Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-12
Ocena jakości mięsa jagnięcego
Bogdan Klepacki
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 9662
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-5
Szczególna ochrona pracy kobiet
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 8025
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-8
Rozpoznawanie płci z obrazu twarzy
Michał NASTERNAK
Marcin KOŁODZIEJ
Andrzej MAJKOWSKI
Remigiusz J. RAK
nr katalogowy: 85968
10.12915/pe.2014.08.050
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Nowoczesne techniki oceny tusz wieprzowych
Dariusz Lisiak
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 133509
klasyfikacja tusz wieprzowych
SEUROP
ESTIMEAT
pork carcass classification
SEUROP
ESTIMEAT
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-3
Depresja Konkurs na plakat bezpieczeństwa pracy
nr katalogowy: 119145
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-10-11
Modna Politechnika
nr katalogowy: 51741
AUTO MOTO SERWIS 2020-5
Praktyka warsztatowa – naprawy blacharsko-lakiernicze
nr katalogowy: 135540
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-9
Płeć politechniczna
Irena Fober
nr katalogowy: 90939
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-3
Znaczenie wieku oraz płci w procesie oceny jakości usług realizowanych na pokładach samolotów
Beata GIERCZAK-KORZENIOWSKA
nr katalogowy: 119282
10.15199/46.2019.3.4
płeć
wiek
jakość usług
samolot
transport lotniczy
usługi turystyczne
sex
age
quality of services
aircraft
air transport
tourist services
AUTO MOTO SERWIS 2020-5
Praktyka warsztatowa – naprawy blacharsko-lakiernicze
nr katalogowy: 135540
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-5
Do molestowania jeden krok...
Marta Tyrka
nr katalogowy: 84110
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-2-3
Polki śladami Marii Skłodowskiej-Curie
nr katalogowy: 57368
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-8
Kolejna zmiana przepisów Kodeksu pracy
Piotr Wąż
nr katalogowy: 121659
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Kruchość mięsa - metody poprawy
nr katalogowy: 44255
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Przemiany poubojowe a mięso wysokiej jakości
nr katalogowy: 42881
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Kruchość mięsa wołowego i metody jej poprawy
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 42538
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-25
Komunikacja z bonusem
Małgorzata Dygas
nr katalogowy: 48530
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Słodkie rewolucje na krańcu Europy
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 83261
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-8
Hafciarstwo: od tamborka do komputera
Marek Bielski
nr katalogowy: 132917
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-1
Poziom świadomości wśród studentów dotyczący zagadnień radiokomunikacji zwłaszcza amatorskiej
MICHAŁ GRYMOWICZ
nr katalogowy: 142102
10.15199/59.2023.1.2
ocena radiokomunikacji
radio amatorskie
wiedza o radiu wśród studentów
radio a społeczeństwo
assessment of radiocommunication
amateur radio
knowledge of radio among students
Radio and society
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zachowania konsumenckie kobiet i mężczyzn
Paweł Jurowczyk
nr katalogowy: 111720
10.15199/65.2018.1.3
zachowania konsumentów
płeć
produkty spożywcze
consumer behavior
gender
food products
AURA 2015-12
Krótka (pre)historia kilku pojęć biologicznych
Mirosław Twardowski
nr katalogowy: 95335
GAZETA CUKROWNICZA 2010-3
Priorytety i parytety
Edmund W. Waleriańczyk
nr katalogowy: 51887
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Wykorzystanie badań konsumenckich w projektowaniu nowych wyrobów (cz. II)
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 82610
AURA 2014-3
Włosy - ozdoba i niepokoje
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 82666
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Czynniki warunkujące wrażliwość sensoryczną
Urszula Dąbrowska
nr katalogowy: 70277
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Metodologia tworzenia modeli klasyfikacji
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 133693
OPAKOWANIE 2023-7
Nowe horyzonty z drukiem danych zmiennych i potencjałem Web2Pack
nr katalogowy: 144297
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Oczekiwania pracodawców
Małgorzata Lotko
nr katalogowy: 149922
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-5
Tendencje w komunikacji cyfrowej barwy na tekturze falistej i papierze
PIOTR KRZESZEWSKI
nr katalogowy: 113991
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Słucham i rozumiem - otwarty dialog Część 4- Synergia płynąca z różnorodności
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 87304
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Źródła zanieczyszczeń mikrobiologicznych w produkcji mięsa i przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 65235
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-14
Pod flagą słońca
Irena Fober
nr katalogowy: 53132
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Dyskryminacja i mobbing - nowe rozwiązania korzystne dla pracownika
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 122151
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Jak uczynić fi rmę doskonalszą od wewnątrz Odc. 18. Przeciwdziałanie zjawiskom niechcianym – Dyskryminacja (cz. 2)
nr katalogowy: 125306
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-5
Dziewiarstwo trzech pokoleń
Zdzisław Marzec
nr katalogowy: 91518
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-8
Hafciarstwo: od tamborka do komputera
Marek Bielski
nr katalogowy: 132917
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Metody chłodzenia i dojrzewania poubojowego a kruchość wołowiny kulinarnej
Wioletta Krzynowek
Marek Cierach
nr katalogowy: 73014
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Wpływ postępowania przedubojowego z bydłem rzeźnym na jakość mięsa
Julia Marchel
Marek Cierach
nr katalogowy: 69406
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Walory odżywcze mięsa drobiowego
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 66662
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-9
Systemy informatyczne wspomagające analizy ergonomiczne
Rafał Michalski
Katarzyna Jach
Marcin Kuliński
Jerzy Grobelny
nr katalogowy: 54353
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-6
E jak Ergonomiczna Lista Kontrolna MOP Zaplecze socjalne
Zbigniew Jóźwiak
nr katalogowy: 91713
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Biznesowy savoir-vivre
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 136051
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Biznesowy savoir-vivre
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 138739
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
Obrót mięsem zwierząt łownych - Punkty Skupu Dziczyzny
Katarzyna Pietrzkiewicz
Elżbieta Bombik
nr katalogowy: 109657
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ czynników środowiskowych, dietetycznych oraz indywidualnych na zawartość wapnia i magnezu we włosach ludzkich
Agnieszka Zielińska
Katarzyna Chojnacka
Izabela Michalak
nr katalogowy: 59933
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Referencyjne Wartości Spożycia Odżywcze referencje
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 104412
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-10
Charakterystyki behawioralne w biometrii
Dorota Kamińska
Tomasz Sapiński
Adam Pelikant
nr katalogowy: 94547
10.15199/13.2015.10.9
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-4
Zastosowanie stereowizji we wspomaganiu operatorów monitoringu wizyjnego
Julian Balcerek
Adam Dąbrowski
Adam Konieczka
nr katalogowy: 83711
10.15199/ELE-2014-001
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-10
Odzież barierowa chroniąca przed substancjami chemicznymi i metoda badania jej skuteczności
Sylwia Krzemińska
nr katalogowy: 63506
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Konopie - najbardziej uniwersalna roślina na świecie. Cz. 1
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 120737
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Gęsina siła i mądrość tradycji. Cz. 2
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 96221
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-1
Przyczyny braku zainteresowania uczelnią jako pracodawcą wśród młodych potencjalnych pracowników w kontekście postrzeganej jakości życia zawodowego
Agnieszka Izabela BARUK
nr katalogowy: 118173
10.15199/46.2019.1.3
uczelnia
pracodawca
potencjalny pracownik
jakość życia zawodowego
university
employer
potential employee
quality of professional life
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Czynniki wpływające na barwę mięsa wieprzowego
Tadeusz Karamucki
nr katalogowy: 114578
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-11
Cielęcina - wartość odżywcza i zastosowanie
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 87951
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Czas i wytrwałość niezbędne Problem z otyłością
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 103525
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-10
Płeć jako determinanta podejmowania decyzji menedżerskich w sytuacjach kryzysowych w świetle wyników badań
Piotr GRUDOWSKI
Igor GIELNIAK
nr katalogowy: 101339
10.15199/47.2016.10.4
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-12
Dziaders
Andrzej ŻYLIS
nr katalogowy: 151700
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-12
HEXELINE gwarancją satysfakcji klientki
Grzegorz Bednarski
nr katalogowy: 129758
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Narażenie na substancje chemiczne jako czynnik etiologiczny chorób zawodowych skóry i związana z tym edukacja zdrowotna
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Justyna Kosecka
Bożena Wójtowicz
Magdalena Działak
Magdalena Osuch
Barbara Gworek
Bartłomiej Chmielowiec
Małgorzata Czarny-Działak
nr katalogowy: 127580
10.15199/62.2020.8.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Narażenie na substancje chemiczne jako czynnik etiologiczny chorób zawodowych skóry i związana z tym edukacja zdrowotna
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Justyna Kosecka
Bożena Wójtowicz
Magdalena Działak
Magdalena Osuch
Barbara Gworek
Bartłomiej Chmielowiec
Małgorzata Czarny-Działak
nr katalogowy: 127580
10.15199/62.2020.8.28
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Comfort food – żywność na pocieszenie
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 142327
żywienie
żywność na pocieszenie
nutrition
comfort food.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
GOSPODARKA WODNA 2018-4
Ubóstwo wodne w perspektywie genderowej
GRZEGORZ LIBOR
nr katalogowy: 113240
ubóstwo wodne
płeć kulturowa
województwo śląskie
water poverty
gender
Silesian Voivodship
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
WPŁYW DODATKÓW PASZOWYCH O DZIAŁANIU IMMUNOMODULUJĄCYM, PRE- I PROBIOTYKÓW ORAZ ZIÓŁ na status zdrowotny i jakość uzyskiwanego mięsa drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 135925
dodatki paszowe
żywienie drobiu
status zdrowotny
jakość mięsa
feed additives
poultry nutrition
health status
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-10
Wi-Fi offloading on mobile data communication in the office, the measurement study
RULIYANTA
Mohd Riduan AHMAD
Azmi Awang Md ISA
nr katalogowy: 145797
10.15199/48.2023.10.32
Wi-Fi
Mobile Offloading
Wireless
Internet
Wi-Fi
mobilne odciążanie
sieć bezprzewodowa
Internet
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-10
Zarządzanie różnorodnością - stan i perspektywy rozwoju
Elżbieta SKRZYPEK
nr katalogowy: 116589
10.15199/48.2018.10.1
różnicowanie
zarządzanie różnicowaniem
obszary różnicowania
badania zarządzania różnicowaniem
diversity
diversity management
areas of diversity
research on diversity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-1
Suspected Adverse Drug Reaction Detection using Association Rules Mining and Fuzzy sets
Ayman M Mansour
Fayez Khazalah
Mohammad A Obeidat
nr katalogowy: 135336
10.15199/48.2022.01.05
Aassociation rules
Fuzzy sets
Adverse drug reactions
Medical cues
niepożadane reakcje na leki
reguły asocjacji
zbiory rozmyte.
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-12
Diagnoza warunków środowiska wewnętrznego w polskich szpitalach
PIOTR UŚCINOWICZ
ANNA BOGDAN
nr katalogowy: 111147
10.15199/9.2017.12.5
środowisko cieplne
odczucia cieplne
pacjent
szpital
sala chorych
thermal environment
thermal sensation
patient
hospital
patients’
room
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-12
Diagnoza warunków środowiska wewnętrznego w polskich szpitalach
PIOTR UŚCINOWICZ
ANNA BOGDAN
nr katalogowy: 111147
10.15199/9.2017.12.5
środowisko cieplne
odczucia cieplne
pacjent
szpital
sala chorych
thermal environment
thermal sensation
patient
hospital
patients’
room
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Differentially Private federated learning to Protect Identity in Stress Recognition
Bouchiba GUELTA
Samir BENBAKRETI
Kadda BOUMEDIENE
nr katalogowy: 148968
10.15199/48.2024.06.07
Stress recognition
Federated learning
Differential privacy
Deep learning
Rozpoznawanie stresu
Uczenie stowarzyszone
Prywatność różnicowa
Uczenie głębokie
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH