Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-1
Przegląd aplikacji mobilnych wspierających zdrowy styl życia
Maria SZMIDT
Dominika GRANDA
Dominika Skolmowska
Ewa Sicińska
Joanna Kałuża
nr katalogowy: 118002
aplikacje mobilne
zdrowy styl życia
dieta
dietoterapia
mobile applications
healthy lifestyle
diet
diet therapy
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
E-technologie wspomagające terapię dzieci z autyzmem
Agnieszka LANDOWSKA
Szymon PIETKUN
Małgorzata PYKAŁA
nr katalogowy: 137537
10.15199/59.2021.3.5
autyzm
spektrum autyzmu
terapia behawioralna
e-terapia
aplikacje mobilne
autism
Autism Spectrum Disorder (ASD)
behavioural therapy
e-therapy
mobile applications
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
E-technologie wspomagające terapię dzieci z autyzmem
Agnieszka LANDOWSKA
Szymon PIETKUN
Małgorzata PYKAŁA
nr katalogowy: 137537
10.15199/59.2021.3.5
autyzm
spektrum autyzmu
terapia behawioralna
e-terapia
aplikacje mobilne
autism
Autism Spectrum Disorder (ASD)
behavioural therapy
e-therapy
mobile applications
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Nowe emitery i detektory w urządzeniach do terapii LLLT
Łukasz GRYKO
Andrzej ZAJĄC
Justyna SZYMAŃSKA
nr katalogowy: 72266
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Terapia elektrowstrząsowa - historia i stan obecny
Tomasz ZYSS
Robert T. HESE
Andrzej KRAWCZYK
Piotr GORCZYCA
Andrzej ZIĘBA
Dominika DUDEK
Jarosław SOBIŚ
nr katalogowy: 66602
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Relacje a jakość usług w magnetoterapii
Mira LISIECKA-BIEŁANOWICZ
Andrzej KRAWCZYK
Adam LUSAWA
Małgorzata FARNIK
nr katalogowy: 48801
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
A system for behavioral therapy support for autistic children
Ewa ADAMUS
Joanna KOŁODZIEJCZYK
nr katalogowy: 71439
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Kalejdoskop ze świata napojów - sierpień 2007 r.
nr katalogowy: 30049
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-12
Nowe podejście do projektowania urządzeń używanych w terapii polem elektromagnetycznym
Piotr MURAWSKI
Andrzej KRSAWCZYK
Andrzej KOWALSKI
Bolesław KALICKI
Józef MRÓZ
Agnieszka IWANISZCZUK
Ewa ŁADA-TONDYRA
nr katalogowy: 95279
10.15199/48.2015.12.43
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Comparative analysis of the results of electrical measurements taken during selected cosmetic and physical therapy treatments
Joanna KOZIEŁ
Michał MAJKA
nr katalogowy: 136965
10.15199/48.2022.04.25
pomiary pola elektromagnetycznego
bezpieczeństwo zabiegów kosmetycznych
składowa elektryczna PEM
fizykoterapia.
electromagnetic field measurements
safety of cosmetic procedures
electric component of EMF
physical therapy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Comparative analysis of the results of electrical measurements taken during selected cosmetic and physical therapy treatments
Joanna KOZIEŁ
Michał MAJKA
nr katalogowy: 136965
10.15199/48.2022.04.25
pomiary pola elektromagnetycznego
bezpieczeństwo zabiegów kosmetycznych
składowa elektryczna PEM
fizykoterapia.
electromagnetic field measurements
safety of cosmetic procedures
electric component of EMF
physical therapy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Comparative analysis of the results of electrical measurements taken during selected cosmetic and physical therapy treatments
Joanna KOZIEŁ
Michał MAJKA
nr katalogowy: 136965
10.15199/48.2022.04.25
pomiary pola elektromagnetycznego
bezpieczeństwo zabiegów kosmetycznych
składowa elektryczna PEM
fizykoterapia.
electromagnetic field measurements
safety of cosmetic procedures
electric component of EMF
physical therapy
AURA 2019-4
Hortiterapia jako metoda wspomagająca pracę pedagoga specjalnego
Bożena Sopińska
nr katalogowy: 119623
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
TERAPIA FLASH – NOWY CUD W RADIOTERAPII NOWOTWORÓW ZŁOŚLIWYCH?
Aleksandra Lenartowicz
Vasyl Markopolskyi
Janusz Pracz
nr katalogowy: 136478
10.15199/13.2022.2.4
radioterapia
akcelerator medyczny
moc dawki promieniowania
radiotherapy
medical accelerator
dose rate
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
TERAPIA FLASH – NOWY CUD W RADIOTERAPII NOWOTWORÓW ZŁOŚLIWYCH?
Aleksandra Lenartowicz
Vasyl Markopolskyi
Janusz Pracz
nr katalogowy: 136478
10.15199/13.2022.2.4
radioterapia
akcelerator medyczny
moc dawki promieniowania
radiotherapy
medical accelerator
dose rate
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
TERAPIA FLASH – NOWY CUD W RADIOTERAPII NOWOTWORÓW ZŁOŚLIWYCH?
Aleksandra Lenartowicz
Vasyl Markopolskyi
Janusz Pracz
nr katalogowy: 136478
10.15199/13.2022.2.4
radioterapia
akcelerator medyczny
moc dawki promieniowania
radiotherapy
medical accelerator
dose rate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Z kraju i ze świata
CD
nr katalogowy: 6745
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-11
System do terapii i rehabilitacji fizykalnej
JERZY CHUDORLIŃSKI
PIOTR PRYSTUPIUK
PAWEŁ MICHALSKI
ANDRZEJ GACEK
nr katalogowy: 117289
10.15199/13.2018.11.2
aparatura medyczna
sprzęt rehabilitacyjny
aplikatory pola magnetycznego
terapia polem magnetycznym i światłem
magnetoterapia
magnetostymulacja
magnetoledoterapia
medical equipment
rehabilitation equipment
magnetic field applicators
magnetic field therapy and light therapy
magnetotherapy
magnetostimulation
magnetoledotherapy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Analiza rynku żywności bezglutenowej oraz rozpoznawalności systemu znakowania licencjonowanym znakiem towarowym Przekreślonego Kłosa
Aleksandra Walma
Klaudia Kulik
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 131439
10.15199/65.2021.4.7
gluten
żywność bezglutenowa
produkty bezglutenowe
znak towarowy Przekreślonego Kłosa
gluten
gluten free food
gluten free products
Crossed Grain trademark
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Analiza rynku żywności bezglutenowej oraz rozpoznawalności systemu znakowania licencjonowanym znakiem towarowym Przekreślonego Kłosa
Aleksandra Walma
Klaudia Kulik
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 131439
10.15199/65.2021.4.7
gluten
żywność bezglutenowa
produkty bezglutenowe
znak towarowy Przekreślonego Kłosa
gluten
gluten free food
gluten free products
Crossed Grain trademark
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
System do terapii polem magnetycznym i światłem
Jerzy CHUDORLIŃSKI
Leszek KSIĄŻEK
nr katalogowy: 117959
10.15199/48.2019.01.22
aparatura medyczna
terapia polem magnetycznym
magnetoterapia
magnetostymulacja.
medical equipment
magnetic field therapy
magnetotherapy
magnetostimulation.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Dieta DASH najlepsza dieta w nadciśnieniu
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 117184
10.15199/65.2018.11.8
dieta DASH
dieta w nadciśnieniu
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej
ranking najlepszych diet
DASH diet
diet in hypertension
National Centre of Nutritional Education
best diet rankings
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
The improved tool in the process of evaluation of electromagnetic therapy
Mira LISIECKA-BIEŁANOWICZ
Andrzej KRAWCZYK
Adam LUSAWA
nr katalogowy: 56658
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Technika wstrząsów magnetycznych
Tomasz ZYSS
Andrzej KRAWCZYK
Robert T. HESE
Piotr GORCZYCA Dominika DUDEK
Andrzej ZIĘBA
Jarosław SOBIŚ
nr katalogowy: 72101
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Porównanie technik stymulacji elektrycznej i magnetycznej stosowanych w terapii depresji
Tomasz ZYSS
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 55548
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Mobile App in Management of the Gluten-Free Diet
Aleksandra Grabowicz
Grażyna Czaja-Bulsa
nr katalogowy: 117181
10.15199/65.2018.11.5
gluten-free diet
celiac disease
mobile apps
dieta bezglutenowa
celiakia
aplikacje mobilne
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Lansowanie diety bezglutenowej naukowo nieuzasadnione
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 95180
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Sonda do bezkontaktowego pomiaru współczynnika kontrastu w terapii fotodynamicznej
PRZEMYSŁAW SADOWSKI
KRZYSZTOF JELLONEK
nr katalogowy: 35694
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Determination of oxygen saturation and photosensitizer accumulation in the tumor with the help of LEDand laser diode-based irradiation sources and fiber-optics probes
Vladimir V. KHOLIN
Oksana M.CHEPURNA
Irina O.SHTON
Valerii S.VOYTSEHOVICH
Sergii V. PAVLOV
Nikolai GAMALEIA
Kanat MUSSABEKOV
Piotr KISAŁA
Paweł KOMADA
Małgorzata SZATKOWSKA
Ryszard ROMANIUK
nr katalogowy: 105439
10.15199/48.2017.05.25
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Needle type GMR sensor in biomedical applications
Adam KURNICKI
nr katalogowy: 75325
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
The application of magnetic fluid hyperthermia to breast cancer treatment
Arkadiusz MIASKOWSKI
Bartosz SAWICKI
Andrzej KRAWCZYK
Sotoshi YAMADA
nr katalogowy: 56630
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-12
Układy diagostyczne i źródła światła w fotodynamicznej metodzie terapii
Mirosław Kwaśny
Zygmunt Mierczyk
Mariusz Łapiński
Andrzej Gietka
nr katalogowy: 88556
10.15199/ELE-2014-217
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-7
The Impact of Applicator Size on Distribution of Electromagnetic Field Used In Magnetotherapy
Ewa ŁADA-TONDYRA
nr katalogowy: 121176
10.15199/48.2019.07.06
pole elektromagnetyczne
magnetoterapia
symulacja komputerowa
MES
electromagnetic field
magnetotherapy
computer simulation
FEM
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-3
Białkowe nośniki leków cytostatycznych w terapii antynowotworowej
Katarzyna Sala
Magdalena Bańkosz
nr katalogowy: 144062
10.15199/28.2023.3.3
nośniki leków
białka
albumina
fibroina
kolagen
drug carriers
proteins
albumin
fibroin
collagen
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-3
Białkowe nośniki leków cytostatycznych w terapii antynowotworowej
Katarzyna Sala
Magdalena Bańkosz
nr katalogowy: 144062
10.15199/28.2023.3.3
nośniki leków
białka
albumina
fibroina
kolagen
drug carriers
proteins
albumin
fibroin
collagen
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-3
Białkowe nośniki leków cytostatycznych w terapii antynowotworowej
Katarzyna Sala
Magdalena Bańkosz
nr katalogowy: 144062
10.15199/28.2023.3.3
nośniki leków
białka
albumina
fibroina
kolagen
drug carriers
proteins
albumin
fibroin
collagen
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-3
Białkowe nośniki leków cytostatycznych w terapii antynowotworowej
Katarzyna Sala
Magdalena Bańkosz
nr katalogowy: 144062
10.15199/28.2023.3.3
nośniki leków
białka
albumina
fibroina
kolagen
drug carriers
proteins
albumin
fibroin
collagen
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Dieta śródziemnomorska
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 120485
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-9-10
Rak zabójczo bor-owany
nr katalogowy: 98234
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-3
Diety to nie wynagrodzenie
joa
nr katalogowy: 7963
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-10
Producenci słodyczy nie lekceważą obsesji liczenia kalorii
nr katalogowy: 5096
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Computer model of anticoagulation treatment
Daniela GOMBARSKA
Mariana BENOVA
nr katalogowy: 74445
OPAKOWANIE 2021-8
Diet-Food i cyfrowy druk opakowań z OKI Pro9542EC
nr katalogowy: 133071
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Wartość odżywcza pieczywa i jego przeznaczenie dla konsumentów wymagających określonych diet
nr katalogowy: 12703
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-10
Wartość odżywcza pieczywa i jego przeznaczenie dla konsumentów wymagających określonych diet (cz. I)
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 5080
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - wrzesień 2006 r.
nr katalogowy: 22398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Wartość odżywcza pieczywa i jego przeznaczenie dla konsumentów wymagających określonych diet (cz. II)
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 5146
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Historia zastosowania stymulacji elektrycznej w psychiatrii
Tomasz ZYSS
Andrzej KRAWCZYK
Robert T. HESE Piotr GORCZYCA
Andrzej ZIĘBA
Dominika DUDEK
Jarosław SOBIŚ
nr katalogowy: 68816
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Healing of orthopaedic diseases by means of electromagnetic field
Andrzej KRAWCZYK
Arkadiusz MIASKOWSKI
Ewa ŁADA-TONDYRA
Yoshiyuki ISHIHARA
nr katalogowy: 56623
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Dieta bezglutenowa - ograniczenia, ale i szanse dla sektora piekarskiego
Monika Kajze
Anna Diowksz
nr katalogowy: 119595
dieta bezglutenowa
pieczywo bezglutenowe
czysta etykieta
surowce naturalne
gluten free diet
gluten free bakery products
clean label
E-free ingredients
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Problemy z placebo i ślepą próbą w przypadku różnych technik stymulacji elektrycznej i magnetycznej stosowanych w psychiatrii
Tomasz ZYSS
Dominika DUDEK
Andrzej ZIĘBA
Robert T. HESE
Andrzej KRAWCZYK
Piotr GORCZYCA
Jarosław SOBIŚ
nr katalogowy: 63953
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-6
Nanocząstki magnetyczne w diagnostyce i leczeniu chorób nowotworowych
Radosław Piech
Maksymilian Skrzypiec
Anna Drabczyk
nr katalogowy: 135582
10.15199/28.2021.6.2
nanotechnologia
nanocząstki magnetyczne
dostarczanie leków
diagnostyka
leczenie chorób nowotworowych
funkcjonalizacja powierzchni
biokompatybilność
nanotechnology
magnetic nanoparticles
drug delivery
diagnostics
cancer treatment
surface functionalization
biocompatibility
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-6
Nanocząstki magnetyczne w diagnostyce i leczeniu chorób nowotworowych
Radosław Piech
Maksymilian Skrzypiec
Anna Drabczyk
nr katalogowy: 135582
10.15199/28.2021.6.2
nanotechnologia
nanocząstki magnetyczne
dostarczanie leków
diagnostyka
leczenie chorób nowotworowych
funkcjonalizacja powierzchni
biokompatybilność
nanotechnology
magnetic nanoparticles
drug delivery
diagnostics
cancer treatment
surface functionalization
biocompatibility
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-6
Nanocząstki magnetyczne w diagnostyce i leczeniu chorób nowotworowych
Radosław Piech
Maksymilian Skrzypiec
Anna Drabczyk
nr katalogowy: 135582
10.15199/28.2021.6.2
nanotechnologia
nanocząstki magnetyczne
dostarczanie leków
diagnostyka
leczenie chorób nowotworowych
funkcjonalizacja powierzchni
biokompatybilność
nanotechnology
magnetic nanoparticles
drug delivery
diagnostics
cancer treatment
surface functionalization
biocompatibility
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-6
Nanocząstki magnetyczne w diagnostyce i leczeniu chorób nowotworowych
Radosław Piech
Maksymilian Skrzypiec
Anna Drabczyk
nr katalogowy: 135582
10.15199/28.2021.6.2
nanotechnologia
nanocząstki magnetyczne
dostarczanie leków
diagnostyka
leczenie chorób nowotworowych
funkcjonalizacja powierzchni
biokompatybilność
nanotechnology
magnetic nanoparticles
drug delivery
diagnostics
cancer treatment
surface functionalization
biocompatibility
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-4
Patologiczny przepis - kto wystąpi w imieniu behapowców?
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 25522
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta z pudełka
Redakcja
nr katalogowy: 130947
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta z pudełka
Redakcja
nr katalogowy: 130947
OPAKOWANIE 2022-5
Nowe opakowanie dla branży spożywczej
nr katalogowy: 137835
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
AURA 2022-5
Jak korzystamy z bogactwa owoców w dzisiejszym świecie?
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137576
10.15199/2.2022.5.3
owoce
zdrowa dieta
zmiany klimatu
żywność lokalna i sezonowa
fruit
healthy diet
climate change
local and seasonal food
AURA 2022-5
Jak korzystamy z bogactwa owoców w dzisiejszym świecie?
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137576
10.15199/2.2022.5.3
owoce
zdrowa dieta
zmiany klimatu
żywność lokalna i sezonowa
fruit
healthy diet
climate change
local and seasonal food
-
nr katalogowy:
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Use of Virtual Reality in Polygraph Testing
Lucie SOUSEDIKOVA
Milan ADAMEK
nr katalogowy: 145236
10.15199/48.2023.09.14
Virtual Reality
Polygraph
Immersion
Emotions
Rzeczywistość Wirtualna
Wariograf
Immersja
Emocje
OPAKOWANIE 2022-5
Nowe opakowanie dla branży spożywczej
nr katalogowy: 137835
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
Review of biomedical applications of SV-GMR sensors
Agnieszka ŁĘKAWA
Henryka D. STRYCZEWSKA
Sotoshi YAMADA
Chinthaka GOONERATNE
nr katalogowy: 44760
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Determination of safety zones in the context of the magnetic field impact on the surrounding during magnetic therapy
Antoni CIEŚLA
Wojciech KRASZEWSKI
Mikołaj SKOWRON
Przemysław SYREK
nr katalogowy: 60796
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Pseudozboża w żywności bezglutenowej
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Elżbieta Dłużewska
nr katalogowy: 116123
10.15199/65.2018.9.8
pseudozboża
dieta bezglutenowa
celiakia
pseudocereals
gluten free diet
coeliac disease
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Akcelerator do radioterapii protonowej w projekcie Narodowego Centrum Radioterapii Hadronowej
Paweł OLKO
Natalia GOLNIK
nr katalogowy: 46057
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-4
BIOFOTONIKA KLASYCZNA I KWANTOWA CZĘŚĆ 11: TECHNIKI LABORATORYJNE, TERAPIA FOTODYNAMICZNA I SONODYNAMICZNA
Ryszard Romaniuk
nr katalogowy: 148420
10.15199/13.2024.4.4
biofizyka
biofotonika
biochemia
nanomedycyna
biologia kwantowa
obrazowanie wysokorozdzielcze
fototerapia dynamiczna
fotoimmunoterapia
sonoterapia dynamiczna
inżynieria genetyczna
biophysics
biophotonics
biochemistry
nanomedicine
quantum biology
super resolution imaging and microscopy
dynamic phototherapy
photoimmunotherapy
genetic engineering
photodynamic therapy
sonodynamic therapy
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Rośliny zielarskie - źródło surowców dla przetwórstwa i przemysłu spożywczego
Wiesława Rosłon
nr katalogowy: 37627
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Modelling of Magnetotherapy in the Healing of Knee Joint
Andrzej KRAWCZYK
Arkadiusz MIASKOWSKI
nr katalogowy: 48795
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Układ zasilania i diagnostyki urządzeń medycznych do fizykoterapii polem magnetycznym i światłem
Jerzy CHUDORLIŃSKI
Leszek KSIĄŻEK
Mariusz KUCHAREK
Piotr PRYSTUPIUK
nr katalogowy: 123702
10.15199/48.2019.12.20
medical equipment
rehabilitation equipment
magnetotherapy
light therapy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Elektroceutyczne metody w leczeniu cukrzycy typu 2
Andrzej KRAWCZYK
Ewa KORZENIEWSKA
Józef MRÓZ
nr katalogowy: 136097
10.15199/48.2022.02.37
cukrzyca 2 typu
pole elektrostatyczne
pole magnetostatyczne
terapia
type 2 diabetes
electrostatic field
magnetostatic field
therapy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Elektroceutyczne metody w leczeniu cukrzycy typu 2
Andrzej KRAWCZYK
Ewa KORZENIEWSKA
Józef MRÓZ
nr katalogowy: 136097
10.15199/48.2022.02.37
cukrzyca 2 typu
pole elektrostatyczne
pole magnetostatyczne
terapia
type 2 diabetes
electrostatic field
magnetostatic field
therapy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Elektroceutyczne metody w leczeniu cukrzycy typu 2
Andrzej KRAWCZYK
Ewa KORZENIEWSKA
Józef MRÓZ
nr katalogowy: 136097
10.15199/48.2022.02.37
cukrzyca 2 typu
pole elektrostatyczne
pole magnetostatyczne
terapia
type 2 diabetes
electrostatic field
magnetostatic field
therapy
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-5
BIOFOTONIKA KLASYCZNA I KWANTOWA Część 3 – TECHNIKI LABORATORYJNE, SPEKTROSKOPIA I OBRAZOWANIE
Ryszard S. Romaniuk
nr katalogowy: 143356
10.15199/13.2023.5.2
biofotonika
fotobiologia
optyka biologiczna
biofizyka
biochemia
bioelektronika
biomechatronika
fotobionika
optogenetyka
terapia fotodynamiczna
nanomedycyna
biophotonics
photobiology
biological optics
biophysics
biochemistry
bioelectronics
biomechatronics
photomimetics
optogenetics
photodynamic therapy
nanomedicine
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-5
BIOFOTONIKA KLASYCZNA I KWANTOWA Część 3 – TECHNIKI LABORATORYJNE, SPEKTROSKOPIA I OBRAZOWANIE
Ryszard S. Romaniuk
nr katalogowy: 143356
10.15199/13.2023.5.2
biofotonika
fotobiologia
optyka biologiczna
biofizyka
biochemia
bioelektronika
biomechatronika
fotobionika
optogenetyka
terapia fotodynamiczna
nanomedycyna
biophotonics
photobiology
biological optics
biophysics
biochemistry
bioelectronics
biomechatronics
photomimetics
optogenetics
photodynamic therapy
nanomedicine
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-5
BIOFOTONIKA KLASYCZNA I KWANTOWA Część 3 – TECHNIKI LABORATORYJNE, SPEKTROSKOPIA I OBRAZOWANIE
Ryszard S. Romaniuk
nr katalogowy: 143356
10.15199/13.2023.5.2
biofotonika
fotobiologia
optyka biologiczna
biofizyka
biochemia
bioelektronika
biomechatronika
fotobionika
optogenetyka
terapia fotodynamiczna
nanomedycyna
biophotonics
photobiology
biological optics
biophysics
biochemistry
bioelectronics
biomechatronics
photomimetics
optogenetics
photodynamic therapy
nanomedicine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Wiedza chorych o diecie bezglutenowej i zawartości glutenu w produktach
Anna Jędrusek‑
Golińska
Dorota Piasecka‑
Kwiatkowska
Marzanna Hęś
Marta Burzyńska
nr katalogowy: 114467
10.15199/65.2018.6.8
dieta bezglutenowa
ukryte źródła glutenu
świadomość konsumentów
gluten free diet
hidden sources of gluten
consumer awareness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Znaczenie glutenu w technologii żywności i jego wpływ na zdrowie konsumenta
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 130597
10.15199/65.2021.2.6
gluten
zboża
zdrowie
dieta
gluten
grains
health
diet
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Znaczenie glutenu w technologii żywności i jego wpływ na zdrowie konsumenta
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 130597
10.15199/65.2021.2.6
gluten
zboża
zdrowie
dieta
gluten
grains
health
diet
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Dieta na stawy
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 137383
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Nadciśnienie tętnicze krwi problem społeczny XXI wieku
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 110552
10.15199/65.2017.11.7
nadciśnienie tętnicze krwi
epidemiologia
profilaktyka
zmiany stylu życia
dieta DASH
zalecenia Polskiego Towarzystwa Nadciśnienia Tętniczego
hypertension
epidemiology
prevention
lifestyle modifications
DASH diet
recommendations of the Polish Society of Hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Catering dietetyczny z wyborem menu?
nr katalogowy: 136208
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Trendy z pudełka
nr katalogowy: 145169
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Podlaski młyn "Bracia Górscy" animatorem atrakcyjnych imprez integracyjnych
nr katalogowy: 109915
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Diety roślinne – charakterystyka, zalecenia oraz postawy konsumenckie
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 126523
10.15199/65.2020.5.7
dieta
żywienie
zdrowie
diety roślinne
konsument
diet
nutrition
health
plant-based diets
consumer
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Celiakia - nowe perspektywy w zapobieganiu i leczeniu
Ewa Lange
nr katalogowy: 45410
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Mimo bezprawnego postępowania pracodawcy...
nr katalogowy: 63760
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Analysis of chemical composition of protein-xanthophyll concentrate. Analiza chemicznego składu koncentratu białkowo-ksantofilowego
Eugeniusz R. Grela
Krzysztof Pietrzaka
Edyta Kowalczuk-Vasileva
Renata Klebaniuk
Beata Borucka
nr katalogowy: 78585
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Modyfikacja składu chemicznego produktów mleczarskich
Piotr Nowakowski
Bożena Patkowska-Sokoła
Robert Bodkowski
Tadeusz Szulc
Stefania Kinal
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Zygmunt Usydus
nr katalogowy: 68183
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-3
Wymagania i badanie systemu do terapii i rehabilitacji fizykalnej w zakresie kompatybilności elektromagnetycznej
Jerzy CHUDORLIŃSKI
Piotr PRYSTUPIUK
Karol MAKOWIECKI
Andrzej GACEK
nr katalogowy: 118951
10.15199/48.2019.03.06
aparatura medyczna
sprzęt rehabilitacyjny
magnetoterapia
kompatybilność elektromagnetyczna.
medical equipment
rehabilitation equipment
magnetotherapy
electromagnetic compatibility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Dynia - bogate źródło związków bioaktywnych
Monika Rybarczyk
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza- -Michałowska
nr katalogowy: 126804
10.15199/65.2020.6.5
Pumpkin – A Rich Source of Bioactive Compounds
pumpkin
Cucurbitaceae
bioactive compounds
pro-health influence
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywienie osób w wieku starszym
Magdalena Siuba-Strzelińska
nr katalogowy: 129155
10.15199/65.2020.11.6
starzenie się
niedożywienie
dieta seniora
suplementy
aging
malnutrition
senior diet
supplements
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywienie osób w wieku starszym
Magdalena Siuba-Strzelińska
nr katalogowy: 129155
10.15199/65.2020.11.6
starzenie się
niedożywienie
dieta seniora
suplementy
aging
malnutrition
senior diet
supplements
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-5
Innowacyjny lek z potencjałem
nr katalogowy: 148769
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-16-17
Protezy narządu wzroku - przegląd rozwiązań technicznych
Bartłomiej Matejko
nr katalogowy: 115129
oko
dysfunkcja wzroku
oko bioniczne
terapia siatkówki
Eye
sight dysfunction
bionic eye
retinal therapy
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Dlaczego zapominamy o owocach?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 105338
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-19
Biofizyka w praktyce - terapia fotodynamiczna cz. II
Jerzy Peszke
nr katalogowy: 118930
biofizyka
terapia fotodynamiczna
biophysics
photodynamic therapy
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Czy należy pić soki owocowe?
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 122482
10.15199/64.2019.8-9.4
sok owocowy
składniki odżywcze
polifenole
choroby cywilizacyjne
fruit juice
nutrients
polyphenols
civilization diseases
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Pieczywo a odchudzanie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 80925
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Celebryckie diety
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 144331
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-3
Advancements in targeted cancer therapy. Role of nanotechnology in enhancing drug delivery systems
JOANNA SZECHYŃSKA
MICHALINA RAK
RAFAŁ SZOSTECKI
nr katalogowy: 149598
10.15199/28.2024.3.3
cancer
drug delivery systems (DDS)
nanoparticle-based drugs
nanocarriers
oncology
LbL
liposome
phospholipids
nowotwory
systemy dostarczania leków (DDS)
leki na bazie nanocząstek
nanonośniki
onkologia
LbL
liposomy
fosfolipidy
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-10
Nowe przepisy bhp i prawa pracy
nr katalogowy: 151103
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-18
Biofizyka w praktyce - terapia fotodynamiczna cz. I
Jerzy Peszke
nr katalogowy: 115347
biofizyka
terapia fotodynamiczna
biophysics
photodynamic therapy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-4
Metoda i układ do pomiaru wybranych parametrów optycznych próbki biologicznej poddanej zabiegowi biostymulacji
ŁUKASZ GRYKO
ANDRZEJ ZAJĄC
nr katalogowy: 51401
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-11
Dwukanałowa kardiografia impedancyjna stosowana do oceny dyssynchronii międzykomorowej serca – wstępne wyniki
Kazimierz PĘCZALSKI
Tadeusz PAŁKO
Dariusz WOJCIECHOWSKI
Zbigniew DUNAJSKI
Marek KOWALEWSKI
iwona WOŹNIEWSKA
Piotr JĘDRASIK
nr katalogowy: 64073
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Rola mięsa wieprzowego w diecie człowieka
Jessica Stawicka
nr katalogowy: 115606
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Współczesne trendy w piekarstwie: od tradycji do innowacyjności
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 101143
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-11
Źródła światła dla terapii fotodynamicznej typu diod elektroluminescencyjnych z wyjściem światłowodowym
Mirosław Kwaśny
Paweł Kotowski
Andrzej Gietka
nr katalogowy: 110767
10.15199/13.2017.11.9
metoda fotodynamiczna
źródła LED
photodynamic method
LED sources
AURA 2024-5
Ciecierzyca pospolita – warzywo, które warto wprowadzić do swojej diety
Elżbieta PATKOWSKA
Ismet YILDIRIM
nr katalogowy: 148574
ciecierzyca pospolita
warzywo strączkowe
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
chickpea
leguminous plant
nutritional value
pro-health properties
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-12
Technologie programistyczne do tworzenia interfejsu użytkownika w systemach wbudowanych
ALEKSANDER LISOWIEC
LESZEK KSIĄŻEK
ANDRZEJ GACEK
KAROL MAKOWIECKI
nr katalogowy: 117837
10.15199/13.2018.12.2
interfejs GuI
Angular
SOM
GuI interfejs
Angular
SOM
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-11
Leczenie światłem barwnym
nr katalogowy: 87663
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Low Frequency FDTD Algorithm and its Application to Inductive Hyperthermia
Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej WAC-WŁODARCZYK
Grażyna OLCHOWIK
nr katalogowy: 68784
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Układ optyczny do równomiernego naświetlania monowarstw komórek promieniowaniem z zakresu okna transmisji tkanek
Łukasz GRYKO
Andrzej ZAJĄC
nr katalogowy: 79580
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Automatic ROI selection in virtual slide images for assessment of pathomorphological diagnostic
Tomasz MARKIEWICZ
Żaneta ŚWIDERSKA
Bartłomiej GRALA
Wojciech KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 92099
10.15199/48.2015.07.01
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Borowik kontra kotlet
nr katalogowy: 113670
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Wartość odżywcza szynki surowo dojrzewającej i jej znaczenie w prawidłowej diecie
nr katalogowy: 64458
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Trendy w kuchni, czyli co jest modne w jedzeniu
nr katalogowy: 97856
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Współczesne trendy w piekarstwie: od tradycji do innowacyjności
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 127401
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Czynniki odporności w pożywieniu
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 129966
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Pozostałości antybiotyków w tkankach zwierzęcych na terenie monitorowanym przez ZHW w Olsztynie
Agnieszka Bała
Tomasz Mituniewicz
nr katalogowy: 116037
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Tissue Temperature Distributions for Different Frequencies derived from Interstitial Microwave Hyperthermia
Piotr GAS
nr katalogowy: 73167
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Magnetic Fluid Hyperthermia for Cancer Therapy
Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 64306
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Mathematic Simulating of Levofloxacin Release from Chitosan Nano/Microparticles
Jing GUAN
Peng CHENG
Shujie HUANG
Zhizhong LI
Jimin WU
Ping GAO
Xiaohui WANG
Hua ZHANG
nr katalogowy: 69357
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Droplets size distribution in electrostatic spraying of water and water-based sprays
Jacek MAJEWSKI
nr katalogowy: 53437
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-10
Wytwarzanie energii elektrycznej - diagnoza i terapia
Marek BARTOSIK
Waldemar KAMRAT
Marian KAŹMIERKOWSKI
Włodzimierz LEWANDOWSKI
Maciej PAWLIK
Tadeusz PERYT
Tadeusz SKOCZKOWSKI
Andrzej STRUPCZEWSKI
Adam SZELĄG
nr katalogowy: 101250
10.15199/48.2016.10.63
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Monitoring CFM and brain diagnostics of premature infants
Paweł NIEDBALSKI
Paweł OGNIEWSKI
Łukasz KARPIŃSKI
Stefan F. FILIPOWICZ
nr katalogowy: 92100
10.15199/48.2015.07.02
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Współczesne trendy w piekarstwie: od tradycji do innowacyjności
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 127401
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Analysis of microcirculatory disorders in inflammatory processes in the maxillofacial region on based of optoelectronic methods
Sergii V. PAVLOV
Alexander S. BARYLO
Tatiana I. KOZLOVSKA
Vladyslav
A.STASENKO
Olexander Yu. AZARHOV
Pavel O. KRAVCHUK
Waldemar WÓJCIK
Yerbol ORAKBAYEV
Laura YESMAKHANOVA6
nr katalogowy: 105437
10.15199/48.2017.05.23
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Analysis of the vascular tone and character of the local blood flow to assess the viability of the body using the photoplethysmographic device
Sergii M. ZLEPKO
Sergii V. SANDER
Tatiana I. KOZLOVSKA1
Volodymyr S. PAVLOV
Waldemar WOJCIK
Laura YESMAKHANOVA
Oxana ZHIRNOVA
nr katalogowy: 105432
10.15199/48.2017.05.18
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Application and comparison of modified classifiers for human activity recognition
Pavel DOHNÁLEK
Petr GAJDOŠ
Pavel MORAVEC
Tomáš PETEREK
Václav SNÁŠEL
nr katalogowy: 80843
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
Infant care bed natural convection heat transfer coefficient - measurements and estimation
Ziemowit OSTROWSKI
Marek ROJCZYK
Joanna ŁASZCZYK
Ireneusz SZCZYGIEŁ
Jan KACZMARCZYK
Andrzej J. NOWAK
nr katalogowy: 84466
10.12915/pe.2014.05.028
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Tests of materials shielding electromagnetic field of low and medium frequencies dedicated for screens or protective clothing
Agnieszka KURCZEWSKA
Agnieszka STEFKO
Liliana BYCZKOWSKA-LIPIŃSKA
nr katalogowy: 73192
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Spis treści / Contents
nr katalogowy: 72363
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
The Evolution of Electromagnetic Field Standards– case study of ICNIRP’s Standards
Andrzej KRAWCZYK
Ewa ŁADA-TONDYRA
nr katalogowy: 64295
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Essential Facts on the History of Hyperthermia and their Connections with Electromedicine
Piotr GAS
nr katalogowy: 64281
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Temperature Distribution of Human Tissue in Interstitial Microwave Hyperthermia
Piotr GAS
nr katalogowy: 69222
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Zastosowanie metody zol-żel do immobilizacji związków porfirynowych w matrycach krzemionkowych. Cz. II. Przykłady wykorzystania technologii zol-żelowej w praktyce
Magdalena Makarska-Białokoz
Agnieszka Lipke
Marek Majdan
nr katalogowy: 67001
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Alternative colour space construction of the stain reaction in FISH image analysis for quantification of the HER2 gene amplification
Tomasz MARKIEWICZ
Marzena CICHOWICZ
Wojciech KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 66542
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Fuzzy Classification of Medical Data Derived from Diagnostic Devices
Liliana BYCZKOWSKA-LIPIŃSKA
Agnieszka WOSIAK
nr katalogowy: 102605
10.15199/48.2016.12.22
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-6-7
Czy gry wideo mogą poprawiać sprawność fizyczną i leczyć?
Jacek Polechoński
Arkadiusz Mynarski
nr katalogowy: 97530
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Synthesis and characterization of a purine-phthalocyanine conjugate as a potential photosensitizer Synteza i charakterystyka purynowo-ftalocyjaninowego koniugatu jako potencjalnego fotosensybilizatora
Michał Kryjewski
Beata Czarczyńska-Goślińska
Marta Nowak
Ann a Teubert
Jadwiga Mielcarek
Tomasz Gośliński
nr katalogowy: 91327
10.15199/62.2015.5.26
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Ziarno zbóż i produkty jego przetwórstwa, jako źródło selenu w diecie ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 136189
selen
selenometionina
selenocysteina
zawartość selenu
formy selenu
selenium
selenomethionine
selenocysteine
selenium content
forms of selenium
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Ziarno zbóż i produkty jego przetwórstwa, jako źródło selenu w diecie ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 136189
selen
selenometionina
selenocysteina
zawartość selenu
formy selenu
selenium
selenomethionine
selenocysteine
selenium content
forms of selenium
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Owoce i warzywa, świeże i przetworzone - różne zalecenia dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Monika Mieszczakowska-Frąc
nr katalogowy: 125637
10.15199/64.2020.3.3
owoce
warzywa
diety
zalecenia
kontrowersje
fruit
vegetables
diets
recommendations
controversy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Walory zdrowotne gorzkiej czekolady i kakao
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 145292
10.15199/65.2023.9.6
gorzka czekolada
kakao
polifenole
teobromina
dark chocolate
cocoa
polyphenols
theobromine
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Właściwości i wykorzystanie lnu w piekarstwie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85831
AURA 2022-4
Tracimy różnorodność genetyczną. Nasza dieta się zmienia
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137095
10.15199/2.2022.4.2
różnorodność genetyczna
odmiany
bezpieczeństwo żywnościowe
genetic diversity
varieties
food security
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH