Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Jęczmień – roślina o dużym znaczeniu gospodarczym
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 138730
jęczmień
czynniki siedliskowe i agrotechniczne
plon
jakość ziarna
barley
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Przydatność technologiczna ziarna pszenicy uprawianej w Polsce na przestrzeni ostatnich lat - według badań Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
Sywia Stępniewska
nr katalogowy: 45894
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Jakość ziarna pszenicy uprawianej w Polsce na przestrzeni ostatnich lat
Sylwia Stępniewska
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 85266
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów lat 2011-2013
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 88258
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Wpływ nawożenia azotowego na plon i wartość żywieniową ziarna owsa
RenataTobiasz-Salach
Dorota Bobrecka-Jamro
nr katalogowy: 99942
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Agrotechniczne i logistyczne aspekty uprawy pszenicy durum w Polsce
WIKTOR OBUCHOWSKI
AGNIESZKA MAKOWSKA
MIŁOSZ ŁUCZAK
HANNA SULEWSKA
nr katalogowy: 30252
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Metody oceny jakości ziarna pszenicy stosowane w Zakładzie Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS oraz w Uniwersytecie Stanowym Północnej Dakoty
Anna Szafrańska
Woj ciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 62917
AURA 2016-4
Znaczenie preferencji siedliskowych zwierząt dla zróżnicowania genetycznego populacji
Robert W. Mysłajek
nr katalogowy: 97561
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Potencjał wykorzystania owsa
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 134854
owies
czynniki agrotechniczne
plon
jakość ziarna
oats
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Potencjał wykorzystania owsa
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 134854
owies
czynniki agrotechniczne
plon
jakość ziarna
oats
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Wpływ wybranych czynników na jakość ziarna pszenicy zbieranego w Polsce
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 118507
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Ocena wartości technologicznej ziarna pszenicy pochodzącego od różnych grup producentów
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 97762
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-2
Seminarium firmy Zschimmer & Schwarzsyfikacji
Wojciech Michałowski
nr katalogowy: 41680
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-4
Wykorzystanie drzewa niezdatności w ocenie zagrożeń pochodzenia rolniczego na jakość zasobów wód podziemnych
Izabela Zimoch
Andrzej Kuśnierski
nr katalogowy: 105123
10.15199/17.2017.4.23
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Poziom pozostałości pestycydów w owocach oraz wytłokach powstałych jako produkt uboczny przetwórstwa truskawek na soki
Artur Miszczak
Piotr Sikorski
Katarzyna Zagibajło
Elżbieta Klimczak
Monika Kosmala
Bogusław Król
nr katalogowy: 80278
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Prawie wszystko o uszkodzeniu skrobi w mące pszennej
nr katalogowy: 41565
AURA 2017-2
Glebowa materia organiczna
Krystyna CIARKOWSKA
nr katalogowy: 104053
10.15199/2.2017.2.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Aktualności
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142396
AURA 2019-3
Kalibracja habitatowej metody wyznaczania przepływów środowiskowych korytowych w Polsce
Jerzy Grela
Paweł Madej
nr katalogowy: 119040
10.15199/2.2019.3.1
przepływy środowiskowe
metody habitatowe
kalibracja
environmental flows
habitat methods
calibration
AURA 2022-5
Aktualności Samorządowe
nr katalogowy: 137580
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Przepływy środowiskowe – jak wybrać właściwą klasyfikację cieków?
Jerzy Grela
Rafał Kokoszka
nr katalogowy: 141473
10.15199/22.2023.1.4
przepływ środowiskowy
metody siedliskowe
formuła hydrologiczna
klasyfikacja cieków
environmental flow
habitat methods
hydrological formula
water- courses classification
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Przepływy środowiskowe – jak wybrać właściwą klasyfikację cieków?
Jerzy Grela
Rafał Kokoszka
nr katalogowy: 141473
10.15199/22.2023.1.4
przepływ środowiskowy
metody siedliskowe
formuła hydrologiczna
klasyfikacja cieków
environmental flow
habitat methods
hydrological formula
water- courses classification
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Co rolnik powinien wiedzieć o integrowanej ochronie roślin?
Ewa Matyjaszczyk
nr katalogowy: 82856
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-4
Uproszczona ocena ryzyka przy narażeniu na czynniki chemiczne (cz. II)
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 34722
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-4
Tlen oraz czynniki stresujące -kluczowe parametry dla procesu propagacji drożdży
OLAU NIELSEN
nr katalogowy: 6787
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-1
Czynniki decydujące o jakości mięsa wołowego
ndrzej Pisula
Andrzej Tyburcy
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 23519
CHŁODNICTWO 2023-1
Problemy związane z przejściem na alternatywne czynniki chłodnicze
Maksim Talyzin
nr katalogowy: 142005
GOSPODARKA WODNA 2016-9
Wpływ zbiornika Jeziorsko na obszary prawem chronionej przyrody
ALEKSANDER WINIECKI
nr katalogowy: 100924
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-6
Charakterystyka środowiska pracy w budownictwie pod kątem zagrożeń zawodowych
Bożena Hoła
nr katalogowy: 60443
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 1
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 110187
10.15199/64.2017.10.3
siarczek dimetylu (DMS)
piwo
surowce
słód
prekursory DMS
dimethyl sulfide (DMS)
beer
raw materials
malt
DMS precursors
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-9
Czynniki ryzyka w przyszłości
nr katalogowy: 109423
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-5
Czynniki wspierające oraz bariery przy wdrażaniu systemów jakości w małych organizacjach. cz. 2.
Piotr Grudowski
nr katalogowy: 18185
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Wybrane parametry wartości technologicznej ziarna pszenicy jarej w zależności od terminu siewu
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 122801
pszenica jara
termin siewu
wartość technologiczna
spring wheat
sowing term
technological value
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-8
Mechanik samochodowy, konserwator Część 7- Czynniki biologiczne - wstęp teoretyczny
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 92902
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
Środowisko pracy personelu medycznego cz. 3: Czynniki biologiczne
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 109734
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
Czynniki decydujące o wyniku finansowym zakładu mięsnego
Marian Winiarski
nr katalogowy: 1737
OPAKOWANIE 2006-12
Czynniki ekonomiczne, jakie należy brać pod uwagę przy projektowaniu opakowań transportowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 22851
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-9
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {7}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 70761
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Orzechy w codziennej diecie wartości żywieniowe i prozdrowotne
Lucyna Pachocka Agata Stróżyk
nr katalogowy: 104685
10.15199/65.2017.3.8
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-19-20
Historia, stan i perspektywy hodowli daglezji zielonej w Polsce (cz. 4)
Jacek Janusz Sagan
nr katalogowy: 93851
CHŁODNICTWO 2004-9
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część 1. Skład chemiczny i podstawowe reakcje, zanieczyszczenie mikrobiologiczne oraz aktywność enzymatyczna w mleku
Jan Pikul
nr katalogowy: 756
CHŁODNICTWO 2004-10
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część II. Produkty mleczne o krótkim, średnim oraz długim okresie trwałości
Jan Pikul
nr katalogowy: 765
CHŁODNICTWO 2024-3
Naturalny czynnik
Michał K. Wasilewski
nr katalogowy: 149169
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 122809
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-7
Książki nadesłane
nr katalogowy: 249
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Ekologiczne oleje chłodnicze Mobil EAL Arctic dla nowych systemów chłodniczych
nr katalogowy: 50027
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-11
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 16: Czynniki chemiczne - karta oceny dla prac malarsko-szpachlarskich
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 87874
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Opakowania do żywności tendencje we wzornictwie
Natalia Czaja-Jagielska
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 57751
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-1
Produktywność i efektywność polskiego przemysłu spożywczego
Roman Urban
nr katalogowy: 49518
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-11
Metody badań mikrobiologicznych w Bibliotece Narodowej
BOGDAN FILIP ZEREK
nr katalogowy: 32172
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-1
Pracownik myjni Część 3- Karta oceny ryzyka - czynniki chemiczne
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 96145
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Poziom wyżywienia w Chinach i Indiach
MARIOLA KWASEK
nr katalogowy: 32537
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-3
Narażenie na czynniki rakotwórcze
nr katalogowy: 82985
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Czynniki wpływające na efektywność pracy wytwórni pasz
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 133692
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Czynniki wpływające na efektywność pracy wytwórni pasz
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 133692
CHŁODNICTWO 2013-4
Detekcja gazów zagrażających wybuchem w przemyśle chłodniczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Wojciech SENDER
nr katalogowy: 76112
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
Środowisko pracy personelu medycznego cz. 1- Czynniki fizyczne
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 104437
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
The content of soluble sugars and lignocellulose in sorghum hybrids Zawartość cukrów rozpuszczalnych i związków ligninocelulozowych w odmianach sorga
Mirosław Anioł
Józef Sowiński
Magda Aniołowska
nr katalogowy: 94467
10.15199/62.2015.10.37
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-3
Zalety i wady bezołowiowych powłok ochronnych płytek drukowanych
JERZY BIELIŃSKI
ANETA ARAŹNA
GRAŻYNA KOZIOŁ
ALICJA BIELIŃSKA
nr katalogowy: 33955
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Po co fi rmie silna marka? (Cz. III)
Monika Czerwińska
Franciszek Hułas
nr katalogowy: 36575
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Po co fi rmie silna marka? (Cz. III)
Monika Czerwińska
Franciszek Hułas
nr katalogowy: 36574
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Komputerowy system kontroli eksperymentu i akwizycji sygnałów spektroskopowych
ADAM BUCZEK
GUSTAW SZAWIOŁA
EWA STACHOWSKA
WOJCIECH KOCZOROWSKI
ADRIAN WALASZYK
DANUTA STEFAŃSKA
ANDRZEJ JAROSZ
BOGUSŁAW FURMANN
nr katalogowy: 35668
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
New Product Development - jak opracowywać nowe napoje funkcjonalne, cz. 2
Adam Bogacz
nr katalogowy: 73550
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Czynniki wpływające na wytrzymałość powierzchniową dielektryków
Krzysztof KOGUT
Bolesław MAZUREK
Krzysztof KASPRZYK
nr katalogowy: 38635
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-8
Diagnostyka termowizyjna budynków - problemy wrażliwości i interpretacji wyników pomiarów
GRZEGORZ MISZTAL
ANNA STASZCZUK
PIOTR ZIEMBICKI
nr katalogowy: 78388
CHŁODNICTWO 2023-1
Problemy związane z przejściem na alternatywne czynniki chłodnicze
Maksim Talyzin
nr katalogowy: 142005
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-12
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 17- Czynniki chemiczne - karta oceny dla prac malarsko-szpachlarskich - ciąg dalszy
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 88547
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-1
Czynniki biologiczne w środowisku pracy
nr katalogowy: 129950
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
S jak system ochrony zdrowia pracujących
Teresa Łączkowska
nr katalogowy: 74489
CHŁODNICTWO 2007-3
Czynniki HFC czy stare czynniki chłodnicze - co będzie przyszłością?
HERMAN HALOZAN
RENE RIEBERER
nr katalogowy: 24964
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-8
Wirusy - czynniki biologiczne w środowisku pracy (cz. 1)
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 121656
GOSPODARKA WODNA 2012-6
Pałka wodna (Typha ssp.)
AGATA KURZAWSKA
DANUTA GÓRECKA
nr katalogowy: 68360
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-9
CZYNNIKI KSZTAŁTUJĄCE CENY WYBRANYCH METALI NIEŻELAZNYCH W LATACH 2008÷2012
BOŻENA BORYCZKO
nr katalogowy: 79670
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Use of the methanol-activated carbon sorption set in a refrigeration unit Wykorzystanie zespołu sorpcyjnego metanol-węgiel aktywny w adsorpcyjnym urządzeniu chłodniczym
Andrzej Grzebielec
Artur Rusowicz
Adam Ruciński
nr katalogowy: 91684
10.15199/62.2015.6.18
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-4
Kontrolowana degradacja materiałów polimerowych, czyli jak ujarzmić skutki promieniowania słonecznego i warunków atmosferycznych
Anna Brzozowska-Stanuch
nr katalogowy: 89741
CHŁODNICTWO 2022-2
Czynniki chłodnicze jako substancje robocze wysokotemperaturowych pomp ciepła dużej mocy. Część 1.
Wiesław Warczak
Paweł Birkowski
nr katalogowy: 137284
10.1599/8.2022.2.1
czynniki chłodnicze
wysokotemperaturowe pompy ciepła
generacje czynników
refrigerants
high temperature heat pumps
refrigerant generations
CHŁODNICTWO 2022-2
Czynniki chłodnicze jako substancje robocze wysokotemperaturowych pomp ciepła dużej mocy. Część 1.
Wiesław Warczak
Paweł Birkowski
nr katalogowy: 137284
10.1599/8.2022.2.1
czynniki chłodnicze
wysokotemperaturowe pompy ciepła
generacje czynników
refrigerants
high temperature heat pumps
refrigerant generations
CHŁODNICTWO 2022-2
Czynniki chłodnicze jako substancje robocze wysokotemperaturowych pomp ciepła dużej mocy. Część 1.
Wiesław Warczak
Paweł Birkowski
nr katalogowy: 137284
10.1599/8.2022.2.1
czynniki chłodnicze
wysokotemperaturowe pompy ciepła
generacje czynników
refrigerants
high temperature heat pumps
refrigerant generations
CHŁODNICTWO 2022-4
Czynniki chłodnicze jako substancje robocze wysokotemperaturowych pomp ciepła dużej mocy.
Wiesław Warczak
Paweł Birkowski
nr katalogowy: 139342
czynniki chłodnicze
wysokotemperaturowe pompy ciepła
generacje czynników
refrigerants
high temperature heat pumps
refrigerant generations
CHŁODNICTWO 2022-4
Czynniki chłodnicze jako substancje robocze wysokotemperaturowych pomp ciepła dużej mocy.
Wiesław Warczak
Paweł Birkowski
nr katalogowy: 139342
czynniki chłodnicze
wysokotemperaturowe pompy ciepła
generacje czynników
refrigerants
high temperature heat pumps
refrigerant generations
CHŁODNICTWO 2022-4
Czynniki chłodnicze jako substancje robocze wysokotemperaturowych pomp ciepła dużej mocy.
Wiesław Warczak
Paweł Birkowski
nr katalogowy: 139342
czynniki chłodnicze
wysokotemperaturowe pompy ciepła
generacje czynników
refrigerants
high temperature heat pumps
refrigerant generations
CHŁODNICTWO 2022-4
Czynniki chłodnicze jako substancje robocze wysokotemperaturowych pomp ciepła dużej mocy.
Wiesław Warczak
Paweł Birkowski
nr katalogowy: 139342
czynniki chłodnicze
wysokotemperaturowe pompy ciepła
generacje czynników
refrigerants
high temperature heat pumps
refrigerant generations
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-1
Ergonomia jako zadanie służby bhp. część 2
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 82029
OPAKOWANIE 2011-1
Czynniki kształtujące rozwój branży opakowań
MAŁGORZATA LISIŃSKA-KUŚNIERZ
nr katalogowy: 57286
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Wykorzystanie badań konsumenckich w projektowaniu nowych wyrobów
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 82202
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-4
Środowisko pracy personelu medycznego cz. 2: Czynniki chemiczne
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 104905
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-4
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 9: Czynniki biologiczne - identyfikacja zagrożeń i ocena ryzyka
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 83530
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-4
Badania właściwości mechanicznych armatury stosowanej w instalacjach, sieciach gazowych i wodociągowych
Andrzej Wiśniowicz
Agnieszka Luty
nr katalogowy: 58831
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-3
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 97159
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-8
Narażenie na czynniki rakotwórcze i mutagenne
nr katalogowy: 115269
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-1
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {4}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 65023
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Aktualności
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142396
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Biomass accumulation by maize under differentiated fertilization and sowing Akumulacja biomasy przez kukurydzę w warunkach zróżnicowanego nawożenia i siewu
Monika Skowrońska
Tadeusz Filipek
Paweł Harasim
Piotr Rusek
Wojciech Stępień
Piotr Ochal
nr katalogowy: 100776
10.15199/62.2016.9.21
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
OPAKOWANIE 2009-9
Pakowanie świeżych owoców i warzyw
Ryszard Warczyński
nr katalogowy: 46565
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Czynniki surowcowe i technologiczne wpływające na jakość i stabilność sensoryczną piwa (cz. 2)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 67229
DOZÓR TECHNICZNY 2009-4
Analiza nieszczęśliwych wypadków i niebezpiecznych uszkodzeń urządzeń technicznych za rok 2008
nr katalogowy: 45350
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Syntetyczne czynniki chłodnicze przegląd regulacji prawnych
Urszula Stęplewska
Krzysztof Maćkowiak
Paweł Kuleta
nr katalogowy: 47073
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-12
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {3}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 64393
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. IV. Przepływ masy i rozkład temperatury w ekstruderze jednoślimakowym
Leszek Mościcki
Marcin Mitrus
nr katalogowy: 75657
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Wpływ rodzaju gleby oraz nawożenia na plonowanie, właściwości fizyczne i skład chemiczny ziarna pszenicy jarej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Podleśna
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 120561
pszenica jara
rodzaj gleby
nawożenie
siarka
plonowanie
jakość ziarna
spring wheat
soil type
fertilization
sulfur
yielding
grain quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Zagrożenia zawodowe w zakładach mięsnych - ocena ryzyka zawodowego (część I)
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 82088
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Niekontrolowane wycieki czynnika roboczego z instalacji chłodniczych
Urszula Stęplewska
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
nr katalogowy: 79243
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-4
Koszt ścian zewnętrznych
Henryk Rusiński
nr katalogowy: 10502
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
Naturalne czynniki chłodnicze – wybór czy konieczność?
nr katalogowy: 144000
CHŁODNICTWO 2022-4
Czynniki chłodnicze jako substancje robocze wysokotemperaturowych pomp ciepła dużej mocy.
Wiesław Warczak
Paweł Birkowski
nr katalogowy: 139342
czynniki chłodnicze
wysokotemperaturowe pompy ciepła
generacje czynników
refrigerants
high temperature heat pumps
refrigerant generations
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-2
Pracownik myjni Część 4: Karta oceny ryzyka - czynniki biologiczne, narażenie na hałas, plan naprawczy
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 96571
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Motywowanie pracownika a jego wartości i potrzeby
Justyna Oleksy
nr katalogowy: 105287
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Czynniki wpływające na barwę mięsa wieprzowego
Tadeusz Karamucki
nr katalogowy: 114578
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-1
Obróka drewna - pomiary czynników szkodliwych część 1
Piotr Kaczmarek
nr katalogowy: 73726
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-8
Wodne lakiery w wykończalnictwie powłokowym skór
K. Gałczak
nr katalogowy: 6053
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-9
Koszty posadzek przemysłowych
H. Rusiński
nr katalogowy: 2716
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
IBIS. Spirala sukcesu
nr katalogowy: 12562
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
IBIS. Spirala sukcesu
nr katalogowy: 12562
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Czynniki warunkujące wrażliwość sensoryczną
Urszula Dąbrowska
nr katalogowy: 70277
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Zdrowie a styl życia, cz. 2
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 45293
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Czynniki obniżające jakość pieczywa - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 65582
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-9
Doświadczenia w stosowaniu wodnych lakierów w wykończalnictwie powłokowym skór
nr katalogowy: 19742
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-2
Płytki klinkierowe - klasyka w nowej formie
Mariusz Olas
nr katalogowy: 7773
CHŁODNICTWO 2006-3
Niektóre aspekty chłodniczego przechowywania mięsa i przetworów drobiowych
Lucjan Krala
nr katalogowy: 16134
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-2
Czynniki rakotwórcze i mutagenne
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 7897
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-2
Czynniki chemiczne (cz. I)
B. Bieś
nr katalogowy: 15795
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-5
Czynniki psychofizyczne I- IV
B. Bieś
nr katalogowy: 15677
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-12
Czynniki fizyczne (cz. I)
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 8309
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Narażenie pracowników zajmujących się instalacją, serwisem oraz demontażem systemów fotowoltaicznych na szkodliwe czynniki biologiczne, chemiczne i psychofizyczne
Dariusz BACZYŃSKI
Piotr HELT
Piotr KAPLER
Paweł PIOTROWSKI
Sylwester ROBAK
nr katalogowy: 111067
10.15199/48.2017.12.57
bezpieczeństwo i higiena pracy
system fotowoltaiczny
czynniki szkodliwe
zapobieganie zagrożeniom zdrowotnym
occupational safety and health
photovoltaic system
harmful factors
preventing adverse health effects.
CHŁODNICTWO 2018-2
Czynniki zeotropowe w sprężarkowych układach chłodniczych
Michał Pysz
Artur Bieniek
Łukasz Mika
nr katalogowy: 113745
10.15199/8.2018.2.3
mieszaniny zeotropowe
odzysk
regeneracja
wyciek
zeotropic blends
recovery
regeneration
leakage
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-8
Drukarz, introligator Część 3: Karta oceny ryzyka - czynniki chemiczne
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 100113
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Zmiany mikrobiologiczne mięsa chłodzonego i mrożonego
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 8624
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Zmiany mikrobiologiczne mięsa chłodzonego i mrożonego
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 8624
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-4
Leśniczy, podleśniczy Część 2 - Karta oceny ryzyka - czynniki biologiczne
nr katalogowy: 97751
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Higiena Absolutna Coś Całkiem Prostego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4194
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-4
Stawiamy na warunki pracy
Ewa Górska
nr katalogowy: 3505
CHŁODNICTWO 2005-3
Urządzenia, aparatura chłodnicza, wydajność energetyczna a czynniki chłodnicze
Francois Billiard
nr katalogowy: 8626
AURA 2014-10
Pytania testowe etapu centralnego XXIX Olimpiady Wiedzy Ekologicznej Supraśl, 7 czerwca 2014 r.
nr katalogowy: 87029
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-4
Czynniki kształtujące jakość w hotelarstwie
Daniel Szostak
nr katalogowy: 3503
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-6
Analiza mechanizmów kruchości międzykrystalicznej brązów-a w temperaturze podwyższonej. Cz. I
Ozgowicz W.
nr katalogowy: 15029
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Jeszcze lepiej i wydajniej
ARLETTA KOWALIK
nr katalogowy: 18603
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-7
Nowe metody wytwarzania przędz
D. Rosiak
nr katalogowy: 13764
CHŁODNICTWO 2014-5
V Konferencja TEKO "Nowoczesne Technologie Chłodnicze: Naturalne czynniki chłodnicze - szanse i zagrożenia"
nr katalogowy: 84388
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-10
Kilka uwag o działaniu ochronnym powłok cynkowych na stali
A. Królikowski
nr katalogowy: 2998
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-6
Czynniki biologiczne jako stymulatory chemicznych reakcji korozyjnych
G. Wieczorek
nr katalogowy: 2937
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-2
Dermatozy w przemyśle - przyczyny, skutki i zapobieganie
Magdalena Szulc-Dajerling
nr katalogowy: 112032
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Czynniki surowcowe i technologiczne wpływające na jakość i stabilność sensoryczną piwa (cz. 1)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 66088
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-10
Tendencje w przetwórstwie i handlu owocami i warzywami
B. Nosecka
nr katalogowy: 6919
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-7
Kleszcze coraz groźniejsze
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 53182
CHŁODNICTWO 2022-5
Chłodnictwo procesów przemysłowych
Jan Kowalewski
nr katalogowy: 140323
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
Gospodarz domu Część 2: Czynniki biologiczne
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 104463
OPAKOWANIE 2006-8-2
Cztery kluczowe czynniki optymalizacji opakowań metalowych do wyrobów przemysłowych
Marian Feldman
nr katalogowy: 17890
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-9
Aktualny stan polskich uzdrowisk i czynniki hamujące rozwój
JERZY WIĘCEK
JERZY SZYMAŃCZYK
nr katalogowy: 16480
SZKŁO I CERAMIKA 2006-5
Materiały stosowane do odbudowy twardych tkanek zębowych
J. Karaś
nr katalogowy: 22495
CHŁODNICTWO 2005-8
Zastosowanie dwutlenku węgla w celu przedłużenia trwałości płynnych produktów mlecznych
Jan Pikul
nr katalogowy: 8686
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Architekt radzi. Twój sklep
Dominik Bartelak
nr katalogowy: 4745
OPAKOWANIE 2004-7
Wytyczne do projektowania pudeł z tektury falistej
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 3303
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-7
Analiza mechanizmów kruchości międzykrystalicznej brązów-oc w temperaturze podwyższonej. Cz. II
Ozgowicz W.
nr katalogowy: 15040
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Pasze średniobiałkowe jako ilościowo-jakościowe uwarunkowania produkcji zwierzęcej
Zbigniew BRYŚ
nr katalogowy: 14032
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-11
Przenoszenie energii i masy przez wyładowanie jarzeniowe w technologiach cieplno-chemicznych
Ryszard NIEDBAŁA
nr katalogowy: 11809
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Wpływ procesów technologicznych na wartość odżywczą i jakość pieczywa...
Anna Lebiedzińska
Jan Sperra
Jan Szczypski
Piotr Szefer
nr katalogowy: 12613
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
Naturalne czynniki chłodnicze – wybór czy konieczność?
nr katalogowy: 144000
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-3
Minimalizacja parametrów siłowych w procesach wyciskania metali
Zasadziński J.
Libura W.
Richert J.
nr katalogowy: 20954
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-10
Czynniki rakotwórcze i mutagenne w środowisku pracy (projekt rozporządzenia)
M. Majka
nr katalogowy: 328
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-11
Czynniki decydujące o jakości masła. Część II
B. Staniewski
nr katalogowy: 14941
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-5
Nowe czynniki chłodnicze i nośniki ciepła. Poradnik
Zenon Bonca
Dariusz Butrymowicz
Tomasz Hajduk
Waldemar Targański
nr katalogowy: 844
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Czynniki decydujące o jakości produkcji w przemyśle piekarskim i zbożowo-młynarskim
Wojciech GÓRNIAK
nr katalogowy: 4832
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-4
Jakościowe aspekty komunikowania się ludzi w organizacji
Jakub Palka
nr katalogowy: 18195
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-7-8
Stan i trendy rozwoju półprzewodnikowych łączników mocy i budowanych z ich zastosowaniem przekształtników energoelektronicznych
Mieczysław NOWAK
nr katalogowy: 11740
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Oddziaływanie określonych czynników na parametr produkcji dodanej
Marian Winiarski
nr katalogowy: 122552
DOZÓR TECHNICZNY 2006-4
Czynniki determinujące trwałość lin stalowych pracujących w układach wielokrążkowych
A. Tytko
J. Kowalski
nr katalogowy: 16280
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-6
Fizyczny wpływ cząstek na wybrane właściwości odlewanych kompozytów z osnową Al-Si
Cholewa M.
nr katalogowy: 15028
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2005-8-9
Nowe oblicze systemów zarządzania usługami i siecią nowej generacji
nr katalogowy: 13542
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-10
Czynniki wpływające na koszty pozyskiwania metalicznego żelaza
SABELA W.
BRZEZIŃSKI P.
BUZEK J.
nr katalogowy: 9982
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-5
Doradztwo
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 105405
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing. Cz. 2. Napoje funkcjonalne - trendy i czynniki rozwoju
A. Bogacz
nr katalogowy: 23137
CHŁODNICTWO 2006-7
Fałszywe czynniki chłodnicze w jednorazówkach
nr katalogowy: 16088
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-12
Konserwator w spółdzielni mieszkaniowej Część 3: Ocena ryzyka dla czynników biologicznych (cd.)
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 102900
CHŁODNICTWO 2012-7-8
Analiza wykorzystania niskotemperaturowego ciepła odpadowego do produkcji wody lodowej w układach strumienicowych
Kamil Śmierciew
Dariusz Butrymowicz
nr katalogowy: 70333
CHŁODNICTWO 2024-3
Przejście na czynniki chłodnicze nabiera tempa
Joanna R. Turpin
nr katalogowy: 149170
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-2
Jakość i dystrybucja produktów - jako czynniki kształtowania konkurencyjności polskich przedsiębiorstw przemysłu mięsnego
Katarzyna Chrobocińska
Beata Cywińska
Danuta Rucińska
nr katalogowy: 3476
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-12
Nowa książka
Z.J.
nr katalogowy: 9670
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-5
Zbędne rozporządzenie
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 51834
GOSPODARKA WODNA 2006-4
Podstawowe problemy przebudowy i modernizacji obwałowań przeciwpowodziowych - ogólne zalecenia, przykładowe rozwiązania
Magdalena Borys
Kazimierz Mosiej
nr katalogowy: 16868
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-11
Czynniki wpływające na czas usuwania awarii przewodów wodociągowych i ich uzbrojeniaez nazwy
Jarosław Bajer
Adam Przebinda
nr katalogowy: 9329
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2006-3
UPRAWNIENIA ZAWODOWE W GEODEZJI
nr katalogowy: 18787
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-4
Czynniki biologiczne
B. Bieś
nr katalogowy: 15714
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Czynniki wpływające na dobór izolacyjności akustycznej przegród zewnętrznych w budynkach mieszkalnych
Andrzej K. Kłosak
Karolina Warzocha
nr katalogowy: 138894
10.15199/33.2022.08.04
izolacyjność akustyczna
akustyka budowlana
okna
nawiewniki.
sound insulation
building acoustics
windows
inlets.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-1
DSK - Dobrowolny System Kontroli jakości soków i nektarów. To ma sens!!!
A. Kłodawski
nr katalogowy: 6714
GAZETA CUKROWNICZA 2006-9
Opłacalność uprawy buraków cukrowych w warunkach reformy - czynniki decydujące
F. Sachs
nr katalogowy: 16582
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-1-2
Determinanty jakości
nr katalogowy: 124874
gastronomia
jakość usług
czynniki determinujące jakość
food service
quality of service
factors determining the quality
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Jaja. Samo zdrowie
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 70279
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-3
Wpływ sposobu formowania przędz na ukształtowanie się ich struktury i właściwości
D. Rosiak
K. Przyby
nr katalogowy: 5876
GOSPODARKA WODNA 2010-7
Chrom w wodach powierzchniowych Beskidu Sądeckiego*
Alicja Kicińska
nr katalogowy: 52903
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-1
Czynniki fizyczne (cz. II)
B. Bieś
nr katalogowy: 15833
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-2
Jakość w oświacie - uwarunkowania i czynniki sukcesu
Elżbieta SKRZYPEK
nr katalogowy: 18231
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-12
Betonowe nawierzchnie lotniskowe wykonane z cementu CEM l 42,5 N-NA Rejowiec
A. Poświata
P. Grabowski
nr katalogowy: 2821
CHŁODNICTWO 2004-7
Czynniki chłodnicze- przeszłość, teraźniejszość, przyszłość, S. Forbes Pearson (tłum. i oprać. prof. dr hab. inż. F. Kluza)
nr katalogowy: 740
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH