMATHA
JAN NAWROT
nr katalogowy: 108114
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Feromony jako środki walki z owadami - szkodnikami lasów, sadów i upraw
TERESA BOLESŁAWSKA
MAREK CIEŚLAK
nr katalogowy: 107622
AURA 2016-10
Owady i ich rola w przyrodzie - kształtowanie wiedzy i postaw uczniów
\Katarzyna Potyrała
Małgorzata Kłyś
Piotr Bęba
Marcin M. Chrzanowski
nr katalogowy: 101271
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-9
Ekologiczne metody zwalczania szkodników w zakładach mięsnych
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 93931
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Program ochrony budynków zakładu mięsnego przed szkodnikami
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 92610
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Olejki eteryczne naturalne substancje antydrobnoustrojowe
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 44558
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Dobre ujęcie smaku
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 47116
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-2-3
Paczki jadalne, rośliny żarłoczne
nr katalogowy: 124551
AURA 2013-10
Rośliny jadalne łąk i pastwisk
Piotr BRĄGIEL
nr katalogowy: 79501
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Charakterystyka i właściwości osłonek naturalnych
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
Marlena Baryczka
Anna Dębczyńska
Łukasz Mroziński
nr katalogowy: 102456
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Bzyczący problem: co zrobić, by twój biznes nie padł jak mucha
nr katalogowy: 149997
AURA 2012-3
Wycinka pod pretekstem rewitalizacji
nr katalogowy: 66244
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Program ochrony przed szkodnikami
Łukasz Peła
nr katalogowy: 51254
AURA 2012-12
Świat zwierzęcy Polski na wybranych przykładach (2)
Elżbieta TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 72790
AURA 2023-1
Znaczenie pszczół dla środowiska i człowieka
Grzegorz Borsuk
nr katalogowy: 141425
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 2) Masa ziarnowa - skład i właściwości
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 117557
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-11
Procesy wykończalnicze z zastosowaniem nowoczesnych środków w celu nadawania tekstyliom cech barierowych przed owadami, kleszczami oraz mikroorganizmami
Izabela Oleksiewicz
Romualda Koźmińska
Elżbieta Duńska
nr katalogowy: 72645
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Owady źródło ekologicznego białka
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 64639
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-6
Przegląd wybranych zniszczeń biologicznych fotografii srebrowo-żelatynowych na podłożach celulozowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
Krystyna Pałubicka
nr katalogowy: 138043
10.15199/54.2022.6.2
papier
celuloza
pochodne celulozy
odbitki fotograficzne
negatywy
mikroorganizmy
pleśnie
owady
rybik cukrowy
paper
cellulose
cellulose derivatives
photographic prints
negatives
microorganisms
moulds
insects
silverfish
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-6
Przegląd wybranych zniszczeń biologicznych fotografii srebrowo-żelatynowych na podłożach celulozowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
Krystyna Pałubicka
nr katalogowy: 138043
10.15199/54.2022.6.2
papier
celuloza
pochodne celulozy
odbitki fotograficzne
negatywy
mikroorganizmy
pleśnie
owady
rybik cukrowy
paper
cellulose
cellulose derivatives
photographic prints
negatives
microorganisms
moulds
insects
silverfish
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-6
Przegląd wybranych zniszczeń biologicznych fotografii srebrowo-żelatynowych na podłożach celulozowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
Krystyna Pałubicka
nr katalogowy: 138043
10.15199/54.2022.6.2
papier
celuloza
pochodne celulozy
odbitki fotograficzne
negatywy
mikroorganizmy
pleśnie
owady
rybik cukrowy
paper
cellulose
cellulose derivatives
photographic prints
negatives
microorganisms
moulds
insects
silverfish
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
DEVRO jadalne osłonki najwyższej jakości
Małgorzata Ławniczak
nr katalogowy: 106582
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Ocena jakości zaprojektowanych jadalnych kubków żelowych
Dominika Chałupka
Anna Galińska
Angelika Kucharska
Ewelina Radzimsk
nr katalogowy: 123538
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nowa grupę klientów. Część czwarta. Owoce liofilizowane i jadalne kwiaty w cukiernictwie
nr katalogowy: 132514
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2010-1
Wykonanie okładziny ceramicznej na podłodze drewnianej na legarach
Wiktor Sikorski
nr katalogowy: 50766
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-14-15
Robotne i rodzinne
Jerzy Gmurczyk
nr katalogowy: 46611
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Lampy owadobójcze w zakładzie piekarskim i ciastkarskim
nr katalogowy: 99155
OPAKOWANIE 2012-10
Ryba owinięta w rybę, czyli jadalne opakowania
nr katalogowy: 71926
AURA 2015-6
Zwierzęta w służbie roślin
Piotr Skubała
nr katalogowy: 91632
10.15199/2.2015.6.5
AURA 2014-7
Wielka encyklopedia pszczelarstwa
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 85248
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Słodkie tradycje, czyli rzecz o najdziwniejszych deserach świata
nr katalogowy: 99156
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Opakowania jadalne na bazie polimerów
Joanna Kulikowska
nr katalogowy: 123396
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Przez żołądek do serca
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 108488
podroby jadalne
wątroba
nerki
serca
ozory
płuca
mózg
żołądki
jelita
wartość odżywcza
właściwości sensoryczne
wykorzystanie kulinarne
edible offal
liver
kidneys
heart
tongue
lungs
brain
stomach
gut
nutrition value
sensory properties
culinary use
AURA 2015-8
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 93145
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Interakcja, czyli słońce, plaża i...
Alina Koppa
Natalia Weimann
nr katalogowy: 69611
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Wykrywanie, monitorowanie i zwalczanie szkodników przechowywanych zbóż za pomocą pułapek feromonowych
nr katalogowy: 114139
feromon
feromon płciowy
feromon agregacyjny
zakłócenie komunikowania się płci
produkt przechowywany
monitoring
szkodnik.
pheromone
sex pheromone
aggregation pheromone
mating disruption
stored product
monitoring
pest.
AURA 2019-4
Owady w świecie kryzysu klimatycznego
Piotr Skubała
nr katalogowy: 119617
10.15199/2.2019.4.3
owady
zmiany klimatu
wymieranie
rolnictwo wielkoobszarowe
insects
climate change
extinction
large-scale agriculture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Alternatywne źródła białka w produkcji żywności
Beata Drużyńska
nr katalogowy: 145291
10.15199/65.2023.9.5
białko
białka jednokomórkowców
owady jadalne
algi
protein
unicellular proteins
edible insects
algae
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 81136
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
OLEJ - NIEZBĘDNY SKŁADNIK W DIECIE CZŁOWIEKA
nr katalogowy: 85530
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Rozwój sektora opakowań jadalnych
Justyna Kadzińska
Monika Janowicz
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 100967
10.15199/65.2016.7.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Walory mięsa jeszcze raz
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 128144
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
W dekoracji widać duszę cukiernika. ROZMOWA Z IGOREM ZARITSKIM, SZEFEM WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS
nr katalogowy: 131991
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Prawidłowa dieta czy pigułki? (Cz. I)
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76258
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Kalafior i brokuł - kwiaty jadalne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 93089
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Optymalizacja metod hodowli grzybni wybranych gatunków grzybów jadalnych
Katarzyna Miśkiewicz
Dorota Gendaszewska
Magdalena Lasoń-Rydel
nr katalogowy: 141535
10.15199/62.2023.1.4
metody hodowli grzybni
grzyby jadalne
optymalizacja metod hodowli
mycelium cultivation methods
edible mushrooms
optimization of cultivation methods
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Zwalczanie szkodników w metalowych silosach i wokół nich
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 58130
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Jak owady i młyny zbożowe usprawniają zrównoważony rozwój
Dirk-Michael Fleck
nr katalogowy: 137017
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Chleb z robakami? – Nie, dziękuję!
nr katalogowy: 142509
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Chleb z robakami? – Nie, dziękuję!
nr katalogowy: 142587
OPAKOWANIE 2014-10
Firma FPS zadebiutowała na targach Taropak
nr katalogowy: 87383
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Świat osłonek w przemyśle mięsnym
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 63176
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Dlaczego błonnik pokarmowy jest ważny w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 103588
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Jadalne osłonki w przemyśle spożywczym
Natalia Piaskowska
nr katalogowy: 92041
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
W dekoracji widać duszę cukiernika. ROZMOWA Z IGOREM ZARITSKIM, SZEFEM WARSAW ACADEMY OF PASTRY ARTS
nr katalogowy: 131991
AURA 2022-6
Aktualności Samorządowe
nr katalogowy: 137945
AUTO MOTO SERWIS 2020-7
Nowości
nr katalogowy: 135595
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
AURA 2024-4
Konie na straży rezerwatu
Ewa PALUSZKIEWICZ
nr katalogowy: 148192
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Ekologiczne opakowania dla gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 127621
żywność
gastronomia ekologia
opakowania biodegradowalne
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
opakowania jadalne
surowce
food
gastronomy ecology
biodegradable packaging
active packaging
smart packaging
edible packaging
raw materials
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
FOLIE KOLAGENOWE
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 145946
kolagen
osłonki
produkcja
collagen
casings
production
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Ozon w przetwórstwie mięsnym
Robert Muszański
nr katalogowy: 71043
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Co zagraża ziarnu zbóż w okresie przechowywania
Alicja Sułek
nr katalogowy: 60165
AURA 2010-8
Klimat się zmienia, pogoda zaskakuje
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 53468
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-3
Wpływ czasu obciążenia i oddziaływań atmosferycznych na połączenia w szkieletowych konstrukcjach drewnianych
Mikołaj Malesza
Czesław Miedziałowski
nr katalogowy: 58609
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-2
Diagnoza konstrukcji drewnianych podstawą właściwego ich wzmocnienia
Paweł Sulik
Anna Policińska-Serwa
nr katalogowy: 57514
AURA 2024-4
Wiosna się wysusza
Anna SIERPIŃSKA
nr katalogowy: 148189
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-5
Pestycydy są wszędzie
Jolanta Czudak
nr katalogowy: 148771
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne novel food – wiodący trend ostatnich lat
Joanna Markowska
Agnieszka Tyfa
Anna Drabent
nr katalogowy: 150454
10.15199/65.2024.9.3
nowa żywność
bezpieczeństwo zdrowotne
ustawodawstwo
fermentacja precyzyjna
mięso hodowlane
glony
mykoproteiny
owady
novel foods
health safety
legislation
precision fermentation
cultured meat
algae
mycoproteins
insects
AURA 2024-7
Rola roślin jaskrowatych w zwiększaniu bioróżnorodności terenów wiejskich i zurbanizowanych
Marek KOPACKI
nr katalogowy: 149591
10.15199/2.2023.7.1
zapylacze
bioróżnorodność
rodzina Ranunculaceae
pollinators
biodiversity
Ranunculaceae family
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Osłonki do wędlin
Fabian Magda
nr katalogowy: 75374
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Zawartość histaminy w warzywach surowych i gotowanych
Barbara Czerniejewska-Surma
Dominika Plust
Zdzisław Domiszewski
Grzegorz Bienkiewicz
Gabriela Bojdo
Orina Surma
nr katalogowy: 65498
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Osłonki do wędlin
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 72539
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Filmy i powłoki skrobiowe do żywności
Ewelina Basiak
Sabina Galus
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 67950
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Charakterystyka osłonek naturalnych i sztucznych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 92040
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Roślinne zasadzki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 91202
AURA 2014-7
W trosce o pszczoły
Stanisław Abramczyk
nr katalogowy: 85242
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Zagrożenia mikrobiologiczne produktów owocowych i warzywnych
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 85103
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-9
Główne zanieczyszczenia mikrobiologiczne odcieków składowiskowych
Mirosław Szyłak-Szydłowski
Anna Grabińska-Łoniewska
nr katalogowy: 54081
AURA 2019-9
Klony i ich skrzydlate nasiona
Małgorzata Falencka -Jabłońska
nr katalogowy: 122148
AURA 2016-2
Biodegradacja związków ropopochodnych w glebie
Ewelina Jamróz
nr katalogowy: 96489
10.15199/2.2016.2.1
AURA 2015-10
Propozycja zajęć dla dzieci w wieku przedszkolnym oraz uczniów na poziomie edukacji wczesnoszkolnej
Elżbieta Tyralska-Wojtycza
nr katalogowy: 94115
AURA 2015-2
Treści ekologiczne i z ochrony przyrody w części matematyczno-przyrodniczej egzaminu gimnazjalnego (3)
Elżbieta Tyralska -Wojtycza
nr katalogowy: 89321
AUTO MOTO SERWIS 2022-2
Filtry powietrza w układach dolotowych silników spalinowych o zapłonie iskrowym
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 136679
AURA 2023-10
50 lat temu ukazał się pierwszy numer AURY!
nr katalogowy: 145435
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Opakowania do żywności - wymagania, kontrowersje i trendy
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 119419
10.15199/65.2019.3.8
bezpieczeństwo
tworzywa sztuczne
biodegradowalność
opakowania jadalne
safety
plastics
biodegradability
edible packages
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Zastosowanie kwiatów jadalnych o różnym zabarwieniu do produkcji innowacyjnych wyrobów ciastkarskich
Beata Chmielewska
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 149826
10.15199/61.2024.4.5
suszone kwiaty jadalne
ciastka kruche
ciastka biszkoptowe
cyfrowa analiza barwy
cechy organoleptyczne
dried edible flowers
shortbread cookies
sponge cookies
digital color analysis
organoleptic characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Gryzki (Psocoptera) - ich szkodliwość w magazynach zbożowych i zwalczanie
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 113065
gryzki
psotniki
Psocoptera
szkodnik
zboże
przechowywane produkty
zwalczanie szkodników.
Psocids
Psocoptera
pest
grain
stored products
pest control.
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH