Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji piekarsko-cukierniczej
Sylwia Łaba
Robert Łaba
nr katalogowy: 125297
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Straty w łańcuchu mleczarskim
Renata Grochowska
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 95673
10.15199/65.2015.12.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Straty żywności w przetwórstwie spożywczym
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 111723
10.15199/65.2018.1.5
straty żywności w przetwórstwie
przyczyny strat żywności
ograniczenie strat żywności
procedura MOST
food losses in processing
causes of food losses
limitation of food losses
MOST procedure
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Analiza strat i marnotrawstwa żywności w sektorze mięsnym
nr katalogowy: 125179
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji zbóż konsumpcyjnych
Sylwia Łaba
Grażyna Cacak-Pietrzak
Krystian Szczepański
Alicja Sułek
nr katalogowy: 124784
straty żywności
marnotrawstwo żywności
zboża konsumpcyjne
produkcja podstawowa
food loss
food waste
consumer cereals
primary production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Identyfikacja źródeł strat żywności w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 132709
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
PROCEDURA MOST jako narzędzie ograniczania strat i marnotrawstwa żywności w zakładach mięsnych
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
DANUTA Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 135930
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Identyfikacja źródeł strat żywności w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 132709
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Ryzyko strat żywności w zakładach przetwórstwa mięsnego
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 125971
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-4
Prawdziwe przyczyny mottlingu na bezdrzewnych papierach powlekanych
P. Wandelt
nr katalogowy: 12408
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Ograniczenie strat i marnotrawstwa żywności
Milena Lipińska
Małgorzata Wrzosek
Beata Bilska
Karol Krajewski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 102262
10.15199/65.2016.11.2
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-9
Finansowe skutki katastrof budowlanych i metody zapobiegania
Przemysław Konopka
Beata Białek
nr katalogowy: 29898
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Marnowanie żywności – większości strat w produkcji można uniknąć
nr katalogowy: 130113
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Powstrzymajmy falę cukrzycy
nr katalogowy: 98398
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Znaczenie procesu pakowania dla bezpieczeństwa żywności
K. Olborska
P. P. Lewicki
nr katalogowy: 14894
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Próba oszacowania strat i marnotrawstwa żywności w Polsce
Sylwia Łaba
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Robert Łaba
Krystian Szczepański
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
Małgorzata Kosicka-Gębska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 129149
10.15199/65.2020.11.2
straty żywności
marnotrawstwo żywności
projekt PROM
food losses
food waste
PROM project
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Straty i marnotrawstwo żywności w sektorze rybnym - przyczyny i sposoby ograniczania
Agnieszka Ognik
Robert Łaba
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 125036
10.15199/65.2020.2.6
straty i marnotrawstwo żywności
sektor rybny
zapobieganie stratom
produkty uboczne
food loss and waste
fishing industry
loss prevention
by-products
OPAKOWANIE 2012-3
FEFCO wspiera walkę z marnotrawstwem żywności
nr katalogowy: 66356
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Marnowanie żywności – większości strat w produkcji można uniknąć
nr katalogowy: 130113
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Ograniczenie strat płodów rolnych podczas przechowywania po zbiorach - ważnym elementem walki z głodem na świecie
nr katalogowy: 113069
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Ocena stopnia zaangażowania przedsiębiorstw związanych z branżą spożywczą w praktyki na rzecz ograniczenia strat i marnowania żywności
Agnieszka Tyburcy
Wioletta Sobocińska
nr katalogowy: 146891
10.15199/65.2024.1.5
straty i marnowanie żywności
przedsiębiorstwa handlowe
przedsiębiorstwa produkcyjne
raporty Forum Odpowiedzialnego Biznesu
food losses and waste
commercial enterprises
production enterprises
reports of the Responsible Business Forum
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
XYLEM DBA O BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
nr katalogowy: 122458
AURA 2020-11
Straty i marnotrawstwo żywności w Polsce. Skala i przyczyny problemu
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 128915
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Nie marnuj żywności - myśl ekologicznie
Maria Gosiewska
nr katalogowy: 79255
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
II KONGRES PRZEMYSŁU OPAKOWAŃ Innowacyjne opakowania dla innowacyjnych produktów 1 października 2014, Poznań
nr katalogowy: 85514
AURA 2024-7
Czy jesteśmy przygotowani do zagrożenie?
Michał Marcinkowski
nr katalogowy: 149580
AURA 2016-1
Pożary lasów - sposoby prognozowania i zapobiegania
Agnieszka Ubowska
Kamila Laskowska
nr katalogowy: 96086
10.15199/2.2016.1.2
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-10
Analiza awaryjności sieci wodociągowej miasta Sanoka z uwzględnieniem strat wody
Izabela Piegdoń
Barbara Tchórzewska-Cieślak
nr katalogowy: 71567
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
Przyczyny zaniedbań higieny przez personel biorący udział w produkcji żywności
Joanna Piepiórka -Stepuk
nr katalogowy: 96670
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-10
Gospodarowanie wodą w gminnych wodociągach woj. małopolskiego
Tomasz Bergel
nr katalogowy: 62866
CHŁODNICTWO 2019-5
Zmniejszenie strat żywności dzięki urządzeniu ProsaLink firmy Danfoss
nr katalogowy: 123141
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-3
ZAGROŻENIA WYPADKOWE - IDENTYFIKACJA, OCENA RYZYKA, ELIMINACJA. 7. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 82991
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-8
Połączenia stolarki ze ścianą miejscem wrażliwym
Ołeksij Kopyłow
Jan Sieczkowski
nr katalogowy: 115438
10.15199/33.2018.08.11
montaż okien i drzwi zewnętrznych
termoizolacja
bezspoinowy system ociepleń (BSO).
installation of windows and external doors
thermal insulation
ExternalThermal InsulationCompositeSystems (ETICS).
CHŁODNICTWO 2010-8
Analiza wycieków czynnika podczas eksploatacji okrętowych urządzeń chłodniczych
Katarzyna Kędzierska
Bogusław Zakrzewski
nr katalogowy: 53477
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Idea zrównoważonej kuchni – czy możliwa do realizacji w dobie pandemii?
nr katalogowy: 130939
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Idea zrównoważonej kuchni – czy możliwa do realizacji w dobie pandemii?
nr katalogowy: 130939
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Badania PROM - rozwiązania ograniczające marnowanie żywności w gastronomii
nr katalogowy: 132092
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Nowe możliwości zastosowania automatyzacji i technik cyfrowych w przetwórstwie zbóż
nr katalogowy: 123787
OPAKOWANIE 2016-7
Innowacje firmy SABIC ograniczają straty żywności
nr katalogowy: 99611
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-6
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 77450
GOSPODARKA WODNA 2016-6
Analiza korzystania z dostępnych w Polsce możliwości finansowego transferu ryzyka powodzi
ANNA DUBEL
nr katalogowy: 98922
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-6
Badania strat ciepła wodnego kotła WR 25
PIOTR BRUZGO
nr katalogowy: 91787
1015199/9.2015.6.2
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-10
Poszukiwana przyczyna wypadku
Ryszard Studenski
nr katalogowy: 54712
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Dietoprofilkatyka cukrzycy typu 2
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 142515
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Wzbogacanie żywności w witaminy – za i przeciw
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska- -Żurek
nr katalogowy: 48953
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Tak nowe technologie optymalizują polski przemysł spożywczy
nr katalogowy: 143006
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Zero waste a gastronomia
Danuta Kołożyn-Krajewska
Beata Bilska
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 125917
marnotrawstwo żywności
zakłady gastronomiczne
usługi hotelarsko-gastronomiczne
food waste
foodservice establishments
hospitality and foodservice industry
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
The influence of control method on power loss in the ARCP resonant inverter - experimental results
Sławomir KARYŚ
nr katalogowy: 55212
OPAKOWANIE 2008-9
Internetowy system zapewnienia nowoczesnych opakowań w branży ogrodniczej
Andrzej Hejduk
Tadeusz Cąderek
Barbara Grabowska
Aleksander Sołtan
Jan Świetlik
nr katalogowy: 37933
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Kształtowanie dochodu fi rmy przez zmiany stawek odpisów amortyzacyjnych
nr katalogowy: 85207
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Grzyby pleśniowe w żywności przechowywanej w obniżonej temperaturze
Małgorzata Piotrowska
nr katalogowy: 72040
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Jak zwiększyć efektywność segregacji odpadów żywnościowych?
nr katalogowy: 133092
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-11
Złoty Inżynier 2018
nr katalogowy: 113971
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Potwierdzenie autentyczności i zafałszowania na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 81261
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 87612
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Rozwój mikroflory psychrofilnej i psychrotrofowej w mięsie i produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 67052
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Psucie żywności przy udziale drożdży
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 87961
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
O sprzedaży nadwyżek żywności
nr katalogowy: 150008
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Chłodno i bezpiecznie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 97687
OPAKOWANIE 2016-3
Innowacyjność w walce z marnowaniem żywności
nr katalogowy: 97988
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-4
Wybrane metody pakowania mięsa i produktów mięsnych
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 90911
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Dietoprofilkatyka cukrzycy typu 2
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 142515
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Badania PROM - rozwiązania ograniczające marnowanie żywności w gastronomii
nr katalogowy: 132092
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-12
Właściwości barierowe współczesnych materiałów opakowaniowych
JANINA LEK S-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 117723
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-7-8
Ograniczenia w rozwoju odnawialnych źródeł energii
CEZARY A. PIEŃKOWSKI
nr katalogowy: 45826
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-12
Analiza drzewa niezdatności (F TA) w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 81138
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Da się zmniejszyć pozostałości!
nr katalogowy: 116710
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Tak nowe technologie optymalizują polski przemysł spożywczy
nr katalogowy: 143006
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Biopaliwowe problemy Unii Europejskiej
Adam Kupczyk
Grażyna Wasiak
Monika Madej
Jarosław Osiak
nr katalogowy: 59102
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Potencjalne zagrożenie na talerzu
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 82356
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Wrogowie, czy przyjaciele?
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 69663
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Analiza regionów rybosomalnych Identyfikacja drożdży występujących w żywności
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 103968
10.15199/65.2017.2.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Inteligentne zamrażanie i rozmrażanie
Marian K. Panasiewicz
nr katalogowy: 97357
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Dezynfekcja i substancje aktywne
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sylwia Mierzejewska
nr katalogowy: 89572
10.15199/65.2015.2.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-1
Perspektywy rynku żywnościowego Cz. I. Przyczyny wzrostu cen żywności
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 73850
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-4
Monitoring sieci wodociągowej gwarantem niezawodności dostaw wody
Florian G. Piechurski
nr katalogowy: 97819
10.15199/17.2016.4.8
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-7
Zmniejszenie strat niezupełnego spalania w kotłach wodno-rusztowych za pomocą sztucznej sieci neuronowej
JACEK MARCINIAK
nr katalogowy: 92324
10.15199/9.2015.7.1
CHŁODNICTWO 2023-1
Lodówki zasilane energią słoneczną w krajach rozwijających się, mogą zmniejszyć głód i spowolnić zmiany klimatu
Mohan Ganguly
nr katalogowy: 141996
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Roczny spis treści Wykaz artykułów - "Przemysł Spożywczy" 2013 r.
nr katalogowy: 81369
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-7
O sprzedaży nadwyżek żywności
nr katalogowy: 149419
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. II
Halina Makała
nr katalogowy: 145095
przyprawy
zioła przyprawowe
metody fałszowania
niezgodności autentyczności
kontrole
spices
spice herbs
counterfeiting methods
authenticity discrepancies
controls
OPAKOWANIE 2016-3
AmerFresh wydłuża trwałość świeżych produktów w opakowaniach foliowych
nr katalogowy: 98001
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Jak zwiększyć efektywność segregacji odpadów żywnościowych?
nr katalogowy: 133092
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Przyczyny ponownego zainteresowania orkiszem
Ewa Dąbkowska
nr katalogowy: 65583
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-9
ZAGROŻENIA WYPADKOWE - IDENTYFIKACJA, OCENA RYZYKA, ELIMINACJA. 7. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 86854
AURA 2012-7
CCD przyczyną śmierci pszczół?
Jan ŚLÓSARZ
nr katalogowy: 69557
OPAKOWANIE 2016-8
Przegląd aktywności patentowej i publikacyjnej w zakresie opakowań aktywnych i inteligentnych
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 100429
10.15199/42.2016.8.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Problem marnotrawstwa żywności na przykładzie wyrobów mięsnych – analiza problemu na obszarze województwa lubelskiego
Agnieszka DUDZIAK
Beata PAĆKOWSKA
nr katalogowy: 151153
żywność
marnotrawstwo
rynek mięsa i wędlin
konsument
sieci handlowe
food
waste
meat and cold cuts market
consumer
retail chains
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
W świecie nauki
nr katalogowy: 50889
CHŁODNICTWO 2009-8
Rola Chłodnictwa w Ogólnoświatowym Wyżywieniu
nr katalogowy: 46416
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Weryfikacja mocy strat w obwodzie bramkowym wybranych tranzystorów MOSFET na bazie Si i SiC
Krzysztof PRZYBYŁA
nr katalogowy: 111563
10.15199/48.2018.01.33
straty mocy
MOSFET
obwód bramkowy
SiC
power losses
MOSFET
gate circuit
SiC.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Wzbogacanie żywności w związki polifenolowe
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Dorota Wajda
nr katalogowy: 71976
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Długoterminowe zmiany na światowych rynkach surowców rolnych - główne przyczyny wysokich i zmiennych cen – Michał Koleśnikow – ekspert ds. Analiz Rynków Rolnych w Departamencie Analiz Makroekonomicznych i Sektorowych BGŻ S.A.
nr katalogowy: 72178
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Od redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 128452
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Od redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 128452
CHŁODNICTWO 2019-1
Zmiany jakościowe zachodzące w żywności pod wpływem działania niskiej temperatury
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 118905
10.15199/8.2019.1.1
niska temperatura
zamrażanie
zmiany jakości
mięso
pieczywo
truskawki
low temperature
freezing
quality changes
meat
bread
strawberr
OPAKOWANIE 2016-11
Rola opakowań inteligentnych w łańcuchach logistycznych
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 102172
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Praktyczna bioocena składników odżywczych i ich znaczenie w procesach technologicznych Zachować jak najwięcej
Anna Fabisiak
nr katalogowy: 97694
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Wielomiesięczny zakaz eksportu rosyjskiej pszenicy - przyczyny i skutki
nr katalogowy: 60748
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-5
Psychologiczne przyczyny wypadków drogowych
Jadwiga Bąk
nr katalogowy: 8015
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Problematyka marnotrawstwa żywności w Polsce
Agnieszka Dudziak
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 146434
10.15199/65.2023.12.2
marnotrawstwo
żywność
zachowania konsumentów
świadomość ekologiczna
waste
food
consumer behaviour
environmental awareness
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. I
Halina Makała
nr katalogowy: 144573
fałszowanie żywności
motywy
skutki zdrowotne
urzędowe kontrole
food adulteration
motives
health effects
official controls
OPAKOWANIE 2020-10
Segregacja opakowań szklanych w cieniu pandemii
nr katalogowy: 128483
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-12
Sprawy znane nie tylko z Halemby
J. Knyziak
nr katalogowy: 22786
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Pleśnie w żywności trudny przeciwnik
Małgorzata Piotrowska
nr katalogowy: 110547
10.15199/65.2017.11.4
pleśnie
żywność
zagrożenia
mykotoksyny
molds
food
threats
mycotoxins
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Analiza strat wody w wybranych systemach wodociągowych
TOMASZ BERGEL
PIOTR BUGAJSKI
nr katalogowy: 34998
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Identyfikacja drożdży modyfikacje metod klasycznych
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 101720
10.15199/65.2016.10.6
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-8
Skrajna głupota i inne przyczyny wypadków
Robert Kozela
nr katalogowy: 70035
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-10
Analiza wskaźnikowa strat wody wodociągowej w gminach wiejskich i miejsko-wiejskich w Polsce (cz. 2)
Tomasz Bergel
nr katalogowy: 71554
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Integracja systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 66175
AURA 2024-6
Globalne ocieplenie – fakty, które trzeba znać
Krzysztof BRZESKI
nr katalogowy: 149233
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-11
Aproksymacja strat ciepła przy transporcie czynnika grzejnego w przewodach preizolowanych sieci osiedlowych
Bogdan Nowak
Grzegorz Bartnicki
nr katalogowy: 8879
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Metoda wyznaczania optymalnych parametrów zasilania dla minimalizacji strat mocy w indukcyjnym silniku pierścieniowym
Henryk BANACH
nr katalogowy: 74139
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Pakowanie mięsa
Ryszard Kowalski
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 61710
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-7
ZAGROŻENIA WYPADKOWE - IDENTYFIKACJA, OCENA RYZYKA, ELIMINACJA. 7. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 85411
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-6
ZAGROŻENIA WYPADKOWE - IDENTYFIKACJA, OCENA RYZYKA, ELIMINACJA. 7. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 84949
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Zagadnienia katastrofy budowlanej w ustawie Prawo budowlane
Adam Baryłka
nr katalogowy: 87514
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-4
Zarysowania i spękania tynków
Józef Adamowski
nr katalogowy: 25876
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Trendy w produkcji żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 126050
10.15199/65.2020.4.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Core loss models in electrical steel sheets with different orientation
Wojciech A. PLUTA
nr katalogowy: 62387
GOSPODARKA WODNA 2014-12
Aktualizacja jednostkowych wskaźników wartości mienia wykorzystywanych do szacowania strat powodziowych
IZABELA GODYŃ
nr katalogowy: 88415
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-3
Przyczyny reklamacji płytek ceramicznych
Monika Gibes
nr katalogowy: 37020
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-3
Wypadki przy maszynach w 2010 roku.Część 2
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 58151
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-4
Sporządzanie protokołu wypadkowego
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 90592
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-2
Fizycznie realny model strat energii elektrycznej terenowej sieci elektroenergetycznej
Romuald NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 23923
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-1
Redukcja strat energii czynnej w 2-transformatorowych stacjach 110kV/SN
Stanisław CZEPIEL
nr katalogowy: 32343
SZKŁO I CERAMIKA 2012-4
Wpływ zawartości strat prażenia w popiele lotnym krzemionkowym na właściwości cementu i betonu
ALBIN GARBACIK
TOMASZ BARAN
Paweł Pichniarczyk
nr katalogowy: 70060
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-5
Sytuacje trudne - niezadowolony klient
Teresa Szczepkowicz-Duda
nr katalogowy: 26004
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-8
Metoda obliczania strat energii elektrycznej w sieci rozdzielczej
Barbara Kaszowska
Andrzej Włóczyk
nr katalogowy: 29363
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-6
Wyznaczanie strat mocy w rdzeniu ferromagnetycznym mikrosilników indukcyjnych w ustalonym stanie pracy
Krzysztof MAKOWSKI
nr katalogowy: 35761
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-3
Wykorzystanie MES do obliczania strat ciepła w miejskiej sieci ciepłowniczej
ŁUKASZ FALBA
ZBIGNIEW PIETRZYK
ADAM SMYK
nr katalogowy: 42000
OPAKOWANIE 2011-9
STOP dla marnotrawstwa żywności
nr katalogowy: 62554
GOSPODARKA WODNA 2012-4
Powódź 2010 - analiza strat i szkód powodziowych w Polsce
ILONA BIEDROŃ
RENATA BOGDAŃSKA-WARMUZ
nr katalogowy: 66941
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Mostkowa metoda pomiaru stratności materiałów magnetycznie miękkich
Andrzej MAJOCHA
Roman GOZDUR
nr katalogowy: 51524
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-12
Przyczyny powstawania pasmowości mikrostruktury w wyrobach walcowanych na gorąco ze stali ferrytyczno-perlitycznych
JAROSŁAW MARCISZ
BOGDAN GARBARZ
ARTUR ŻAK
nr katalogowy: 32149
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-4
Najczęściej występujące błędy podczas utrzymania obiektu budowlanego jako przyczyny katastrof budowlanych
Urszula Błażewicz
Ilona Szymańska
Jacek Szer
nr katalogowy: 98158
10.15199/33.2016.04.35
CHŁODNICTWO 2019-4
Warunki i zaplecze techniczne związane z przechowywaniem żywności w magazynach spożywczych
Marian Panasiewicz
nr katalogowy: 122517
10.15199/8.2019.4.4
magazyny żywności
mikroklimat
systemy wentylacyjno-klimatyzacyjne
food storage
microclimate
ventilation and air conditioning systems
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Promocja
Jan Kowalski
nr katalogowy: 76268
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-10
Analiza strat wody wodociągu krośnieńskiego
Katarzyna Pietrucha-Urbanik
Andrzej Studziński
nr katalogowy: 71568
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-6
Pracochłonność naprawy przewodów wodociągowych
Andrzej Studziński
nr katalogowy: 77623
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-5
ZAGROŻENIA WYPADKOWE - IDENTYFIKACJA, OCENA RYZYKA, ELIMINACJA. 7. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 84122
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-4
Zagrożenia wypadkowe - identyfikacja, ocena ryzyka, eliminacja. 7. ogólnopolska konferencja miesięcznika Atest
nr katalogowy: 83509
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-8
ZAGROŻENIA WYPADKOWE - IDENTYFIKACJA, OCENA RYZYKA, ELIMINACJA. 7. OGÓLNOPOLSKA KONFERENCJA MIESIĘCZNIKA ATEST
nr katalogowy: 86209
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-8
Zweryfikowany analityczny model rozpraszania mocy w linii opóźniającej lampy fali bieżące
WALDEMAR WIEJAK
ARTUR WYMYSŁOWSKI
nr katalogowy: 61967
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Uogólniona metoda wyznaczania parametrów zasilania dla minimalizacji strat mocy w indukcyjnym silniku klatkowym
Henryk BANACH
nr katalogowy: 77566
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Trendy na rynku napojów
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 84840
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Wdrożenie dodatkowych, podwyższonych standardów kontroli jakości w browarach za pomocą systemu GeneDisc®
nr katalogowy: 97391
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-9
Analiza wzmocnień i napraw szczelności okrągłych zbiorników żelbetowych na ciecze techniką sprężania
Krzysztof Dyduch
Marian Płachecki
Rafał Szydłowski
nr katalogowy: 93694
10.15199/33.2015.09.34
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Ocena Cyklu Życia (LCA) opakowań w koncepcji zrównoważonego rozwoju
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 133593
10.15199/65.2021.9.6
opakowania
odpady
straty żywności
zrównoważony rozwój
ocena cyklu życia
metoda LCA
packaging
wastes
food losses
sustainable development
life cycle assessment
LCA method
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Ocena Cyklu Życia (LCA) opakowań w koncepcji zrównoważonego rozwoju
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 133593
10.15199/65.2021.9.6
opakowania
odpady
straty żywności
zrównoważony rozwój
ocena cyklu życia
metoda LCA
packaging
wastes
food losses
sustainable development
life cycle assessment
LCA method
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Ocena Cyklu Życia (LCA) opakowań w koncepcji zrównoważonego rozwoju
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 133593
10.15199/65.2021.9.6
opakowania
odpady
straty żywności
zrównoważony rozwój
ocena cyklu życia
metoda LCA
packaging
wastes
food losses
sustainable development
life cycle assessment
LCA method
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Ocena Cyklu Życia (LCA) opakowań w koncepcji zrównoważonego rozwoju
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 133593
10.15199/65.2021.9.6
opakowania
odpady
straty żywności
zrównoważony rozwój
ocena cyklu życia
metoda LCA
packaging
wastes
food losses
sustainable development
life cycle assessment
LCA method
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Ocena Cyklu Życia (LCA) opakowań w koncepcji zrównoważonego rozwoju
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 133593
10.15199/65.2021.9.6
opakowania
odpady
straty żywności
zrównoważony rozwój
ocena cyklu życia
metoda LCA
packaging
wastes
food losses
sustainable development
life cycle assessment
LCA method
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-2
Pomiary i obliczenia strat mocy podczas przemagnesowania osiowego
Zbigniew GMYREK
Wojciech PLUTA
nr katalogowy: 3670
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-12
Nadzorowanie procesów technologicznych w przedsiębiorstwie
Andrzej Polak
Sławomir Domino
Wiktor Gronowicz
nr katalogowy: 11606
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Stanowisko branży piwowarskiej w sprawie raportu Instytutu Jagiellońskiego pt. „Polska zalana piwem. Analiza ewolucji modelu spożycia alkoholu w Polsce – przyczyny i skutki”
nr katalogowy: 133171
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-8
Analiza wskaźnikowa strat wody wodociągowej w gminach wiejskich i miejsko-wiejskich w Polsce (cz. 1)
Tomasz Bergel
nr katalogowy: 69926
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Loss calculation method for hybrid excited machines
Ryszard PAŁKA
Michał BONISŁAWSKI
nr katalogowy: 102616
10.15199/48.2016.12.32
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-7
Analiza strat wody w systemie wodociągowym eksploatowanym przez Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji Okręgu Częstochowskiego S.A.
Ewa Ociepa
Konrad Merc
nr katalogowy: 99695
10.15199/17.2016.7.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-9
Zastosowanie kart akwizycji danych do pomiaru współczynnika strat dielektrycznych tg8
Andrzej LEBIEDZKI
nr katalogowy: 3847
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-12
Model rozmyty strat ciepła budynku w wyniku oddziaływania wiatru
Paweł Malinowski
Iwona Polarczyk
Piotr Ziembicki
nr katalogowy: 8887
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-4
Uszkodzenia muru i sposoby ich naprawy
Ewa Sobczyńska
Arkadiusz Węglarz
nr katalogowy: 98149
10.15199/33.2016.04.27
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-9
Samoistne pękanie szkła hartowanego na elewacji
Agnieszka Marczewska
Anna Balon-Wróbel
Magda Kosmal
nr katalogowy: 100841
10.15199/33.2016.09.11
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-9
Straty ciśnienia w sieci przewodów instalacji grzewczej - Opór hydrauliczny
DAMIAN MUNIAK
nr katalogowy: 79043
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
Zastosowanie sztucznych sieci neuronowych i metod śledzenia przepływów mocy do prognozowania krótkoterminowego strat mocy w krajowej sieci przesyłowej
Marian DOŁOWY
Konrad GRYSZPANOWICZ
Bartłomiej KALISIAK
Monika KARSKA
Piotr KAPLER
Rafał KRZYSZTOSZEK
Paweł PIOTROWSKI
Stanisław ZIEMIANEK
nr katalogowy: 73072
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Metoda wyznaczania optymalnych parametrów zasilania dla minimalizacji strat mocy w indukcyjnym silniku klatkowym
Henryk BANACH
nr katalogowy: 70639
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-2
Wzmacnianie konstrukcji żelbetowych sprężonymi taśmami kompozytowymi Sika Carbodur
Janusz Potrzebowski
nr katalogowy: 57504
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-12
Nagły przypadek medyczny – czy pracownik ma prawo do świadczeń z ubezpieczenia społecznego z tytułu wypadku przy pracy, gdy przyczyną uszczerbku na zdrowiu jest zawał serca lub udar?
Bogdan Solawa
nr katalogowy: 140746
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-11
Awaryjność kołobrzeskiego systemu wodociągowego
Danuta Usidus
Izabela Pacyna
nr katalogowy: 80734
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
Ocenianie ryzyka zawodowego Przydatne narzędzie czy sztuka dla sztuki?
Maciej Świerzy
nr katalogowy: 80532
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-9
Krytyczna analiza bazy danych awarii systemu dystrybucji wody miasta górnego śląska
Ewelina Kilian
Wojciech Koral
nr katalogowy: 79220
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-6
Zalania zbiorów archiwalnych i bibliotecznych - przygotowanie do katastrof i działania ratunkowe Część 1.
BOGDAN FILIP ZEREK
nr katalogowy: 52808
GOSPODARKA WODNA 2011-5
Analiza DPSIR jako narzędzia planowania ochrony przeciwpowodziowej - problemy z zastosowaniem
ZOFIA GRĘPLOWSKA
KRZYSZTOF W. KSIĄŻYŃSKI
nr katalogowy: 59537
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-4
Ciemna strona techniki
Ryszard Studenski
nr katalogowy: 58988
ELEKTROINSTALATOR 2019-9
Przeciwpożarowa ochrona instalacji elektrycznej
Anna Biłek-Gorzkiewicz
nr katalogowy: 123544
DOZÓR TECHNICZNY 2020-2
Najwieksze katastrofy budowlane w Polsce
Adam Baryłka
nr katalogowy: 125979
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-12
Niedoskonałości modeli matematycznych zamiany energii pola elektromagnetycznego na ciepło w tkankach
Karol ANISEROWICZ
nr katalogowy: 95246
10.15199/48.2015.12.10
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-7
Analiza przyczyn uszkodzeń części złącznych cynkowanych galwanicznie
Ilona SZŁAPA
Dariusz JĘDRZEJCZYK
nr katalogowy: 99433
10.15199/40.2016.7.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
GMO za i przeciw
nr katalogowy: 61311
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
KOMA to jakość
nr katalogowy: 90796
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-2
Pomiary i obliczenia strat mocy w próbce kwadratowej przemagnesowywanej obrotowo
Jan ANUSZCZYK
Wojciech PLUTA
Zbigniew GMYREK
nr katalogowy: 3671
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Posadzki w przemyśle mięsnym
Sylwia Mierzejewska
Joanna Piepiórka-Stepuk
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 111829
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Prozdrowotne właściwości stewii (Stevia rebaudiana Bertoni)
Tomasz Czernecki
Aneta Brodziak
Anna Stój
nr katalogowy: 86665
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Występowanie benzo[a]pirenu w mięsie i przetworach mięsnych
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 93155
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-12
Straty mocy w typowych blachach prądnicowych
Agnieszka Banach
Witold Mazgaj
Bartosz Rozegnał
nr katalogowy: 88329
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-7-8
Eksperymentalne i numeryczne określenie miejscowych strat ciśnienia w kolanach 90° instalacji wodociągowych
Paweł Grajper
Jacek Smołka
nr katalogowy: 52823
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Rozstajemy się z pracownikiem - wypowiedzenie umowy z powodu utraty zaufania
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 78870
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-3
Niewłaściwe szkolenia i instrukcje bhp jako przyczyny wypadków
Dariusz Smoliński
nr katalogowy: 97128
CHŁODNICTWO 2012-10
Niezawodne i pewne działanie systemów chłodniczych.Rozwiązanie CoreSense™ firmy Emerson sprawia, że sprężarki tłokowe stają się inteligentne
nr katalogowy: 72007
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-6
Analiza technicznych strat mocy czynnej w wiejskich sieciach
Grzegorz HOŁDYNSKI
nr katalogowy: 45560
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-9
Transformatory rozdzielcze SN/nN - problematyka oszczędności poprzez zmniejszanie strat energii
Elżbieta Niewiedział
Ryszard Niewiedział
nr katalogowy: 46864
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-5
Co kryje w sobie wzór Hazena-Williamsa?
Agnieszka Malesińska
nr katalogowy: 91288
10.15199/17.2015.5.4
ODZIEŻ 2007-1
Minimalizacja resztek w ramach zleceń produkcyjnych
Zbigniew Poliński
nr katalogowy: 24425
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH