Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA WODNA 2022-5
Zator na Wiśle w rejonie Płocka w lutym 2021 r.
BOGUSŁAW PAWŁOWSKI
TOMASZ KOLERSKI
nr katalogowy: 137583
10.15199/22.2022.5.1
zjawiska lodowe
zator
powódź
zbiornik włocławski
ice phenomena
ice jam
flood
Włocławek reservoir
GOSPODARKA WODNA 2022-5
Zator na Wiśle w rejonie Płocka w lutym 2021 r.
BOGUSŁAW PAWŁOWSKI
TOMASZ KOLERSKI
nr katalogowy: 137583
10.15199/22.2022.5.1
zjawiska lodowe
zator
powódź
zbiornik włocławski
ice phenomena
ice jam
flood
Włocławek reservoir
GOSPODARKA WODNA 2024-10
Engineering and research problems related to ice phenomena at the Gdańsk Water Node
WOJCIECH MAJEWSKI
nr katalogowy: 151187
10.15199/22.2024.10.1
Gdańsk Water Node
lower Vistula
ice jam floods
Włocławek reservoir
research programs
Gdański Węzeł Wodny
dolna Wisła
powodzie zatorowe
zbiornik Włocławek
programy badawcze
GOSPODARKA WODNA 2020-4
Zjawiska lodowe na Zbiorniku Włocławskim i ich wpływ na warunki hydrauliczne i bezpieczeństwo
WOJCIECH MAJEWSKI
nr katalogowy: 126041
Wisła dolna
zagrożenia powodziowe
kaskada
zjawiska lodowe
Lower Vistula
flood threat
cascade
ice phenomena
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Przepływ w kanałach otwartych z pokrywą lodową
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 140897
10.15199/22.2022.12.1
tworzenie się lodu
formy pokrywy lodowej
współczynnik szorstkości dolnej powierzchni pokrywy lodowej
rozkład prędkości pod pokrywą lodową
obliczenia hydrauliczne z pokrywą lodową
lód w kanałach derywacyjnych
ice formation
ice cover forms
ice cover bottom surface roughness coefficient
velocity distribution under ice cover
hydraulic calculations with ice cover
ice in derivative channels
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Przepływ w kanałach otwartych z pokrywą lodową
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 140897
10.15199/22.2022.12.1
tworzenie się lodu
formy pokrywy lodowej
współczynnik szorstkości dolnej powierzchni pokrywy lodowej
rozkład prędkości pod pokrywą lodową
obliczenia hydrauliczne z pokrywą lodową
lód w kanałach derywacyjnych
ice formation
ice cover forms
ice cover bottom surface roughness coefficient
velocity distribution under ice cover
hydraulic calculations with ice cover
ice in derivative channels
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Przepływ w kanałach otwartych z pokrywą lodową
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 140897
10.15199/22.2022.12.1
tworzenie się lodu
formy pokrywy lodowej
współczynnik szorstkości dolnej powierzchni pokrywy lodowej
rozkład prędkości pod pokrywą lodową
obliczenia hydrauliczne z pokrywą lodową
lód w kanałach derywacyjnych
ice formation
ice cover forms
ice cover bottom surface roughness coefficient
velocity distribution under ice cover
hydraulic calculations with ice cover
ice in derivative channels
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-12
Quality Digest, 11-2006
nr katalogowy: 22877
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Majątek za owieczkę
ANNA MAMOŃ
nr katalogowy: 4348
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-10
The Effect of Heat Transfer Coefficient on Ice layer Thickness on Water Surface (Communication)
CZESŁAW OLEŚKOWICZ POPIEL
JANUSZ WOJTKOWIAK
nr katalogowy: 122938
10.15199/9.2019.10.4
Ice layer on water surface
time of ice layer creation
warstwa lodu na powierzchni wody
czas tworzenia się warstwy lodu
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
OPAKOWANIE 2007-2
Wystawa ICE nabiera "wiatru w żagle" w drodze do bezprecedensowego sukcesu
nr katalogowy: 24301
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
Justification of ice melting capacity on 6-10kV OPL distributing power networks based on fuzzy modeling
Oleksandr A. SAVCHENKO
Oleksandr O. MIROSHNYK
Stanislav V. DYUBKO
Taras SHCHUR
Paweł KOMADA
Kanat MUSSABEKOV
nr katalogowy: 119947
10.15199/48.2019.05.26
melting of ice
fuzzy sets
electric networks.
topienie lodu
zbiory rozmyte
sieci elektryczne
OPAKOWANIE 2005-10
Wystawa ICE na fali ciągłego wzrostu dzięki nowej powierzchni ekspozycyjnej
nr katalogowy: 11312
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-1
ICE - partner firm polskich
nr katalogowy: 19983
OPAKOWANIE 2015-3
Trzy dni z przetwórstwem opakowań
nr katalogowy: 90324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
PRO-ICE przykładem polskiego sukcesu
nr katalogowy: 19033
OPAKOWANIE 2005-5
Konferencja prasowa ICE
Monika Mularska
nr katalogowy: 11190
GOSPODARKA WODNA 2008-7
Opowieści Hoffmana
nr katalogowy: 36378
OPAKOWANIE 2006-1
Wielki sukces wystawy ICE w Monachium
M.F.
nr katalogowy: 18098
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
ICE - partner firm polskich do konfaktów z Włochami
nr katalogowy: 7150
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Dżemy warzywno-owocowe jako nowa oferta dla konsumentów
Justyna Kadzińska
Anna Jasiczek
Dominika Niemczuk
Stanisław Kalisz
Sabina Galus
nr katalogowy: 84844
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
Konkurs Nestle Ice Cream. Hit sezonu - po raz drugi
Marta Stus
nr katalogowy: 12684
OPAKOWANIE 2013-2
ICE Europe: opakowania giętkie na pierwszym planie
nr katalogowy: 74754
OPAKOWANIE 2006-5
Wystawa ICE UK znowu na drodze do sukcesu
M. F.
nr katalogowy: 17987
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Lód od zaraz
nr katalogowy: 79806
OPAKOWANIE 2009-4
"Wytłaczanie folii opakowaniowej i techniki mieszania"
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 44159
GOSPODARKA WODNA 2020-10
Stopień Wodny Siarzewo – lokalizacja i rozwiązania techniczne
KRZYSZTOF WRZOSEK
KACPER JUREK
MAŁGORZATA GÓRNIK-ZIEMKOWSKA
PRZEMYSŁAW SOBIESAK
MARCIN PUCHAŁA
nr katalogowy: 128739
stopień wodny Siarzewo
rozwiązania techniczne
ograniczenie zagrożenia środowiska
Siarzewo water dam
technical solution
environmental threat mitigation
OPAKOWANIE 2007-6
ICE 2007
nr katalogowy: 27389
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Inter-Ice - kolejne interesujące spotkanie
Marta Stus
nr katalogowy: 24464
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-8
Smurfit Kappa Doświadczenie nagrodzone
nr katalogowy: 100458
CHŁODNICTWO 2013-7
Lody jogurtowe nośnikiem bakterii fermentacji mlekowej Czynniki warunkujące ich przeżywalność w medium lodowym
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 78017
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
HIT SEZONU zakończony!
nr katalogowy: 28989
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Lód od zaraz
nr katalogowy: 80332
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Zawiesiny lodowe - proces produkcji i możliwości zastosowań
Wojciech Przedworski
nr katalogowy: 110092
10.15199/8.2017.9-10.2
zawiesiny lodowe
lód binarny
generator lodu
ice slurry
binary ice
ice generator
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Jakość fizykochemiczna i mikrobiologiczna lodów oferowanych na rynku
Jolanta Król
Aneta Karasińska
Aneta Brodziak
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 116667
10.15199/65.2018.10.3
lody
jakość
producenci
sezon produkcji
ice cream
quality
producers
production season
OPAKOWANIE 2007-I
ICE Winds up for Action
nr katalogowy: 25072
OPAKOWANIE 2023-4
CCE International i ICE Europe zakończone sukcesem
nr katalogowy: 143038
OPAKOWANIE 2023-4
CCE International i ICE Europe zakończone sukcesem
nr katalogowy: 143038
OPAKOWANIE 2017-4
Wyspecjalizowane i międzynarodowe
nr katalogowy: 105166
OPAKOWANIE 2022-12
CCE International i ICE Europe powrócą w 2023 roku
nr katalogowy: 141130
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Brush-less Direct Current Machine Coupled with Internal Combustion Engine
Primož BAJEC
Peter URŠIČ
Gverino RATOŠA
Boštjan PEVEC
Damijan MILJAVEC
nr katalogowy: 40199
CHŁODNICTWO 2017-1-2
Badanie przepływu zawiesiny lodowej przez zawór kulowy
Lena Krawczyk
nr katalogowy: 104209
10.15199/8.2017.1-2.4
OPAKOWANIE 2011-7
Prezentacje maszyn na żywo - atrakcją nowych hal
nr katalogowy: 60757
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-5
Wykorzystanie BIM przy projekcie Centrum Kongresowego ICE w Krakowie
Tomasz Olszewski
nr katalogowy: 84067
OPAKOWANIE 2017-2
Technologiczne innowacje i najnowsze trendy
nr katalogowy: 104214
GOSPODARKA WODNA 2022-6
Radarowe obrazy satelitarne Sentinel-1 – nowe źródło danych w badaniach procesów korytowych i zjawisk lodowych na dolnej Wiśle
KLAUDIA KRYNIECKA
ARTUR MAGNUSZEWSKI
nr katalogowy: 137894
10.15199/22.2022.6.3
obrazy radarowe Sentinel-1
zjawiska lodowe
morfologia koryta rzeki
dolna Wisła
Sentinel-1 radar images
ice phenomena
riverbed morphology
lower Vistula River
GOSPODARKA WODNA 2022-6
Radarowe obrazy satelitarne Sentinel-1 – nowe źródło danych w badaniach procesów korytowych i zjawisk lodowych na dolnej Wiśle
KLAUDIA KRYNIECKA
ARTUR MAGNUSZEWSKI
nr katalogowy: 137894
10.15199/22.2022.6.3
obrazy radarowe Sentinel-1
zjawiska lodowe
morfologia koryta rzeki
dolna Wisła
Sentinel-1 radar images
ice phenomena
riverbed morphology
lower Vistula River
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Wpływ metody wytwarzania na zawartość składników bioaktywnych w wybranych produktach słodzonych z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Sonia Staszewska
nr katalogowy: 141057
10.15199/64.2022.6.7
dżem
konfitura
antocyjany
polifenole
jagoda kamczacka
jam
confitures
anthocyanins
polyphenols
blue honeysuckle
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Wpływ metody wytwarzania na zawartość składników bioaktywnych w wybranych produktach słodzonych z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Sonia Staszewska
nr katalogowy: 141057
10.15199/64.2022.6.7
dżem
konfitura
antocyjany
polifenole
jagoda kamczacka
jam
confitures
anthocyanins
polyphenols
blue honeysuckle
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Inter-Ice 2008
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 43769
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Rzeźbiarze z ICE TEAM ponownie wicemistrzami świata!
Magdalena Durka
nr katalogowy: 59347
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-10
Badania numeryczne rozdziału powietrza wentylacyjnego w hali krytego lodowiska
BARBARA LIPSKA
PIOTR KOPER
KAMIL JOPERT
ZBIGNIEW TRZECIAKIEWICZ
nr katalogowy: 62864
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
High voltage converter design for a belt alternator starter
David STOJAN
Peter SEVER
Janko HORVAT
nr katalogowy: 58549
CHŁODNICTWO 2010-10
Wpływ częściowego zastąpienia sacharozy polidekstrozą na jakość lodów nisko zamrożonych
Małgorzata Jasińska
Karolina Gaczkowska
Krystian Wąsik
nr katalogowy: 54606
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Inter-Ice 2004
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 12603
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
Zmrożona perfekcja
nr katalogowy: 18634
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
INTER-ICE 2003
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 4868
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Jubileusz Pro-Ice
Lucyna Kubicka
nr katalogowy: 4825
CHŁODNICTWO 2009-5
Ekonomiczna ocena wytwarzania wody lodowej w elektrociepłowni. Część 2
ANDRZEJ SCHROEDER
JAN ŁACH
SŁAWOMIR POSKROBKO
nr katalogowy: 44584
OPAKOWANIE 2022-2
Wiosenne wystawy w Monachium coraz bliżej
nr katalogowy: 136497
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Lodowe hity
nr katalogowy: 11902
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Finał Hitu Sezonu w Sopocie
nr katalogowy: 19041
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-7
Cukiernia i piekarnia przykładami polskiego sukcesu
nr katalogowy: 4968
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Mistrzostwa Świata Cukierników - Rimini 2004
nr katalogowy: 4855
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
PRESERVATIVES IN FRUIT JAMS
Wioletta Żmuda-Czerwonka
nr katalogowy: 143035
10.15199/180.2023.1.4
jam
experiment
food additives
technology
consumer
dżem
doświadczenie
dodatki spożywcze
technologia
konsument
OPAKOWANIE 2019-3
Rekordowe targi CCE International i ICE Europe 2019
nr katalogowy: 119310
OPAKOWANIE 2023-4
CCE International i ICE Europe zakończone sukcesem
nr katalogowy: 143038
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Inter-Ice. Jakość, prozdrowotność, przepisy
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 19231
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Unifme. Torcik Venecja
nr katalogowy: 12753
OPAKOWANIE 2022-2
Inteligentna technologia upraszcza procesy Przemysłu 4.0
nr katalogowy: 136514
OPAKOWANIE 2022-12
CCE International i ICE Europe powrócą w 2023 roku
nr katalogowy: 141130
GOSPODARKA WODNA 2013-4
Wspomnienia pośmiertne - Edward Czaja 1927-2012
Henryk Jatczak
nr katalogowy: 75947
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-8
Columbia rozpoczęła współpracę z firmą Michelin
nr katalogowy: 108924
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Wpływ procesu wymrażania na skład chemiczny piwa typu eisbock
Olga Szczepanik
Aleksander Poreda
Aneta Pater
nr katalogowy: 108762
10.15199/64.2017.8.1
piwo
eisbock
piwo lodowe
kriokoncentracja
beer
eisbock
ice beer
cryoconcentration
CHŁODNICTWO 2022-6
Lód binarny – nowa technologia chłodzenia
nr katalogowy: 140790
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-12
BARDZIEJ KOMFORTOWA TELEFONIA: FRITZ!FON UCZY SIĘ MÓWIĆ
nr katalogowy: 141279
CHŁODNICTWO 2022-6
Lód binarny – nowa technologia chłodzenia
nr katalogowy: 140790
OPAKOWANIE 2023-2
Targowy triumwirat powraca po ubiegłorocznym sukcesie
nr katalogowy: 142050
OPAKOWANIE 2023-2
Targowy triumwirat powraca po ubiegłorocznym sukcesie
nr katalogowy: 142050
CHŁODNICTWO 2018-4
Problemy w badaniach przepływu zawiesiny lodowej
Lena Krawczyk
nr katalogowy: 115884
10.15199/8.2018.4.2
zawiesina lodowa
zawór regulacyjny
przetwornik różnicy ciśnień
mieszanina dwufazowa
ice slurry
control valve
pressure difference converter
two-phase mixture
GOSPODARKA WODNA 2020-10
Modelowanie matematyczne transportu lodu w rejonie projektowanego Stopnia Wodnego Siarzewo
TOMASZ KOLERSKI
KRZYSZTOF WRZOSEK
PRZEMYSŁAW SOBIESAK
KRZYSZTOF POLAK
nr katalogowy: 128742
stopień Siarzewo
dynamika lodów
modelowanie matematyczne
symulacje numeryczne
Siarzewo dam
ice dynamics
mathematical modeling
numerical simulations
CHŁODNICTWO 2017-4-5
Komfort cieplny na trybunach krytego lodowiska - analiza cieplno-przepływowa typu CFD
Joanna Ropicka
Sławomir Pietrowicz
nr katalogowy: 106011
10.15199/8.2017.4-5.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Spaghetti Ice
nr katalogowy: 34459
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Intrygujące kształty
nr katalogowy: 24620
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Moda na lody
nr katalogowy: 24631
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Trend produktów PREMIUM w sokownictwie
Grzegorz Frącek
nr katalogowy: 30027
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Od Apulii po Toskanię
nr katalogowy: 35796
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Seminaria lodziarskie SAVPOL 2019
nr katalogowy: 119915
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-3
CCE International i ICE Europe
nr katalogowy: 90278
OPAKOWANIE 2023-2
Przyjazne dla użytkownika zarządzanie danymi w Produkcji 4.0
nr katalogowy: 142051
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4b
Power management in series hybrid drive
Lech M. GRZESIAK
Bartłomiej UFNALSKI
Arkadiusz KASZEWSKI
Grzegorz GĄBKA
Paweł ROSZCZYK
nr katalogowy: 67737
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Application of the image analysis methods for the estimation of the ice and snow coverage of power transmission lines
Krzysztof OKARMA
nr katalogowy: 55835
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Wykorzystanie suchego lodu do czyszczenia urządzeń i instalacji elektrycznych pracujących pod napięciem
Antoni CIEŚLA
Wojciech KRASZEWSKI
Mikołaj SKOWRON
Przemysław SYREK
nr katalogowy: 102588
10.15199/48.2016.12.05
CHŁODNICTWO 2015-4-5
Nowe czynniki wtórnych obiegów chłodniczych
Zbysław Pluta
nr katalogowy: 91386
10.15199/8.2015.4-5.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-6
Pokazy w firmie GIKO
nr katalogowy: 114044
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-3
ICE/TUIS - międzynarodowe systemy informacji o chemikaliach i ratownictwie chemicznym
Wacław Kozioł
nr katalogowy: 42726
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Jubileusz firmy GIKO
nr katalogowy: 144836
CHŁODNICTWO 2018-3
Badanie zależności współczynników strat miejscowych w zaworach kulowych od liczby Reynoldsa z modelu Binghama
Lena Krawczyk
nr katalogowy: 114899
10.15199/8.2018.3.2
zawiesina lodowa
opory przepływu
zakres laminarny
straty miejscowe
zawór kulowy
model Binghama
ice slurry
flow resistance
viscous flow
loss coefficients
ball valve
Bingham model
OPAKOWANIE 2012-5
CCE International: debiut już w przyszłym roku
nr katalogowy: 67890
OPAKOWANIE 2022-2
Wiosenne wystawy w Monachium coraz bliżej
nr katalogowy: 136497
OPAKOWANIE 2018-12
CCE International i ICE Europe 2019 znów razem
nr katalogowy: 117919
OPAKOWANIE 2019-2
CCE International oraz ICE Europe: podwójna dawka wiedzy
nr katalogowy: 118781
PACKAGING REVIEW 2023-1
Tradeshow Trio For Flexible And Corrugated Packaging – Success Built On Quality
Anna Naruszko
nr katalogowy: 142663
AURA 2018-4
Białucha i zmiany klimatu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 113191
10.15199/4.2018.4.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Opera mrożąca Czyli o tym, jak Chińczycy zafundowali nam najsłynniejszy włoski deser
Beata Marchand
nr katalogowy: 82618
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-10-11
Kłopot czy dziedzictwo narodowe?
Józef Trzionka
nr katalogowy: 51753
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Moc lodowych łakoci - inauguracja sezonu lodziarskiego
nr katalogowy: 97857
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Przekrawacz rotacyjny – układy sensoryczne Cz. 1.
Stanisław K. Musielak
nr katalogowy: 143844
10.15199/54.2023.6.2
tekturnica
przekrawacz rotacyjny
sensor TTL
sensor Sin-Cos
pomiar wibracji
detekcja zatorów
corrugator
rotary cutter
TTL sensor
Sin-Cos sensor
vibration measurement
jam detection
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Przekrawacz rotacyjny – układy sensoryczne Cz. 1.
Stanisław K. Musielak
nr katalogowy: 143844
10.15199/54.2023.6.2
tekturnica
przekrawacz rotacyjny
sensor TTL
sensor Sin-Cos
pomiar wibracji
detekcja zatorów
corrugator
rotary cutter
TTL sensor
Sin-Cos sensor
vibration measurement
jam detection
OPAKOWANIE 2021-7
Ruszyła linia szklana w zakładzie PepsiCo w Michrowie
nr katalogowy: 132605
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ procesu produkcyjnego na jakość dżemu truskawkowego
Agata Bieńczak
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Bieńczak
Zuzanna Sydow
Liliana Rak-Urbaniak
nr katalogowy: 113846
10.15199/62.2018.5.1
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
SELEKTYWNE ZAKŁÓCANIE TRANSMISJI OFDM W INTERFEJSIE RADIOWYM NB-IOT
Jarosław Magiera
nr katalogowy: 144806
10.15199/59.2023.4.78
atak elektroniczny
inteligentne zagłuszanie
NB-IoT
OFDM.
electronic attack
NB-IoT
OFDM
smart jamming
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Cztery miasta opanowane przez lodziarzy
nr katalogowy: 67490
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Non solo gelato - nie tylko lody...
nr katalogowy: 76281
OPAKOWANIE 2022-2
Inteligentna technologia upraszcza procesy Przemysłu 4.0
nr katalogowy: 136514
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-6
Wysokonapięciowe linie napowietrzne a osad lodowy na przewodach
Aleksandra Rakowska
nr katalogowy: 114240
10.15199/74.2018.6.1
wysokonapięciowe linie napowietrzne
osad lodowy
zimowe warunki atmosferyczne a linie napowietrzne
high voltage overhead lines
ice loading
winter conditions
overhead lines
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-2
Obliczenia cieplne parowaczy typu "sopel lodu"
WOJCIECH ZALEWSKI
nr katalogowy: 118701
10.15199/9.2019.2.4
pompa ciepła
parowacz typu "sopel lodu"
obliczenia cieplne
heat pump
"icestick" type evaporator
thermal calculations
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Produkcja i znakowanie słodzonych przetworów owocowych w ramach rolniczego handlu detalicznego
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 135252
10.15199/64.2021.6.4
rolniczy handel detaliczny
dżemy
powidła
marmolady
konfitury
zawartość cukru
agricultural retail trade
jams
plum james
marmalades
confitures
sugar content
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Produkcja i znakowanie słodzonych przetworów owocowych w ramach rolniczego handlu detalicznego
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 135252
10.15199/64.2021.6.4
rolniczy handel detaliczny
dżemy
powidła
marmolady
konfitury
zawartość cukru
agricultural retail trade
jams
plum james
marmalades
confitures
sugar content
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Produkcja i znakowanie słodzonych przetworów owocowych w ramach rolniczego handlu detalicznego
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 135252
10.15199/64.2021.6.4
rolniczy handel detaliczny
dżemy
powidła
marmolady
konfitury
zawartość cukru
agricultural retail trade
jams
plum james
marmalades
confitures
sugar content
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-2
Rotacyjny przekrawacz pomocniczy Cz. 2.
STANISŁAW K. MUSIELAK
nr katalogowy: 147472
10.15199/54.2024.2.1
tekturnica
przekrawacz rotacyjny pomocniczy
sensor TTL
sensor sin-cos
pomiar
detekcja zatorów
napędy
automatyka
corrugator
rotary cutter
TTL sensor
sin-cos sensor
vibration measurement
jam detection
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-2
Rotacyjny przekrawacz pomocniczy Cz. 2.
STANISŁAW K. MUSIELAK
nr katalogowy: 147472
10.15199/54.2024.2.1
tekturnica
przekrawacz rotacyjny pomocniczy
sensor TTL
sensor sin-cos
pomiar
detekcja zatorów
napędy
automatyka
corrugator
rotary cutter
TTL sensor
sin-cos sensor
vibration measurement
jam detection
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Współczesne techniki zamrażania - możliwości poprawy kinetyki procesu oraz przebiegu krystalizacji
Julia Bogdanowicz
Wacław Mozolewski
Sylwester Rybaczek
nr katalogowy: 115590
10.15199/65.2018.8.5
zaawansowane techniki mrożenia
mikrostruktura
zarodkowanie lodu
przechłodzenie
advanced freezing techniques
microstructure
ice nucleation
supercooling
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-3
CCE International 2019 i ICE Europe 2019
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 119370
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Electric Power System of Tu-154M Passenger Aircraft
Jacek F. GIERAS
nr katalogowy: 74458
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
NOWA METODA WYDZIELANIA SYGNAŁU INTENCJONALNYCH ZAKŁÓCEŃ W TRANSMISJI RADIOWEJ MIMO
Krzysztof Wesołowski
nr katalogowy: 150435
10.15199/59.2024.4.46
Ślepa separacja źródeł sygnałów
sys- temy MIMO
intencjonalne zakłócanie
Blind source separation
jamming
MIMO systems
AURA 2020-11
Dżdżownice i rozmarzanie Arktyki
Piotr Skubała
nr katalogowy: 128913
10.15199/2.2020.11.3
Arktyka
zmiany klimatu
dżdżownice
gatunek zawleczony
albedo
Arctic
climate change
earthworms
introduced species
albedo
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-2
Duża różnorodność, wysoka jakość
nr katalogowy: 49904
OPAKOWANIE 2022-3
Targowe trio ponownie na żywo
nr katalogowy: 136895
PACKAGING REVIEW 2022-1
Exhibition trio for the converting and corrugated packaging industry
Anna Naruszko
nr katalogowy: 137594
OPAKOWANIE 2023-2
Przyjazne dla użytkownika zarządzanie danymi w Produkcji 4.0
nr katalogowy: 142051
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-5
Zabezpieczanie przed korozją
nr katalogowy: 148653
CHŁODNICTWO 2012-11
Zachowania konsumentów na rynku lodów w województwie lubuskim
Stanisław Urban
Mariola Michałowska
nr katalogowy: 72836
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Design of permanent magnet synchronous machine for micro-hybrid electric vehicle operation
Bojan ŠTUMBERGER
Miralem HADŽISELIMOVIĆ
nr katalogowy: 64315
CHŁODNICTWO 2013-10
Dobra Praktyka Higieniczna i Dobra Praktyka Produkcyjna -; podstawowe systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności Część 2. Zapewnienie i monitoring higieny środowiska produkcji
Joanna Królasik
Anna Szosland -Fałtyn
nr katalogowy: 80074
CHŁODNICTWO 2009-6
Wodne pompy ciepła
BOGUSŁAW ZAKRZEWSKI
WOJCIECH TUCHOWSKI
nr katalogowy: 45011
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-13
TECHNIKA NA CODZIEŃ
nr katalogowy: 68688
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
5. Wine Expo Poland
nr katalogowy: 124236
CHŁODNICTWO 2014-1
Porównanie możliwości zamrażalniczych ogniw Peltiera (5A) z zamrażaniem immersyjnym, owiewowym i z użyciem suchego lodu
nr katalogowy: 82222
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Sodium formate with new corrosion inhibitors package as an ecological formulation for deicing of the aviation infrastructure Mrówczan sodu z nowym pakietem inhibitorów korozji jako ekologiczny środek do odladzania infrastruktury lotniczej
Marzena Dzida
Stefan Krakowiak
Marek Ilnicki
Monika Bogucka-Botorowicz
Dorota Łuczkowska
Katarzyna Wawryniuk
nr katalogowy: 104667
10.15199/62.2017.3.32
GOSPODARKA WODNA 2019-1
Przebieg zjawisk lodowych na rzece Łebie w aspekcie zmian klimatycznych w latach 1951-2010
JAN TADEUSZ ŁUKASZEWICZ
KAMIL JAWGIEL
nr katalogowy: 118160
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Produkty handlowe z bzu czarnego ocena właściwości bioaktywnych
Karolina Młynarczyk
Dorota Walkowiak-Tomczak
nr katalogowy: 115599
10.15199/65.2018.8.10
bez czarny
aktywność przeciwutleniająca
polifenole
antocyjany
elderberry
antioxidant activity
polyphenols
anthocyanins
PACKAGING REVIEW 2022-1
Exhibition trio for the converting and corrugated packaging industry
Anna Naruszko
nr katalogowy: 137594
OPAKOWANIE 2023-2
Targowy triumwirat powraca po ubiegłorocznym sukcesie
nr katalogowy: 142050
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-11
Kwantowe lasery kaskadowe - 20 lat historii i stan obecny
Maciej Bugajski
Anna Wójcik-Jedlińska
nr katalogowy: 88081
10.15199/ELE-2014-185
OPAKOWANIE 2022-3
Targowe trio ponownie na żywo
nr katalogowy: 136895
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-12
Polscy naukowcy i praktycy na Kongresie EUROCORR 2018
Agnieszka Królikowska
nr katalogowy: 117437
AURA 2017-7-8
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 108392
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Kalejdoskop ze świata napojów IV-V 2012
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 68887
PACKAGING REVIEW 2023-1
Tradeshow Trio For Flexible And Corrugated Packaging – Success Built On Quality
Anna Naruszko
nr katalogowy: 142663
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-4
Ideal traffic system creator
Janusz Pochmara
Aleksandra Świetlicka
Mateusz Majchrzycki
Krzysztof Kolanowski
Alicja Szulta
Piotr Szablata
Jakub Pałasiewicz
nr katalogowy: 67036
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-1
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 103467
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Półprzewodnikowe lasery dyskowe korzyści z inżynierii przerwy wzbronionej
Jan MUSZALSKI
Artur BRODA
Agata JASIK
Anna WÓJCIK-JEDLIŃSKA
Iwona SANKOWSKA
Justyna KUBACKA-TRACZYK
Artur TRAJNEROWICZ
nr katalogowy: 93261
10.15199/48.2015.09.37
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-12
Magazynowanie chłodu z wykorzystaniem ciepła przemiany fazowej woda-lód
ROBERT SEKRET
PRZEMYSŁAW STARZEC
nr katalogowy: 134922
10.15199/9.2021.12.1
kapsuła
magazynowanie chłodu
ciepło przemiany fazowej
lód
encapsulation
cold storage
latent heat
ice
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-12
Magazynowanie chłodu z wykorzystaniem ciepła przemiany fazowej woda-lód
ROBERT SEKRET
PRZEMYSŁAW STARZEC
nr katalogowy: 134922
10.15199/9.2021.12.1
kapsuła
magazynowanie chłodu
ciepło przemiany fazowej
lód
encapsulation
cold storage
latent heat
ice
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Design and analysis of a double sided linear switched reluctance motor driver for elevator door
Mahir DURSUN
Harun ÖZBAY
nr katalogowy: 60009
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 102837
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 89768
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Mieszalnik jako pasteryzator lodów
Piotr Przybysz
Czesław Kuncewicz
Jacek Stelmach
Michał Głogowski
nr katalogowy: 126287
10.15199/62.2020.5.19
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-1
Praca prototypowego urządzenia indukcyjnego ogrzewania rozjazdów kolejowych przy różnych częstotliwościach roboczych
Robert ŻELAZNY
Paweł JABŁOŃSKI
nr katalogowy: 129861
10.15199/48.2021.01.40
elektryczne ogrzewanie rozjazdów kolejowych
indukcyjne ogrzewanie
bezpieczeństwo ruchu kolejowego
electric heating of rail crossover
induction heating
safety of rail traffic
OPAKOWANIE 2020-4
Trzy imprezy targowe pod jednym dachem
nr katalogowy: 125995
CHŁODNICTWO 2018-1
Instalacje chłodnicze do celów klimatyzacji z wykorzystaniem akumulacyjnej chłodni wody
Stefan Reszewski
Sebastian Rowiński
nr katalogowy: 112355
10.15199/8.2018.1.4
kluczowe: klimatyzacja
redukcja kosztów inwestycyjnych i eksploatacyjnych
zmniejszenie obciążenia sieci elektrycznej
odzysk ciepła
akumulacyjna chłodnia wody
air conditioning
investment and operation cost reduction
reduction of the load on the electricity grid
heat recovery
ice bank
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-1
Badanie wytrzymałości kolektorów słonecznych na gradobicie w świetle obowiązujących przepisów krajowych
Kamil Słowiński
nr katalogowy: 135858
10.15199/33.2022.01.06
kolektor słoneczny
wytrzymałość na gradobicie
certyfikat Solar Keymark
solar collector
hail resistance
Solar Keymark certificate.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Nowości lodziarskie 2014
nr katalogowy: 82620
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
Power and cooling capability of synchronous generator with interior permanent magnets: Laboratory verification of machine characteristics
Bojan ŠTUMBERGER
Miralem HADŽISELIMOVIĆ
nr katalogowy: 58550
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Skropliny z procesu produkcji dżemu truskawkowego jako źródło związków aromatycznych
Krzysztof Bieńczak
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Agata Bieńczak
Danuta Kalemba
Liliana Rak-Urbaniak
Albin Pera
Andrzej Bartczak
nr katalogowy: 110076
10.15199/62.2017.10.17
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-7
Przekrawacz rotacyjny – układy sensoryczne Cz. 2.
STANISŁAW K. MUSIELAK
nr katalogowy: 144280
10.15199/54.2023.7.1
tekturnica
przekrawacz rotacyjny
sensor TTL
sensor Sin-Cos
pomiar wibracji
detekcja zatorów
corrugator
rotary cutter
TTL sensor
Sin-Cos sensor
vibration measurement
jam detection
GOSPODARKA WODNA 2024-6
Bydgoszcz – the development of the city in harmony with the river. The city’s riverine DNA
DOMINIKA MUSZYŃSKA-JELESZYŃSKA
nr katalogowy: 149139
10.15199/22.2024.6.2
Bydgoszcz
a riverfront city
waterfront architecture
revitalization
riverfront areas
competitive advantages
Bydgoszcz
miasto nadrzeczne
architektura nadrzeczna
rewitalizacja
obszary nadrzeczne
przewaga konkurencyjna
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-10
European Corrosion Congress EUROCORR 2018 - wielki sukces Polskiego Stowarzyszenia Korozyjnego
Małgorzata Zubielewicz
nr katalogowy: 116470
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Konkurencyjne technologie na targach w Kolonii
nr katalogowy: 69907
OPAKOWANIE 2015-2
Dwie wystawy pod jednym dachem
nr katalogowy: 89869
OPAKOWANIE 2020-8
PepsiCo działa z impetem
nr katalogowy: 127788
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-8
Narzędzia programowe do poprawy parametrów jakościowych zasilania, cyberbezpieczeństwa i redukcji kosztów eksploatacji
Cezary Bryczek
nr katalogowy: 127647
10.15199/74.2020.8.3
bezpieczeństwo cybernetyczne
operator usługi kluczowej
SAIDI
SAIFI
regulacja jakościowa
niezawodność zasilania
redukcja kosztów
cybersecurity
operator of key services (critical infrastructure operator)
SAIDI
SAIFI
Quality regulation
power supply reliability
cost reduction
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-7
Modelling and an adaptive fuzzy logic controller of solar thermal power plant
Mostefa GAMRA
Hocine GUENTRI
Tayeb ALAOUI
Abdelkader CHAKER
nr katalogowy: 144194
10.15199/48.2023.07.48
Parabolic cylindercollectors
solarenergy
steam generator
thermo-solar power station
turbine
PI
fuzzy controller
Kolektory paraboliczne cylindryczne
energia słoneczna
generator pary
elektrownia termo-słoneczna
turbina
Regulator PI ozmyty kontroler
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-8
Przekrawacz rotacyjny – układy sensoryczne Cz. 3.
STANISŁAW K. MUSIELAK
nr katalogowy: 144689
10.15199/54.2023.8.1
tekturnica
przekrawacz rotacyjny
sensor TTL
sensor Sin-Cos
pomiar wibracji
detekcja zatorów
corrugator
rotary cutter
TTL sensor
Sin-Cos sensor
vibration measurement
jam detection
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-3
Rotacyjny przekrawacz pomocniczy Cz. 3.
STANISŁAW K. MUSIELAK
nr katalogowy: 147988
10.15199/54.2024.3.1
tekturnica
przekrawacz rotacyjny pomocniczy
sensor TTL
sensor sin-cos
pomiar
detekcja zatorów
napędy
automatyka
corrugator
rotary cutter
TTL sensor
sin-cos sensor
vibration measurement
jam detection
AURA 2018-2
Antarktyda bez pingwinów?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 112097
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-6
Z prasy technicznej
nr katalogowy: 91806
CHŁODNICTWO 2014-11-12
Sposoby redukcji ciśnienia hydrostatycznego w instalacjach klimatyzacji centralnej kopalń podziemnych
NIKODEM SZLĄZAK
DARIUSZ OBRACAJ
nr katalogowy: 88396
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Spis treści / Contents
nr katalogowy: 102665
CHŁODNICTWO 2016-7-8
Możliwości wykorzystania wodnych pomp ciepła
Wojciech Tuchowski
nr katalogowy: 100477
10.15199/8.2016.7-8.2
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-1
Rotacyjny przekrawacz pomocniczy Cz. 1.
STANISŁAW K. MUSIELAK
nr katalogowy: 147023
10.15199/54.2024.1.1
tekturnica
przekrawacz rotacyjny pomocniczy
sensor TTL
sensor sin-cos
pomiar
detekcja zatorów
napędy
automatyka
corrugator
rotary cutter
TTL senso
sin-cos sensor
vibration measurement
jam detection
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Wpływ fluktuacji temperatury na stabilność przechowalniczą mrożonych kotletów wieprzowych
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 110098
10.15199/8.2017.9-10.6
kotlety wieprzowe
zamrażalnicze przechowywanie
zmiany oksydacyjne
wodochłonność
barwa
pork chops
freezing storage
oxidative changes
water absorption
color
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH