Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Nowe książki
nr katalogowy: 48614
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Magazyn wyrobów gotowych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 120751
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
WYKORZYSTANIE DOSTĘPNYCH ON-LINE programów prognostycznych oraz bazy danych ComBase do oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 140663
mikrobiologia prognostyczna
narzędzia on-line
L. monocytogenes
wieprzowina
predictive microbiology
on-line tools
L. monocytogenes
pork meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
WYKORZYSTANIE DOSTĘPNYCH ON-LINE programów prognostycznych oraz bazy danych ComBase do oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 140663
mikrobiologia prognostyczna
narzędzia on-line
L. monocytogenes
wieprzowina
predictive microbiology
on-line tools
L. monocytogenes
pork meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
WYKORZYSTANIE DOSTĘPNYCH ON-LINE programów prognostycznych oraz bazy danych ComBase do oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 140663
mikrobiologia prognostyczna
narzędzia on-line
L. monocytogenes
wieprzowina
predictive microbiology
on-line tools
L. monocytogenes
pork meat
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Produkt jako instrument marketingu
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 42381
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Stabilność przechowalnicza granulatu chmielowego
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 137296
10.15199/64.2022.2.1
chmiel
przechowywanie
utlenianie
HSI
hops
storage
oxidation
HIS
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Stabilność przechowalnicza granulatu chmielowego
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 137296
10.15199/64.2022.2.1
chmiel
przechowywanie
utlenianie
HSI
hops
storage
oxidation
HIS
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-11
COMPONENTS OF ENERGY STORAGE RATE DURING PLASTIC DEFORMATION AND THEIR IDENTIFICATION
WIERA OLIFERUK
MICHAŁ MAJ
nr katalogowy: 48063
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Właściwości fizykochemiczne preparatu AZS-GEN 250 SC zawierającego azoksystorbinę po dwóch latach przechowywania
Katarzyna Szwedziak
Żaneta Grzywacz
Łukasz Biłos
Sławomir Tomaszewski
nr katalogowy: 119078
10.15199/62.2019.3.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-4
Prognozowanie krótkoterminowe obciążeń systemów elektroenergetycznych z wykorzystaniem rozmytych drzew regresyjnyc
Grzegorz DUDEK
nr katalogowy: 83831
10.12915/pe.2014.04.024
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Struktura produktu hotelowego
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 119007
istota produktu
potrzeba
produkt
produkt fakultatywny
produkt podstawowy
produkt potencjalny
produkt poszerzony
produkt rzeczywisty
produkt wzbogacony
rdzeń produktu
struktura produktu
usługa
usługa hotelarska
product essence
need
product
optional product
basic product
potential product
extended product
real product
enriched product
product core
product structure
service
hotel service
CHŁODNICTWO 2012-9
Wpływ blanszowania na wybrane wyróżniki jakości przechowywanych zamrożonych korzeni chrzanu
Dariusz Góral
Franciszek Kluza
Katarzyna Kozłowicz
nr katalogowy: 71022
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Wykorzystanie metod sorpcyjnych w ocenie wpływu zamrażalniczego przechowywania chleba na świeżość miękiszu
Aneta Ocieczek
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 57680
CHŁODNICTWO 2016-11
Ocena stabilności barwników chlorofilowych i karotenoidowych w czasie przechowywania mrożonego szpinaku
Tomasz Pukszta
Aneta Ocieczek
Dagmara Grygiel
nr katalogowy: 102543
10.15199/8.2016.11.1
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Towaroznawcza ocena wpływu opakowania na jakość ciastek kruchych w aspekcie pomiaru zawartości wody
Małgorzata KOWALSKA
Sławomir JANAS
Magdalena PAŹDZIOR
nr katalogowy: 116062
10.15199/48.2018.9.20
opakowanie
zawartość wody
ciastka kruche
pomiar masy
jakość produktu
packaging
water content
shortbread cookies
mass measurement
product quality
CHŁODNICTWO 2010-4
Stabilność oksydacyjna przetworów z mięsa wieprzowego bez dodatku azotanów w czasie zamrażalniczego przechowywania
Lucjan Krala
Anna Bagnowska
Zbigniew Irzyniec
nr katalogowy: 51211
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Ammonium ionic liquids containing an ester group as stored product insect antifeedants Amoniowe ciecze jonowe zawierające grupę estrową jako deterenty pokarmowe owadów magazynowych
Kamil Czerniak
Rafał Giszter
Michał Niemczak
Filip Walkiewicz
Tomasz Klejdysz
nr katalogowy: 86579
10.12916/przemchem.2014.1632
CHŁODNICTWO 2013-3
Doświadczalna charakterystyka zamrażalniczej obróbki i przechowywania ryżu konsumpcyjnego
MAREK DOMIN
FRANCISZEK KLUZA
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 75522
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-2
Alkaline calcium carbonate from soda production. Composition and proposal of use. Alkaliczny węglan wapnia z produkcji sody. Skład i propozycja wykorzystania
Dorota Ziółkowska
Alexander Shyichuk
Marta Cichurska
nr katalogowy: 74913
CHŁODNICTWO 2010-10
Wpływ częściowego zastąpienia sacharozy polidekstrozą na jakość lodów nisko zamrożonych
Małgorzata Jasińska
Karolina Gaczkowska
Krystian Wąsik
nr katalogowy: 54606
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Evaluation of software product quality based on ISO standards
Iwona DUBIELEWICZ
Bogumiła HNATKOWSKA
Zbigniew HUZAR
Lech TUZINKIEWICZ
nr katalogowy: 55532
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Vision based monitoring of coal flames
Waldemar WÓJCIK
Andrzej KOTYRA
Tomasz GOLEC
Konrad GROMASZEK
nr katalogowy: 33642
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
How to Evaluate the Quality of Modern Mechanical Products? Modelling and AnalysisHow to Evaluate the Quality of Modern Mechanical Products? Modelling and Analysis
Xiaopeng LI
Mique ZHAO
Yali LIU
Wei WANG
nr katalogowy: 70707
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-4
Integrated Product Policy - istota i potrzeba
Michał Ozwoniarek
nr katalogowy: 18199
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Mechanizmy wsparcia standardu JSON w celu wydajnego przechowywania i przetwarzania danych w środowisku IBM DB2
Paweł Drzymała
Henryk Welfle
nr katalogowy: 141855
10.15199/48.2023.02.33
IBM DB2
JSON (JavaScript Object Notation)
indeksowanie danych JSON.
IBM DB2
JSON (JavaScript Object Notation)
indexing JSON data.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Mechanizmy wsparcia standardu JSON w celu wydajnego przechowywania i przetwarzania danych w środowisku IBM DB2
Paweł Drzymała
Henryk Welfle
nr katalogowy: 141855
10.15199/48.2023.02.33
IBM DB2
JSON (JavaScript Object Notation)
indeksowanie danych JSON.
IBM DB2
JSON (JavaScript Object Notation)
indexing JSON data.
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-10
Przyszłość sektora e-detalicznego z punktu widzenia bezpieczeństwa i higieny pracy (3) Lekcja 129
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 128309
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Product placement - narzędzie Pilarczyk marketingowe na rynku żywności
Bogna Pilarczyk
nr katalogowy: 57029
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Gryzki (Psocoptera) - ich szkodliwość w magazynach zbożowych i zwalczanie
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 113065
gryzki
psotniki
Psocoptera
szkodnik
zboże
przechowywane produkty
zwalczanie szkodników.
Psocids
Psocoptera
pest
grain
stored products
pest control.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Wykrywanie, monitorowanie i zwalczanie szkodników przechowywanych zbóż za pomocą pułapek feromonowych
nr katalogowy: 114139
feromon
feromon płciowy
feromon agregacyjny
zakłócenie komunikowania się płci
produkt przechowywany
monitoring
szkodnik.
pheromone
sex pheromone
aggregation pheromone
mating disruption
stored product
monitoring
pest.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
One approach to dataspace modelling
Natalya SHAKHOVSKA
Mykola MEDYKOVSKY
Liliana BYCZKOWSKA-LIPINSKA
nr katalogowy: 66555
OPAKOWANIE 2008-I
Breakdown on Bioplastics - Alternative Materials Increasingly Viable
nr katalogowy: 34042
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-1
Problemy jakościowe i ekonomiczne otrzymywania tlenku miedzi(II)
RYSZARD CHAMER
EWA SZYDŁOWSKA-BRASZAK
nr katalogowy: 40860
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Energy of Cartesian Product Graph Networks
Veninstine Vivik.J
P. Xavier
Afzala R Joshi
nr katalogowy: 138626
10.15199/48.2022.08.06
Produkt kartezjański
wartości własne
Wykres energii
Energia Laplace’a
Maksymalny stopień energii
Cartesian product
Eigenvalues
Graph energy
Laplacian energy
Maximum degree energy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Energy of Cartesian Product Graph Networks
Veninstine Vivik.J
P. Xavier
Afzala R Joshi
nr katalogowy: 138626
10.15199/48.2022.08.06
Produkt kartezjański
wartości własne
Wykres energii
Energia Laplace’a
Maksymalny stopień energii
Cartesian product
Eigenvalues
Graph energy
Laplacian energy
Maximum degree energy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Energy of Cartesian Product Graph Networks
Veninstine Vivik.J
P. Xavier
Afzala R Joshi
nr katalogowy: 138626
10.15199/48.2022.08.06
Produkt kartezjański
wartości własne
Wykres energii
Energia Laplace’a
Maksymalny stopień energii
Cartesian product
Eigenvalues
Graph energy
Laplacian energy
Maximum degree energy
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Hard seltzer – nowa alternatywa dla browarów?
Katarzyna Grześkiewicz
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 139102
10.15199/64.2022.4.2
hard seltzer
browar
hard seltzer
brewery
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Hard seltzer – nowa alternatywa dla browarów?
Katarzyna Grześkiewicz
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 139102
10.15199/64.2022.4.2
hard seltzer
browar
hard seltzer
brewery
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Rola badań konstruktorskich kompatybilności elektromagnetycznej w procesie wdrażania wyrobu na rynek UE
Damian Gonscz
nr katalogowy: 140804
10.15199/48.2022.12.05
kompatybilność elektromagnetyczna
pomiary poziomów emisji
testy odporności
deklaracja zgodności wyrobu.
electromagnetic compatibility
measurement of emission levels
immunity tests
conformity declaration of product.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Rola badań konstruktorskich kompatybilności elektromagnetycznej w procesie wdrażania wyrobu na rynek UE
Damian Gonscz
nr katalogowy: 140804
10.15199/48.2022.12.05
kompatybilność elektromagnetyczna
pomiary poziomów emisji
testy odporności
deklaracja zgodności wyrobu.
electromagnetic compatibility
measurement of emission levels
immunity tests
conformity declaration of product.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Rola badań konstruktorskich kompatybilności elektromagnetycznej w procesie wdrażania wyrobu na rynek UE
Damian Gonscz
nr katalogowy: 140804
10.15199/48.2022.12.05
kompatybilność elektromagnetyczna
pomiary poziomów emisji
testy odporności
deklaracja zgodności wyrobu.
electromagnetic compatibility
measurement of emission levels
immunity tests
conformity declaration of product.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Opakowanie jako element strategii produktu w marketingu
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 44001
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-11
OCENA JAKOŚCI INSTALACYJNYCH RUR MIEDZIANYCH
BOŻENA BORYCZKO
JAN OSIKA
KRZYSZTOF ŻABA
nr katalogowy: 39257
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Stan i perspektywy rozwoju rynku kwasu chlebowego
Piotr Dziugan
Emilia Wiłkowska
nr katalogowy: 36230
CHŁODNICTWO 2015-12
Zmiany zawartości związków biologicznie aktywnych w kiełkach brokułu i rzodkiewki podczas chłodniczego przechowywania
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązka-Czarnecka
Lucjan Krala
nr katalogowy: 95602
10.15199/8.2015.12.5
OPAKOWANIE 2008-I
Rotogravure in Packaging Marketing
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 34053
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-5
Produkt i jego jakość jako symbol
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 131884
10.15199/46.2021.5.1
produkt
towar
usługa
symbol
jakość postrzegana
product
commodity
service
symbol
perceived quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Low complexity algorithm for multiplying octonions
Aleksandr CARIOW
Galina CARIOWA
nr katalogowy: 82703
10.12915/pe.2014.02.29
OPAKOWANIE 2013-11
Evaluation system for selected criteria of plastics
HANNA ŻAKOWSKA
ANDREJ KRŽAN
MARIASTELLA SCANDOLA
IRINA VOEVODINA
PETRA HORVAT
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 80612
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
Magnetyczne zasobniki energii z cewkowo toroidalnymi uzwojeniami HTS
Beata KONDRATOWICZ-KUCEWICZ
Grzegorz WOJTASIEWICZ
nr katalogowy: 44757
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Series voltage restoration under distorted supply voltage condition
Krzysztof PIATEK
nr katalogowy: 41160
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
Fotografie na papierze, krążku albo serwerze - co jest lepsze?
TOMASZ KOZIELEC
nr katalogowy: 109597
CHŁODNICTWO 2011-6
Modelowanie trwałości pieczywa przechowywanego zamrażalniczo w warunkach domowych z wykorzystaniem metod sorpcyjnych
Aneta Ocieczek
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 60572
CHŁODNICTWO 2013-4
Zmiany oceny sensorycznej zamrożonych warzyw w czasie przechowywania
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 76115
CHŁODNICTWO 2013-2
Prototypowy system jezdny do pomiaru parametrów powietrza w doświadczalnej komorze chłodniczej
Tomasz Przybyliński
Jarosław Karwacki
Dariusz Butrymowicz
Mirosława Kołodziejczyk
nr katalogowy: 74675
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Atmospheric plasma carbon materials for supercapacitor electrodes
Zydrunas KAVALIAUSKAS1
2
Liutauras MARCINAUSKAS
Liudas PRANEVICIUS
Pranas VALATKEVICIUS
nr katalogowy: 53249
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Zmiany zawartości związków bioaktywnych w owocach papai (carica papaya L.) przechowywanych w różnych warunkach
Ilona Gałązka-Czarnecka
Andrzej Czarnecki
Lucjan Krala
nr katalogowy: 94783
10.15199/8.2015.10-11.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Wpływ zastosowania syropu maltozowego jako zamiennika części słodu na aktywność przeciwutleniającą piw
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 102281
10.15199/64.2016.11.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-4
Fractional models of selected combustion engine ignition systems
Maciej WŁODARCZYK
Andrzej ZAWADZKI
Sebastian RÓŻOWICZ
nr katalogowy: 97586
10.15199/48.2016.04.08
CHŁODNICTWO 2015-3
Ocena kwasowości oraz jakości mikrobiologicznej podczas przechowywania chłodniczego twarogów kwasowych uzyskanych z surowca o zwiększonej koncentracji suchej masy
Krzysztof Siemianowski
Krzysztof Bohdziewicz
Jerzy Szpendowski
Piotr Kołakowski
Joanna Żylińska
Jacek K. Bardowski
nr katalogowy: 90287
10.15199/8.2015.3.4
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Nanocrystalline Al-30%Fe alloy obtained by mechanical alloying and hot-pressing
MAREK KRASNOWSKI
TADEUSZ KULIK
nr katalogowy: 27504
OPAKOWANIE 2017-8
PACKAGING SPECTRUM: Opakowanie jako element kreowania kapitału marki
JOANNA KUZINCOW
nr katalogowy: 108861
10.15199/42.2017.8.2
OPAKOWANIE 2017-8
PACKAGING SPECTRUM: Opakowanie jako element kreowania kapitału marki
JOANNA KUZINCOW
nr katalogowy: 108861
10.15199/42.2017.8.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-10
Comparison of Energy Storage Management Methods to Smooth Power Fluctuations of Wind Parks
Constantinos SOURKOUNIS
Bingchang NI
Florian RICHTER
nr katalogowy: 47449
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
OPAKOWANIE 2015-11
ECOR- myśl ecologicznie
nr katalogowy: 94925
PACKAGING REVIEW 2024-3
ROLE OF AFFORDANCES IN PACKAGING DESIGNING
ZUZANNA ZYSIEK
nr katalogowy: 150718
10.15199/42.2024.3.3
affordances
utility
packaging designing
paper packaging
plastic packaging
afordancje
opakowania
użyteczność
PACKAGING REVIEW 2024-1
ON THE SAFETY OF PACKAGING AND PACKAGED PRODUCT
nr katalogowy: 147839
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-3
Proces innowacji produktowych w przedsiębiorstwie hutniczym
BOŻENA GAJDZIK
nr katalogowy: 91090
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-10
Badanie stabilności właściwości produktów termicznej polimeryzacji oleju rzepakowego
JOLANTA SAJEWICZ
RENATA KULESZA
MARIAN KOZUPA
JAN GNIADY
JOLANTA DRABIK
EWA PAWELEC
nr katalogowy: 47363
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Otoczkowanie nawozów saletrzanych modelowymi substancjami chelatowymi
Ryszard Grzesik
Ewa Pankalla
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 140039
10.15199/62.2022.10.12
nawozy saletrzane
otoczkowanie
chelaty Cu
Zn
Mn
kwas iminodibursztynowy
CAN fertilizer
encapsulation
Cu
Zn
Mn chelates
iminodisuccinic acid
CHŁODNICTWO 2012-5
Wpływ procesu dojrzewania na zmiany właściwości fizyko-chemicznych mięsa końskiego w czasie chłodniczego przechowywania
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 68030
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-5
Pressure effect on hydrogen absorption by Nd-Fe-B magnets during HD and HDDR
Mateusz Szymański
Bartosz Michalski
Marcin Leonowicz
Zbigniew Miazga
nr katalogowy: 101856
10.15199/28.2016.5.9
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-3
ANALIZA KOSZTÓW PRODUKCJI ODKUWEK MATRYCOWYCH
BOŻENA BORYCZKO
JUSTYNA GRZYB
ŁUKASZ KWAŚNIEWSKI
nr katalogowy: 83125
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
New Product Development - jak opracowywać nowe napoje funkcjonalne, cz. 2
Adam Bogacz
nr katalogowy: 73550
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-3
Teoretyczne i prawne aspekty bezpieczeństwa opakowań
AGNIESZKA KAWECKA
nr katalogowy: 90281
10.15199/54.2015.3.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wołki i ich zwalczanie
nr katalogowy: 124785
wołki
Sitophilus sp.
przechowywane zboże
straty
dobra praktyka higieniczna
fumigacja
insektycydy kontaktowe
grain weevils
Sitophilus sp.
stored grain
economic losses
good storage hygiene
fumigation
contact insecticides
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Analiza zmian składu chemicznego oleju z orzechów włoskich tłoczonego na zimno w trakcie przechowywania w różnych temperaturach
Joanna Banaś
nr katalogowy: 123971
10.15199/62.2019.12.21
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
OPAKOWANIE 2009-2
Opakowanie farmaceutyczne - w trosce o pacjenta
Ewa Jerzyk
Renata Nestorowicz
nr katalogowy: 41630
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-4
The infl uence of the reaction product formation inside the ceramic substrate on the interpretation of marker experiments
ZBIGNIEW GRZESIK
GRZEGORZ SMOŁA
nr katalogowy: 83403
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wytwarzanie fosforanów paszowych MCP z wykorzystaniem ciepła reakcji do ograniczenia zawartości wody fizycznej w produkcie
Józef Hoffmann
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 59862
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-5
Zastosowanie hydrolizatu kolagenowego do dogarbowania półproduktu wet-white
JAN ŻARŁOK
nr katalogowy: 151047
10.15199/60.2024.5.4
półprodukt wet-white
półprodukt crust
dogarbowanie skór
hydrolizat kolagenowy
wet-white semi-finished product
crust semi-finished product
retanning of leather
collagen hydrolysate
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Kto jest gdzie
nr katalogowy: 11896
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Linear motion mechanisms in the transport of loose products in the food industry
Dariusz Kryszak
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 117684
10.15199/65.2018.12.9
Transport of loose products
hygienization of equipment
conveyors
mechanisms
Transport produktów sypkich
higienizacja urządzeń
przenośniki
mechanizmy
OPAKOWANIE 2009-I
Regulating Moisture to Ensure Shelf Stability of Packaged Food Products
nr katalogowy: 42512
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
PMPoland - partner przemysłu papierniczego oferujący rozwiązania przynoszące oszczędności
nr katalogowy: 62757
OPAKOWANIE 2022-11
Ishida wprowadza na rynek nowe urządzenia
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 140513
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-4
no-wait scheduling method for assembly operations concerning multi-option electric devices
Marek MAGIERA
nr katalogowy: 113025
10.15199/48.2018.04.42
scheduling
assembly scheduling
parallel machines
integer programming
multi-option products.
szeregowanie operacji
harmonogramowanie montażu
maszyny równoległe
programowanie całkowitoliczbowe
produkty wielowariantowe.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-7-8
Computer banks of product data as a factor to improve the efficiency of their study
JAROSŁAW I. ZAIATS
nr katalogowy: 121785
10.15199/60.2019.07-08.1
data bank
product
content
functions
purpose
structure
bank danych
produkt
treść
funkcje
cel
struktura
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
ADM Cocoa ogłasza obsadzenie kluczowych stanowisk
nr katalogowy: 4811
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Procedure for Uncertainty Management in the Next Generation of GPS Based on Monte Carlo Simulation
Hongjun ZHU
Ya ZHANG
nr katalogowy: 74341
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-5
Koszty jakości - społeczne źródła
Marek Bugdol
nr katalogowy: 18175
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Badanie procesu wytwarzania paszowych fosforanów wapnia z użyciem stężonego kwasu fosforowego
JÓZEF HOFFMANN
KRYSTYNA HOFFMANN
nr katalogowy: 44480
OPAKOWANIE 2009-I
Active and intelligent packaging and its presence at the Polish market
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 42499
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-3
Layout Design of Printed Circuit Boards - An Important Issue of the 21st Century Undergraduate Electronics Curricula
Paul Svasta
nr katalogowy: 90128
10.15199/13.2015.3.13
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
GAZETA CUKROWNICZA 2004-11
Brazylia chce zainwestować w przemysł cukrowniczy 530 min USD
nr katalogowy: 1514
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2018-3
ANALIZA ZŁOŻONOŚCI KONSTRUKCJI WYROBU Z UWZGLĘDNIENIEM ZASAD DfA
Michał SĄSIADEK
Roman KIELEC
nr katalogowy: 115384
analiza złożoności
projektowanie dla montażu
uproszczenie wyrobu
complexity analysis
design for assembly
product simplifi cation
OPAKOWANIE 2014-10
Ekologiczne platynki
nr katalogowy: 87394
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-10
Angielski dla behapowców - Lekcja 34
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 71664
PACKAGING REVIEW 2022-1
Composite Packaging
Joanna Karwowska
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 137590
10.15199/42.2022.1.1
opakowania
opakowania wielomateriałowe
odpady opakowaniowe
packaging
composite packaging
packaging waste
PACKAGING REVIEW 2022-1
Composite Packaging
Joanna Karwowska
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 137590
10.15199/42.2022.1.1
opakowania
opakowania wielomateriałowe
odpady opakowaniowe
packaging
composite packaging
packaging waste
PACKAGING REVIEW 2022-1
Composite Packaging
Joanna Karwowska
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 137590
10.15199/42.2022.1.1
opakowania
opakowania wielomateriałowe
odpady opakowaniowe
packaging
composite packaging
packaging waste
PACKAGING REVIEW 2022-1
Composite Packaging
Joanna Karwowska
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 137590
10.15199/42.2022.1.1
opakowania
opakowania wielomateriałowe
odpady opakowaniowe
packaging
composite packaging
packaging waste
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Innovative textronics solutions using photovoltaic cells
Ewa Łada-Tondyra
Kamil Juraszek
Adam Jakubas
nr katalogowy: 141384
10.15199/48.2023.01.38
panele fotowoltaiczne
tekstronika
photovoltaic panels
textronics
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Innovative textronics solutions using photovoltaic cells
Ewa Łada-Tondyra
Kamil Juraszek
Adam Jakubas
nr katalogowy: 141384
10.15199/48.2023.01.38
panele fotowoltaiczne
tekstronika
photovoltaic panels
textronics
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Otoczkowanie nawozów saletrzanych modelowymi substancjami chelatowymi
Ryszard Grzesik
Ewa Pankalla
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 140039
10.15199/62.2022.10.12
nawozy saletrzane
otoczkowanie
chelaty Cu
Zn
Mn
kwas iminodibursztynowy
CAN fertilizer
encapsulation
Cu
Zn
Mn chelates
iminodisuccinic acid
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Otoczkowanie nawozów saletrzanych modelowymi substancjami chelatowymi
Ryszard Grzesik
Ewa Pankalla
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 140039
10.15199/62.2022.10.12
nawozy saletrzane
otoczkowanie
chelaty Cu
Zn
Mn
kwas iminodibursztynowy
CAN fertilizer
encapsulation
Cu
Zn
Mn chelates
iminodisuccinic acid
PACKAGING REVIEW 2023-2
INTERPACK 2023 – WELCOME HOME!
Anna Naruszko
nr katalogowy: 143711
PACKAGING REVIEW 2023-2
INTERPACK 2023 – WELCOME HOME!
Anna Naruszko
nr katalogowy: 143711
PACKAGING REVIEW 2023-2
INTERPACK 2023 – WELCOME HOME!
Anna Naruszko
nr katalogowy: 143711
PACKAGING REVIEW 2023-2
INTERPACK 2023 – WELCOME HOME!
Anna Naruszko
nr katalogowy: 143711
PACKAGING REVIEW 2023-2
INTERPACK 2023 – WELCOME HOME!
Anna Naruszko
nr katalogowy: 143711
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-9
Electronic control for high efficient process in thermal-moisture pretreatment of meal
ANELIYA MANUKOVA
SEHER KADIROVA
nr katalogowy: 46930
OPAKOWANIE 2013-1
ECOR Product i tendencje w branży opakowań
nr katalogowy: 73757
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
New Materials Developments, Product Innovations, and Problems in Paper Physics
TETSU UESAKA
nr katalogowy: 116251
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-8
Certyfikacja drzwi odpornych na włamanie
Magdalena Kałużna
nr katalogowy: 115442
10.15199/33.2018.08.12
dobrowolna certyfikacja
deklarowanie właściwości użytkowych
oznakowanieCE
drzwi odporne nawłamanie
voluntary certification
declaring of performance
CE marking
burglary resistant doors.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-6
System deklaracji środowiskowych III rodzaju wg ITB
Michał Piasecki
nr katalogowy: 60436
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-9
Zmiany w polityce produktowej Unii Europejskiej
Beata Michaliszyn
nr katalogowy: 54391
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Irreversible destruction of the content of Flash memory
Andrzej BIEŃ
Szymon BARCZENTEWICZ
Tomasz FILIPÓW
nr katalogowy: 149534
10.15199/48.2024.07.33
Flash drive
data security
electromagnetic impulse
irreversible destruction of data
pamięć Flash
bezpieczeństwo danych
impuls elektromagnetyczny
bezpowrotne niszczenie danych
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 127690
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 127690
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-4
Performance Analysis of Developed Multimodal Biometric Identity Verification System
Andrzej Czyżewski
Piotr Bratoszewski
Piotr Hoffmann
Adam Kurowski
Michał Lech
Maciej Szczodrak
nr katalogowy: 113373
10.15199/13.2018.4.7
multimodal biometrics
dynamic signature
face verification
voice recognition
hand veins
biometria multimodalna
dynamiczny podpis odręczny
rozpoznawanie twarzy
rozpoznawanie mówcy
Hand Vein
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
An algorithm for complex-valued vector-matrix multiplication
Aleksandr CARIOW
Galina CARIOWA
nr katalogowy: 71424
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Application of CMMI in Software Product Development Process
Bing HAN
Yinglan FANG
nr katalogowy: 65402
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-4
Europapier-Impap rozwija spr zedaż papierów graficznych
nr katalogowy: 76075
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-6
Teflon EcoElite nagrodzony
nr katalogowy: 114473
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Kolejne wyzwanie
nr katalogowy: 25743
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-5
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych - NOWOŚCI TECHNOLOGICZNE, WIADOMOŚCI GOSPODARCZE
nr katalogowy: 35576
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Nauka - Przemysł
RYSZARD TADEUSZ SIKORSKI
nr katalogowy: 28642
OPAKOWANIE 2013-3
Opakowania jako element marketing mix
JOANNA KUZINCOW
nr katalogowy: 75716
OPAKOWANIE 2016-2
Jak wydobyć ostatnią kroplę
nr katalogowy: 96965
PACKAGING REVIEW 2023-2
INTERPACK 2023 – WELCOME HOME!
Anna Naruszko
nr katalogowy: 143711
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Modernizacja tekturnicy Zwiększenie wydajności i wydłużenie żywotności maszyny
nr katalogowy: 143429
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Wykorzystanie wody morskiej do usuwania fosforanów z roztworów rozcieńczonych
NINA HUTNIK
ANDRZEJ MATYNIA
BOGUSŁAWA WIERZBOWSKA
AGATA MAZIEŃCZUK
nr katalogowy: 51344
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
The use of an electronic particle size analyzer in the study of the brittle material grinding process
Tomasz WYLECIAŁ
Dorota MUSIAŁ
Monika ZAJEMSKA
Dariusz URBANIAK
nr katalogowy: 80866
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
Fast algorithms to compute matrix-vector products for Toeplitz and Hankel matrices
Aleksandr CARIOW
Marek GLISZCZYŃSKI
nr katalogowy: 69798
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-8
Badania wpływu jakości surowców na zawartość zanieczyszczeń w surowym ekstrakcyjnym kwasie fosforowym
BARBARA GRZMIL
BOGUMIŁ KIC
MONIKA ZIENKIEWICZ
ANNA PODOLAK
nr katalogowy: 61516
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Metody zwiększania gęstości nasypowej tripolifosforanu sodu
Katarzyna Gorazda
Marcin Banach
Agnieszka Makara
Zbigniew Wzorek
nr katalogowy: 61048
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The computer aided pressure casting die
Jacek Sawicki
Marek Górecki
Zbigniew Gawroński
Łukasz Kaczmarek
nr katalogowy: 52775
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Effect of chemical composition change of feeding streams on the quality of fertilizer granules from an industrial plant Wpływ zmian składu chemicznego strumieni zasilających na jakość granulatów nawozowych uzyskiwanych w instalacji przemysłowej
Leszek Grochowski
Henryk Sterkowicz
Krzysztof Kozioł
Konrad Żak
Andrzej Biskupski
nr katalogowy: 95894
10.15199/62.2015.12.16
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Optimizing the Arrangement of Elements on a Printed Circuit Board
Waldemar WÓJCIK
Bakhytzhan AKHMETOV
Igor KOCHEGAROV
Nikolai YURKOV
Andrzej KOTYRA
nr katalogowy: 99997
10.15199/48.2016.08.37
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Badanie zawartości wypełniaczy w papierze i tekturze w niecałą minutę: metoda nieniszcząca, dokładna i niezawodna
Giselher Grűner
Alexander Grűner
nr katalogowy: 143425
CHŁODNICTWO 2018-6
Stabilność antocyjanów w wybranych mrożonych owocach
Tomasz Pukszta
Anna Platta
nr katalogowy: 117862
10.15199/8.2018.6.3
antocyjany
stabilność barwników
mrożone owoce
anthocyanins
stability of dyes
frozen fruits
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Dystrybucja wyrobów cukierniczych jako element przewagi konkurencyjnej na rynku słodyczy
Danuta Janczewska
nr katalogowy: 28983
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Tektury Metsä Board z certyfikatami kompostowalności w warunkach domowych
nr katalogowy: 128755
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Dobór opakowań do produktu na przykładzie kiełbas
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 143012
10.15199/65.2023.4.6
kiełbasa
metody pakowania
tworzywa sztuczne
osłonki
folia opakowaniowa
sausage
packing methods
plastics
casings
packaging foil
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Czysta etykieta a dodatki do żywności
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 121104
10.15199/65.2019.6.8
czyszczenie etykiet
dodatki do żywności
jakość żywności
cleaning labels
food additives
food quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Zamknięcia do opakowań w przemyśle spożywczym
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 130119
10.15199/65.2021.1.5
zamknięcie
opakowanie
zakrętka
closure
packaging
cap
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Zamknięcia do opakowań w przemyśle spożywczym
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 130119
10.15199/65.2021.1.5
zamknięcie
opakowanie
zakrętka
closure
packaging
cap
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
Rozkład pola magnetycznego i energia zasobnika nadprzewodnikowego o różnej konfiguracji cewek
Beata KONDRATOWICZ-KUCEWICZ
Sławomir KOZAK
nr katalogowy: 69754
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
AURA 2023-2
Sekwestracja węgla
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 141749
AURA 2023-2
Sekwestracja węgla
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 141749
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
MPPT of PEM Fuel Cell Using DC-DC Boost Converter Based on SVM
Ahmed M. AGWA
Mohammed ALRUWAILI
nr katalogowy: 151334
10.15199/48.2024.11.10
MPPT
PEMFC
DC-DC Boost Converter
SVM
MPPT
PEMFC
Przetwornica podwyższająca napięcie DC-DC
SVM
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH