Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-1
Aspekty jakościowe standardów obsługi klienta jako indywidualnego użytkownika instalacji elektrycznej i odbiorcy energii elektrycznej
Bogusław WĘGRZYN
nr katalogowy: 32345
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-3
Jakość produktu kosmetycznego
Radosław Wolniak
Agata Moskaluk-Grochowicz
nr katalogowy: 89968
10.15199/46.2015.3.5
OPAKOWANIE 2018-5
Etykiety IML i rola elektryczności statycznej
nr katalogowy: 113720
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Ocena konsumencka i rola nauki w przemyśle mięsnym
nr katalogowy: 68845
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-1
Humanistyczne aspekty TQM
Radosław WOLNIAK
Emilia DRZEWOWSKA
nr katalogowy: 40666
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-20-21
Morderca korupcji
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 55063
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Rola i znaczenie dźwięku w ocenie jakości żywności
Agata Marzec
nr katalogowy: 147270
10.15199/65.2024.2.4
Akustyka
kruchość
chrupkość
tekstura
Acoustics
crispness
crunchiness
texture
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-4
Postrzeganie jakości żywności przez konsumentów
Magdalena Niewczas
nr katalogowy: 75850
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-6
Pomiar oczekiwanej i postrzeganej jakości w usługach medycznych
Radosław Wolniak
nr katalogowy: 52382
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-6
Strategiczne stanowiska
Jerzy Knyziak
nr katalogowy: 8089
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 145522
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-7
Marka dla Polski
K. Kubiak
nr katalogowy: 13756
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
An experimental approach to software quality perception understanding
Radosław HOFMAN
nr katalogowy: 55525
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-6
Znaczenie stereotypów w ocenie jakości usług
Marek BUGDOL
nr katalogowy: 91779
10.15199/46.2015.6.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Kwiaty jadalne
nr katalogowy: 148927
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
Porównanie modeli przestrzeni barw CIE CAM i CIE LAB w celu lepszej automatyzacji optycznej kontroli jakości
Michał MAJ
Damian PLISZCZUK
Tomasz CIEPLAK
Łukasz MACURA
nr katalogowy: 148151
10.15199/48.2024.04.51
Fotografia obliczeniowa
różnica kolorów
kontrola jakości
przestrzenie barw
Computational photography
color difference
quality control
color spaces
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-6
Czyste powietrze” tymczasowo akceptuje dofinansowanie pomp ciepła z europejskimi znakami jakości
nr katalogowy: 149080
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-6
Jakość a zarządzanie
Katarzyna JASIK-LEWANDOWSKA
nr katalogowy: 36178
AURA 2022-4
Tworzywa sztuczne wygoda i problem
Bartosz KRUSZKA
nr katalogowy: 137093
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Co nowego w klubie POLSKIE FORUM ISO 9000
nr katalogowy: 109370
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2007-8-9
Giełdy przepustowości na rynku zasobów transportowych sieci telekomunikacyjnych
Wojciech STAŃCZUK
Józef LUBACZ
Eugeniusz TOCZYŁOWSKI
nr katalogowy: 29665
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-4
ZSP nr 19 przykładem.Włókiennictwo wraca do szkół?
nr katalogowy: 67923
OPAKOWANIE 2015-7
WSTĘP
Anna Naruszko
nr katalogowy: 92400
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Linie piekarskie Kaak – przemysłowa ilość, rzemieślnicza jakość
nr katalogowy: 133280
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
SPÓJNA CZASOWO OBIEKTYWNA MIARA JAKOŚCI DLA WIZJI WSZECHOGARNIAJĄCEJ
Jakub Stankowski
Bartosz Sojka
Tomasz Grajek
Adrian Dziembowski
nr katalogowy: 150609
10.15199/59.2024.4.70
wizja wszechogarniająca
ocena jakości wizji
obiektywny pomiar jakości
immersive video
video quality evaluation
ob- jective quality assessment
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-4
24 kwietnia Dzień Świadomości Korozyjnej
Agnieszka Królikowska
nr katalogowy: 131286
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Inspirowanie innowacjami to nasza pasja
nr katalogowy: 67200
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Tajemniczy Klient odwiedza piekarnię
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 85187
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-1
Republika Austrii w FEANI - postrzeganie Polski
Barbara Szala
nr katalogowy: 96070
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-4
Postrzeganie marki jako symbolu jakości produktu przez konsumentów w Polsce
Wiesław ŁUKASIŃSKI
Paulina BETLEJ
nr katalogowy: 119884
10.15199/46.2019.4.3
marka
polski konsument
postrzeganie znaczenia marki
brand
Polish consumer
perception of the brand’
s importance
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-3
Kobiety w inżynierii - pokonanie stereotypu
nr katalogowy: 112564
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-3
Zdrowa praca popłaca
nr katalogowy: 97126
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Badania nad doskonaleniem jakości usług transportu samochodowego
Piotr GARBARCZYK
Izabela DOLIŃSKA
Anna DZIENIOWSKA
nr katalogowy: 116057
10.15199/48.2018.9.15
usługa transportowa
doskonalenie jakości
inżynieria jakości
transport service
quality improvement
quality engineering
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Dlaczego to właśnie niezależne browary mają szanse na znaczny wzrost zysków?
nr katalogowy: 73561
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-2
Zarządzanie jakością w Polsce na tle pozostałych państw Unii Europejskiej
Tomasz BRZOZOWSKI
Piotr ROGALA
nr katalogowy: 112055
10.15199/48.2018.2.3
zarządzanie jakością
Polska
Unia Europejska
quality management
Poland
European Union
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Tworzenie nazw dla produktów mięsnych
nr katalogowy: 123393
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-24
Terapia wzroku w VR
nr katalogowy: 129061
GOSPODARKA WODNA 2011-4
Społeczna percepcja zbiornika retencyjnego Klimkówka po powodzi w 2010 r.
MAŁGORZATA SERWA
ŁUKASZ WIEJACZKA
nr katalogowy: 58844
OPAKOWANIE 2015-3
Postrzeganie opakowań przez pryzmat zamieszczonych na nich elementów graficznych - analiza z wykorzystaniem metody eye-tracking
AGNIESZKA CHOLEWA-WÓJCIK
JAROSŁAW ŚWIDA
nr katalogowy: 90345
10.15199/42.2015.3.2
CHŁODNICTWO 2014-3
testo prezentuje Bardziej precyzyjny pomiar przepływu objętościowego na anemostatach wirowych z prostownicą strumienia testovent 417
nr katalogowy: 83148
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-7
Co oznacza Industry 4.0 dla producentów tektury i opakowań?
nr katalogowy: 121543
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-24
Terapia wzroku w VR
nr katalogowy: 129061
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Polskie piwo i browary – najbardziej lubiane w Europie
nr katalogowy: 130549
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Polskie piwo i browary – najbardziej lubiane w Europie
nr katalogowy: 130549
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Linie piekarskie Kaak – przemysłowa ilość, rzemieślnicza jakość
nr katalogowy: 133280
AURA 2022-4
Tworzywa sztuczne wygoda i problem
Bartosz KRUSZKA
nr katalogowy: 137093
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-1
Z Prezesami Stowarzyszenia Geodetów Polskich rozmawia Redaktor Naczelny Przeglądu Geodezyjnego dr inż. Ludmiła Pietrzak
nr katalogowy: 118078
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Employer Branding a Społeczna Odpowiedzialność Biznesu (CSR) - część 1
Alicja Załoga
nr katalogowy: 125299
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-12
Ocena cyklu życia metodą ekowskaźników 99 jako podstawa zintegrowanej polityki produktowej
Joanna Kuzincow
nr katalogowy: 81140
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
Uogólniony model procesowy dla przedsiębiorstwa hutniczego
LILLIanna WoJTYneK
nr katalogowy: 73839
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-10
Oświetlenie zewnętrzne budynków
Krzysztof Zaremba
nr katalogowy: 54703
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-2
Autonomiczne stanowisko do astrofotografii obiektów dalekiego kosmosu
ROBERT SUSZYŃSKI
JACEK PALA
nr katalogowy: 50187
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-2
Satlab Geosolutions
Łukasz Migda
nr katalogowy: 103773
AURA 2016-1
Do czego potrzebne są nam pasożyty?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 96094
10.15199/2.2016.1.7
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-2
Czy będzie „przewrót kopernikański” w budownictwie?
Tomasz BUDZYŃSKI
nr katalogowy: 141788
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Influence of the lighting surface and luminance of the brake lamp on the observation comfort
Wojciech MOĆKO
Piotr KAŹMIERCZAK
Małgorzata KALISZ
nr katalogowy: 74162
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-2
Jakość usług transportowych a koncepcja SERVQUAL
Anna RODZEŃ
Monika STOMA
nr katalogowy: 118681
10.15199/46.2019.2.1
usługi transportowe
jakość usług
Servqual
transport services
quality of services
Servqual
OPAKOWANIE 2018-6
Nie szata zdobi człowieka... o personalizowanych nadrukach na opakowaniach papierowych
nr katalogowy: 114300
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-3
Nieetyczne działania detalistów w opiniach nabywców
Agnieszka Izabela BARUK
nr katalogowy: 66286
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Cena jako instrument marketingu
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 45308
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-1
Japonia znaczy "piękno"
Antonina Małowiecka
Szymon Sado
nr katalogowy: 88980
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-10
Pomiar jakości usług w organizacji zorientowanej na klienta - zastosowanie metody SERVQUAL
Marta DUDEK-BURLIKOWSKA
nr katalogowy: 123125
10.15199/46.2019.10.3
organizacja
orientacja na klienta
SERVQUAL
organisation
customer orientation
SERVQUAL
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Niejednoznaczności i ograniczenia w określaniu jakości oddawania barw źródeł światła wskaźnikiem Ra (CIE CRI)
Justyna KOWALSKA
nr katalogowy: 105428
10.15199/48.2017.05.14
OPAKOWANIE 2017-3
BADANIA I ROZWÓJ: Ocena prawidłowości przekazywania informacji na temat żywności w odniesieniu do żywności wygodnej i funkcjonalnej Evaluation of the correctness information providing about the food regarding to the convenient and functional food
Dorota Bieniek
Iwona Michalska-Pożoga
nr katalogowy: 104800
10.15199/42.2017.3.2
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-7
Znaczenie przestrzegania praw pacjenta w szpitalu w ogólnej ocenie placówki medycznej
Sandra KRYSKA
Anna REJ-KIETLA
nr katalogowy: 114876
10.15199/48.2018.7.2
prawa pacjenta
jakość usług zdrowotnych
jakość w ochronie zdrowia
patient rights
quality of health services
quality in health care
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zarządzanie krótkimi łańcuchami dostaw
Sebastian Jarzębowski
Natalia Bezat
nr katalogowy: 111729
10.15199/65.2018.1.10
zarządzanie łańcuchem dostaw
zrównoważony rozwój
krótki łańcuch dostaw żywności
alokacja marż
efektywność
supply chain management
short food supply chain
sustainable development
profit allocation
efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Specjalistyczne barwniki do napojów firmy Chr. Hansen
Andrzej Turlej
nr katalogowy: 77516
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Branding - wartość marki
Adam Bogacz
nr katalogowy: 111767
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Decyzja o rewitalizacji sklepu firmowego
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 82614
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-4
Identyfikacja i oznakowanie elementów sterowniczych maszyn (cz. 2)
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 67076
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Oświetlenie pomieszczeń i stanowisk pracy a wypadki przy pracy
Monika Zagórska i Elżbieta Biniszewska
nr katalogowy: 66747
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Przyspieszanie transformacji cyfrowej
nr katalogowy: 131629
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Approach to evoking stereovision impressions from images
Julian BALCEREK
Adam KONIECZKA
Adam DĄBROWSKI
Mateusz STANKIEWICZ
Agnieszka KRZYKOWSKA
nr katalogowy: 68755
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-3
Jakość jako obszar wartości produktu luksusowego
Wioleta DRYL
Piotr JUCHNIEWICZ
nr katalogowy: 149870
10.15199/46.2024.3.3
jakość postrzegana
produkt luksusowy
wartość produktu luksusowego
perceived quality
luxury product
value of luxury product
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
Subiektywne postrzeganie pojedynczych zniekształceń w telewizji opartej o strumieniowanie adapta- cyjne
Paweł Andruloniw
Piotr Zwierzykowski
Karol Kowalik
nr katalogowy: 150593
10.15199/59.2024.4.54
jakość doświadczeń
ocena subiektywna
over-the-top
strumieniowanie adaptacyjne
adaptive streaming
over-the-top
subjective as- sessment
quality of experience
OPAKOWANIE 2012-11
Siła barwy
KAROL SUSKI
nr katalogowy: 72386
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Fakty i mity elektromobilności
Robert Nowakowski
nr katalogowy: 130290
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Przyspieszanie transformacji cyfrowej
nr katalogowy: 131629
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Alternatywne wypieki, czyli ciasta i ciastka dla każdego
nr katalogowy: 133289
AUTO MOTO SERWIS 2020-2
Rozmowa z Robertem Dzierżanowskim, kierownikiem ds. rozwoju koncepcji serwisowych firmy Robert Bosch
nr katalogowy: 135421
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-10
Entalpia ? wskaźnik jakości powietrza w pomieszczeniach o podwyższonej temperaturze i wilgotności
MICHAŁ PIASECKI
KRYSTYNA KOSTYRKO
nr katalogowy: 128621
10.15199/9.2020.10.3
jakość powietrza
entalpia
komfort cieplny
air quality
enthalpy
thermal comfort
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-10
Entalpia ? wskaźnik jakości powietrza w pomieszczeniach o podwyższonej temperaturze i wilgotności
MICHAŁ PIASECKI
KRYSTYNA KOSTYRKO
nr katalogowy: 128621
10.15199/9.2020.10.3
jakość powietrza
entalpia
komfort cieplny
air quality
enthalpy
thermal comfort
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-5
Jakość przewozów pasażerskich na przykładzie transportu kolejowego
Mariusz KUBAŃSKI
nr katalogowy: 113585
10.15199/48.2018.5.4
jakość
cechy jakościowe
transport kolejowy
quality
quality features
railway transport
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Możliwości zmniejszenia kosztów produkcji etanolu w gorzelniach rolniczych szansą na dostosowanie się do aktualnych wymagań rynkowych
nr katalogowy: 61795
ELEKTROINSTALATOR 2020-1
Pomiary parametrów oświetlenia
nr katalogowy: 124595
OPAKOWANIE 2023-12
Branża druku etykiet – stale rozwijający się rynek
nr katalogowy: 146665
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-10
Praca czy służba?
nr katalogowy: 151102
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
SZKŁO I CERAMIKA 2013-5
Z INSPIRACJI MATERIĄ
KRZYSZTOF ROZPONDEK
nr katalogowy: 79930
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Efektywne wykorzystanie usług wirtualnych dla firmy
Natalia Niebielska
nr katalogowy: 56911
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-25
Prywatność w internecie
Tadeusz Szafarz
nr katalogowy: 56576
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Guggenberger - myjka do wszystkiego
nr katalogowy: 121158
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Przywództwo (9) Stabilność emocjonalna menedżera, czyli o rozwijaniu inteligencji emocjonalnej (cz. 3) Specjaliści bez kompetencji społecznych nie mają przed sobą przyszłości
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 121652
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Przywództwo (9) Stabilność emocjonalna menedżera, czyli o rozwijaniu inteligencji emocjonalnej (cz. 3) Specjaliści bez kompetencji społecznych nie mają przed sobą przyszłości
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 121651
AUTO MOTO SERWIS 2020-2
Rozmowa z Robertem Dzierżanowskim, kierownikiem ds. rozwoju koncepcji serwisowych firmy Robert Bosch
nr katalogowy: 135421
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-8
Oświetlenie ewakuacyjne w warunkach zadymienia
Piotr Antosiewicz
nr katalogowy: 115454
10.15199/33.2018.08.24
natężenie oświetlenia
oświetlenie ewakuacyjne
pożary testowe TF
zadymienie
warunki ewakuacji
illuminance
evacuation lighting
test fires TF
smoke
evacuation conditions.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Społeczna odpowiedzialność biznesu
Michał Kociszewski
Joanna Szwacka-Mokrzycka
nr katalogowy: 57021
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-1
Migracja interesariuszy a wartość przedsiębiorstwa
Adam Jabłoński
nr katalogowy: 56965
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Jak uczynić fi rmę doskonalszą od wewnątrz Odc. 18. Przeciwdziałanie zjawiskom niechcianym – Dyskryminacja (cz. 2)
nr katalogowy: 125306
AURA 2012-8
Oranżerie naukowe, czyli wdrażanie debaty oksfordzkiej w Polsce
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 69880
OPAKOWANIE 2013-11
Problemy barwy i koloru w poligraficznej reprodukcji opakowania
HIERONIM KUBERA
MAREK RĘKAS
nr katalogowy: 80610
GOSPODARKA WODNA 2010-7
Przegląd Wydawnictw - Wojciech Biernacki, Anita Bokwa, Jarosław Działek, Tomasz Padło: Społeczności lokalne wobec zagrożeń przyrodniczych i klęsk żywiołowych
nr katalogowy: 52907
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-9
E-learning i multimedia w certyfikowanych szkoleniach ECDL
ANDRZEJ ABRAMOWICZ
nr katalogowy: 54294
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-12
Po co behapowcowi psychologia pracy?
Paweł Miąsek
nr katalogowy: 95565
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Fakty i mity elektromobilności
Robert Nowakowski
nr katalogowy: 130290
ELEKTROINSTALATOR 2021-11
UBEZPIECZENIE PRZECIWPRZEPIĘCIOWE – TEORIA I PRAKTYKA ŻYCIA CODZIENNEGO
Jarosław Wiater
nr katalogowy: 134732
ELEKTROINSTALATOR 2023-3
NA CZYM POLEGA INTEGRACJA SEKTORÓW?
nr katalogowy: 142494
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Pozytywny klimat bezpieczeństwa pracy a kultura bezpieczeństwa
Aleksandra Wilk
nr katalogowy: 149915
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-10
Cognitive perception of complex scenes in the process of eye tracking studies
ZBIGNIEW GOMÓŁKA
BOGUSŁAW TWARÓG
EWA żESŁAWSKA
PIOTR GOMÓŁKA
nr katalogowy: 116689
10.15199/13.2018.10.1
eye tracking
cognitive science
neuropsychology
eyetracker
badania eyetrackingowe
analiza scen złożonych
postrzeganie scen
AURA 2017-7-8
Wpływ dźwięku w środowisku na atrakcyjność krajobrazu terenów rekreacyjnych
Magdalena MITERSKA
nr katalogowy: 108375
10.15199/2.2017.7-8.1
dźwiękowy
hałas
środowisko
sound landscape
noise
environment
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Potwierdzenie autentyczności i zafałszowania na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 81261
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-5
Analiza zjawiska transportu neutronów przez przegrody betonowe i możliwości jego wykorzystania w badaniach materiałowych
Tomasz Piotrowski
Janusz Skubalski
nr katalogowy: 84056
AURA 2012-8
Kształtowanie świadomego stosunku człowieka do środowiska (11)
Jadwiga MICHALCZYK
nr katalogowy: 69882
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Żywność mrożona a zachowania nabywcze konsumentów
Hanna Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 62557
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-8
Pracownicy wiedzy a strategia CSR
Marek Bachorski- Rudnicki
Janusz Kroik
nr katalogowy: 61290
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Bezpieczeństwo żywnościowe na świecie współczesne problemy
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 75458
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-8
Postrzeganie mieszanki powlekającej papier jako nanokompozytu uchyla drzwi do nowej technologii materiałowej
Patrick A.C. Gane
nr katalogowy: 53874
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-3
Komercjalizacja wyników badań w aspekcie zarządzania wiedzą
Andrzej S. Polak
nr katalogowy: 89965
10.15199/46.2015.3.2
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Wprowadzenie do cyklu publikacji
Małgorzata Lotko
nr katalogowy: 142264
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Marka własna i jej znaczenie w komunikacji sieci FMCG
Magdalena Nowak
nr katalogowy: 83239
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-4
Targi Cersaie 2012 w ocenie przedstawicieli polskich i zagranicznych producentów płytek ceramicznych
nr katalogowy: 72733
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-1
Praktyczne zalety technologii anammox w układzie z dwoma reaktorami
Łukasz Jaroszyński
nr katalogowy: 103688
10.15199/17.2017.1.6
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-6
Zarządzanie jakością w zarządzaniu organizacją. Metametoda czy narzędzie?
Janusz ZĄBEK
nr katalogowy: 99399
10.15199/47.2016.6.1
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2015-10
Na Dobry Początek
Dariusz Pręgowski
nr katalogowy: 94128
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Alternatywne wypieki, czyli ciasta i ciastka dla każdego
nr katalogowy: 133289
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-6
Analiza kosztów jakości
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 45170
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Wpływ zmiennego pola elektromagnetycznego na biofilm utworzony przez Candida albicans
Marek OSTAFIN
Paulina LASATOWICZ
Anna MIERNIK
Piotr NAWARA
Paweł KIEŁBASA Tomasz DRÓŻDŻ Urszula MALAGA-TOBOŁA
nr katalogowy: 117324
10.15199/48.2018.12.27
biofilm
drożdże
Candida albicans
pole elektromagnetyczne
solenoid
biofilm
yeast
Candida albicans
electroimagnetic field
solenoid
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2014-1
Zastosowanie metodologii geodezji naturalnej w predykcji trzęsień ziemi (na przykładzie trzęsienia Virginia 23.08.2011)
ZDZISŁAW ADAMCZEWSKI
nr katalogowy: 81997
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Fast 2D to 3D image conversion based on reduced number of controlling parameters
Julian BALCEREK
Adam DĄBROWSKI
Adam KONIECZKA
nr katalogowy: 88146
10.12915/pe.2014.12.03
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Wearable Electronic Tactile Display for the Foot
Ramiro VELAZQUEZ
Omar BAZAN
Jorge VARONA
nr katalogowy: 76327
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-6
Jak przetrwać i się rozwijać? - wyzwania dla branży celulozowo-papierniczej
Michał Jarczyński
nr katalogowy: 52797
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-11
Aktualności
nr katalogowy: 123288
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-1
Prowadź biznes pod szyldem rozpoznawalnej marki
Monika Hołub
Adrian Hołub
nr katalogowy: 141438
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-9
Lekkie, choć nie pod każdym względem optymistyczne spojrzenie na spraw kilka – do czego to wszystko zmierza?
Dariusz PRĘGOWSKI
nr katalogowy: 144943
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-9
Jakość i nowoczesność wyrobów - prace nad dostosowaniem systemu jakości przedsiębiorstwa do wymagań norm międzynarodowych
GRAŻYNA CIEMNIAK
nr katalogowy: 42651
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-3
Przegląd dotychczasowych zastosowań modeli rachunku kosztów jakości
Wojciech SADKOWSKI
nr katalogowy: 119281
10.15199/46.2019.3.3
model
koszty jakości
rachunek kosztów jakości
zastosowanie
model
quality costs
quality costs calculation
application
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-23
O jakości mówią
nr katalogowy: 48470
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-9
Propozycja uniwersalnej jednostki jakości
Romuald Kolman
nr katalogowy: 62214
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-3
Od ekonomiki do ekonomiki jakości przedsiębiorstw
Maciej SZAFRAŃSKI
nr katalogowy: 24947
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Korzystne zmiany przepisów dla beneficjentów poddziałania "Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości"
nr katalogowy: 108638
AURA 2017-7-8
Korzystne zmiany przepisów dla beneficjentów poddziałania "Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości"
nr katalogowy: 108385
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-2
Kultura jakości i czynniki ją kształtujące w szkołach wyższych
Piotr GRUDOWSKI
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 125010
10.15199/46.2020.2.1
szkolnictwo wyższe
kultura organizacyjna
kultura jakości
higher education
organizational culture
quality culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-4
Ocena metod pomiaru jakości usług
Wiesław URBAN
nr katalogowy: 34747
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-1
Posiedzenie Komitetów Jakości i Normalizacji oraz Polskiej Nagrody jakości
nr katalogowy: 11423
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-1
Posiedzenie Komitetów Jakości i Normalizacji oraz Polskiej Nagrody jakości
nr katalogowy: 11423
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-7-8
VARIA
Magdalena Niewczas
nr katalogowy: 77771
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-2
55 lat w służbie jakości (BZJ - CBJW - PCBC - PCBC SA)
Wojciech Henrykowski
nr katalogowy: 74542
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-2
Zagadnienie kwalitologii, inżynierii jakości oraz systemów zapewniania jakości na przykładzie przędzalnictwa
S. Lewandowski
nr katalogowy: 19953
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-1
System zapewnienia jakości w przemyśle chemicznym
ZBIGNIEW DOBKOWSKI
ANNA ŁUKSZO-BIEŃKOWSKA
WANDA VOGTMAN
nr katalogowy: 43068
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-18
Troska o budownictwo
Michał Przymanowski
nr katalogowy: 79112
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Niektóre z możliwości poprawy i modyfikacji jakości mąki w młynie
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 32425
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-11
Polski Dzień Jakości
nr katalogowy: 80389
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-12
Zmiany w funkcjonowaniu działów kontroli jakości w przedsiębiorstwach hutniczych
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 95493
10.15199/46.2015.12.5
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-1
25 lat jakości w Polsce w obszarze certyfikacji wyrobów
nr katalogowy: 103335
OPAKOWANIE 2017-12
Joulupukki 2017 pod znakiem jakości
nr katalogowy: 111354
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-11
Komunikat sekretariatu konkursu Polskiej Nagrody Jakości
nr katalogowy: 63630
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-10
Trendy w inżynierii jakości
Stanisław Tkaczyk
nr katalogowy: 21936
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-7
Wyposażenie elektryczne statków a dyrektywy unijne
Edward Szmit
nr katalogowy: 37159
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-11
Wykorzystanie oceny wskaźnikowej do analizy jakości produkcji węgla surowego
Radosław Wolniak
nr katalogowy: 88615
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-1
Marketingowa istota jakości usług
Andrzej Kłosowski
nr katalogowy: 73777
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-10
Udział w regionalnym konkursie jakościowym a sukcesy rynkowe uczestników
Monika LEMANTOMASZEWSKA
Karolina LATOWSKA
Zbigniew KŁOS
nr katalogowy: 71531
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-1
Korzyści i koszty wdrażania systemów zapewnienia jakości
Agnieszka Tabor - Smardzewska
nr katalogowy: 56970
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-1
Modele strukturalne kosztów jakości
Zofia ZYMONIK
nr katalogowy: 32711
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-11
Polski Dzień Jakości
nr katalogowy: 88621
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Nowelizacja ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 41826
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
List otwarty do Instytutu Jakości Żywności
nr katalogowy: 22110
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-6
III Edycja Dolnośląskiej Nagrody Jakości
Marian Rzeszutek
nr katalogowy: 11505
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-11
SPOSOBY REDUKCJI HAŁASU BEZPILOTOWYCH STATKÓW POWIETRZNYCH
Sebastian Tatko
Eryk Chruściel
Stanisław Konatowski
nr katalogowy: 129212
10.15199/13.2020.11.3
BSP
redukcja hałasu
UAV
noise reduction
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Niezbędne wyposażenie sklepów mięsnych
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 130131
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-7-8
Marka osobista behapowca – czym jest i jakie daje korzyści?
Aleksandra Romel-Domarecka
nr katalogowy: 144209
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-11
Inżynieria Jakości '05
nr katalogowy: 11591
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-3
Technologia kontroli jakości
Bohdan Czyżewski
nr katalogowy: 75121
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Ciągły pomiar jakości mąki
nr katalogowy: 6263
OPAKOWANIE 2004-2
Polska norma (o) jakości druku
nr katalogowy: 3140
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-12
System kontroli jakości filtrów przeciwzakłóceniowych - wymagania i rozwiązania
JERZY ZAJĄC
WIESŁAW MAŁKIŃSKI
nr katalogowy: 40367
OPAKOWANIE 2008-6
Kryteria oceny jakości worków z tworzyw sztucznych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 35874
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-12
Zarządzanie i inżynieria jakości
nr katalogowy: 146396
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-11
Ocena jakości tulejki metalowej z wykorzystaniem wybranych narzędzi jakości
Edyta KARDAS
nr katalogowy: 88034
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-2
Nauczanie w szkole wyższej i jego jakość
Seweryn CICHOŃ
nr katalogowy: 56785
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-2
Klasyfikacja kosztów jakości
Ewa MALINOWSKA
nr katalogowy: 125011
10.15199/46.2020.2.2
jakość
koszty jakości
model kosztów jakości
quality
quality costs
quality cost models
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-3
Koszty jakości i ich liczenie w przedsiębiorstwie
Józef Gryć
nr katalogowy: 3487
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Ciągły pomiar jakości mąki w młynie
nr katalogowy: 14118
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-3
Analiza kosztów kontroli odbiorczej w przypadku błędów kwalifikacji betonu
Grzegorz Bajorek
Marta Kiernia-Hnat
Izabela Skrzypczak
nr katalogowy: 75600
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-1
Dzień Jakości na Uniwersytecie Łódzkim. Wręczenie dyplomu Menedżera Jakości
Maciej Urbaniak
nr katalogowy: 18256
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-3
PaperlQ Plus - Sternik jakości papieru
Von Friedrich Rupprecht
nr katalogowy: 4565
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-11
Honorowa Polska Nagroda Jakości dla Problemów Jakości
Stanisław TKACZYK
nr katalogowy: 3628
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-8
Dylematy pomiaru kosztów jakości
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 46175
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-7
System SKF 11 do kontroli jakości filtrów przeciwzakłóceniowych
Marcin Karliński
Włodzimierz Mocny
Janusz Wójcik
Jerzy Zając 
nr katalogowy: 85767
10.15199/ELE-2014-051
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Czy warto tworzyć system wysokiej jakości produktów sokowniczych?
Julian Pawlak
nr katalogowy: 98014
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Chemometria w kontroli jakości produktów spożywczych Cz. II. Napoje i żywność pochodzenia roślinnego
Magdalena Efenberger-Szmechtyk
Agnieszka Nowak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 98611
10.15199/65.2016.5.5
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-10
Mystery Shopping - metoda oceny i doskonalenia jakości usług
Joanna Dziadkowiec
nr katalogowy: 3599
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-8
Koszty jakości oraz ich rachunek
Anita Fajczak-Kowalska
nr katalogowy: 3571
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-1
Odkrywanie smaku (życia )
Zbigniew Kłos
nr katalogowy: 56971
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH