Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Zalety technologiczne nietypowo suszonych słodów specjalnych
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 116202
10.15199/64.2018.8-9.2
słody specjalne
brzeczka
azot alfa-aminokwasowy
polifenole
special malts
wort
free amino nitrogen (FAN)
polyphenol
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Ukryte pod skorupką
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 4084
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
90 lat istnienia firmy Alfa Laval w Polsce
nr katalogowy: 85719
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Sposoby zwiększania wartości odżywczej białka produktów zbożowych Cz. II . Odpowiednie łączenie produktów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 65581
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Gęsina siła i mądrość tradycji. Cz. 2
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 96221
CHŁODNICTWO 2009-6
Nowe produkty w asortymencie Alfa Laval
nr katalogowy: 45007
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Potencjał produkcyjny krajowego chmielarstwa a zapotrzebowanie browarów na surowiec
J. Dwornikiewicz
nr katalogowy: 6822
CHŁODNICTWO 2005-6
Chłodnice powietrza Alfa Laval
Rafał Rosiński
nr katalogowy: 8661
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Wpływ mikrozanieczyszczeń na charakterystykę i właściwości kwasów huminowych
Anna M. Anielak
Aneta Kłeczek
nr katalogowy: 136789
10.15199/62.2022.3.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Wpływ mikrozanieczyszczeń na charakterystykę i właściwości kwasów huminowych
Anna M. Anielak
Aneta Kłeczek
nr katalogowy: 136789
10.15199/62.2022.3.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Wpływ mikrozanieczyszczeń na charakterystykę i właściwości kwasów huminowych
Anna M. Anielak
Aneta Kłeczek
nr katalogowy: 136789
10.15199/62.2022.3.5
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-3
Połączenie firm Alfa Laval i Catetherm
nr katalogowy: 8777
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Jubileusz w atmosferze sukcesu - rozmowa z Piotrem Wygnańczukiem, dyrektorem generalnym firmy Alfa Laval Polska
A. Łazarowicz
nr katalogowy: 7099
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Use of enzymatic hydrolysis of whey proteins for the preparation of peptides with an antioxidant activity Zastosowanie enzymatycznej hydrolizy białek serwatkowych do otrzymywania peptydów o aktywności przeciwutleniającej DOI: dx.
Konrad Babij
Anna Dąbrowska
Marek Szołtysik
Marta Pokora
Aleksandra Zambrowicz
Robert Kupczyński
Józefa Chrzanowska
nr katalogowy: 86097
10.12916/przemchem.2014.1333
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Alfa Laval unowocześnia technologię chłodzenia adiabatycznego
nr katalogowy: 94778
CHŁODNICTWO 2011-6
Seminarium informacyjno-szkoleniowe Alfa Laval i Tecumseh
nr katalogowy: 60561
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Alfa Laval na targach Brau 2019 - Poczuj smak przyszłości
nr katalogowy: 122470
CHŁODNICTWO 2016-4
Fabryka Alfa Laval Kraków w Polsce
nr katalogowy: 98035
CHŁODNICTWO 2014-6
90 lat Alfa Laval w Polsce
nr katalogowy: 85153
CHŁODNICTWO 2019-4
Ekonomiczna, niezawodna i wydajna pompa
nr katalogowy: 122511
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Kasza gryczana - produkt o podwyższonej wartości odżywczej
nr katalogowy: 83384
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Drożdże dezaktywowane
nr katalogowy: 95173
CHŁODNICTWO 2007-1-2
Nowe rozwiązania w wymiennikach powietrznych Alfa Laval
nr katalogowy: 24257
CHŁODNICTWO 2010-5
Chłodnice powietrza do przechowywania warzyw i owoców
HELPMAN
nr katalogowy: 51922
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Efektywne procesy pasteryzacji na urządzeniach Alfa Laval
nr katalogowy: 116669
CHŁODNICTWO 2016-9
Alfa Laval - nowoczesne technologie na targach Chillventa 2016
nr katalogowy: 101125
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Jubileusz 90-lecia działalności Alfa Laval w Polsce
nr katalogowy: 85132
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-7-8
80 lat działalności Alfa Laval w Polsce
nr katalogowy: 6855
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-7
Wiele innowacji Alfa Laval
nr katalogowy: 14647
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Nowe rozwiązania w technologii etykietowania - etykieciarka ALFA ROLLSLEEVE
nr katalogowy: 20559
CHŁODNICTWO 2004-6
80 lat Alfa Laval w Polsce
nr katalogowy: 724
CHŁODNICTWO 2005-4
Alfa Laval Polska otrzymała Certyfikat Systemu Zarządzania Jakością
nr katalogowy: 8643
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-4
Alfa Laval Polska otrzymała Certyfikat Systemu Zarządzania Jakością ISO
nr katalogowy: 12410
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Zmiany zawartości alfa-kwasów w szyszkach chmielu w wyniku dolistnego nawożenia mikroelementami
M. Stasiak
nr katalogowy: 6823
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-4
Zwrot w kierunku produkcji wymienników lutowanych - oferta Alfa Laval dla klientów OEM
nr katalogowy: 16229
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Nowa odmiana chmielu - lunga. Cz. l. Charakterystyka botaniczna
U. Skomra
A. Lewandowski
K. Baranowski
nr katalogowy: 14540
GAZETA CUKROWNICZA 2005-6
Alfa Laval Polska otrzymała certyfikat Systemu Zarządzania Jakością ISO 9001-2000
nr katalogowy: 9414
CHŁODNICTWO 2013-11
Owoce morza - chłodzone do perfekcji
nr katalogowy: 80663
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Przydatność technologiczna słodów typu pilzneńskiego z ziarna o nadmiernej zawartości białka
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Ewa Trzepizur
Andrzej Dawidowicz
nr katalogowy: 108398
ziarno
słód
brzeczka
wydajność warzelni
grain
malt
wort
mashing efficiency
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-6
PRZEMIANY FAZOWE W STOPIE Ti6Al7Nb PRZY CHŁODZENIU CIĄGŁYM Z ZAKRESU DWUFAZOWEGO alfa + beta
ROBERT DĄBROWSKI
nr katalogowy: 77446
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-2
Wszystko o pompach w nowym podręczniku Alfa Laval
nr katalogowy: 147468
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-2
Wszystko o pompach w nowym podręczniku Alfa Laval
nr katalogowy: 147468
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Wysoki procent suchej masy po odwodnieniu i zagęszczeniu w dekanterach Alfa Laval
nr katalogowy: 122463
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
22. seminarium dla producentów soków zagęszczonych organizowane przez Eaton
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 106767
AUTO MOTO SERWIS 2023-2
Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 testowana przez kierowców Formuły 1
nr katalogowy: 142224
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Jakość goryczki chmielowej w piwach - od czego zależy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 134188
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 22–26 z 2022 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 140052
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Pandemia, Alfabet Grecki i „Pokolenie Alfa”
Ewa Kakiet-Springer
nr katalogowy: 131401
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Udana inwestycja w sierpeckim Kasztelanie
nr katalogowy: 27426
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Morfologia mikrostruktury warstw powierzchniowych mangan-azot-tlen wytworzonych na aluminium
W. Serbiński
nr katalogowy: 10195
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Norymberska Mekka dla branż piwowarskiej i napojowej
nr katalogowy: 34176
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-11
125 lat Alfa Laval
nr katalogowy: 39139
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Alfa Laval kontynuuje trend wprowadzania nowoczesnych technologii
nr katalogowy: 87496
CHŁODNICTWO 2015-7-8
NOWOŚCI
nr katalogowy: 93069
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zdolność przechowalnicza granulatów chmielowych stosowanych do produkcji piwa
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130550
AUTO MOTO SERWIS 2020-4
AUTO MOTO SERWIS na luzie
nr katalogowy: 135498
CHŁODNICTWO 2014-11-12
Alfa Laval Arctigo - Optymalne rozwiązanie stało się możliwe Bogaty asortyment przemysłowych chłodnic powietrza Alfa Laval
nr katalogowy: 88392
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Tribologiczne warstwy powierzchniowe mangan - azot wytwarzane na stopach aluminium z krzemem
WALDEMAR SERBIŃSKI
nr katalogowy: 17141
GAZETA CUKROWNICZA 2008-11
Nowości
nr katalogowy: 39391
CHŁODNICTWO 2008-8
Nowa centrala wentylacyjna Alfa Vent
Marcin Kruszyński
nr katalogowy: 37304
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zdolność przechowalnicza granulatów chmielowych stosowanych do produkcji piwa
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130550
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Zbiór i przechowywanie chmielu - ważne etapy produkcji wpływające na jakość surowca
Marta Koziara
Ciupa
dr Urszula Skomra
nr katalogowy: 126510
10.15199/64.2020.4-5.6
chmiel
kwasy goryczkowe
przechowywanie chmielu
hop
bitter acids
hop storage
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
Chmiel dla piwowarstwa
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 39535
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-11
"Stwórzmy lepsze warunki codziennego życia" - jubileusz 125 lat działalności Alfa Laval
nr katalogowy: 39514
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. II. Skład chemiczny surowca
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 79260
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Jakość goryczki chmielowej w piwach - od czego zależy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 134188
CHŁODNICTWO 2008-11
Jubileusz 125 lat działalności Alfa Laval pod hasłem: "Stwórzmy lepsze warunki dla codziennego życia"
nr katalogowy: 39374
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Niezbędne tłuszcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 146336
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
kwas alfa-linolenowy
kwas linolowy
kwasy EPA
DHA
bogate źródła
walory zdrowotne
polyunsaturated fatty acids
alpha-linolenic acid
linoleic acid
EPA
DHA
rich sources
health benefits
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-2
Priorytety Tetra Pak: innowacje i ochrona środowiska
nr katalogowy: 33410
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Wpływ suszy w 2006 r. na plonowanie i jakość chmielu
JERZY DWORNIKIEWICZ
nr katalogowy: 25458
CHŁODNICTWO 2011-8
Chłodnice Alfa Laval pozwalają zmniejszyć zużycie energii w centrum logistycznym w Niemczech
nr katalogowy: 61700
CHŁODNICTWO 2015-6
Chłodnice Alfa Laval Optigo dla układów z CO2
nr katalogowy: 92143
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Alfa. Przyszłe pokolenie konsumentów
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 146306
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-11
Azot - to dobra alternatywa dla dwutlenku węgla w przemyśle spożywczym
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 124003
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Ciekły azot w kuchni i przy stole
Maria Bonikowska
Piotr Śnieżawski
nr katalogowy: 38042
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Charakterystyka granulatu konwencjonalnego i granulatu zizomeryzowanego
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 61796
CHŁODNICTWO 2011-6
CZYSTY RACHUNEK Szpital w Anglii redukuje emisję gazów cieplarnianych
nr katalogowy: 60566
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Wpływ różnych parametrów technologicznych na proces chmielenia piwa na zimno
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 77496
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Hydrolizat kolagenu nowoczesny suplement diety
Franciszek Świderski
Małgorzata Czerwonka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 43858
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Synthesis of free fatty acids from plant oils rich in trienoic acids. Synteza wolnych kwasów tłuszczowych z olejów roślinnych bogatych w kwasy trienowe
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Hanna Gwardiaka
Dawid Kucharski
Bożena Patkowska-Sokoła
Joana Tylus
Robert Bodkowski
Krzysztof Różycki
nr katalogowy: 78586
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-1
Rozwój pęknięć zmęczeniowych w stopach Ti-2,5Cu i Ti-6Al-4V w warunkach zginania
Maria Hepner
Dariusz Rozumek
nr katalogowy: 89800
10.15199/28.2015.1.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-7
Zastosowanie materiałów węglowych do usuwania tlenków azotu z gazów odlotowych
TERESA GRZYBEK
nr katalogowy: 42130
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Air Products uruchomił nową wytwórnię ciekłego tlenu i azotu
nr katalogowy: 48047
CHŁODNICTWO 2021-4
Alfa Laval publikuje białą księgę na temat zrównoważonych czynników chłodniczych
nr katalogowy: 133116
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Konferencja firm Eaton, Alfa Laval i Ecolab dla branży sokowniczej
nr katalogowy: 100328
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Seminarium firm: Eaton, Alfa Laval oraz Ecolab dla branży sokowniczej
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 92022
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Informacje
nr katalogowy: 42109
CHŁODNICTWO 2012-12
Chłodnice powietrza Alfa Laval zachowują doskonałą jakość przechowywanych owoców
nr katalogowy: 73336
CHŁODNICTWO 2019-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 124159
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Kasze z obniżoną zawartością węglowodanów (m.in. dla diabetyków)
nr katalogowy: 44899
CHŁODNICTWO 2013-6
Płynne przejście na dwutlenek węgla
nr katalogowy: 77422
AUTO MOTO SERWIS 2023-2
Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 testowana przez kierowców Formuły 1
nr katalogowy: 142224
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Specyficzne wymagania dla różnych procesów chłodzenia
nr katalogowy: 104714
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Selective hydrogenation of xanthohumol to alfa, beta-dihydroxanthohumol Selektywne uwodornienie ksantohumolu do alfa, beta-dihydroksantohumolu
Jarosław Popłoński
Sandra Sordon
Tomasz Tronina
Ewa Huszcza
nr katalogowy: 87926
10.12916/przemchem.2014.1916
CHŁODNICTWO 2011-10
Adiabatyczne chłodzenie wymienników wentylatorowych System zraszania Alfa Laval
nr katalogowy: 63278
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Raport chmielarski 2019
Jan Szałas
nr katalogowy: 122464
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Wykorzystanie azotu w warzeniu piwa – wyrafinowana tradycja
nr katalogowy: 132368
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
Odwadnianie ługu zielonego Redukcja kosztów instalacyjnych i operacyjnych na dekanterach Alfa Laval
nr katalogowy: 109594
CHŁODNICTWO 2013-2
Nowy system chłodniczy wyposażony w separator cieczy U-Turn Alfa Laval pozwala zwiększyć wydajność systemu chłodniczego
nr katalogowy: 74672
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Effect of foliar application of zinc fertilizers on zinc content in the hop leaves, on the cones yield and content of alpha acids. Wpływ dolistnej aplikacji nawozów cynkowych na zawartość tego składnika w liściach chmielu oraz na plony szyszek i zawartość alfa-kwasów
Krzysztof Zawadzki
Danuta Sugier
Czesław Szewczuk
Stanisław Baran
Grażyna Żukowska
nr katalogowy: 77335
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-8
Detektory naładowanych cząstek opracowane w ITE dla nowego systemu detekcyjnego ALBEGA, opracowywanego w GSI Darmstadt do badań nad transaktynowcami
M. WĘGRZECKI
A. YAKUSHEV
J. BAR
T. BUDZYŃSKI
A. DI NITTO
R. DOBROWOLSKI
P. GRABIEC
H. KŁOS
J. KULAWIK
M. MARCHEWKA
A. PANAS
P. PROKARYN
B. SYNKIEWICZ
D. SZMIGIEL
M. WĘGRZECKI
M. ZABOROWSKI
nr katalogowy: 100435
10.15199/13.2016.8.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Zdolność redukcyjna piwa miarą jego stabilności smakowo-zapachowej
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 78955
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-2
Personalia
nr katalogowy: 20495
CHŁODNICTWO 2006-10
Alfa Laval na targach IKK 2006
nr katalogowy: 21414
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-6
Wymienniki Alfa Laval w procesie produkcji papieru
nr katalogowy: 12440
CHŁODNICTWO 2005-11
Alfa Laval na targach Polagra Food 2005
nr katalogowy: 8721
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-9
Kompaktowe płytowe wymienniki ciepła do schładzaczy amoniakalnych
nr katalogowy: 8853
CHŁODNICTWO 2004-4
AlfaNowa - klasa sama dla siebie
Wit Sitkiewicz
nr katalogowy: 701
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Przemiany w procesie starzenia się piwa (1)
T. Kuchciak
P. Antkiewicz
nr katalogowy: 14565
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-10
Urządzenia Alfa Laval w procesie produkcji papieru
Dariusz Dziedziul
nr katalogowy: 4679
AURA 2006-8
TAJEMNICE ZDROWIA ALFA - BETA - GAMMA
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 15896
GOSPODARKA WODNA 2011-2
Stężenia i ładunki wybranych związków azotu w ciekach zlewiska Zatoki Puckiej
Robert Bogdanowicz
Zuzanna Krajewska
nr katalogowy: 57470
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-12
Nowa chłodnica powietrza do szokowego zamrażania produktów
nr katalogowy: 1778
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-2
Układy solarne i pompy ciepła z zastosowaniem wymienników Alfa Laval
nr katalogowy: 16259
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Triploidalne odmiany chmielu wzbogacają piwa w tradycyjne i nowe akcenty smakowo-zapachowe
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 102822
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-6
Alfa Laval Polska Sp. z o.o. - artykuł sponsorowany
nr katalogowy: 6590
CHŁODNICTWO 2006-6
AlfaNova 400 - wymiennik wykonany w 100% ze stali kwasoodpornej
JÓZEF KĘDZIA
nr katalogowy: 16102
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Wpływ niektórych warunków przechowywania granulatów na zmiany zawartości alfa-kwasów i wybranych olejków chmielowych
M. Stasiak
nr katalogowy: 6883
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Praktyka warsztatowa z Magneti Marelli
nr katalogowy: 135465
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Piwo bezalkoholowe i niskoalkoholowe - jedna instalacja a wiele możliwości
nr katalogowy: 86640
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-7
MIKROSTRUKTURA STOPU AlSi17Cu5 PO PRZEGRZANIU ZNACZNIE POWYŻEJ TEMPERATURY LIKWIDUS
JAROSŁAW PIĄTKOWSKI
ROBERT WIESZAŁA
nr katalogowy: 85631
CHŁODNICTWO 2012-10
Nowoczesna seria chłodnic Alfa Laval OptigoTM W trosce o środowisko naturalne i Twoje koszty
nr katalogowy: 72005
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-24
Nanodetekcja i fotonika
nr katalogowy: 64758
AURA 2014-2
Zachowanie wilków żyjących na wolności i w ogrodach zoologicznych (2)
Janusz Jerzy KUŹNIEWICZ
nr katalogowy: 82245
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Urządzenia do napowietrzania produktów spożywczych
nr katalogowy: 83765
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Praktyka warsztatowa z Magneti Marelli
nr katalogowy: 135465
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-5
Otwarty kriostat azotowy
J. Pająkowski
nr katalogowy: 1046
OPAKOWANIE 2012-1
WSTĘP
nr katalogowy: 65298
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-10
Technologie zmiennociśnieniowej adsorpcji do wydzielania azotu i tlenu z powietrza
ZBIGNIEW BUDNER
TOMASZ ŁADAK
ADRIANA MUSZYŃSKA
nr katalogowy: 47361
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Seminarium firm Eaton Filtration, Tetra Pak, Alfa Laval i Ecolab dla branży sokowniczej
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 77518
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-9
Wyniki badań promieniotwórczości naturalnej wyrobów budowlanych
Marek Dohojda
Mirosław Rzeszutko
nr katalogowy: 86800
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-11
Wykorzystanie metalocenowych kopolimerów etylenu i wyższych alfa-olefin do produkcji folii wielowarstwowej
Zbigniew Frąszczaka
Bogusław Królikowski
Marcin Kraus
nr katalogowy: 63706
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-9
Azot i fosfor w złożu i roślinności oczyszczalni hydrobotanicznej
ZOFIA SADECKA
ANITA JAKUBASZEK
nr katalogowy: 16479
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-2
Niekonwencjonalne metody usuwania substancji biogennych w bioreaktorach sekwencyjnych
ANNA M. ANIELAK
nr katalogowy: 16553
GOSPODARKA WODNA 2005-3
Inauguracyjne spotkanie Regionalnego Komitetu Azotanowego
Katarzyna Król
nr katalogowy: 9713
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-5
Rozwiązania Alfa Laval w procesie produkcji papieru Odzysk energii i redukcja kosztów instalacyjnych oraz eksploatacyjnych
nr katalogowy: 105858
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Dynamiczne zmiany światowej uprawy chmielu po deficycie alfa-kwasów w latach 2005–2007
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 48970
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-11
Zastosowanie sterowników z rodziny TELX produkcji Alfa Power do zdalnego nadzoru przez OSD małej farmy PV
Aneta Szukiełowicz-Plich
nr katalogowy: 151644
GAZETA CUKROWNICZA 2005-10
Wpływ denitryfikacji symultanicznej na efektywność procesów usuwania azotu
K. Gozdek
nr katalogowy: 9464
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-3
technika na co dzień
nr katalogowy: 112604
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-2
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 33479
GAZETA CUKROWNICZA 2005-3
Jaką metodą można dokładnie określić dawkę azotu pod buraki cukrowe
E. Jaszczolt
nr katalogowy: 9380
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 2
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 72034
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Jak uzyskać w piwie dobry jakościowo i stabilny aromat chmielowy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 64607
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-4
Wpływ historii odkształcenia na rozwój mikrostruktury stopu Ti6Al4V odkształcanego w zakresie dwufazowym
Krzysztof MUSZKA
Klaudiusz RASZKA
Bradley WYNNE
Janusz MAJTA
nr katalogowy: 97808
10.15199/24.2016.4.8
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-5
Technologie uzdatniania wybranych wód wgłębnych z ponadnormatywną zawartością azotanów
JADWIGA KALETA
DOROTA PAPCIAK
nr katalogowy: 9265
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-9
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 43654
CHŁODNICTWO 2012-7-8
na targach Chillventa 2012
nr katalogowy: 70329
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Nowoczesne urządzenia to metoda na obniżenie kosztów produkcyjnych
nr katalogowy: 122447
OPAKOWANIE 2015-7
60 lat z branżą opakowań
nr katalogowy: 92403
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-2
10 lat ochrony anodowej w Zakładach Chemicznych w Tarnowie
R. Lebet
J. Woźniakowski
nr katalogowy: 17824
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-10
ANALIZA WARUNKÓW ODKSZTAŁCANIA PLASTYCZNEGO NA GORĄCO I ZIMNO KOMPOZYTU ALUMINIOWEGO ALFA-30
JAN RICHERT
nr katalogowy: 30282
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-5
Usuwanie azotu ze ścieków w świetle zaostrzonych wymogów jakości
IRENA BOJANOWSKA
MARIUSZ PEPLIŃSKI
RYSZARD LIDZBARSKI
nr katalogowy: 1324
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Budowa i właściwości warstw typu a-SiCxNy
S. Kłuska
S. Zimowski
S. Jonas
A. Czyżewska
nr katalogowy: 10163
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Procesy chemiczne w glebie przy stosowaniu gnojowicy zakwaszonej kwasem siarkowym w uprawach polowych
Kamila Mazur
Jan Barwicki
Kinga Borek
Witold J. Wardal
nr katalogowy: 119087
10.15199/62.2019.3.13
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Toruńskie zakłady urządzeń młyńskich spomasz s.a
nr katalogowy: 29987
CHŁODNICTWO 2008-10
Skraplacze powietrzne AlfaGreen
nr katalogowy: 38812
CHŁODNICTWO 2008-8
Alfa Laval doradza: Konserwacja profilaktyczna płytowych wymienników ciepła
nr katalogowy: 37302
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Wpływ dolistnego dokarmiania roślin chmielu na plon i poziom alfa-kwasów
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 54442
CHŁODNICTWO 2021-2
Alfa Laval CB24 – nowość wśród lutowanych płytowych wymienników ciepła
nr katalogowy: 131370
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Zmiany w składzie żywic granulatów chmielowych podczas przechowywania
Krzysztof Baranowski
Elżbieta Baca
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 67212
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Możliwości zastosowania makaronów w celu poprawy jakości białka różnych potraw
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86412
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-10
BHP W SIECI
nr katalogowy: 79902
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-12
Najbardziej aktualna oferta szkoleniowa
nr katalogowy: 39948
CHŁODNICTWO 2012-6
Bardziej niż chłodno
nr katalogowy: 68902
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2025-1
New alpha max and beta min algorithm
Robert SMYK
Maciej CZYŻAK
nr katalogowy: 152315
10.15199/48.2025.01.09
obliczanie modułu liczby zespolonej
algorytm alfa max and beta min
complex number magnitude
alpha max and betha min algorithm
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-2
Nanotrucizna w akcji
nr katalogowy: 23736
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Oryginalne czy nieoryginalne? Bezpieczne czy tańsze? Pewne czy obarczone ryzykiem?
nr katalogowy: 60529
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Seminarium firm Begerow/Eaton, Alfa Laval, Ecolab dla branży soków zagęszczonych
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 68865
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Wpływ warunków klimatycznych na zawartość żywic/olejków chmielowych i polifenoli w nowych odmianach chmielu Callista i Ariana oraz na jakość produkowanego z nich piwa
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 120735
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-6
Antena monoimpulsowa z niesymetrycznymi dipolami ćwierćfalowymi
ANDRZEJ JEZIORSKI
EDWARD SĘDEK
RAFAŁ SŁOMSKI
nr katalogowy: 91809
10.15199/13.2015.6.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Use of omega-3 polyunsaturated fatty acid ethyl esters as raw material for fodder industry Zastosowanie estrów etylowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-3 jako surowca dla przemysłu paszowego
Bożena Patkowska-Sokoła
Katarzyna Czyż
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Tomasz Wysoczański
Robert Bodkowski
Andrzej Vogt
nr katalogowy: 84201
10.12916/przemchem.2014.799
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 22–26 z 2022 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 140052
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-2
Sytuacja na rynku chmielu w 2007 r.
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 33407
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Oryginalne czy nieoryginalne? Bezpieczne czy tańsze? Pewne czy obarczone ryzykiem?
nr katalogowy: 54441
PACKAGING REVIEW 2022-2
Packaging – Lexicon of terms
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 138395
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Zrównoważony rozwój w produkcji nawozów
JÓZEF HOFFMANN
KRYSTYNA HOFFMANN
nr katalogowy: 28729
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Azot w służbie dla piwa (?)
nr katalogowy: 141047
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Comparison of selected analytical methods used for the determination of ammonia nitrogen in the various wastewaters Porównanie wybranych metod analitycznych oznaczania azotu amonowego w różnych typach ścieków
Dominika Wierzbicka
nr katalogowy: 86558
10.12916/przemchem.2014.1538
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-6
Występowanie azotu organicznego w ściekach oczyszczonych z oczyszczalni komunalnych
Krzysztof Czerwionka
nr katalogowy: 77627
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Świetlny wskaźnik poziomu azotu w zbiorniku Dewara
Jakub PAJĄKOWSKI
nr katalogowy: 101983
10.15199/48.2016.11.41
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Azot i jego wpływ na ilość i jakość plonu pszenicy
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 149822
10.15199/61.2024.4.1
azot
plon ziarna
jakość plonu
pszenica
nitrogen
grain yield
yield quality
wheat
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-12
Praktyczne testy technologii BSP
Krzysztof KONIECZNY
nr katalogowy: 151702
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zagrożenia związane ze stosowaniem do produkcji piwa chmieli i produktów chmielowych o podwyższonym stopniu zestarzenia
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130554
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zagrożenia związane ze stosowaniem do produkcji piwa chmieli i produktów chmielowych o podwyższonym stopniu zestarzenia
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130554
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-3
Materiały węglowe używane do odsiarczania gazów odlotowych
JERZY KLINIK
TERESA GRZYBEK
nr katalogowy: 42571
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-9
Usuwanie niskich stężeń azotu amonowego z wody
Wiesław Zymon
nr katalogowy: 29862
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2015-1
Polski akcent na targach CEVISAMA 2015
nr katalogowy: 90182
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-1
Wpływ modyfikacji chemicznej na właściwości redukcyjne i sorpcyjne karbonizatów otrzymanych w procesie hydropirolizy węgla
KRZYSZTOF STAŃCZYK
KAZIMIERZ MIGA
GRAŻYNA FABIŚ
KRZYSZTOF JASTRZĄB
nr katalogowy: 43380
AURA 2008-1
Jak metale ciężkie zaburzają biologiczne funkcjonowanie gleby?
IRENA GRZEŚ
BEATA KLIMEK
nr katalogowy: 32814
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-9
Metody oznaczania związków azotu i fosforu w wodzie i ściekach
Przemysław Kułakowski
Adriana Biernacka
nr katalogowy: 29856
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Aktualności
nr katalogowy: 135152
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-3
Quasiadiabatyczne nawilżanie powietrza Quasiadiabatic Air Humidification
JÓZEF BEDNARSKI
KRZYSZTOF RAJSKI
nr katalogowy: 82879
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-7
WPŁYW TEMPERATURY I PRĘDKOŚCI ODKSZTAŁCENIA NA NAPRĘŻENIA UPLASTYCZNIAJĄCE STOPU CrNiN
JAN SIŃCZAK
ANDRZEJ ŚWIĄTONIOWSKI
JERZY SCHMIDT
JANUSZ SZOSTAK
nr katalogowy: 36703
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Sezonowe zmiany jakości wód ujściowego odcinka rzeki Wiśniówki
MAŁGORZATA BONISŁAWSKA
MAGDALENA SZMUKAŁA
DANIELA SZANIAWSKA
nr katalogowy: 35000
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH