Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-2
Badanie efektów ekstrakcji słomy pszenicznej wodą i wodnymi roztworami wybranych substancji o odczynie alkalicznym
KONRAD MUTTKE
DARIUSZ DANIELEWICZ
nr katalogowy: 147473
10.15199/54.2024.2.2
słoma pszeniczna
ekstrakcja wodą
ekstrakcja wodą z dodatkiem substancji alkalizujących
ubytek masy słomy
zawartość substancji nieorganicznych
właściwości sklejające ekstraktu
wheat straw
extraction with water
extraction with diluted alkalis
loss of wheat straw weight
content inorganic substances
sticking properties of the extract
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Use of Saponaria officinalis extract and Urtica dioica supercritical carbon dioxide extract in shampoos Zastosowanie w szamponach ekstraktu z mydlnicy oraz ekstraktu z pokrzywy otrzymanego w warunkach nadkrytycznego ditlenku węgla
Elżbieta Sikora
Marta Olszańska
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 96627
10.15199/62.2016.2.10
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Angel Yeast nowa siła na globalnym rynku ekstraktów drożdżowych
nr katalogowy: 65291
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Effect of addition of selected supercritical CO2 plant extracts on properties of shampoos Wpływ dodatku wybranych ekstraktów roślinnych, otrzymanych przez ekstrakcję CO2 w warunkach nadkrytycznych, na właściwości szamponów do włosów
Elżbieta Sikora
Marta Olszańska
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 82427
10.12916/przemchem.2014.212
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Właściwości antyoksydacyjne ekstraktu z nasion barszczu Sosnowskiego
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
Otmar Vogt
nr katalogowy: 61060
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Wykorzystanie bogatego w lewan ekstraktu z pofermentu do wytwarzania bezpiecznych w stosowaniu i funkcjonalnych, ekologicznych żeli do mycia twarzy
Artur Seweryn
Tomasz Wasilewski
nr katalogowy: 141966
10.15199/62.2023.2.2
Bacillus subtilis
żel do mycia twarzy
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo
podrażnienie skóry
Bacillus subtilis
facial gel
plant extracts
quality
safety
skin irritation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Wykorzystanie bogatego w lewan ekstraktu z pofermentu do wytwarzania bezpiecznych w stosowaniu i funkcjonalnych, ekologicznych żeli do mycia twarzy
Artur Seweryn
Tomasz Wasilewski
nr katalogowy: 141966
10.15199/62.2023.2.2
Bacillus subtilis
żel do mycia twarzy
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo
podrażnienie skóry
Bacillus subtilis
facial gel
plant extracts
quality
safety
skin irritation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Wykorzystanie bogatego w lewan ekstraktu z pofermentu do wytwarzania bezpiecznych w stosowaniu i funkcjonalnych, ekologicznych żeli do mycia twarzy
Artur Seweryn
Tomasz Wasilewski
nr katalogowy: 141966
10.15199/62.2023.2.2
Bacillus subtilis
żel do mycia twarzy
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo
podrażnienie skóry
Bacillus subtilis
facial gel
plant extracts
quality
safety
skin irritation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Wykorzystanie bogatego w lewan ekstraktu z pofermentu do wytwarzania bezpiecznych w stosowaniu i funkcjonalnych, ekologicznych żeli do mycia twarzy
Artur Seweryn
Tomasz Wasilewski
nr katalogowy: 141966
10.15199/62.2023.2.2
Bacillus subtilis
żel do mycia twarzy
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo
podrażnienie skóry
Bacillus subtilis
facial gel
plant extracts
quality
safety
skin irritation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Wykorzystanie bogatego w lewan ekstraktu z pofermentu do wytwarzania bezpiecznych w stosowaniu i funkcjonalnych, ekologicznych żeli do mycia twarzy
Artur Seweryn
Tomasz Wasilewski
nr katalogowy: 141966
10.15199/62.2023.2.2
Bacillus subtilis
żel do mycia twarzy
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo
podrażnienie skóry
Bacillus subtilis
facial gel
plant extracts
quality
safety
skin irritation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Świat wanilii Nielsen-Massey
nr katalogowy: 81363
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Use of the hydrophobic blackberry extract obtained by extraction with supercritical carbon dioxide for the preparation of cosmetic masks Zastosowanie hydrofobowego ekstraktu z nasion jeżyny otrzymywanego przez ekstrakcję nadkrytycznym ditlenkiem węgla do wytwarzania maseczek kosmetycznych
Emilia Klimaszewska
Anna Małysa
Małgorzata Zięba
Edward Rój
Tomasz Wasilewski
nr katalogowy: 98956
10.15199/62.2016.6.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Studies on use of hop extract as a natural biocide in coatings Badania ekstraktu chmielowego jako naturalnego środka biobójczego do farb
Krzysztof Bortel
Helena Kuczyńska
Anna Ślusarczyk
nr katalogowy: 82421
10.12916/przemchem.2014.187
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Application of supercritical CO2 extract of oak bark in shower gels Zastosowanie ekstraktu z kory dębu otrzymanego w nadkrytycznym CO2 w żelach pod prysznic
Otmar Vogt
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 101515
10.15199/62.2016.10.22
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-3
Korelacja pomiędzy wartościami parametru ChZT i ekstraktu eterowego w ściekach przemysłowych
Irena Bojanowska
Anna Januszewska
Aleksandra Bielicka
nr katalogowy: 6526
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-5
Badanie efektywności uwodornienia ekstraktu uzyskanego w wyniku działania toluenu w stanie nadkrytycznym na węgiel kamienny
JAN SURYGAŁA
JERZY SZCZYGIEŁ
nr katalogowy: 107635
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Niesłodowane ziarno jęczmienia browarnego w pozyskiwaniu koncentratów spożywczych
Łukasz Szwed
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 78958
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Wyniki Konsumenckiego Konkursu Piw – Chmielaki Krasnostawskie 2012
nr katalogowy: 71055
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Wyniki analizy piwa przy użyciu nowoczesnych urządzeń w odniesieniu do metody destylacyjnej
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 96851
10.15199/64.2016.2.2
GAZETA CUKROWNICZA 2012-1
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 65665
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Probiotyczne surowce jako składniki aktywne formulacji kosmetycznych
Anna Łętocha
Małgorzata Miastkowska
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139555
10.15199/62.2022.9.11
probiotyk
formulacje kosmetyczne
filtrat ekstraktu Lactobacillus
filtrat lizatu fermentacji Lactobacillus
ekstrakt filtratu fermentacji Bacillus
analiza stanu skóry
probiotics
cosmetic formulation
Lactobacillus extract filtrate
Lactobacillus ferment lysate filtrate
Bacillus ferment filtrate extract
skin condition analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Probiotyczne surowce jako składniki aktywne formulacji kosmetycznych
Anna Łętocha
Małgorzata Miastkowska
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139555
10.15199/62.2022.9.11
probiotyk
formulacje kosmetyczne
filtrat ekstraktu Lactobacillus
filtrat lizatu fermentacji Lactobacillus
ekstrakt filtratu fermentacji Bacillus
analiza stanu skóry
probiotics
cosmetic formulation
Lactobacillus extract filtrate
Lactobacillus ferment lysate filtrate
Bacillus ferment filtrate extract
skin condition analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Probiotyczne surowce jako składniki aktywne formulacji kosmetycznych
Anna Łętocha
Małgorzata Miastkowska
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139555
10.15199/62.2022.9.11
probiotyk
formulacje kosmetyczne
filtrat ekstraktu Lactobacillus
filtrat lizatu fermentacji Lactobacillus
ekstrakt filtratu fermentacji Bacillus
analiza stanu skóry
probiotics
cosmetic formulation
Lactobacillus extract filtrate
Lactobacillus ferment lysate filtrate
Bacillus ferment filtrate extract
skin condition analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Wybrane fizyczno-chemiczne właściwości soku z rozmrożonych owoców malin odmiany Polesie
Marek Domin
Marek Szmigielski
Patryk Świrkosz
nr katalogowy: 151029
10.15199/62.2024.10.12
wydajność tłoczenia
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
maliny
pressing efficiency
freezing
freezing storage
raspberries
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Herbs and propolis as functional additives for fodder industry. Zioła i propolis jako dodatki funkcjonalne dla przemysłu paszowego
Robert Kupczyński
Tomasz Piasecki
Michał Bednarski
nr katalogowy: 78601
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Konsumencki Konkurs Piw nabiera rozpędu
nr katalogowy: 101685
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-2
Synteza i charakterystyka materiałów hydrożelowych modyfikowanych ekstraktem Calendula officinalis przeznaczonych do leczenia oparzeń skóry
MATEUSZ JAMROŻY
MAGDALENA GŁĄB
nr katalogowy: 137898
10.15199/28.2022.2.1
hydrożele polimerowe
chitozan
żelatyna
ekstrakt z Calendula officinalis
fotopolimeryzacja
polymer hydrogels
chitosan
gelatin
Calendula officinalis extract
photopolymerization
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-2
Synteza i charakterystyka materiałów hydrożelowych modyfikowanych ekstraktem Calendula officinalis przeznaczonych do leczenia oparzeń skóry
MATEUSZ JAMROŻY
MAGDALENA GŁĄB
nr katalogowy: 137898
10.15199/28.2022.2.1
hydrożele polimerowe
chitozan
żelatyna
ekstrakt z Calendula officinalis
fotopolimeryzacja
polymer hydrogels
chitosan
gelatin
Calendula officinalis extract
photopolymerization
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-2
Synteza i charakterystyka materiałów hydrożelowych modyfikowanych ekstraktem Calendula officinalis przeznaczonych do leczenia oparzeń skóry
MATEUSZ JAMROŻY
MAGDALENA GŁĄB
nr katalogowy: 137898
10.15199/28.2022.2.1
hydrożele polimerowe
chitozan
żelatyna
ekstrakt z Calendula officinalis
fotopolimeryzacja
polymer hydrogels
chitosan
gelatin
Calendula officinalis extract
photopolymerization
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-2
Wykorzystanie enzymów z grupy hydrolaz w analizie chromatograficznej pestycydów
JOANNA MASŁOWSKA
ALINA OWCZAREK
nr katalogowy: 106956
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-3
Use of supercritical CO2 extracts from black currant and strawberry seeds in mild detergents Zastosowanie ekstraktów z nasion czarnej porzeczki i truskawki, otrzymanych przez ekstrakcję nadkrytycznym CO2, w łagodnych kompozycjach myjących
Elżbieta Sikora
Jan Ogonowski
Patrycja Lulek
nr katalogowy: 82927
10.12916/przemchem.2014.339
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Extraction of macroalgae biomass for cosmetics industry Wytwarzanie ekstraktu z biomasy makroglonów do produkcji kosmetyków
Grzegorz M. Schroeder
Bogusława Łęska
Beata Messyasz
Marta Pikosz
Joanna Fabrowska
nr katalogowy: 90083
10.15199/62.2015.3.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 17 i 18 z 2020 r.)
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 130024
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 17 i 18 z 2020 r.)
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 130024
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Extraction and fractionation of the hop extract using supercritical CO2 Ekstrakcja i frakcjonowanie ekstraktu chmielowego z wykorzystaniem CO2 w stanie nadkrytycznym
Dorota Kostrzewa
Edward Rój
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
nr katalogowy: 86096
10.12916/przemchem.2014.1328
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-1
Innowacje w przetwórstwie gudronu na paliwa silnikowe
WŁODZIMIERZ KOTOWSKI
BERNHARD LUCKE
WOLFGANG FECHNER
nr katalogowy: 43497
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-11
Suplementy diety.Cz. 1. Pietruszka zwyczajna Petroselinum sativum (Hoffm.)
MAGDALENA JEZIERSKA-ZIĘBA
BARBARA KĄKOL
JACEK CYBULSKI
MIROSŁAWA SZPAKIEWICZ
nr katalogowy: 31461
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Aktualności
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 123045
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-5
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 66430
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Badania wstępne nad ograniczaniem akumulacji metali ciężkich w organizmach pszczół miodnych poprzez zastosowanie ekstraktów ze szczawiu kędzierzawego w diecie pszczół
Paweł Migdał
Adam Roman
Ewa Popiela-Pleban
Antoni Szumny
Yekaterina Zonova
nr katalogowy: 110071
10.15199/62.2017.10.12
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-18
Nowe korzenie Zinfandela
winny maniak
nr katalogowy: 79103
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Automatyczny pomiar zawartości ekstraktu w brzeczce podczas produkcji piwa
Dariusz Figiel
nr katalogowy: 102288
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Wpływ jakości wody technologicznej na wybrane parametry brzeczki słodowej
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
Maria Zdaniewicz
nr katalogowy: 105837
10.15199/64.2017.5.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Xanthohumol content in Polish beers Zawartość ksantohumolu w polskich piwach
Damian Toboła
Monika Stompor
Józef Błażewicz
Mirosław Anioł
nr katalogowy: 86120
10.12916/przemchem.2014.1447
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
Natural surfactants in modern cosmetic preparations of shower gel type Naturalne surfaktanty w nowoczesnych preparatach kosmetycznych typu żel pod prysznic
Otmar Vogt
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 98487
10.15199/62.2016.5.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Stężenie jonów cynku i magnezu w brzeczce słodowej o różnej zawartości ekstraktu
Aleksander Poreda
Ynwie Van Ackere
Marek Zdaniewicz
nr katalogowy: 90190
10.15199/64.2015.3.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Wpływ adiuwantów zawierających lateks na retencję fungicydu kaptan na liściach jabłoni
Olga Zajączkowska
Dorota Kaczmarek
Mariusz Kucharski
nr katalogowy: 118326
10.15199/62.2019.1.10
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Dynamika i efekty końcowe fermentacji stężonych (HG i VHG) brzeczek piwowarskich
Paweł Zarychta
Ewelina Dziuba
Joanna Chmielewska
Barbara Foszczyńska
nr katalogowy: 50725
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Degradacja gorzkich kwasów chmielowych przez enzymy pochodzenia roślinnego
MIROSŁAW ANIOŁ*
AGNIESZKA BARTMAŃSKA
EWA HUSZCZA
WANDA MĄCZKA
ANNA K. ŻOŁNIERCZYK
nr katalogowy: 44467
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Woski polietylenowe. Cz. I. Otrzymywanie i właściwości
Janusz Zieliński
nr katalogowy: 124857
10.15199/62.2020.2.22
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Nowoczesna technologia a jakość piwa - refleksje na ten temat i rady Mistrza - prof. Ludwika Narzissa dla współczesnych technologów piwowarów
nr katalogowy: 41718
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Extraction of seaweed with potassium lye Ekstrakcja glonów ługiem potasowym
Izabela Michalak
Łukasz Tuhy
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 84194
10.12916/przemchem.2014.771
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
12 lat aktywności Dobrowolnego Systemu Kontroli Jakości soków i nektarów (DSK)
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Sylwia Skąpska
Barbara Groele
nr katalogowy: 89211
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Use of extract from Baltic seaweeds produced by chemical hydrolysis in plant cultivation. Zastosowanie w uprawie roślin ekstraktu z makroalg Bałtyckich wytworzonego przez hydrolizę chemiczną
Izabela MIchalak
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 77349
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 13 i 14 z 2020 r.)
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 129127
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Wytworna słodycz w kieliszku
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 63466
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Parametry jakościowe brzeczki wytworzonej z soczewicy zielonej uprawianej w różnych lokalizacjach
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 140077
10.15199/64.2022.5.4
soczewica zielona
słód
brzeczka
jakość
green lentils
malt
grain
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Parametry jakościowe brzeczki wytworzonej z soczewicy zielonej uprawianej w różnych lokalizacjach
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 140077
10.15199/64.2022.5.4
soczewica zielona
słód
brzeczka
jakość
green lentils
malt
grain
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Parametry jakościowe brzeczki wytworzonej z soczewicy zielonej uprawianej w różnych lokalizacjach
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 140077
10.15199/64.2022.5.4
soczewica zielona
słód
brzeczka
jakość
green lentils
malt
grain
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Właściwości strukturalne i barierowe folii polilaktydowych z bakteriocynami po biodegradacji w ekstrakcie z kompostu
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 107064
10.15199/62.2017.6.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-1
Suplementy diety.Część 2. Seler (Apium graveolens)
MAGDALENA JEZIERSKA-ZIĘBA
BARBARA KĄKOL
ROBERT BRZOZOWSKI
MIROSŁAWA SZPAKIEWICZ
JACEK CYBULSKI
nr katalogowy: 40859
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Biodegradacja gorzkich kwasów chmielowych przy użyciu miąższu roślin wyższych
WANDA MĄCZKA
MIROSŁAW ANIOŁ
EWA HUSZCZA
AGNIESZKA BARTMAŃSKA
ANNA ŻOŁNIERCZYK
CZESŁAW WAWRZEŃCZYK
nr katalogowy: 49060
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Badania wpływu konstrukcji układu uplastyczniającego oraz prędkości obrotowej ślimaków na jakość dewulkanizatów otrzymanych metodą ciągłą
Krzysztof Formela
Magdalena Cysewska
Józef T. Haponiuk
Andrzej Stasiek
nr katalogowy: 73270
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Napoje funkcjonalne
nr katalogowy: 92034
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 17 i 18 z 2019 r.)
nr katalogowy: 123951
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Rozmaryn i zielona herbata Skuteczne połączenie
nr katalogowy: 54642
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Stewia w świetle regulacji unijnych oraz najnowszych opinii EFSA
Iwona Wiśniewska
Barbara Jaworska-Łuczak
Waldemar Wierzba
nr katalogowy: 59105
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Zastosowanie preparatów enzymatycznych w procesie zacierania słodu gryczanego stanowiącego surowiec do produkcji bezglutenowych napojów fermentowanych
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 102282
10.15199/64.2016.11.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Hydroliza enzymatyczna skrobi różnego pochodzenia za pomocą enzymów słodu jęczmiennego
Marek Domin
Kostiantyn Vasiukov
Leszek Rydzak
Piotr Kiczorowski
nr katalogowy: 146059
10.15199/62.2023.11.3
słód jęczmienny
niesłodowane ziarno
brzeczka piwna
barley malt
unmalted grain
wort
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 85542
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 103492
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Wpływ metody ekstrakcji na właściwości ekstraktów bulw karczocha jerozolimskiego (Helianthus tuberosus L.)
Zofia Nizioł-Łukaszewska
Dominika Furman-Toczek
Martyna Zagórska-Dziok
Tomasz Bujak
nr katalogowy: 117212
10.15199/62.2018.11.12
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-3
Polimerowe nośniki na bazie chitozanu o właściwościach antybakteryjnych i antyseptycznych
Mateusz Gruca
Mateusz Jamroży
Magdalena Głąb
nr katalogowy: 138747
10.15199/28.2022.3.3
nośniki leków
hydrożele
chitozan
Hypericum perforatum
nanosrebro
drug carriers
hydrogels
chitosan
Hypericum perforatum
nanosilver
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-3
Polimerowe nośniki na bazie chitozanu o właściwościach antybakteryjnych i antyseptycznych
Mateusz Gruca
Mateusz Jamroży
Magdalena Głąb
nr katalogowy: 138747
10.15199/28.2022.3.3
nośniki leków
hydrożele
chitozan
Hypericum perforatum
nanosrebro
drug carriers
hydrogels
chitosan
Hypericum perforatum
nanosilver
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-3
Polimerowe nośniki na bazie chitozanu o właściwościach antybakteryjnych i antyseptycznych
Mateusz Gruca
Mateusz Jamroży
Magdalena Głąb
nr katalogowy: 138747
10.15199/28.2022.3.3
nośniki leków
hydrożele
chitozan
Hypericum perforatum
nanosrebro
drug carriers
hydrogels
chitosan
Hypericum perforatum
nanosilver
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-3
Polimerowe nośniki na bazie chitozanu o właściwościach antybakteryjnych i antyseptycznych
Mateusz Gruca
Mateusz Jamroży
Magdalena Głąb
nr katalogowy: 138747
10.15199/28.2022.3.3
nośniki leków
hydrożele
chitozan
Hypericum perforatum
nanosrebro
drug carriers
hydrogels
chitosan
Hypericum perforatum
nanosilver
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-2
Badanie in vitro działania chemicznych składników owoców kotewki orzecha wodnego i ich aktywności względem komórek niedrobnokomórkowego raka płuc A549
Zhifang Mao
Qing Wang
Faxiu Cheng
Zhiyong Zhang
Carya
Gongli Kang
Ying Li
nr katalogowy: 118586
10.15199/62.2019.2.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Hydroliza enzymatyczna skrobi różnego pochodzenia za pomocą enzymów słodu jęczmiennego
Marek Domin
Kostiantyn Vasiukov
Leszek Rydzak
Piotr Kiczorowski
nr katalogowy: 146059
10.15199/62.2023.11.3
słód jęczmienny
niesłodowane ziarno
brzeczka piwna
barley malt
unmalted grain
wort
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Powlekanie folii polietylenowej w celu nadania jej właściwości przeciwbakteryjnych
Małgorzata Mizielińska
Urszula Kowalska
Jerzy Pankowski
Grzegorz Bienkiewicz
Michał Malka
Sławomir Lisiecki
nr katalogowy: 107065
10.15199/62.2017.6.19
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Słodka roślina
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 78115
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wpływ odmiany i ilości chmielu na intensywność zjawiska hop creep podczas chmielenia na zimno
Olga Hrabia
Katarzyna Grześkiewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 143867
10.15199/64.2023.3.1
hop creep
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
dawka chmielu
hop creep
dry hopping
secondary fermentation
hop rate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wpływ odmiany i ilości chmielu na intensywność zjawiska hop creep podczas chmielenia na zimno
Olga Hrabia
Katarzyna Grześkiewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 143867
10.15199/64.2023.3.1
hop creep
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
dawka chmielu
hop creep
dry hopping
secondary fermentation
hop rate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wpływ odmiany i ilości chmielu na intensywność zjawiska hop creep podczas chmielenia na zimno
Olga Hrabia
Katarzyna Grześkiewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 143867
10.15199/64.2023.3.1
hop creep
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
dawka chmielu
hop creep
dry hopping
secondary fermentation
hop rate
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Badanie antymikrobiologicznych właściwości folii otrzymanych w próbach przemysłowych
Małgorzata Mizielińska
Magdalena Ordona
Jerzy Pankowski
Grzegorz Bienkiewicz
Michał Malka
Sławomir Lisiecki
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 107066
10.15199/62.2017.6.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Optymalizacja zawartości substancji aktywnych w celu poprawy jakości ekologicznych środków do mycia podłóg drewnianych
Tomasz Wasilewski
Artur Seweryn
Anita Bocho-Janiszewska
Jolanta Jasińska
Monika Pęksa
nr katalogowy: 114929
10.15199/62.2018.7.11
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 125143
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Soki owocowe jako źródło witaminy C w diecie człowieka
Izabella Kwaś
niewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 113416
10.15199/64.2018.4.3
soki owocowe
witamina C
metody otrzymywania
fruit juices
vitamin C
extraction methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Oznaczanie zawartości fukosterolu w nadkrytycznym ekstrakcie z morszczynu pęcherzykowatego metodą chromatografii w stanie nadkrytycznym
Katarzyna Tyśkiewicz
Marcin Konkol
Rafał Wiejak
Izabela Maziarczyk
Edward Rój
Renata Tyśkiewicz
Jolanta Jaroszuk-Ściseł
Krystyna Skalicka-Woźniak
nr katalogowy: 118324
10.15199/62.2019.1.8
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Konsumencki Konkurs Piw 2017
Marek Suliga
nr katalogowy: 110185
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Mistrzowie żytnich wypieków, czyli o tym jak Szwedzi pokochali bröd i stworzyli Nordycką Kulturę Chleba
nr katalogowy: 85521
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Zawartość histaminy w warzywach surowych i gotowanych
Barbara Czerniejewska-Surma
Dominika Plust
Zdzisław Domiszewski
Grzegorz Bienkiewicz
Gabriela Bojdo
Orina Surma
nr katalogowy: 65498
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Bakterie jako partner drożdży piwowarskich w produkcji piw kwaśnych
Barbara Foszczyńska
Joanna Chmielewska
Joanna Kawa-Rygielska
Ewelina Dziuba
nr katalogowy: 101015
10.15199/64.2016.9.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-6
Wpływ kształtu reaktora i parametrów ekstrakcji podkrytycznej na jakość ekstraktów otrzymanych z kory dębu (Quercus robur L.)
Piotr Kamiński
Katarzyna Tyśkiewicz
Zygmunt Fekner
Zbigniew Kobus
Marcin Gruba
nr katalogowy: 149192
10.15199/62.2024.6.5
Quercus robur L.
ekstrakcja wodą podkrytyczną
dąb
aktywność antyoksydacyjna
ekstrakty z kory
gospodarka o obiegu zamkniętym
Quercus robur L.
subcritical water extraction
oak
antioxidant activity
bark extracts
circular economy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-6
Wpływ kształtu reaktora i parametrów ekstrakcji podkrytycznej na jakość ekstraktów otrzymanych z kory dębu (Quercus robur L.)
Piotr Kamiński
Katarzyna Tyśkiewicz
Zygmunt Fekner
Zbigniew Kobus
Marcin Gruba
nr katalogowy: 149192
10.15199/62.2024.6.5
Quercus robur L.
ekstrakcja wodą podkrytyczną
dąb
aktywność antyoksydacyjna
ekstrakty z kory
gospodarka o obiegu zamkniętym
Quercus robur L.
subcritical water extraction
oak
antioxidant activity
bark extracts
circular economy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-6
Chromatograficzny system kontroli ścieków w MZRiP w Płocku
TERESA WOJNAR
NATALIA ORŁOWSKA
nr katalogowy: 108156
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Zależności sensoryczne - analiza korelacji pomiędzy wyróżnikami sensorycznymi w różnych gatunkach piwa (cz. 2)
nr katalogowy: 67227
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Produkcja wyciągów barwiących w warunkach warzelni
Józef Błażewicz
Agnieszka Zembold-Guła
nr katalogowy: 62803
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Jakość handlowa piwa jako element przewagi konkurencyjnej w przemyśle piwowarskim (cz. 2)
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 75886
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Wykrywanie zafałszowań żywności
Izabela Przetaczek-Rożnowska
Monika Rosiak
nr katalogowy: 57743
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Wpływ procesu wymrażania na skład chemiczny piwa typu eisbock
Olga Szczepanik
Aleksander Poreda
Aneta Pater
nr katalogowy: 108762
10.15199/64.2017.8.1
piwo
eisbock
piwo lodowe
kriokoncentracja
beer
eisbock
ice beer
cryoconcentration
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Wykorzystanie rokitnika pospolitego (Hippophae rhamnoides L.) do produkcji dżemów
Krystian Marszałeka
Janusz Lipowskia
Sylwia Skąpskaa
nr katalogowy: 83341
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Technology for preparation of algae extract. Part 1. Raw material Technologia przygotowania ekstraktów glonowych. Cz. I. Surowiec
Radosław Wilk
Katarzyna Chojnacka
Edward Rój
Henryk Górecki
nr katalogowy: 85701
10.12916/przemchem.2014.1215
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. III . Przydatność do produkcji piwa
Urszula Skomra
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 80282
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-3
Paliwa ciekłe z węgla. Trudności technologiczne i wysokie koszty
nr katalogowy: 58211
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Żywotność drożdży a proces fermentacji piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 95659
10.15199/64.2015.11-12.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kwas szczawiowy w piwie
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 127678
10.15199/64.2020.7–8.2
kwas szczawiowy
piwo
surowce
gushing
składnik antyodżywczy
oxalic acid
beer
raw materials
gushing
anti-nutritive component
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kwas szczawiowy w piwie
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 127678
10.15199/64.2020.7–8.2
kwas szczawiowy
piwo
surowce
gushing
składnik antyodżywczy
oxalic acid
beer
raw materials
gushing
anti-nutritive component
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Zioła – obiecująca perspektywa dla polskiego piwowarstwa
Mateusz Haładaj
Anna Goszkiewicz
Maria Buła
nr katalogowy: 148467
10.15199/64.2024.2.3
zioła
piwo
piwowarstwo
piwo ziołowe
herbs
beer
brewing
herbal beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Słody specjalne z owsa nagiego
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Danuta Leszczyńska
Justyna Gąsior
Alan Gasiński
nr katalogowy: 125133
10.15199/64.2020.1–2.3
słody z owsa nagiego
ekstraktywność
brzeczka
wydajność warzelni
naked oat malts
extractivity
wort
mashing efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Najmocniejsze "piwa" świata
Marek Suliga
nr katalogowy: 71061
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Przetwory kukurydziane a wydajność procesu pozyskiwania wyciągów słodowych
Józef Błażewicz
Agnieszka Zembold-Guła
Katarzyna Kupisz
nr katalogowy: 70400
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Charakterystyka owoców wybranych odmian rokitnika pospolitego (Hippophae rhamnoides L.) uprawianych w Polsce
Janusz Lipowski
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
Urszula Jasińska
nr katalogowy: 70381
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Extraction of paprika carotenoids with supercritical carbon dioxide. Ekstrakcja barwników karotenoidowych z papryki ditlenkiem węgla o parametrach nadkrytycznych
Dorota Kostrzewa
Edward Rój
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
nr katalogowy: 77331
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Physicochemical and biological methods of deodorization. Theoretical and practical aspects Fizykochemiczne i biologiczne metody dezodoryzacji. Aspekty teoretyczne i praktyczne
Magdalena Oleksy
Zbigniew Dobrzański
Katarzyna Matusiak
Sebastian Borowski
Mariusz Korczyński
Beata Gutarowska
nr katalogowy: 95914
10.15199/62.2015.12.36
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Przerób słodu z surowcami niesłodowanymi a wydajność warzelni
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Witold Pietrzak
Agata Arian
nr katalogowy: 101014
10.15199/64.2016.9.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Zalety technologiczne nietypowo suszonych słodów specjalnych
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 116202
10.15199/64.2018.8-9.2
słody specjalne
brzeczka
azot alfa-aminokwasowy
polifenole
special malts
wort
free amino nitrogen (FAN)
polyphenol
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-9
Wykorzystanie zużytego katalizatora wanadowego procesu utleniania S02 do produkcji nowego kontaktu
ARIAN STARCZEWSKlI. HENRYKA OLBROT
TERESA SOKOŁOWSKA
nr katalogowy: 107717
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Wpływ pH na degradację gorzkich kwasów chmielowych przez enzymy pochodzenia roślinnego
ANNA K. ŻOŁNIERCZYK
MIROSŁAW ANIOŁ
ALEKSANDRA KOPEĆ
nr katalogowy: 51386
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Production of bioethanol from sweet sorghum juices with varying content of mineral compounds Produkcja bioetanolu z soku sorga cukrowego o zróżnicowanej zawartości składników mineralnych
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Barbara Foszczyńska
Ewelina Szydełko-Rabska
Joanna Kawa-Rygielska
Ewelina Dziuba
nr katalogowy: 83704
10.12916/przemchem.2014.565
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
The iso-alfa-acids preparation methods Metody wytwarzania izo-alfa-kwasów
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Edward Rój
Dorota Kostrzewa
nr katalogowy: 86095
10.12916/przemchem.2014.1321
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Produkcja biogazu ze ścieków/odpadów wysoko obciążonych Zastosowanie innowacyjnego membranowego reaktora beztlenowego MEMTHANE na przykładzie wywaru gorzelnianego
Bogusław Buczak
nr katalogowy: 61792
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Analiza profilu związków lotnych w piwach wyprodukowanych z udziałem grysu kukurydzianego
Adam Siwek
Milena A. Stachelska
Adam Ekielski
Tomasz Żelaziński
Ewa Sobolewska
Piotr Karpiński
Joanna Rozmierska
Mieczysław W. Obiedziński
nr katalogowy: 97392
10.15199/64.2016.3.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Związki lotne w piwach wyprodukowanych z udziałem ryżu
Adam Siwek
Milena A. Stachelska
Milena Dziadkowska
Piotr Karpiń
ski
Mieczysław W. Obiedziń
ski
nr katalogowy: 100321
10.15199/64.2016.7-8.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Wpływ ekstraktu z owoców na aktywność lipazy trzustkowej w emulsji trimaślanu glicerolu
Dorota Sosnowska
Anna Podsędek
Małgorzata Redzynia
nr katalogowy: 93091
10.15199/64.2015.7-8.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Wstępne oczyszczanie ścieków z produkcji karmy dla zwierząt mięsożernych za pomocą flotacji wspomaganej nadtlenkiem wodoru
Sławomir Żak
nr katalogowy: 135158
10.15199/62.2021.12.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Wstępne oczyszczanie ścieków z produkcji karmy dla zwierząt mięsożernych za pomocą flotacji wspomaganej nadtlenkiem wodoru
Sławomir Żak
nr katalogowy: 135158
10.15199/62.2021.12.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Wstępne oczyszczanie ścieków z produkcji karmy dla zwierząt mięsożernych za pomocą flotacji wspomaganej nadtlenkiem wodoru
Sławomir Żak
nr katalogowy: 135158
10.15199/62.2021.12.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Wstępne oczyszczanie ścieków z produkcji karmy dla zwierząt mięsożernych za pomocą flotacji wspomaganej nadtlenkiem wodoru
Sławomir Żak
nr katalogowy: 135158
10.15199/62.2021.12.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Hop creep – mechanizm zjawiska i czynniki wpływające na jego przebieg
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 142852
10.15199/64.2023.2.7
hop creep
piwo
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
hop creep
beer
dry hopping
secondary fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Hop creep – mechanizm zjawiska i czynniki wpływające na jego przebieg
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 142852
10.15199/64.2023.2.7
hop creep
piwo
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
hop creep
beer
dry hopping
secondary fermentation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Postęp w produkcji i stosowaniu preparatów dymu wędzarniczego. Część II. Właściwości, zakres i aspekty zdrowotne stosowania
A. Borys
nr katalogowy: 14808
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Przerób sorga cukrowego na bioetanol
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 68140
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-10
Modelowanie mielenia w celu zmniejszenia zużycia energii oraz określenia wpływu zmiennych procesu na drukowność papieru metodą inkjet Część 3. Model przewidujący właściwości zorientowanych arkuszy papieru (DSF)
Jerzy W. Skowroński
nr katalogowy: 63484
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-3
Szkło nieliniowe dla fotoniki.Część 2. Nieliniowość mechaniczna i termiczna szkła
RYSZARD ROMANIUK
nr katalogowy: 33959
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-12
Wpływ nanocząstek SiO2 na właściwości lakierów i powłok lakierowych
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
nr katalogowy: 39976
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Chmiel ekologiczny - najlepszy surowiec do produkcji piwa
Ewa Solarska
Bożena Sosnowska
Marzena Marzec
Marcelina Osińska
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 113421
10.15199/64.2018.4.5
chmiel ekologiczny
żyzność gleby
biologiczna ochrona roślin
ekstrakty roślinne
preparaty mikrobiologiczne
związki bioaktywne
organic hop
soil fertility
biological plant protection
plant extracts
microbial preparations
bioactive ingredients
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Przydatność technologiczna słodów typu pilzneńskiego z ziarna o nadmiernej zawartości białka
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Ewa Trzepizur
Andrzej Dawidowicz
nr katalogowy: 108398
ziarno
słód
brzeczka
wydajność warzelni
grain
malt
wort
mashing efficiency
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Składniki fitochemiczne i działanie przeciwutleniające przypraw poprawiających jakość mięsa i jego produktów
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147305
zioła i przyprawy
przeciwutleniacze
jakość mięsa
trwałość produktów pochodzenia zwierzęcego
herbs and spices
antioxidants
meat quality
durability of animal products
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-12
Wpływ rodzaju cementu i kruszywa drobnoziarnistego na właściwości zapraw
Teresa Rucińska
Olga Chańko
Agnieszka Nowicka
nr katalogowy: 95757
10.15199/33.2015.12.25
SZKŁO I CERAMIKA 2014-3
KRAINA OKIEN cz. II
nr katalogowy: 84824
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2013-2
Co powinna zawierać deklaracja właściwości użytkowych płytek ceramicznych wynikająca z rozporządzenia 305/2011
Łukasz Adamus
nr katalogowy: 77012
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-11
Poprawa właściwości kształtek wtryskowych z poli(tereftalanu etylenu) w wyniku zmieszania polimerów o różnych masach cząsteczkowych
ANDRZEJ WĄSICKI
WOJCIECH NAPIERALSKI
nr katalogowy: 43668
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Właściwości epoksydowanego kauczuku naturalnego zawierającego modyfikowaną skrobię ziemniaczaną
Małgorzata Piotrowska
Marian Zaborski
Joanna Szymońska
nr katalogowy: 20263
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-9
Wykorzystanie zestawu aparaturowego USTER HVI SPECTRUM do oceny wybranych właściwości fizycznych włókien bawełny
S. Lewandowski
nr katalogowy: 19744
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-11
Słody specjalne z nasion roślin strączkowych
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Justyna Gąsior
nr katalogowy: 123999
10.15199/64.2019.11.1
groch
soczewica
wyka
słód
brzeczka
wydajność warzelni
peas
lentils
vetches
malt
wort
brewhouse efficiency
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Fakty i mity dotyczące rur preizolowanych stosowanych w ciepłownictwie – Część III – Krajowe deklaracje właściwości użytkowych
Ewa Kręcilewska
Ireneusz Iwko
nr katalogowy: 136759
10.15199/9.2022.3.4
rury i złącza preizolowane
systemy ciepłownicze
właściwości cieplne
właściwości mechaniczne
preinsulated pipes and joins
district heating systems
thermal properties
mechanical properties
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-2
Mikrocytometria odkształceniowa wykorzystująca technikę mikrosystemów
Rafał WALCZAK
Aleksandra POKRZYWNICKA
nr katalogowy: 104240
10.15199/13.2017.2.6
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Zasadnicze charakterystyki i właściwości użytkowe ABK w deklaracji właściwości użytkowych
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 141210
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-10
Przegląd technik formowania nanowłókien Część I. Techniki laboratoryjne
WIESŁAWA BENDKOWSKA
nr katalogowy: 30715
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-6
Właściwości i zastosowanie cieczy jonowych w syntezie nieorganicznych nanomateriałów
Krystyna Marczewska -Boczkowska
nr katalogowy: 56482
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-12
Elektrochemiczne właściwości polielektrolitów akrylanowych
EDWIN MAKAREWICZ
TOMASZ MIKULSKI
nr katalogowy: 43678
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-4
Pomiary właściwości cieczy
nr katalogowy: 29080
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-12
Ciepłochronne zaprawy gipsowe
Teresa Wons
Małgorzata Niziurska1
nr katalogowy: 117764
10.15199/33.2018.12.03
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-10
NOWE WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 63050
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-11
Synteza i właściwości emulgujące polioksyetylenowych pochodnych (1-fenyloetylo)-fenoli
HELMUT MATYSCHOK
nr katalogowy: 43359
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-4-5
Właściwości antykorozyjne powłok zawierających nanocząstki węglika krzemu
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
nr katalogowy: 34278
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-9
Technologiczna ocena właściwości cynkowych sorbentów związków siarki
KAZIMIERZ STOŁECKI
ANDRZEJ GOŁĘBIOWSKI
KRZYSZTOF KOWALCZYK
nr katalogowy: 30011
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-6
Optymalizacja właściwości dynamicznych układu napędowego z połączeniem sprężystym
Krzysztof SZABAT
nr katalogowy: 35764
GOSPODARKA WODNA 2007-11
Właściwości płyt kotwiących
JULIAN KWAŚNIEWSKI
nr katalogowy: 31211
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
Oznakowanie CE wybranych wyrobów budowlanych w zakresie właściwości akustycznych
Marek Niemas
nr katalogowy: 29290
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-5
Właściwości przetwarzania energii w układach generatorów elektrowni wiatrowych
Wojciech JARZYNA
Piotr FILIPEK
Michał CHARLAK
nr katalogowy: 34937
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-5
Właściwości optyczne papierów barwionych wypełnianych
JACEK CZECHOWSKI
EWA DRZEWIŃSKA
nr katalogowy: 26212
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-5
Wpływ rodzaju fal na właściwości tektur falistych
EWA DRZEWIŃSKA
nr katalogowy: 26207
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-4
Wpływ nanocząstek SiC na właściwości mechaniczne i ochronne powłok lakierowych
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
nr katalogowy: 25496
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-6
Zastosowanie recyklatu PET do produkcji polimerobetonów
BARBARA GAWDZIK
TADEUSZ MATYNIA
DANUTA MACIĄGA-DEMBIŃSKA
MARIOLA KURCZAK
nr katalogowy: 42755
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-10
Polifosfazeny: synteza, właściwości, nowe kierunki zastosowania
ALEKSANDRA BURCZYK
DARIUSZ BOGDAŁ
JAN PIELICHOWSKI
nr katalogowy: 28600
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Zasadnicze charakterystyki i właściwości użytkowe ABK w deklaracji właściwości użytkowych
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 141210
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Zasadnicze charakterystyki i właściwości użytkowe ABK w deklaracji właściwości użytkowych
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 141210
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Zasadnicze charakterystyki i właściwości użytkowe ABK w deklaracji właściwości użytkowych
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 141210
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-11
Wpływ trójetyloaminy (TEA) na wybrane właściwości fizykomechaniczne matrycy cementowej
Teresa Kantel
Maria Ratajczak
nr katalogowy: 88057
SZKŁO I CERAMIKA 2009-4
Wpływ temperatury spiekania na właściwości tworzyw z ZnO
PAWEŁ WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 45985
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-4
Papier opakowaniowy - ortotropowy materiał sprężysty
WŁODZIMIERZ SZEWCZYK
nr katalogowy: 51141
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-1
Wpływ ilości domieszki na właściwości trybologiczne cienkich warstw TiO2:Nd
Michał Mazur
Damian Wojcieszak
Jarosław Domaradzki
Danuta Kaczmarek
Kosma Baniewicz
Piotr Mazur
nr katalogowy: 74222
SZKŁO I CERAMIKA 2012-6
Otrzymywanie i właściwości nanoproszków tlenku cynku Część III: Hydrotermalna synteza nano tlenku cynku domieszkowanego jonami Al+3
Tomasz Strachowski
nr katalogowy: 72949
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Białka serwatkowe właściwości funkcjonalne i zastosowanie
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 66717
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Analiza zmian właściwości termicznych i struktury kompozytu poliamidu 6 z kulkami szklanymi po procesie wygrzewania
adam gnatowski
RenAta Caban
Zbigniew Bałaga
nr katalogowy: 62442
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-4
Wymagania norm na zaprawy murarskie
Roman Jarmontowicz
nr katalogowy: 51454
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-10
Problematyka oceny właściwości płynów hamulcowych i technologicznych w laboratorium akredytowanym
BRONISŁAW DEJNEGA
nr katalogowy: 30262
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-12
Nanolignina jako czynnik antybakteryjny oraz blokujący promieniowanie ultrafioletowe w wyrobach włókienniczych
RYSZARD KOZŁOWSKI
MAŁGORZATA ZIMNIEWSKA
JOLANTA BATOG
nr katalogowy: 40016
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-10
Wpływ stopnia odkształcenia podłoża na właściwości powłoki cynkowej
MAGDALENA PŁOCIŃSKA
TOMASZ PŁOCIŃSKI
JERZY SZAWŁOWSKI
nr katalogowy: 38964
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-9
Właściwości mechaniczne kompozytów z odpadami zawierającymi wełnę
EWA KOWALSKA
MARTA KIJEŃSKA
PAWEŁ CZYŻYK-MARKIEWICZ
nr katalogowy: 37676
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-6
Wpływ modyfikatorów na właściwości ceramiki sanitarnej
MAŁGORZATA OSIŃSKA
KATARZYNA LACHOWICZ
nr katalogowy: 35985
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-3
Wpływ okresu przemalowywania powłok epoksydowych na adhezję powłok nawierzchniowych i właściwości ochronne całego systemu powłokowego
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
nr katalogowy: 34124
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Właściwości warstw kompozytowych typu TiC+(Co-W) wytwarzanych w procesie tytanowania próżniowego połączonym z obróbką galwaniczną
EWA KASPRZYCKA
nr katalogowy: 40461
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH