Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Dieta DASH najlepsza dieta w nadciśnieniu
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 117184
10.15199/65.2018.11.8
dieta DASH
dieta w nadciśnieniu
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej
ranking najlepszych diet
DASH diet
diet in hypertension
National Centre of Nutritional Education
best diet rankings
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-4
Wizyta przedstawicielek Politechniki Białostockiej na uczelniach w Singapurze
nr katalogowy: 148223
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Kalejdoskop ze świata napojów - sierpień 2007 r.
nr katalogowy: 30049
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Z kraju i ze świata
CD
nr katalogowy: 6745
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
AURA 2022-2
Zwierzęta hodowlane w antropocenie
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 136238
10.15199/2.2022.2.3
udomowienie
hodowla zwierząt
rasy hodowlane
„dieta planetarna”
domestication
animal husbandry
breeds
“planetary diet”
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
„Nauki elektryczne” w Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie – wczoraj i dziś
Ryszard Sroka
Antoni Cieśla
Mikołaj Skowron
nr katalogowy: 140394
10.15199/48.2022.11.64
elektrotechnika
historia
Wydział Elektrotechniki
Automatyki
Informatyki i Inżynierii Biomedycznej
AGH.
electrical engineering
history
Faculty of Electrical Engineering
Automatics
Computer Science and Biomedical Engineering
AGH – UST
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
„Nauki elektryczne” w Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie – wczoraj i dziś
Ryszard Sroka
Antoni Cieśla
Mikołaj Skowron
nr katalogowy: 140394
10.15199/48.2022.11.64
elektrotechnika
historia
Wydział Elektrotechniki
Automatyki
Informatyki i Inżynierii Biomedycznej
AGH.
electrical engineering
history
Faculty of Electrical Engineering
Automatics
Computer Science and Biomedical Engineering
AGH – UST
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Mobile App in Management of the Gluten-Free Diet
Aleksandra Grabowicz
Grażyna Czaja-Bulsa
nr katalogowy: 117181
10.15199/65.2018.11.5
gluten-free diet
celiac disease
mobile apps
dieta bezglutenowa
celiakia
aplikacje mobilne
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Lansowanie diety bezglutenowej naukowo nieuzasadnione
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 95180
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Dieta śródziemnomorska
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 120485
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-3
Diety to nie wynagrodzenie
joa
nr katalogowy: 7963
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-10
Producenci słodyczy nie lekceważą obsesji liczenia kalorii
nr katalogowy: 5096
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
OPAKOWANIE 2021-8
Diet-Food i cyfrowy druk opakowań z OKI Pro9542EC
nr katalogowy: 133071
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Wartość odżywcza pieczywa i jego przeznaczenie dla konsumentów wymagających określonych diet
nr katalogowy: 12703
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Poland 100 Best Restaurants Awards 2024
nr katalogowy: 149479
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
The Best Chef Awards 2021
nr katalogowy: 130931
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
The Best Chef Awards 2021
nr katalogowy: 130931
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-10
Wartość odżywcza pieczywa i jego przeznaczenie dla konsumentów wymagających określonych diet (cz. I)
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 5080
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
The Best Chef – zmiany w systemie głosowania
nr katalogowy: 149474
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - wrzesień 2006 r.
nr katalogowy: 22398
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Odwołanie Gali Poland 100 Best Restaurants
nr katalogowy: 130450
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Wartość odżywcza pieczywa i jego przeznaczenie dla konsumentów wymagających określonych diet (cz. II)
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 5146
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
The Best Chef Awards w Meksyku
nr katalogowy: 145160
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
nr katalogowy: 102836
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
The World’s 50 Best Restaurants
nr katalogowy: 144996
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Konkursy
nr katalogowy: 136713
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Najlepszy po raz drugi
nr katalogowy: 140242
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Mistrzostwa Best Pastry Chef
nr katalogowy: 100594
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Odwołanie Gali Poland 100 Best Restaurants
nr katalogowy: 130450
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-11-12
Studenci z pasją
Rafał Ołdziejewski
nr katalogowy: 84758
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Dieta bezglutenowa - ograniczenia, ale i szanse dla sektora piekarskiego
Monika Kajze
Anna Diowksz
nr katalogowy: 119595
dieta bezglutenowa
pieczywo bezglutenowe
czysta etykieta
surowce naturalne
gluten free diet
gluten free bakery products
clean label
E-free ingredients
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Best Pastry Chef za nami!
nr katalogowy: 102532
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-2
CERAMIKA PARADYŻ NAGRODZONA TYTUŁEM BEST MANAGED COMPANIES
nr katalogowy: 138333
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Najlepszy po raz drugi
nr katalogowy: 140242
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
The Best Chef Awards 2021
nr katalogowy: 134027
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-12
1-2-tree International Forest Industry - Helsinki 2004, czyli o miedzynarodowym kursie letnim BEST w Finlandii
Marcin Bocian
nr katalogowy: 4722
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-4
Patologiczny przepis - kto wystąpi w imieniu behapowców?
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 25522
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta z pudełka
Redakcja
nr katalogowy: 130947
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Dieta z pudełka
Redakcja
nr katalogowy: 130947
OPAKOWANIE 2022-5
Nowe opakowanie dla branży spożywczej
nr katalogowy: 137835
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
The Best Chef Awards 2021
nr katalogowy: 134027
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
The Best Chef Awards 2022
nr katalogowy: 139517
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
AURA 2022-5
Jak korzystamy z bogactwa owoców w dzisiejszym świecie?
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137576
10.15199/2.2022.5.3
owoce
zdrowa dieta
zmiany klimatu
żywność lokalna i sezonowa
fruit
healthy diet
climate change
local and seasonal food
AURA 2022-5
Jak korzystamy z bogactwa owoców w dzisiejszym świecie?
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137576
10.15199/2.2022.5.3
owoce
zdrowa dieta
zmiany klimatu
żywność lokalna i sezonowa
fruit
healthy diet
climate change
local and seasonal food
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2023
nr katalogowy: 143107
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Konkursy
nr katalogowy: 136713
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
The Best Chef Awards 2022
nr katalogowy: 139517
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Uren Novaberry, Polska - wzrost rentowności dzięki sorterom BEST
nr katalogowy: 54901
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Nasi kandydaci
nr katalogowy: 132097
OPAKOWANIE 2022-5
Nowe opakowanie dla branży spożywczej
nr katalogowy: 137835
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Pseudozboża w żywności bezglutenowej
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Elżbieta Dłużewska
nr katalogowy: 116123
10.15199/65.2018.9.8
pseudozboża
dieta bezglutenowa
celiakia
pseudocereals
gluten free diet
coeliac disease
AURA 2018-7
Najlepsza Dostępna Technika
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 114796
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Wybrani z najlepszych
nr katalogowy: 117490
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Najlepsze restauracje 2019 r.
nr katalogowy: 123642
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Global Best Practices Awards 22 ,,Przedsiębiorcy PTC sprawiają, że to działa”
nr katalogowy: 141037
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Global Best Practices Awards 22 ,,Przedsiębiorcy PTC sprawiają, że to działa”
nr katalogowy: 141037
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Finał IX edycji przewodnika Poland 100 Best Restaurants
nr katalogowy: 137462
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Global Best Practices Awards 22 ,,Przedsiębiorcy PTC sprawiają, że to działa”
nr katalogowy: 141037
ELEKTROINSTALATOR 2024-10
DEKALOG BEZPIECZEŃSTWA DLA BRANŻY OFFSHORE
nr katalogowy: 151172
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Rośliny zielarskie - źródło surowców dla przetwórstwa i przemysłu spożywczego
Wiesława Rosłon
nr katalogowy: 37627
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Nasi kandydaci
nr katalogowy: 132097
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Wiedza chorych o diecie bezglutenowej i zawartości glutenu w produktach
Anna Jędrusek‑
Golińska
Dorota Piasecka‑
Kwiatkowska
Marzanna Hęś
Marta Burzyńska
nr katalogowy: 114467
10.15199/65.2018.6.8
dieta bezglutenowa
ukryte źródła glutenu
świadomość konsumentów
gluten free diet
hidden sources of gluten
consumer awareness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Znaczenie glutenu w technologii żywności i jego wpływ na zdrowie konsumenta
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 130597
10.15199/65.2021.2.6
gluten
zboża
zdrowie
dieta
gluten
grains
health
diet
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Znaczenie glutenu w technologii żywności i jego wpływ na zdrowie konsumenta
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 130597
10.15199/65.2021.2.6
gluten
zboża
zdrowie
dieta
gluten
grains
health
diet
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Poland 100 Best Restaurants 2020
nr katalogowy: 130941
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-4
Nowe ogniwa fotoelektrochemiczne o zwiększonej żywotności
Konrad Woliński
nr katalogowy: 137132
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Gala Poland 100 Best Restaurants Awards 2023
nr katalogowy: 143107
OPAKOWANIE 2024-1
MOSCA – firma roku 2023
Frank Mutschler
nr katalogowy: 147074
GOSPODARKA WODNA 2021-8
Kształcenie kadr dla gospodarki wodnej na Wydziale Inżynierii Lądowej i Środowiska Politechniki Gdańskiej
TOMASZ KOLERSKI
nr katalogowy: 132891
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Alternatywne źródła białka w produkcji żywności
Beata Drużyńska
nr katalogowy: 145291
10.15199/65.2023.9.5
białko
białka jednokomórkowców
owady jadalne
algi
protein
unicellular proteins
edible insects
algae
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Visualization Improvement of Best Servers Areas in GSM Networks
Libor MICHALEK
Pavel MORAVEC
Peter SCHERER
Roman SEBESTA
Marek DVORSKY
Jan MARTINOVIC
Lukas KAPICAK
nr katalogowy: 74869
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Poland 100 Best Restaurants 2020
nr katalogowy: 130941
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Optymalizacja wzmocnień obserwatora Luenbergera silnika indukcyjnego metodą roju cząstek
Tadeusz Białoń
nr katalogowy: 140387
10.15199/48.2022.11.57
Optymalizacja rojem cząstek
obserwator Luenbergera
silnik indukcyjny.
Particle swarm optimization
Luenberger observer
induction motor.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Optymalizacja wzmocnień obserwatora Luenbergera silnika indukcyjnego metodą roju cząstek
Tadeusz Białoń
nr katalogowy: 140387
10.15199/48.2022.11.57
Optymalizacja rojem cząstek
obserwator Luenbergera
silnik indukcyjny.
Particle swarm optimization
Luenberger observer
induction motor.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Optymalizacja wzmocnień obserwatora Luenbergera silnika indukcyjnego metodą roju cząstek
Tadeusz Białoń
nr katalogowy: 140387
10.15199/48.2022.11.57
Optymalizacja rojem cząstek
obserwator Luenbergera
silnik indukcyjny.
Particle swarm optimization
Luenberger observer
induction motor.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Optymalizacja wzmocnień obserwatora Luenbergera silnika indukcyjnego metodą roju cząstek
Tadeusz Białoń
nr katalogowy: 140387
10.15199/48.2022.11.57
Optymalizacja rojem cząstek
obserwator Luenbergera
silnik indukcyjny.
Particle swarm optimization
Luenberger observer
induction motor.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Street food w USA
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 119628
gastronomia uliczna
USA
street food
USA
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Oliwa z oliwek
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 137474
oliwa z oliwek
właściwości organoleptyczne
wartość odżywcza
olive oil
organoleptic properties
nutritional value
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Dieta na stawy
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 137383
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Finał IX edycji przewodnika Poland 100 Best Restaurants
nr katalogowy: 137462
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-1
Monitorowanie stanu technicznego filców prasowych
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 135907
10.15199/54.2022.1.1
filce prasowe
eksploatacja
sekcja prasowa maszyny papierniczej
press felts
operation
press section of a paper machine
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-1
Monitorowanie stanu technicznego filców prasowych
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 135907
10.15199/54.2022.1.1
filce prasowe
eksploatacja
sekcja prasowa maszyny papierniczej
press felts
operation
press section of a paper machine
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Madryt zaprasza!
nr katalogowy: 138198
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Human identification based on a kinematical data of a gait
Adam ŚWITOŃSKI
Romualda MUCHA
Dariusz DANOWSKI4
Monika MUCHA
Grzegorz CIEŚLAR
Konrad WOJCIECHOWSKI
Aleksander SIEROŃ
nr katalogowy: 64318
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Nadciśnienie tętnicze krwi problem społeczny XXI wieku
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 110552
10.15199/65.2017.11.7
nadciśnienie tętnicze krwi
epidemiologia
profilaktyka
zmiany stylu życia
dieta DASH
zalecenia Polskiego Towarzystwa Nadciśnienia Tętniczego
hypertension
epidemiology
prevention
lifestyle modifications
DASH diet
recommendations of the Polish Society of Hypertension
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-2
W najbliższym czasie warto odwiedzić:
nr katalogowy: 41207
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-4
Nowe ogniwa fotoelektrochemiczne o zwiększonej żywotności
Konrad Woliński
nr katalogowy: 137132
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-21-22
Czego oczekują młodzi
nr katalogowy: 22202
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Catering dietetyczny z wyborem menu?
nr katalogowy: 136208
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Trendy z pudełka
nr katalogowy: 145169
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Kawa w kolorze blue
nr katalogowy: 12047
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Konkurs Inżynierski EBEC
nr katalogowy: 131645
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-2
Francuski sposób... Jak zostać hotelem wolnym od plastiku!
nr katalogowy: 142796
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Jak dostać się na listę Poland 100 Best Restaurants?
Bohdan Juchniewicz
nr katalogowy: 149478
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Best World Sommelier
nr katalogowy: 120196
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-3
SUMMARY
T. Stępień
nr katalogowy: 7819
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-3
Warunki niezbędne do właściwego wykonania zabezpieczenia antykorozyjnego -z punktu widzenia inwestora
A. Królikowska
nr katalogowy: 10841
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Konkurs Inżynierski EBEC
nr katalogowy: 131645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Podlaski młyn "Bracia Górscy" animatorem atrakcyjnych imprez integracyjnych
nr katalogowy: 109915
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-2
Francuski sposób... Jak zostać hotelem wolnym od plastiku!
nr katalogowy: 142796
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-12
Europejski i Polski Tydzień Jakości
nr katalogowy: 64420
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Diety roślinne – charakterystyka, zalecenia oraz postawy konsumenckie
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 126523
10.15199/65.2020.5.7
dieta
żywienie
zdrowie
diety roślinne
konsument
diet
nutrition
health
plant-based diets
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Analiza rynku żywności bezglutenowej oraz rozpoznawalności systemu znakowania licencjonowanym znakiem towarowym Przekreślonego Kłosa
Aleksandra Walma
Klaudia Kulik
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 131439
10.15199/65.2021.4.7
gluten
żywność bezglutenowa
produkty bezglutenowe
znak towarowy Przekreślonego Kłosa
gluten
gluten free food
gluten free products
Crossed Grain trademark
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Analiza rynku żywności bezglutenowej oraz rozpoznawalności systemu znakowania licencjonowanym znakiem towarowym Przekreślonego Kłosa
Aleksandra Walma
Klaudia Kulik
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 131439
10.15199/65.2021.4.7
gluten
żywność bezglutenowa
produkty bezglutenowe
znak towarowy Przekreślonego Kłosa
gluten
gluten free food
gluten free products
Crossed Grain trademark
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Searching for the best optimizer for an automated CAD system
Jacek STARZYŃSKI
Robert SZMURŁO
Piotr ROWIŃSKI
Andrzej MICHALSKI
Zbigniew WATRAL
Stanisław WINCENCIAK
nr katalogowy: 49756
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
JAK POLSKA SEKCJA IEEE ZOSTAŁA UZNANA ZA NAJLEPSZĄ NA ŚWIECIE W DZIEDZINIE WSPÓŁPRACY Z PRZEMYSŁEM?
Marcin Ziółek
nr katalogowy: 140736
10.15199/13.2022.11.11
PS IEEE
współpraca z przemysłem
nagroda za współpracę z przemysłem
PS IEEE
industry cooperation
industry award
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
JAK POLSKA SEKCJA IEEE ZOSTAŁA UZNANA ZA NAJLEPSZĄ NA ŚWIECIE W DZIEDZINIE WSPÓŁPRACY Z PRZEMYSŁEM?
Marcin Ziółek
nr katalogowy: 140736
10.15199/13.2022.11.11
PS IEEE
współpraca z przemysłem
nagroda za współpracę z przemysłem
PS IEEE
industry cooperation
industry award
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Experimental Validation of New Classes of Dyes for Dye-Sensitised Solar Cells
Michal G. Zubel
Jacqueline M. Cole
Paul G. Waddell
nr katalogowy: 68615
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
Search for The Best Route on A GPS-Based Autonomous Electric Vehicle Using The A-Star Algorithm
Bhakti Yudho SUPRAPTO
Suci DWIJAYANTI
Muhammad Naufal Ghiffari ISKANDAR
Rendyansyah
Diah Rahmah DINI
Patrick Kusuma WIJAYA
nr katalogowy: 149778
10.15199/48.2024.08.57
A-Star algorithm
Best route
Route search
Unstructured road
Algorytm A-Star
najlepsza trasa
wyszukiwanie trasy
droga nieustrukturyzowana
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Celiakia - nowe perspektywy w zapobieganiu i leczeniu
Ewa Lange
nr katalogowy: 45410
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Mimo bezprawnego postępowania pracodawcy...
nr katalogowy: 63760
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Analysis of chemical composition of protein-xanthophyll concentrate. Analiza chemicznego składu koncentratu białkowo-ksantofilowego
Eugeniusz R. Grela
Krzysztof Pietrzaka
Edyta Kowalczuk-Vasileva
Renata Klebaniuk
Beata Borucka
nr katalogowy: 78585
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Modyfikacja składu chemicznego produktów mleczarskich
Piotr Nowakowski
Bożena Patkowska-Sokoła
Robert Bodkowski
Tadeusz Szulc
Stefania Kinal
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Zygmunt Usydus
nr katalogowy: 68183
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Zastosowanie aktywowanych pirolizatów zużytych opon do usuwania wybranych herbicydów z roztworów wodnych
Krzysztof Kuśmierek
Andrzej Świątkowski
Tomasz Kotkowski
Robert Cherbański
Eugeniusz Molga
nr katalogowy: 126678
10.15199/62.2020.6.15
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
About the best measurand estimators of trapezoidal probability distributions
Zygmunt Lech WARSZA
Maryna GALOVSKA
nr katalogowy: 44732
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
"Meet the Best"
nr katalogowy: 118549
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Zaczęli w pandemii
nr katalogowy: 130943
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Zaczęli w pandemii
nr katalogowy: 130943
AURA 2023-6
W Twierdzy Modlin apartamentowców nie będzie!
Magdalena Gawlik
nr katalogowy: 143536
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywienie osób w wieku starszym
Magdalena Siuba-Strzelińska
nr katalogowy: 129155
10.15199/65.2020.11.6
starzenie się
niedożywienie
dieta seniora
suplementy
aging
malnutrition
senior diet
supplements
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Żywienie osób w wieku starszym
Magdalena Siuba-Strzelińska
nr katalogowy: 129155
10.15199/65.2020.11.6
starzenie się
niedożywienie
dieta seniora
suplementy
aging
malnutrition
senior diet
supplements
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
Winding type influence on efficiency of an induction motor
Miralem HADŽISELIMOVIĆ
Tine MARČIČ
Bojan ŠTUMBERGER
Ivan ZAGRADIŠNIK
nr katalogowy: 58518
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-10
POLSKA I ŚWIAT - Wydarzenia
nr katalogowy: 35192
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-5
technika na co dzień
nr katalogowy: 51831
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Madryt zaprasza!
nr katalogowy: 138198
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Dlaczego zapominamy o owocach?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 105338
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-1
Zastosowanie elektrodializy z membraną bipolarną w przemyśle i ochronie środowiska
BARTŁOMIEJ IGLIŃSKI
ROMAN BUCZKOWSKI
nr katalogowy: 32451
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-10
Wymagania dotyczące ograniczenia oddziaływania zapachowego w projekcie dokumentu referencyjnego NDT dla przetwarzania odpadów
Piotr Manczarski
nr katalogowy: 101651
10.15199/17.2016.10.6
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-1
Badania nad technologią garbowania skór galanteryjnych. Cz. II
Władysław Myjak
nr katalogowy: 74216
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
STANISŁAW STASZIC COMPETITION FOR THE BEST INNOVATIVE PRODUCTS "LAUREL OF INNOVATION 2019"
nr katalogowy: 124394
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 96258
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
STANISŁAW STASZIC COMPETITION FOR THE BEST INNOVATIVE PRODUCTS "LAUREL OF INNOVATION 2019"
nr katalogowy: 124394
OPAKOWANIE 2022-8
Promienne piękno z jednego źródła!
nr katalogowy: 139135
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Czy należy pić soki owocowe?
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 122482
10.15199/64.2019.8-9.4
sok owocowy
składniki odżywcze
polifenole
choroby cywilizacyjne
fruit juice
nutrients
polyphenols
civilization diseases
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Lampy owadobójcze BEST PEST i ich zastosowanie
Artur Grotnik
nr katalogowy: 30762
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-11-12
A jak inżynierem będę...
nr katalogowy: 27148
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
nr katalogowy: 39541
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-12
Z działalności FIG-u
Marcin Karabin
nr katalogowy: 129391
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-12
Z działalności FIG-u
Marcin Karabin
nr katalogowy: 129391
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-12
Z działalności FIG-u
Marcin Karabin
nr katalogowy: 129391
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-4
Nagrodzony faworyt
nr katalogowy: 137430
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Pieczywo a odchudzanie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 80925
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Celebryckie diety
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 144331
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Nagrodzone opakowania papierowe
M. Żubrzak
nr katalogowy: 82768
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-1
Przegląd aplikacji mobilnych wspierających zdrowy styl życia
Maria SZMIDT
Dominika GRANDA
Dominika Skolmowska
Ewa Sicińska
Joanna Kałuża
nr katalogowy: 118002
aplikacje mobilne
zdrowy styl życia
dieta
dietoterapia
mobile applications
healthy lifestyle
diet
diet therapy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
The Q-Best Spreading Sequences for Low-Complexity DS-CDMA IEEE 802.15 UltraWideBand Systems in Dense Multipath Channels
Sardar Muhammad GULFAM
Ayesha Maryam SIDDIQUI
Ali KHAQAN
Abrar AHMED
Azhar YASIN
Mohsin JAMIL
Sharjeel RIAZ
Mehmood QURESHI
Samar Naseem ABBASI
Raja Ali RIAZ
nr katalogowy: 77550
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Najlepsi z najlepszych
nr katalogowy: 110911
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-5
Znamy najlepsze lody w Polsce
nr katalogowy: 113448
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-4
NAJLEPSZY DEBIUT TARGOWY ROKU - THE BEST FAIR DEBUT OF THE YEAR
nr katalogowy: 34548
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-3
Characterization of typical non-metallic inclusions in clean steels
TERESA LIS
nr katalogowy: 33681
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Kombucha Summit - It’s the Best Industry to work in!
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 123889
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-10
Nowe przepisy bhp i prawa pracy
nr katalogowy: 151103
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Ryba z grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 106245
ryby
wartość odżywcza
obróbka termiczna
grillowanie
potrawy
zdrowie
fish
nutritional value
heat treatment
grilling
grilled dishes
health
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-1
Characterization of SOI structures by means of 3-level charge-pumping
GRZEGORZ GŁUSZKO
LIDIA ŁUKASIAK
ANDRZEJ JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 32598
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
GA optimization of wavelet analysis of dynamic current supply applied to fault diagnosis
Andrzej KUCZYŃSKI
Marek OSSOWSKI
nr katalogowy: 30353
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-5
Najlepsza w Polsce CITY PARK FASHION SHOW – GALA POLSKIEJ MODY
Dominik Górny
nr katalogowy: 134379
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-2
Badania nad technologią garbowania skór galanteryjnych. Cz. III
Władysław Myjak
nr katalogowy: 74786
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-9
Krzywa DLN
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 54396
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Street food w Azji
nr katalogowy: 118544
gastronomia uliczna
Azja
street food
Asia
OPAKOWANIE 2022-8
Promienne piękno z jednego źródła!
nr katalogowy: 139135
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-10
Convex optimization model for Network Reconfiguration of Smart Grids
Indri Suryawati
Ontoseno Penangsang
Rony Seto Wibowo
nr katalogowy: 145791
10.15199/48.2023.10.26
Network Reconfiguration
Convex Optimization
Second Order Cone Programming
and Smart Grids
Rekonfiguracja sieci
optymalizacja wypukła
programowanie stożkowe drugiego rzędu i inteligentne sieci
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-6
ANALIZA DZIAŁANIA ALGORYTMÓW WIELOPRZEPŁYWNOŚCIOWYCH W SIECIACH STANDARDU IEEE 802.11AA
Marek Natkaniec
Łukasz Prasnal
nr katalogowy: 106317
10.15199/59.2017.6.17
algorytmy wieloprzepływnościowe
802.11aa
analiza wydajności
QoS
multirate algorithms
802.11aa
performance analysis
QoS
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Phase constitution and magnetic properties of nanocrystalline barium ferrite powders produced by mechanical alloying
ARTUR WITKOWSKI
WALDEMAR KASZUWARA
MARCIN LEONOWICZ
nr katalogowy: 27490
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Modifications of construction of rolling rotor switched reluctance motors
Antero ARKKIO
Adam BIERNAT
Bogdan BUCKI
Grzegorz KAMIŃSKI
Andrzej SMAK
Paweł STASZEWSKI
nr katalogowy: 40169
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-12
Badania nad technologią garbowania skór galanteryjnych. Cz. I
Władysław Myjak
nr katalogowy: 73532
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Procesy utleniania i zaawansowanego utleniania do czyszczenia ścieków z myjni samochodowej
Agnieszka Włodyka-Bergier
Tomasz Bergier
Robert Mazur
Zbigniew Kowalewski
nr katalogowy: 139557
10.15199/62.2022.9.13
oczyszczanie ścieków z myjni samochodowej
proces utleniania
proces zaawansowanego utleniania
car wash wastewater treatment
oxidation process
advanced oxidation process
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Procesy utleniania i zaawansowanego utleniania do czyszczenia ścieków z myjni samochodowej
Agnieszka Włodyka-Bergier
Tomasz Bergier
Robert Mazur
Zbigniew Kowalewski
nr katalogowy: 139557
10.15199/62.2022.9.13
oczyszczanie ścieków z myjni samochodowej
proces utleniania
proces zaawansowanego utleniania
car wash wastewater treatment
oxidation process
advanced oxidation process
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Procesy utleniania i zaawansowanego utleniania do czyszczenia ścieków z myjni samochodowej
Agnieszka Włodyka-Bergier
Tomasz Bergier
Robert Mazur
Zbigniew Kowalewski
nr katalogowy: 139557
10.15199/62.2022.9.13
oczyszczanie ścieków z myjni samochodowej
proces utleniania
proces zaawansowanego utleniania
car wash wastewater treatment
oxidation process
advanced oxidation process
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH