Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Parametry jakościowe brzeczki wytworzonej z soczewicy zielonej uprawianej w różnych lokalizacjach
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 140077
10.15199/64.2022.5.4
soczewica zielona
słód
brzeczka
jakość
green lentils
malt
grain
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Parametry jakościowe brzeczki wytworzonej z soczewicy zielonej uprawianej w różnych lokalizacjach
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 140077
10.15199/64.2022.5.4
soczewica zielona
słód
brzeczka
jakość
green lentils
malt
grain
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Parametry jakościowe brzeczki wytworzonej z soczewicy zielonej uprawianej w różnych lokalizacjach
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 140077
10.15199/64.2022.5.4
soczewica zielona
słód
brzeczka
jakość
green lentils
malt
grain
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Zalety technologiczne nietypowo suszonych słodów specjalnych
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 116202
10.15199/64.2018.8-9.2
słody specjalne
brzeczka
azot alfa-aminokwasowy
polifenole
special malts
wort
free amino nitrogen (FAN)
polyphenol
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Kompozycja wolnych aminokwasów jako marker źródła pochodzenia miodów
Katarzyna Janiszewska
Magda Aniołowska
Maciej Howis
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 59867
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Przydatność technologiczna słodów typu pilzneńskiego z ziarna o nadmiernej zawartości białka
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Ewa Trzepizur
Andrzej Dawidowicz
nr katalogowy: 108398
ziarno
słód
brzeczka
wydajność warzelni
grain
malt
wort
mashing efficiency
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
PATENTY
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 148277
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-5
Plasma emission spectroscopy as a monitoring tool for deposition of S-phase layers by magnetron sputtering
Tomasz Suszko
Vera Jahodowa
Witold Gulbiński
nr katalogowy: 94652
10.15199/28.2015.5.15
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
Optical sensor with liquid crystal sensitive element for amino acids detection
Waldemar WÓJCIK
Zinoviy MYKYTYUK
Mariya VISTAK
Gryhoriy BARYLO
Ruslan POLITANSKYI
Ivan DISKOVSKYI
Iryna KREMER
Mariya IVAKH
Wolodymyr KOTSUN
nr katalogowy: 125692
10.15199/48.2020.04.37
optical sensors
monitoring amino acids
biological objects.
sensory optyczne
monitorowanie aminokwasów
obiektów biologicznych.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-2
TECHNOLOGIA TESTOWANIA PAKIETÓW WLCSP
Krzysztof Dąbrowiecki
nr katalogowy: 130616
10.15199/13.2021.2.5
WLCSP
UBM
BGA
Fan-in
Fan-out
karta testowa
mikrokontaktory sprężynkowe
kulki lutu
WLCSP
UBM
BGA
Fan-in
Fan-out
probe card
pogo pins
solder bumps
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-8
Aktywowanie palladem elektrody miedziowej stosowanej jako katoda w procesie elektroredukcji kwasu 2-amino-5-nitrobenzenosulfonowego
KAZIMIERZ FILIPIAK
PIOTR MALINOWSKI
JACEK RYNKOWSKI
nr katalogowy: 43010
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Prasa śrubowa PSS - FAN Separator GmbH
Katarzyna Mokrosińska
nr katalogowy: 20758
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-8
Synteza i właściwości pigmentów monoazowych pochodnych 5-amino-6-nitro-benzimidazolonu-2
Zygmunt Boruszczak
Mariola Kaźmierska
nr katalogowy: 6611
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
Large-power synchronous motor braking by field current
Marian HYLA
nr katalogowy: 128818
10.15199/48.2020.11.04
eddy-current
field current control
synchronous motor braking
prądy wirowe
regulacja prądu wzbudzenia
hamowanie silnika synchronicznego
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
EURO-inicjatywy
nr katalogowy: 36235
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-11
Innowacyjna konstrukcja wentylatora osiowego o wysokiej sprawności i jego własności
Witold Laskowski
Romuald Laskowski
nr katalogowy: 123589
10.15199/17.2019.11.6
wentylator osiowy
wysoka sprawność
innowacyjna konstrukcja
niski hałas
axial fan
high efficiency
innovative construction
low noise
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-8
Effect of triethanolamine on steel corrosion in solution simulating pore liquid in carbonated concrete
JUSTYNA KUZIAK
nr katalogowy: 127439
10.15199/40.2020.8.2
polarization curves
triethanolamine
steel
corrosion inhibitor
carbonated concrete
krzywa polaryzacji
trietanolamina
stal
inhibitor korozji
beton skarbonatyzowany
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-12
Pewny rynek na Wschodzie
nr katalogowy: 73529
AUTO MOTO SERWIS 2022-TS-1
Śmieciarka DAF CF340 FAN 6x2 – gotowa na każde wyzwanie
Jacek Błaszkowski
nr katalogowy: 139821
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
A fan for solid-fuel furnaces
Zbigniew GORYCA
nr katalogowy: 96936
10.15199/48.2016.02.36
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Grzejnik PTC jako źródło emisji zaburzeń radioelektrycznych
Dariusz BRODECKI
Andrzej KASPRZAK
Marek ORLIKOWSKI
nr katalogowy: 65936
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Reducing Energy Losses for Fan Applications with V/f control of PMSMs
Stefan BROCK
Tomasz PAJCHROWSKI
nr katalogowy: 63905
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-4
Technika na co dzień
nr katalogowy: 7969
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-9-10
Jak elektryczne nietoperze
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 98232
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Tuning characteristics of cylindrical microwave plasma source operated with argon, nitrogen and methane at atmospheric pressure
Bartosz HRYCAK
Mariusz JASIŃSKI
Jerzy MIZERACZYK
nr katalogowy: 68777
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-3
Modification of polyamide 6 and polyoxymethylene with [3-(2-aminoethyl)amino]propyl-heptaisobutylpolysilsesquioxane nanoparticles Modyfikacja poliamidu 6 i polioksymetylenu nanocząstkami [3-(2-aminoetylo)amino]propylo- heptaizobutylo-polisilseskwioksanu
Dorota Czarnecka-Komorowska
Kinga Mencel
nr katalogowy: 82938
10.12916/przemchem.2014.392
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Effect of [3-(2-aminoethyl)amino]propyl-heptaisobutyl- -polysilsesquioxane nanoparticles on thermal stability and color of polyoxymethylene and polyamide 6 Wpływ nanocząstek [3-(2-aminoetylo)amino] propylo-heptaizobutyleno polisilseskwioksanu na termostabilność i barwę polioksymetylenu i poliamidu 6
Dorota Czarnecka-Komorowska
Kinga Mencel
nr katalogowy: 87942
10.12916/przemchem.2014.1997
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-7
Katalityczna redukcja 2-nitro-4-acetyloaminoanizolu w fazie ciekłej
ANNA KAŹMIERCZAK
DANUTA GEBAUER
TADEUSZ PARYJCZAK
nr katalogowy: 108206
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-5
Technologia wytwarzania wodorosiarczanu (+)-klopidogrelu
Roman Balicki
nr katalogowy: 20443
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Zastosowanie preparatów enzymatycznych w procesie zacierania słodu gryczanego stanowiącego surowiec do produkcji bezglutenowych napojów fermentowanych
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 102282
10.15199/64.2016.11.2
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2005-5
FAN - nowy sposób gwarantowania jakości w sieciach IP
Jerzy DOMŻAŁ
Andrzej JAJSZCZYK
Michał KLOCH
nr katalogowy: 13505
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-11
Wentylatory w wentylacji mechanicznej – konstrukcja i efektywność energetyczna
JACEK HENDIGER
MARTA CHLUDZIŃSKA
nr katalogowy: 151525
10.15199/9.2024.11.3
wentylatory
wymagania prawne
budowa wentylatorów
efektywność energetyczna
fans
requirements
fan construction
energy efficiency
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 131274
teff
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
teff
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 131274
teff
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
teff
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Teff jako dodatek do pieczywa – ocena składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 131274
teff
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
teff
chemical composition
nutrients
ash
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-11
Wynalazki
nr katalogowy: 117052
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Wpływ pożywek azotowych na fermentacje i cechy wina jabłkowego oraz napojów winopodobnych
Sylwia Bonin
Wiesław Wzorek
Marta Woźniak
nr katalogowy: 48973
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-6
Strumień powietrza z wentylatora osiowego typu JetFan
BOGDAN MIZIELIŃSKI
JACEK HENDIGER
PIOTR ZIĘTEK
nr katalogowy: 60117
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Bilans azotu w procesie oczyszczania wychmielin z gorzkich kwasów przy zastosowaniu NaOH
Krystyna Hoffmann
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 68152
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Drożdże browarnicze a produkty uboczne fermentacji Cz. I. Lotne związki siarkowe
Anna Sałek
nr katalogowy: 52624
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Drożdże browarnicze a produkty uboczne fermentacji Cz. II. Grupa siarczków
Anna Sałek
nr katalogowy: 56537
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-7
Ocena możliwości redukcji tlenków azotu przez beton fotokatalityczny
Hubert Witkowski
Wioletta Jackiewicz-Rek
Karol Chilmon
nr katalogowy: 114970
10.15199/33.2018.07.18
beton fotokatalityczny
dwutlenek tytanu
NO
photocatalytic concrete
titanium dioxide
NOx
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Intensyfikacja chłodzenia generatorów dużej mocy
Joachim OTTE
Jarosław DZIUBA
Damian KARDAS
Jan ADAMEK
Eugeniusz PRYSOK
nr katalogowy: 78511
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-3
Wybrane aspekty eksploatacji komór spalania hutniczych urządzeń cieplnych
Maciej Rozpondek
nr katalogowy: 50614
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-2
Anionowe czernie i brunaty do skóry pochodne kwasu 4-amino-2' nitrodifenyloamino-4'-sulfonowego
Kazimierz Blus
nr katalogowy: 66074
AUTO MOTO SERWIS 2022-TS-1
Śmieciarka DAF CF340 FAN 6x2 – gotowa na każde wyzwanie
Jacek Błaszkowski
nr katalogowy: 139821
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-4
Klimatyzacja samochodowa – jak prawidłowo używać
Jarosław Müller
Patryk Dziedzic
nr katalogowy: 142825
10.15199/9.2023.4.4
nawiewniki
prędkość wentylatora
zdolność chłodząca
diffusers
fan speed
cooling capacity
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-4
Klimatyzacja samochodowa – jak prawidłowo używać
Jarosław Müller
Patryk Dziedzic
nr katalogowy: 142825
10.15199/9.2023.4.4
nawiewniki
prędkość wentylatora
zdolność chłodząca
diffusers
fan speed
cooling capacity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Wpływ modernizacji wentylatorów osiowych z tylnymi łopatkami kierowniczymi na wzrost mocy znamionowej generatorów typu TWW-230
Jan ADAMEK
Roman KROK
Eugeniusz PRYSOK
Damian KARDAS
Rafał MANIARA
nr katalogowy: 81918
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-6
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 28403
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Zastosowanie kompleksów L-cysteiny z mikroelementami do nawożenia roślin
Ryszard Grzesik
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 138696
10.15199/62.2022.7.7
nawożenie
chelaty
aminokwasy
L-cysteina
fertilization
chelates
amino acids
L-cysteine
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Zastosowanie kompleksów L-cysteiny z mikroelementami do nawożenia roślin
Ryszard Grzesik
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 138696
10.15199/62.2022.7.7
nawożenie
chelaty
aminokwasy
L-cysteina
fertilization
chelates
amino acids
L-cysteine
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Zastosowanie kompleksów L-cysteiny z mikroelementami do nawożenia roślin
Ryszard Grzesik
Nikodem Kuźnik
nr katalogowy: 138696
10.15199/62.2022.7.7
nawożenie
chelaty
aminokwasy
L-cysteina
fertilization
chelates
amino acids
L-cysteine
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-4
Characterization of mechanical properties of S-phase coatings
Sebastian Fryska
Jolanta Baranowska
nr katalogowy: 108934
10.15199/28.2017.4.5
S-phase
nitrogen diffusion layer
coating adhesion
coating hardness
faza S
warstwa dyfuzyjna azotu
przyczepność powłok
twardość powłok.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9b
Measurement of Vector Hysteretic Property of Silicon Steel Sheets at Liquid Nitrogen Temperature
Masaki MIYAMOTO
Tetsuji MATSUO
Taketsune NAKAMURA
nr katalogowy: 62405
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Świetlny wskaźnik poziomu azotu w zbiorniku Dewara
Jakub PAJĄKOWSKI
nr katalogowy: 101983
10.15199/48.2016.11.41
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Niesłodowane ziarno jęczmienia browarnego w pozyskiwaniu koncentratów spożywczych
Łukasz Szwed
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 78958
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Badanie charakterystyki oddziaływań produktu utleniania układu albumina surowicy bydlęcej-lipid. Rola sprzężonych nienasyconych aldehydów
Wenjuan Li
Yan Wu
Conghu Li
Yiqing Xu
Meifeng Wang
Liangliang Zhu
nr katalogowy: 131748
10.15199/62.2021.5.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Badanie charakterystyki oddziaływań produktu utleniania układu albumina surowicy bydlęcej-lipid. Rola sprzężonych nienasyconych aldehydów
Wenjuan Li
Yan Wu
Conghu Li
Yiqing Xu
Meifeng Wang
Liangliang Zhu
nr katalogowy: 131748
10.15199/62.2021.5.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-5
Historia powstania krajowego cytostatyku leku odtwórczego Mitoxantrone
MARIA K. ŁYPACEWICZ
nr katalogowy: 28383
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Fuzzy Logic Based Constant Power Control of a Proton Exchange Membrane Fuel Cell
Liping FAN
Yi LIU
nr katalogowy: 67834
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-1
ASUS ROG GX700 - Nowy notebook do gier chłodzony cieczą
nr katalogowy: 96290
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-3
Zastosowanie metody potencjometrycznej do optymalizacji składu katalizatorów palladowych w reakcji redukcji kwasów nitrobenzenosulfonowych
ANNA KAŹMIERCZAK
DANUTA GEBAUER
TADEUSZ PARYJCZAK
nr katalogowy: 43100
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Modification of structure and properties of unalloyed steels with intense argon and nitrogen plasma pulses
BOŻENA SARTOWSKA
JERZY PIEKOSZEWSKI
LECH WALIŚ
JAN SENATORSKI
JACEK STANISŁAWSKI
LECH NOWICKI
RENATA RATAJCZAK
MICHAŁ KOPCEWICZ
MAREK BARLAK
ANDRZEJ NOWOTNIK
nr katalogowy: 27573
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
AP-MOVPE technology of AIIIBV-N heterostructures for photovoltaic applications
Wojciech Dawidowski
Beata Ściana
Damian Pucicki
Damian Radziewicz
Jarosław Serafińczuk
Magdalena Latkowska
Marek Tłaczała
nr katalogowy: 68609
CHŁODNICTWO 2010-8
Efektywność techniczno-ekonomiczna systemu współpracy autonomicznego wymiennika free-cooling z układem chłodzenia wyposażonym w ziębiarkę sprężarkową Część 2. Efekty techniczno ekonomiczne
Joachim Kozioł
ŁUKASZ WILŻYŃSKI
nr katalogowy: 53478
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Effect of moisture, temperature, genotype and sowing dates on protein content and amino acid profile in seeds of Andean lupine Wpływ wilgotności, temperatury, genotypu i terminu siewu na zawartość białka i profil aminokwasów w nasionach łubinu andyjskiego (Lupinus mutabilis Sweet)
Magda Aniołowska
Marta Gas
Andrzej Kotecki
nr katalogowy: 83694
10.12916/przemchem.2014.524
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Wpływ adiuwantów na mobilność azotu i herbicydów w glebie
Mariusz Kucharski
Urszula Sienkiewicz-Cholewa
nr katalogowy: 142816
10.15199/62.2023.4.6
adiuwant
nawozy
saletra amonowa
herbicyd
przemieszczanie w glebie
adjuvant
fertilizers
ammonium nitrate
herbicide
leaching in soil
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Energy effectivity in fan and series motor aggregate
Andrzej KUŁAKOWSKI
Mirosław WCIŚLIK
nr katalogowy: 39604
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Boost-diffusion vacuum nitriding of X37CrMoV51 steel
BARTŁOMIEJ JANUSZEWICZ
PIOTR KULA
EMILIA WOŁOWIEC
ROBERT PIETRASIK
ADAM RZEPKOWSKI
nr katalogowy: 84291
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-12
Narażenie na substancje niebezpieczne w sektorze zagospodarowania odpadów (5) Lekcja 120
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 124076
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-19
CO PISZĄ INNI efekty-defekty
nr katalogowy: 118939
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Znaczenie białka ziarna zbóż i jego wartość biologiczna w diecie ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 146325
białko
wartość biologiczna białka
białko roślinne
białko zbóż
produkty wysokobiałkowe
protein
biological value of protein
vegetable protein
cereal protein
high-protein products
CHŁODNICTWO 2010-7
Efektywność techniczno-ekonomiczna systemu współpracy autonomicznego wymiennika free-cooling z układem chłodzenia wyposażonym w ziębiarkę sprężarkową Część 1. Model matematyczny
JOACHIM KOZIOŁ
ŁUKASZ WILŻYŃSKI
nr katalogowy: 53033
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Badania laboratoryjne wpływu żużli CaO-BaO-Al2O3-MgO-SiO2 na zawartość azotu rozpuszczonego w wybranych gatunkach stali
PaWeŁ LaWenDa
WŁoDzimierz DerDa
nr katalogowy: 62544
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Further improvement of Pb/Cd-free CaRuO3 thick-film resistors
ADAM WITOLD STADLER
ZBIGNIEW ZAWIŚLAK
ANDRZEJ KOLEK
KONRAD RAFAŁ KIEŁBASIŃSKI
MAŁGORZATA JAKUBOWSKA
nr katalogowy: 58408
AURA 2020-11
Dżdżownice i rozmarzanie Arktyki
Piotr Skubała
nr katalogowy: 128913
10.15199/2.2020.11.3
Arktyka
zmiany klimatu
dżdżownice
gatunek zawleczony
albedo
Arctic
climate change
earthworms
introduced species
albedo
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Nowości Comprital 2022
nr katalogowy: 136606
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Bioaktywne produkty proteolizy białek mięśniowych
Joanna Stadnik
Paulina Kęska
nr katalogowy: 112861
10.15199/65.2018.3.8
peptydy
aminokwasy
aminy biogenne
LAB
peptides
amino acids
biogenic amines
LAB
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-7-8
Wpływ kofermentacji substratów rolniczych na produkcję biogazu oraz skład odcieków z odwadniania pofermentu
Anna Wilińska-Lisowska
Krzysztof Czerwionka
nr katalogowy: 133035
10.15199/17.2021.7–8.5
biogazownia
frakcje azotu organicznego
DON
CON
kofermentacja
fermentacja metanowa
biogas plant
organic nitrogen fractions
DON
CON
co-digestion
methane fermentation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Aerobowe, enzymatyczne utlenianie pochodnych kwasu benzoesowego w reaktorze z wirującym złożem o hierarchicznej strukturze porów
Klaudia Odrozek
Katarzyna Szymańska
Marcin Lewańczuk
Grzegorz Dzido
Wojciech Pudło
Jolanta Bryjak
Andrzej Jarzębski
nr katalogowy: 111416
10.15199/62.2017.12.7
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Nowości lodziarskie
nr katalogowy: 142157
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Nowości lodziarskie
nr katalogowy: 142157
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Mobile App in Management of the Gluten-Free Diet
Aleksandra Grabowicz
Grażyna Czaja-Bulsa
nr katalogowy: 117181
10.15199/65.2018.11.5
gluten-free diet
celiac disease
mobile apps
dieta bezglutenowa
celiakia
aplikacje mobilne
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Azot i jego wpływ na ilość i jakość plonu pszenicy
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 149822
10.15199/61.2024.4.1
azot
plon ziarna
jakość plonu
pszenica
nitrogen
grain yield
yield quality
wheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-6
Materiały XI Ogólnopolskiego Sympozjum Naukowo-Technicznego "Nowe Osiągnięcia w Badaniach i Inżynierii Korozyjnej
nr katalogowy: 17758
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Analiza fazowa warstw azotowanych na podłożu stali austenitycznej X2CrNiMo17-12-2
miCHaŁ oLejniK
taDeUsz frĄCzeK
nr katalogowy: 62515
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2014-12
Wyznaczenie opóźnień sprzętowych IFB
KAMIL KRASUSKI
nr katalogowy: 88712
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
Indirect method of measuring changes of EM field in RF-gun cavity for XFEL accelerator
KRZYSZTOF POŹNIAK
TOMASZ STANISŁAWSKI
WOJCIECH ZABOŁOTNY
WINFRIED KOEHLER
FRANK STEPHAN
STEFAN SIMROCK
nr katalogowy: 46366
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-4
Genetic Algorithm for the coordination of wind thermal dispatch
K. Dhayalini
S. Sathiyamoorthy
C. Christober Asir Rajan
nr katalogowy: 83817
10.12915/pe.2014.04.010
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-4-5
Zagrożenia korozyjne i stosowane materiały w instalacjach odsiarczania spalin
IZYDOR DRELA
BOGDAN SZCZYGIEŁ
nr katalogowy: 58786
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Synteza nepafenaku z wykorzystaniem zmodyfikowanej reakcji Gassmana
Marcin Cybulski
Adam Formela
Mariola Mucha
Karolina Kłos
nr katalogowy: 66442
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Synthesis and properties of didecyldimethylammonium salts of amino acids. Synteza i właściwości didecylodimetyloamoniowych soli aminokwasów
Paula Ossowicz
Ewa Janus
Zbigniew Rozwadowski
Ryszard Pilawka
nr katalogowy: 79425
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Dieta bezglutenowa - ograniczenia, ale i szanse dla sektora piekarskiego
Monika Kajze
Anna Diowksz
nr katalogowy: 119595
dieta bezglutenowa
pieczywo bezglutenowe
czysta etykieta
surowce naturalne
gluten free diet
gluten free bakery products
clean label
E-free ingredients
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Linie do chleba z dzielarkami "Oil Free"
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 115671
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Magnetic separation of kaolin clay using free helium superconducting magnet
Antoni CIEŚLA
nr katalogowy: 73143
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Pseudozboża w żywności bezglutenowej
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Elżbieta Dłużewska
nr katalogowy: 116123
10.15199/65.2018.9.8
pseudozboża
dieta bezglutenowa
celiakia
pseudocereals
gluten free diet
coeliac disease
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-1
Przemysł połączony z VR i AR staje się rzeczywistością
nr katalogowy: 130343
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Rzemieślnicze pieczywo – samo zdrowie, jako żywo!
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 133660
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Modyfikacja epsilon-kaprolaktamu nanocząstkami [3-(2-aminoetylo)amino]propylo- -heptaizobutyleno-polisilseskwioksanu
Kinga Mencel
nr katalogowy: 119091
10.15199/62.2019.3.17
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-6
Wpływ obudowy spiralnej na konwersję energii w niskosprężającej maszynie promieniowej
TOMASZ SIWEK
nr katalogowy: 52203
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
SPOSOBY OCHRONY RUCHU WYSOKIEGO PRIORYTETU W SIECIACH ZORIENTOWANYCH NA PRZEPŁYWY
Jerzy Domżał
Robert Wójcik
Krzysztof Wajda
Grzegorz Rzym
nr katalogowy: 93759
10.15199/59.2015.8-9.50
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-6
Prada rezygnuje z futer
nr katalogowy: 121061
SZKŁO I CERAMIKA 2012-4
Badanie stopnia zdefektowania struktury szkieł z układu SiO2-BaO-K2O-NaF za pomocą metody badań czasów życia pozytonów PALS
Katarzyna Kotynia
Jacek Filipecki
Edmund Golis
Manuela Reben
Jan Wasylak
nr katalogowy: 70061
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-4
Nowe możliwości redukcji 4-nitro-N-alkilonaftalimidów
ZBIGNIEW NIEWIADOMSKI
JERZY SZADOWSKI
KRZYSZTOF WOJCIECHOWSKI
nr katalogowy: 106989
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
New amino acid biostimulators based on protein hydrolysate of keratin Nowe biostymulatory aminokwasowe na bazie hydrolizatu białka keratyny
Małgorzata Popko
Radosław Wilk
Henryk Górecki
nr katalogowy: 85023
10.12916/przemchem.2014.1012
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Analiza rynku żywności bezglutenowej oraz rozpoznawalności systemu znakowania licencjonowanym znakiem towarowym Przekreślonego Kłosa
Aleksandra Walma
Klaudia Kulik
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 131439
10.15199/65.2021.4.7
gluten
żywność bezglutenowa
produkty bezglutenowe
znak towarowy Przekreślonego Kłosa
gluten
gluten free food
gluten free products
Crossed Grain trademark
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Analiza rynku żywności bezglutenowej oraz rozpoznawalności systemu znakowania licencjonowanym znakiem towarowym Przekreślonego Kłosa
Aleksandra Walma
Klaudia Kulik
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 131439
10.15199/65.2021.4.7
gluten
żywność bezglutenowa
produkty bezglutenowe
znak towarowy Przekreślonego Kłosa
gluten
gluten free food
gluten free products
Crossed Grain trademark
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-9
Electric Drive System for Automatic Guided Vehicles Using Contact-free Energy Transmission
Marcel JUFER
nr katalogowy: 37852
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Spis treści / contents
nr katalogowy: 67868
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-1
StegIbiza: metoda ukrywania informacji w muzyce klubowej1)
Krzysztof Szczypiorski
nr katalogowy: 103470
10.15199/59.2017.1.2
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-7
Gas mixtures based on Ar-He for micro-jet cooling after MAG welding
Bożena SZCZUCKA-LASOTA
Bożena GAJDZIK
Michał KRZYSZTOFORSKI
Tomasz WĘGRZYN
Damian HADRYŚ
Łukasz WSZOŁEK
nr katalogowy: 108481
10.15199/24.2017.7.1
welding
micro-jet
gas mixtures
acicular ferrite
impact toughness
spawanie
mikro-jet
mieszanki gazowe
ferryt drobnoziarnisty
udarność
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Preparation and properties of Ni-free austenitic stainless steel with nanostructure
MACIEJ TULINSKI
KAROLINA JURCZYK
MIECZYSLAW JURCZYK
nr katalogowy: 27465
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Zawartość fosforu i azotu w kompostach z odpadów pochodzących z różnych źródeł
Katarzyna Grąz
Anna Gronba-Chyła
Justyna Kwaśny
nr katalogowy: 138868
10.15199/62.2022.8.3
kompost
azot
fosfor
MBP
odpady organiczne
compost
nitrogen
phosphorus
MBT
organic waste
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Artezen „oil free” – dzielarki bezolejowe
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 127879
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Analysis of chemical composition of protein-xanthophyll concentrate. Analiza chemicznego składu koncentratu białkowo-ksantofilowego
Eugeniusz R. Grela
Krzysztof Pietrzaka
Edyta Kowalczuk-Vasileva
Renata Klebaniuk
Beata Borucka
nr katalogowy: 78585
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-5
Wpływ ultrapłytkiej implantacji azotu na właściwości antykorozyjne powłok tlenkowych SiO2 wytwarzanych metodami plazmowymi PECVD na stopie magnezu AZ91
MAŁGORZATA KALISZ
MARCIN GROBELNY
ROBERT MROCZYŃSKI
nr katalogowy: 67573
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-6
Występowanie azotu organicznego w ściekach oczyszczonych z oczyszczalni komunalnych
Krzysztof Czerwionka
nr katalogowy: 77627
CHŁODNICTWO 2015-12
Chłodziarka Joule'a-Thomsona pracująca w obiegu zamkniętym i zasilana mieszaniną azotu z węglowodorami
Maciej Chorowski
Paweł Dorosz
Agnieszka Piotrowska
nr katalogowy: 95599
10.15199/8.2015.12.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-6
CFD Analysis of Displacement Ventilation with Free-cooling in a Classroom
MARTIN KOVAC
KATARINA KNIZOVA
nr katalogowy: 84654
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Nowości lodziarskie
nr katalogowy: 142157
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
By-products of the bioethanol manufacturing process from cereals. Produkty uboczne procesu wytwarzania bioetanolu ze zbóż
Stefania Kinal
Barbara Król
Alina Majewska-Pinda
nr katalogowy: 77344
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Effect of an amino acids-containing biostimulator on common bean crop Wpływ działania biostymulatora zawierającego aminokwasy na plon fasoli zwykłej
Sławomir Kocira
Anna Kocira
Marek Szmigielski
Anna Piecak
Agnieszka Sagan
Urszula Malaga-Toboła
nr katalogowy: 94446
10.15199/62.2015.10.16
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Artezen „oil free” – dzielarki bezolejowe
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 127879
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Glutenowa sprawa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 109060
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Rynek nawozów azotowych oraz efektywność wykorzystywania azotu i wody na przykładzie upraw doświadczalnych jęczmienia jarego
Agnieszka Rutkowska
Piotr Rusek
nr katalogowy: 128497
10.15199/62.2020.10.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Rynek nawozów azotowych oraz efektywność wykorzystywania azotu i wody na przykładzie upraw doświadczalnych jęczmienia jarego
Agnieszka Rutkowska
Piotr Rusek
nr katalogowy: 128497
10.15199/62.2020.10.13
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-6
Determination of the titanium corrosion resistance by nitrogenion implantation for applications in electrical engineering
Zdravko PRAUNSEIS
nr katalogowy: 106211
10.15199/48.2017.06.11
titanium
corrosion
ion implantation
diffraction
tytan
korozja
impantacja jonów
dyfrakcja
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-5
Usuwanie w reaktorze typu Sequencing Batch Biofi lm Reactor (SBBR) azotu i fosforu ze ścieków pochodzących z bezglebowej uprawy pomidorów
Kamil Bryszewski
Joanna Rodziewicz
Artur Mielcarek
nr katalogowy: 113735
10.15199/17.2018.5.7
ścieki szklarniowe
usuwanie fosforu i azotu
reaktor z przytwierdzoną biomasą
greenhouse wastewater
removal of phosphorus and nitrogen
reactor with attached biomass
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-4-5
Nowe przyjazne środowisku naturalnemu inhibitory korozji i osadzania się osadów w przemysłowych obiegach wody chłodzącej
AGATA MAZIEŃCZUK
WOJCIECH SKARŻYŃSKI
PIOTR FALEWICZ
nr katalogowy: 42856
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Ultraviolet radiation effect on certain insulation materials
Lech SUBOCZ
nr katalogowy: 33591
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-6
Nowa instalacja produkcji melaminy w Zakładach Azotowych "Puławy" S.A.
ZENON GRUSZECKI
CEZARY MOŻEŃSKI
nr katalogowy: 28218
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Poprawa jakości chleba bezglutenowego
Bohdan Achremowicz
Tadeusz Haber
Grażyna Jaworska
nr katalogowy: 106435
pieczywo bezglutenowe
skrobia
mąka bezglutenowa
hydrokoloidy
enzymy
zakwas
wysokie ciśnienie hydrostatyczne
gluten-free bread
starch
gluten-free flour
hydrocolloids
enzymes
sourdough
high hydrostatic pressure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Pieczywo bezglutenowe wyzwania technologiczne
Maria Różańska
Sylwia Mildner-Szkudlarz
nr katalogowy: 113395
10.15199/65.2018.4.5
pieczywo bezglutenowe
technologia HHP
ekstruzja
miesienie ultradźwiękowe
gluten-free bread
HHP technology
extrusion
ultrasound mixing
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10a
Schemes Set for Protecting Parallel Generators with Different Capacity in the Integrated Power System
Zhihao YE
Gang WANG
Liangdeng HU
Ming FANG
Lijun FU
Xuexin FAN
Fan MA
nr katalogowy: 71297
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Low cycle fatigue behavior and microstructure of 3rd generation TiAl-based alloy
Grzegorz Cempura
Heinz-Josef Penkalla
Florian Schubert
Aleksandra Czyrska-Filemonowicz
nr katalogowy: 52763
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Linie do chleba Artezen. Dzielarki bezolejowe do chleba baltonowskiego i do forem
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 128980
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-11
Procesy korozyjne bezołowiowych stopów lutowniczych typu SnZn
MARCIN GROBELNY
NATALIA SOBCZAK
nr katalogowy: 72693
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Produkty uboczne przetwórstwa zbóż na cele paszowe - ocena jakości i wymagania
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
nr katalogowy: 121646
produkty przetwórstwa zbóż
pasza
badanie
podstawowy skład chemiczny
aminokwasy
sód
cereal by products
feed
testing
basic nutrients
amino acids
sodium
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
Analiza produktów powierzchniowych na azotowanym żelazie po korozji w buforze boranowym
MONIKA KUCZYŃSKA-WYDORSKA
IWONA FLIS-KABULSKA
JANUSZ FLIS
TADEUSZ ZAKROCZYMSKI
nr katalogowy: 55632
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-4
Potencjał free coolingu w pośrednich układach chłodzenia na przykładzie miasta Wrocławia
Maria Kostka
Agnieszka Zając
nr katalogowy: 142877
10.15199/17.2023.4.5
chłodzenie swobodne
wentylacja
klimatyzacja
budownictwo energooszczędne
oszczędność energii
efektywność energetyczna
ventilation
air conditioning
energy efficient construction
energy saving
energy efficiency
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-4
Potencjał free coolingu w pośrednich układach chłodzenia na przykładzie miasta Wrocławia
Maria Kostka
Agnieszka Zając
nr katalogowy: 142877
10.15199/17.2023.4.5
chłodzenie swobodne
wentylacja
klimatyzacja
budownictwo energooszczędne
oszczędność energii
efektywność energetyczna
ventilation
air conditioning
energy efficient construction
energy saving
energy efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Miód - najstarsza substancja słodząca - zastosowanie w przemyśle fermentacyjnym
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 38929
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Miód - najstarsza substancja słodząca - zastosowanie w przemyśle fermentacyjnym
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 36243
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna surowców bezglutenowych
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 108633
chleb bezglutenowy
prolaminy
skrobie
mąki
pseudozboża
hydrokoloidy
gluten-free bread
prolamins
starches
flours
pseudocereals
hydrocolloids
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-8
Barwniki organiczne
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 53577
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Supercritical CO2 extraction of flaxseed Ekstrakcja nasion lnu nadkrytycznym CO2
Andrzej Kotecki
Zbigniew Dobrzański
Marcin Kozak
Bożena Patkowska -Sokoła
Katarzyna Czyż
Władysław Malarz
nr katalogowy: 85698
10.12916/przemchem.2014.1202
CHŁODNICTWO 2014-4
Free Way - swobodnie programowalna platforma firmy Eliwell Programowalna platforma ELIWELL łączy w sobie szybkość i niezawodność w pełnej gamie wysoce wydajnych sterowników
nr katalogowy: 83734
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Linie do chleba Artezen. Dzielarki bezolejowe do chleba baltonowskiego i do forem
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 128980
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Czy rzemieślnicza produkcja czekolady może stać się trendem? Rozmowa z Łukaszem Smolińskim, Prezesem Zarządu Cukierni Deseo
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 134235
AUTO MOTO SERWIS 2024-2
Bezpieczeństwo na drodze dzięki AI
nr katalogowy: 148065
GAZETA CUKROWNICZA 2007-8
Dawki azotu i potasu a plony korzeni buraka cukrowego
Eugeniusz Jaszczołt
nr katalogowy: 29350
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Mechanism of nitride phases' formation in the reaction of liquid aluminium with nitrogen
MACIEJ DYZIA
JÓZEF ŚLEZIONA
MARIOLA SATERNUS
nr katalogowy: 27531
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Electrical properties of porous nanocrystalline undoped ceria oxygen sensor
SEBASTIAN MOLIN
MARIA GAZDA
PIOTR JASIŃSKI
ANTONI NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 35692
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151339
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151338
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
Generator sygnałów odniesienia dla akceleratora FLASH
KRZYSZTOF CZUBA
nr katalogowy: 46344
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
WIELOWIDOKOWA SYNTEZA W SYSTEMACH TELEWIZJI SWOBODNEGO PUNKTU WIDZENIA
Adrian Dziembowski
Adam Grzelka
Dawid Mieloch
nr katalogowy: 101732
10.15199/59.2016.6.14
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-4
Analiza warunków cieplno-wilgotnościowych w Data Center
Agnieszka Palmowska
Damian Borys
Marzena Mróz-Gdawiec
nr katalogowy: 137228
10.15199/9.2022.4.3
Data Center
serwerownia
klimatyzacja
free-cooling
warunki cieplno-wilgotnościowe
diagnostyka pomiarowa
Data Center
server room
air conditioning
free-cooling
thermal and humidity conditions
measurement diagnostics
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-4
Analiza warunków cieplno-wilgotnościowych w Data Center
Agnieszka Palmowska
Damian Borys
Marzena Mróz-Gdawiec
nr katalogowy: 137228
10.15199/9.2022.4.3
Data Center
serwerownia
klimatyzacja
free-cooling
warunki cieplno-wilgotnościowe
diagnostyka pomiarowa
Data Center
server room
air conditioning
free-cooling
thermal and humidity conditions
measurement diagnostics
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-4
Analiza warunków cieplno-wilgotnościowych w Data Center
Agnieszka Palmowska
Damian Borys
Marzena Mróz-Gdawiec
nr katalogowy: 137228
10.15199/9.2022.4.3
Data Center
serwerownia
klimatyzacja
free-cooling
warunki cieplno-wilgotnościowe
diagnostyka pomiarowa
Data Center
server room
air conditioning
free-cooling
thermal and humidity conditions
measurement diagnostics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz
Anna Szafrańska
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 130208
alveograf
farinograf
mixolab
nawożenie azotem
pszenica orkisz
alveograph
farinograph
mixolab
nitrogen fertilization
spelt
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz
Anna Szafrańska
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 130208
alveograf
farinograf
mixolab
nawożenie azotem
pszenica orkisz
alveograph
farinograph
mixolab
nitrogen fertilization
spelt
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ nawożenia azotem i gęstości siewu na wartość wypiekową pszenicy orkisz
Anna Szafrańska
Grażyna Podolska
nr katalogowy: 130208
alveograf
farinograf
mixolab
nawożenie azotem
pszenica orkisz
alveograph
farinograph
mixolab
nitrogen fertilization
spelt
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Optimization of a microstructure and properties of Fe-30Ni alloy by thermomechanical treatment
FRANCISZEK CIURA
BEATA DUBIEL
GRZEGORZ MICHTA
WŁADYSŁAW OSUCH
ALEKSANDRA CZYRSKA-FILEMONOWICZ
nr katalogowy: 27497
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-11
Maciej Urbaniak profesorem nauk ekonomicznych
nr katalogowy: 63640
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Mąka sorgo – jej właściwości i skład
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 129583
sorgo
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
sorghum
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Mąka sorgo – jej właściwości i skład
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 129583
sorgo
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
sorghum
chemical composition
nutrients
ash
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-2
Obliczenia cieplne parowaczy typu "sopel lodu"
WOJCIECH ZALEWSKI
nr katalogowy: 118701
10.15199/9.2019.2.4
pompa ciepła
parowacz typu "sopel lodu"
obliczenia cieplne
heat pump
"icestick" type evaporator
thermal calculations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH