Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Polacy nie ufają alternatywnym źródłom białka
nr katalogowy: 149404
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Próby wykorzystania do produkcji pasz białka pochodzącego z owadów
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 102723
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Polacy nie ufają alternatywnym źródłom białka
nr katalogowy: 150004
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Mąki z żyta i pszenżyta na cele przemysłowe
nr katalogowy: 63582
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Białka - charakterystyka, właściwości i ich alternatywne źródła
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Paulina Mitrosz
nr katalogowy: 117679
10.15199/65.2018.12.6
źródła białka
białka alternatywne
właściwości funkcjonalne
produkcja żywności
sources of protein
alternative proteins
functional properties
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Alternatywne źródła białka w produkcji żywności
Beata Drużyńska
nr katalogowy: 145291
10.15199/65.2023.9.5
białko
białka jednokomórkowców
owady jadalne
algi
protein
unicellular proteins
edible insects
algae
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-3
Sześciofluorek siarki i gazy alternatywne jako izolacja w urządzeniach elektroenergetycznych wysokiego napięcia
Aleksandra Rakowska
Krzysztof Siodła
nr katalogowy: 136825
10.15199/74.2022.3.1
izolacja gazowa
sześciofluorek siarki
gazy alternatywne
gas insulation
sulfur hexafluoride
alternative gases
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-3
Sześciofluorek siarki i gazy alternatywne jako izolacja w urządzeniach elektroenergetycznych wysokiego napięcia
Aleksandra Rakowska
Krzysztof Siodła
nr katalogowy: 136825
10.15199/74.2022.3.1
izolacja gazowa
sześciofluorek siarki
gazy alternatywne
gas insulation
sulfur hexafluoride
alternative gases
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-3
Sześciofluorek siarki i gazy alternatywne jako izolacja w urządzeniach elektroenergetycznych wysokiego napięcia
Aleksandra Rakowska
Krzysztof Siodła
nr katalogowy: 136825
10.15199/74.2022.3.1
izolacja gazowa
sześciofluorek siarki
gazy alternatywne
gas insulation
sulfur hexafluoride
alternative gases
CHŁODNICTWO 2004-1-2
Alternatywne metody chłodzenia procesorów komputerów osobistych typu PC
ROBERT MATYSKO
TADEUSZ BOHDAL
nr katalogowy: 678
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Właściwości funkcjonalne białek owadów jadalnych i ich wykorzystanie w przemyśle spożywczym
Dorota Nałęcz
nr katalogowy: 149403
10.15199/65.2024.7.5
owady jadalne
alternatywne białka
właściwości funkcjonalne
nowa żywność
edible insects
alternative proteins
functional properties
novel food
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-6
Paliwa alternatywne w przemyśle cementowym
Krystyna Wiśniewska
nr katalogowy: 2554
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-3
Sześciofluorek siarki i gazy alternatywne jako izolacja w urządzeniach elektroenergetycznych wysokiego napięcia
Aleksandra Rakowska
Krzysztof Siodła
nr katalogowy: 136825
10.15199/74.2022.3.1
izolacja gazowa
sześciofluorek siarki
gazy alternatywne
gas insulation
sulfur hexafluoride
alternative gases
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Technologie otrzymywania i kierunki zastosowań paliw alternatywnych otrzymywanych z odpadów
Aleksander Sobolewski
Ryszard Wasielewski
Krzysztof Dreszer
Sławomir Stelmach
nr katalogowy: 20297
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-11
Alternatywne technologie petrochemiczne
MARIAN TANIEWSKI
nr katalogowy: 28471
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-8
Alternatywne gazy – wyzwania eksploatacyjne
Mirosław Kuchta
nr katalogowy: 138841
10.15199/74.2022.8.2
gaz alternatywny
zero emisji
gospodarka gazem
alternative gas
zero emission concept
gas handling
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Kriogenika jako alternatywne rozwiązanie w zakresie zamrażania
Adam Ziernik
nr katalogowy: 127660
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Kriogenika jako alternatywne rozwiązanie w zakresie zamrażania
Adam Ziernik
nr katalogowy: 127660
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Sposoby zwiększania wartości odżywczej białka produktów zbożowych Cz. II . Odpowiednie łączenie produktów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 65581
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-2
Wpływ zawartości białka w pszenicy durum na jej własności przemiałowe
nr katalogowy: 24130
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Sześciofluorek siarki a ochrona środowiska
Aleksandra Rakowska
Krzysztof Siodła
nr katalogowy: 139773
10.15199/48.2022.10.53
izolacja gazowa
sześciofluorek siarki
gazy alternatywne
ochrona środowiska.
gas insulation
sulfurhexafluoride
alternative gases
environment protection.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Sześciofluorek siarki a ochrona środowiska
Aleksandra Rakowska
Krzysztof Siodła
nr katalogowy: 139773
10.15199/48.2022.10.53
izolacja gazowa
sześciofluorek siarki
gazy alternatywne
ochrona środowiska.
gas insulation
sulfurhexafluoride
alternative gases
environment protection.
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Wartość odżywcza wędlin
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sposoby zwiększania wartości odżywczej białka produktów zbożowych Cz. I. Wzbogacanie w produkty będące źródłem aminokwasów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64965
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-7
Alergia na białka mleka a procesy technologiczne. Mleko krowie jest bardzo zdrowe, ale nie dla wszystkich
M. Ziarno
nr katalogowy: 20772
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Zmiany zawartości białka w sokach podczas procesu oczyszczania
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 64435
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-2
Cementownie są stałym i ważnym elementem polskiego systemu gospodarki odpadami
nr katalogowy: 130513
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Wpływ dodatków białkowych na jakość makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79517
GOSPODARKA WODNA 2014-9
Alternatywne źródła zaopatrzenia w wodę
WOJCIECH DĄBROWSKI
MARIA KANIEWSKA
BARBARA DĄBROWSKA
nr katalogowy: 86463
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Zawartość białka a ilość glutenu - na podstawie badań ZPZiP IBPRS
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 72901
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Czy lody wysokobiałkowe oraz bez dodatku cukrów zagoszczą na stałe w witrynach z lodami rzemieślniczymi?
Katarzyna Laure-Lewandowska
nr katalogowy: 138268
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Nie tylko na Święto Dziękczynienia
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 31174
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-4-5
Powłoki antykorozyjne alternatywne dla powłok kadmowych
GINTER NAWRAT
WOJCIECH SIMKA
ARTUR MACIEJ
ŁUKASZ NIEUŻYŁA
MAŁGORZATA ORŁOWSKA
nr katalogowy: 42876
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-3
Produkcja wyrobów makaronowych z dodatkiem mąki żytniej
nr katalogowy: 33832
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-24
Oprogramowanie alternatywne
Tadeusz Szafarz
nr katalogowy: 23030
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-7-8
System nieciągłego ładowania baterii
Tomasz Wojda
nr katalogowy: 7614
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-10
Energoelektronika nowe problemy
S. Januszewski
nr katalogowy: 1230
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Zarodki pszenne
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14002
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nowa grupę klientów. Część czwarta. Owoce liofilizowane i jadalne kwiaty w cukiernictwie
nr katalogowy: 132514
GAZETA CUKROWNICZA 2004-2-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 1426
GAZETA CUKROWNICZA 2004-2-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 1425
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Białka serwatkowe - zdrowie i funkcjonalność
K. Grabiński
M. Przedpełski
nr katalogowy: 7081
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Wykorzystanie glutenu witalnego w piekarstwie
nr katalogowy: 79009
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Białka rzepaku możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
Magdalena Maszewska
nr katalogowy: 110549
10.15199/65.2017.11.5
białka rzepaku
wartość odżywcza
właściwości funkcjonalne
izolowanie białek
rapeseed’
s protein
nutritional value
functional properties
protein isolations
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-2
Analiza metod ekonomicznych stosowanych w elektroenergetyce
Jerzy Marzecki
Piotr Sawicki
nr katalogowy: 21150
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Reaktory strukturalne dla procesów dopalania katalitycznego
Andrzej Kołodziej
Joanna Łojewska
Mieczysław Jaroszyński
nr katalogowy: 20306
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Alternatywne surowce fosforowe
Zbigniew Wzorek
nr katalogowy: 20237
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-4
Alternatywne źródła energii w rozwoju energetyki Rosji
nr katalogowy: 7556
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Rośliny strączkowe mogą wspomóc bilans zbożowy
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 66134
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Zarodki jęczmienne i owsiane - cennym źródłem witamin i składników odżywczych
nr katalogowy: 59407
CHŁODNICTWO 2005-3
Mięso ryb jest nie tylko źródłem białka
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 8634
CHŁODNICTWO 2005-4
Alternatywne czynniki chłodnicze dla R22
Grzegorz Krzyżaniak
Norbert Stockfish
nr katalogowy: 8640
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2006-3
Podstawy fotogrametrii satelitarnej w zakresie pozyskiwania i geometrycznego przetwarzania pojedynczych obrazów VHRS. Cz. I
Wiesław Wolniewicz
nr katalogowy: 18791
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Alternatywne możliwości wykorzystania twardych odmian pszenicy o obniżonej jakości
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 6332
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Dieta a skóra (cz. 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 134228
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-6
Stan i perspektywy przemysłu cementowego w Polsce; Paliwa alternatywne w przemyśle cementowym
K. Wiśniewska
nr katalogowy: 2553
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-9
Oczyszczalnie roślinnoglebowe jako alternatywne rozwiązanie problemu oczyszczania ścieków na terenach wiejskich
KRZYSZTOF KUCZEWSKI
KATARZYNA PAWĘSKA
nr katalogowy: 9302
GAZETA CUKROWNICZA 2011-2
Określenie stopnia usunięcia białka z soku surowego podczas progresywnego nawapniania
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 59057
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Ab ovo(II)
nr katalogowy: 69666
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Białka w lodach
Elżbieta Polak
Joanna Markowska
nr katalogowy: 97867
10.15199/65.2016.4. 3
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
WYKORZYSTANIE ANALIZY KOMPUTEROWEJ w badaniu sekwencji miozyn wybranych gatunków zwierząt jako potencjalnego źródła biologicznie aktywnych peptydów
Justyna Bucholska
nr katalogowy: 144572
białka
miozyny
biologicznie aktywne peptydy
proteoliza
analiza komputerowa
proteins
myosins
biologically active peptides
proteolysis
computer analysis
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Kasze z obniżoną zawartością węglowodanów (m.in. dla diabetyków)
nr katalogowy: 44899
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Możliwości zastosowania makaronów w celu poprawy jakości białka różnych potraw
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86412
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 9)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 136184
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-1
Wykorzystanie energii wiatru
nr katalogowy: 32485
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-6
Roto Sunroof alternatywne źródło energii
nr katalogowy: 35847
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Białka pochodzenia zwierzęcego jako alergeny pokarmowe
BARBARA WRÓBLEWSKA
nr katalogowy: 31936
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Tłuszcze - konieczne w diecie, czy niepotrzebna bomba kaloryczna?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 115189
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Zmiany w żywieniu trzody chlewnej zapewniające ograniczenie emisji związków azotowych do środowiska
EUGENIUSZ R. GRELA
EDYTA KOWALCZUK
KAROL RUDNICKI
nr katalogowy: 44477
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-7
Alternatywne kanały dystrybucji żywności w Polsce
WACŁAW SZYMANOWSKI
nr katalogowy: 27936
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-5
Wyjścia półprzewodnikowe
nr katalogowy: 83947
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Znaczenie białka ziarna zbóż i jego wartość biologiczna w diecie ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 146325
białko
wartość biologiczna białka
białko roślinne
białko zbóż
produkty wysokobiałkowe
protein
biological value of protein
vegetable protein
cereal protein
high-protein products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Odkryj świat niemodyfikowanej soi z Soy Austria®!
nr katalogowy: 150102
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Metody wykrywania i oznaczania GMO Cz. II. Techniki immunodiagnostyczne
Marta Słowianek
nr katalogowy: 71980
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych Peptydy na tropie...
Magdalena Montowska
nr katalogowy: 104683
10.15199/65.2017.3.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Stabilizacja monomerycznej cystatyny z białka jaja kurzego
Krzysztof Gołąb
Jakub Gburek
Katarzyna Juszczyńska
Tadeusz Trziszka
Antoni Polanowski
nr katalogowy: 68149
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Metody oznaczania zawartości białka i wskaźnika sedymentacyjnego Zeleny'ego
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 98706
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Preparaty białek serwatkowych właściwości funkcjonalne i zastosowanie
Bogdan Dec
nr katalogowy: 90143
10.15199/65.2015.3.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-2
Anachronizmy w koncepcji oceny jakościowej ziarna i przetworów zbożowych. Gluten
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 32964
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Jakość technologiczna słodów niskobiałkowych
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 121518
10.15199/64.2019.7.3
słody niskobiałkowe
jakość technologiczna
low protein malts
technological quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Przemiał żyta i pszenżyta na cele przemysłowe
nr katalogowy: 27177
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-7-8
Metody efektywnego wymiarowania zbiorników grawitacyjno-podciśnieniowych
Maciej Mrowiec
Adam Kisiel
nr katalogowy: 36355
SZKŁO I CERAMIKA 2010-3
Nowy Pilkington Profilit Wave - pierwsze szkło profilowe o pofalowanej powierzchni
nr katalogowy: 53259
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-9
Papier z wodorostów? DS Smith rozważa możliwość wykorzystania alternatywnego źródła włókien
nr katalogowy: 133598
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 66658
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-11
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 123181
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Chleb z robakami? – Nie, dziękuję!
nr katalogowy: 142587
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-11
Zastosowanie technik immunoenzymatycznych i mikrofluidycznych do amperometrycznego oznaczania stężenia białka C-reaktywnego
ANNA BARANIECKA
BEATA KAZIMIERCZAK
J. KRUK
DOROTA G. PIJANOWSKA
WŁADYSŁAW TORBICZ
nr katalogowy: 47729
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Gluten - nie zawsze znaczy to samo
Anna Wojtasik
nr katalogowy: 60019
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Wpływ obróbki termicznej na jakość białka produktów zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66832
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-4
Alternatywne surowce do wytwarzania węglowodorów aromatycznych BTX
ZDZISŁAW BOROWIEC
nr katalogowy: 41319
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-1
Kolektory słoneczne jako alternatywne źródło energii
Małgorzata Popiołek
nr katalogowy: 32514
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Alternatywne kanały dystrybucji żywności w polskim handlu hurtowym
WACŁAW SZYMANOWSKI
nr katalogowy: 31135
GOSPODARKA WODNA 2008-10
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
Anita Radziszewska
Katarzyna Tyczko
nr katalogowy: 38503
AURA 2007-4
Gospodarowanie odpadami medycznymi (2)
TOMASZ SADOWSKI
GRZEGORZ ŚWIDERSKI
WŁODZIMIERZ LEWANDOWSKI
nr katalogowy: 25554
OPAKOWANIE 2007-3
O drukach zabezpieczonych w Warszawie
nr katalogowy: 24806
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-5
Katalityczne zastosowania azotków i węglików metali przejściowych
AGNIESZKA SZYMAŃSKA
MAREK LEWANDOWSKI
nr katalogowy: 28557
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Kriogenika jako alternatywne rozwiązanie w zakresie zamrażania
Adam Ziernik
nr katalogowy: 127660
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-2
Z półki księgarskiej - Jerzy Taubman WĘGIEL I ALTERNATYWNE ŹRÓDŁA ENERGII. PROGNOZY NA PRZYSZŁOŚĆ
nr katalogowy: 65834
CHŁODNICTWO 2010-6
Firmy serwisowe w branży chłodniczej i użytkownicy potwierdzają: Konwersja na czynniki alternatywne w stosunku do R22 jest łatwa i niedroga
nr katalogowy: 52541
CHŁODNICTWO 2023-1
Problemy związane z przejściem na alternatywne czynniki chłodnicze
Maksim Talyzin
nr katalogowy: 142005
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Badania przyczyn nadwrażliwości na składniki pszenicy oraz możliwości uzyskania lepiej tolerowanych odmian
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 99933
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Jakie przemiany zachodzą podczas fermentacji kwasowej ciasta żytniego?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 58705
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-3
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107222
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Skład chemiczny, wartość żywieniowa i możliwości wykorzystania owsa i jego przetworów
nr katalogowy: 59416
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Zależność pomiędzy zawartością białka a cechami jakościowymi ziarna i mąki z pszenicy ozimej, w konwencjonalnym i ekologicznym systemie uprawy
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 98705
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-4
Współczesne kierunki badań w zakresie optymalizacji złożonych procesów metalurgicznych
ANDRZEJ STANISŁAWCZYK
ŁUKASZ RAUCH
JAN KUSIAK
nr katalogowy: 34267
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-3
Krajowy rynek CNG na tle wybranych rynków europejskich
Agnieszka Janas
Adam Szurlej
nr katalogowy: 33497
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-11
Wysuszone osady ściekowe jako paliwo alternatywne dla cementowni na przykładzie instalacji w Karlstadt
Aleksander Suszyński
Agnieszka Szramuk
nr katalogowy: 39125
AURA 2007-2
Alternatywne rozwiązanie w zakresie spalania paliw stałych w urządzeniach grzewczych
ANDRZEJ PRZYBYLIK
nr katalogowy: 24013
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Katalityczne spalanie gazu ziemnego i biogazu nie emitujące tlenku azotu
ANDRZEJ MACHOCKI
BEATA STASIŃSKA
ANDRZEJ DENIS
nr katalogowy: 28789
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-4
Alternatywne metody oceny rozprzestrzeniania ognia przez otuliny instalacyjne
Bartłomiej Krzysztof Papis
Paweł Sulik
nr katalogowy: 113352
10.15199/33.2018.04.43
instalacje grzewcze
instalacje klimatyzacyjne
instalacje wentylacyjne
otuliny rur
otuliny instalacyjne
reakcja na ogień
rozprzestrzenianie ognia
bezpieczeństwo pożarowe.
heating systems
air-conditioning systems
ventilation systems
pipe covering
heat insulations
reaction to fire
fire spread
fire safety
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Ocena właściwości wypiekowych produktów przemiału pszenicy przy użyciu metod spektroskopowych
nr katalogowy: 143477
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Produkcja wyrobów makaronowych z dodatkiem mąki żytniej i mąki pszennej ciemnej
nr katalogowy: 60740
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Czy mięso zostanie wyparte z naszej diety przez jego substytuty?
Martyna Batorska
nr katalogowy: 132617
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Makarony z ciemnej mąki pszennej i wzbogacone błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 54197
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Rosnące zapotrzebowanie na białko zwierzęce może stanowić zagrożenie dla środowiska naturalnego
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142590
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-8
Etanol, mit czy paliwo przyszłości?
Ludwik M. Bednarz
nr katalogowy: 37036
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-5
Przykłady instalacji odnowy wody ze ścieków miejskich
Monika Solecka
Józef Stanisław Szopa
nr katalogowy: 35117
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Czynniki alternatywne - spotkanie branży chłodniczej
nr katalogowy: 93058
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Biochemiczne metody identyfikacji mikroorganizmów zanieczyszczających żywność
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 74714
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nowa grupę klientów. Część czwarta. Owoce liofilizowane i jadalne kwiaty w cukiernictwie
nr katalogowy: 132514
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Pozyskiwanie i charakterystyka jakości mięsa bizona
Iwona Chwastows a-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Rafał Winarski
nr katalogowy: 117813
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Analizatory do pomiaru białka, azotu, wilgoci, tłuszczu i cukru
nr katalogowy: 55114
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Rosnące zapotrzebowanie na białko zwierzęce może stanowić zagrożenie dla środowiska naturalnego
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 142590
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Precyzja wyników oznaczania zawartości białka i ilości glutenu za pomocą urządzeń pomiarowych techniki NIR
Anna Szafrańska
Jadwiga Rothkaehl
Ewa Jastrzębska
nr katalogowy: 111945
jakość ziarna
pszenica
precyzja metody
technika bliskiej podczerwieni
quality of grain
wheat
precision of the method
near infrared technique
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na wybrane cechy jakościowe owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 148053
10.15199/61.2024.2.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
mrożenie
tekstura
jakość
gluten-free oat bread
transglutaminase
freezing
texture
quality
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-11
Charakterystyka współpracy grubych warstw perowskitowych z elektrolitami stałymi na bazie tlenku cyrkonu i tlenku ceru
BARBARA GRÖGER
JAN KULAWIK
DOROTA SZWAGIERCZAK
nr katalogowy: 39649
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Pasze alternatywne Możliwości uwzględnienia zasad zrównoważonego rozwoju w hodowli świń
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 96596
CHŁODNICTWO 2023-1
Problemy związane z przejściem na alternatywne czynniki chłodnicze
Maksim Talyzin
nr katalogowy: 142005
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Nie tylko jajecznica
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 75773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Dieta a skóra (cz. 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 134228
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Chleb z robakami? – Nie, dziękuję!
nr katalogowy: 142509
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Drożdże modyfikowane genetycznie
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 80676
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Upostaciowane białko sojowe w paluszkach z mięsa kurcząt
Aneta Cegiełka
Tomasz Sawicki
nr katalogowy: 63782
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Effect of fosforylation on aggregation of chicken egg white cystatin. Wpływ fosforylacji na agregację cystatyny z białka jaja kurzego
Andrzej Horowski
Krzysztof Gołąb
Katarzyna Juszczyńsk
Tadeusz Trziszka
Antoni Polanowski
Jakub Gburek
nr katalogowy: 75933
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Czy łubin może stać się polską soją?
Magdalena Zielińska-Dawidziak
Eleonora Lampart-Szczapa
nr katalogowy: 103658
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Modułowy system ochrony rozproszonej sieci informatycznej w oparciu o silne i alternatywne uwierzytelnianie z wykorzystaniem metod biometrycznych
Szczepan PASZKIEL
Dariusz ZMARZŁY
Aleksandra KAWALA
Marek SZMECHTA
nr katalogowy: 33494
CHŁODNICTWO 2014-1
REAL Alternatives Innowacyjny projekt szkoleniowy dla branży chłodnictwa i klimatyzacji
nr katalogowy: 82217
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-4
INFORMATOR GŁÓWNEGO URZĘDU NADZORU BUDOWLANEGO
nr katalogowy: 131337
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Alternatywne źródła zasilania dla piekarni i cukierni oraz optymalizacji cen gazu i prądu
nr katalogowy: 143449
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Możliwość wykorzystania drożdży pofermentacyjnych w produkcji autolizatów drożdżowych
Bartłomiej Podpora
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 50728
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Mąki z roślin strączkowych alternatywą i uzupełnieniem mąki pszennej
nr katalogowy: 79013
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Sposoby zwiększania wartości odżywczej makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78277
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Możliwości wykorzystania różnych mąk w produkcji makaronów bezglutenowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 77120
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Chemiczno-termiczna metoda wstępnej izolacji bioaktywnych protein białka jaja
Teresa Skiba
Wiesław Kopeć
Łukasz Bobak
nr katalogowy: 67004
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Albuminy mleka właściwości fizykochemiczne i funkcje biologiczne
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 80057
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Zmiany zawartości składników błonnika i metabolitów polarnych w jasnej mące pszennej, uzyskanej z ziarna odmian pszenicy uprawianych na przestrzeni ostatnich 200 lat w Wielkiej Brytanii
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 126425
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Soja - dodatek do przetworów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 103664
DOZÓR TECHNICZNY 2007-6
Środki łączności ze służbami ratowniczymi w dźwigach nowych i modernizowanych w świetle normy PN-EN 81-28:2004 i rozwiązania alternatywne
WOJCIECH RELIDZYŃSKI
nr katalogowy: 31068
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Samodział
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 128661
ELEKTROINSTALATOR 2024-5
TRÓJPOŁOŻENIOWE MODUŁOWE PRZEŁĄCZNIKI ZASILANIA SSQ I-0-II – SIEĆ-AGREGAT PRODUKCJI ETI POLAM OD 25 A DO 125 A
nr katalogowy: 148741
AURA 2009-7
Rośliny motylkowe - walory użytkowe
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 45522
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Nowe asortymenty makaronu – wpływ dodatku warzyw i białka roślinnego na jego jakość
nr katalogowy: 49102
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Układ białkowy pszenicy – chemia i technologia. Kreatywne działania
Mieczysław Jank iewicz
nr katalogowy: 48388
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
XXXIV Konferencja w Krynicy Morskiej
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 77284
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 9)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 136184
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Ziarno pszenicy - zawartość białka a ilość glutenu
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 88260
AURA 2010-6
Rozmawiajmy o energii atomowej
Jolanta ZIENTEK-VARGA
nr katalogowy: 52178
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Samodział
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 128661
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Alternatywne źródła zasilania dla piekarni i cukierni oraz optymalizacji cen gazu i prądu
nr katalogowy: 143449
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-8
Aktualności Ośrodka Mediacyjnego SGP
Elżbieta Orłowska
Andrzej Zaręba
nr katalogowy: 144381
ELEKTROINSTALATOR 2024-8-9
ELEKTROMOBILNOŚĆ I PALIWA ALTERNATYWNE W POLSCE DO 2030 R.
nr katalogowy: 150245
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Przydatność technologiczna słodów typu pilzneńskiego z ziarna o nadmiernej zawartości białka
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Ewa Trzepizur
Andrzej Dawidowicz
nr katalogowy: 108398
ziarno
słód
brzeczka
wydajność warzelni
grain
malt
wort
mashing efficiency
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Naturalnie szkodliwe
nr katalogowy: 141816
produkty pochodzenia roślinnego
substancje antyodżywcze
kwas szczawiowy
kwas fitynowy
tioglikozydy
biodostępność
składniki mineralne
białka
witaminy
products of plant origin
anti-nutritional substances
oxalic acid
phytic acid
thioglycosides
bioavailability
minerals
protein
vitamins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Przełamać lody
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18493
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Ekstruzja nasion soi
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 13978
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-10
Aldec G2 - krok w przyszłość
nr katalogowy: 7199
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Ekstruzja nasion soi
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 13978
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Mechaniczna modyfikacja własności użytkowych mąki pszennej
nr katalogowy: 56218
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Pierwsza dama obiadu(II)
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 92437
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Zawartość białka i składników mineralnych w ziarnie pszenicy klasyfikowanym na sitach
Katarzyna Wojtkowiak
Małgorzata Warechowska
Agnieszka Markowska-Mendik
nr katalogowy: 128493
10.15199/62.2020.10.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Zawartość białka i składników mineralnych w ziarnie pszenicy klasyfikowanym na sitach
Katarzyna Wojtkowiak
Małgorzata Warechowska
Agnieszka Markowska-Mendik
nr katalogowy: 128493
10.15199/62.2020.10.9
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-3
Białka decydujące o stabilności piany piwa
E. Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 20663
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-10
Skóra - naturalny materiał włókienniczy
J. Skiba
nr katalogowy: 6120
AURA 2012-10
Czas peptydów
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 71254
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Wady lodów
Zbigniew Szymko
nr katalogowy: 59346
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Komosa ryżowa (Chenopodium quinoa Willd.) nadzieją dla regionów o trudnym klimacie Część II. Wartość odżywcza i zastosowanie
Beata Marchand
nr katalogowy: 102713
OPAKOWANIE 2017-7
Szanse i zagrożenia globalnego rynku pojemników szklanych
nr katalogowy: 107508
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Nowe alternatywne kierunki w produkcji soków - czyli jak zrobić sok naturalnie mętny najwyższej jakości
nr katalogowy: 51265
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Wywiad z Panem mgr. inż. Józefem Węgreckim, członkiem Zarządu ds. operacyjnych PKN ORLEN SA. Wodór – alternatywne paliwo przyszłości
nr katalogowy: 129118
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Wywiad z Panem mgr. inż. Józefem Węgreckim, członkiem Zarządu ds. operacyjnych PKN ORLEN SA. Wodór – alternatywne paliwo przyszłości
nr katalogowy: 129118
OPAKOWANIE 2022-4
Xeikon wprowadza nową formułę tonera
nr katalogowy: 137317
ELEKTROINSTALATOR 2023-2
POWSTAJE LABORATORIUM TECHNOLOGII WODOROWYCH
nr katalogowy: 142134
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH