Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-9
Potencjał eutrofizacyjny wód opadowych i ich wpływ na wzrost glonów słodkowodnych Desmodesmus subspicatus
Małgorzata Jędrzejczak
Wojciech Kotaś
nr katalogowy: 150722
10.15199/17.2024.9.2
wody opadowe
spływy deszczowe z dachu
biogeny
glony słodkowodne
rainwater
roof runoff
nutrients
freshwater algae
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Biomass of freshwater algae as raw material for the industry and agriculture. Biomasa alg słodkowodnych surowcem dla przemysłu i rolnictwa
Grzegorz Schroeder
Beata Messyasz
Bogusława Łęska
Joanna Fabrowska
Marta Pikosz
Andrzej Rybak
nr katalogowy: 77836
GOSPODARKA WODNA 2004-4
INFORMACJE - NOWOîCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 1845
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Enhancing the Cultivation of Moina sp.: An Integration of Aeration System with Green Water Detection and pH Monitoring
M.F. Baharom
Mohd Ihwan Zakariah
Nazmin
F.A. Saparudin
R.Ambar
S. A. Rahman
nr katalogowy: 151345
10.15199/48.2024.11.20
Moina sp.
live feed
Internet of Things (IoT)
Aquaculture
water parameter
Moina sp.
transmisja na żywo
Internet Rzeczy (IoT)
Akwakultura
parametry wody
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Production of microalgae biomass under laboratory condition Wytwarzanie biomasy mikroalg w warunkach laboratoryjnych
Monika Makowska
Karolina Dziosa
nr katalogowy: 91690
10.15199/62.2015.6.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Technologiczne zastosowanie alg w przemyśle spożywczym i chemicznym
KATARZYNA CHOJNACKA
nr katalogowy: 44473
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
System badawczy do modelowania biotechnologicznych metod usuwania składników biogennych z przemysłowych cieczy poużytkowych
Karolina Dziosa
nr katalogowy: 148283
10.15199/62.2024.4.6
glony
bioreaktor
ścieki mleczarskie
oczyszczanie
algae
bioreactor
dairy wastewater
treatment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
System badawczy do modelowania biotechnologicznych metod usuwania składników biogennych z przemysłowych cieczy poużytkowych
Karolina Dziosa
nr katalogowy: 148283
10.15199/62.2024.4.6
glony
bioreaktor
ścieki mleczarskie
oczyszczanie
algae
bioreactor
dairy wastewater
treatment
AURA 2018-2
Zastosowanie alg w oczyszczaniu środowiska
Emilia DROZŁOWSKA
nr katalogowy: 112089
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-6
Proces usuwania i zagospodarowania CO2 z gazów spalinowych w reaktorze glonowym z pożywką w postaci ścieków
Hubert Kowalski
Mirosław Krzemieniewski
nr katalogowy: 132261
10.15199/17.2021.6.4
glony
sekwestracja
dwutlenek węgla
ścieki
gazy spalinowe
algae
sequestration
carbon dioxide
sewage
exhaust gases
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Supercritical CO2 extraction of rockweed. A new concept for production of algae extracts. Short communication. Ekstrakcja biomasy morszczynu nadkrytycznym CO2. Nowy sposób wytwarzania ekstraktów glonowych. Krótki komunikat
Radosław Wilk
Henryk Górecki
Katarzyna Chojnacka
Edward Rój
nr katalogowy: 76877
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-5
Nowe metody oznaczania grzybów i glonów w budownictwie
Michał Komar
Justyna Szulc
Beata Gutarowska
nr katalogowy: 148786
10.15199/33.2024.05.06
grzyby
glony
analiza mykologiczna
analiza algologiczna
biodeterioracja materiałów budowlanych
fungi
algae
mycological analysis
algological analysis
biodeterioration of building materials
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-7
Możliwości wykorzystania alg jako biopaliwa
nr katalogowy: 60722
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Ocena składu chemicznego glonów brunatnych z antropogenicznie przekształconych rejonów Morza Czarnego w kontekście możliwości wytwarzania z nich nawozów
Marcin Niemiec
Jakub Sikora
Anna Szeląg-Sikora
Maciej Kuboń
Joanna Stuglik
Monika Komorowska
nr katalogowy: 121943
10.15199/62.2019.8.10
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-1
Badania glonów na elewacjach budynków mieszkalnych. Część 1
MARIUSZ KSIĄŻEK
nr katalogowy: 74127
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-6
Badania glonów na elewacjach budynków mieszkalnych. Część 2
MARIUSZ KSIĄŻEK
nr katalogowy: 77093
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Emisja gazów w cyklu życia biopaliwa HVO wytworzonego z oleju algowego
Tomasz Łaczek
Kamil Berdechowski
nr katalogowy: 107073
10.15199/62.2017.6.27
AURA 2018-3
Próba oceny zasobów złóż wody słodkiej na Ziemi
Halina Podsiadło
Aleksander Balik
nr katalogowy: 112540
właściwości wody
jej zasoby
ochrona i racjonalne wykorzystanie
water properties
water resources
protection and reasonable utilization.
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-2
Różnorodne formy korozji biologicznej występujące na elewacjach budynków
JERZY KARYŚ
nr katalogowy: 49880
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Algi. Źródło energii i substancji chemicznych
Bartłomiej Igliński
Roman Buczkowski
Grzegorz Piechota
nr katalogowy: 60213
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Comparison of antimicrobial activity of aqueous and organic extracts from Baltic algae Porównanie mikrobiologicznych właściwości wodnych i organicznych ekstraktów z alg bałtyckich
Izabela Michalak
Monika Marędziak
Katarzyna Basińska
nr katalogowy: 93034
10.15199/62.2015.8.37
AURA 2019-5
Algologia
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 120108
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Use of algae in agriculture and food industry Wykorzystanie glonów w rolnictwie i przemyśle spożywczym
Łukasz Biłos
Sabina Golla
Agnieszka Patyna
nr katalogowy: 100783
10.15199/62.2016.9.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Ocena dostępnych na rynku krajowym odpadów organicznych stanowiących potencjalną bazę surowcową do wytwarzania nawozów
Marcelina Jóźwiak
Ewa Pankalla
Krzysztof Kozioł
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 134208
10.15199/62.2021.10.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Ocena dostępnych na rynku krajowym odpadów organicznych stanowiących potencjalną bazę surowcową do wytwarzania nawozów
Marcelina Jóźwiak
Ewa Pankalla
Krzysztof Kozioł
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 134208
10.15199/62.2021.10.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Ocena dostępnych na rynku krajowym odpadów organicznych stanowiących potencjalną bazę surowcową do wytwarzania nawozów
Marcelina Jóźwiak
Ewa Pankalla
Krzysztof Kozioł
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 134208
10.15199/62.2021.10.9
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-9-10
Zanieczyszczenia fizyczne: zagrożenia dla ekosystemów śródlądowych
Agnieszka Stradecka
nr katalogowy: 105486
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne novel food – wiodący trend ostatnich lat
Joanna Markowska
Agnieszka Tyfa
Anna Drabent
nr katalogowy: 150454
10.15199/65.2024.9.3
nowa żywność
bezpieczeństwo zdrowotne
ustawodawstwo
fermentacja precyzyjna
mięso hodowlane
glony
mykoproteiny
owady
novel foods
health safety
legislation
precision fermentation
cultured meat
algae
mycoproteins
insects
GOSPODARKA WODNA 2019-2
Koncentracje metali ciężkich (Cu, Zn, Pb, Co, Cd, Hg) w muszlach mięczaków słodkowodnych z obszaru estuarium Odry i wybranych jezior Pomorza Zachodniego
STANISŁAW PIOTROWSKI
nr katalogowy: 118616
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-5
Practical Representation of a Water Pump With a Linear Electric Motor
Aleksandr BELOGLAZOV
Khayal FARZALIZADE
Sergei KISELEV
Larisa KONDRATENKO
Natalya KUZINA
nr katalogowy: 131566
10.15199/48.2021.05.08
solar energy
water pumps
electric drive (actuator)
stepper linear motor
power converter
pompa wodna
zasilanie fotowoltaiczne
silnik liniowy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
AURA 2012-7
Kosmetyczna siła alg
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 69563
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Raki słodkowodne w Polsce potencjał surowcowy, wartości odżywcze, aspekty technologiczne
Natalia Śmietana
Remigiusz Panicz
Przemysław Śmietana
nr katalogowy: 108067
10.15199/65.2017.7.7
rak szlachetny
Astacus astacus
produkty uboczne
chitozan
astaksantyna
noble crayfish
Astacus astacus
by-products
chitosane
astaxanthin
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Technology for preparation of algae extract. Part 1. Raw material Technologia przygotowania ekstraktów glonowych. Cz. I. Surowiec
Radosław Wilk
Katarzyna Chojnacka
Edward Rój
Henryk Górecki
nr katalogowy: 85701
10.12916/przemchem.2014.1215
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
OCENA SKUTECZNOŚCI BIOCYDÓW W ZASTOSOWANIACH ZEWNĘTRZNYCH W BUDOWNICTWIE
Marlena Piontek
Hanna Lechów
nr katalogowy: 70878
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Separation and identification of biologically active compounds from algae and their use in nutrition of plants. Wyodrębnienie i identyfikacja substancji biologicznie czynnych z glonów oraz ich zastosowanie w żywieniu roślin
Bogusława Górka
Jacek Lipok
Piotr P. Wieczorek
nr katalogowy: 77352
AURA 2015-12
Okrzemki - piękno w skali mikro
Magdalena Broda
Katarzyna Królikow ska-Pataraja
nr katalogowy: 95324
10.15199/2.2015.12.1
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-3
Nieinwazyjne osuszanie ścian piwnicznych w zawilgoconych obiektach budowlanych
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 97480
10.15199/33.2016.03.06
AURA 2017-9
Koralowce - czy spełni się czarny scenariusz?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 109079
10.15199/2.2017.9.3
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Warstwy chitozanowe osadzone elektroforetycznie jako potencjalne powłoki przeciwporostowe
Paweł Kaczorowski
Jolanta Baranowska
nr katalogowy: 95639
10.15199/28.2015.6.36
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Parabens. Ecotoxicity and potential threat to aquatic environments Parabeny. Ekotoksyczność i potencjalne zagrożenie dla środowisk wodnych
Marcin Kaźmierczuk
Szymon Paczkowski
Radosław Kalinowski
Beata Tomczyk
Justyna Rybak
nr katalogowy: 97249
10.15199/62.2016.3.22
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Extraction of macroalgae biomass for cosmetics industry Wytwarzanie ekstraktu z biomasy makroglonów do produkcji kosmetyków
Grzegorz M. Schroeder
Bogusława Łęska
Beata Messyasz
Marta Pikosz
Joanna Fabrowska
nr katalogowy: 90083
10.15199/62.2015.3.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Extraction of seaweed with potassium lye Ekstrakcja glonów ługiem potasowym
Izabela Michalak
Łukasz Tuhy
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 84194
10.12916/przemchem.2014.771
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Effect of new biostimulators on the initial phase of plant growth Wpływ nowych biostymulatorów na początkową fazę wzrostu roślin
Agnieszka Dmytryk
Edward Rój
Radosław Wilk
Katarzyna Chojnacka
Henryk Górecki
nr katalogowy: 85025
10.12916/przemchem.2014.1020
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4a
Bayesian method to evaluate uncertainty of data fusion used to estimate cyanobacteria levels in Dobczyckie reservoir
Łukasz MAKOWSKI
nr katalogowy: 67640
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Short and Long-term Data Prediction for Water Quality Estimation
Bogdan DZIADAK
nr katalogowy: 77595
AURA 2021-11
Granice planetarne i zrównoważona przyszłość ludzkości
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 134402
10.15199/2.2021.11.2
granice planetarne
rozwój zrównoważony
różnorodność biologiczna
zmiany klimatu
planetary boundaries
sustainable development
biodiversity
climate change
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jogurty jako superfood
Aneta Brodziak
Tomasz Czernecki
Joanna Wajs
Maria Zuba-Ciszewska
Jolanta Król
nr katalogowy: 142074
10.15199/65.2023.2.4
mleczne napoje fermentowane
dodatek roślinny
bakterie probiotyczne
zdrowie
fermented milk beverages
plant additives
probiotic bacteria
health
GOSPODARKA WODNA 2024-2
Odra – funkcjonowanie w czasach konfliktów społecznych i gospodarczych na tle kryzysu klimatycznego
ROBERT CZERNIAWSKI
SYLWIA HORSKA-SCHWARZ
MATEUSZ GRYGORUK
ŁUKASZ SŁUGOCKI
SEBASTIAN SZKLAREK
JUSTYNA KOBOS
MACIEJ HUMICZEWSKI
nr katalogowy: 147312
10.15199/22.2024.2.3
ekosystem wodny
katastrofa odrzańska
przepływ
Prymnesium parvum
stan hydromorfologiczny
water ecosystem
Oder environmental disaster
flow
Prymnesium parvum
hydromorphological status
GOSPODARKA WODNA 2018-9
Relacje pomiędzy koncentracjami metali ciężkich w muszlach mięczaków słodkowodnych a stężeniami tych metali w wodzie i osadach dennych w obszarze estuarium Odry i wybranych jezior Pomorza Zachodniego
STANISŁAW PIOTROWSKI*
nr katalogowy: 116245
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Pomorza i Kaszub
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 147594
kuchnia regionalna
kuchnia Pomorza i Kaszub
charakterystyka
regional Polish cuisine
Pomerania and Kashubia cuisines
characteristics
GOSPODARKA WODNA 2020-2
Monitoring środowiska wodnego i badania modelowe realizowane w obszarze zlewni zbiornika Kozłowa Góra
BARBARA KOŻUCH
RAFAŁ ULAŃCZYK
nr katalogowy: 125025
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-5
Czynniki mikrobiologiczne a profilaktyka i rewaloryzacja budynków mieszkalnych
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 131780
10.15199/33.2021.05.01
budynek
mikrobiologia
profilaktyka
rewaloryzacja.
building
microbiology
prophylaxis
revalorization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Biowoda – propozycja nowego terminu w gospodarce cyrkularnej wody w przemyśle spożywczym na przykładzie zakładu mleczarskiego
Fabian Dajnowiec
Jan Marjanowski
nr katalogowy: 149064
10.15199/65.2024.6.2
definicje wody w mleczarniach
biowoda
odzysk biowody
uzdatnianie biowody
water definitions in dairies
bio-water
recovery of bio-water
treatment of bio-water
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Biowoda – propozycja nowego terminu w gospodarce cyrkularnej wody w przemyśle spożywczym na przykładzie zakładu mleczarskiego
Fabian Dajnowiec
Jan Marjanowski
nr katalogowy: 149064
10.15199/65.2024.6.2
definicje wody w mleczarniach
biowoda
odzysk biowody
uzdatnianie biowody
water definitions in dairies
bio-water
recovery of bio-water
treatment of bio-water
GOSPODARKA WODNA 2020-3
Woda a zmiana klimatu
MAŁGORZATA BOGUCKA-SZYMALSKA
nr katalogowy: 125414
zmiana klimatu
zasoby wodne
Światowy Dzień Wody
polityka wodna
climate change
water resources
World Water Day
water policy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-7
Simple irrigation control system used in small-scale retention
Grzegorz KICANA
Andrzej MICHALSKI
Zbigniew WATRAL
nr katalogowy: 144147
10.15199/48.2023.07.01
small-scale retention
irrigation control
moisture measurement
autonomous systems
mała retencja
sterowanie nawadnianiem
pomiar wilgotności
systemy autonomiczne
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-11
Oczyszczanie ścieków pochodzących z przydomowej oczyszczalni z wykorzystaniem Chlorella vulgaris i Arthrospira platensis
Karolina Szwarc
Dawid Szwarc
Marcin Zieliński
nr katalogowy: 117145
10.15199/17.2018.11.3
mikroglony
cyjanobakterie
ścieki
microalgae
cyanobacteria
waste
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-3
Osuszanie oraz izolacje wtórne i techniki wodochronne stosowane w budynkach
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 130961
10.15199/33.2021.03.02
budynek
wilgoć
osuszanie
techniki wtórne
ochrona.
building
moisture
drying
repeated techniques
protection.
AURA 2022-1
Co łączy skały wulkaniczne Wezuwiusza z polskimi hałdami pohutniczymi? Czyli jak porosty radzą sobie w ekstremalnych warunkach
Karolina CHOWANIEC
Kaja ROLA
nr katalogowy: 135520
10.15199/2.2022.1.1
porosty
żużel hutniczy
adaptacje
skały wulkaniczne
symbioza
lichens
smelting slag
adaptation
volcanic rocks
symbiosis
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Niezbędne tłuszcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 146336
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
kwas alfa-linolenowy
kwas linolowy
kwasy EPA
DHA
bogate źródła
walory zdrowotne
polyunsaturated fatty acids
alpha-linolenic acid
linoleic acid
EPA
DHA
rich sources
health benefits
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Walory prozdrowotne kwasów omega-3
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 149069
10.15199/65.2024.6.6
Kwasy tłuszczowe omega-3
kwas eikozapentaenowy
kwas dokozaheksaenowy
kwas alfa-linolenowy
choroby metaboliczne
Omega-3 fatty acids
eicosapentaenoic acid
docosahexaenoic acid
alpha-linolenic acid
metabolic diseases
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2018-5
Frustules of Didymosphenia geminata as a modifier of resins
Izabela Zglobicka
Justyna Jablonska
Przemyslaw Suchecki
Marta Mazurkiewicz-Pawlicka
Jakub Jaroszewicz
Anna Jastrzebska
Zbigniew Pakiela
Malgorzata Lewandowska
Wojciech Swieszkowski
Andrzej Witkowski
Krzysztof J. Kurzydlowski
nr katalogowy: 116742
10.15199/28.2018.5.2
composites
modification
diatoms
frustules
Didymosphenia geminata.
materiały kompozytowe
modyfikacja
okrzemki
pancerzyki
Didymosphenia geminata.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2019-1
Green corrosion inhibitors. A review
Arkadiusz Gruca
Magdalena Greczek-Stachura
nr katalogowy: 118944
10.15199/28.2019.1.4
corrosion
eco-friendly
extract
inhibitor
plant
surfactant.
ekologia
ekstrakty roślinne
inhibitor
korozja.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-11
Design and Simulation of an Adaptable Pulsating Irrigation System Using Programmable Logic Controller Unit
Shatha Y. Ismail
Zozan Saadallah Hussain
Hassaan TH. H. Thabet
Mohamad Mo.Z.M. Amin
Thabit H. Thabit
nr katalogowy: 134144
10.15199/48.2021.11.32
Evapotranspiration
Programmable Logic Controllers (PLCs)
Pulsating Irrigation
nawadnianie
system pulsacyjny
PLC
irygacja pulsacyjna
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-10
Biomasa mikroglonów i cyjanobakterii jako substrat w procesie fermentacji metanowej
Dawid Szwarc
Marcin Zieliński
nr katalogowy: 116639
10.15199/17.2018.10.8
fermentacja metanowa
cyjanobakterie
mikroglony
methane fermentation
cyanobacteria
microalgae
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Białka - charakterystyka, właściwości i ich alternatywne źródła
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Paulina Mitrosz
nr katalogowy: 117679
10.15199/65.2018.12.6
źródła białka
białka alternatywne
właściwości funkcjonalne
produkcja żywności
sources of protein
alternative proteins
functional properties
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Alternatywne źródła białka w produkcji żywności
Beata Drużyńska
nr katalogowy: 145291
10.15199/65.2023.9.5
białko
białka jednokomórkowców
owady jadalne
algi
protein
unicellular proteins
edible insects
algae
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Ryba z grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 106245
ryby
wartość odżywcza
obróbka termiczna
grillowanie
potrawy
zdrowie
fish
nutritional value
heat treatment
grilling
grilled dishes
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Oświadczenia zdrowotne dotyczące składników botanicznych
Grażyna Osęka
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 113829
botanicals
oświadczenia zdrowotne
lista pending
Trybunał Sprawiedliwości
Komisja Europejska
EFSA
ocena naukowa
botanicals
health claims
pending list
Court of Justice of the European Union
European Commission
EFSA
scientific assessment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
A hybrid device for the acquisition of electrical tomography measurement data
Tomasz RYMARCZYK
Michał OLESZEK
Tomasz CIEPLAK
Konrad NIDERLA
Przemysław ADAMKIEWICZ
nr katalogowy: 125676
10.15199/48.2020.04.21
electrical impedance tomography
electrical capacitance tomography
sensors.
elektryczna tomografia impedancyjna
elektryczna tomografia pojemnościowa
sensory
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH