Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Niezbędne tłuszcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 146336
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
kwas alfa-linolenowy
kwas linolowy
kwasy EPA
DHA
bogate źródła
walory zdrowotne
polyunsaturated fatty acids
alpha-linolenic acid
linoleic acid
EPA
DHA
rich sources
health benefits
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Walory prozdrowotne kwasów omega-3
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 149069
10.15199/65.2024.6.6
Kwasy tłuszczowe omega-3
kwas eikozapentaenowy
kwas dokozaheksaenowy
kwas alfa-linolenowy
choroby metaboliczne
Omega-3 fatty acids
eicosapentaenoic acid
docosahexaenoic acid
alpha-linolenic acid
metabolic diseases
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Synthesis of free fatty acids from plant oils rich in trienoic acids. Synteza wolnych kwasów tłuszczowych z olejów roślinnych bogatych w kwasy trienowe
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Hanna Gwardiaka
Dawid Kucharski
Bożena Patkowska-Sokoła
Joana Tylus
Robert Bodkowski
Krzysztof Różycki
nr katalogowy: 78586
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Ryby - jeść czy nie jeść, oto jest pytanie...
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 106820
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 123056
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Kwasy tłuszczowe omega-3 rola w żywieniu, występowanie, zastosowanie
Magdalena Maszewska
Iwona Gańko
nr katalogowy: 51874
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Effect of linseed oil and ethyl esters of the oil-derived fatty acids on the morphology and proliferation rate of human adipose-derived stromal cells Wpływ oleju oraz estrów etylowych kwasów tłuszczowych z oleju lnianego na morfologię i proliferację ludzkich komórek stromalnych izolowanych z tkanki tłuszczowej
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Tomasz Wysoczański
Katarzyna Czyż
Bożena Patkowska-Sokoła
Andrzej Vogt
Robert Bodkowski
Anna Wyrostek
nr katalogowy: 87209
10.12916/przemchem.2014.1742
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Prawidłowa dieta czy pigułki (Cz. II) Pigułka rozwiązuje czy stwarza problem?
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76962
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 22–26 z 2022 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 140052
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Potencjalne surowce do otrzymywania bioaktywnych pochodnych tłuszczowych
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Bożena Patkowska-Sokoła
Hanna Gwardiak
Tadeusz Szulc
Robert Bodkowski
Krzysztof Różycki
nr katalogowy: 68213
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Selected chemical and physical properties of Spanish sage seeds (Salvia hispanica L.) Skład chemiczny i właściwości fizyczne nasion szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica L.)
Beata Zdybel
Agnieszka Sagan
Artur Przywara
nr katalogowy: 104012
10.15199/62.2017.2.17
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. II. Skład chemiczny surowca
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 79260
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-14-15
Nanoemulsje w przechowalnictwie składników bioaktywnych
Krzysztof Kryża
Dominik Stencel
Sebastian Barejsza
Grzegorz Szczepanik
nr katalogowy: 61012
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Oleje roślinne jako źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 83155
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Characteristics of polyunsaturated fatty acids ethyl esters with high alpha-linolenic acid content as a component of biologically active health-promoting supplements Charakterystyka estrów etylowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych o wysokiej zawartości kwasu alfa-linolenowego jako składnika biologicznie aktywnych preparatów prozdrowotnych
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Tomasz Wysoczański
Katarzyna Czyż
Andrzej Vogt
Bożena Patkowska-Sokoła
Kaja Sokoła
Robert Bodkowski
Anna Wyrostek
Katarzyna Roman
nr katalogowy: 87928
10.12916/przemchem.2014.1923
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Amarantus i komosa ryżowa jako niesłodowane dodatki w produkcji piwa
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 93073
10.15199/64.2015.7-8.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Żywność funkcjonalna dla osób prowadzących aktywny tryb życia
Arkadiusz Szterk
Małgorzata Czerwonka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 51875
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zagrożenia związane ze stosowaniem do produkcji piwa chmieli i produktów chmielowych o podwyższonym stopniu zestarzenia
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130554
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zagrożenia związane ze stosowaniem do produkcji piwa chmieli i produktów chmielowych o podwyższonym stopniu zestarzenia
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130554
GOSPODARKA WODNA 2012-5
INFORMACJE NOWOŚCI INFORMACJE
nr katalogowy: 67356
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
90 lat istnienia firmy Alfa Laval w Polsce
nr katalogowy: 85719
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Use of omega-3 polyunsaturated fatty acid ethyl esters as raw material for fodder industry Zastosowanie estrów etylowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-3 jako surowca dla przemysłu paszowego
Bożena Patkowska-Sokoła
Katarzyna Czyż
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Tomasz Wysoczański
Robert Bodkowski
Andrzej Vogt
nr katalogowy: 84201
10.12916/przemchem.2014.799
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 22–26 z 2022 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 140052
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Składniki żywności a aktywność psychofizyczna człowieka
Tomasz Czernecki
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 96826
10.15199/65.2016.2.7
CHŁODNICTWO 2009-6
Nowe produkty w asortymencie Alfa Laval
nr katalogowy: 45007
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Potencjał produkcyjny krajowego chmielarstwa a zapotrzebowanie browarów na surowiec
J. Dwornikiewicz
nr katalogowy: 6822
CHŁODNICTWO 2005-6
Chłodnice powietrza Alfa Laval
Rafał Rosiński
nr katalogowy: 8661
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-3
Połączenie firm Alfa Laval i Catetherm
nr katalogowy: 8777
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Jubileusz w atmosferze sukcesu - rozmowa z Piotrem Wygnańczukiem, dyrektorem generalnym firmy Alfa Laval Polska
A. Łazarowicz
nr katalogowy: 7099
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Alfa Laval unowocześnia technologię chłodzenia adiabatycznego
nr katalogowy: 94778
CHŁODNICTWO 2011-6
Seminarium informacyjno-szkoleniowe Alfa Laval i Tecumseh
nr katalogowy: 60561
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Alfa Laval na targach Brau 2019 - Poczuj smak przyszłości
nr katalogowy: 122470
CHŁODNICTWO 2016-4
Fabryka Alfa Laval Kraków w Polsce
nr katalogowy: 98035
CHŁODNICTWO 2014-6
90 lat Alfa Laval w Polsce
nr katalogowy: 85153
CHŁODNICTWO 2019-4
Ekonomiczna, niezawodna i wydajna pompa
nr katalogowy: 122511
CHŁODNICTWO 2007-1-2
Nowe rozwiązania w wymiennikach powietrznych Alfa Laval
nr katalogowy: 24257
CHŁODNICTWO 2010-5
Chłodnice powietrza do przechowywania warzyw i owoców
HELPMAN
nr katalogowy: 51922
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Methods for epoxidation of vegetable oils on heterogenous catalysts Przegląd metod epoksydacji olejów roślinnych na katalizatorach heterogenicznych
Kornelia Malarczyk
Eugeniusz Milchert
nr katalogowy: 90085
10.15199/62.2015.3.32
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Efektywne procesy pasteryzacji na urządzeniach Alfa Laval
nr katalogowy: 116669
CHŁODNICTWO 2016-9
Alfa Laval - nowoczesne technologie na targach Chillventa 2016
nr katalogowy: 101125
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Walory prozdrowotne masła z mleka krowiego i koziego
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 148174
10.15199/65.2024.4.5
masło z mleka krowiego
masło z mleka koziego
kwasy tłuszczowe
wskaźniki oceny jakości lipidów
butter from cow’s milk
butter from goat’s milk
fatty acids
lipid quality assessment indicators
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Jubileusz 90-lecia działalności Alfa Laval w Polsce
nr katalogowy: 85132
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-7-8
80 lat działalności Alfa Laval w Polsce
nr katalogowy: 6855
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-7
Wiele innowacji Alfa Laval
nr katalogowy: 14647
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Nowe rozwiązania w technologii etykietowania - etykieciarka ALFA ROLLSLEEVE
nr katalogowy: 20559
CHŁODNICTWO 2004-6
80 lat Alfa Laval w Polsce
nr katalogowy: 724
CHŁODNICTWO 2005-4
Alfa Laval Polska otrzymała Certyfikat Systemu Zarządzania Jakością
nr katalogowy: 8643
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-4
Alfa Laval Polska otrzymała Certyfikat Systemu Zarządzania Jakością ISO
nr katalogowy: 12410
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Zmiany zawartości alfa-kwasów w szyszkach chmielu w wyniku dolistnego nawożenia mikroelementami
M. Stasiak
nr katalogowy: 6823
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-4
Zwrot w kierunku produkcji wymienników lutowanych - oferta Alfa Laval dla klientów OEM
nr katalogowy: 16229
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Nowa odmiana chmielu - lunga. Cz. l. Charakterystyka botaniczna
U. Skomra
A. Lewandowski
K. Baranowski
nr katalogowy: 14540
GAZETA CUKROWNICZA 2005-6
Alfa Laval Polska otrzymała certyfikat Systemu Zarządzania Jakością ISO 9001-2000
nr katalogowy: 9414
CHŁODNICTWO 2013-11
Owoce morza - chłodzone do perfekcji
nr katalogowy: 80663
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-6
PRZEMIANY FAZOWE W STOPIE Ti6Al7Nb PRZY CHŁODZENIU CIĄGŁYM Z ZAKRESU DWUFAZOWEGO alfa + beta
ROBERT DĄBROWSKI
nr katalogowy: 77446
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-2
Wszystko o pompach w nowym podręczniku Alfa Laval
nr katalogowy: 147468
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-2
Wszystko o pompach w nowym podręczniku Alfa Laval
nr katalogowy: 147468
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Wysoki procent suchej masy po odwodnieniu i zagęszczeniu w dekanterach Alfa Laval
nr katalogowy: 122463
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
22. seminarium dla producentów soków zagęszczonych organizowane przez Eaton
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 106767
AUTO MOTO SERWIS 2023-2
Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 testowana przez kierowców Formuły 1
nr katalogowy: 142224
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Jakość goryczki chmielowej w piwach - od czego zależy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 134188
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Pandemia, Alfabet Grecki i „Pokolenie Alfa”
Ewa Kakiet-Springer
nr katalogowy: 131401
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Udana inwestycja w sierpeckim Kasztelanie
nr katalogowy: 27426
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Norymberska Mekka dla branż piwowarskiej i napojowej
nr katalogowy: 34176
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-11
125 lat Alfa Laval
nr katalogowy: 39139
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Alfa Laval kontynuuje trend wprowadzania nowoczesnych technologii
nr katalogowy: 87496
CHŁODNICTWO 2015-7-8
NOWOŚCI
nr katalogowy: 93069
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zdolność przechowalnicza granulatów chmielowych stosowanych do produkcji piwa
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130550
AUTO MOTO SERWIS 2020-4
AUTO MOTO SERWIS na luzie
nr katalogowy: 135498
CHŁODNICTWO 2014-11-12
Alfa Laval Arctigo - Optymalne rozwiązanie stało się możliwe Bogaty asortyment przemysłowych chłodnic powietrza Alfa Laval
nr katalogowy: 88392
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Czarna porzeczka - źródło witaminy C
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 53831
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-4
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 1 i 2 z 2015 r.)
nr katalogowy: 90660
GAZETA CUKROWNICZA 2008-11
Nowości
nr katalogowy: 39391
CHŁODNICTWO 2008-8
Nowa centrala wentylacyjna Alfa Vent
Marcin Kruszyński
nr katalogowy: 37304
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zdolność przechowalnicza granulatów chmielowych stosowanych do produkcji piwa
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130550
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Zbiór i przechowywanie chmielu - ważne etapy produkcji wpływające na jakość surowca
Marta Koziara
Ciupa
dr Urszula Skomra
nr katalogowy: 126510
10.15199/64.2020.4-5.6
chmiel
kwasy goryczkowe
przechowywanie chmielu
hop
bitter acids
hop storage
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
Chmiel dla piwowarstwa
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 39535
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-11
"Stwórzmy lepsze warunki codziennego życia" - jubileusz 125 lat działalności Alfa Laval
nr katalogowy: 39514
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Jakość goryczki chmielowej w piwach - od czego zależy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 134188
CHŁODNICTWO 2008-11
Jubileusz 125 lat działalności Alfa Laval pod hasłem: "Stwórzmy lepsze warunki dla codziennego życia"
nr katalogowy: 39374
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Przydatność oleju lnianego jako substancji modelowej do testowania barierowości UV folii opakowaniowych
Grzegorz Bienkiewicz
Agnieszka Hrebień-Filisińska
Marta Weronis
Małgorzata Mizielińska
Agnieszka Krudos
Jerzy Pankowski
Michał Malka
Sławomir Lisiecki
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 107067
10.15199/62.2017.6.21
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-2
Priorytety Tetra Pak: innowacje i ochrona środowiska
nr katalogowy: 33410
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Wpływ suszy w 2006 r. na plonowanie i jakość chmielu
JERZY DWORNIKIEWICZ
nr katalogowy: 25458
CHŁODNICTWO 2011-8
Chłodnice Alfa Laval pozwalają zmniejszyć zużycie energii w centrum logistycznym w Niemczech
nr katalogowy: 61700
CHŁODNICTWO 2015-6
Chłodnice Alfa Laval Optigo dla układów z CO2
nr katalogowy: 92143
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Alfa. Przyszłe pokolenie konsumentów
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 146306
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Charakterystyka granulatu konwencjonalnego i granulatu zizomeryzowanego
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 61796
CHŁODNICTWO 2011-6
CZYSTY RACHUNEK Szpital w Anglii redukuje emisję gazów cieplarnianych
nr katalogowy: 60566
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Wpływ różnych parametrów technologicznych na proces chmielenia piwa na zimno
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 77496
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-1
Rozwój pęknięć zmęczeniowych w stopach Ti-2,5Cu i Ti-6Al-4V w warunkach zginania
Maria Hepner
Dariusz Rozumek
nr katalogowy: 89800
10.15199/28.2015.1.10
CHŁODNICTWO 2021-4
Alfa Laval publikuje białą księgę na temat zrównoważonych czynników chłodniczych
nr katalogowy: 133116
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Konferencja firm Eaton, Alfa Laval i Ecolab dla branży sokowniczej
nr katalogowy: 100328
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Seminarium firm: Eaton, Alfa Laval oraz Ecolab dla branży sokowniczej
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 92022
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Use of waste materials from the food industry to increase the stability of selected oil Zastosowanie surowców odpadowych przemysłu spożywczego do zwiększania stabilności wybranych olejów
Robert Kupczyński
Kinga Śpitalniak
Alicja Z. Kucharska
Antoni Szumny
nr katalogowy: 104663
10.15199/62.2017.3.28
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Informacje
nr katalogowy: 42109
CHŁODNICTWO 2012-12
Chłodnice powietrza Alfa Laval zachowują doskonałą jakość przechowywanych owoców
nr katalogowy: 73336
CHŁODNICTWO 2019-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 124159
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Oleje mikrobiologiczne w przemyśle spożywczym
Iwona Gientka
Magdalena Julia Michalska
nr katalogowy: 148666
10.15199/65.2024.5.7
olej mikrobiologiczny
WNKT
DHA
mleko zastępcze
wzbogacanie żywności
microbial oil
PUFA
DHA
formula milk
food fortification
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Kwas chlebowy Kwas - na upały w sam raz
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 99753
CHŁODNICTWO 2013-6
Płynne przejście na dwutlenek węgla
nr katalogowy: 77422
AUTO MOTO SERWIS 2023-2
Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 testowana przez kierowców Formuły 1
nr katalogowy: 142224
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Specyficzne wymagania dla różnych procesów chłodzenia
nr katalogowy: 104714
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Selective hydrogenation of xanthohumol to alfa, beta-dihydroxanthohumol Selektywne uwodornienie ksantohumolu do alfa, beta-dihydroksantohumolu
Jarosław Popłoński
Sandra Sordon
Tomasz Tronina
Ewa Huszcza
nr katalogowy: 87926
10.12916/przemchem.2014.1916
CHŁODNICTWO 2011-10
Adiabatyczne chłodzenie wymienników wentylatorowych System zraszania Alfa Laval
nr katalogowy: 63278
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Raport chmielarski 2019
Jan Szałas
nr katalogowy: 122464
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Kierunki zastosowania kwasów tłuszczowych omega-3 w produkcji
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Maciej Brzeski
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 128161
10.15199/65.2020.9.3
NNKT
kwasy tłuszczowe omega-3
oleje
ryby
mikroalgi
żywność
EFAs
omega-3 fatty acids
oils
fish
microalgae
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-2
Wpływ obecności kwasu butanotetrakarboksylowego w apreturze opartej na kwasach polikarboksylowych na jej właściwości użytkowe
nr katalogowy: 28172
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Purification of fumaric acid made by bioconversion of waste glycerol Oczyszczanie kwasu fumarowego otrzymanego w wyniku biokonwersji odpadowego glicerolu
Andrzej Olszanowski
Robert Biernacki
nr katalogowy: 102383
10.15199/62.2016.11.3
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
Odwadnianie ługu zielonego Redukcja kosztów instalacyjnych i operacyjnych na dekanterach Alfa Laval
nr katalogowy: 109594
CHŁODNICTWO 2013-2
Nowy system chłodniczy wyposażony w separator cieczy U-Turn Alfa Laval pozwala zwiększyć wydajność systemu chłodniczego
nr katalogowy: 74672
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Effect of foliar application of zinc fertilizers on zinc content in the hop leaves, on the cones yield and content of alpha acids. Wpływ dolistnej aplikacji nawozów cynkowych na zawartość tego składnika w liściach chmielu oraz na plony szyszek i zawartość alfa-kwasów
Krzysztof Zawadzki
Danuta Sugier
Czesław Szewczuk
Stanisław Baran
Grażyna Żukowska
nr katalogowy: 77335
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-8
Detektory naładowanych cząstek opracowane w ITE dla nowego systemu detekcyjnego ALBEGA, opracowywanego w GSI Darmstadt do badań nad transaktynowcami
M. WĘGRZECKI
A. YAKUSHEV
J. BAR
T. BUDZYŃSKI
A. DI NITTO
R. DOBROWOLSKI
P. GRABIEC
H. KŁOS
J. KULAWIK
M. MARCHEWKA
A. PANAS
P. PROKARYN
B. SYNKIEWICZ
D. SZMIGIEL
M. WĘGRZECKI
M. ZABOROWSKI
nr katalogowy: 100435
10.15199/13.2016.8.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Zdolność redukcyjna piwa miarą jego stabilności smakowo-zapachowej
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 78955
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-2
Personalia
nr katalogowy: 20495
CHŁODNICTWO 2006-10
Alfa Laval na targach IKK 2006
nr katalogowy: 21414
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-6
Wymienniki Alfa Laval w procesie produkcji papieru
nr katalogowy: 12440
CHŁODNICTWO 2005-11
Alfa Laval na targach Polagra Food 2005
nr katalogowy: 8721
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Kinetic studies on the esterification of caprylic acid with 2-ethylhexanol Badania kinetyczne estryfikacji kwasu kaprylowego alkoholem 2-etyloheksylowym
Maria Kulawska
Maria Organek
Wiesław Organek
nr katalogowy: 85024
10.12916/przemchem.2014.1016
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-9
Badania trwałości betonu cementowego w środowisku kwasowym
Piotr Woyciechowski
Joanna Julia Sokołowska
nr katalogowy: 79368
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 119555
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Kwas chlebowy – i do picia, i do pieczenia
Bohdan Juchniewicz
nr katalogowy: 150107
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-9
Kompaktowe płytowe wymienniki ciepła do schładzaczy amoniakalnych
nr katalogowy: 8853
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-6
Kwas chlebowy - napój na nowo odkrywany
PIOTR DZIUGAN
nr katalogowy: 20601
CHŁODNICTWO 2004-4
AlfaNowa - klasa sama dla siebie
Wit Sitkiewicz
nr katalogowy: 701
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Przemiany w procesie starzenia się piwa (1)
T. Kuchciak
P. Antkiewicz
nr katalogowy: 14565
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-4
Piekarzu, czy wiesz, że.....dobry kwas piekarski to skarb naszego chleba codziennego? Dominują w nim dwa kwasy: mlekowy i octowy.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 104855
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-10
Urządzenia Alfa Laval w procesie produkcji papieru
Dariusz Dziedziul
nr katalogowy: 4679
AURA 2006-8
TAJEMNICE ZDROWIA ALFA - BETA - GAMMA
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 15896
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-12
Nowa chłodnica powietrza do szokowego zamrażania produktów
nr katalogowy: 1778
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-2
Układy solarne i pompy ciepła z zastosowaniem wymienników Alfa Laval
nr katalogowy: 16259
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Triploidalne odmiany chmielu wzbogacają piwa w tradycyjne i nowe akcenty smakowo-zapachowe
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 102822
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-1
Poli kwas asparaginowy. Otrzymywanie, właściwości i kierunki zastosowań
Ewa Dziki
Jan Pielichowski
Jolanta Polaczek
nr katalogowy: 14208
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-1
Poli kwas asparaginowy. Otrzymywanie, właściwości i kierunki zastosowań
Ewa Dziki
Jan Pielichowski
Jolanta Polaczek
nr katalogowy: 14208
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-6
Alfa Laval Polska Sp. z o.o. - artykuł sponsorowany
nr katalogowy: 6590
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Kinetics of the synthesis of octyl palmitates. Kinetyka syntezy palmitynianów oktylowych
Maria Kulawska
Jerzy Skrzypek
nr katalogowy: 78576
CHŁODNICTWO 2006-6
AlfaNova 400 - wymiennik wykonany w 100% ze stali kwasoodpornej
JÓZEF KĘDZIA
nr katalogowy: 16102
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Wiedza konsumentów o aloesie i produktach aloesowych
Anita Kukułowicz
nr katalogowy: 113839
10.15199/65.2018.5.5
Aloe vera
produkty aloesowe
wiedza
zachowania żywieniowe
Aloe vera
aloe products
knowledge
nutritional behavior
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Wpływ niektórych warunków przechowywania granulatów na zmiany zawartości alfa-kwasów i wybranych olejków chmielowych
M. Stasiak
nr katalogowy: 6883
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Praktyka warsztatowa z Magneti Marelli
nr katalogowy: 135465
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Piwo bezalkoholowe i niskoalkoholowe - jedna instalacja a wiele możliwości
nr katalogowy: 86640
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-7
MIKROSTRUKTURA STOPU AlSi17Cu5 PO PRZEGRZANIU ZNACZNIE POWYŻEJ TEMPERATURY LIKWIDUS
JAROSŁAW PIĄTKOWSKI
ROBERT WIESZAŁA
nr katalogowy: 85631
CHŁODNICTWO 2012-10
Nowoczesna seria chłodnic Alfa Laval OptigoTM W trosce o środowisko naturalne i Twoje koszty
nr katalogowy: 72005
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-24
Nanodetekcja i fotonika
nr katalogowy: 64758
AURA 2014-2
Zachowanie wilków żyjących na wolności i w ogrodach zoologicznych (2)
Janusz Jerzy KUŹNIEWICZ
nr katalogowy: 82245
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Dobry kwas piekarski to skarb naszego chleba codziennego
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 134220
AUTO MOTO SERWIS 2020-3
Praktyka warsztatowa z Magneti Marelli
nr katalogowy: 135465
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Kwas bursztynowy i kwas sebacynowy na szlaku produkcji plastyfikatorów
Anna Tracz
Ewa Pankalla
Sławomir Boncel
Anna Chrobok
nr katalogowy: 140040
10.15199/62.2022.10.13
kwas bursztynowy
kwas sebacynowy
plastyfikatory
metody produkcji
succinic acid
sebacic acid
plasticizers
production methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Kwas bursztynowy i kwas sebacynowy na szlaku produkcji plastyfikatorów
Anna Tracz
Ewa Pankalla
Sławomir Boncel
Anna Chrobok
nr katalogowy: 140040
10.15199/62.2022.10.13
kwas bursztynowy
kwas sebacynowy
plastyfikatory
metody produkcji
succinic acid
sebacic acid
plasticizers
production methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Kwas bursztynowy i kwas sebacynowy na szlaku produkcji plastyfikatorów
Anna Tracz
Ewa Pankalla
Sławomir Boncel
Anna Chrobok
nr katalogowy: 140040
10.15199/62.2022.10.13
kwas bursztynowy
kwas sebacynowy
plastyfikatory
metody produkcji
succinic acid
sebacic acid
plasticizers
production methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Kwas bursztynowy i kwas sebacynowy na szlaku produkcji plastyfikatorów
Anna Tracz
Ewa Pankalla
Sławomir Boncel
Anna Chrobok
nr katalogowy: 140040
10.15199/62.2022.10.13
kwas bursztynowy
kwas sebacynowy
plastyfikatory
metody produkcji
succinic acid
sebacic acid
plasticizers
production methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Kwas bursztynowy i kwas sebacynowy na szlaku produkcji plastyfikatorów
Anna Tracz
Ewa Pankalla
Sławomir Boncel
Anna Chrobok
nr katalogowy: 140040
10.15199/62.2022.10.13
kwas bursztynowy
kwas sebacynowy
plastyfikatory
metody produkcji
succinic acid
sebacic acid
plasticizers
production methods
OPAKOWANIE 2012-1
WSTĘP
nr katalogowy: 65298
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Seminarium firm Eaton Filtration, Tetra Pak, Alfa Laval i Ecolab dla branży sokowniczej
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 77518
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Czas na kwas
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 37903
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-9
Wyniki badań promieniotwórczości naturalnej wyrobów budowlanych
Marek Dohojda
Mirosław Rzeszutko
nr katalogowy: 86800
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-11
Wykorzystanie metalocenowych kopolimerów etylenu i wyższych alfa-olefin do produkcji folii wielowarstwowej
Zbigniew Frąszczaka
Bogusław Królikowski
Marcin Kraus
nr katalogowy: 63706
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-3
Badania nad otrzymywaniem heksabenzyloheksaazaizowurcytanu (HBIW) w układzie metanol-kwas siarkowy
JOANNA JEFIMCZYK
ANDRZEJ ANTCZAK
PAWEŁ MAKSIMOWSKI
nr katalogowy: 33539
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-4
Stabilizacja wodnej dyspersji proszkowej farby epoksydowej polimerami akrylowymi
EDWIN MAKAREWICZ
MAŁGORZATA PACER
nr katalogowy: 41325
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Wpływ dodatku kwasu askorbinowego na cechy reologiczne ciasta i jakość pieczywa pszennego
BOŻENA LEWICKA
nr katalogowy: 38780
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Hyaluronic acid. Structure, properties and uses Kwas hialuronowy. Budowa, właściwości i zastosowanie
Monika Dymarska
Weronika Juros
Tomasz Janeczko
Edyta Kostrzewa-Susłow
nr katalogowy: 97904
10.15199/62.2016.4.19
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Synthesis of racemic rosmarinic acid Synteza racemicznego kwasu rozmarynowego
Katarzyna Sidoryk
Olga Michalak
Marcin Cybulski
Piotr Cmoch
Katarzyna Mróz
Katarzyna Filip
Agnieszka Burzyńska-Prajzner
nr katalogowy: 99643
10.15199/62.2016.7.10
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-5
Rozwiązania Alfa Laval w procesie produkcji papieru Odzysk energii i redukcja kosztów instalacyjnych oraz eksploatacyjnych
nr katalogowy: 105858
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Dynamiczne zmiany światowej uprawy chmielu po deficycie alfa-kwasów w latach 2005–2007
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 48970
CHŁODNICTWO 2008-6
Aspekty praktyczne instalacji dwutlenku węgla
nr katalogowy: 36062
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-3
technika na co dzień
nr katalogowy: 112604
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-2
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 33479
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Płynny nawóz wapniowy z minimalną zawartością azotu i chlorków. Informacja techniczna
MIECZYSŁAW BOROWIK
ANDRZEJ BISKUPSKI
PIOTR RUSEK
SEBASTIAN SCHAB
PAWEŁ WÓJCIK
nr katalogowy: 44469
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 2
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 72034
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Jak uzyskać w piwie dobry jakościowo i stabilny aromat chmielowy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 64607
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-4
Wpływ historii odkształcenia na rozwój mikrostruktury stopu Ti6Al4V odkształcanego w zakresie dwufazowym
Krzysztof MUSZKA
Klaudiusz RASZKA
Bradley WYNNE
Janusz MAJTA
nr katalogowy: 97808
10.15199/24.2016.4.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-11
Olej rycynowy - chemia i zastosowanie
JÓZEF KULA
THUAT BUI QUANG
nr katalogowy: 43484
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-9
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 43654
CHŁODNICTWO 2012-7-8
na targach Chillventa 2012
nr katalogowy: 70329
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Nowoczesne urządzenia to metoda na obniżenie kosztów produkcyjnych
nr katalogowy: 122447
OPAKOWANIE 2015-7
60 lat z branżą opakowań
nr katalogowy: 92403
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Kwas ferulowy. Właściwości, oznaczanie i zastosowanie w przemyśle kosmetycznym
Kinga Stuper-Szablewska
Anna Przybylska
Danuta Kurasiak-Popowska
Juliusz Perkowski
nr katalogowy: 110066
10.15199/62.2017.10.7
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-10
ANALIZA WARUNKÓW ODKSZTAŁCANIA PLASTYCZNEGO NA GORĄCO I ZIMNO KOMPOZYTU ALUMINIOWEGO ALFA-30
JAN RICHERT
nr katalogowy: 30282
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Toruńskie zakłady urządzeń młyńskich spomasz s.a
nr katalogowy: 29987
CHŁODNICTWO 2008-10
Skraplacze powietrzne AlfaGreen
nr katalogowy: 38812
CHŁODNICTWO 2008-8
Alfa Laval doradza: Konserwacja profilaktyczna płytowych wymienników ciepła
nr katalogowy: 37302
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Wpływ dolistnego dokarmiania roślin chmielu na plon i poziom alfa-kwasów
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 54442
CHŁODNICTWO 2021-2
Alfa Laval CB24 – nowość wśród lutowanych płytowych wymienników ciepła
nr katalogowy: 131370
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Zmiany w składzie żywic granulatów chmielowych podczas przechowywania
Krzysztof Baranowski
Elżbieta Baca
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 67212
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Cinnamic acid and its hydroxy derivatives. Synthesis and application. Kwas cynamonowy i jego hydroksypochodne. Synteza i praktyczne zastosowanie
Urszula Guzik
Katarzyna Hupert-Kocurek
Piotr Siupka
Danuta Wojcieszyńska
nr katalogowy: 75915
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-7
Wpływ rodzaju obróbki cieplnej wielowarstwowych powłok SiO2 otrzymanych metodą zol-żel na zachowanie korozyjne stali nierdzewnej typu 316L
JACEK GRZEGORZ CHĘCMANOWSKI
BOGDAN SZCZYGIEŁ
nr katalogowy: 27912
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Analiza przeglądowa metod i urządzeń pomiarowych oraz projekt inteligentnego systemu elektronicznego do badania stężeń szkodliwych środków chemicznych w powietrzu w przemyśle spożywczym
Zbigniew JĘDRUSIAK
Artur WYMYSŁOWSKI
nr katalogowy: 146243
10.15199/48.2023.11.57
kwas nadoctowy
kwas octowy
nadtlenek wodoru
system elektroniczny
peracetic acid
acetic acid
hydrogen peroxide
electronic system
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Kwas linolowy ze sprzężonymi wiązaniami podwójnymi w modyfikowanych olejach roślinnych i w tłuszczu mlekowym
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
BOŻENA PATKOWSKA-SOKOŁA
ANDRZEJ W. LIPKOWSKI
ROBERT BODKOWSKI
ZBIGNIEW DOBRZAŃSKI
HANNA GWARDIAK
KRZYSZTOF RÓŻYCKI
nr katalogowy: 49079
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Dobry kwas piekarski to skarb naszego chleba codziennego
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 134220
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Oznaczanie zanieczyszczeń śladowych w kwasie ortofosforowym(V) jakości EG metodą ICP-MS
Anna Milde
Mariusz Stypka
nr katalogowy: 148288
10.15199/62.2024.4.11
kwas ortofosforowy(V)
ICP-MS
zanieczyszczenia śladowe
jakość elektroniczna
orthophosphoric acid
ICP-MS
trace impurities
electronic grade (EG)
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-12
Najbardziej aktualna oferta szkoleniowa
nr katalogowy: 39948
CHŁODNICTWO 2012-6
Bardziej niż chłodno
nr katalogowy: 68902
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Chemical treatment of Ti-6Al-7Nb elements produced by powder-bed selective laser melting Chemiczna obróbka powierzchni elementów wytwarzanych metodą selektywnej laserowej mikrometalurgii proszków ze stopu Ti-6Al-7Nb
Edyta Łyczkowska
Patrycja Szymczyk
Paweł Lochyński
Edward Chlebus
nr katalogowy: 86128
10.12916/przemchem.2014.1477
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Use of propionic acid in plasma modification of a polyamide-polyethylene film Zastosowanie kwasu propionowego do plazmowej modyfikacji folii poliamidowo-polietylenowej
Zenobia Rżanek-Boroch
Agata Bekier
Magdalena Jaskólska
nr katalogowy: 94435
10.15199/62.2015.10.5
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Kwas piekarski
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 139345
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-2
Nanotrucizna w akcji
nr katalogowy: 23736
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Oryginalne czy nieoryginalne? Bezpieczne czy tańsze? Pewne czy obarczone ryzykiem?
nr katalogowy: 60529
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH