Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GAZETA CUKROWNICZA 2008-9
Prof. A. S. Mujumdar doktor honoris causa PŁ Życiorys - Curriculum Vitae
nr katalogowy: 38353
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-1
WOMEN IN POLISH SCIENCE
nr katalogowy: 131539
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-1
WOMEN IN POLISH SCIENCE
nr katalogowy: 131539
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-10
AKTUALNY SYSTEM I OFERTA KSZTAŁCENIA NA WYDZIALE METALI NIEŻELAZNYCH AKADEMII GÓRNICZO‐HUTNICZEJ W KRAKOWIE
WACŁAW MUZYKIEWICZ
nr katalogowy: 71769
PACKAGING REVIEW 2024-2
WARSAW PACK: THOUSANDS OF VISITORS AND HUNDREDS OF CONTRACTS
nr katalogowy: 148910
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
Assessment of the knowledge quality level based on fuzzy models of its acquisition processes
Boris I. MOKIN
Oleksander B. MOKIN
Olena M. KOSARUK
Mashat KALIMOLDAYEV
Waldemar WÓJCIK
Kuanysh MUSLIMOV
nr katalogowy: 127818
10.15199/48.2020.09.24
technical education
electrical and power engineering
hybrid fuzzy modelling
edukacja techniczna
elektrotechnika i energetyka
hybrydowe modelowanie rozmyte.
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-2
FINAL OF THE 17TH EDITION OF THE COMPETITION "YOUNG INNOVATOR 2023/2024"
nr katalogowy: 149253
OPAKOWANIE 2004-7
Wystawa TOTAL Processing & Packaging w Birmingham w Wielkiej Brytanii
Marian Feldman
nr katalogowy: 3295
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-3
Edukacja biznesowa w promowaniu początkujących oraz profesjonalnych projektantów
Dagmara Kowalik
nr katalogowy: 143670
10.15199/60.2023.3.2
przemysł mody
projektant
wsparcie
edukacja biznesowa
ustawiczna edukacja zawodowa
fashion industry
designer
support
business education
lifelong vocational education.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-3
Edukacja biznesowa w promowaniu początkujących oraz profesjonalnych projektantów
Dagmara Kowalik
nr katalogowy: 143670
10.15199/60.2023.3.2
przemysł mody
projektant
wsparcie
edukacja biznesowa
ustawiczna edukacja zawodowa
fashion industry
designer
support
business education
lifelong vocational education.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Application of a risk-oriented approach in the process of professional training of specialists in energy industry
Sofiia DEMBITSKA
Oleksandr KOBYLIANSKYI
Iryna KOBYLIANSKA
Volodymyr TATARCHUK
nr katalogowy: 149014
10.15199/48.2024.06.52
energy industry
educational program
professional training
risk-oriented approach
branża energetyczna
program edukacyjny
szkolenia zawodowe
podejście zorientowane na ryzyko
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-10
KONFERENCJE
nr katalogowy: 28606
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-3
Prof. Philippe Marcus - laureat European Corrosion Medal
nr katalogowy: 97185
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Wirtualne nauczanie - plusy i minusy
nr katalogowy: 127971
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Wirtualne nauczanie - plusy i minusy
nr katalogowy: 127971
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Wirtualne nauczanie - plusy i minusy
nr katalogowy: 127971
OPAKOWANIE 2024-3
Etykiety Avery Dennison nie utrudniają recyklingu opakowań HDPE
nr katalogowy: 147938
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
STEMbot: An open source-based robotic kit as a middle school STEM education interest catalyst
Mad Helmi Ab. Majid
Abu Bakar Ibrahim
Yusri Abdullah
Mohd Faid Yahya
Suhazlan Suhaimi
Satria Abadi
nr katalogowy: 149775
10.15199/48.2024.08.54
robot
STEM education
open-source
middle school
robot
edukacja STEM
otwarte źródło
Gimnazjum
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 1
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
nr katalogowy: 121983
10.15199/65.2019.8.5
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 2
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
nr katalogowy: 122459
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Dieta DASH najlepsza dieta w nadciśnieniu
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 117184
10.15199/65.2018.11.8
dieta DASH
dieta w nadciśnieniu
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej
ranking najlepszych diet
DASH diet
diet in hypertension
National Centre of Nutritional Education
best diet rankings
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-1
ESTIMATION OF THE LEVEL OF GREENHOUSE GAS EMISSIONS IN ANIMAL PRODUCTION
Kamila MAZUR
Jan PAWLAK
nr katalogowy: 126062
10.15199/180.2020.1.2
GHG emission
animal production
measurement
calculations
structure
emisja GHG
produkcja zwierzęca
pomiar
obliczenia
struktura
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
The Electromagnetic Awareness and Education of Cardiac Pacemaker Patients
Anna PŁAWIAK-MOWNA
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 48809
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-11
Referaty z Polski wygłoszone na Kongresie EUROCORR 2018
nr katalogowy: 117051
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-10
SYSTEM JAKOŚCI KSZTAŁCENIA NA WYDZIALE METALI NIEŻELAZNYCH AKADEMII GÓRNICZO-HUTNICZEJ IM. S. STASZICA W KRAKOWIE
MARIA RICHERT
WACŁAW MUZYKIEWICZ
KATARZYNA ŁYP-WROŃSKA
nr katalogowy: 94587
10.15199/67.2015.10.5
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2014-4
Analiza stanu kształcenia na kierunku geodezja i kartografia
PIOTR BANASIK
JANUSZ WALO
nr katalogowy: 83578
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Wirtualne nauczanie - plusy i minusy
nr katalogowy: 127971
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Młody Innowator w maseczce
nr katalogowy: 128642
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-7
Suggestion on Electrical Courses by Survey Data for Career Education in Thailand Community College
Wittawat POONTHONG
Toshifumi YUJI
Toshio BOUNO
Tanes TANITTEERAPAN
Narong MUNGKUNG
Apidat SONGRUK
Charathip CHUNKUL
Somchai ARUNRUNGRUSMI
Noritsugu KAMATA
Sarizam MAMAT
Shinichi HARADA
nr katalogowy: 144156
10.15199/48.2023.07.10
Career Education
Electrical Courses
Future of Work
Community College
Edukacja zawodowa
kursy elektryczne
przyszłość pracy
Community College
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-11
Ośrodek badań korozyjnych Corrosion and Protection Centre UMIST
nr katalogowy: 2999
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-7-8
Stanowiska i metody badawcze stosowane w Laboratorium Badawczym OBRC SPEC S.A.
EWA KRĘCIELEWSKA
KATARZYNA ABATORAB
JADWIGA BOJEK
ADAM SMYK
nr katalogowy: 60895
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-8
Computing education for engineering in Turkey
Aytuğ
ONAN
nr katalogowy: 61666
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
FPGA Based Digital Electronic Education, Clock-Calendar Design
Vedat KIRAY
Meirambek K. ZHAPAROV
nr katalogowy: 76328
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-6
Computer game as means of Mine Risk Education for children
Andrzej Kaczmarczyk
Piotr Kowalski
Marek Kacprzak
Andrzej Masłowski
nr katalogowy: 85115
10.15199/ELE-2014-038
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
KSZTAŁCENIE W ZAKRESIE CYBERBEZPIECZEŃSTWA NA POLITECHNICE WARSZAWSKIEJ
Andrzej Kraśniewski
Krzysztof Szczypiorski
nr katalogowy: 138954
10.15199/59.2022.4.31
cyberbezpieczeństwo
kształcenie
Politechnika Warszawska
studia.
cybersecurity
degree programmes
education
Warsaw University of Technology.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
KSZTAŁCENIE W ZAKRESIE CYBERBEZPIECZEŃSTWA NA POLITECHNICE WARSZAWSKIEJ
Andrzej Kraśniewski
Krzysztof Szczypiorski
nr katalogowy: 138954
10.15199/59.2022.4.31
cyberbezpieczeństwo
kształcenie
Politechnika Warszawska
studia.
cybersecurity
degree programmes
education
Warsaw University of Technology.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
European Project Semester – The Model of International Interdisciplinary Electronics Education
Maciej Sibiński
Grażyna Budzińska
nr katalogowy: 139777
10.15199/48.2022.10.57
kształcenie międzynarodowe
nauczanie projektowe
European Project Semester
edukacja interdyscyplinarna.
international education
project-based learning
European Project Semester
interdisciplinary education.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
European Project Semester – The Model of International Interdisciplinary Electronics Education
Maciej Sibiński
Grażyna Budzińska
nr katalogowy: 139777
10.15199/48.2022.10.57
kształcenie międzynarodowe
nauczanie projektowe
European Project Semester
edukacja interdyscyplinarna.
international education
project-based learning
European Project Semester
interdisciplinary education.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
FPGA Based Digital Electronic Education, Data Entry Organization for a Calculator
Vedat KIRAY
nr katalogowy: 72116
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-2
Edukacja korozyjna: stosowanie wiedzy naukowej w praktyce
Pier Luigi Bonora
Agnieszka Królikowska
nr katalogowy: 118643
korozja
koszt korozji
ochrona przed korozją
edukacja korozyjna
corrosion
corrosion cost
corrosion control
corrosion education
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Odmiany żyta ozimego
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 148947
10.15199/61.2024.3.3
żyto ozime
odmiany
COBORU
Krajowy rejestr
wyniki PDO
odmiana mieszańcowa
plon
wartość technologiczna ziarna
postęp hodowlany
winter rye
varieties
COBORU
Polish National List
PDO results
hybrid variety
yield
technological value of grain
breeding progress
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-6
Z półki księgarskiej
nr katalogowy: 28577
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-11
Dylematy edukacji korozyjnej
ANDRZEJ KRÓLIKOWSKI
nr katalogowy: 47994
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-6
Kategoria doskonałości w szkolnictwie wyższym
Piotr Grudowski
nr katalogowy: 141040
10.15199/46.2022.6.2
doskonałość
doskonalenie
szkolnictwo wyższe
excellence
improvement
higher education
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-6
Kategoria doskonałości w szkolnictwie wyższym
Piotr Grudowski
nr katalogowy: 141040
10.15199/46.2022.6.2
doskonałość
doskonalenie
szkolnictwo wyższe
excellence
improvement
higher education
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-6
Kategoria doskonałości w szkolnictwie wyższym
Piotr Grudowski
nr katalogowy: 141040
10.15199/46.2022.6.2
doskonałość
doskonalenie
szkolnictwo wyższe
excellence
improvement
higher education
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Młody Innowator w maseczce
nr katalogowy: 128642
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Nauka - edukacja - przemysł: synergiczna współpraca dla innowacyjności
Marek BARTOSIK
Waldemar KAMRAT
Marian KAŹMIERKOWSKI
Włodzimierz LEWANDOWSKI
Maciej PAWLIK
Tadeusz PERYT
Tadeusz SKOCZKOWSKI
Andrzej STRUPCZEWSKI
Adam SZELĄG
nr katalogowy: 103251
10.15199/48.2017.01.79
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-12
Analiza losów absolwentów kierunku Geodezja i Kartografia
Krystian KOZIOŁ
Paweł HANUS
Piotr ŁAZARZ
nr katalogowy: 146247
10.15199/50.2023.12.1
geodezja
absolwenci
studia
zarobki
surveying
graduates
studies
salaries
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Blending jako sposób modyfikacji wartości odżywczej i stabilności oksydacyjnej olejów tłoczonych na zimno
Karol Łysiak
Michał Wolski
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 139163
10.15199/65.2022.8.3
oleje tłoczone na zimno
mieszanie
skład kwasów tłuszczowych
stabilność oksydacyjna
wskaźniki aterogenności
trombogenności
hipocholesterolemiczny
cold-pressed oils
blending
fatty acid composition
oxidative stability
atherogenicity thrombogenicity
hypocholesterolemic index
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
KSZTAŁCENIE W ZAKRESIE CYBERBEZPIECZEŃSTWA NA POLITECHNICE WARSZAWSKIEJ
Andrzej Kraśniewski
Krzysztof Szczypiorski
nr katalogowy: 138954
10.15199/59.2022.4.31
cyberbezpieczeństwo
kształcenie
Politechnika Warszawska
studia.
cybersecurity
degree programmes
education
Warsaw University of Technology.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Potencjał wykorzystania ziarna Tritordeum
Marcin Różewicz
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 137882
Tritordeum
uprawa
wartość odżywcza
Tritordeum
cultivation
nutritional value
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-4
Narodowe Centrum Badań i Rozwoju realizuje przedsięwzięcie „Wentylacja dla szkół i domów”
Mariusz Skwarczyński
nr katalogowy: 137229
10.15199/9.2022.4.4
systemy wentylacji
urządzenia do odzysku ciepła w budynkach
odzysk ciepła
jakość powietrza
szkoły
mieszkania
ventilation systems
residential recovery unit
heat recovery
air quality
schools
apartments
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-4
Narodowe Centrum Badań i Rozwoju realizuje przedsięwzięcie „Wentylacja dla szkół i domów”
Mariusz Skwarczyński
nr katalogowy: 137229
10.15199/9.2022.4.4
systemy wentylacji
urządzenia do odzysku ciepła w budynkach
odzysk ciepła
jakość powietrza
szkoły
mieszkania
ventilation systems
residential recovery unit
heat recovery
air quality
schools
apartments
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-4
Narodowe Centrum Badań i Rozwoju realizuje przedsięwzięcie „Wentylacja dla szkół i domów”
Mariusz Skwarczyński
nr katalogowy: 137229
10.15199/9.2022.4.4
systemy wentylacji
urządzenia do odzysku ciepła w budynkach
odzysk ciepła
jakość powietrza
szkoły
mieszkania
ventilation systems
residential recovery unit
heat recovery
air quality
schools
apartments
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-4
Narodowe Centrum Badań i Rozwoju realizuje przedsięwzięcie „Wentylacja dla szkół i domów”
Mariusz Skwarczyński
nr katalogowy: 137229
10.15199/9.2022.4.4
systemy wentylacji
urządzenia do odzysku ciepła w budynkach
odzysk ciepła
jakość powietrza
szkoły
mieszkania
ventilation systems
residential recovery unit
heat recovery
air quality
schools
apartments
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Wpływ dodatku tłoczonego na zimno oleju z nasion pomidorów na jakość żywieniową i stabilność olejów rafinowanych
Michał Podgórski
Dorota Klensporf-Pawlik
nr katalogowy: 133099
10.15199/65.2021.8.8
jakość żywieniowa
stabilność olejów
mieszanie olejów
profil kwasów tłuszczowych
heksanal
nutritional quality
oil stability
oils blending
fatty acids profile
hexanal
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Wpływ dodatku tłoczonego na zimno oleju z nasion pomidorów na jakość żywieniową i stabilność olejów rafinowanych
Michał Podgórski
Dorota Klensporf-Pawlik
nr katalogowy: 133099
10.15199/65.2021.8.8
jakość żywieniowa
stabilność olejów
mieszanie olejów
profil kwasów tłuszczowych
heksanal
nutritional quality
oil stability
oils blending
fatty acids profile
hexanal
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Wpływ dodatku tłoczonego na zimno oleju z nasion pomidorów na jakość żywieniową i stabilność olejów rafinowanych
Michał Podgórski
Dorota Klensporf-Pawlik
nr katalogowy: 133099
10.15199/65.2021.8.8
jakość żywieniowa
stabilność olejów
mieszanie olejów
profil kwasów tłuszczowych
heksanal
nutritional quality
oil stability
oils blending
fatty acids profile
hexanal
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Produkcja i kierunki zagospodarowania krajowego ziarna owsa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132054
podaż
produkcja ziarna
wartość odżywcza
awentramidy
wartość paszowa
wykorzystanie energetyczne
supply
grain production
nutritional value
aventramides
fodder value
energy use
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Nowe wyzwania, nieograniczone możliwości - International Paper stawia na edukację w przemyśle
Sława Szwajkowska
nr katalogowy: 116255
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-11
Kształcenie akademickie w zakresie automatyki i informatyki na kierunku inżynieria środowiska
Andrzej Urbaniak
Eugeniusz M. Sroczan
nr katalogowy: 129227
10.15199/17.2020.11.4
dydaktyka akademicka
inżynieria środowiska
automatyka
elektronika
technologie informatyczne
academic education
environmental engineering
automation
electronics
information technology
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-4
Rozszerzona rzeczywistość w edukacji
Joanna Kwiecień
Robert Gajewski
nr katalogowy: 144558
10.15199/60.2023.4.2
rozszerzona rzeczywistość
wirtualna rzeczywistość
obuwie
skóry
Augmented Reality
virtual reality
footwear
leather
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Efektywność energetyczna gospodarki krajowej – wybrane aspekty
Waldemar DOŁĘGA
nr katalogowy: 138642
10.15199/48.2022.08.22
efektywność energetyczna
gospodarka
energochłonność
polityka energetyczna.
energy efficiency
economy
energy intensity
energy policy.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Efektywność energetyczna gospodarki krajowej – wybrane aspekty
Waldemar DOŁĘGA
nr katalogowy: 138642
10.15199/48.2022.08.22
efektywność energetyczna
gospodarka
energochłonność
polityka energetyczna.
energy efficiency
economy
energy intensity
energy policy.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Moja przygoda z papiernictwem
Marcin Bocian
nr katalogowy: 116254
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-7-8
Konstrukcja wózka montażowego do transportu drzwi osłonowych przed promieniowaniem jonizującym stosowanych w szpitalnych pracowniach radiologicznych
Rafał Fiszer
Leszek Żyłka
Arkadiusz Zając
Łukasz Talarek
Marek Baran
nr katalogowy: 127528
10.15199/148.2020.7-8.3
wózek montażowy
drzwi osłonowe
promieniowanie jonizujące
mounting trolley
shielding door
ionizing radiation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Aktualizacje w zaleceniach żywieniowych – piramidy, talerze i promocja zdrowego żywienia społeczeństwa
prof. dr hab. Witold Płocharski
dr inż. Katarzyna Stoś
dr inż. hab. Monika Mieszczakowska-Frąc
dr inż. Barbara Groele
nr katalogowy: 130555
10.15199/64.2021.1.2
polityka żywieniowa
owoce
warzywa
zaktualizowane zalecenia
nutrition policy
fruit
vegetables
updated recommendations
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Aktualizacje w zaleceniach żywieniowych – piramidy, talerze i promocja zdrowego żywienia społeczeństwa
prof. dr hab. Witold Płocharski
dr inż. Katarzyna Stoś
dr inż. hab. Monika Mieszczakowska-Frąc
dr inż. Barbara Groele
nr katalogowy: 130555
10.15199/64.2021.1.2
polityka żywieniowa
owoce
warzywa
zaktualizowane zalecenia
nutrition policy
fruit
vegetables
updated recommendations
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-2
Jubilee 30th INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE “Problems of Sustainable Agriculture, Protection of Rural Areas, Water Resources and Environment”
nr katalogowy: 149249
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-10
Rola przykładów twórczości technicznej w innowacyjnym kształceniu inżynierów zaopatrzenia w wodę
Czesław Grabarczyk
nr katalogowy: 123095
10.15199/17.2019.10.5
innowacje
twórczość techniczna
arcydzieła
kształcenie inżynierów
innowacyjne kształcenie
innovation
technical creativity
masterpiece
education of engineers
innovative education
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-1
New challenges for metal forming industry in 21st century
Wojciech Z. MISIOLEK
nr katalogowy: 103556
10.15199/24.2017.1.15
OPAKOWANIE 2008-I
National Packaging Competitions PakStar and 1st National Packaging Design Competition Student PakStar
Barbara Grabowska
Aleksander Sołtan
nr katalogowy: 34055
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-1
PELINCEC Workshop Sztuczna inteligencja w sterowaniu, przetwarzaniu sygnałów i systemach czasu rzeczywistego
nr katalogowy: 18448
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-3
Video component of a computer system to supervise of charge position by induction heating
Tomasz KOSZMIDER
Jerzy ZGRAJA
Krzysztof STRZECHA
nr katalogowy: 97018
10.15199/48.2016.03.26
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Akcelerator do radioterapii protonowej w projekcie Narodowego Centrum Radioterapii Hadronowej
Paweł OLKO
Natalia GOLNIK
nr katalogowy: 46057
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-4
Workshop- Wpływ metod i modeli sztucznej inteligencji na praktykę inżynierską
Bartłomiej Beliczyński
nr katalogowy: 3714
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Control of dynamie stability of the four-legged walking robot movement
P. Houśka
V. Singule
T. Bfezina
Z. Ehrenberger
nr katalogowy: 1188
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 113881
OPAKOWANIE 2015-5
Zapakuj właściwie, czyli DS Smith PackRight Centre w Kielcach
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 91350
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Naturalnie szkodliwe
nr katalogowy: 141816
produkty pochodzenia roślinnego
substancje antyodżywcze
kwas szczawiowy
kwas fitynowy
tioglikozydy
biodostępność
składniki mineralne
białka
witaminy
products of plant origin
anti-nutritional substances
oxalic acid
phytic acid
thioglycosides
bioavailability
minerals
protein
vitamins
AURA 2005-1
CENTRUM BADAWCZE UNII EUROPEJSKIEJ
nr katalogowy: 8335
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-3
Polscy papiernicy w Holandii
nr katalogowy: 12403
AURA 2005-1
CENTRUM BADAWCZE UNII EUROPEJSKIEJ
nr katalogowy: 8335
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Zastosowanie rozszerzonej rzeczywistości w edukacji żywieniowej dzieci
Dawid BUDNAROWSKI
Łukasz DŁUGOŃSKI
Kalina DETKA
Magdalena SKOTNICKA4
nr katalogowy: 150784
10.15199/48.2024.10.58
rozszerzona rzeczywistość
otyłość
edukacja
digitalizacja
zdrowie
technologia AR
Augmented Reality
education
digitalization
AR technology
health
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Odbudowa prestiżu polskiego rzemiosła
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 127967
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-4
Centrum Doskonałości PELINCEC - informacja
nr katalogowy: 3722
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-11
Agenda Badawcza Programu Sektorowego InnoStal na tle oczekiwań przemysłu
Wojciech SZULC
Józef PADUCH
nr katalogowy: 95801
10.15199/24.2015.11.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Kształcenie współczesnych inżynierów technologii chemicznej w Polsce
Magdalena Klakočar-Ciepacz
nr katalogowy: 134674
10.15199/62.2021.11.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Kształcenie współczesnych inżynierów technologii chemicznej w Polsce
Magdalena Klakočar-Ciepacz
nr katalogowy: 134674
10.15199/62.2021.11.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
A Networked Information Processing System for Student Mobility Support in European Higher Education Area
Andrzej MATERKA
Piotr DĘBIEC
Piotr KORBEL
Michał STRZELECKI
nr katalogowy: 69255
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
A Real Time Application for Analysing Impacts of Frequency Variation on Induction Motor Parameters
Erdal IRMAK
nr katalogowy: 65456
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-2
Parametry określające własności stali w procesie ciągnienia otrzymane z symulacji
BALAN T.
BIGOT R.
CONFERTE M.
PERROT-SIMONETTA M.T.
nr katalogowy: 9887
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
FlintGroup stawia na rozwój serwisów - otwarcie Global Colour Centre i Global Innovation Centre
Izabela Czekajewska
Marta Rutkowska
nr katalogowy: 109585
GOSPODARKA WODNA 2004-3
PRZEGLĄD WYDAWNICTW
Zdzisław Mikulski
nr katalogowy: 1818
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
Innowacje zmieniające technologie wytwarzania bibułki tissue w PWP Jack-Pol
Jacek Woźniak
nr katalogowy: 142444
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
Innowacje zmieniające technologie wytwarzania bibułki tissue w PWP Jack-Pol
Jacek Woźniak
nr katalogowy: 142444
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Opakowania w obiegu zamkniętym – konferencja na Warsaw Pack 2023
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 143842
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-2
to 29th INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE
nr katalogowy: 144351
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego – zastosowanie i wymagania prawne
Adrianna Pląsek
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 129150
10.15199/65.2020.11.3
żywność medyczna
choroby metaboliczne
leczenie żywieniowe
żywienie dojelitowe
medical foods
metabolic diseases
nutritional treatment
enteral nutrition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego – zastosowanie i wymagania prawne
Adrianna Pląsek
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 129150
10.15199/65.2020.11.3
żywność medyczna
choroby metaboliczne
leczenie żywieniowe
żywienie dojelitowe
medical foods
metabolic diseases
nutritional treatment
enteral nutrition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-11
Bhp w sieci
nr katalogowy: 8279
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-7
Czynniki determinujące usługi edukacyjne uczelni wyższych - wyniki badań
Seweryn CICHOŃ
nr katalogowy: 108410
10.15199/48.2017.7.4
jakość usług edukacyjnych
zarządzanie uczelnią wyższą
otoczenie
determinanty usług edukacyjnych
oferta edukacyjna
quality of educational services
university management
environment
determinants of educational services
educational offer
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-4
STANOWISKO DO BADANIA PARAMETRÓW STRUKTUR PRZYŚPIESZAJĄCYCH AKCELERATORÓW ELEKTRONÓW - WYMAGANIA I ZAŁOŻENIA
Artur Baczewski
Agnieszka Misiarz
Zenon Kuciak
Michał Salwa
Marcin Terka
nr katalogowy: 126121
10.15199/13.2020.4.2
stanowisko badawcze
struktury akceleracyjne
akcelerator liniowy elektronów
test stand
accelerating structures
electron linear accelerator
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-8
Specifi c protection of pipeline against stray d.c. currents using high quality insulating coatings
MAREK FIEDOROWICZ
MICHAŁ JAGIEŁŁO
nr katalogowy: 78721
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
Software and Hardware Simulators for Train Drivers Training: Overview of Possibilities and Effects of Application
Anatolii NIKITENKO
Angela SHVETS
nr katalogowy: 128856
10.15199/48.2020.11.42
train drivers training
train simulator
hardware system
effectiveness
szkolenie maszynistów pociągów
symulator pociągu
system sprzętowy
skuteczność
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Wiedza konsumentów o aloesie i produktach aloesowych
Anita Kukułowicz
nr katalogowy: 113839
10.15199/65.2018.5.5
Aloe vera
produkty aloesowe
wiedza
zachowania żywieniowe
Aloe vera
aloe products
knowledge
nutritional behavior
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Amerykańskie uniwersytety. Prestiż czy pieniądze?
Ludwik M. Bednarz
nr katalogowy: 100355
10.15199/62.2016.8.1
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-5
EDUKACJA KOROZYJNA- Corrosion and Protection Centre
nr katalogowy: 17776
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-11
KRÓTKIE DONIESIENIA
nr katalogowy: 80589
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
60 years of BOBRME Komel
nr katalogowy: 40166
CHŁODNICTWO 2012-9
Mleko jako źródło składników funkcjonalnych
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 71025
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Odbudowa prestiżu polskiego rzemiosła
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 127967
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-1
ESTIMATION OF THE LEVEL OF GREENHOUSE GAS EMISSIONS IN ANIMAL PRODUCTION
Kamila MAZUR
Jan PAWLAK
nr katalogowy: 126062
10.15199/180.2020.1.2
GHG emission
animal production
measurement
calculations
structure
emisja GHG
produkcja zwierzęca
pomiar
obliczenia
struktura
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
DSM NUTRITIONAL PRODUCTS - Witaminy, karotenoidy, nutraceutyki i inne specjalistyczne dodatki do żywności
nr katalogowy: 29452
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Professor Tadeusz Cholewicki (1907-1988)
nr katalogowy: 30406
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Research on Management Policy and National Real Estate Climate Index in China
Haizhong An
Yinghui Ding
Jinling Li
Xiangxun Gao
nr katalogowy: 70671
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-4
Method of the measurement of the time between centre of chosen sounds
ANDRZEJ MEYER
HALINA PORTALSKA
MAREK PORTALSKI
nr katalogowy: 34610
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-1
Wpływ wybranych informacji o produktach spożywczych na decyzje zakupowe konsumentów: badanie różnic w zależności od płci i wykształcenia kupujących
Natalia IWASZCZUK
Marta SZYBA
nr katalogowy: 118174
10.15199/46.2019.1.4
żywność i żywienie
jakość i bezpieczeństwo żywności
food and nourishment
quality and safety of food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-4
Approximate relationships for calculation of electric field and magnetic field intensities under power transmission lines
Michał ZEŃCZAK
nr katalogowy: 34375
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Metrological aspects of piezoresistors arrangements on the membrane in miniaturized pressure sensors
Victor LOZBIN
Jacek MAJEWSKI
nr katalogowy: 33628
OPAKOWANIE 2007-I
EmbaxPrint 2007
nr katalogowy: 25085
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-8
Metoda identyfikacji i rozpoznania wymagań interesariuszy uczelni wyższej
Anna MAZUR
Agnieszka MISZTAL
Aleksandra SOBAŃSKA
Marianna KOPEĆ
Dominika SZREJTER
nr katalogowy: 115375
10.15199/48.2018.8.3
jakość
jakość kształcenia
interesariusze organizacji
quality
quality of education
stakeholders
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Nasiona konopi – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 143487
Konopie siewne Cannabis sativa L.
nasiona (orzeszki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
Hemp Cannabis sativa L.
fruits (achenes)
nutritional value
chemical composition
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Nonlinear Simulation of a Magnetic Flux Leakage Measurement System
Gergely KOVÁCS
Miklós KUCZMANN
nr katalogowy: 40214
OPAKOWANIE 2007-I
The National Packaging Competition PakStar 2006
Barbara Grabowska
Aleksander Sołtan
nr katalogowy: 25084
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-1
ARE POLISH CHEMICAL PERIODICALS DOOMED TO COLLAPSE?
Jerzy POLACZEK
nr katalogowy: 131538
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-1
ARE POLISH CHEMICAL PERIODICALS DOOMED TO COLLAPSE?
Jerzy POLACZEK
nr katalogowy: 131538
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Fakty i mity dotyczące rur preizolowanych stosowanych w ciepłownictwie – Część III – Krajowe deklaracje właściwości użytkowych
Ewa Kręcilewska
Ireneusz Iwko
nr katalogowy: 136759
10.15199/9.2022.3.4
rury i złącza preizolowane
systemy ciepłownicze
właściwości cieplne
właściwości mechaniczne
preinsulated pipes and joins
district heating systems
thermal properties
mechanical properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Illumination of selected buildings in Trencin
Alfonz SMOLA
nr katalogowy: 37085
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Mięso alpak – wartość odżywcza i spożycie na świecie
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 126416
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-1
Device for road holes and obstacles detection
Wojciech Gelmuda
Andrzej Kos
nr katalogowy: 65193
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-11
Krytyczne uwagi na temat wskaźnika "impact factor"
nr katalogowy: 39171
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-5
Motivational Effecting on Career Education Choice of Electrical Engineering Course for Community College in Thailand by Survey Data Analysis
Wittawat POONTHONG
Toshifumi YUJI
Toshio BOUNO
Khanchai TUNLASAKUN
Narong MUNGKUNG
Somchai ARUNRUNGRUSMI
Apidat SONGRUK
Noritsugu KAMATA
Shinichi HARADA
nr katalogowy: 148619
10.15199/48.2024.05.34
career education
community college
survey data
thailand
edukacja zawodowa
uczelnia społeczna
dane z ankiet
tajlandia
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Wartość odżywcza i bezpieczeństwo zdrowotne mięsa wołowego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 111830
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Ocena jakości wiedzy żywieniowej żołnierzy Wojsk Obrony Terytorialnej jako element bezpieczeństwa żywienia
Paweł KLER
Jerzy BERTRANDT
nr katalogowy: 116043
10.15199/48.2018.9.3
żywienie
Wojska Obrony Terytorialnej
ocena żywienia
nutrition
Territorial Defense Forces
nutrition assessment
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
THE “OGNIK” ROOM OF THE STATE FIRE RESCUE TRAINING IN LUBARTÓW
Wioletta Żmuda-Czerwonka
nr katalogowy: 141325
10.15199/180.2022.4.4
education room
threat
science
fire protection
safety
play
sala edukacyjna
zagrożenie
nauka
ochrona przeciwpożarowa
bezpieczeństwo
zabawa
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-4
THE “OGNIK” ROOM OF THE STATE FIRE RESCUE TRAINING IN LUBARTÓW
Wioletta Żmuda-Czerwonka
nr katalogowy: 141325
10.15199/180.2022.4.4
education room
threat
science
fire protection
safety
play
sala edukacyjna
zagrożenie
nauka
ochrona przeciwpożarowa
bezpieczeństwo
zabawa
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-1
An investigation of the quality of the conductive lines deposited by inkjet printing on different substrates
Janusz Sitek
Konrad Futera
Darko Belavič
Marina Santo Zarnik
Marek Kościelski
Krystyna Bukat
Kamil Janeczek
Danjela Kuščer Hrovatin
Małgorzata Jakubowska
nr katalogowy: 65198
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-8
Awarie krajowych linii napowietrznych – wybrane aspekty
Waldemar DOŁĘGA
nr katalogowy: 132819
10.15199/48.2021.08.02
awaria
linia napowietrzna
sieć dystrybucyjna
bezpieczeństwo pracy
bezpieczeństwo dostaw energii elektrycznej
failure
overhead line
distribution grid
operation security
electric power supply safety
OPAKOWANIE 2015-4
Praktyczna inspiracja
nr katalogowy: 90872
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2007-4
Centrum kompetencji TP dla operatorów Grupy France Telecom
Małgorzata ADAMIAK
nr katalogowy: 25489
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2021-1
Wpływ zmian kalibrowania walców na stan naprężeń własnych w szynie kolejowej – symulacje numeryczne
SYLWESTER ŻAK
DARIUSZ WOŹNIAK
VALERIY PIDVYSOTS’KYY
ŁUKASZ CIEŚLIK
nr katalogowy: 130843
10.15199/24.2021.1.1
szyna kolejowa
naprężenia własne
proces prostowania
rolki prostujące
railway rail
residual stresses
straightening process
straightening rollers
CHŁODNICTWO 2013-9
Modelowanie inteligentnego systemu sterowania uniwersalną instalacją chłodniczą
ALLA SELIVANOVA
LUDMIŁA FILINA-DAWIDOWICZ
nr katalogowy: 79208
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
X 2013 Napoje funkcjonalne X
Adam Bogacz
nr katalogowy: 81132
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 78975
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Program polskiej energetyki jądrowej - najkorzystniejsze lokalizacje, moce w tych lokalizacjach, rozwój i modernizacja sieci NN i rozdzielni NN
Stefania KASPRZYK
nr katalogowy: 46032
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-1
Rola elektryków w odrodzeniu technicznego nauczania akademickiego w Białymstoku
Jacek Kusznier
nr katalogowy: 118101
10.15199/74.2019.1.6
szkolnictwo techniczne w Białymstoku
historia powstania szkolnictwa elektrycznego
Politechnika Białostocka
technical education in Białystok
history of electrical education
Białystok University of Technology
PACKAGING REVIEW 2022-2
Potential solutions dedicated to the bio-packaging market development in Poland – the SIMBIO project research findings
Jakub Brzeziński
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138392
10.15199/42.2022.2.1
bioopakowania
opakowania
łańcuch dostaw
GOZ
innowacje społeczne
bio-packaging
packaging
supply chain
circular economy
social innovation
PACKAGING REVIEW 2022-2
Potential solutions dedicated to the bio-packaging market development in Poland – the SIMBIO project research findings
Jakub Brzeziński
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138392
10.15199/42.2022.2.1
bioopakowania
opakowania
łańcuch dostaw
GOZ
innowacje społeczne
bio-packaging
packaging
supply chain
circular economy
social innovation
PACKAGING REVIEW 2022-2
Potential solutions dedicated to the bio-packaging market development in Poland – the SIMBIO project research findings
Jakub Brzeziński
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138392
10.15199/42.2022.2.1
bioopakowania
opakowania
łańcuch dostaw
GOZ
innowacje społeczne
bio-packaging
packaging
supply chain
circular economy
social innovation
PACKAGING REVIEW 2022-2
Potential solutions dedicated to the bio-packaging market development in Poland – the SIMBIO project research findings
Jakub Brzeziński
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138392
10.15199/42.2022.2.1
bioopakowania
opakowania
łańcuch dostaw
GOZ
innowacje społeczne
bio-packaging
packaging
supply chain
circular economy
social innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Marketing międzynarodowy
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 48981
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Technika próżni i technologie próżniowe - Biuletyn Polskiego towarzystwa próżniowego nr 1-2
nr katalogowy: 32125
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 80287
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-3
#GAMIFICATION IN OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY (OHS) TRAININGS
AGNIESZKA OKSANOWICZ-BESZTER
nr katalogowy: 128615
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-3
#GAMIFICATION IN OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY (OHS) TRAININGS
AGNIESZKA OKSANOWICZ-BESZTER
nr katalogowy: 128615
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Protection from electromagnetic fields
nr katalogowy: 98821
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-4
Wdrażanie i funkcjonowanie systemu zarządzania jakością w szkole wyższej
Bartosz SPYCHALSKI
nr katalogowy: 105072
10.15199/48.2017.4.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Forecasting the Learning Outcomes of the Learning Management Process According to the Study Plan with Artificial Intelligence
Nawaphol THEPNARIN
Thanat NONTHAPUTHA
Wasana BOONSONG
Piya PRASONGJAN
nr katalogowy: 136950
10.15199/48.2022.04.10
prognozowanie
sztuczna inteligencja
uczenie się
Learning outcomes
artificial intelligence
forecasting phrases.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-4
Forecasting the Learning Outcomes of the Learning Management Process According to the Study Plan with Artificial Intelligence
Nawaphol THEPNARIN
Thanat NONTHAPUTHA
Wasana BOONSONG
Piya PRASONGJAN
nr katalogowy: 136950
10.15199/48.2022.04.10
prognozowanie
sztuczna inteligencja
uczenie się
Learning outcomes
artificial intelligence
forecasting phrases.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Polityka energetyczna państwa do 2030 roku
Jacek MALKO
nr katalogowy: 46050
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-7
Efektywna transformacja krajowej sieci dystrybucyjnej – działania inwestycyjne OSD
Waldemar Dołęga
nr katalogowy: 149462
10.15199/74.2024.7.4
sieć dystrybucyjna
stan
transformacja
inwestycje
distribution grid
state
transition
investments
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-5
14th International Congress on Polymers in Concrete - ICPIC 2013
Tomasz Piotrowski
nr katalogowy: 76736
PACKAGING REVIEW 2024-3
FACHPACK 2024: NUREMBERG IS HOSTING EUROPEAN PACKAGING INDUSTRY
nr katalogowy: 150719
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-2-3
Jak kształcić do zawodów, których jeszcze nie ma na rynku pracy?
Maja Adamska-Szatko
Włodzimierz Adamski
nr katalogowy: 124538
inżynier przyszłości
kształcenie zawodowe
nowe zawody
nauka
gospodarka
organizacje inżynierskie
pracodawcy
model edukacji
kompetencje miękkie
Przemysł 4.0
STEM
CDIO
umiejętności korzystania z technologii cyfrowych
engineer of the future
vocational training
new professions
science
economy
engineering organizations
employers
education model
soft skills
Industry 4.0
STEM
CDIO
digital literacy.
OPAKOWANIE 2009-I
Research Works On Biodegradable Polymers
Marek M. Kowalczuk
nr katalogowy: 42500
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH