Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zastosowanie promieniowania UVC do dezynfekcji skorup jaj spożywczych
Przemysław Marek
nr katalogowy: 123528
10.15199/65.2019.11.2
promieniowanie UVC
dezynfekcja powierzchni skorup jaj
dawka i natężenie promieniowania
chorobotwórcze mikroorganizmy
UVC radiation
disinfection of egg shells
radiation dose and intensity
pathogenic microorganisms
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Technologia wytwarzania i skład chemiczny preparatów wapniowych ze skorup jaj i dolomitu
Barbara Dolińska
Agnieszka Mikulska
Szymon Dragan
Zbigniew Dobrzański
Tadeusz Trziszka
Florian Ryszka
nr katalogowy: 59851
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Stuprocentowa pewność
nr katalogowy: 11855
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Stuprocentowa pewność
nr katalogowy: 11855
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Drobnoustroje pod lupą
nr katalogowy: 38465
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-9
ZASTOSOWANIE SKORUP JAJ KURZYCH JAKO NATURALNEGO ADSORBENTA jONÓW METALI Z ROZTWORÓW WODNYCH
EWA RUDNIK
MONIKA KULCZYK
nr katalogowy: 109268
10.15199/67.2017.9.3
adsorpcja
skorupy jaj
chlorki
siarczany
kinetyka
ładunek powierzchniowy
adsorption
eggshells
chlorides
sulfates
kinetics
surface charge
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Testowanie metod określania odporności na zarysowania powierzchni hełmów strażackich
Daniel Pieniak
Agata Walczak
Aneta Krzyżak
Grzegorz Bartnik
Zbigniew Krzysiak
nr katalogowy: 121951
10.15199/62.2019.8.18
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Jaja - bezcenny surowiec
Danuta Jaworska
nr katalogowy: 71369
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-21
Stalowe rośliny
nr katalogowy: 40564
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-1
Dezynfekcja w magazynach muzealnych i bibliotecznych metodą jonizacji fotokatalitycznej
Katarzyna Pietrzak
Beata Gutarowska
Justyna Skóra
Daria Remisz
nr katalogowy: 82752
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Jaja. Samo zdrowie
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 70279
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Genialne rozwiązania
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 83430
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-2
Recenzje
nr katalogowy: 32946
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Dezynfekcja nadtlenowa
nr katalogowy: 116119
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Dezynfekcja nadtlenowa
nr katalogowy: 118820
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Kryteria jakości handlowej jaj kurzych
E. Anders
nr katalogowy: 14858
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Ultradyfuzja – zalety alternatywnej metody dezynfekcji/dezynsekcji pomieszczeń
nr katalogowy: 132374
CHŁODNICTWO 2023-5
Czyszczenie i dezynfekcja komór chłodniczych
nr katalogowy: 145901
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Zmywarka Multi Washer - nowa funkcja: dezynfekcja
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 126606
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Potwierdzony testami współczynnik umieralności szkodników w mące i kaszkach Entoleter-sterylizator Matador MJZH firmy Bühler dezaktywuje jaja szkodników z najwyższą skutecznością
Thomas Ziolko
nr katalogowy: 102727
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Trudna sytuacja na rynku jaj
nr katalogowy: 70280
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-15-16
Wstrząśnięte, nie zmieszane
nr katalogowy: 85571
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Dezynfekcja i substancje aktywne
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sylwia Mierzejewska
nr katalogowy: 89572
10.15199/65.2015.2.3
AURA 2009-1
Świat ptaków - gniazda, jaja i pisklęta
ARTUR SAWICKI
nr katalogowy: 40604
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Informacja zbiorcza o wynikach kontroli Inspekcji JHARS w zakresie znakowania wybranych artykułów rolno-spożywczych
nr katalogowy: 60737
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Use of NMR techniques in evaluation of the egg raw material for food industry Wykorzystanie technik NMR w ocenie surowca jajczarskiego dla przemysłu spożywczego
Ewa Jawień
Mariusz Korczyński
Sebastian Opaliński
Piotr Młynarz
nr katalogowy: 86576
10.12916/przemchem.2014.1616
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Festiwal sękacza w Roskoszy
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 94500
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
EFEKTYWNOŚĆ DEZYNFEKCJI METODĄ JONIZACJI FOTOKATALITYCZNEJ
Katarzyna Zduniak
Beata Gutarowska
Justyna Skóra
Daria Rembisz
nr katalogowy: 70894
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-13
Pożytki z piór i skorup
nr katalogowy: 52580
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zamienniki jaj
Adonis Hilal
Anna Florowska
Zuzanna Milewska
nr katalogowy: 127667
10.15199/65.2020.8.6
zamiennik
jaja
roślinna alternatywa
replacement
eggs
plant-based alternative
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zamienniki jaj
Adonis Hilal
Anna Florowska
Zuzanna Milewska
nr katalogowy: 127667
10.15199/65.2020.8.6
zamiennik
jaja
roślinna alternatywa
replacement
eggs
plant-based alternative
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Ocena parametrów fizykochemicznych jaj gotowanych poddanych procesowi marynowania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 136886
10.15199/65.2022.3.3
jaja gotowane
marynowanie
ubytki masy
zawartość soli i suchej masy
boiled eggs
marinated
weight losses
acidity
content of salt and dry matter
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Nowy, skuteczny strażnik jakości (trwałości) produktów spożywczych
nr katalogowy: 7047
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-7
Środki do dezynfekcji budynków po powodzi
Jerzy Karyś
Krzysztof Matkowski
nr katalogowy: 53084
CHŁODNICTWO 2013-9
Wpływ czasu chłodniczego przechowywania na barwę jaj gotowanych pakowanych próżniowo
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
Katarzyna Klekotko
nr katalogowy: 79213
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-7
Niemalowane jaja
nr katalogowy: 67135
OPAKOWANIE 2019-4
Właściwości wytrzymałościowe opakowań na jaja - odporność na nacisk statyczny
Włodzimierz Szewczyk
Gabriela Kmita-Fudalej
Maria Bieńkowska
nr katalogowy: 119874
10.15199/42.2019.4.1
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-7
Pleśnie izolowane z obiektów zabytkowych o podłożu papierowym
Bogdan Filip Zerek
nr katalogowy: 18864
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
we Wrocławiu Effect of mineral-organic feed additives on the content of elements in raw egg material. Wpływ mineralno-organicznych preparatów paszowych na zawartość pierwiastków w surowcu jajczarskim
Fabiola Bubela
Zbigniew Dobrzański
Monika Kowalska-Góralska
Sebastian Opaliński
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 77330
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Nie tylko jajecznica
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 75773
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Logistyczny łańcuch drobiarstwa mięsnego
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 49792
OPAKOWANIE 2010-2
Makarony pakowane w folię NatureFlex™
nr katalogowy: 50123
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Effect of sewage sludge liming on inactivation of Ascaris suum eggs. Wpływ wapnowania osadów ściekowych na inaktywację jaj Ascaris suum
Adam Traczykowski
Katarzyna Budzińska
Anita Jurek
Bożena Szejniuk
Krzysztof Berleć
Paweł Małolepszy
nr katalogowy: 77814
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Zmywarka wózkowa Multi Washer kontra zmywarka tunelowa
nr katalogowy: 139351
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Jaja inaczej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51615
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Jakość bez kompromisów
nr katalogowy: 11969
GAZETA CUKROWNICZA 2007-9
Dezynfekcja mieszaniny ekstrakcyjnej
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 29821
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
Małe i pstrokate
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 11916
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Projektowanie higienizacji w zakładach przemysłu spożywczego
KATARZYNA GODLEWSKA
nr katalogowy: 24313
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
SKUTECZNA, BEZPIECZNA I DŁUGOTRWAŁA DEZYNFEKCJA W SEKTORZE SPOŻYWCZYM
nr katalogowy: 123064
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Wartość użytkowa strusi
R. Rywotycki
nr katalogowy: 14869
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-11
Zastosowanie utleniania anodowego w procesie dezynfekcji wody
Izabela Bartkowska
Lech Dzienis
nr katalogowy: 39120
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
SKUTECZNA, BEZPIECZNA I DŁUGOTRWAŁA DEZYNFEKCJA W SEKTORZE SPOŻYWCZYM
nr katalogowy: 121982
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Wiadomości ogólne o produkcji makaronu
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 20132
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-6-7
Od strusiego po przepiórcze
Henryk Piekut
nr katalogowy: 90535
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Przekąska miesiąca: Placuszki z indykiem i żurawiną
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 74648
GAZETA CUKROWNICZA 2008-2
Środki dezynfekcyjne w cukrowniach w świetle przepisów UE
Jan Grabka
nr katalogowy: 33203
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Powstawanie biofilmu w warunkach przemysłowych Cz. 2. Lokalizacja i likwidacja biofilmu
Anna Sałek
nr katalogowy: 38252
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Top najlepszych zmywarek dla piekarni i cukierni
nr katalogowy: 144834
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Charakterystyka frakcji fosfolipidowych izolowanych z żółtek jaj pochodzących od kur Lohmann Brown i zielononóżki kuropatwianej
WITOLD GŁADKOWSKI
ANNA CHOJNACKA
GRZEGORZ KIEŁBOWICZ
BARTŁOMIEJ PISARSKI
TADEUSZ TRZISZKA
CZESŁAW WAWRZEŃCZYK
nr katalogowy: 44476
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Ale jaja!
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 76507
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Koniecznie al dente!
nr katalogowy: 71214
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Wykorzystanie gazowego nadtlenku wodoru do biodekontaminacji materiałów z zanieczyszczeń mikrobiologicznych
Elwira Furtak
Wioletta Cichocka
Edyta Kisielińska-Kot
nr katalogowy: 130834
10.15199/62.2021.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Wykorzystanie gazowego nadtlenku wodoru do biodekontaminacji materiałów z zanieczyszczeń mikrobiologicznych
Elwira Furtak
Wioletta Cichocka
Edyta Kisielińska-Kot
nr katalogowy: 130834
10.15199/62.2021.3.4
AUTO MOTO SERWIS 2021-1
Nowe wyzwanie – dezynfekcja
nr katalogowy: 134568
OPAKOWANIE 2010-7
Opakowania z masy papierowej
Ewa Drzewińska
nr katalogowy: 52980
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-4
Kalorie Wielkiejnocy
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 25255
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Ab ovo
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 66910
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-1
Monitoring i usuwanie zanieczyszczeń mikrobiologicznych w pomieszczeniach archiwalnych i bibliotecznych
JUSTYNA SKÓRA
KATARZYNA PIETRZAK
BEATA GUTAROWSKA
PIOTR PIETROWSKI
nr katalogowy: 74007
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Zabaione
Piotr Ejsmont
nr katalogowy: 27082
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 142883
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Dezynfekcja solanki lampami ultrafioletowymi
Jacek Omyliński
nr katalogowy: 74701
AUTO MOTO SERWIS 2021-1
Nowe wyzwanie – dezynfekcja
nr katalogowy: 134568
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Mycie i dezynfekcja opakowań wielokrotnego użytku
Sylwia Mierzejewska
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 71079
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Fractionation of the whole egg of quail (Coturnix coturnix japonica) in supercritical carbon dioxide. Frakcjonowanie masy jajowej z jaj przepiórczych (Coturnix coturnix japonica) w nadkrytycznym ditlenku węgla
Łukasz Bobak
Ewelina Siepka
Witold GŁadkowski
Grzegorz Kiełbowicz
Zbigniew Dobrzański
Czesław Wawrzeńczyk
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 78582
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-5
Otrzymywanie i ocena właściwości węgla aktywnego z pozostałości podestylacyjnej oczyszczania kwasu askorbinowego
BRONISŁAW BUCZEK
nr katalogowy: 107006
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-10
Prace porządkowe a czytość mikrobiologiczna powierzchni płaskich wokół niecki basenowej
Emilia Stańkowska
Agnieszka Włodyka-Bergier
nr katalogowy: 110225
10.15199/17.2017.10.7
czystość mikrobiologiczna
basen
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
microbial purity
swimming pools
bacterial contamination
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 83429
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Na co dzień i od święta
nr katalogowy: 94681
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Owoce do zadań specjalnych
Maria Pawlik
nr katalogowy: 137381
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Procesy dezynfekcji w instalacjach higienicznych
Łukasz Wołoszyn
nr katalogowy: 119341
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Ultradyfuzja – zalety alternatywnej metody dezynfekcji/dezynsekcji pomieszczeń
nr katalogowy: 132374
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-3
Dezynfekcja ścieków bytowo-gospodarczych
Michał Michałkiewicz
Joanna Jeż-Walkowiak
Marek M. Sozański
nr katalogowy: 58176
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
Dezynfekcja w zakładach produkujących żywność
Anna Koziróg
nr katalogowy: 67524
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-1
Sterownik S7-200 i modem MD720-3
Rafał Lipowski
nr katalogowy: 50064
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-5
Dezynfekcja ścieków miejskich za pomocą kwasu nadoctowego
Monika Solecka
nr katalogowy: 44238
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Ceny żywności w 2018 r.
nr katalogowy: 112327
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-2
Dezynfekcja, dezynsekcja i dezodoryzacja środków transportu produktów żywnościowych
Stanisław
nr katalogowy: 112222
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Biofilm w aspekcie przemysłu cukrowniczego
Jan Iciek
Joanna Biernasiak
Ilona Błaszczyk
nr katalogowy: 61686
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
Dezynfekcja UV w przemyśle mięsnym
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 96668
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-1
Technika na co dzień
nr katalogowy: 73718
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
DEZYNFEKCJA METODĄ ZAMGŁAWIANIA Z UŻYCIEM NANOCZĄSTEK SREBRA – DOBÓR WARUNKÓW
Daria Rembisz
Katarzyna Zduniak
Beata Gutarowska
Justyna Skóra
nr katalogowy: 70893
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-8
Ocena skuteczności elektrolitycznej metody dezynfekcji jonami miedzi i srebra zastosowanej do eliminacji bakterii z rodzaju Legionella z instalacji wody ciepłej
nr katalogowy: 78401
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Jakie wędliny najczęściej goszczą na Wielkanocnych stołach w poszczególnych regionach Polski?
nr katalogowy: 75370
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Weganizm - modna dieta, ale czy dobra?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 90806
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-7
Nowocześnie i skutecznie - pianowa technika mycia
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 107969
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
SKAŻENIE MIKOLOGICZNE ŚCIAN MAGAZYNU TKANIN ZABYTKOWYCH I OCENA SKUTECZNOŚCI PRZEPROWADZONEJ DEZYNFEKCJI
Barbara Błyskal
Justyna Syguła-Cholewińska
nr katalogowy: 70857
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-1
Okładziny ceramiczne i hydroizolacja w przelewach basenów
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 142562
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-1
Okładziny ceramiczne i hydroizolacja w przelewach basenów
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 142562
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Ocieplenie klimatu sprzyja inwazji szkodników magazynowych
nr katalogowy: 126423
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 98721
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-11
Ocena możliwości zastosowania plazmy niskotemperaturowej w celu higienizacji zmieszanych odpadów komunalnych służących do produkcji paliwa alternatywnego
Katarzyna WOLNY-KOŁADKA
Joanna PAWŁAT
Piotr TEREBUN
Michał KWIATKOWSKI
Jarosław DIATCZYK
nr katalogowy: 110418
10.15199/48.2017.11.43
mikroorganizmy
plazma niskotemperaturowa
paliwo alternatywne.
microorganisms
non thermal plasma
alternative fuel.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Disinfection with vaporized hydrogen peroxide. Dezynfekcja za pomocą par nadtlenku wodoru
WładysłaW Harmata
Stanisław Kłosowicz
Małgorzata Chałupczak
Marzena Pępczyńska
Władysław Fediuk
nr katalogowy: 76866
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-6
RECENZJA - Gospodarka wodno-ściekowa w gospodarce cyrkulacyjnej
nr katalogowy: 149150
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Wielkanocna obfitość
Ewa Koralewska
nr katalogowy: 83432
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-8
Teksty-Preteksty
nr katalogowy: 86196
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Nazwa produktu i oznakowanie nie mogą wprowadzać konsumenta w błąd
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 79458
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
OWADY – pokarm przyszłości?
nr katalogowy: 136731
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Ab ovo(II)
nr katalogowy: 69666
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-12
Konserwator w spółdzielni mieszkaniowej Część 3: Ocena ryzyka dla czynników biologicznych (cd.)
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 102900
GOSPODARKA WODNA 2024-7
PRZEGLĄD WYDAWNICTW I RECENZJE
nr katalogowy: 149499
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Komory chłodnicze w przechowywaniu żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 79246
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-12
Pieniądze leżą przy ulicy
®Szczutek
nr katalogowy: 146267
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Mąka przede wszystkim
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49030
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Przetwórstwo kukurydzy w Chinach - duży potencjał wzrostu
nr katalogowy: 47103
AURA 2022-1
Wyrok Trybunału z 28 października 2021 r. w sprawie inwestycji deweloperskiej na terenie siedliska chomika w Wiedniu, C-357/20
Adam HABUDA
nr katalogowy: 135524
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Izolowanie fosfolipidów z liofilizowanych żółtek jaj kurzych
WITOLD GŁADKOWSKI
GRZEGORZ KIEŁBOWICZ
ANNA CHOJNACKA
BARTŁOMIEJ PISARSKI
CZESŁAW WAWRZEŃCZYK
nr katalogowy: 51335
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Wysoka konkurencyjność polskich produktów pochodzenia zwierzęcego
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 83231
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Muchy i ich zwalczanie
nr katalogowy: 51703
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Pest control – ochrona przed szkodnikami w zakładach mięsnych
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 127257
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Rosnące znaczenie pasz stosowanych w produkcji ekologicznej w Niemczech
nr katalogowy: 110975
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Wino w kuchni
winny maniak
nr katalogowy: 42096
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-6
Pobielane kiełbasy
Henryk Piekut
nr katalogowy: 75646
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Święta Wielkiejnocy w polskiej kuchni
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 90361
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Papieska Kremówka po raz dziewiąty
Małgorzata Słowińska
nr katalogowy: 92639
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Środowiskowe i biomedyczne zastosowania mikoplazmy wytwarzanej ślizgającym się wyładowaniem łukowym
Henryka. Danuta Stryczewska
Joanna Pawłat
Jarosław Diatczyk
nr katalogowy: 76378
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Słownik wyrazów okołowielkanocnych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 58714
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Nietolerancje pokarmowe a kanapki
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 93895
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
OWADY – pokarm przyszłości?
nr katalogowy: 136731
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Dezynfekcja wody a bezpieczeństwo sanitarne na terenie pływalni
Agnieszka Włodyka-Bergier
Tomasz Bergier
Zbigniew Kowa lewski
Emilia Stańkowska
Dominika Gajewska
nr katalogowy: 116157
10.15199/62.2018.9.26
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2015-5
Wypędzanie diabła z sejmowego gmachu, a w geodezji coraz bliżej dna
Zdzisław Adamczewski
nr katalogowy: 91399
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Wpływ wybranych preparatów dezynfekcyjnych na hamowanie wzrostu bakterii środowiskowych z rodzaju Enterococcus
Adam Traczykowski
Bożena Szejniuk
Ewa Zastempowska
Kata rzyna Budzińska
Radomir Graczyk
nr katalogowy: 115533
10.15199/62.2018.8.33
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Mycie i dezynfekcja – efektywność i skuteczność działania środków myjących wobec drobnoustrojów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 127262
środki myjące
surfaktanty
mycie
dezynfekcja
przetrwalniki
cleaning agents
surfactants
washing
disinfection
spores
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Miłość do cukiernictwa, czyli o tym, jak Yuko i Takahiro nabrali smaku na francuskie ciasteczka
Beata Marchand
nr katalogowy: 83777
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Działania ograniczające zagrożenie ziarna zbóż mikotoksynami
nr katalogowy: 87641
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Czynniki wpływające na barwę makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 75664
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Co dzieje się z naszą żywnością?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 75486
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Ozon w przetwórstwie mięsnym
Robert Muszański
nr katalogowy: 71043
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-12
Polski Kongres Browarniczy 2018
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 117618
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA
nr katalogowy: 102866
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Sposoby zwiększania wartości odżywczej makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78277
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Niechciani lokatorzy Zagrożenia pasożytnicze w wytwarzaniu potraw.
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 97161
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Higieniczne ABC
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119627
gastronomia
czystość i higiena
środki chemiczne
mycie
płukanie
dezynfekcja
odkamienianie
usuwanie przypaleń
czyszczenie
gastronomy
cleanliness and hygiene
chemical agents
washing
rinsing
disinfecting
descaling
removing burns
cleaning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Czy ozon może być stosowany w przemyśle mleczarskim?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 140170
10.15199/65.2022.10.3
ozon
ozonowanie
mleko
mleczarnia
przegląd systematyczny
ozone
ozonation
milk
dairy
systematic review
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Czy ozon może być stosowany w przemyśle mleczarskim?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 140170
10.15199/65.2022.10.3
ozon
ozonowanie
mleko
mleczarnia
przegląd systematyczny
ozone
ozonation
milk
dairy
systematic review
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Czy ozon może być stosowany w przemyśle mleczarskim?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 140170
10.15199/65.2022.10.3
ozon
ozonowanie
mleko
mleczarnia
przegląd systematyczny
ozone
ozonation
milk
dairy
systematic review
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Czy ozon może być stosowany w przemyśle mleczarskim?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 140170
10.15199/65.2022.10.3
ozon
ozonowanie
mleko
mleczarnia
przegląd systematyczny
ozone
ozonation
milk
dairy
systematic review
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Czy ozon może być stosowany w przemyśle mleczarskim?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 140170
10.15199/65.2022.10.3
ozon
ozonowanie
mleko
mleczarnia
przegląd systematyczny
ozone
ozonation
milk
dairy
systematic review
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
O organizacji pizzerii słów kilka
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 112572
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 85208
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Ocena przydatności kulinarnej mięsa strusia podlaskiego
ADAM OLSZEWSKI
nr katalogowy: 98645
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-6
Badania procesu usuwania azotanów z wody z użyciem procesów redukcyjnych
Marek Apolinarski
nr katalogowy: 84973
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-11
Analiza pracy zbiorników kontaktowych do dezynfekcji wody
Wiesław Zymon
Andrzej Bielski
nr katalogowy: 88130
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-10
Zastosowanie fotokatalizy TiO2/UV do dezynfekcji ścieków miejskich
Monika Solecka
nr katalogowy: 87184
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Dezynfekcja i dezynsekcja środków transportu mięsa i wyrobów mięsnych
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 65232
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-12
Metoda wyboru Lokalnej Stacji Doczyszczania Wody
Maciej Malarski
nr katalogowy: 64362
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Dezynfekcja w przetwórstwie mięsnym
Joanna Piepiórka
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 55867
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Wielkanoc w Rumunii
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 112570
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Anatomiczny atlas mięśni tuszy wołowej
Stanisław Tyszkiewicz
nr katalogowy: 84412
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Naturalnie niezdrowe Szkodliwe substancje występujące naturalnie w żywności
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 103521
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Komosa ryżowa (Chenopodium quinoa Willd.) nadzieją dla regionów o trudnym klimacie Część II. Wartość odżywcza i zastosowanie
Beata Marchand
nr katalogowy: 102713
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Posadzki w przemyśle mięsnym
Sylwia Mierzejewska
Joanna Piepiórka-Stepuk
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 111829
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Analiza przyczyn zakłóceń pomiaru ClO2 na przykładzie gminnej Stacji Uzdatniania Wody
Adam KOWALCZYK
Radosław CIEŚLAK
Rafał CHORZĘPA
nr katalogowy: 81897
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-10
Oczyszczone ścieki jako alternatywne źródło wody w świetle zmian klimatu w krajach Unii Europejskiej
Anna Bożek
Marzenna Strońska
Urszula Szyjkowska
nr katalogowy: 62868
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Spark discharge in water for bacteria inactivation
Tomasz IZDEBSKI
Mirosław DORS
Jerzy MIZERACZYK
nr katalogowy: 75318
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-12
Ocena możliwości dezynfekcji biologicznie oczyszczonych ścieków na przykładzie Grupowej Oczyszczalni Ścieków "Dębogórze" w Gdyni
Bernard Quant
Krystyna Olańczuk-Neyman
Krzysztof Czerwionka
Katarzyna Jankowska
Eliza Kulbat
Aneta Łuczkiewicz
Aleksandra Sokołowska
Karolina Fitobór
Sebastian Karolewski
Przemysław Kowal
Katarzyna Tarasewicz
nr katalogowy: 95483
10.15199/17.2015.12.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Bezpieczeństwo w Twoich rękach
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 91735
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Ponadczasowe zalecenia
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 85458
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Zasady znakowania żywności
nr katalogowy: 53800
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Tuszki i mięso kur rasy ayam cemani jako delikatesowy produkt drobiarski
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 103669
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Patogeny najczęściej występujące w żywności
Elżbieta Maćkiw
Magdalena Modzelewska
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Halina Ścieżyńska
nr katalogowy: 94948
10.15199/65.2015.11.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Nowe formy lizozymu możliwości produkcji i wykorzystania
Grzegorz Leśnierowski
Renata Cegielska-Radziejewska
nr katalogowy: 97870
10.15199/65.2016.4.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Wpływ zastosowania insektycydu na zwalczanie larw strąkowca grochowego (Bruchus pisorum L.) podczas uprawy grochu odmiany Milwa
Beata Wielkopolan
Marcin Baran
Kamila Roik
nr katalogowy: 115514
10.15199/62.2018.8.14
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Wykrywanie, monitorowanie i zwalczanie szkodników przechowywanych zbóż za pomocą pułapek feromonowych
nr katalogowy: 114139
feromon
feromon płciowy
feromon agregacyjny
zakłócenie komunikowania się płci
produkt przechowywany
monitoring
szkodnik.
pheromone
sex pheromone
aggregation pheromone
mating disruption
stored product
monitoring
pest.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Słodkie dekoracje
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119006
desery
desery czekoladowe
mleczne
jajeczne
mączne
owocowe
różowa czekolada
dekoracje
desserts
chocolate
milk
egg
flour
fruit desserts
ruby chocolate
decorations
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Łuska gryczana jako dodatek do biszkoptów
KATARZYNA SUJKA
nr katalogowy: 150890
10.15199/61.2024.5.6
biszkopt
łuska gryczana
gryka
tekstura
barwa
sponge cake
buckwheat hull
buckwheat
texture
color
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-9
Inżynieria powierzchni betonu. Część 1. Struktura geometryczna powierzchni
A. Garbacz
T. Piotrowski
L. Courard
nr katalogowy: 17357
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ROZWÓJ MIKROORGANIZMÓW NA TEKSTYLIACH Z WŁÓKIEN NATURALNYCH PO DEZYNFEKCJI METODĄ RADIACYJNĄ
Beata Gutarowska
Waldemar Machnowski
Jan Perkowski
Henryk Wrzosek
nr katalogowy: 70854
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Study on effectiveness of chemical and biological preparations used for disinfection against pathogenic fungi Badanie skuteczności preparatów chemicznych i biologicznych wykorzystywanych do celów dezynfekcyjnych przeciwko patogenicznym grzybom
Barbara Breza-Boruta
Zbigniew Paluszak
Beata Szala
nr katalogowy: 94457
10.15199/62.2015.10.27
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
The effect of structure of organic matter in water on the adsorption efficiency Wpływ struktury materii organicznej w wodzie na efektywność procesu adsorpcji
Małgorzata Wolska
nr katalogowy: 91671
10.15199/62.2015.6.5
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Materiały instalacyjne w kontekście stagnacji wody wzmożonej pandemią COVID-19
Edyta Dudkiewicz
Łukasz Amanowicz
nr katalogowy: 137691
10.15199/9.2022.5.4
instalacje wodociągowe
biofilm
bakteria Legionella
dezynfekcja
water installation
biofilm
Legionella bacterium
disinfection
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Materiały instalacyjne w kontekście stagnacji wody wzmożonej pandemią COVID-19
Edyta Dudkiewicz
Łukasz Amanowicz
nr katalogowy: 137691
10.15199/9.2022.5.4
instalacje wodociągowe
biofilm
bakteria Legionella
dezynfekcja
water installation
biofilm
Legionella bacterium
disinfection
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Materiały instalacyjne w kontekście stagnacji wody wzmożonej pandemią COVID-19
Edyta Dudkiewicz
Łukasz Amanowicz
nr katalogowy: 137691
10.15199/9.2022.5.4
instalacje wodociągowe
biofilm
bakteria Legionella
dezynfekcja
water installation
biofilm
Legionella bacterium
disinfection
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-1
Modyfikacja powierzchni PEEK za pomocą plazmy niskotemperaturowej
Stanisława Kluska
Stanisława Jonas
Maria Jurzecka-Szymacha
Karol Kyzioł
nr katalogowy: 89797
10.15199/28.2015.1.7
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Strzał w dziesiątkę
nr katalogowy: 63542
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Rozdział 3. Mieszanie, zabiegi poprawiające jakość mąki i pakowanie mąki
Roman Jurga
nr katalogowy: 80319
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Zagrożenie mikotoksynami nadal aktualne
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 77666
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Alergeny obowiązkowa informacja na opakowaniach produktów spożywczych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 74718
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Jak po maśle
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 100605
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Prosto z pieca!
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 134935
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-7-8
Laminarna konwekcja swobodna na powierzchni pionowej rury
CZESŁAW OLEŚKOWICZ-POPIEL
KRZYSZTOF BOBER
nr katalogowy: 45829
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH