Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-6
Analiza mechanizmów kruchości międzykrystalicznej brązów-a w temperaturze podwyższonej. Cz. I
Ozgowicz W.
nr katalogowy: 15029
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-7
Analiza mechanizmów kruchości międzykrystalicznej brązów-oc w temperaturze podwyższonej. Cz. II
Ozgowicz W.
nr katalogowy: 15040
DOZÓR TECHNICZNY 2006-4
Czynniki determinujące trwałość lin stalowych pracujących w układach wielokrążkowych
A. Tytko
J. Kowalski
nr katalogowy: 16280
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-6
Program potrzebny do życia
nr katalogowy: 83274
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-2
Współczesne technologie wytwarzania energii elektrycznej w elektrowniach jądrowych
Andrzej Reński
nr katalogowy: 23937
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-1-2
Determinanty jakości
nr katalogowy: 124874
gastronomia
jakość usług
czynniki determinujące jakość
food service
quality of service
factors determining the quality
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-8
Jakość produktów papierowych
KRZYSZTOF GŁOWACKI
nr katalogowy: 100460
10.15199/54.2016.8.1
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Czynniki determinujące postrzeganą jakość usług lotniczych w opinii pokolenia Y i Z
Wiesław ŁUKASIŃSKI
Magdalena GÓRAK
nr katalogowy: 116068
10.15199/48.2018.9.26
jakość
konsument
jakość usług lotniczych
quality
consumer
quality of air services
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-8
Model zarządzania jakością usług
Joanna DZIADKOWIEC
nr katalogowy: 29393
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-7
Czynniki determinujące usługi edukacyjne uczelni wyższych - wyniki badań
Seweryn CICHOŃ
nr katalogowy: 108410
10.15199/48.2017.7.4
jakość usług edukacyjnych
zarządzanie uczelnią wyższą
otoczenie
determinanty usług edukacyjnych
oferta edukacyjna
quality of educational services
university management
environment
determinants of educational services
educational offer
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-3
Monitorowanie stabilności chemicznej naftowych mieszanin węglowodorowych w czasie długoterminowego magazynowania
ARKADIUSZ MAJOCH
nr katalogowy: 42356
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Jakie czynniki kształtują barwę cydru?
Iwona Ścibisz
Marta Mitek
Małgorzata Ziarno
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 100333
10.15199/64.2016.7-8.5
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Determinanty jakości (cz. II)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 128544
gastronomia
jakość usług
czynniki determinujące jakość
food service
quality of service
factors determining the quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Determinanty jakości (cz. II)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 128544
gastronomia
jakość usług
czynniki determinujące jakość
food service
quality of service
factors determining the quality
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-6
Mikrostruktura i właściwości cienkich powłok węglowych modyfikowanych wolframem
ANDRZEJ CZYŻNIEWSKI
WITOLD GULBIŃSKI
MIECZYSŁAW PANCIELEJKO
GYÖRGY RADNÓCZI
MARIANNA SZERENCSI
nr katalogowy: 48722
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Zmiana sposobu odżywiania to proces
nr katalogowy: 130950
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Zmiana sposobu odżywiania to proces
nr katalogowy: 130950
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-1
Pojęcie satysfakcji
Grzegorz Biesok
Jolanta Wyród-Wróbel
nr katalogowy: 56969
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Basic problems with determining odor emissions from passive surface sources. Podstawowe problemy w wyznaczaniu wielkości emisji odorów ze źródeł powierzchniowych pasywnych
Izabela Sówka
Zygmunt Kowalski
Piotr Sobczyński
Urszula Kita
Tomasz Kiełbasa
Jerzy Zwoździak
nr katalogowy: 77818
OPAKOWANIE 2021-11
Wielkość i wartość, czyli jak dbać o jakość
nr katalogowy: 134619
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Prakseologiczne aspekty zastosowania systemu zarządzania energią w przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Bolesław Goranczewski
Grzegorz Kądzielawski
nr katalogowy: 140033
10.15199/62.2022.10.21
skuteczność
znormalizowany system zarządzania energią
norma ISO 50001
efficiency
standardized energy management system
ISO 50001 standard
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Prakseologiczne aspekty zastosowania systemu zarządzania energią w przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Bolesław Goranczewski
Grzegorz Kądzielawski
nr katalogowy: 140033
10.15199/62.2022.10.21
skuteczność
znormalizowany system zarządzania energią
norma ISO 50001
efficiency
standardized energy management system
ISO 50001 standard
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Prakseologiczne aspekty zastosowania systemu zarządzania energią w przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Bolesław Goranczewski
Grzegorz Kądzielawski
nr katalogowy: 140033
10.15199/62.2022.10.21
skuteczność
znormalizowany system zarządzania energią
norma ISO 50001
efficiency
standardized energy management system
ISO 50001 standard
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Prakseologiczne aspekty zastosowania systemu zarządzania energią w przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Bolesław Goranczewski
Grzegorz Kądzielawski
nr katalogowy: 140033
10.15199/62.2022.10.21
skuteczność
znormalizowany system zarządzania energią
norma ISO 50001
efficiency
standardized energy management system
ISO 50001 standard
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Czynniki determinujące potrzebę wdrożenia e-learningu przemysłowego w polskim przedsiębiorstwie sektora chemicznego
Sylwia Łukaszczykiewicz
nr katalogowy: 140035
10.15199/62.2022.10.5
przedsiębiorstwo chemiczne
e-learning
przemysł
wdrożenie
chemical company
e-learning
industry
CHŁODNICTWO 2004-10
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część II. Produkty mleczne o krótkim, średnim oraz długim okresie trwałości
Jan Pikul
nr katalogowy: 765
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Izotermy sorpcji wilgoci przez cukier
J. Iciek
Z. Tamborski
nr katalogowy: 16600
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-2
Jakość i dystrybucja produktów - jako czynniki kształtowania konkurencyjności polskich przedsiębiorstw przemysłu mięsnego
Katarzyna Chrobocińska
Beata Cywińska
Danuta Rucińska
nr katalogowy: 3476
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Czynniki surowcowe i technologiczne wpływające na jakość i stabilność sensoryczną piwa (cz. 2)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 67229
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Nagroda za jakość
nr katalogowy: 27790
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Czynniki obniżające jakość pieczywa - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 65582
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-12
Czynniki wpływające na jakość tusz jagnięcych
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 22715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4194
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-4
Czynniki kształtujące jakość w hotelarstwie
Daniel Szostak
nr katalogowy: 3503
CHŁODNICTWO 2006-3
Czynniki kształtujące jakość mięsa drobiowego przechowywanego w warunkach chłodniczych
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 16132
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Czynniki surowcowe i technologiczne wpływające na jakość i stabilność sensoryczną piwa (cz. 1)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 66088
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-7-8
Symulacyjna analiza jakości oświetlenia samochodowego
Marcin CHRZANOWICZ
Janusz MAZUR
nr katalogowy: 3819
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Wpływ procesów technologicznych na wartość odżywczą i jakość pieczywa...
Anna Lebiedzińska
Jan Sperra
Jan Szczypski
Piotr Szefer
nr katalogowy: 12613
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-4
Jakościowe aspekty komunikowania się ludzi w organizacji
Jakub Palka
nr katalogowy: 18195
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Czynniki wpływające na jakość ziarna pszenicy i uzyskanej z niego mąki
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 80908
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-11
Jakość powierzchni tektury falistej jako wypadkowa prowadzenia procesu produkcyjnego i warunków atmosferycznych
MAREK MOTYLEWSKI
nr katalogowy: 102554
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-2
Jakość w oświacie - uwarunkowania i czynniki sukcesu
Elżbieta SKRZYPEK
nr katalogowy: 18231
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Jaja. Samo zdrowie
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 70279
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-8
Kinetyka przemian zanieczyszczeń w ściekach opadowych w seminaturalnej oczyszczalni w trakcie procesu infiltracj
Andrzej Wałęga
Agnieszka Cupak
nr katalogowy: 69933
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Wady jakościowe mięsa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 57876
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-7-8
Triada: jakość, innowacje i etyka
Marek BUGDOL
nr katalogowy: 69435
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-3
Powlekane gwintowniki
nr katalogowy: 36041
ODZIEŻ 2007-1
Minimalizacja resztek w ramach zleceń produkcyjnych
Zbigniew Poliński
nr katalogowy: 24425
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-12
Minimalizacja resztek w ramach zleceń produkcyjnych
ZBIGNIEW POLIŃSKI
nr katalogowy: 23632
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Aspekty mikrobiologiczne produkcji mrożonek owoców
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67220
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-4
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 113221
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Jakość w kawiarni. Może z TQM?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 70292
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-4
Analiza kosztów doszczelnienia mieszkaniowych instalacji gazowych na przykładzie dzielnicy Nowa Huta w Krakowie
Tomasz Kotowski
Krzysztof Chmielowski
Agnieszka Operacz
nr katalogowy: 105106
10.15199/17.2017.4.6
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-9
Czynniki determinujące satysfakcję klienta wewnętrznego
Katarzyna Siemońska
nr katalogowy: 86467
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Rewolucyjne zalety niepozornych pojemników i desek garowniczych firmy Plan B
nr katalogowy: 92064
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Termometr w rzemieślniczej piekarni to niezbędny przyrząd pomiarowy
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140766
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-6
Kategoria doskonałości w szkolnictwie wyższym
Piotr Grudowski
nr katalogowy: 141040
10.15199/46.2022.6.2
doskonałość
doskonalenie
szkolnictwo wyższe
excellence
improvement
higher education
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-6
Kategoria doskonałości w szkolnictwie wyższym
Piotr Grudowski
nr katalogowy: 141040
10.15199/46.2022.6.2
doskonałość
doskonalenie
szkolnictwo wyższe
excellence
improvement
higher education
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-6
Kategoria doskonałości w szkolnictwie wyższym
Piotr Grudowski
nr katalogowy: 141040
10.15199/46.2022.6.2
doskonałość
doskonalenie
szkolnictwo wyższe
excellence
improvement
higher education
OPAKOWANIE 2007-3
Czynniki wpływające na przenoszenie farby we fleksografii
Krzysztof Stępień
Svitlana Khadzhynova
Janina Leks-Stępień
nr katalogowy: 24796
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-12
Koncepcja renowacji kanału z oszacowaniem wpływu wybranej techniki rehabilitacji na warunki przepływu ścieków
Anna Kolonko
Andrzej Kotowski
nr katalogowy: 32092
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Czynniki poubojowe kształtujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 91534
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Wpływ żywienia trzody chlewnej na jakość mięsav
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 74699
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Lotne związki smakowo-zapachowe w polskim maśle
Maria Baranowska
Marika Bielecka
Bogusław Staniewski
Hanna Nowak
nr katalogowy: 105827
10.15199/65.2017.5.4
AURA 2015-11
Uwarunkowania hodowli siewek drzew leśnych metodami in vitro
Katarzyna NAWROT-CHORABIK
nr katalogowy: 94973
10.15199/2.2015.11.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Lotne związki smakowo-zapachowe w polskim maśle
Maria Baranowska
Marika Bielecka
Bogusław Staniewski
Hanna Nowak
nr katalogowy: 105827
10.15199/65.2017.5.4
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Czynniki wpływające na błąd kształtu i chropowatość powierzchni stali po cięciu strumieniem wodnościernym
ANDRZEJ MAZURKIEWICZ
nr katalogowy: 40462
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Plan B - plan na biznes
nr katalogowy: 86239
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-4
Miejska Wyspa Ciepła - jej wpływ na jakość powietrza
nr katalogowy: 58821
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
S jak system ochrony zdrowia pracujących
Teresa Łączkowska
nr katalogowy: 74489
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-6
Napinanie i regulacja biegu sit i filców - wskazówki praktyczne
TOBIAS HAIN
MARTIN BRÜGMANN
EDWARD UNGER
nr katalogowy: 45347
CHŁODNICTWO 2018-6
Wpływ rodzaju systemu pakowania na jakość mięsa po procesie zamrażalniczego przechowywania
Krzysztof Dasiewicz
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Łukasz Staśkiewicz
nr katalogowy: 117864
10.15199/8.2018.6.5
mięso wieprzowe
kwasy tłuszczowe
tłuszcz
mrożenie
pakowanie
pork
fatty acids
fat
freezing
packing
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2017-2
WPŁYW ROZKŁADU TEMPERATURY I ODKSZTAŁCEŃ LUTOWANYCH POŁĄCZEŃ MONTAŻOWYCH NA TRWAŁOŚĆ CHŁODNIC SAMOCHODOWYCH
Katarzyna PETA
Karol GROCHALSKI
Marcin WIŚNIEWSKI
Jan ŻUREK
nr katalogowy: 105785
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Trendy w cukiernictwie: jakość, automatyzacja, elastyczność oraz budowanie własnej marki
nr katalogowy: 116355
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-7-8
Systemy potwierdzenia jakości złączy i rur preizolowanych
Ewa Kręcielewska
Iwona Mazurkiewicz
nr katalogowy: 127218
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-7-8
Systemy potwierdzenia jakości złączy i rur preizolowanych
Ewa Kręcielewska
Iwona Mazurkiewicz
nr katalogowy: 127218
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Monitorowanie produkcji żywności przy użyciu kompaktowych systemów wizyjnych
nr katalogowy: 71075
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Pomiary przewodności i stężenia w branży spożywczej. Kontrola CIP
Bartłomiej Biczysko
nr katalogowy: 120725
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
KOMA to jakość
nr katalogowy: 90796
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-12
SPOSOBY SAMORATOWANIA SIĘ ZAŁOGI DOŁOWEJ W CZASIE POŻARU PODZIEMNEGO ZE SZCZEGÓLNYM UWZGLĘDNIENIEM DŁUGICH DRÓG EWAKUACYJNYCH
ANDRZEJ STRUMIŃSKI
nr katalogowy: 48754
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Cechy sensoryczne i czynniki warunkujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 98641
OPAKOWANIE 2014-7
IBERICA AG - europejski standard
nr katalogowy: 85445
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Termometr w rzemieślniczej piekarni to niezbędny przyrząd pomiarowy
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 140766
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. IV. Przepływ masy i rozkład temperatury w ekstruderze jednoślimakowym
Leszek Mościcki
Marcin Mitrus
nr katalogowy: 75657
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Schab wieprzowy – pozyskiwanie, charakterystyka, wykorzystanie
Monika Modzelewska-Kapituła
Mikołaj Cieślak
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 139488
wieprzowina
schab
jakość
pork
loin
quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Strażnicy temperatury
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 41508
CHŁODNICTWO 2022-6
Typowe problemy z chłodnictwa komercyjnego
nr katalogowy: 140798
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-3
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 149872
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Czynniki warunkujące jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mrożonych owoców
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 83794
CHŁODNICTWO 2014-4
Możliwości pomiaru emisji węglowodorów z instalacji chłodniczych w przemyśle spożywczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
nr katalogowy: 83733
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Przeciwdrobnoustrojowe działanie związków zawartych w przyprawach roślinnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 71045
CHŁODNICTWO 2011-5
Czynniki kształtujące jakość technologiczną i trwałościową oraz wartości żywieniowe produktów mięsnych
RYSZARD RYWOTYCKI
nr katalogowy: 59732
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-12
Praktyczne aspekty wdrażania systemów biometrycznych. Część 2. Czynniki decydujące o wartości współczynnika fałszywego odrzucenia
ELŻBIETA GOMULSKA
nr katalogowy: 56724
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-5
Jakość złączy przegród zewnętrznych w aspekcie cieplno-wilgotnościowym
Krzysztof Pawłowski
Andrzej Dylla
nr katalogowy: 113885
10.15199/33.2018.05.03
złącze przegród zewnętrznych
wymagania cieplno-wilgotnościowe
external walls joint
hygrothermal requirements
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-2
Jakość wody w instalacjach wewnętrznych w odniesieniu do procesów kształtujących tę jakość na przykładzie wybranego Systemu Zaopatrzenia w Wodę
Agnieszka Szuster-Janiaczyk
Jędrzej Bylka
Tomasz Schiller
Marta Skrzypczak
nr katalogowy: 112230
10.15199/17.2018.2.2
Jakość wody
instalacje wewnętrzne
zarządzanie jakością wody
water quality
plumbing
tap water
water quality management
OPAKOWANIE 2017-10
Esko upraszcza produkcję etykiet
nr katalogowy: 110031
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-8
Wpływ właściwości papieru na jakość druków cyfrowych. Cz. 1.
Marek Kryczka
Svitlana Khadzhynova
Jerzy Skowroński
nr katalogowy: 61814
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-3
Marketing a jakość środowiskowa opakowania
Joanna Kuzincow
nr katalogowy: 119368
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-11
Organizacja uboju i obróbki poubojowej a jakość produkowanego mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 134361
ubój
obróbka poubojowa
zanieczyszczenia mięsa
jakość mięs
slaughter
post-slaughter treatment
meat contamination
meat quality
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-3
Kluczowe czynniki oddziaływania na środowisko przy produkcji papierów tissue
Zbigniew Fornalski
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 50834
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-7
Beton licowy - funkcja wielu zmiennych
Paweł Gulak
Michał Wrzosek
nr katalogowy: 45752
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-12
Proces certyfikacji w ocenie klientów
Radosław WOLNIAK
Łukasz PAJOR
nr katalogowy: 48748
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-9
ELEKTROBUDOWA SA - nowości produktowe i kolejne wyzwania
Adam Gawłowski
nr katalogowy: 46866
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Produkcja śruty żytniej i chleba żytniego
nr katalogowy: 72906
CHŁODNICTWO 2022-6
Typowe problemy z chłodnictwa komercyjnego
nr katalogowy: 140798
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-4
Kultura bezpieczeństwa i prewencji zagrożeń to linia horyzontu, do której dążymy wszystkimi możliwymi środkami
nr katalogowy: 97920
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-6
Monitorowanie obiektów elektroenergetycznych SN i SN/nN
nr katalogowy: 60179
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-7
Optymalizacja jakości życia w pracy
Urszula BUKOWSKA
nr katalogowy: 108412
jakość życia w pracy
optymalizacja
quality of working life
optimization
ELEKTROINSTALATOR 2020-11
PRODUKTY
nr katalogowy: 129198
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Wołowina kulinarna czynniki poubojowe a jakość mięsa
Marek Cierach
Jacek Niedźwiedź
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 47075
OPAKOWANIE 2016-8
Konsolidacja polskiego rynku opakowań
JOANNA REICHEL-KLUCZKO
nr katalogowy: 100410
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Osłony konwekcyjne maszyn z cylindrem Yankee – nowe rozwiązania
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 137712
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Nanotox
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 111409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Jakość ziarna pszenicy uprawianej w Polsce na przestrzeni ostatnich lat
Sylwia Stępniewska
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 85266
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Wady jakościowe mięsa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 56895
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-3
Jakość jako obszar wartości produktu luksusowego
Wioleta DRYL
Piotr JUCHNIEWICZ
nr katalogowy: 149870
10.15199/46.2024.3.3
jakość postrzegana
produkt luksusowy
wartość produktu luksusowego
perceived quality
luxury product
value of luxury product
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Jakość handlowa piwa jako element przewagi konkurencyjnej w przemyśle piwowarskim (cz. 1)
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 72035
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-11
Badanie czynników wpływających na jakość laminowania nadruków offsetowych
Svitlana Havenko
Anna Dovhanych
nr katalogowy: 134707
10.15199/54.2021.11.4
morfologia powierzchni
nadruki offsetowy
temperatura
prędkość laminowania
optymalizacja
jakość
morphological structure
offset imprints
temperature and speed of lamination
lamination strength
optimization
quality
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-11
Badanie czynników wpływających na jakość laminowania nadruków offsetowych
Svitlana Havenko
Anna Dovhanych
nr katalogowy: 134707
10.15199/54.2021.11.4
morfologia powierzchni
nadruki offsetowy
temperatura
prędkość laminowania
optymalizacja
jakość
morphological structure
offset imprints
temperature and speed of lamination
lamination strength
optimization
quality
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-11
Badanie czynników wpływających na jakość laminowania nadruków offsetowych
Svitlana Havenko
Anna Dovhanych
nr katalogowy: 134707
10.15199/54.2021.11.4
morfologia powierzchni
nadruki offsetowy
temperatura
prędkość laminowania
optymalizacja
jakość
morphological structure
offset imprints
temperature and speed of lamination
lamination strength
optimization
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-5
Motivational Effecting on Career Education Choice of Electrical Engineering Course for Community College in Thailand by Survey Data Analysis
Wittawat POONTHONG
Toshifumi YUJI
Toshio BOUNO
Khanchai TUNLASAKUN
Narong MUNGKUNG
Somchai ARUNRUNGRUSMI
Apidat SONGRUK
Noritsugu KAMATA
Shinichi HARADA
nr katalogowy: 148619
10.15199/48.2024.05.34
career education
community college
survey data
thailand
edukacja zawodowa
uczelnia społeczna
dane z ankiet
tajlandia
OPAKOWANIE 2020-1
Opakowania na każdy zmysł
nr katalogowy: 124637
CHŁODNICTWO 2020-5
Systemy sufitowe Uponor – nowy wymiar projektowania ogrzewania i chłodzenia pomieszczeń
nr katalogowy: 128694
AURA 2012-11
Pytania ustne finału centralnego XXVII Olimpiady Wiedzy Ekologicznej Zielona Góra, 3 czerwca 2012 r.
nr katalogowy: 72207
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Ugotuj i schłodź!
dr inż. Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 130934
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-1
Co oznacza hasło „Wszystko w normie”?
Agnieszka Hundert-Andrzejewska
nr katalogowy: 147610
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Jakość handlowa piwa jako element przewagi konkurencyjnej w przemyśle piwowarskim (cz. 2)
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 75886
CHŁODNICTWO 2019-6
Czynniki kształtujące jakość mikrobiologiczną powietrza ze szczególnym uwzględnieniem klimatyzacji
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 124153
10.15199/8.2019.6.2
bioaerozole
jakość mikrobiologiczna powietrza
Legionella pneumophila
klimatyzacja
bioaerosols
microbiological air quality
Legionella pneumophila
air conditioning
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Przydatność technologiczna ziarna pszenicy uprawianej w Polsce na przestrzeni ostatnich lat - według badań Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
Sywia Stępniewska
nr katalogowy: 45894
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Gwarantem jakości dostawy jest odpowiednie opakowanie spełniające niezbędne wymagania
Agata Szurgit
nr katalogowy: 100037
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Jakość goryczki chmielowej w piwach - od czego zależy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 134188
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-4
Uproszczona ocena ryzyka przy narażeniu na czynniki chemiczne (cz. II)
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 34722
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-1
Czynniki decydujące o jakości mięsa wołowego
ndrzej Pisula
Andrzej Tyburcy
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 23519
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
Wyznaczanie współczynnika przejmowania ciepła jako cieplnego warunku brzegowego procesu walcowania
Rafał Wyczółkowski
nr katalogowy: 51720
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-11
Budownictwo prefabrykowane i rynek prefabrykatów w Polsce
Krzysztof Mrówczyński
nr katalogowy: 102293
10.15199/33.2016.11.01
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-1
HACCP narzędziem codziennego doskonalenia
Małgorzata Galczak
nr katalogowy: 73855
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Produkcja żywności ilość czy jakość? Cz. II
Joanna Barłowska
Mariusz Florek
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 97374
10.15199/65.2016.3.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-4
Tlen oraz czynniki stresujące -kluczowe parametry dla procesu propagacji drożdży
OLAU NIELSEN
nr katalogowy: 6787
CHŁODNICTWO 2023-1
Problemy związane z przejściem na alternatywne czynniki chłodnicze
Maksim Talyzin
nr katalogowy: 142005
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-5
Czynniki wspierające oraz bariery przy wdrażaniu systemów jakości w małych organizacjach. cz. 2.
Piotr Grudowski
nr katalogowy: 18185
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Triki Marketingowe
nr katalogowy: 70288
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-7
Dostosowywanie budynków mieszkalnych wielorodzinnych do wymagań bezpieczeństwa pożarowego
Grzegorz Dzień
nr katalogowy: 85585
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Hop Storage Index (HSI) - wskaźnik jakości chmielu i granulatów chmielowych
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 105160
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-4
Wykorzystanie drzewa niezdatności w ocenie zagrożeń pochodzenia rolniczego na jakość zasobów wód podziemnych
Izabela Zimoch
Andrzej Kuśnierski
nr katalogowy: 105123
10.15199/17.2017.4.23
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-9
Ocena jakości nadruku termotransferowego na etykietach i metkach odzieżowych
Svitlana Havenko
Natalia Menżyńska
Svitlana Khadzynova
nr katalogowy: 79181
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Zastosowanie technik wizyjnych do oceny jakości mięsa poddanego obróbce cieplnej
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 76021
DOZÓR TECHNICZNY 2021-2
Uszkodzenia lin nośnych w rejonach zawieszeń naczyń wyciągowych
Michał Stawowiak
Marcel Żołnierz
nr katalogowy: 131526
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Technologiczne wsparcie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 66294
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Turysta kulinarny w północnych Włoszech
Lidia Sosnowska
nr katalogowy: 145621
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-6
Charakterystyka środowiska pracy w budownictwie pod kątem zagrożeń zawodowych
Bożena Hoła
nr katalogowy: 60443
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-9
Czynniki ryzyka w przyszłości
nr katalogowy: 109423
PACKAGING REVIEW 2022-4
Studies Of The Factors Affecting The Process Of Laser Marking Of Cardboard Packaging
Svitlana Havenko
Olga Savczenko
nr katalogowy: 141491
10.15199/42.2022.4.2
laser marking
packaging
cardboard
microscopy
surface structure
quality
znakowanie laserowe
opakowanie
karton
mikroskopia
struktury powierzchni
jakość
PACKAGING REVIEW 2022-4
Studies Of The Factors Affecting The Process Of Laser Marking Of Cardboard Packaging
Svitlana Havenko
Olga Savczenko
nr katalogowy: 141491
10.15199/42.2022.4.2
laser marking
packaging
cardboard
microscopy
surface structure
quality
znakowanie laserowe
opakowanie
karton
mikroskopia
struktury powierzchni
jakość
PACKAGING REVIEW 2022-4
Studies Of The Factors Affecting The Process Of Laser Marking Of Cardboard Packaging
Svitlana Havenko
Olga Savczenko
nr katalogowy: 141491
10.15199/42.2022.4.2
laser marking
packaging
cardboard
microscopy
surface structure
quality
znakowanie laserowe
opakowanie
karton
mikroskopia
struktury powierzchni
jakość
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-7
Książki nadesłane
nr katalogowy: 249
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
Środowisko pracy personelu medycznego cz. 3: Czynniki biologiczne
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 109734
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-8
Mechanik samochodowy, konserwator Część 7- Czynniki biologiczne - wstęp teoretyczny
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 92902
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Pienistość piw otrzymywanych w technologii high gravity brewing (HGB)
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 87589
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Odporność nieliniowych, złożonych algorytmów sterowania serwonapędami z silnikami z magnesami trwałymi na czynniki związane z implementacją w układach rzeczywistych
Marcin Jastrzębski
Rafał Zawiślak
nr katalogowy: 142652
10.15199/48.2023.04.11
silnik liniowy z magnesami trwałymi
odporność sterowania
sterowanie nieliniowe
ograniczenie zmiennych stanu
permanent magnet linear motor
robustness of control
nonlinear control
state constraints
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Odporność nieliniowych, złożonych algorytmów sterowania serwonapędami z silnikami z magnesami trwałymi na czynniki związane z implementacją w układach rzeczywistych
Marcin Jastrzębski
Rafał Zawiślak
nr katalogowy: 142652
10.15199/48.2023.04.11
silnik liniowy z magnesami trwałymi
odporność sterowania
sterowanie nieliniowe
ograniczenie zmiennych stanu
permanent magnet linear motor
robustness of control
nonlinear control
state constraints
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Odporność nieliniowych, złożonych algorytmów sterowania serwonapędami z silnikami z magnesami trwałymi na czynniki związane z implementacją w układach rzeczywistych
Marcin Jastrzębski
Rafał Zawiślak
nr katalogowy: 142652
10.15199/48.2023.04.11
silnik liniowy z magnesami trwałymi
odporność sterowania
sterowanie nieliniowe
ograniczenie zmiennych stanu
permanent magnet linear motor
robustness of control
nonlinear control
state constraints
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Odporność nieliniowych, złożonych algorytmów sterowania serwonapędami z silnikami z magnesami trwałymi na czynniki związane z implementacją w układach rzeczywistych
Marcin Jastrzębski
Rafał Zawiślak
nr katalogowy: 142652
10.15199/48.2023.04.11
silnik liniowy z magnesami trwałymi
odporność sterowania
sterowanie nieliniowe
ograniczenie zmiennych stanu
permanent magnet linear motor
robustness of control
nonlinear control
state constraints
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Metody chłodzenia i dojrzewania poubojowego a kruchość wołowiny kulinarnej
Wioletta Krzynowek
Marek Cierach
nr katalogowy: 73014
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Wpływ postępowania przedubojowego z bydłem rzeźnym na jakość mięsa
Julia Marchel
Marek Cierach
nr katalogowy: 69406
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Czynniki wpływające na skład chemiczny i jakość dymu
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 51700
OPAKOWANIE 2016-10
Rewolucja w kwestii niezmiennej jakości bigowania
JÜRGEN MARIEN
nr katalogowy: 101466
CHŁODNICTWO 2021-1
Zagrożenie mikrobiologiczne w środowisku pomieszczeń
Magdalena Korta-Pepłowska
Maria Jolanta Chmiel
Krzysztof Frączek
nr katalogowy: 130459
jakość powietrza
mikroorganizmy
środowisko pomieszczeń.
air quality
microorganisms
indoor environment
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-4
Zaopatrzenie w wodę w Japonii
Mirosław Gorczyca
nr katalogowy: 75956
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
Czynniki decydujące o wyniku finansowym zakładu mięsnego
Marian Winiarski
nr katalogowy: 1737
OPAKOWANIE 2006-12
Czynniki ekonomiczne, jakie należy brać pod uwagę przy projektowaniu opakowań transportowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 22851
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-12
Optymalne rozwiązania dla elektroenergetyki w ofercie firmy ELEKTROBUDOWA
nr katalogowy: 64090
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Bryła fotometryczna opraw ulicznych
Władysław DYBCZYŃSKI
nr katalogowy: 59132
OPAKOWANIE 2020-7
Opakowania bez błędów – mit czy rzeczywistość?
nr katalogowy: 127243
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Osłony konwekcyjne maszyn z cylindrem Yankee – nowe rozwiązania
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 137712
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-9
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {7}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 70761
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-3
Proces certyfikacji w ocenie jednostek certyfikowanych
Radosław Wolniak
Łukasz Pajor
nr katalogowy: 58058
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-10
Ocena ryzyka współpracy z dostawcami
Marcin KRÓL
Dorota STADN ICKA
nr katalogowy: 55040
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-12
Warunki technologiczne procesu usuwania zadziorów z przedmiotów wykonanych ze stopów aluminium
JAKUB MATUSZAK
KAZIMIERZ ZALESKI
nr katalogowy: 102786
10.15199/148.2016.12.5
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-12
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 95728
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Nowoczesne technologie pakowania dla przemysłu mięsnego
Patrycja Sumińska
Marek Kotowicz
Małgorzata Mizielińska
Sławomir Lisiecki
nr katalogowy: 90148
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Czynniki wpływające na wytrzymałość powierzchniową dielektryków
Krzysztof KOGUT
Bolesław MAZUREK
Krzysztof KASPRZYK
nr katalogowy: 38635
CHŁODNICTWO 2004-9
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część 1. Skład chemiczny i podstawowe reakcje, zanieczyszczenie mikrobiologiczne oraz aktywność enzymatyczna w mleku
Jan Pikul
nr katalogowy: 756
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Ekologiczne oleje chłodnicze Mobil EAL Arctic dla nowych systemów chłodniczych
nr katalogowy: 50027
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-3
Narażenie na czynniki rakotwórcze
nr katalogowy: 82985
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH