Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Badania marketingowe i ich wykorzystanie
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 48278
CHŁODNICTWO 2012-11
Zachowania konsumentów na rynku lodów w województwie lubuskim
Stanisław Urban
Mariola Michałowska
nr katalogowy: 72836
OPAKOWANIE 2019-5
Program Hosted Buyers na targach TAROPAK 2019
nr katalogowy: 120400
OPAKOWANIE 2009-2
Preferencje dotyczące wartości promocyjnej opakowań do mleka
Małgorzata Mika
nr katalogowy: 41626
OPAKOWANIE 2007-I
The Packaging Industry in Sweden
Bo Wallteg
nr katalogowy: 25076
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-7
Tektura najbardziej preferowanym materiałem opakowaniowym
nr katalogowy: 127297
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-7
Tektura najbardziej preferowanym materiałem opakowaniowym
nr katalogowy: 127297
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-11
Nowe wydawnictwa
nr katalogowy: 64354
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-8
Międzynarodowe Targi Techniki Pakowania i Etykietowania TAROPAK już 30 września - 3 października br.
nr katalogowy: 121921
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wzrost zainteresowania żywnością prozdrowotną, nowe trendy na rynkach światowych
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 140174
10.15199/65.2022.10.6
żywność prozdrowotna
preferencje nabywców
ochrona zdrowia
poprawa sprawności fizycznej
odchudzanie
produkty alternatywne
functional food
buyers preferences
health protection
improvement of physical fitness
slimming
alternative products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wzrost zainteresowania żywnością prozdrowotną, nowe trendy na rynkach światowych
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 140174
10.15199/65.2022.10.6
żywność prozdrowotna
preferencje nabywców
ochrona zdrowia
poprawa sprawności fizycznej
odchudzanie
produkty alternatywne
functional food
buyers preferences
health protection
improvement of physical fitness
slimming
alternative products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Wzrost zainteresowania żywnością prozdrowotną, nowe trendy na rynkach światowych
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 140174
10.15199/65.2022.10.6
żywność prozdrowotna
preferencje nabywców
ochrona zdrowia
poprawa sprawności fizycznej
odchudzanie
produkty alternatywne
functional food
buyers preferences
health protection
improvement of physical fitness
slimming
alternative products
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
Ceny papieru toaletowego a nawyki konsumenckie
ADAM KUŹMICKI
nr katalogowy: 118735
OPAKOWANIE 2010-2
Znaczenie działań marketingowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 50112
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Miejsce reklamy we współczesnym marketingu
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 47544
AURA 2023-11
Jakie mamy preferencje wobec ochrony środowiska?
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 145937
AURA 2019-10
Nie lubimy ryzyka
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 123002
OPAKOWANIE 2017-10
Co dalej z Pakfoodem?
nr katalogowy: 110021
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Marketingowa koncepcja funkcjonowania przedsiębiorstwa
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 41724
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Trendy konsumenckie – czy przemysł spożywczy spełnia oczekiwania konsumentów
Joanna Markowska
nr katalogowy: 151416
10.15199/65.2024.11.2
trendy w przemyśle spożywczym
innowacje
bezpieczeństwo żywności
preferencje konsumentów
food industry trends
innovation
food safety
consumer preferences
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Trendy konsumenckie – czy przemysł spożywczy spełnia oczekiwania konsumentów
Joanna Markowska
nr katalogowy: 151416
10.15199/65.2024.11.2
trendy w przemyśle spożywczym
innowacje
bezpieczeństwo żywności
preferencje konsumentów
food industry trends
innovation
food safety
consumer preferences
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
OPAKOWANIE 2009-2
Preferencje dotyczące elementów warstwy wizualnej opakowań reklamowych
Małgorzata Lisińska - Kuśnierz
nr katalogowy: 41625
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Charakterystyka żywności ekologicznej pochodzenia zwierzęcego i czynników jej wyboru przez konsumentów
Halina Makała
nr katalogowy: 121442
10.15199/65.2019.7.7
żywność ekologiczna
konwencjonalna
jakość mięsa i ekologicznych wyrobów mięsnych
ecological
conventional food
quality of meat and organic meat products
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-8
Ilościowe określenie preferencji decydenta podczas oceny ryzyka eksploatacji mostów
Artur Duchaczek
Dariusz Skorupka
nr katalogowy: 108701
10.15199/33.2017.08.31
eksploatacja obiektów budowlanych
analiza ryzyka
preferencje decydenta
współczynniki ważności
exploitation of building structures
risk analysis
decision-maker preferences
validity coefficients
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Transformation of "user-object" matrix for the collaborative filtering
Tamara SAVCHUK
Anton SAKALIUK
Waldemar WÓJCIK
Aron BURLIBAY
nr katalogowy: 81872
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Preferencje konsumentów na rynku napojów bezalkoholowych
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Bartosz Kruszewski
Andrzej Mazurkiewicz
nr katalogowy: 114464
10.15199/65.2018.6.6
napoje bezalkoholowe
preferencje konsumenckie
soki
nektary
napoje
non-alcoholic beverages
juices
nectars
consumer preferences
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
ANALIZA PREFERENCJI KONSUMENCKICH dotycząca zakupu i spożycia mięsa wołowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Lidia Cichosz
nr katalogowy: 137142
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia wołowiny
consumer preferences
determinants of purchase and consumption of beef
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-3
Oferty handlowe i profesjonalna wiedza na BUDMIE 2020
nr katalogowy: 125443
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-2
Dłuższe spojrzenie na długoterminowe przechowywanie energii
nr katalogowy: 112086
PACKAGING REVIEW 2023-4
ENVIRONMENTAL PROTECTION IN CONTEMPORARY MARKETING – THEORETICAL BACKGROUND AND MARKET PRACTICE ON THE EXAMPLE OF PACKAGING – PART 1
Joanna Karwowska
nr katalogowy: 146802
10.15199/42.2023.4.2
environmental protection
effectiveness of marketing communication
buyers’ attitude
purchasing decisions
ochrona środowiska
efektywność komunikacji marketingowej
postawy nabywców
decyzje zakupowe
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-3
TARGI, KONFERENCJE
nr katalogowy: 147864
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Real-time speech stretching for supporting hearing impaired schoolchildren
ADAM KUPRYJANOW
ANDRZEJ CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 50796
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-5
Luka jakościowa jako narzędzie określania preferencji pasażerów w zakresie jakości przewozów środkami transportu zbiorowego
Leszek BYLINKO
nr katalogowy: 113584
10.15199/48.2018.5.3
jakość usług
transport publiczny
luka jakościowa
quality of services
public transport
quality gap
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Analiza preferencji konsumentów w zakresie zawartości tłuszczu w przetworach mięsnych
Dominika Opat
Iwona Szymańska
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 146888
10.15199/65.2024.1.3
tłuszcz
przetwory mięsne
preferencje konsumentów
fat
meat products
consumer preferences
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-6
Nowe wydawnictwa
nr katalogowy: 77096
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Funkcje ceny w marketingu usług hotelarskich
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 137479
cena
funkcja ceny
rodzaje cen
znaczenie ceny
price
price function
price types
price importance
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Funkcje ceny w marketingu usług hotelarskich
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 137479
cena
funkcja ceny
rodzaje cen
znaczenie ceny
price
price function
price types
price importance
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-3
ANALIZA KOSZTÓW PRODUKCJI ODKUWEK MATRYCOWYCH
BOŻENA BORYCZKO
JUSTYNA GRZYB
ŁUKASZ KWAŚNIEWSKI
nr katalogowy: 83125
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-11
Taropak 2019 pod znakiem e-commerce i robotyzacji
nr katalogowy: 123497
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Trendy w produkcji żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 126050
10.15199/65.2020.4.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Trendy w produkcji żywności
Patrycja Łusiak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 146436
10.15199/65.2023.12.3
żywność
innowacje
produkcja
utylizacja
food
innovations
production
utilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne novel food – wiodący trend ostatnich lat
Joanna Markowska
Agnieszka Tyfa
Anna Drabent
nr katalogowy: 150454
10.15199/65.2024.9.3
nowa żywność
bezpieczeństwo zdrowotne
ustawodawstwo
fermentacja precyzyjna
mięso hodowlane
glony
mykoproteiny
owady
novel foods
health safety
legislation
precision fermentation
cultured meat
algae
mycoproteins
insects
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-10
Wykorzystanie macierzy 3 × 3 do określenia pozycji technologicznej wybranego przedsiębiorstwa branży stalowej
Manuela INGALDI
nr katalogowy: 87711
CHŁODNICTWO 2013-10
Postawy i opinie użytkowników dotyczące naprawy oraz serwisu sprzętu chłodniczego, a także sposoby pozbywania się zużytego sprzętu w gospodarstwach domowych w województwie lubuskim
Stanisław Urban
Mariola Michał
nr katalogowy: 80068
OPAKOWANIE 2019-12
Jakość postrzegana i wizerunek dostępnych na polskim rynku marek środków do zmywania w zmywarkach automatycznych
Andrzej Pawluk
nr katalogowy: 124297
10.15199/42.2019.12.2
OPAKOWANIE 2019-11
Elementy koncepcji marketing mix i rola opakowania w kompozycji marketingowej
Joanna Karwowska
nr katalogowy: 123453
10.15199/42.2019.11.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa jagnięcego
Izabela Narkiewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140173
10.15199/65.2022.10.5
jagnięcina
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
amb
consumers preferences
questionnaire survey
OPAKOWANIE 2017-2
BADANIA I ROZWÓJ- Najnowsze trendy i innowacje w projektowaniu opakowań kosmetyków kolorowych
Anna Binda
nr katalogowy: 104232
OPAKOWANIE 2012-9e
Packaging and lifestyle
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 71161
OPAKOWANIE 2018-7
Opakowania kosmetyków do codziennej pielęgnacji ciała i twarzy – rynkowe trendy
Anna Binda
nr katalogowy: 115115
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Wyniki badań zmęczenia wzroku osób o umiarkowanym upośledzeniu widzenia w zależności od systemu oświetleniowego
Andrzej PAWLAK
nr katalogowy: 66567
OPAKOWANIE 2010-6
Tworzywa opakowaniowe a preferencje nabywców (na przykładzie opakowań piwa)
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52560
OPAKOWANIE 2010-11
Opakowania kosmetyków jako narzędzie komunikacji rynkowej
Marzena Ucherek
nr katalogowy: 55419
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Lighting of working places for people with moderately poor sight
Andrzej PAWLAK
nr katalogowy: 55187
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-8-9
OPTYMALIZACJA DZIAŁANIA PROTOKOŁU MPTCP POD KĄTEM ZUŻYCIA ENERGII OPTIMIZATION OF MPTCP PROTOCOL FOR ENERGY SAVING
Michał Morawski
Przemysław Ignaciuk
nr katalogowy: 101868
10.15199/59.2016.8-9.15
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Analiza preferencji konsumentów w zakresie zawartości tłuszczu w przetworach mięsnych
Dominika Opat
Iwona Szymańska
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 146888
10.15199/65.2024.1.3
tłuszcz
przetwory mięsne
preferencje konsumentów
fat
meat products
consumer preferences
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Barwa jogurtów z dodatkiem owoców kolorowych
Iwona Ścibisz
Małgorzata Ziarno
Marta Mitek
Dorota Zaręba
Karolina Gwardecka
Justyna Owczarska
nr katalogowy: 84838
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
The use of fuzzy logic to evaluate the nonlinearity of human multi-criteria used in decision making
Wojciech SAŁABUN
nr katalogowy: 71429
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Using ORACLE tools to generate Multidimensional Model in Warehouse.
Sławomir WIAK
Paweł DRZYMAŁA
Henryk WELFLE
nr katalogowy: 65383
CHŁODNICTWO 2013-3
Doświadczalna charakterystyka zamrażalniczej obróbki i przechowywania ryżu konsumpcyjnego
MAREK DOMIN
FRANCISZEK KLUZA
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 75522
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Utilizing User Access Sequence to Mitigate the Cold Start Problem in Collaborative Filtering Recommendation
Xiaoyi Deng
nr katalogowy: 74369
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
E-mobility: realistic vision or hype - an economic analysis
nr katalogowy: 58512
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-8
Building student models in adaptive E-learning systems
Danuta ZAKRZEWSKA
nr katalogowy: 53718
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
BADANIE KORELACJI POMIĘDZY TECHNICZNYMI PARAMETRAMI OBRAZU WIDEO STEREOSKOPOWEGO (3D) A SUBIEKTYWNĄ OCENĄ TREŚCIWIDEO
Dawid Juszka
Zdzisław Papir
nr katalogowy: 101731
10.15199/59.2016.6.13
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Analiza opinii konsumentów na temat mięsa cielęcego
Karina Stanaszek
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 141298
10.15199/65.2022.12.6
mięso cielęce
preferencje konsumenckie
badanie ankietowe
veal meat
consumers preferences
questionnaire survey
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
EMISYJNOŚĆ WĘDZENIA Z WYKORZYSTANIEM aromatów dymu wędzarniczego, wędzarni z dymogeneratorami oraz tradycyjnego
Halina Makała
nr katalogowy: 142439
emisyjność wędzenia
wędzenie
metody wędzenia
dym wędzarniczy
emissivity of smoking
smoking
smoking methods
smoke
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
EMISYJNOŚĆ WĘDZENIA Z WYKORZYSTANIEM aromatów dymu wędzarniczego, wędzarni z dymogeneratorami oraz tradycyjnego
Halina Makała
nr katalogowy: 142439
emisyjność wędzenia
wędzenie
metody wędzenia
dym wędzarniczy
emissivity of smoking
smoking
smoking methods
smoke
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Zależność między oceną atrakcyjności wielorodzinnego budynku mieszkalnego a jego lokalizacją
Krzysztof Zima
Stanisław Belniak
Joanna Gil-Mastalerczyk
nr katalogowy: 139990
10.15199/33.2022.10.13
atrakcyjność architektury
deweloper
preferencje klientów
budynek wielorodzinny.
architecture attractiveness
developer
customer preferences
multi-family building.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Zależność między oceną atrakcyjności wielorodzinnego budynku mieszkalnego a jego lokalizacją
Krzysztof Zima
Stanisław Belniak
Joanna Gil-Mastalerczyk
nr katalogowy: 139990
10.15199/33.2022.10.13
atrakcyjność architektury
deweloper
preferencje klientów
budynek wielorodzinny.
architecture attractiveness
developer
customer preferences
multi-family building.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Zależność między oceną atrakcyjności wielorodzinnego budynku mieszkalnego a jego lokalizacją
Krzysztof Zima
Stanisław Belniak
Joanna Gil-Mastalerczyk
nr katalogowy: 139990
10.15199/33.2022.10.13
atrakcyjność architektury
deweloper
preferencje klientów
budynek wielorodzinny.
architecture attractiveness
developer
customer preferences
multi-family building.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Zależność między oceną atrakcyjności wielorodzinnego budynku mieszkalnego a jego lokalizacją
Krzysztof Zima
Stanisław Belniak
Joanna Gil-Mastalerczyk
nr katalogowy: 139990
10.15199/33.2022.10.13
atrakcyjność architektury
deweloper
preferencje klientów
budynek wielorodzinny.
architecture attractiveness
developer
customer preferences
multi-family building.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
BADANIE CROWDSOURCINGOWE JAKOŚCI SEKWENCJI WIZYJNYCH
Avrajyoti Dutta
Tomasz Konaszynski
Dawid Juszka
Mikołaj Leszczuk
nr katalogowy: 150611
10.15199/59.2024.4.72
Crowdsourcing
Processed Video Sequences (PVS)
Quality of experience (QoE)
ocena subiek- tywna jakości wideo
Absolute Category Rating (ACR) Level
czas odpowiedzi
Crowdsourcing
Processed Video Sequences (PVS)
Quality of experience (QoE)
Video Quality Sub- jective Assessment
Absolute Category Rating (ACR) Le- vel
Response Time
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Ambiguity of Fuzzy Quantities and a New Proposal for their Ranking
Luca ANZILLI
Gisella FACCHINETTI
nr katalogowy: 71440
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
A Routing Protocol using Game Theory in Wireless Ad Hoc Networks
Jung-Shyr Wu
Ruu-Sheng Huey
nr katalogowy: 74359
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Mięso jagnięce w opinii polskich konsumentów
Iwona CHWASTOWSKA-SIWIECKA
DOMINIKA NOSEK
nr katalogowy: 149627
preferencje konsumenckie
determinanty zakupu i spożycia jagnięciny
consumer preferences
determinants of lamb purchase and consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Badanie wiedzy i opinii konsumentów na temat pieczywa z odroczonego wypieku
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 137885
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
badania ankietowe
preferencje konsumentów
bread
quality
postponed baking
survey
consumer preferences
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-7-8
forHEAT jako metoda sterowania prognozowego systemem ogrzewania budynku. Część 2: Działanie systemu oraz oszczędności zużycia ciepła
Tomasz Cholewa
Alicja Siuta-Olcha
nr katalogowy: 139086
10.15199/9.2022.7-8.3
sterowania prognozowe
prognozowanie zużycia ciepła
model energetyczny budynku
sterowanie systemem ogrzewania
efektywność energetyczna w budynkach istniejących
inteligentne budynki
forecast control
forecasting heat consumption
building energy model
control of heating
energy efficiency in existing buildings
smart buildings
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-7-8
forHEAT jako metoda sterowania prognozowego systemem ogrzewania budynku. Część 2: Działanie systemu oraz oszczędności zużycia ciepła
Tomasz Cholewa
Alicja Siuta-Olcha
nr katalogowy: 139086
10.15199/9.2022.7-8.3
sterowania prognozowe
prognozowanie zużycia ciepła
model energetyczny budynku
sterowanie systemem ogrzewania
efektywność energetyczna w budynkach istniejących
inteligentne budynki
forecast control
forecasting heat consumption
building energy model
control of heating
energy efficiency in existing buildings
smart buildings
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-7-8
forHEAT jako metoda sterowania prognozowego systemem ogrzewania budynku. Część 2: Działanie systemu oraz oszczędności zużycia ciepła
Tomasz Cholewa
Alicja Siuta-Olcha
nr katalogowy: 139086
10.15199/9.2022.7-8.3
sterowania prognozowe
prognozowanie zużycia ciepła
model energetyczny budynku
sterowanie systemem ogrzewania
efektywność energetyczna w budynkach istniejących
inteligentne budynki
forecast control
forecasting heat consumption
building energy model
control of heating
energy efficiency in existing buildings
smart buildings
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-7-8
forHEAT jako metoda sterowania prognozowego systemem ogrzewania budynku. Część 2: Działanie systemu oraz oszczędności zużycia ciepła
Tomasz Cholewa
Alicja Siuta-Olcha
nr katalogowy: 139086
10.15199/9.2022.7-8.3
sterowania prognozowe
prognozowanie zużycia ciepła
model energetyczny budynku
sterowanie systemem ogrzewania
efektywność energetyczna w budynkach istniejących
inteligentne budynki
forecast control
forecasting heat consumption
building energy model
control of heating
energy efficiency in existing buildings
smart buildings
PACKAGING REVIEW 2024-1
ENVIRONMENTAL PROTECTION IN CONTEMPORARY MARKETING – THEORETICAL BACKGROUND AND MARKET PRACTICE ON THE EXAMPLE OF PACKAGING
JOANNA KARWOWSKA
nr katalogowy: 147838
10.15199/42.2024.1.3
environmental protection
effectiveness of marketing communication
buyers’ attitude
purchasing decisions
ochrona środowiska
efektywność komunikacji marketingowej
postawy nabywców
decyzje zakupowe
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-3
Znaczenie wieku oraz płci w procesie oceny jakości usług realizowanych na pokładach samolotów
Beata GIERCZAK-KORZENIOWSKA
nr katalogowy: 119282
10.15199/46.2019.3.4
płeć
wiek
jakość usług
samolot
transport lotniczy
usługi turystyczne
sex
age
quality of services
aircraft
air transport
tourist services
AURA 2018-12
Ekonomia środowiska w Polsce
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 117508
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Wielowariantowe prognozy liczby pojazdów elektrycznych w Polsce do roku 2025 oraz ich wpływ na roczne zapotrzebowania na energię elektryczną
Paweł PIOTROWSKI
Dariusz BACZYŃSKI
Piotr KAPLER
nr katalogowy: 124190
10.15199/48.2020.01.30
prognozy długoterminowe
pojazdy elektryczne
roczne zapotrzebowanie na energię elektryczną.
long-term forecasts
electric vehicles
annual electric energy demand.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Możliwości zastosowania konopi włóknistych (Cannabis sativa L. var. sativa) w żywności
Patryk Pokorski
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 134742
10.15199/65.2021.11.5
konopie włókniste
Cannabis sativa l. var. sativa
kannabidiol (CBD)
produkty
hemp
Cannabis sativa l. var. sativa
cannabidiol (CBD)
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Możliwości zastosowania konopi włóknistych (Cannabis sativa L. var. sativa) w żywności
Patryk Pokorski
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 134742
10.15199/65.2021.11.5
konopie włókniste
Cannabis sativa l. var. sativa
kannabidiol (CBD)
produkty
hemp
Cannabis sativa l. var. sativa
cannabidiol (CBD)
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Możliwości zastosowania konopi włóknistych (Cannabis sativa L. var. sativa) w żywności
Patryk Pokorski
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 134742
10.15199/65.2021.11.5
konopie włókniste
Cannabis sativa l. var. sativa
kannabidiol (CBD)
produkty
hemp
Cannabis sativa l. var. sativa
cannabidiol (CBD)
food products
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-2
Efektywność płaskich wymienników do odzysku ciepła ze ścieków szarych
Piotr Jadwiszczak
Elżbieta Niemierka
nr katalogowy: 141953
10.15199/17.2023.2.7
ścieki szare
odzysk ciepła
sprawność temperaturowa
poziomy wymiennik ciepła
drain water
heat recovery
thermal effectiveness
horizontal heat exchanger
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-2
Efektywność płaskich wymienników do odzysku ciepła ze ścieków szarych
Piotr Jadwiszczak
Elżbieta Niemierka
nr katalogowy: 141953
10.15199/17.2023.2.7
ścieki szare
odzysk ciepła
sprawność temperaturowa
poziomy wymiennik ciepła
drain water
heat recovery
thermal effectiveness
horizontal heat exchanger
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-5
Simulated blockchain-enabled peer-to-peer energy trading in marketplace
Saheed Lekan GBADAMOSI
Nnamdi I. NWULU
nr katalogowy: 148623
10.15199/48.2024.05.38
Blockchain
decentralized
peer-to-peer energy trading
electricity marketplace
Blockchain
zdecentralizowany handel energią typu peer-to-peer
rynek energii elektrycznej
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Zmiany wyróżników jakościowych herbat owocowych w zależności od czasu parzenia
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Aleksandra Bozowska
Monika Janowicz
Justyna Kadzińska
nr katalogowy: 112847
10.15199/64.2018.3.3
herbaty owocowe
polifenole
aktywność przeciwutleniająca
barwa
fruit teas
polyphenols
antioxidant activity
colour
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-7
Multiobjective Design of Permanent Magnet Generator with Dimensionality Reduction in Criteria Space
Piotr WOŹNIAK
nr katalogowy: 126982
10.15199/48.2020.07.16
optymalizacja wielokryterialna z ograniczeniami
maszyna z magnesami trwałymi
front Pareto
redukcja wymiarów
multiobjective optimization
permanent magnet electric machine
Pareto front
dimensionality reduction
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Comfort food – żywność na pocieszenie
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 142327
żywienie
żywność na pocieszenie
nutrition
comfort food.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Performance Analysis of IoT- Based Cyanosis Detection Device in Medical Training
Nur Fatihah Azmi
Nor Liyana Septiadi
Frank Delbressine
nr katalogowy: 142672
10.15199/48.2023.04.26
Cyanosis
life-threatening disease
newborn baby
color
detection device
IoT
RGB color
CIELAB.
sinica
IOT
badania medyczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Performance Analysis of IoT- Based Cyanosis Detection Device in Medical Training
Nur Fatihah Azmi
Nor Liyana Septiadi
Frank Delbressine
nr katalogowy: 142672
10.15199/48.2023.04.26
Cyanosis
life-threatening disease
newborn baby
color
detection device
IoT
RGB color
CIELAB.
sinica
IOT
badania medyczne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zachowania konsumenckie kobiet i mężczyzn
Paweł Jurowczyk
nr katalogowy: 111720
10.15199/65.2018.1.3
zachowania konsumentów
płeć
produkty spożywcze
consumer behavior
gender
food products
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
The Assessment of the Educational Value of the Utilization of Training Modules at the Laboratory of Power Electronics
Adam MUC
Agata BIELECKA
nr katalogowy: 145273
10.15199/48.2023.09.51
education
power electronics laboratory
training modules
survey
edukacja
laboratorium energoelektroniki
moduły szkoleniowe
ankieta
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-1
Wpływ wybranych informacji o produktach spożywczych na decyzje zakupowe konsumentów: badanie różnic w zależności od płci i wykształcenia kupujących
Natalia IWASZCZUK
Marta SZYBA
nr katalogowy: 118174
10.15199/46.2019.1.4
żywność i żywienie
jakość i bezpieczeństwo żywności
food and nourishment
quality and safety of food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Adaptive Control for Power Management Based on Renewable Energy
Mahmood T. Alkhayyat
Laith A. Khalaf
Mohammed Y. Suliman
nr katalogowy: 146718
10.15199/48.2023.12.19
power management
hybrid system
distribution generators
renewable energy
zarządzanie energią
system hybrydowy
generatory dystrybucyjne
energia odnawialna
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-3
Wełna owcza na giełdzie w Australii w kampanii 2023/2024 – analiza rynku
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 149219
10.15199/60.2024.3.2
wełna
grubość wełny
giełda
wskaźnik EMI
cena
popyt
podaż
sheep wool
diameter wool
stock market
price
EMI index
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Moda na piwa bez alkoholu
Agnieszka Salamon
Urszula Jasińska
Marek Napiórkowski
nr katalogowy: 116200
10.15199/64.2018.8-9.1
piwo bezalkoholowe
technologie produkcji
metody oznaczania etanolu
parametry fizykochemiczne
wartość energetyczna
izotoniczność
alcohol-free beer
production technologies
methods of ethanol determination
physicochemical parameters
energy value
isotonicity
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-3
Wełna owcza na giełdzie w Australii w kampanii 2023/2024 – analiza rynku
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 149219
10.15199/60.2024.3.2
wełna
grubość wełny
giełda
wskaźnik EMI
cena
popyt
podaż
sheep wool
diameter wool
stock market
price
EMI index
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Charakterystyka technologiczna pszennych mąk pasażowych Cz. I. Skład chemiczny mąki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Dariusz Dziki
Krzysztof Jończyk
nr katalogowy: 106434
pszenica
mąka pasażowa
popiół
białko
liczba opadania
wheat
flour form different grinding stages
ash
protein
falling number
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Żywnościowe innowacje produktowe
Szczepan Figiel
nr katalogowy: 113389
10.15199/65.2018.4.2
trendy
innowacje produktowe
rynki żywnościowe
trends
product innovations
food markets
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Gryka - alternatywny surowiec w piekarstwie
Aleksandra Sadowska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 116502
gryka
mąka bezglutenowa
chleb gryczany
żywność funkcjonalna
buckwheat
gluten-free flour
buckwheat bread
functional foods
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-9
Specjalności kierunku EiT a potrzeby studentów i pracodawców
Krzysztof TOMALCZYK
Paweł STRUMIŁŁO
nr katalogowy: 115831
10.15199/48.2018.09.32
dydaktyka szkoły wyższej
program studiów
kierunek studiów
elektronika
zatrudnialność.
high school teaching
study program
field of study
electronics
employability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Handel detaliczny artykułami żywnościowymi w Polsce
Urszula Kłosiewicz-Górecka
nr katalogowy: 115034
10.15199/65.2018.7.1
handel detaliczny
artykuły żywnościowe
innowacje
nowoczesne technologie informacyjno-komunikacyjne
cyfrowe kanały dystrybucji Kody JEL: D30
D40
L81
M31
O31
retail trade
food products
innovations
up-to-date information and communication technologies
digital distribution channels JEL codes: D30
D40
L81
M31
O31
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Współczesne trendy w spożyciu wybranych produktów zbożowych
Marlena Pielak
Ewa Ołubiec-Opatowska
Ewa Czarniecka-Skubina
Danuta Jaworska
nr katalogowy: 114466
10.15199/66.2018.6.7
produkty zbożowe
preferencje konsumenckie
potrawy
cereal products
consumer preferences
dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Ilościowe i jakościowe zmiany w konsumpcji żywności w Polsce
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 108059
10.15199/65.2017.7.1
spożycie
struktura
gospodarstwa domowe
food
consumption
structure
households
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-6
ANALIZA PORÓWNAWCZA PROTOKOŁÓW IoT ZE WZGLĘDU NA MOŻLIWOŚCI KOMERCJALIZACJI NA RYNKU
Aron Witkowski
nr katalogowy: 126913
Internet Rzeczy
IoT
Smart Home
Zigbee
Z-Wave
Wi-Fi
Bluetooth Low Energy
Internet of Things
IoT
Smart Home
Zigbee
Z-Wave
Wi-Fi
Bluetooth Low Energy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Sery pleśniowe występowanie bakterii Listeria monocytogenes
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
Anna Berthold-Pluta
nr katalogowy: 112860
10.15199/65.2018.3.7
sery pleśniowe
Listeria monocytogenes
listeriozy
zatrucia pokarmowe
mould cheese
Listeria monocytogenes
listeriosis
food poisoning
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-7
Sposób modyfikacji materiałów wyściółkowych celem poprawy komfortu użytkowania obuwia
WIOLETA SERWETA
ZBIGNIEW OLEJNICZAK
nr katalogowy: 114999
10.15199/60.2018.07.1
komfort obuwia
dzianiny o strukturze przestrzennej
mikroklimat obuwia
wskaźnik dyskomfortu
footwear comfort
spacer fabrics
footwear microclimate
discomfort index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Sytuacja ekonomiczno-produkcyjna przemysłu spożywczego w Polsce na tle otoczenia rynkowego
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 144660
10.15199/65.2023.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-9-10
Pozytywne doświadczenia zakupowe w kreowaniu lojalności nabywczej
Anna DEMBICKA
nr katalogowy: 134111
10.15199/46.2021.9–10.4
pozytywne doświadczenie zakupowe
postrzeganie jakości
satysfakcja klienta
lojalność klienta
positive shopping experience
quality perception
customer satisfaction
customer loyalty
PACKAGING REVIEW 2023-3
ACTIVE AND INTELLIGENT PACKAGING. PERSPECTIVES FOR DEVELOPMENT
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 145490
10.15199/42.2023.3.1
packaging
active and intelligent packaging
packaging market
smart packaging
opakowania
opakowania aktywne i inteligentne
rynek opakowań
opakowania smart
PACKAGING REVIEW 2023-3
ACTIVE AND INTELLIGENT PACKAGING. PERSPECTIVES FOR DEVELOPMENT
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 145490
10.15199/42.2023.3.1
packaging
active and intelligent packaging
packaging market
smart packaging
opakowania
opakowania aktywne i inteligentne
rynek opakowań
opakowania smart
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Czy kampania promocyjno-informacyjna pt. „5 porcji owoców, warzyw lub soku” przyniosła trwałe efekty w zachowaniach polskich konsumentów wobec soków?
Krystyna Gutkowska
Barbara Groele
Ewelina Kowalczyk
nr katalogowy: 151222
10.15199/64.2024.5.2
soki
kampania 5 porcji warzyw
owoców lub soku
„5 a day”
preferencje konsumentów wobec soków
owoce i warzywa
juices
consumers preferences towards fruit and vegetables
5 a day
fruit and vegetables
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-3
Rynek papierów higienicznych w Polsce w 2023 r.
MICHAŁ JASTRZĘBSKI
nr katalogowy: 147981
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-7-8
Digitalny klient nowej ery – Klient 4.0
Adam SKRZYPEK
nr katalogowy: 133059
10.15199/46.2021.7–8.4
klient 4.0
klient digitalny
Customer Experience
prosument
customer 4.0
digital customer
Customer Experience
prosumer
OPAKOWANIE 2020-7
Badania i rozwój: Zaskoczyć klienta – techniki wykorzystywane przez branżę perfumeryjną
Anna Binda
nr katalogowy: 127255
10.15199/42.2020.7.1
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-2
Hemp oil quality designing – guidelines for managing the niche oil production process
Kamil CZWARTKOWSKI
nr katalogowy: 148457
10.15199/46.2024.2.3
production process management
consumption of niche oils
consumer preferences
organoleptic assessment
product design
zarządzanie procesem produkcji
konsumpcja olejów niszowych
preferencje konsumentów
ocena organoleptyczna
projektowanie produktu
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH