Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Straty żywności w przetwórstwie spożywczym
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 111723
10.15199/65.2018.1.5
straty żywności w przetwórstwie
przyczyny strat żywności
ograniczenie strat żywności
procedura MOST
food losses in processing
causes of food losses
limitation of food losses
MOST procedure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Ocena stopnia zaangażowania przedsiębiorstw związanych z branżą spożywczą w praktyki na rzecz ograniczenia strat i marnowania żywności
Agnieszka Tyburcy
Wioletta Sobocińska
nr katalogowy: 146891
10.15199/65.2024.1.5
straty i marnowanie żywności
przedsiębiorstwa handlowe
przedsiębiorstwa produkcyjne
raporty Forum Odpowiedzialnego Biznesu
food losses and waste
commercial enterprises
production enterprises
reports of the Responsible Business Forum
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji zbóż konsumpcyjnych
Sylwia Łaba
Grażyna Cacak-Pietrzak
Krystian Szczepański
Alicja Sułek
nr katalogowy: 124784
straty żywności
marnotrawstwo żywności
zboża konsumpcyjne
produkcja podstawowa
food loss
food waste
consumer cereals
primary production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Straty i marnotrawstwo żywności w sektorze rybnym - przyczyny i sposoby ograniczania
Agnieszka Ognik
Robert Łaba
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 125036
10.15199/65.2020.2.6
straty i marnotrawstwo żywności
sektor rybny
zapobieganie stratom
produkty uboczne
food loss and waste
fishing industry
loss prevention
by-products
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Możliwości w zakresie stosowania substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 123018
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Technologie minimalnego przetwarzania żywności
Franciszek Świderski
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 34817
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-7
Evaluation of the interdependency of mechanical cutting and magnetic anisotropy on the magnetic properties of FeSi electrical steel
Nora LEUNING
Simon STEENTJES
Hannes A. WEISS
Wolfram VOLK
Michael SCHULZ
Tobias NEUWIRTH
Kay HAMEYER
nr katalogowy: 121171
10.15199/48.2019.07.01
electrical steel
magnetic anisotropy
cutting effect.
blachy elektrotechniczne
anizotropia
cięcie blach
naprężenia mechaniczne
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Pozostałości środków ochrony roślin w surowcach dla przemysłu przetwórczego
Artur Miszczak
nr katalogowy: 68873
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2022 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 141625
10.15199/65.2023.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2022 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 141625
10.15199/65.2023.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2022 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 141625
10.15199/65.2023.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Akryloamid w produktach ziemniaczanych i zbożowych
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 44005
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Charakterystyka pomp próżniowych stosowanych w przemyśle spożywczym
Piotr Cyklis
nr katalogowy: 137268
10.15199/65.2022.4.4
pompy próżniowe
zastosowania
przemysł spożywczy
vacuum pumps
food processing
applications
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Charakterystyka pomp próżniowych stosowanych w przemyśle spożywczym
Piotr Cyklis
nr katalogowy: 137268
10.15199/65.2022.4.4
pompy próżniowe
zastosowania
przemysł spożywczy
vacuum pumps
food processing
applications
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Charakterystyka pomp próżniowych stosowanych w przemyśle spożywczym
Piotr Cyklis
nr katalogowy: 137268
10.15199/65.2022.4.4
pompy próżniowe
zastosowania
przemysł spożywczy
vacuum pumps
food processing
applications
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Optymalizacja krzywej obciążenia dobowego energią elektryczną w zakładzie przemysłu spożywczego jako przykład zastosowania mechanizmów DSR - studium przypadku
Jacek BIERANOWSKI
Tomasz OLKOWSKI
nr katalogowy: 96034
10.15199/48.2016.01.48
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Obróbka termiczna surowców i produktów mięsnych gwarantem ich bezpieczeństwa mikrobiologicznego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120394
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Import surowców do przetwórstwa żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 148657
10.15199/65.2024.5.1
surowce
przetwórstwo żywności
import
rolnictwo
raw materials
food processing
import
agriculture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Brexit bilans korzyści i strat w polsko-brytyjskim handlu rolno-spożywczym
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 144119
10.15199/65.2023.7.1
brexit
handel rolno-spożywczy
polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Brexit bilans korzyści i strat w polsko-brytyjskim handlu rolno-spożywczym
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 144119
10.15199/65.2023.7.1
brexit
handel rolno-spożywczy
polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Brexit bilans korzyści i strat w polsko-brytyjskim handlu rolno-spożywczym
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 144119
10.15199/65.2023.7.1
brexit
handel rolno-spożywczy
polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Problem marnotrawstwa żywności na przykładzie wyrobów mięsnych – analiza problemu na obszarze województwa lubelskiego
Agnieszka DUDZIAK
Beata PAĆKOWSKA
nr katalogowy: 151153
żywność
marnotrawstwo
rynek mięsa i wędlin
konsument
sieci handlowe
food
waste
meat and cold cuts market
consumer
retail chains
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Opakowania produktów spożywczych w kontekście zrównoważonego rozwoju
Janina Leks‑
Stępień
nr katalogowy: 116263
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
The Revival of the Food Industry in Poland
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 100976
10.15199/65.2016.8.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-2
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część II
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136412
10.15199/65.2022.2.6
przemysł spożywczy
handel zagraniczny
eksport
zdarzenia rynkowe
pandemia CoVID-19
food industry
foreign trade
export
market events
CoVID-19 pandemic
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-8
Influence of electricity quality on technological characteristics of agricultural machines
Oleksandr Sinyavsky
Vitaliy Savchenko
Nataliya Solomko
Volodymyr Kisten
Roman Zaloznyi
nr katalogowy: 132832
10.15199/48.2021.08.15
voltage deviation
voltage asymmetry
productivity
technological characteristics of a working machine
jakość napięcia
maszyny rolnicze
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Design of the Control System for Canned-Food Sterilization
Antoni Ryniecki
Jolanta Wawrzyniak
Bożena Danyluk
nr katalogowy: 93122
10.15199/65.2015.8.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
Nanotechnologia w przemyśle spożywczym - postęp czy podstęp? Cz. II. The Nanotechnology - threat or opportunity for food industry? Part II
Katarzyna Dziendzikowska
Joanna Gromadzka-Ostrowska
nr katalogowy: 82249
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Gospodarowanie zasobami energii i możliwości ograniczenia energochłonności w zakładach spożywczych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 136885
10.15199/65.2022.3.2
gospodarowanie energią
sposoby ograniczenia energochłonności
audyt energetyczny
energy management
ways to reduce energy consumption
energy audit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Gospodarowanie zasobami energii i możliwości ograniczenia energochłonności w zakładach spożywczych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 136885
10.15199/65.2022.3.2
gospodarowanie energią
sposoby ograniczenia energochłonności
audyt energetyczny
energy management
ways to reduce energy consumption
energy audit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Gospodarowanie zasobami energii i możliwości ograniczenia energochłonności w zakładach spożywczych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 136885
10.15199/65.2022.3.2
gospodarowanie energią
sposoby ograniczenia energochłonności
audyt energetyczny
energy management
ways to reduce energy consumption
energy audit
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-12
Design of the integrated dual stage charge sensitive amplifier
Krzysztof Kasiński
Rafal Kłeczek
nr katalogowy: 81424
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Żywność funkcjonalna i jej znaczenie na współczesnym rynku
Halina Makała
nr katalogowy: 111722
10.15199/65.2018.1.4
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
innowacyjne rozwiązania
functional foods
bioactive ingredients
innovative solutions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Basics of Process Control: the On-Off Control System
Antoni Ryniecki
Jolanta Wawrzyniak
Agnieszka Anna Pilarska
nr katalogowy: 94955
10.15199/65.2015.11.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-2
PRODUCTION AND SUPPLY OF CEREAL GRAINS IN POLAND AND THEIR IMPORTANCE AND USE IN POLISH ECONOMY
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 132386
10.15199/180.2021.2.2
grain production
supply
food security
produkcja ziarna
podaż
bezpieczeństwo żywnościowe
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-2
PRODUCTION AND SUPPLY OF CEREAL GRAINS IN POLAND AND THEIR IMPORTANCE AND USE IN POLISH ECONOMY
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 132386
10.15199/180.2021.2.2
grain production
supply
food security
produkcja ziarna
podaż
bezpieczeństwo żywnościowe
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-3
STRATY W NIESYMETRYCZNYCH LINIACH MIKROPASKOWYCH (NLP) NA PODŁOŻU FERRIMAGNETYCZNYM
Edward Sędek
nr katalogowy: 136862
10.15199/13.2022.3.3
materiały ferrimagnetyczne
linie mikropaskowe
straty (tłumienie) w liniach milropaskowych na podłożu ferrimagnetycznym
ferrimagnetic materials
microstrip lines
losses (attenuation) in microstrip lines on ferrimagnetic substrate
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-3
STRATY W NIESYMETRYCZNYCH LINIACH MIKROPASKOWYCH (NLP) NA PODŁOŻU FERRIMAGNETYCZNYM
Edward Sędek
nr katalogowy: 136862
10.15199/13.2022.3.3
materiały ferrimagnetyczne
linie mikropaskowe
straty (tłumienie) w liniach milropaskowych na podłożu ferrimagnetycznym
ferrimagnetic materials
microstrip lines
losses (attenuation) in microstrip lines on ferrimagnetic substrate
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-3
STRATY W NIESYMETRYCZNYCH LINIACH MIKROPASKOWYCH (NLP) NA PODŁOŻU FERRIMAGNETYCZNYM
Edward Sędek
nr katalogowy: 136862
10.15199/13.2022.3.3
materiały ferrimagnetyczne
linie mikropaskowe
straty (tłumienie) w liniach milropaskowych na podłożu ferrimagnetycznym
ferrimagnetic materials
microstrip lines
losses (attenuation) in microstrip lines on ferrimagnetic substrate
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-3
STRATY W NIESYMETRYCZNYCH LINIACH MIKROPASKOWYCH (NLP) NA PODŁOŻU FERRIMAGNETYCZNYM
Edward Sędek
nr katalogowy: 136862
10.15199/13.2022.3.3
materiały ferrimagnetyczne
linie mikropaskowe
straty (tłumienie) w liniach milropaskowych na podłożu ferrimagnetycznym
ferrimagnetic materials
microstrip lines
losses (attenuation) in microstrip lines on ferrimagnetic substrate
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-3
STRATY W NIESYMETRYCZNYCH LINIACH MIKROPASKOWYCH (NLP) NA PODŁOŻU FERRIMAGNETYCZNYM
Edward Sędek
nr katalogowy: 136862
10.15199/13.2022.3.3
materiały ferrimagnetyczne
linie mikropaskowe
straty (tłumienie) w liniach milropaskowych na podłożu ferrimagnetycznym
ferrimagnetic materials
microstrip lines
losses (attenuation) in microstrip lines on ferrimagnetic substrate
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Real-Time Parameter Determination in Inductors Submitted to Non-Sinusoidal Currents
Manuel ROMÁN-LUMBRERAS
Guillermo VELASCO-QUESADA
Alfonso CONESA-ROCA
Ramón BARGALLÓ-PERPIÑ
Á
Felipe JEREZ
nr katalogowy: 65364
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Linear motion mechanisms in the transport of loose products in the food industry
Dariusz Kryszak
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 117684
10.15199/65.2018.12.9
Transport of loose products
hygienization of equipment
conveyors
mechanisms
Transport produktów sypkich
higienizacja urządzeń
przenośniki
mechanizmy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część I
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136027
10.15199/65.2022.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
inwestycje
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
investments
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część I
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136027
10.15199/65.2022.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
inwestycje
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
investments
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część I
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136027
10.15199/65.2022.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
inwestycje
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
investments
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część I
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136027
10.15199/65.2022.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
inwestycje
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
investments
COVID-19 pandemic
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
Dobór wartości pH roztworów w hydrometalurgicznym procesie przerobu wysokocynkowych pyłów pochodzących z łukowych pieców elektrycznych
arTur suLIGa
WłodzImIerz derda
nr katalogowy: 73812
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-12
Estimation of power losses in dynamo steel sheets during axial magnetization
Agnieszka BANACH
Witold MAZGAJ
Zbigniew SZULAR
nr katalogowy: 95307
10.15199/48.2015.12.71
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Perspektywy stosowania azotynów i azotanów w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 117811
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Electrical energy losses in the time zones
Anna GAWLAK
nr katalogowy: 80851
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE z funkcją wędzenia naturalnym dymem
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 144001
piec konwekcyjno-parowy
wędzenie
mięso
utrwalanie
combi oven
smoking
meat
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE z funkcją wędzenia naturalnym dymem
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 144001
piec konwekcyjno-parowy
wędzenie
mięso
utrwalanie
combi oven
smoking
meat
preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Marchew purpurowa jako surowiec dla przetwórstwa owocowo-warzywnego
Janusz Czapski
Marcin Kidoń
Anna Olejnik
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 41077
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-11
Elementwise power losses calculation in complex distribution power networks represented by hierarchical-multilevel topology structure
Murat ASANOV
Salima ASANOVA
Murodbek SAFARALIEV
Egor LYUKHANOV
Alexander TAVLINTSEV
Stanislav SHELYUG
nr katalogowy: 134131
10.15199/48.2021.11.19
power transmission
power quality
power distribution
structured hierarchical-multilevel approach
tree structure
oriented graph
topology analysis.
transmisja mocy
jakość mocy
rozkład mocy
ustrukturyzowane podejście hierarchiczno-wielopoziomowe
struktura drzewa
graf zorientowany
analiza topologiczna
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zrównoważone technologie wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
Hanna Kowalska
Agata Marzec
Jolanta Kowalska
Kinga Samborska
Alicja Stelmach
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 111724
10.15199/65.2018.1.6
odzyskiwanie składników odżywczych
wzbogacanie żywności
nutrients recovery
natural ingredients
food enrichment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-4
Straty mocy i sprawność transformatorów z uzwojeniami nadprzewodnikowymi wykonanymi z taśmy HTS 2G
Grzegorz WOJTASIEWICZ
nr katalogowy: 83821
10.12915/pe.2014.04.014
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-7
Engineering Methods of Evaluation of Additional Power Losses in Electric Power Networks at Non-Sinusoidal Conditions
Igor ZHEZHELENKO
Yuri SAYENKO
Tatiana BARANENKO
Ryszard PAWELEK
nr katalogowy: 85383
10.12915/pe.2014.07.050
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PACKAGING REVIEW 2023-3
THE INTRODUCED AND PLANNED CHANGES IN THE LAW REGARDING FOOD CONTACT MATERIALS
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 145492
10.15199/42.2023.3.3
packaging
food packaging
opakowania
opakowania do żywnośc
PACKAGING REVIEW 2023-3
THE INTRODUCED AND PLANNED CHANGES IN THE LAW REGARDING FOOD CONTACT MATERIALS
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 145492
10.15199/42.2023.3.3
packaging
food packaging
opakowania
opakowania do żywnośc
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Fosforany w żywieniu i przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 116752
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-9
Methods for determining power losses in cable lines with non-linear load
Łukasz TOPOLSKI
Jurij WARECKI
Zbigniew HANZELKA
nr katalogowy: 115820
10.15199/48.2018.09.21
higher harmonics
skin effect
proximity effect
additional power losses.
wyższe harmoniczne
zjawisko naskórkowości
efekt zbliżenia
dodatkowe straty mocy.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
Analysis of impact of nonlinear loads on losses in power network elements
Aleksander KOT
Wiesław NOWAK
Waldemar SZPYRA
Rafał TARKO
nr katalogowy: 69825
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
Refining Induction Machine Characteristics at High Saturation of Steel
Мykhaylo ZAGIRNYAK
Volodymyr CHENCHEVOI
Vita OGAR
Olha CHENCHEVA
Rostyslav YATSIUK
nr katalogowy: 128838
10.15199/48.2020.11.24
induction machine
induction generator
mathematical model
steel losses
nonlinearity of magnetization curve
hysteresis
silnik indukcyjny
model matematyczny
krzywa magnesowania
straty
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Reduction of eddy current losses by 2D-segmentation
Meinolf KLOCKE
nr katalogowy: 31261
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Calculus of total losses in three-levels voltage source converters
Dan FLORICAU
Guillaume GATEAU
Mircea COVRIG
Ioan POPA
Mariana DUMITRESCU
nr katalogowy: 30364
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
Calculation and Prediction of Technical Losses and Line Feeder Size Effect on Distribution Line Losses using PSS/Adept Program AS A Case Study
Narong MUNGKUNG
Nittaya GOMRAT
Somchai ARUNRUNGRUSMI
Wittawat POONTHONG
Apidat SONGRUK
Siriwhut NILWHUT
Toshifumi YUJI
Kongsak ANUNTAHIRUNRAT
Saktanong WONGCHAROEN
nr katalogowy: 134749
10.15199/48.2021.12.04
line losses
distribution line
loss factor
power flow
Newton-Raphson
straty mocy
linia dystrybucyjna
PSS/Adept
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Ocena świadomości konsumenckiej na temat wykorzystania promieniowania mikrofalowego w obróbce żywności
Andrzej Cendrowski
nr katalogowy: 146658
10.15199/64.2023.6.5
promieniowanie mikrofalowe
kuchenki mikrofalowe
żywność
ankieta
microwave radiation
microwave ovens
food
questionairre
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Evaluation of the Energy Efficiency of the Process of Vibratory Mixing of Multicomponent Bulk Raw Material of Food Industries
Igor PALAMARCHUK
Marija ZHEPLINSKA
Volodymyr VASYLIV
Maxim GUDZENKO
Nadia ZUBAR
Oksana MARTYNIV
nr katalogowy: 148982
10.15199/48.2024.06.21
kinematic vibration excitation
mixing
energy characteristics
kinematyczne wzbudzenie drgań
mieszanie
charakterystyki energetyczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Performance characteristics of the high-speed small power induction motor with core made from different electrical sheets
Maria DEMS
Krzysztof KOMĘZA
nr katalogowy: 65945
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
A Method for Power Losses Evaluation in Single Phase Transformers under Linear and Nonlinear Load Conditions
Samet BIRICIK
Özgür Cemal ÖZERDEM
nr katalogowy: 64237
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Innowacyjne dodatki żywieniowe i technologiczne w przemyśle mięsnym
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 116750
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Opakowania stosowane do chłodzonej żywności wygodnej
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 118695
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
Investigation of power saving modes in 10/0.4 kV distribution networks
Oleksandr MIROSHNYK
Andrzej SZAFRANIEC
nr katalogowy: 125691
10.15199/48.2020.04.36
current and voltage asymmetry
energy-saving power supply system
graphs of load
loss of electrical power
network of 0.4/0.23 kV.
asymetria prądu i napięcia
energooszczędny układ zasilania
diagram obciążenia
strata energii elektrycznej
sieć 0
4/0
23 kV.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Mobile App in Management of the Gluten-Free Diet
Aleksandra Grabowicz
Grażyna Czaja-Bulsa
nr katalogowy: 117181
10.15199/65.2018.11.5
gluten-free diet
celiac disease
mobile apps
dieta bezglutenowa
celiakia
aplikacje mobilne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Oddziaływanie przemysłu spożywczego na środowisko naturalne
Robert Mroczek
nr katalogowy: 149061
10.15199/65.2024.6.1
przemysł spożywczy
środowisko naturalne
powietrze
woda
food industry
environment
air
water
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-7
Simplified formula for the load losses of active power in power lines taking into account temperature
Stanislav S. GIRSHIN
Oleg V. KROPOTIN
Vladislav M. TROTSENKO
Aleksandr O. SHEPELEV
Elena V. PETROVA
Vladimir N. GORYUNOV
nr katalogowy: 121180
10.15199/48.2019.07.10
bare and insulated wires
energy losses
temperature.
gołe i izolowane przewody
straty energii
temperatura.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-2
Software for calculation of technical losses in transmission network
Vladimír KRÁL
Stanislav RUSEK
Ladislav RUDOLF
nr katalogowy: 57829
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
Determination of parameters of a high-speed induction motor using the field-circuit and analytical method
Maria DEMS
Krzysztof KOMĘZA
nr katalogowy: 64266
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Modelowanie strat w jednofazowym przełączalnym silniku reluktancyjnym
Mirosław WCIŚLIK
Karol SUCHENIA
nr katalogowy: 103182
10.15199/48.2017.01.10
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-5
Computation of Iron- and Eddy-Current Losses in IPM Motors depending on the Field-Weakening Angle and Current Waveform
Thomas FINKEN
Kay HAMEYER
nr katalogowy: 52112
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Straty antocyjanów podczas zabiegów stabilizacyjnych
Iwona Ścibisz
Agata Górska
nr katalogowy: 54447
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Drying Control Design - Case Study on the Near-Ambient Drying of Rapeseed
Antoni Ryniecki
Jolanta Wawrzyniak
Jolanta Gawałek Dariusz Horla
nr katalogowy: 105771
10.15199/65.2017.4.4
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-10
Straty energii w transformatorach obciążonych prądem z udziałem składowych harmonicznych
Tomasz Biernacik
Ryszard Skliński
Agnieszka Fus
nr katalogowy: 133744
10.15199/74.2021.10.1
efektywność energetyczna
koszty energii
straty energii
jakość energii
wyższe harmoniczne
filtry pasywne
filtry wyższych harmonicznych
transformatory energetyczne
straty w transformatorach
energy efficiency
energy costs
energy losses
power quality
harmonics
passive filters
harmonic filters
transformers
transformer losses
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-10
Straty energii w transformatorach obciążonych prądem z udziałem składowych harmonicznych
Tomasz Biernacik
Ryszard Skliński
Agnieszka Fus
nr katalogowy: 133744
10.15199/74.2021.10.1
efektywność energetyczna
koszty energii
straty energii
jakość energii
wyższe harmoniczne
filtry pasywne
filtry wyższych harmonicznych
transformatory energetyczne
straty w transformatorach
energy efficiency
energy costs
energy losses
power quality
harmonics
passive filters
harmonic filters
transformers
transformer losses
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-10
Straty energii w transformatorach obciążonych prądem z udziałem składowych harmonicznych
Tomasz Biernacik
Ryszard Skliński
Agnieszka Fus
nr katalogowy: 133744
10.15199/74.2021.10.1
efektywność energetyczna
koszty energii
straty energii
jakość energii
wyższe harmoniczne
filtry pasywne
filtry wyższych harmonicznych
transformatory energetyczne
straty w transformatorach
energy efficiency
energy costs
energy losses
power quality
harmonics
passive filters
harmonic filters
transformers
transformer losses
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Increase in losses in a superconducting transformer due to inrush current
Grzegorz KOMARZYNIEC
nr katalogowy: 91000
10.15199/48.2015.04.09
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-1
Analiza wielkości strat wody w dwóch wodociągach wiejskich
Aleksandra Flis
Weronika Gęca
Małgorzata Iwanek
Dariusz Kowalski
nr katalogowy: 141484
10.15199/17.2023.1.2
straty wody
metoda IWA
metoda wskaźnikowa
wodociągi wiejskie
water losses
IWA method
indicator method
rural water networks
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-1
Analiza wielkości strat wody w dwóch wodociągach wiejskich
Aleksandra Flis
Weronika Gęca
Małgorzata Iwanek
Dariusz Kowalski
nr katalogowy: 141484
10.15199/17.2023.1.2
straty wody
metoda IWA
metoda wskaźnikowa
wodociągi wiejskie
water losses
IWA method
indicator method
rural water networks
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
A Complete Model for Iron Losses Prediction in Electric Machines Including Material Measurement, Data Fitting, FE Computation and Experimental Validation
Haisen ZHAO
Yingli LUO
H. Wang REN
Baldassari PETER
nr katalogowy: 67829
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Apply to the Township's Small Substation
Shoucheng DING
Limei XIAO
Rui HUANG
Jie LIU
Shizhou YANG
Xiao CHAI
nr katalogowy: 75249
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Znaczenie ekstruzji w przetwórstwie żywności
Marta Meisel
nr katalogowy: 126047
10.15199/65.2020.4.2
ekstruzja
technologia HTST
przetwórstwo żywności
składniki pokarmowe
extrusion
HTST technology
food processing
nutrients
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-5
Nowa metoda określania strat spowodowanych planarnymi prądami wirowymi w laminowanych rdzeniach maszyn
Helmut PFUTZNER
Georg KRISMANIC
Emmerich KITZ
nr katalogowy: 11711
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Magnetic component design and switching technique in high efficiency flyback SMPS
Rafał WIDÓREK
Sławomir LIGENZA
Cezary WOREK
nr katalogowy: 75323
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-3
Model of PV inverter in H4 and H5 topologies for power loss analysis
Dariusz SOBCZYŃSKI
nr katalogowy: 112475
10.15199/48.2018.03.31
PV inverters
semi conductor elements power loss calculation
power electronics transformerless converters.
falowniki PV
obliczanie strat mocy elementów półprzewodników
beztransformatorowe przekształtniki energoelektroniczne
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Moduł oprogramowania Innova – Meat Performance Line
nr katalogowy: 128140
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Możliwości zastosowania chitozanu w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 127697
chitozan
składniki dodane do żywności
innowacje
trwałość przechowalnicza
jakość
chitosan
food ingredients
innovations
shelf life
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Power losses in the screen of bifilar high current busduct
Zygmunt PIĄTEK
Tomasz SZCZEGIELNIAK
Dariusz KUSIAK
nr katalogowy: 59971
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Analityczny opis łączeniowych strat energii w wysokonapięciowych tranzystorach MOSFET pracujących w mostku
Piotr GRZEJSZCZAK
Roman BARLIK
nr katalogowy: 93236
10.15199/48.2015.09.12
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-8
The grid element temperature considering when selecting measures to reduce energy losses on the example of reactive power compensation
Stanislav S. GIRSHIN
Aleksandr AY. BIGUN
Elena V. IVANOVA
Elena V. PETROVA
Vladimir N. GORYUNOV
Aleksandr O. SHEPELEV
nr katalogowy: 115227
10.15199/48.2018.08.24
insulated cables
energy losses
temperature
reactive power compensation.
kompensacja mocy biernej
straty energii
CHŁODNICTWO 2020-3
Pakowanie w atmosferze modyfikowanej metodą na przedłużenie trwałości żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 126897
10.15199/8.2020.3.1
atmosfera ochronna MAP
pakownie żywności
przechowywanie żywności
trwałość
MAP
food packaging
food storage
shelf life
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Przewodniki Komisji Europejskiej Pomoc w interpretacji przepisów dotyczących substancji dodatkowych, cz. II
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dłużewska
nr katalogowy: 108780
substancje dodatkowe
przewodniki
Komisja Europejska
zasada przenoszenia
substancje pomocnicze w przetwórstwie
food additives
guidance documents
European Commission
carry-over principle
processing aids
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-9
The use of electrotechnical equipment for food production wastewater treatment
Natalia ZAIETS
Volodymyr SHTEPA
Ihor KONDRATENKO
Andrii ZHYLTSOV
Andrii ROHOVIK
nr katalogowy: 133246
10.15199/48.2021.09.22
emergencies
electrophlotocoagulation
electrodialysis
environmental safety
oczyszczanie ścieków
elektrodializa
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Listeria monocytogenes wyzwaniem dla przemysłu spożywczego - jak radzić sobie z trwałym zagrożeniem mikrobiologicznym w środowisku przetwarzania i/lub produkcji żywności?
Anna NIEPSUJ-WÓJKOWSKA
nr katalogowy: 150981
10.15199/65.2024.10.1
Listeria monocytogenes
listerioza
trwałe zagrożenia mikrobiologiczne
monitoring środowiska
Listeria monocytogenes
listeriosis
persistent microbiological hazards
environmental monitoring
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Listeria monocytogenes wyzwaniem dla przemysłu spożywczego - jak radzić sobie z trwałym zagrożeniem mikrobiologicznym w środowisku przetwarzania i/lub produkcji żywności?
Anna NIEPSUJ-WÓJKOWSKA
nr katalogowy: 150981
10.15199/65.2024.10.1
Listeria monocytogenes
listerioza
trwałe zagrożenia mikrobiologiczne
monitoring środowiska
Listeria monocytogenes
listeriosis
persistent microbiological hazards
environmental monitoring
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Możliwość ograniczenia strat azotu przy zachowaniu żyzności gleb w uprawach pszenicy ozimej w Polsce w nawiązaniu do strategii „od pola do stołu”
Antoni Faber
Zuzanna Jarosz
nr katalogowy: 134678
10.15199/62.2021.11.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Możliwość ograniczenia strat azotu przy zachowaniu żyzności gleb w uprawach pszenicy ozimej w Polsce w nawiązaniu do strategii „od pola do stołu”
Antoni Faber
Zuzanna Jarosz
nr katalogowy: 134678
10.15199/62.2021.11.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Optymalizacja przetwarzania produktów rolno-spożywczych w celu obniżenia emisji gazów cieplarnianych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
nr katalogowy: 145286
10.15199/65.2023.9.2
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
przemysł rolno- -spożywczy
przetwórstwo
carbon footprint
greenhouse gas emissions
agri-food industry
processing
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-12
Straty rotacyjne w warunkach czysto rotacyjnego magnesowania
Anthony J. MOSES
nr katalogowy: 11828
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Krajowy rynek ryb stan, tendencje, problemy, perspektywy
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 112318
10.15199/65.2018.2.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-9
Loss of energy in electrical networks with capacitor banks under optimal reactive power control
Stanilav S. Girshin
Aleksandr AY. Bigun
Nikolay А. Mel’nikov
Elena V. Petrova
Vladislav M. Trotsenko
Dmitry S. Osipov
Vladimir N. Goryunov
nr katalogowy: 133247
10.15199/48.2021.09.23
capacitor bank
energy losses
load graph
reactive power compensation
optimal control.
bateria kondensatora
straty energii
Harmonogram obciążenia
kompensacja mocy biernej
optymalne zarządzanie
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-7
Comparison of power loss measurements in grain-oriented steels
Roman GOZDUR
Paweł SZCZUREK
Andrzej MAJOCHA
nr katalogowy: 107465
10.15199/48.2017.07.12
specific power loss measurement
power losses
unbalanced bridge method
power transducer
pomiar stratności
magnetyczne straty mocy
mostkowa metoda pomiaru stratności
niezrównoważony mostek pomiarowy
przetwornik mocy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
A new approach to cross-bonding in medium voltage cable lines
Jacek Klucznik
nr katalogowy: 141809
10.15199/48.2023.02.10
cross-bonding
underground cables
power distribution system
power losses.
cross-bonding
linie kablowe
sieć dystrybucyjna
straty mocy.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
A new approach to cross-bonding in medium voltage cable lines
Jacek Klucznik
nr katalogowy: 141809
10.15199/48.2023.02.10
cross-bonding
underground cables
power distribution system
power losses.
cross-bonding
linie kablowe
sieć dystrybucyjna
straty mocy.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Aktualne podstawy rozwoju przemysłu spożywczego w Polsce
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 115585
10.15199/65.2018.8.1
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Utrwalanie soków wysokiej jakości z wykorzystaniem wysokich ciśnień
Jakub Bone Grzegorz Widłak Łukasz Wachowicz
nr katalogowy: 119415
10.15199/65.2019.3.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Improvement of the model of an asynchronous traction motor of an electric locomotive by taking into account power losses
Sergey GOOLAK
Ievgen RIABOV
Oleksandr GOROBCHENKO
Viktor YURCHENKO
Olena NEZLINA
nr katalogowy: 137331
10.15199/48.2022.05.01
silnik indukcyjny
straty magnetyczne
prądy wirowe
histereza.
asynchronous motor
magnetic losses
vortex noises
hysteresis.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Improvement of the model of an asynchronous traction motor of an electric locomotive by taking into account power losses
Sergey GOOLAK
Ievgen RIABOV
Oleksandr GOROBCHENKO
Viktor YURCHENKO
Olena NEZLINA
nr katalogowy: 137331
10.15199/48.2022.05.01
silnik indukcyjny
straty magnetyczne
prądy wirowe
histereza.
asynchronous motor
magnetic losses
vortex noises
hysteresis.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Improvement of the model of an asynchronous traction motor of an electric locomotive by taking into account power losses
Sergey GOOLAK
Ievgen RIABOV
Oleksandr GOROBCHENKO
Viktor YURCHENKO
Olena NEZLINA
nr katalogowy: 137331
10.15199/48.2022.05.01
silnik indukcyjny
straty magnetyczne
prądy wirowe
histereza.
asynchronous motor
magnetic losses
vortex noises
hysteresis.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Improvement of the model of an asynchronous traction motor of an electric locomotive by taking into account power losses
Sergey GOOLAK
Ievgen RIABOV
Oleksandr GOROBCHENKO
Viktor YURCHENKO
Olena NEZLINA
nr katalogowy: 137331
10.15199/48.2022.05.01
silnik indukcyjny
straty magnetyczne
prądy wirowe
histereza.
asynchronous motor
magnetic losses
vortex noises
hysteresis.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Improvement of the model of an asynchronous traction motor of an electric locomotive by taking into account power losses
Sergey GOOLAK
Ievgen RIABOV
Oleksandr GOROBCHENKO
Viktor YURCHENKO
Olena NEZLINA
nr katalogowy: 137331
10.15199/48.2022.05.01
silnik indukcyjny
straty magnetyczne
prądy wirowe
histereza.
asynchronous motor
magnetic losses
vortex noises
hysteresis.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-7
Calculation of power losses at given loads and source voltage in radial networks of 35 kV and above by hierarchical-multilevel structured topology representation
Salima ASANOVA
Murodbek SAFARALIEV
Nurlan ASKARBEK
Sergey SEMENENKO
Erkin AKTAEV
Anastasia KOVALEVA
Egor LYUKHANOV
Elena STAYMOVA
nr katalogowy: 132415
10.15199/48.2021.07.03
distribution power networks
power losses
structured
hierarchical-multilevel approach
tree structure
oriented graph
topology analysis.
sieci dystrybucyjne
straty mocy
ustrukturyzowane podejście hierarchiczno-wielopoziomowe
struktura drzewiasta
zorientowany wykres
analiza topologii
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Comprehensive investigation of alternating and rotational losses in non-oriented steel sheets
Carlo RAGUSA
Carlo APPINO
Fausto FIORILLO
nr katalogowy: 41113
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
Development of simplified evaluation method of iron losses in actual stator cores of rotating machines
Norihisa IWASAKI
Takashi TODAKA
Masato ENOKIZONO
Yoshiyuki ISHIHARA
nr katalogowy: 25130
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2023 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 146885
10.15199/65.2024.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno- -finansowe
ceny
handel zagraniczny
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
The total iron loss determination in the ferromagnetic elements of the electromagnetic speed and torque converter including the magnetization type
Konrad Jakub WALECKI
Kazimierz Andrzej ZAKRZEWSKI
nr katalogowy: 69237
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Wyzwania stojące przed sektorem rolno-spożywczym w Polsce związane z akcesją Ukrainy do UE
Renata Grochowska
Wojciech Józwiak
Zofia Mirkowska
nr katalogowy: 146432
10.15199/65.2023.12.1
sektor rolno-spożywczy
Polska
Ukraina
akcesja do UE
agri-food sector
Poland
Ukraine
EU accession
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Straty mocy w liniach kablowych wysokiego napięcia
Artur Pasierbek
nr katalogowy: 140374
10.15199/48.2022.11.44
straty mocy
układ z krzyżowaniem żył
przeplatanie
układ SPB i BE
przewody ECC
współczynnik strat dodatkowych.
power losses
cross-wire circuit
interleaving
SPB and BE circuit
ECC cables
additional loss factor.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Straty mocy w liniach kablowych wysokiego napięcia
Artur Pasierbek
nr katalogowy: 140374
10.15199/48.2022.11.44
straty mocy
układ z krzyżowaniem żył
przeplatanie
układ SPB i BE
przewody ECC
współczynnik strat dodatkowych.
power losses
cross-wire circuit
interleaving
SPB and BE circuit
ECC cables
additional loss factor.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Straty mocy w liniach kablowych wysokiego napięcia
Artur Pasierbek
nr katalogowy: 140374
10.15199/48.2022.11.44
straty mocy
układ z krzyżowaniem żył
przeplatanie
układ SPB i BE
przewody ECC
współczynnik strat dodatkowych.
power losses
cross-wire circuit
interleaving
SPB and BE circuit
ECC cables
additional loss factor.
OPAKOWANIE 2009-I
More packaging and the right sort of packaging can help to curb world hunger!
nr katalogowy: 42498
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ZDROWOTNE ASPEKTY peklowania
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 136728
peklowanie
dodatki do żywności
zdrowie
curing
food additives
health
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
ZDROWOTNE ASPEKTY peklowania
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 136728
peklowanie
dodatki do żywności
zdrowie
curing
food additives
health
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-12
Minimizing the switching energy losses in high-voltage MOFSET transistors operating in a hard-switching mode
Piotr Grzejszczak
Roman Barlik
nr katalogowy: 95849
10.15199/13.2015.12.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-4
Straty w superkondensatorach przy dynamicznych obciążeniach magazynów energii pojazdów elektrycznych
Mirosław LEWANDOWSKI
Marek ORZYŁOWSKI
Maciej WIECZOREK
nr katalogowy: 119509
10.15199/48.2019.04.38
superkondensator
straty energii
hybrydowy magazyn energii
model ułamkowego rzędu
supercapacitor
energy losses
hybrid energy storage system
fractional order model
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Ocena Cyklu Życia (LCA) opakowań w koncepcji zrównoważonego rozwoju
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 133593
10.15199/65.2021.9.6
opakowania
odpady
straty żywności
zrównoważony rozwój
ocena cyklu życia
metoda LCA
packaging
wastes
food losses
sustainable development
life cycle assessment
LCA method
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH