Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Serwis eWykonania Zastępcze – ogłoszenia wykonań zastępczych z całej Polski w jednym miejscu
nr katalogowy: 149665
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141001
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Z czego składają się lody
nr katalogowy: 27080
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-12
Mleko-Expo 2006 - ogólnokrajowe targi mleczarskie
nr katalogowy: 23161
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
Elitarna śmietanka przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 7001
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Mleko i jego pochodne w produkcji pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 77282
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Mleko kozie wybryk czy dar natury
Katarzyna Kycia
Paula Szymczak
nr katalogowy: 80052
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-7
Zastosowanie technologii plazmowej do przetwarzania różnych materiałów odpadowych
BROŽOVA S.
KRET J.
nr katalogowy: 16945
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-12
Mleko-Expo 2005. Więcej inwestycji, stabilniejszy rynek
AŁ
nr katalogowy: 14955
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141001
OPAKOWANIE 2006-9
Opakowania z PET na mleko i przetwory mleczne
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 17903
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Wpływ temperatury i czasu przechowywania na zmiany zawartości kwasy L-askorbinowego w mleku
D. Nowak
nr katalogowy: 14867
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Mleko-Expo 2011 XX jubileuszowe targi mleczarskie
nr katalogowy: 64643
CHŁODNICTWO 2012-9
Mleko jako źródło składników funkcjonalnych
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 71025
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Lody rzemieślnicze - lekcja 13
nr katalogowy: 32332
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-7-8
Analiza pracy oraz model plazmotronu indukcyjnego
Piotr RĘKASOWSKI
nr katalogowy: 27738
AURA 2009-4
Jedz i bądź szczęśliwy!
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 44060
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-12
Przegląd Wydawnictw - Modelowanie linii, kabli i torów wielkoprądowych
Marian Pasko
nr katalogowy: 39818
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-3
Uproszczona metoda obliczania charakterystyk statycznych elektrycznych pieców komorowych
Jerzy SADOWSKI
Tomasz TEODORCZYK
nr katalogowy: 24547
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-1
Hallotron jako element obwodu sterowany polem magnetycznym
Zygmunt Lech WARSZA
nr katalogowy: 23431
AURA 2016-3
Nasadzenia zastępcze
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 97058
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Wykonawstwo zastępcze robót budowlanych
Konrad Pyła
nr katalogowy: 150660
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-12
Redakcja odpowiada
nr katalogowy: 32017
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-2
Eksperymentalna weryfikacja obliczeń symulacyjnych nagrzewania naturalnie chłodzonego suchego transformatora średniej mocy
Jacek SMOŁKA
Andrzej J. NOWAK
nr katalogowy: 33444
SZKŁO I CERAMIKA 2008-6
Ceramiczne monety zastępcze
JERZY CZECHOWSKI
nr katalogowy: 39823
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Jubileuszowe XXV targi Mleko-Expo
nr katalogowy: 102849
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Białka w lodach
Elżbieta Polak
Joanna Markowska
nr katalogowy: 97867
10.15199/65.2016.4. 3
AURA 2007-7
Usunięcie drzewa obumarłego i nasadzenie zastępcze
WOJCIECH RADECKI
nr katalogowy: 27683
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Przegląd wydawnictw - Modelowanie linii, kabli i torów wielkoprądowych. Przykłady i zadania z podstaw teorii pola elektromagnetycznego-część I.
Marian Pasko
nr katalogowy: 39632
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Kinetyka utleniania izomerycznych metoksy-(1-metyloetylo)benzenów
JAN ZAWADIAK
JÖRG TALBIERSKY
BARTŁOMIEJ JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 28677
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Pritchitts – irlandzka firma z tradycjami
nr katalogowy: 48355
CHŁODNICTWO 2009-8
Wpływ zawartości tłuszczu na wybrane wskaźniki fizyko-chemiczne mleka zagęszczonego niesłodzonego podczas przechowywania Praca badawcza
IZABELA DMYTRÓW
MITUNIEWICZ-MAŁEK
ZBIGNIEW NOWAK
KRZYSZTOF DMYTRÓW
nr katalogowy: 46417
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Polimorfizm białek mleka a ich przydatność do produkcji serów
Arnold Reps
Krystyna Wiśniewska
Stanisław Kamiński
Agnieszka Jankowska
Anna Ruść
nr katalogowy: 76486
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Przetwarzanie i utrwalanie mięsa w dziejach świata (część I)
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 74706
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Napoje roślinne mlekopodobne charakterystyka i analiza dostępności w Polsce
Zuzanna Walczak
Anna Florowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 110159
10.15199/65.2017.10.3
napoje roślinne
substytuty mleka
badanie rynku
plant-based beverages
milk substitutes
market research
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-1
Makromodele i liniowy szerokopasmowy schemat zastępczy wzmacniacza operacyjnego
Jan Wiśniewski
Piotr Mróz
nr katalogowy: 74238
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Schematy zastępcze układów z dużą liczbą linii przesyłowych
Paweł SOWA
nr katalogowy: 62340
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
ITP. Silosy belgijskiej firmy Spiromatic
nr katalogowy: 12782
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Nowości w lodziarstwie (cz. II)
Piotr Ejsmont
nr katalogowy: 12769
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-1
PIJ MLEKO!
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 3964
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Biały specjał
ANNA MAMOŃ
nr katalogowy: 4280
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Odzysk ciepła - ważny temat
Małgorzata Maniawska
nr katalogowy: 14810
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Pasze średniobiałkowe jako ilościowo-jakościowe uwarunkowania produkcji zwierzęcej
Zbigniew BRYŚ
nr katalogowy: 14032
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Oferta przemysłu mleczarskiego w opinii konsumentów
M. Góralczyk
nr katalogowy: 7046
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-4
Ocena rozkładu ładunku na powierzchni elektretów
Bożena ŁOWKIS
Jan KUPRACZ
nr katalogowy: 104945
10.15199/48.2017.04.31
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Bilanse mocy w obwodzie prądu przemiennego z odbiornikiem nieliniowym
Mirosław WCIŚLIK
nr katalogowy: 82676
10.12915/pe.2014.02.02
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Obwody elektryczne modelujące procesy korozji elektrochemicznej warstw niklowych i kompozytowych na aluminium
Maria TRZASKA
nr katalogowy: 58331
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-7-8
Jajco macierzyste blues
Wiesław Wiktor Jędrzejczak
nr katalogowy: 19441
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Przepisy Pawła Małeckiego
nr katalogowy: 19265
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-11
Działania reklamowe na rynku mleka w Polsce
M. Świątkowska
nr katalogowy: 22596
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
Mleko krowie jest bardzo zdrowe, ale nie dla wszystkich. Nietolerancja laktozy i galaktozy
M. Ziarno
nr katalogowy: 20837
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-1
Słaby popyt rynku amerykańskiego na tekturę z bielonej celulozy siarczanowej
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 18955
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Przepisy Marka Sobkowiaka
nr katalogowy: 12752
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
TANAKE S.A. + SPIROMATIC N.V. Bezpieczeństwo i higiena w przechowaniu i transporcie surowców sypkich
Piotr KIEŁBIEWSKI
nr katalogowy: 5047
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Analityczne wyznaczanie tłumienności wtrąceniowej filtrów przeciwzakłóceniowych
Szymon PASKO
Bogusław GRZESIK
nr katalogowy: 66596
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-1
Alternatywne techniki regulacji w inwerterach napięcia stosowanych w sytemach UPS
ZBIGNIEW RYMARSKI
nr katalogowy: 57448
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
HMO oligosacharydy mleka ludzkiego
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 117183
10.15199/65.2018.11.7
mleko
prebiotyki
2’
-O-fukozylolaktoza
lakto-N-neotetrasacharyd
milk
prebiotics
2’
-fucosyllactose
lacto-N-neotetraose
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-7
Alergia na białka mleka a procesy technologiczne. Mleko krowie jest bardzo zdrowe, ale nie dla wszystkich
M. Ziarno
nr katalogowy: 20772
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Spieki porowate SIPERM - idealne rozwiązanie do suchego mleka
nr katalogowy: 66712
CHŁODNICTWO 2013-11
Zmiany wybranych cech jakościowych biojogurtów z mleka koziego w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
IZABELA DMYTRÓW
KATARZYNA SKRYPLONEK
nr katalogowy: 80667
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 97399
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-5
Działania typu ECDA w GAZ-SYSTEM S.A. Oddział w Gdańsku
Marek Fiedorowicz
nr katalogowy: 44237
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-4
Modeling interrelation of a rod-type eddy-current transformer with a tested ferromagnetic specimen
Vitaliy MARTINOV
Dmitro TRUSHAKOV
nr katalogowy: 43933
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-2
Maszyna indukcyjna dwustronnie zasilana bez styków ślizgowych dla małych elektrowni wodnych i wiatrowych
Marek ADAMOWICZ
nr katalogowy: 41242
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Defining and computing equivalent inductances of gapped iron core reactors
Atilla DONUK
Mihai ROTARU
Jan K. SYKULSKI
nr katalogowy: 69280
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4a
Equivalent circuits for FeCoZr-Al2O3 nanocomposite films deposited in argon and argon-oxygen atmospheres
Andrei V. LARKIN
Alexander K. FEDOTOV
Julia A. FEDOTOVA
Tomasz N. KOLTUNOWICZ
Pawel ZHUKOWSKI
Peter BURY
nr katalogowy: 67630
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-7
Analiza błędów częstotliwościowych rezystorów Część 2. Korekcja częstotliwościowa impedancji rezystorów i jej skuteczność
Stefan KUBISA
Zygmunt. L. WARSZA
nr katalogowy: 99589
10.15199/48.2016.07.42
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Analiza błędów częstotliwościowych rezystorów Część 1. Modele rezystorów przy prądzie przemiennym i ich parametry
Stefan KUBISA
Zygmunt. L. WARSZA
nr katalogowy: 98818
10.15199/48.2016.06.42
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-4
Hesja Nadreńska - nie tylko niebieska zakonnica
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 113049
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Co piszą inni?
nr katalogowy: 40317
AURA 2009-4
PARAGRAF I ŚRODOWISKO - Nasadzenia zastępcze
WOJCIECH RADECKI
nr katalogowy: 44062
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Podpisano Dobrowolne Porozumienie na rzecz rozwoju systemu zbierania i recyklingu
nr katalogowy: 29457
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Możliwości wykorzystania szarłatu
ALICJA CEGLIŃSKA
JULITA KARDIALIK
nr katalogowy: 29210
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Z czego składają się lody
nr katalogowy: 27799
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-11-12
Parlament 492 milionów
nr katalogowy: 27157
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-3
Dobre mleko - dobre bhp
Robert Kozela
nr katalogowy: 24853
OPAKOWANIE 2012-5
Mleko wielką szansą przemysłu opakowaniowego
nr katalogowy: 67894
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
Składniki mineralne mleka i jego przetworów
Dorota Zaręba
Emilia Trebnio
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 67528
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Zaparzanie mąki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 33736
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Bajgiel, czyli magiczna bułka z dziurką
nr katalogowy: 38742
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Wpływ zachowania łańcucha chłodniczego na wartość odżywczą mleka spożywczego, w tym zawartość składników bioaktywnych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
Bożena Nowakowicz-Dębek
Tomasz Czernecki
nr katalogowy: 107079
10.15199/62.2017.6.33
AUTO MOTO SERWIS 2022-7
Będzie łatwiej o samochód zastępczy po wypadku
nr katalogowy: 139807
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Popyt na produkty mleczarskie
KRYSTYNA ŚWIETLIK
nr katalogowy: 38790
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 65459
AURA 2015-10
Mleko
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 94106
10.15199/2.2015.10.7
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Masło i jego wykorzystanie w branży ciastkarsko-cukierniczej
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 34906
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Aktywność wody ważny parametr trwałości żywności
ZBIGNIEW PAŁACHA
nr katalogowy: 34573
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Zmiany na rynku mleka
JADWIGA SEREMAK-BULGE
nr katalogowy: 33809
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Odnawialność i recykling opakowań do żywności to priorytety TETRA PAK
nr katalogowy: 99247
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
35,97 mln euro na promocję produktów rolnych
nr katalogowy: 76641
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Żury, żurki, żureczki
Grzegorz Russak
nr katalogowy: 75775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Opakowania do mleka i jego przetworów
Wojciech Kozak
nr katalogowy: 58958
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-8
Wyznaczanie wartości impedancji zastępczej urządzenia piorunochronnego
Tomasz Kuczyński
nr katalogowy: 69696
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2013-3
Rezerwowe ogniwa paliwowe
nr katalogowy: 77032
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Na biało
Hanna Stolińs
nr katalogowy: 78856
OPAKOWANIE 2015-7
Tetra Pak - 25 lat innowacji na polskim rynku opakowań
nr katalogowy: 92766
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Dozowniki celkowe typ DC do materiałów sypkich
Jan Góźdź
Maciej Posiadała
nr katalogowy: 116121
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Modyfikacja Polimerów
Andrzej Puszyński
nr katalogowy: 111407
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Zielone porządki
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 85461
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-18
Nowy świat
nr katalogowy: 62105
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
AAK Lepsza czekolada mleczna z większą wydajnością
nr katalogowy: 78889
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 118904
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-2
Prosto od krowy
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 103951
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Dlaczego coraz bardziej kochamy wegańskie desery?
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 142957
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Transport zewnętrzny w przemyśle spożywczym
Radosław Sutkowski
nr katalogowy: 69908
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-10
Opakowania do produktów mlecznych
Patrycja Sumińska
Izabela Dmytrów
nr katalogowy: 94287
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Czy ozon może być stosowany w przemyśle mleczarskim?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 140170
10.15199/65.2022.10.3
ozon
ozonowanie
mleko
mleczarnia
przegląd systematyczny
ozone
ozonation
milk
dairy
systematic review
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Czy ozon może być stosowany w przemyśle mleczarskim?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 140170
10.15199/65.2022.10.3
ozon
ozonowanie
mleko
mleczarnia
przegląd systematyczny
ozone
ozonation
milk
dairy
systematic review
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Czy ozon może być stosowany w przemyśle mleczarskim?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 140170
10.15199/65.2022.10.3
ozon
ozonowanie
mleko
mleczarnia
przegląd systematyczny
ozone
ozonation
milk
dairy
systematic review
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Czy ozon może być stosowany w przemyśle mleczarskim?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 140170
10.15199/65.2022.10.3
ozon
ozonowanie
mleko
mleczarnia
przegląd systematyczny
ozone
ozonation
milk
dairy
systematic review
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Czy ozon może być stosowany w przemyśle mleczarskim?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 140170
10.15199/65.2022.10.3
ozon
ozonowanie
mleko
mleczarnia
przegląd systematyczny
ozone
ozonation
milk
dairy
systematic review
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Wydajność pieczywa parametr specyficzny dla rodzaju pieczywa i jego producenta (piekarni)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 56324
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Polskie sposoby na rosyjskie embargo na owoce i warzywa
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 86167
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
WYDARZENIA Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 48957
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Sprzedawca, klient - i promocja
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 69063
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Trudno utrzymać gospodarstwo tylko z produkcji mąki
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 99959
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
AGR Security Forum - debata poświęcona kondycji i szansom polskiej gospodarki żywnościowej
nr katalogowy: 99717
OPAKOWANIE 2016-6
Opakowania z inteligentnego papieru to nie sci-fi
nr katalogowy: 99087
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Podsumowanie projektu o mleku A2A2
nr katalogowy: 150991
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Specjalne wymagania
nr katalogowy: 114539
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Jak po maśle
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 100605
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Tendencje w produkcji lodów
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 43770
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-2
Modyfikacje konwencjonalnej technologii wytwarzania kwasu cytrynowego
BARTŁOMIEJ IGLIŃSKI
ROMAN BUCZKOWSKI
nr katalogowy: 41706
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-12
Badanie efektywności odkwaszania papierów metodą Bookkeeper Cz.1. Obserwacje mikroskopowe
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 48933
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-25
POLSKA I ŚWIAT - Wydarzenia
nr katalogowy: 48518
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Prosto z bacówki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48018
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
W serowym klimacie
nr katalogowy: 47237
OPAKOWANIE 2009-9
Znaczenie opakowań jednostkowych w tworzeniu wyobrażeń o produkcie
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 46559
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Akademia Espresso
nr katalogowy: 46092
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Tradycyjne i z automatu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 66907
OPAKOWANIE 2013-6
Opakowania z tektury chronią żywność przed światłem
nr katalogowy: 77400
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-8
Na co czeka kraj
nr katalogowy: 90714
OPAKOWANIE 2015-2
Czytniki DataMan pomagają osiągać 100% odczyt
nr katalogowy: 89884
OPAKOWANIE 2023-8
FunctionalBarrier Paper – nowy asortyment opakowań od Mondi
nr katalogowy: 144646
CHŁODNICTWO 2012-11
Możliwości wykorzystania składników funkcjonalnych mleka krowiego
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 72835
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Alergeny w produktach i przetworach zbożowych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 76466
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Numeryczne modelowanie indukcyjnych nadprzewodnikowych ograniczników prądu zwarciowego
Michał ŁANCZONT
nr katalogowy: 82692
10.12915/pe.2014.02.18
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-11
Charakterystyka właściwości korozyjnych nanokompozytowych warstw niklowych wytwarzanych metodą elektrochemiczną
BEATA KUCHARSKA
MARIA TRZASKA
nr katalogowy: 72704
OPAKOWANIE 2011-2
Mniej wow!, więcej umiaru
nr katalogowy: 57689
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Oleje mikrobiologiczne w przemyśle spożywczym
Iwona Gientka
Magdalena Julia Michalska
nr katalogowy: 148666
10.15199/65.2024.5.7
olej mikrobiologiczny
WNKT
DHA
mleko zastępcze
wzbogacanie żywności
microbial oil
PUFA
DHA
formula milk
food fortification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i produkty mleczne jako potencjalne źródło enterotoksyn gronkowcowych
Patryk Wiśniewski
Wioleta Chajęcka-Wierzchowska
nr katalogowy: 128777
10.15199/65.2020.10.4
gronkowce koagulazo-ujemne
enterotoksyny gronkowcowe
mleko
produkty mleczne
coagulase-negative staphylococci
staphylococcal enterotoxins
milk
dairy products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i produkty mleczne jako potencjalne źródło enterotoksyn gronkowcowych
Patryk Wiśniewski
Wioleta Chajęcka-Wierzchowska
nr katalogowy: 128777
10.15199/65.2020.10.4
gronkowce koagulazo-ujemne
enterotoksyny gronkowcowe
mleko
produkty mleczne
coagulase-negative staphylococci
staphylococcal enterotoxins
milk
dairy products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Nie tylko kuskus i tagines
Ewa Czarniecka-Skubina
Monika Kaczorowska
nr katalogowy: 50346
CHŁODNICTWO 2009-7
Zmiany w mleku i fermentowanych napojach mlecznych podczas przechowywania chłodniczego w różnych opakowaniach
JACEK KONDRATOWICZ
JOANNA PIEKARSKA
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 45786
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Akademia espresso
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 44861
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Testowanie zmiennych parametrów produktów mleczarskich
nr katalogowy: 44557
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-25
Mleko z supermarketu
Ewa Mańkiewicz-Cudny
nr katalogowy: 48517
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Wartość odżywcza białek mleka, tłuszczu mlekowego, laktozy
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 48045
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Jakie jest, a jakie powinno być spożycie chleba w Polsce
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 47768
CHŁODNICTWO 2009-10
Produkcja lodów w Polsce
STANISŁAW URBAN
nr katalogowy: 47477
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Mleko i przetwory mleczne jako źródło wapnia
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 47389
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Czekolada na szczęście
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47241
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-19
Columbo w miodzie
Irena Fober
nr katalogowy: 46709
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Tetra Pak świętuje 25-lecie polskiego oddziału
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 94400
AURA 2024-4
Mikroplastik jest wszędzie
Elaina ZACHOS
nr katalogowy: 148181
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Listeria monocytogenes w żywności metody wykrywania i oznaczania
Agnieszka Nowak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
nr katalogowy: 72613
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Technological parameters of milk depending on the cow housing system, nutrition system, age and number of somatic cells. Parametry technologiczne mleka w zależności od systemu utrzymania i żywienia, wieku krów oraz liczby komórek somatycznych
Ewa Pecka
Andrzej Zachwieja
Joanna Tumanowicz
nr katalogowy: 77357
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Napoje mleczne kierunki ich rozwoju
Tadeusz Grega
Grażyna Jaworska
nr katalogowy: 55109
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Rheological properties of wastes from conversion of rapeseed oil to biofuel Właściwości reologiczne odpadów z produkcji biopaliw z oleju rzepakowego
Siemowit Muszyński
Agnieszka Sujak
Małgorzata Budzeń
Agnieszka Tomczyk
Marta Tomczyńska-Mleko
Stanisław Mleko
nr katalogowy: 102400
10.15199/62.2016.11.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Wollastonite-filled and arabic gum-modified starch films. Part 2. Adhesion properties Folie skrobiowe napełniane wollastonitem i modyfikowane gumą arabską. Cz. II. Właściwości adhezyjne
Siemowit Muszyński
Anita Kwaśniewska
Stanisław Mleko
Marta Tomczyńska-Mleko
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 102399
10.15199/62.2016.11.19
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Technologies for recycling polyethylene-aluminium laminates recovered from waste beverage cartons Technologie przetwarzania poużytkowych laminatów PE-Al odzyskanych z kartonowych opakowań na żywność płynną
Jan Zawadiak
Beata Orlińska
Tomasz Piotrowski
Szymon Wojciechowski
Mateusz Data
Piotr Rukuszewicz
nr katalogowy: 91337
10.15199/62.2015.5.35
OPAKOWANIE 2010-1
Maszyny opakowaniowe 2009
nr katalogowy: 49226
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-5
Wapno palone i hydratyzowane a usuwanie boru ze ścieków
Iwona Pasiecznik
Michał Mańczak
nr katalogowy: 44239
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
Rosnąć jak na drożdżach...
Katarzyna Lemanowicz
nr katalogowy: 48692
OPAKOWANIE 2013-4
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 76084
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 86194
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-20-21
O owcach naukowo
Henryk Piekut
nr katalogowy: 71498
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Co się kryje w filiżance?
Anna Owczarek
nr katalogowy: 65000
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-8
Determination of equivalent electric parameters of heterogeneous structures
Bogusław BUTRYŁO
Agnieszka CHOROSZUCHO
Jacek Maciej STANKIEWICZ
nr katalogowy: 127343
10.15199/48.2020.08.11
heterogeneous materials
equivalent electric parameters
electromagnetic field
optimization
materiały niejednorodne
elektryczne parametry zastępcze
pole elektromagnetyczne
optymalizacja
AURA 2016-12
Rośliny w wierzeniach polskiego ludu związane z okresem Bożego Narodzenia
Czesława Trąba
Krzysztof Rogut
nr katalogowy: 102573
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-2
Wspomnienia inspektora pracy z lat 1980–1990 (cz. 4)
Jacek Koszteyn
nr katalogowy: 130312
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Reakcja przekrojów elementów żelbetowych obciążonych nieliniowym rozkładem temperatury w warunkach pożarowych
Marian Abramowicz
Paweł Chudzik
Robert Kowalski
nr katalogowy: 87536
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
System pomiarowy spektroskopii impedancyjnej do diagnostyki obiektów technicznych
Jerzy HOJA
Grzegorz LENTKA
nr katalogowy: 63396
OPAKOWANIE 2017-5
Mleko, awokado, skorupiaki - czy to przyszłość branży tworzyw sztucznych?
nr katalogowy: 106027
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Roślinożercy
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112129
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Dietetyczne hity (część 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 111921
AURA 2020-1
Olsza czarna - przyjazny układ symbiozy z bakteriami
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 124437
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
X 2013 Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 81135
OPAKOWANIE 2013-7
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 77714
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Od pyłu węglowego do pyłu zbożowego
Sylwia Jarosławska-Sobór
nr katalogowy: 96587
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Współczesna sztuka składników Odkrywanie tajemnic produkcji lodów z wykorzystaniem zdrowych i naturalnych składników (cz. 2)
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 146314
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Nowe spojrzenie na proces technologiczny produktów mleczarskich. Otrzymywanie i charakterystyka masła
Joanna Rudnicka
Paweł Pomastowski
Katarzyna Rafińska
Dorota Białczak
Marek Adamczak
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 131419
10.15199/62.2021.4.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Nowe spojrzenie na proces technologiczny produktów mleczarskich. Otrzymywanie i charakterystyka masła
Joanna Rudnicka
Paweł Pomastowski
Katarzyna Rafińska
Dorota Białczak
Marek Adamczak
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 131419
10.15199/62.2021.4.2
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-12
Koncepcja wielomikroprocesorowego urządzenia do nagrzewania indukcyjnego
Marcin Wesołowski
Ryszard Niedbała
nr katalogowy: 73358
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Układ falownika napięcia z obwodem LCL o dużej dobroci Q
Maciej A. DZIENIAKOWSKI
nr katalogowy: 73210
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Modelowanie uszkodzeń beziskiernikowych ograniczników przepięć wysokiego napięcia
Piotr PAPLIŃSKI
Jacek WAŃKOWICZ
nr katalogowy: 72304
ELEKTROINSTALATOR 2019-5
Autonomiczny agregat prądotwórczy
nr katalogowy: 121067
AUTO MOTO SERWIS 2019-2
Rozmowa z Robertem Dzierżanowskim, kierownikiem ds. rozwoju koncepcji serwisowych firmy Robert Bosch
nr katalogowy: 135698
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Wege - dieta
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112577
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH