Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Owoce morza – źródło substancji odżywczych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 130991
10.15199/65.2021.3.6
owoce morza
wartości odżywcze
metylortęć
bezpieczeństwo konsumenta
seafood
methylmercury
nutritional values
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Owoce morza – źródło substancji odżywczych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 130991
10.15199/65.2021.3.6
owoce morza
wartości odżywcze
metylortęć
bezpieczeństwo konsumenta
seafood
methylmercury
nutritional values
consumer safety
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Konkurs Śledź Norweski 2011
nr katalogowy: 65478
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
Smaki świata
nr katalogowy: 18672
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Smakosze glonów
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 12096
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
SaneChem - lider w produkcji wyrobów chemicznych
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 85736
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Trwałe, zdrowe i wygodne
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78105
CHŁODNICTWO 2013-11
Owoce morza - chłodzone do perfekcji
nr katalogowy: 80663
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Ryby, owoce morza i wino
nr katalogowy: 133986
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
SZKOŁY
nr katalogowy: 54044
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Wpływ parametrów mrożenia na charakterystykę żywności
Adrien Agoulon
nr katalogowy: 80270
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-2-3
Ryba z niebieskim certyfikatem
Elżbieta Tomaszewska
nr katalogowy: 118203
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-19
Wino do ryb i owoców morza
winny maniak
nr katalogowy: 86542
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Krewetki festiwalowe
nr katalogowy: 54047
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Jazz w restauracjach
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 49035
CHŁODNICTWO 2012-3
Nowy tunel kriogeniczny Freshline QS firmy Air Products zapewnia przetwórcom żywności szybkie i łatwe mrożenie produktów spożywczych
nr katalogowy: 66791
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-8
Ryby, owoce morza i wino
nr katalogowy: 132924
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Pod słońcem Italii
nr katalogowy: 85480
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Ryby, owoce morza i wino
nr katalogowy: 133986
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Pod słońcem Italii
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 85479
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-1-2
Cytrusy - skarby zimy
nr katalogowy: 124873
GOSPODARKA WODNA 2018-9
INFORMACJE - NOWOŚCI
nr katalogowy: 116241
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Składniki zwiększające libido w napojach funkcjonalnych
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 70410
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Otwarcie nowej hali Selgros Cash&Carry
nr katalogowy: 110320
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Czynniki odporności w pożywieniu
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 129966
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-8
Ryby, owoce morza i wino
nr katalogowy: 132924
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Testy DNA - pewność, że ryby i owoce morza pochodzą z wiarygodnych źródeł. Dobra identyfikacja
nr katalogowy: 98393
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Ryby pod kontrolą
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 86991
AURA 2010-7
Jedz ryby nie tylko od święta
Władysław MIGDAŁ
Joanna TKACZEWSKA
Piotr KULAWIK
Łukasz MIGDAŁ
Arkadiusz OSIECKI
Karolina LATOS
Maciej PRZYBYŁKO
nr katalogowy: 53944
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Tortilla najpopularniejszym produktem spożywanym w Meksyku
nr katalogowy: 150892
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Transgourmet solidnym partnerem w dostawach dla gastronomii od 5 lat
nr katalogowy: 129528
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Sushi funkcjonalne danie gotowe
Ewa Dybkowska
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Justyna Serwatka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 81365
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Rokitnik zwyczajny (Hippophae rhamnoides L.) – cenne źródło dodatków do żywności
Kamila Mateuszuk
Wioletta Biel
nr katalogowy: 126521
10.15199/65.2020.5.6
Hippophae rhamnoides L.
liście
olej
owoce
skład chemiczny
Hippophae rhamnoides L.
leaves
oil
fruit
chemical composition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Wartości odżywcze mięsa karpia
Joanna Tkaczewska
nr katalogowy: 129757
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Owoce pigwy pospolitej - potencjalny surowiec dla przetwórstwa
Aneta Wojdyło
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 54450
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Barwy, smaki i zapachy Krety
Wilhelm Karud
nr katalogowy: 84685
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Ryby mają głos
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 66302
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Dziwactwa w modzie
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 102744
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-11
"Cycling Recycling" - czyli jak rowerem ratowałem Bałtyk
nr katalogowy: 55394
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
Wpływ rosyjskiego embarga na polski handel rolno-spożywczy
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 92513
10.15199/65.2015.7.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
GOSPODARKA WODNA 2011-7
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 60873
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Minikiwi - nowy, cenny surowiec dla przemysłu spożywczego
Michał Bialik
Ewa Gondek
Artur Wiktor
Piotr Latocha
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 113397
10.15199/65.2018.4.6
Actinidia arguta
właściwości prozdrowotne
wykorzystanie przemysłowe
Kiwiberry
Actinidia arguta
health properties
industrial applications
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Sezon na Skrei'a
nr katalogowy: 83248
GOSPODARKA WODNA 2016-9
Dni Morza 2016
Michał Zaorski
nr katalogowy: 100925
GOSPODARKA WODNA 2008-9
Europejskie systemy zarządzania zasobami wodnymi - Bułgaria
ANNA MITRASZEWSKA
nr katalogowy: 38007
GOSPODARKA WODNA 2008-5
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 35132
AURA 2007-1
Potencjalne zagrożenie - Broń chemiczna zatopiona w Bałtyku po II wojnie światowej
LEONARD NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 23240
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Lauretta. Owoce górą
nr katalogowy: 137388
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Dlaczego zapominamy o owocach?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 105338
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-6
Malaga - słodycz słońca Andaluzji
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 91510
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-12
Linia podstawowa morza terytorialnego w ewidencji gruntów i budynków
nr katalogowy: 123795
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Spożycie ryb i owoców morza w Polsce
nr katalogowy: 128172
GOSPODARKA WODNA 2019-10
INFORMACJE NOWOŚCI
nr katalogowy: 122885
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Owoce do zadań specjalnych
Maria Pawlik
nr katalogowy: 137381
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-3
Energia z morza
nr katalogowy: 17289
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Owoce jagodowe - doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory Cz. I. Owoce czerwone
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 81121
GOSPODARKA WODNA 2018-6
INFORMACJE - NOWOŚCI
nr katalogowy: 114224
GOSPODARKA WODNA 2020-5
Wsparcie na rozwój projektów zalążkowych w regionie Morza Bałtyckiego
MAGDALENA DAWIDOWICZ
nr katalogowy: 126357
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Prosto z Norwegii
Redakcja
nr katalogowy: 90563
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Owoce jagodowe - doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory Cz. II. Owoce czarne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 86179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Lauretta. Owoce górą
nr katalogowy: 137388
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-12
Gospodarka odpadami farmaceutycznymi w basenie Morza Bałtyckiego wymaga działań naprawczych
Marlena Szumska
Aleksandra Bogusz
nr katalogowy: 129699
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-9
Przetwórstwo ryb
R. Kozela
nr katalogowy: 15521
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-5
Techniczne aspekty wyznaczania linii podstawowej morza terytorialnego w Polsce
Izabela Bonk
nr katalogowy: 137552
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Krewetki z karpiem w ryżu
nr katalogowy: 58735
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Różne oblicza Sauvignon Blanc
winny maniak
nr katalogowy: 92463
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-2
Technologie plazmowe w służbie ochrony środowiska
Ryszard Kacperski
nr katalogowy: 65570
GOSPODARKA WODNA 2019-9
Status Flagship w Strategii UE dla regionu Morza Bałtyckiego, czyli jak zwiększyć zasięg projektu i zapewnić szeroką dystrybucję jego rezultatów
MAGDALENA DAWIDOWICZ
nr katalogowy: 122209
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Czas na polskie superowoce!
nr katalogowy: 132108
GOSPODARKA WODNA 2018-8
INFORMACJE NOWOŚCI
nr katalogowy: 115363
GOSPODARKA WODNA 2015-8
INFORMACJE NOWOŚCI INFORMACJE
nr katalogowy: 92837
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Prym wiedzie jabłko, tuż za nim pomidor i marchewka
nr katalogowy: 127662
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Jedz owoce i warzywa – nadwaga a brak ruchu
nr katalogowy: 143827
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Rynek ryb i owoców morza w UE - konsumpcja i wydatki
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 116666
10.15199/65.2018.10.2
rynek ryb i owoców morza
konsumpcja
seafood market
consumption
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Wino i czekolada
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 64135
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Nowy program "Owoce w szkole" – co przeszkadza w realizacji?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 48282
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Nowy program "Owoce w szkole" - co przeszkadza w realizacji?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 48281
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-5
Jak geodezja trzyma poziom?
Mariusz Meus
nr katalogowy: 137559
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Prym wiedzie jabłko, tuż za nim pomidor i marchewka
nr katalogowy: 127662
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Owoce do zadań specjalnych
Maria Pawlik
nr katalogowy: 137381
GOSPODARKA WODNA 2008-9
Informacje - Nowości - Informacje
nr katalogowy: 38016
GOSPODARKA WODNA 2008-7
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 36379
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-4
Prąd z Morza Martwego?
nr katalogowy: 97792
GOSPODARKA WODNA 2015-4
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 90629
AURA 2007-10
Ratowanie Morza Bałtyckiego
nr katalogowy: 30444
GOSPODARKA WODNA 2007-10
Informacje
nr katalogowy: 30183
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Jakość komponentów owocowych
R. Zadernowski
nr katalogowy: 7079
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Owocowy zawrót głowy
nr katalogowy: 108489
owoce
zioła
desery zimne
desery mrożone
desery gorące
fruits
herbs
cold desserts
frozen desserts
hot desserts
GOSPODARKA WODNA 2010-8
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 53505
GOSPODARKA WODNA 2015-5
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 91229
GOSPODARKA WODNA 2010-9
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
Anita Radziszewska
Katarzyna Tyczko
nr katalogowy: 54562
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-5
Jak geodezja trzyma poziom?
Mariusz Meus
nr katalogowy: 137559
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Bez ryzyka
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 83912
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-1
Dieta z bakaliami
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 3966
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Czas na polskie superowoce!
nr katalogowy: 132108
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Owoc niezakazany
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 78110
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Owoce w cukiernictwie. Rodzaje i słodkie inspiracje
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 144838
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-10
Technologia produkcji jabłek mało przetworzonych pakowanych w atmosferze modyfikowanej
R. Biegańska-Marecik
J. Czapski
nr katalogowy: 14679
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Wypieki z owocami i warzywami
nr katalogowy: 105343
GOSPODARKA WODNA 2011-2
Międzynarodowe Sympozjum Wodne - Giardini-Naxos, Włochy, 24-26 października 2010 r.
Tomasz Gromiec
nr katalogowy: 57474
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Spożycie ryb i owoców morza w Polsce
nr katalogowy: 128172
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Produkcja wyrobów mięsnych z owocami
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 124495
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Coś zimnego na deser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143645
AURA 2011-7
Ratowanie Morza Bałtyckiego
nr katalogowy: 61079
GOSPODARKA WODNA 2011-9
INFORMACJE NOWOŚCI INFORMACJE
Anita Radziszewska
Katarzyna Tyczko
nr katalogowy: 61992
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Smak lata w owocach sezonowych
nr katalogowy: 108495
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2008-8
Morze Martwe (z cyklu: "Przestrzeń geograficzna wydarzeń biblijnych")
nr katalogowy: 37070
GOSPODARKA WODNA 2017-11
INFORMACJE - NOWOŚCI
nr katalogowy: 110515
GOSPODARKA WODNA 2015-7
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 92433
AURA 2014-6
Bałtyk jako dobro publiczne
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 84618
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
AURA 2010-9
Działania na rzecz ochrony środowiska morskiego Morza Bałtyckiego
nr katalogowy: 53985
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Rośnie zainteresowanie wysoką jakością
nr katalogowy: 105342
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Zdrowie z sadu
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 29139
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
Propozycje Komisji Europejskiej
nr katalogowy: 38053
OPAKOWANIE 2012-6
Owoce dla szkół pakowane w folię kompostowalną
nr katalogowy: 68640
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-5
Techniczne aspekty wyznaczania linii podstawowej morza terytorialnego w Polsce
Izabela Bonk
nr katalogowy: 137552
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
AB System Zapakujemy wasze owoce i warzywa
nr katalogowy: 116207
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Tendencje w stosowaniu nowych dodatków
nr katalogowy: 100589
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Jedz owoce i warzywa – nadwaga a brak ruchu
nr katalogowy: 143827
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Mąka kasztanowa
nr katalogowy: 110287
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Świdośliwa – jeszcze jeden wartościowy krzew owocowy do masowej uprawy
Augustyn Mika
nr katalogowy: 50132
OPAKOWANIE 2009-9
Opakowania produktów ogrodniczych jako ważny element obrotu wielkotowarowego
Andrzej Hejduk
Tadeusz Cąderek
Antonius Hendriks
Monika Wańtuchowicz
nr katalogowy: 46566
GOSPODARKA WODNA 2013-8
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
Anita Radziszewska
Katarzyna Tyczko
nr katalogowy: 78420
GOSPODARKA WODNA 2010-10
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 54668
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-26
Królestwo Danii w FEANI - działalność międzynarodowa
Barbara Szala
nr katalogowy: 95934
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
"Reni" - ekologiczne owoce w syropie alkoholowym - zdobywają rynki od USA do Japonii
nr katalogowy: 29429
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Jedzmy owoce i warzywa!
nr katalogowy: 126736
GOSPODARKA WODNA 2017-5
INFORMACJE - NOWOŚCI
nr katalogowy: 105549
GOSPODARKA WODNA 2018-12
Konferencja Ochrona wód Morza Bałtyckiego
Marek Gromiec
Elżbieta Niemirycz
nr katalogowy: 117819
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Czym jest Żywność Barwiąca?
nr katalogowy: 75474
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Zbiory i przetwórstwo owoców - ważne liczby
nr katalogowy: 58633
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
„Jemy Eko Warzywa i Owoce”
nr katalogowy: 136219
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Chemical contamination in fish diet of Polish consumers Zanieczyszczenia chemiczne w diecie rybnej polskiego konsumenta
Piotr J. Bykowski
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 87214
10.12916/przemchem.2014.1763
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Iran. Rynek zbożowy i młynarski
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 121639
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Campylobacter spp. występowanie w żywności w krajach UE
Elżbieta Maćkiw
Magdalena Modzelewska
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 97869
10.15199/65.2016.4.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Rynek ryb i owoców morza w UE - przyszłość
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 117177
10.15199/65.2018.11.3
rynek rybny
konsumpcja
prognoza
seafood market
consumption
prognosis
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Europejski "Program owoce w szkołach"
Julian Pawlak
nr katalogowy: 34803
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Coś zimnego na deser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143645
AURA 2011-8
Brzegi morzu nieoddane
Barbara HERMAN
nr katalogowy: 61553
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Ostrygi promują Japonię
nr katalogowy: 75792
GOSPODARKA WODNA 2016-3
Podstawy prawne regulujące monitorowanie zagrożeń antropogenicznych środowiska Morza Bałtyckiego
JOANNA MACIAK
ELŻBIETA NIEMIRYCZ
MAREK GROMIEC
nr katalogowy: 97349
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Soki owocowe i warzywne Soczyste menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 113102
soki
owoce
warzywa
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
właściwości zdrowotne
juices
fruits
vegetables
nutritional value
bioactive substances
health properties
AURA 2012-7
Owoce i warzywa dla cukrzyka
nr katalogowy: 69566
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-11
W opakowaniach z tektury falistej owoce świeższe niż w plastikowych
nr katalogowy: 102553
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Ocena roku 2017 w branży owocowo-warzywnej - od strony przemysłu Złe dobrego początki?
nr katalogowy: 111757
AURA 2009-6
Ochrona Morza Bałtyckiego
nr katalogowy: 45357
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Kaszubski stół
Łukasz Długoński
nr katalogowy: 47118
GOSPODARKA WODNA 2016-2
Obecne wyzwania i przyszłe rozwiązania, gospodarka wodno-ściekowa w Szwecji i Polsce Szwedzko-polskie Sympozjum WODA
Marek Gromiec
nr katalogowy: 96719
AURA 2023-2
Jak naprawić klimat?
nr katalogowy: 141747
GOSPODARKA WODNA 2011-3
Europejskie systemy zarządzania zasobami wodnymi - Niemcy
nr katalogowy: 58183
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-11
Niekontrolowane refleksje nad ewidencjonowaniem obszarów morskich.
Andrzej Żylis
nr katalogowy: 140303
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Co na lato?
nr katalogowy: 106093
GOSPODARKA WODNA 2006-11
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 21610
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Próba optymalizacji warunków prowadzenia procesu niskotemperaturowej krystalizacji olejów rybnych
Robert Bodkowski
Joanna Szlinder-Richert
Zygmunt Usydus
Bożena Patkowska-Sokoła
nr katalogowy: 59846
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-5
Lekkie papiery, lekka tektura... tak! Ale jak to zrobić?
nr katalogowy: 59637
CHŁODNICTWO 2023-4
Jak i co przechowywać w chłodniach
Adam Kwiatkowski
nr katalogowy: 144656
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
"Termobreak" do rozmrażania, podgrzewania lub chłodzenia surowca
nr katalogowy: 67198
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
NIEZAWODNE NAPĘDY DLA PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO
nr katalogowy: 122453
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
„Jemy Eko Warzywa i Owoce”
nr katalogowy: 136219
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
4 fakty o mrożeniu jedzenia
nr katalogowy: 139597
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Warzywa, owoce i ich przetwory - podstawy prawne komunikowania właściwości prozdrowotnych
Izabela Tańska
nr katalogowy: 122487
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Wykorzystanie mrożonek owocowych w gastronomii Zmrożona świeżość
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 97691
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Przetwórstwo ryb i owoców morza w krajach Unii Europejskiej
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 147791
10.15199/65.2024.3.1
rynek ryb
przetwórstwo ryb iowoców morza
struktura podmiotowa
struktura produkcji
wyniki ekonomiczno- -finansowe
fish market
fish and seafood processing
production structure
business size structure
economic and financial results
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Święto Morza i Chleba
Zbigniew Miazga
nr katalogowy: 45439
GOSPODARKA WODNA 2015-2
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 89514
GOSPODARKA WODNA 2011-2
Polskie szlaki żeglowne Szlak Bugu - Przez gminę Terespol do Podlaskiego Przełomu Bugu (cz. I)
Wojciech Jastrzębiec Kuczkowski
nr katalogowy: 57464
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-4
Krótka historia linii podstawowej... a może nie taka krótka
Izabela Bonk
nr katalogowy: 137033
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-15
Ciepło prosto z morza
wmb
nr katalogowy: 5458
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-8
Ochronić ląd
T. Marcinkowski
M. Szmytkiewicz
nr katalogowy: 2655
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Na brzegu Bałtyku
BOGNA WERNICHOWSKA
nr katalogowy: 11946
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne w mrożonych produktach spożywczych
Aleksandra Antoszewska
Joanna Kowalska
Maja Ławrynowicz-Paciorek
Dorota Korsak Elżbieta Maćkiw
nr katalogowy: 126051
10.15199/65.2020.4.6
żywność
produkty mrożone
zagrożenia mikrobiologiczne
patogeny
food
frozen products
microbiological hazard
pathogens
GOSPODARKA WODNA 2004-2
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 1812
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Polskie sposoby na rosyjskie embargo na owoce i warzywa
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 86167
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Świeże owoce każdego dnia
Barbara Czarnecka
nr katalogowy: 63448
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Przepis na długą młodość
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 132676
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-12
Francuskie ryby
nr katalogowy: 22952
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-5
Statek z klocków
jaz
nr katalogowy: 5277
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Dary morza
nr katalogowy: 11975
GOSPODARKA WODNA 2010-1
Zjawiska lodowe na dolnej Wiślej
Wojciech Majewski
Łukasz Mroziński
nr katalogowy: 49181
AURA 2009-5
Rywalizacja o bogactwa dna oceanów
STANISŁAW ABRAMCZYK
nr katalogowy: 44205
GOSPODARKA WODNA 2012-1
INFORMACJE NOWOŚCI INFORMACJE
nr katalogowy: 65228
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-20
Wiatr od morza
nr katalogowy: 22180
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Z kraju Afrodyty
STEFAN ZATORSKI
nr katalogowy: 12067
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Od Redakcji
Maryla Burska
nr katalogowy: 12055
GOSPODARKA WODNA 2005-5
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
Zenon Bagiński
nr katalogowy: 9743
AURA 2005-8
WIADOMOŚCI z INTERNETU
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 8500
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH