Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Walory zdrowotne gorzkiej czekolady i kakao
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 145292
10.15199/65.2023.9.6
gorzka czekolada
kakao
polifenole
teobromina
dark chocolate
cocoa
polyphenols
theobromine
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Chocolate Technology 2004
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 12627
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Finaliści World Chocolate Masters 2005
nr katalogowy: 12764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
World Chocolate Masters – Play!
nr katalogowy: 143939
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Igor Zaritskiy w finale World Chocolate Masters!
nr katalogowy: 133668
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Aproksymacja czasowych zależności ładunku ciemnego w matrycy CCD
Adam POPOWICZ
nr katalogowy: 74164
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Znamy zwycięzców World Chocolate Masters 2011
nr katalogowy: 64126
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Mariusz Buritta mistrzem czekolady!
nr katalogowy: 58720
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
World Chocolate Masters – Play!
nr katalogowy: 143939
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Analiza prądu ciemnego w matrycach CCD
Adam POPOWICZ
nr katalogowy: 59172
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Wykorzystanie ultrasłabej emisji fotonowej do klasyfikacji i oceny jakości czekolad
Karolina TRZYNIEC
Ernest POPARDOWSKI
Tadeusz JULISZEWSKI
Dariusz BARAN
Anna MIERNIK
nr katalogowy: 123734
10.15199/48.2019.12.52
emisja fotonów
czekolada
jakość żywności
sztuczne sieci neuronowe.
photon emission
chocolate
quality of food
artificial neural networks.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Czekolada na wybiegu - Konkurs World Chocolate Masters
nr katalogowy: 39001
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
World Chocolate Masters - Kolejna edycja konkursu już rozpoczęta
nr katalogowy: 23774
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Punkty "za pochodzenie"
Marta Stus
nr katalogowy: 23343
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
World Chocolate Master już po raz 4.
nr katalogowy: 63539
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
World Chocolate Masters - Czekolada na podium
nr katalogowy: 79480
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Igor Zaritskiy w finale World Chocolate Masters!
nr katalogowy: 133668
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Mistrzowie Czekolady
nr katalogowy: 140925
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Mistrzowie Czekolady
nr katalogowy: 140925
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Mariusz Buritta - ambasadorem marki
nr katalogowy: 80930
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Trendy Chocolate Chef
nr katalogowy: 84372
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Czekoladowy obraz świata
nr katalogowy: 123763
OPAKOWANIE 2007-I
Thin Layer of Aluminium Foil for Colourful Design
Guido Winsel
nr katalogowy: 25086
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Konkurs World Chocolate Masters 2011: eliminacje na europejską skalę!
nr katalogowy: 55901
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Mistrzowie Czekolady
nr katalogowy: 140925
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
The effects of artificial lights at the Zselic Landscape Protection Area
Zoltán KOLLÁTH
nr katalogowy: 37108
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Metoda korekcji prądu ciemnego w matrycach CCD
Adam POPOWICZ
nr katalogowy: 63952
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Zanieczyszczenie czekolad związkami kadmu na polskim rynku
Danuta Rogala
Ilona Hajok
Renata Baranowska
Anna Spychała
Klaudia Gut
nr katalogowy: 109278
10.15199/65.2017.9.4
kadm
czekolada
miazga kakaowa
regulacje prawne
cadmium
chocolate
cocoa solids
regulations
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Kto zostanie mistrzem czekolady?
nr katalogowy: 93910
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Chocolate Technology 2008
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 41660
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Czekolada po mistrzowsku
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 48361
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Szukamy Mistrza Świata w Czekoladzie
nr katalogowy: 5172
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
W Trofeo Barry Callebaut Italia
nr katalogowy: 12591
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Nowe spojrzenie na proces konszowania
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 12750
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Belg - Pol Deschepper mistrzem świata czekolady
Paulina KANIA-LENTES
nr katalogowy: 19299
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Word Chocolate Masters - krajowe eliminacje tuż tuż
nr katalogowy: 12630
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Czekoladowe smaki przyszłości
nr katalogowy: 101625
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Poznajmy przyszłość czekolady
nr katalogowy: 139674
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Ocena sensoryczna czekolad wyprodukowanych z różnych odmian ziarna kakaowego
Jolanta Kowalska
Izabela Zasiewska
Bogumiła Urbańska
Marta Ciecierska
nr katalogowy: 117675
10.15199/65.2018.12.3
czekolada
czekolada surowa
ziarno kakaowe
ocena sensoryczna
chocolate
raw chocolate
cocoa beans
sensory analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Porównanie zawartości polifenoli i aktywności przeciwutleniającej wybranych czekolad z prażonego i nieprażonego ziarna kakaowego
Paweł Pawłowski
Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 123065
10.15199/65.2019.10.3
czekolada
czekolada "surowa"
czekolada rubinowa
polifenole
chocolate
"raw" chocolate
ruby chocolate
polyphenol
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 105357
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 123059
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Czekoladowa sztuka
nr katalogowy: 64999
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Zjawisko impulsów wtórnych w krzemowych fotodetektorach lawinowych w trybie zliczania fotonów
A. Zenevich
E. Novikov
V. Kazlou
nr katalogowy: 1175
OPAKOWANIE 2008-5
Opakowania z ekologicznej folii NatureFlex
nr katalogowy: 35317
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
Innowacje kluczem do sukcesu dla producentów wyrobów cukierniczych
nr katalogowy: 124329
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-4
Michał Iwaniuk na podium
nr katalogowy: 104873
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Czekoladowe inspiracje natura
nr katalogowy: 95049
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-2
KONKURS PERŁY CERAMIKI UE 2023 – NOMINACJE
nr katalogowy: 143849
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Chocolate Technology 2006
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 24451
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Czekoladowa architektura smaku
nr katalogowy: 76981
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Słody ciemne – wpływ na jakość brzeczki i przebieg procesu fermentacji
Justyna Paszkot
Adam Głowacki
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 148466
10.15199/64.2024.2.2
słody ciemne
piwa ciemne
związki Maillarda
dark malts
dark beers
Maillard reaction compounds
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Słodkie dekoracje
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119006
desery
desery czekoladowe
mleczne
jajeczne
mączne
owocowe
różowa czekolada
dekoracje
desserts
chocolate
milk
egg
flour
fruit desserts
ruby chocolate
decorations
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Kto zostanie mistrzem czekolady?
nr katalogowy: 115685
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Charakterystyka ultrasłabej emisji fotonowej z substratów do produkcji czekolady oraz wyrobów końcowych
Karolina Trzyniec
nr katalogowy: 141877
10.15199/48.2023.02.55
ultrasłaba emisja fotonowa
żywność
jakość
ultra-weak photon emission
food
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Charakterystyka ultrasłabej emisji fotonowej z substratów do produkcji czekolady oraz wyrobów końcowych
Karolina Trzyniec
nr katalogowy: 141877
10.15199/48.2023.02.55
ultrasłaba emisja fotonowa
żywność
jakość
ultra-weak photon emission
food
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Jakość pieczywa z handlowych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Gra żyna Cacak -Pietrzak
Małgorzata Loba
nr katalogowy: 120564
pszenne mąki jasne i ciemne
fizyczne cechy pieczywa
organoleptyczna jakość pieczywa
wheat flours white and dark
physical traits of bread
organoleptic quality of bread
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
Chocolate garden... "ale to nie był lot motyla"
nr katalogowy: 40344
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-1
Dwie dekady mistrzów czekolady
nr katalogowy: 146831
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Poznajmy przyszłość czekolady
nr katalogowy: 139674
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Jakie pszenice i mąki pszenne są wykorzystywane do produkcji azjatyckich makaronów typu noodles
nr katalogowy: 29213
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Bazy z KOMPLET Polska
nr katalogowy: 131203
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Czekolada przyszłości
nr katalogowy: 140778
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Łukasz Roguski zwycięzcą
nr katalogowy: 148036
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Bazy z KOMPLET Polska
nr katalogowy: 131203
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-9
Analysis of temperature dependence of dark current mechanisms in MWIR type-II superlattice photodiodes
Jarosław Wróbel
Paweł Madejczyk
Waldemar Gawron
Antoni Rogalski
nr katalogowy: 79327
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Chocolate Technology International 2010
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 59336
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-2
KONKURS PERŁY CERAMIKI UE 2023 – NOMINACJE
nr katalogowy: 143849
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Mikroorganizmy jako producenci biowodoru Od badań podstawowych do prac rozwojowych z dziedziny biotechnologii
Anna Sikora
Anna Detman
nr katalogowy: 141087
10.15199/17.2022.12.4
biowodór
mikroorganizmy
bakterie
beztlenowy rozkład biomasy
kwasogeneza
ciemne fermentacje
fotofermentacja
biofotoliza
szlaki metaboliczne
przemysł cukrowniczy
biohydrogen
microorganisms
bacteria
anaerobic digestion
acidogenesis
dark fermentation
photofermentation
biofotolysis
metabolic pathways
sugar industry
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Mikroorganizmy jako producenci biowodoru Od badań podstawowych do prac rozwojowych z dziedziny biotechnologii
Anna Sikora
Anna Detman
nr katalogowy: 141087
10.15199/17.2022.12.4
biowodór
mikroorganizmy
bakterie
beztlenowy rozkład biomasy
kwasogeneza
ciemne fermentacje
fotofermentacja
biofotoliza
szlaki metaboliczne
przemysł cukrowniczy
biohydrogen
microorganisms
bacteria
anaerobic digestion
acidogenesis
dark fermentation
photofermentation
biofotolysis
metabolic pathways
sugar industry
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Mikroorganizmy jako producenci biowodoru Od badań podstawowych do prac rozwojowych z dziedziny biotechnologii
Anna Sikora
Anna Detman
nr katalogowy: 141087
10.15199/17.2022.12.4
biowodór
mikroorganizmy
bakterie
beztlenowy rozkład biomasy
kwasogeneza
ciemne fermentacje
fotofermentacja
biofotoliza
szlaki metaboliczne
przemysł cukrowniczy
biohydrogen
microorganisms
bacteria
anaerobic digestion
acidogenesis
dark fermentation
photofermentation
biofotolysis
metabolic pathways
sugar industry
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Targi Sweet & Snack Expo 2010 w Chicago
Magdalena Mroczkowska
nr katalogowy: 54831
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Nowa metoda regeneracji modułów fotowoltaicznych z amorficznego krzemu
Wojciech GRZESIAK
Ewa RADZIEMSKA
nr katalogowy: 48148
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Architektura czekoladowego smaku
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 80929
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Analiza chromatograficzna lotnych frakcji 14 kultywarów bazylii (Ocimum basilicum L.)
Antoni Szumny
Maciej Adamski
Katarzyna Wińska
Alicja Z. Kucharska
Anna Sokół-Łętowska
Anita Biesiada
Angel Antonio Carbonell-Barrachina
nr katalogowy: 68204
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
Optical identification of crystal defects in CCD matrix
Adam POPOWICZ
nr katalogowy: 75059
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
The use of hydrogen-rich gas obtained from dark fermentation of molasses from sugar industry for fueling a fuel cell Zastosowanie wodorowego gazu otrzymanego w wyniku kwaśnej fermentacji melasy z przemysłu cukrowniczego do zasilania ogniwa paliwowego
Piotr Piela
Wojciech Tokarz
Wiktor Kaźmierczak
Anna Detman
Anna Sikora
Jan Piotrowski
nr katalogowy: 98504
10.15199/62.2016.5.20
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-12
Czekoladowa przyszłość
nr katalogowy: 117397
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Marchew purpurowa jako surowiec dla przetwórstwa owocowo-warzywnego
Janusz Czapski
Marcin Kidoń
Anna Olejnik
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 41077
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2013-1
NAGRODZONE PROJEKTY
nr katalogowy: 75638
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Największe firmy wobec zmieniającego się "świata czekolady"
nr katalogowy: 62789
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Modelowanie numeryczne procesu fermentacji ukierunkowanej na produkcję biowodoru
Artur Wodołażski
nr katalogowy: 137687
10.15199/62.2022.5.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Modelowanie numeryczne procesu fermentacji ukierunkowanej na produkcję biowodoru
Artur Wodołażski
nr katalogowy: 137687
10.15199/62.2022.5.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Ocena jakości handlowego pieczywa bezglutenowego
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Agata Zaorska
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 119596
pieczywo bezglutenowe
białko
składniki mineralne
ocena organoleptyczna
gluten-free bread
protein
minerals
organoleptic evaluation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 119749
OPAKOWANIE 2011-2
Mniej wow!, więcej umiaru
nr katalogowy: 57689
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Nowości lodziarskie 2017
nr katalogowy: 104282
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Kolonia - Zrównoważony rozwój w produkcji czekolady
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 74653
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-2
Choco Tec 2014
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 89111
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-5
Proces dewitryfikacji szkieł glinokrzemianowych podatnych na krystalizację
Anna ZAWADA
Ilona ŁĘGOWIK
Józef IWASZKO
nr katalogowy: 76916
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Przydatność technologiczna i trwałość mięsa z wadami
Bożena Danyluk
Edward Pospiech
Agnieszka Iwanowska
nr katalogowy: 76020
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Brexit a handel rolno-spożywczy Polski z Wielką Brytanią
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 118228
10.15199/65.2019.1.1
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-5
Globalna rejestracja cząstek z kosmosu, projekt CREDO (cz. II)
Robert Kamiński
Michał Niedźwiecki
nr katalogowy: 118861
promieniowanie kosmiczne
detektory światła
światłoczułe matryce
smartfony
szum elektromagnetyczny
piksele
citizen science
cosmic radiation
light detectors
photosensitive matrices
smartphones
electromagnetic noise
pixels
citizen science
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
Automotive lighting: method of assessing the visibility of objects in the light of car headlights
Andrii KASHKANOV
Volodymyr KUZHEL
Igor Piotr KURYTNIK
Volodymyr KUCHERUK
nr katalogowy: 127813
10.15199/48.2020.09.19
car headlights
visibility of objects on the road
automotive lighting and road safety
in the case of foreign Authors in this line the Editor inserts Polish translation of keywords
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-4
Zanieczyszczenia dawnych papierów fotograficznych drobinkami metali
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 142869
10.15199/54.2023.4.1
papiery fotograficzne P.O.P.
surowiec szmaciany
metale przejściowe
żelazo
uczulanie papierów fotograficznych
azotan srebra
metale szlachetne
ciemne plamki/struktury
szereg napięciowy metali
badania konserwatorskie
badania SEM/EDX/BSE
photographic papers P.O.P.
rag pulp
transition metals
iron
sensitizing photographic papers
black spots/structures
voltage series of metals
silver nitrate
precious metals
conservation research
SEM/EDX/BSE analyses
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-4
Zanieczyszczenia dawnych papierów fotograficznych drobinkami metali
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 142869
10.15199/54.2023.4.1
papiery fotograficzne P.O.P.
surowiec szmaciany
metale przejściowe
żelazo
uczulanie papierów fotograficznych
azotan srebra
metale szlachetne
ciemne plamki/struktury
szereg napięciowy metali
badania konserwatorskie
badania SEM/EDX/BSE
photographic papers P.O.P.
rag pulp
transition metals
iron
sensitizing photographic papers
black spots/structures
voltage series of metals
silver nitrate
precious metals
conservation research
SEM/EDX/BSE analyses
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-4
Zanieczyszczenia dawnych papierów fotograficznych drobinkami metali
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 142869
10.15199/54.2023.4.1
papiery fotograficzne P.O.P.
surowiec szmaciany
metale przejściowe
żelazo
uczulanie papierów fotograficznych
azotan srebra
metale szlachetne
ciemne plamki/struktury
szereg napięciowy metali
badania konserwatorskie
badania SEM/EDX/BSE
photographic papers P.O.P.
rag pulp
transition metals
iron
sensitizing photographic papers
black spots/structures
voltage series of metals
silver nitrate
precious metals
conservation research
SEM/EDX/BSE analyses
AURA 2017-2
Zagrożenie funkcjonowania środowiska naturalnego w aspekcie zanieczyszczenia światłem
Anna Czaplicka
Bogdan Siedlecki
nr katalogowy: 104051
10.15199/2.2017.2.1
SZKŁO I CERAMIKA 2010-2
Otrzymywanie powłok o właściwościach
MAREK NOCUŃ
SŁAWOMIR KWAŚNY
nr katalogowy: 51094
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Studies on antifungal properties of photocatalytic paints Badania nad przeciwgrzybowymi właściwościami farb fotokatalitycznych
Agata Markowska-Szczupak
Maria Tomaszewska
Anna Morszczyzna
Antoni W. Morawski
nr katalogowy: 84193
10.12916/przemchem.2014.766
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Podstawowe informacje o azjatyckich makaronach typu noodles
nr katalogowy: 69722
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-2
Dwuwymiarowe kryształy fotoniczne jako materiał nowoczesnej fotoniki – metody wytwarzania i zastosowania
Szymon Lis
Konrad Ptasiński
Przemysław Ryba
Marcin Wielichowski
Adrian Zakrzewski
Sergiusz Patel
nr katalogowy: 66146
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Komputerowe systemy wizyjne w ocenie jakości mięsa wołowego
Marta Chmiel
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 62570
OPAKOWANIE 2010-6
Tworzywa opakowaniowe a preferencje nabywców (na przykładzie opakowań piwa)
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52560
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Wpływ temperatury na charakterystyki fotoogniwa polimerowego na bazie P3HT:PCBM
Krzysztof GÓRECKI
Ewa KRAC
Agnieszka IWAN
Bartosz BOHAREWICZ
Igor TAZBIR
nr katalogowy: 93234
10.15199/48.2015.09.10
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-4
Globalna rejestracja cząstek z kosmosu, projekt CREDO (cz. I)
Robert Kamiński
Michał Niedźwiecki
nr katalogowy: 118629
promieniowanie kosmiczne
detektory światła
światłoczułe matryce
smartfony
szum elektromagnetyczny
piksele
citizen science
cosmic radiation
light detectors
photosensitive matrices
smartphones
electromagnetic noise
pixels
citizen science
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Badania wpływu zadr ukowanych papierowych materiałów opakowaniowych na właściwości organoleptyczne czekolady
Małgorzata Banasiak
JANINA LEKS - STĘPIEŃ
nr katalogowy: 82767
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Charakterystyka smakowo-zapachowa i goryczkowa wybranych piw Stout produkowanych w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 97393
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ sposobu prażenia kawy na jej cechy sensoryczne
Joanna Maria Klepacka
Anna Gątarska
nr katalogowy: 143010
10.15199/65.2023.4.4
kawa
ziarna
palenie
cechy sensoryczne
coffee
beans
roasting
sensory characteristics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
X Międzynarodowy Konkurs Piw EBS Nie zawiedli faworyci, nie zabrakło niespodzianek
Marek Suliga
nr katalogowy: 81129
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Xanthohumol content in Polish beers Zawartość ksantohumolu w polskich piwach
Damian Toboła
Monika Stompor
Józef Błażewicz
Mirosław Anioł
nr katalogowy: 86120
10.12916/przemchem.2014.1447
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
European Beer Star 2012
Marek Suliga
nr katalogowy: 74028
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WPŁYW DITLENKU TYTANU AKTYWOWANEGO ŚWIATŁEM WIDZIALNYM NA WZROST GRZYBÓW PLEŚNIOWYCH
Agata Markowska-Szczupak
Krzysztof Ulfig
Antoni W. Morawski
nr katalogowy: 70881
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
Silicon photomultiplier as fluorescence light detector
Łukasz Mik
Wojciech Kucewicz
Jerzy Barszcz
Maria Sapor
Sebastian Głąb
nr katalogowy: 64779
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Organic photovoltaics - chosen aspects
Justyna Szostak
Ryszard Signerski
Kamila Żelechowska
Jan Godlewski
nr katalogowy: 68612
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-9
Powłoki lakierowe o dużym współczynniku odbicia promieniowania słonecznego - nagrzewanie się powierzchni, właściwości ochronne i trwałość
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
ELŻBIETA KAMIŃSKA-TARNAWSKA
nr katalogowy: 62188
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Czy zawartość amin biogennych w piwie może być jednym z parametrów oceny jego jakości zdrowotnej?
Krzysztof Baranowski
Elżbieta Baca
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
Dorota Zielińska
Marcin Karaś
nr katalogowy: 61797
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Badania wstępne nad przeciwgrzybowym działaniem ditlenku tytanu
Agata Markowska-Szczupak
Maria Tomaszewska
nr katalogowy: 59890
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Jakość cukru produkowanego przez krajowy przemysł cukrowniczy
Teresa Sumińska
Barbara Gajewnik
nr katalogowy: 74573
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-12
Kucie broni białej ze stali damasceńskiej Forging of white weapon with damascene steel
KRZYSZTOF CELADYN
JAN SIŃCZAK
SYLWIA BEDNAREK
ANETA ŁUKASZEK-SOŁEK
nr katalogowy: 56471
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Mięso alpak – wartość odżywcza i spożycie na świecie
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 126416
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-12
Oznaczanie niektórych substancji niebezpiecznych w wyrobach gotowych na przykładzie fumaranu dimetylu
Jolanta Jagiełło
Małgorzata Krępska
Agnieszka Pietrzak
Magdalena Lasoń -Rydel
nr katalogowy: 81352
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Microstructure and chemistry of Pb-Sn solder/ENIG interconnections
JOANNA WOJEWODA-BUDKA
ZBIGNIEW HUBER
LIDIA LITYŃSKA-DOBRZYŃSKA
ANNA SYPIEŃ
PAWEŁ ZIĘBA
nr katalogowy: 84310
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-9
3D environment modeling - hybrid system for blind people
Wojciech Gelmuda
Andrzej Kos
nr katalogowy: 86767
10.15199/ELE-2014-147
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
Four channels data acquisition system for silicon photomultipliers
Mateusz Baszczyk
Piotr Dorosz
Sebastian Głąb
Wojciech Kucewicz
Maria Sapor
nr katalogowy: 64769
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Line Following Robot with Real-Time Viterbi Track-Before-Detect Algorithm
Grzegorz MATCZAK
Przemysław MAZUREK
nr katalogowy: 103189
10.15199/48.2017.01.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Biodiversity of activated sludge bioaugmented with archaea or operated in presence of external carbon source Bioróżnorodność osadu czynnego poddanego bioaugmentacji archeanami lub pracującego w obecności zewnętrznego węgla organicznego
Teresa Woźniakiewicz
Piotr Beńko
Anna M. Anielak
Tadeusz Żaba
nr katalogowy: 95912
10.15199/62.2015.12.34
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-4
Characterisation of TCP phases in CMSX-4 single crystal superalloy subjected to high temperature annealing and creep deformation
Beata Dubiel
Paulina Indyka
Adam Kruk
Izabela Kalemba-Rec
Tomasz Moskalewicz
Katarzyna Berent
Marta Gajewska
nr katalogowy: 100286
10.15199/28.2016.4.1
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-4
Projekt budowy drukarki przestrzennej REPRAP P3STEEL
Robert CIEŚLAK
Marcin SUSZYŃSKI
Adrian WIATROWSKI
nr katalogowy: 129774
10.15199/160.2020.4.5
montaż
drukarki 3D
assembly
3D printers
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-4
Projekt budowy drukarki przestrzennej REPRAP P3STEEL
Robert CIEŚLAK
Marcin SUSZYŃSKI
Adrian WIATROWSKI
nr katalogowy: 129774
10.15199/160.2020.4.5
montaż
drukarki 3D
assembly
3D printers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-11
Badania antybakteryjnych właściwości komercyjnych fotokalizatorów TiO2
Oliwia Paszkiewicz
Agata Markowska-Szczupak
nr katalogowy: 123321
10.15199/62.2019.11.27
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Organizacja przyjęć okolicznościowych
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 148441
gastronomia
przyjęcia okolicznościowe
rodzaje
organizacja przyjęć
catering establishments
special events/receptions
types and organization of receptions
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-10
The application of computer image analysis for assessment of surface porosity of architectural concrete
Tomasz Benedysiuk
Wioletta Jackiewicz-Rek
Andrzej Garbacz
nr katalogowy: 151113
10.15199/33.2024.10.04
beton architektoniczny
porowatość betonu
analiza obrazu
algorytmy progowania
operacjemorfologiczne
architectural concrete
concrete porosity
image analysis
thresholding algorithms
morphological operations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Umowa o wolnym handlu UE-Mercosur - szansa czy zagrożenie?
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 125029
10.15199/65.2020.2.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Umowa o wolnym handlu UE-Mercosur - szansa czy zagrożenie?
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 125029
10.15199/65.2020.2.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Ocena wypływu rodzaju substancji żelujących i zagęszczających na właściwości fizykochemiczne i organoleptyczne dżemów z owoców borówki wysokiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
nr katalogowy: 150163
10.15199/64.2024.4.3
dżem
borówka wysoka
antocyjany
polifenole
jam
highbush blueberry
anthocyanins
polyphenols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Glikozydy stewiolowe właściwości technologiczne i wykorzystanie w produktach rynkowych
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 106758
10.15199/65.2017.6.7
rynek żywności
żywność
glikozydy stewiolowe
właściwości
food market
food
steviol glycosides
properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Potencjalny wpływ umowy TTIP na handel rolno-spożywczy Polski z USA
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 106750
10.15199/65.2017.6.1
Transatlantyckie Partnerstwo w dziedzinie Handlu i Inwestycji (TTIP)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Stany Zjednoczone
Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP)
foreign trade
agri- -food products
Poland
United States
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Wpływ umowy DCFTA na handel rolno-spożywczy Polski z Ukrainą
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 122448
10.15199/65.2019.9.2
Umowa o pogłębionej i całościowej strefie wolnego handlu między UE i Ukrainą (DCFTA)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Ukraina
Deep and Comprehensive Free Trade Agreement (DCFTA)
foreign trade
agri-food products
Poland
Ukraine
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Glare assessment for research and development of measurement methods
Dariusz SAWICKI
Agnieszka WOLSKA
Tobias PORSCH
nr katalogowy: 117980
10.15199/48.2019.01.43
discomfort glare assessment
experimental research on glare
UGR measurements
algorithm for precise identification and extraction of glare source area
ocena olśnienia przykrego
eksperymentalne badania nad olśnieniem
pomiary UGR
algorytm precyzyjnego wyodrębniania obszaru źródła olśnienia
AURA 2018-11
Amarantus - roślina o cennym składzie chemicznym nasion
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Marek KOPACKI
Anna KRZEPIŁKO
KRZYSZTOF JAROSZ
nr katalogowy: 117027
10.15199/2.2018.11.1
amarantus
szarłat
nasiona
wartość odżywcza
amaranth
tumbleweed
seed
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Gryzki (Psocoptera) - ich szkodliwość w magazynach zbożowych i zwalczanie
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 113065
gryzki
psotniki
Psocoptera
szkodnik
zboże
przechowywane produkty
zwalczanie szkodników.
Psocids
Psocoptera
pest
grain
stored products
pest control.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
Synteza matrycowa kompozytów tlenku cynku stosowanych w ogniwach słonecznych uczulanych barwnikiem
Ning Zhaoa
Chenle Zhanga
Peixin Zhanga
nr katalogowy: 112276
10.15199/62.2018.2.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Minikiwi - nowy, cenny surowiec dla przemysłu spożywczego
Michał Bialik
Ewa Gondek
Artur Wiktor
Piotr Latocha
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 113397
10.15199/65.2018.4.6
Actinidia arguta
właściwości prozdrowotne
wykorzystanie przemysłowe
Kiwiberry
Actinidia arguta
health properties
industrial applications
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą: bilans trzech lat umowy CETA
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 128157
10.15199/65.2020.9.1
Kompleksowa Umowa Gospodarczo-Handlowa (CETA)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Kanada
Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA)
foreign trade
agri-food products
Poland
Canada
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą: bilans trzech lat umowy CETA
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 128157
10.15199/65.2020.9.1
Kompleksowa Umowa Gospodarczo-Handlowa (CETA)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Kanada
Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA)
foreign trade
agri-food products
Poland
Canada
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-11
KSZTAŁTOWANIE MIKROSTRUKTURY I WŁAŚCIWOŚCI KOMPOZYTÓW Z MIESZANEK PROSZKÓW WĘGLIKA WOLFRAMU ZE SREBREM
MARCIN MADEJ
BEATA LESZCZYŃSKA-MADEJ
nr katalogowy: 110800
10.15199/67.2017.11.2
kompozyty
węglik wolframu
srebro
prasowanie
spiekanie
styki elektryczne
composites
tungsten carbide
electrical contact materials
silver
sintering
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
Cyberbezpieczeństwo: jasne i ciemne strony współczesnych technologii
GRZEGORZ BOROWIK
ANNA FELKNER
ADAM KOZAKIEWICZ
nr katalogowy: 150109
10.15199/59.2024.4.1
cyberbezpieczeństwo
ochrona prywatności
sztuczna inteligencja
kryptografia
blockchain
technologie kwantowe
przetwarzanie języka naturalnego
DDoS
deepfake
cybersecurity
privacy protection
artificial intelligence
cryptography
blockchain
quantum technologies
natural language processing
DDoS
deepfakeBragg gratings
critical infrastructure
structural health monitoring
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
Cyberbezpieczeństwo: jasne i ciemne strony współczesnych technologii
GRZEGORZ BOROWIK
ANNA FELKNER
ADAM KOZAKIEWICZ
nr katalogowy: 150109
10.15199/59.2024.4.1
cyberbezpieczeństwo
ochrona prywatności
sztuczna inteligencja
kryptografia
blockchain
technologie kwantowe
przetwarzanie języka naturalnego
DDoS
deepfake
cybersecurity
privacy protection
artificial intelligence
cryptography
blockchain
quantum technologies
natural language processing
DDoS
deepfakeBragg gratings
critical infrastructure
structural health monitoring
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
Cyberbezpieczeństwo: jasne i ciemne strony współczesnych technologii
GRZEGORZ BOROWIK
ANNA FELKNER
ADAM KOZAKIEWICZ
nr katalogowy: 150109
10.15199/59.2024.4.1
cyberbezpieczeństwo
ochrona prywatności
sztuczna inteligencja
kryptografia
blockchain
technologie kwantowe
przetwarzanie języka naturalnego
DDoS
deepfake
cybersecurity
privacy protection
artificial intelligence
cryptography
blockchain
quantum technologies
natural language processing
DDoS
deepfakeBragg gratings
critical infrastructure
structural health monitoring
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Polska wzmacnia swoją pozycję jako eksporter produktów rolno-spożywczych
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 122446
10.15199/65.2019.9.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Jakość mięsa świń rodzimej rasy złotnickiej pstrej i jej mieszańców
Karolina Szulc
Jacek nowicKi
nr katalogowy: 149962
świnie
rasa rodzima
złotnicka pstra
jakość mięsa
pig
native breed
Zlotnicka Spotted breed
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Dywersyfikacja polskiego handlu rolno-spożywczego
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 108778
10.15199/65.2017.8.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
struktura geograficzna i towarowa
Polska
Unia Europejska
kraje trzecie
foreign trade
agri-food products
geographical and product structure
Poland
European Union
third countries
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH