Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Dieta bezglutenowa - ograniczenia, ale i szanse dla sektora piekarskiego
Monika Kajze
Anna Diowksz
nr katalogowy: 119595
dieta bezglutenowa
pieczywo bezglutenowe
czysta etykieta
surowce naturalne
gluten free diet
gluten free bakery products
clean label
E-free ingredients
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Pseudozboża w żywności bezglutenowej
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Elżbieta Dłużewska
nr katalogowy: 116123
10.15199/65.2018.9.8
pseudozboża
dieta bezglutenowa
celiakia
pseudocereals
gluten free diet
coeliac disease
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Składniki bioaktywne pochodzące z cykorii i ich wpływ na zdrowie człowieka
Andrzej Jaśkiewicz
Grażyna Budryn
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 123887
10.15199/64.2019.12.4
cykoria podróżnik
inulina
bioaktywne składniki
aktywność biologiczna
laktony seskwiterpenów
chicory common
inulin
bioactive ingredients
biological activity
sesquiterpenes lactones
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Soki pomidorowe - charakterystyka i właściwości przeciwutleniające
Anna Ostasiewicz
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 41728
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Mobile App in Management of the Gluten-Free Diet
Aleksandra Grabowicz
Grażyna Czaja-Bulsa
nr katalogowy: 117181
10.15199/65.2018.11.5
gluten-free diet
celiac disease
mobile apps
dieta bezglutenowa
celiakia
aplikacje mobilne
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Przydatność tłuszczu jako składnika marynat
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 120392
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2017-2
ANALIZA WŁAŚCIWOŚCI ENERGETYCZNYCH KOMPOZYCJI KLEJOWYCH DEDYKOWANYCH DO POŁĄCZEŃ KLEJOWO-ZGRZEWANYCH
Anna KRAWCZUK
Jacek DOMIŃCZUK
nr katalogowy: 105791
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2016-2
ENERGIA POWIERZCHNIOWA WYBRANYCH KLEJÓW EPOKSYDOWYCH
Jacek DOMIŃCZUK
Anna KRAWCZUK
Józef KUCZMASZEWSKI
nr katalogowy: 98597
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
CSM INGREDIENTS nawiązało długofalową współpracę partnerską z Allozymes, producentem enzymów, liderem innowacyjnych technologii
nr katalogowy: 140141
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
CSM INGREDIENTS nawiązało długofalową współpracę partnerską z Allozymes, producentem enzymów, liderem innowacyjnych technologii
nr katalogowy: 140141
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
CSM INGREDIENTS – nowy początek
nr katalogowy: 136979
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Unifine Dohler zmienia nazwę na Unifine Food & Bake Ingredients
nr katalogowy: 12564
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Unifine Dohler zmienia nazwę na Unifine Food & Bake Ingredients
nr katalogowy: 12564
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
MeetUp Food Supplement Ingredients
nr katalogowy: 123539
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Grupa CSM Ingredients nawiązała współpracę z firmą URIKA i otwiera nowe centrum innowacji w Izraelu
nr katalogowy: 141120
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
FOOD INGREDIENTS EUROPE oraz NATURAL INGREDIENTS Paryż 1-3 grudnia 2015
Beata Marchand
nr katalogowy: 96412
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-11
THE INFLUENCE OF THE TYPE OF GAS ATMOSPHERE ON THE SPEED OF THE EVAPORATION PROCESS METALLIC BATH INGREDIENTS
JERZY ŁABAJ
MACIEJ JODKOWSKI
nr katalogowy: 117236
10.15199/67.2018.11.1
evaporating
evaporation rapid
mass transport
parowanie
szybkość parowania
transport masy
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
WIELOWIDOKOWA SYNTEZA W SYSTEMACH TELEWIZJI SWOBODNEGO PUNKTU WIDZENIA
Adrian Dziembowski
Adam Grzelka
Dawid Mieloch
nr katalogowy: 101732
10.15199/59.2016.6.14
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Grupa CSM Ingredients nawiązała współpracę z firmą URIKA i otwiera nowe centrum innowacji w Izraelu
nr katalogowy: 141120
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
CSM INGREDIENTS – nowy początek
nr katalogowy: 136979
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-11-12
Czy jest możliwe zagospodarowanie osadów posodowych?
Marek Dramiński
Piotr Grzybowski
nr katalogowy: 98658
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
On certain properties of electromagnetic field in free space
Stanisław APANASEWICZ
Stanisław PAWŁOWSKI
nr katalogowy: 56605
CHŁODNICTWO 2010-8
Efektywność techniczno-ekonomiczna systemu współpracy autonomicznego wymiennika free-cooling z układem chłodzenia wyposażonym w ziębiarkę sprężarkową Część 2. Efekty techniczno ekonomiczne
Joachim Kozioł
ŁUKASZ WILŻYŃSKI
nr katalogowy: 53478
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
Kondycjonowanie sygnału obwiedni zespolonej z wnęk akceleratora FLASH
TOMASZ STANISŁAWSKI
TOMASZ CZARSKI
KRZYSZTOF POŹNIAK
RYSZARD ROMANIUK
nr katalogowy: 46365
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-7
Monografie opublikowane w ramach Serii Wydawniczej Technika Akceleratorowa
nr katalogowy: 77857
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - wrzesień 2009 r.
nr katalogowy: 47548
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Lesaffre Ingredients Services - strategia lidera w rozwoju usług suszarniczych
nr katalogowy: 46501
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Czysta etykieta a dodatki do żywności
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 121104
10.15199/65.2019.6.8
czyszczenie etykiet
dodatki do żywności
jakość żywności
cleaning labels
food additives
food quality
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-4
Diagram równowagi E-pH dla układu Ag-Te-H2O
EWA RUDNIK
nr katalogowy: 97935
10.15199/67.2016.4.6
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 5179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-5
Targi, konferencje, studia, jubileusz
nr katalogowy: 4906
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
FI EUROPA FSH 2005 - WKRÓTCE WSZYSTKO ZAREZERWOWANE
nr katalogowy: 14129
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 6281
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Od sera do sera
P. Koczoń
nr katalogowy: 14920
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 1618
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-12
Closed-loop Laser Stabilization System
Paweł Plewinski
Dariusz Makowski
Aleksander Mielczarek
Andrzej Napieralski
nr katalogowy: 102954
10.15199/13.2016.12.3
CHŁODNICTWO 2010-7
Efektywność techniczno-ekonomiczna systemu współpracy autonomicznego wymiennika free-cooling z układem chłodzenia wyposażonym w ziębiarkę sprężarkową Część 1. Model matematyczny
JOACHIM KOZIOŁ
ŁUKASZ WILŻYŃSKI
nr katalogowy: 53033
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Further improvement of Pb/Cd-free CaRuO3 thick-film resistors
ADAM WITOLD STADLER
ZBIGNIEW ZAWIŚLAK
ANDRZEJ KOLEK
KONRAD RAFAŁ KIEŁBASIŃSKI
MAŁGORZATA JAKUBOWSKA
nr katalogowy: 58408
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
E-technologie wspomagające terapię dzieci z autyzmem
Agnieszka LANDOWSKA
Szymon PIETKUN
Małgorzata PYKAŁA
nr katalogowy: 137537
10.15199/59.2021.3.5
autyzm
spektrum autyzmu
terapia behawioralna
e-terapia
aplikacje mobilne
autism
Autism Spectrum Disorder (ASD)
behavioural therapy
e-therapy
mobile applications
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
E-technologie wspomagające terapię dzieci z autyzmem
Agnieszka LANDOWSKA
Szymon PIETKUN
Małgorzata PYKAŁA
nr katalogowy: 137537
10.15199/59.2021.3.5
autyzm
spektrum autyzmu
terapia behawioralna
e-terapia
aplikacje mobilne
autism
Autism Spectrum Disorder (ASD)
behavioural therapy
e-therapy
mobile applications
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-11
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - październik 2005 r.
nr katalogowy: 14714
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-8
Swobodne formy budynków przekryte arkuszami blachy fałdowej
Jacek Abramczyk
nr katalogowy: 108671
10.15199/33.2017.08.01
swobodna forma
spójna forma architektoniczna
fałdowana powłoka dachowa
model komputerowy
free form
consistent architectural form
corrugated roof shell
computational model.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Nowości Comprital 2022
nr katalogowy: 136606
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Dialine- SŁODYCZE BEZ DODATKU CUKRU
nr katalogowy: 56349
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Uniepalnianie chemoutwardzalnych materiałów polimerowych metodą modyfikacji bezhalogenowej
Ewa Kicko-Walczak
Grażyna Rymarz
nr katalogowy: 70083
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Nowości lodziarskie
nr katalogowy: 142157
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Nowości lodziarskie
nr katalogowy: 142157
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
FiE invites thought leaders and innovative start-ups to apply for 2017 Awards
nr katalogowy: 109567
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Wykorzystanie bezglutenowego ziarna miłki abisyńskiej (teff) jako surowca w piekarstwie
Bogdan Achremowicz
Tadeusz Haber
nr katalogowy: 110956
ziarno miłki abisyńskiej
pieczywo bezglutenowe
hydrokoloidy
polepszacze enzymatyczne
teff grain
gluten free bread
hydrocolloids
enzyme improvers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2014-12
Wyznaczenie opóźnień sprzętowych IFB
KAMIL KRASUSKI
nr katalogowy: 88712
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
Indirect method of measuring changes of EM field in RF-gun cavity for XFEL accelerator
KRZYSZTOF POŹNIAK
TOMASZ STANISŁAWSKI
WOJCIECH ZABOŁOTNY
WINFRIED KOEHLER
FRANK STEPHAN
STEFAN SIMROCK
nr katalogowy: 46366
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Analiza zmian współczynnika przewodności cieplnej wodnych roztworów izomaltu służących do produkcji cukierków bezcukrowych
Edyta Janeba-Bartoszewicz
Robert Kłosowiaka
Natalia Idaszewska
Zuzanna Sydow
Krzysztof Bieńczak
Liliana Rak-Urbańska
nr katalogowy: 122831
10.15199/62.2019.10.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
UNIFINE - otwiera oddział w Polsce
nr katalogowy: 37761
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Linie do chleba z dzielarkami "Oil Free"
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 115671
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Magnetic separation of kaolin clay using free helium superconducting magnet
Antoni CIEŚLA
nr katalogowy: 73143
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Trendy na rynku napojów alkoholowych
Robert Wieprzkowicz-Rzewuski
nr katalogowy: 132270
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Naturalne dodatki poszerzą ofertę firmy
nr katalogowy: 114572
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-6
Prada rezygnuje z futer
nr katalogowy: 121061
SZKŁO I CERAMIKA 2012-4
Badanie stopnia zdefektowania struktury szkieł z układu SiO2-BaO-K2O-NaF za pomocą metody badań czasów życia pozytonów PALS
Katarzyna Kotynia
Jacek Filipecki
Edmund Golis
Manuela Reben
Jan Wasylak
nr katalogowy: 70061
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Firma Ocean Spray ITG owocowo prezentuje się na targach FiCEE 2008
nr katalogowy: 33821
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Łódź na fali
nr katalogowy: 27787
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
FiCEE 2008 - targi dodatków do żywności
nr katalogowy: 37605
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
FICEE - targi nad wyraz skromne
Marta Stus
nr katalogowy: 36586
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2016-3
ANALIZA ZDOLNOŚCI KLEJU DO ZWILŻANIA POWIERZCHNI O OKREŚLONYCH WŁAŚCIWOŚCIACH ENERGETYCZNYCH
Jacek DOMIŃCZUK
Anna KRAWCZUK
nr katalogowy: 100661
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Analiza rynku żywności bezglutenowej oraz rozpoznawalności systemu znakowania licencjonowanym znakiem towarowym Przekreślonego Kłosa
Aleksandra Walma
Klaudia Kulik
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 131439
10.15199/65.2021.4.7
gluten
żywność bezglutenowa
produkty bezglutenowe
znak towarowy Przekreślonego Kłosa
gluten
gluten free food
gluten free products
Crossed Grain trademark
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Analiza rynku żywności bezglutenowej oraz rozpoznawalności systemu znakowania licencjonowanym znakiem towarowym Przekreślonego Kłosa
Aleksandra Walma
Klaudia Kulik
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 131439
10.15199/65.2021.4.7
gluten
żywność bezglutenowa
produkty bezglutenowe
znak towarowy Przekreślonego Kłosa
gluten
gluten free food
gluten free products
Crossed Grain trademark
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-9
Electric Drive System for Automatic Guided Vehicles Using Contact-free Energy Transmission
Marcel JUFER
nr katalogowy: 37852
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-1
StegIbiza: metoda ukrywania informacji w muzyce klubowej1)
Krzysztof Szczypiorski
nr katalogowy: 103470
10.15199/59.2017.1.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Preparation and properties of Ni-free austenitic stainless steel with nanostructure
MACIEJ TULINSKI
KAROLINA JURCZYK
MIECZYSLAW JURCZYK
nr katalogowy: 27465
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Artezen „oil free” – dzielarki bezolejowe
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 127879
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-6
CFD Analysis of Displacement Ventilation with Free-cooling in a Classroom
MARTIN KOVAC
KATARINA KNIZOVA
nr katalogowy: 84654
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Nowości lodziarskie
nr katalogowy: 142157
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Artezen „oil free” – dzielarki bezolejowe
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 127879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Możliwości wykorzystania optoelektronicznych separatorów do czyszczenia nasion gryki, przeznaczonych do produkcji żywności bezglutenowej
Stanisław Konopka
nr katalogowy: 125848
nasiona gryki
produkty bezglutenowe
separatory optoelektroniczne
ocena techniczna i ekonomiczna
buckwheat seeds
gluten-free products
optoelectronic separators
technical and economic assessment
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Glutenowa sprawa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 109060
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Szerokopasmowy układ ekspozycyjny pola elektromagnetycznego
Paweł CAŁA
Paweł BIEŃKOWSKI
nr katalogowy: 104342
10.15199/48.2017.03.56
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Czym jest żywność barwiąca?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 110548
barwnik spożywczy
ekstrakt
dodatek do żywności
właściwości barwiące
colouring foodstuff
extract
food additive
colouring properties
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-4
Quality of hair shampoos differing in the type of basic surfactant
Dobrawa KWAŚNIEWSKA
Daria WIECZOREK
Katarzyna STASZAK
Michalina WOSZCZEK
nr katalogowy: 119885
10.15199/46.2019.4.4
surfactants
quality of hair shampoo
surfaktanty
jakość szamponów do włosów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Mikrokapsułkowanie składników żywności aspekty technologiczne i żywieniowe
Aleksandra Purkiewicz
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 126515
10.15199/65.2020.5.3
mikrokapsułkowanie
składniki żywności
technologia
żywienie
microencapsulation
food ingredients
technology
nutrition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Poprawa jakości chleba bezglutenowego
Bohdan Achremowicz
Tadeusz Haber
Grażyna Jaworska
nr katalogowy: 106435
pieczywo bezglutenowe
skrobia
mąka bezglutenowa
hydrokoloidy
enzymy
zakwas
wysokie ciśnienie hydrostatyczne
gluten-free bread
starch
gluten-free flour
hydrocolloids
enzymes
sourdough
high hydrostatic pressure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Pieczywo bezglutenowe wyzwania technologiczne
Maria Różańska
Sylwia Mildner-Szkudlarz
nr katalogowy: 113395
10.15199/65.2018.4.5
pieczywo bezglutenowe
technologia HHP
ekstruzja
miesienie ultradźwiękowe
gluten-free bread
HHP technology
extrusion
ultrasound mixing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Linie do chleba Artezen. Dzielarki bezolejowe do chleba baltonowskiego i do forem
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 128980
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-11
Procesy korozyjne bezołowiowych stopów lutowniczych typu SnZn
MARCIN GROBELNY
NATALIA SOBCZAK
nr katalogowy: 72693
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-4
Potencjał free coolingu w pośrednich układach chłodzenia na przykładzie miasta Wrocławia
Maria Kostka
Agnieszka Zając
nr katalogowy: 142877
10.15199/17.2023.4.5
chłodzenie swobodne
wentylacja
klimatyzacja
budownictwo energooszczędne
oszczędność energii
efektywność energetyczna
ventilation
air conditioning
energy efficient construction
energy saving
energy efficiency
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-4
Potencjał free coolingu w pośrednich układach chłodzenia na przykładzie miasta Wrocławia
Maria Kostka
Agnieszka Zając
nr katalogowy: 142877
10.15199/17.2023.4.5
chłodzenie swobodne
wentylacja
klimatyzacja
budownictwo energooszczędne
oszczędność energii
efektywność energetyczna
ventilation
air conditioning
energy efficient construction
energy saving
energy efficiency
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna surowców bezglutenowych
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 108633
chleb bezglutenowy
prolaminy
skrobie
mąki
pseudozboża
hydrokoloidy
gluten-free bread
prolamins
starches
flours
pseudocereals
hydrocolloids
CHŁODNICTWO 2014-4
Free Way - swobodnie programowalna platforma firmy Eliwell Programowalna platforma ELIWELL łączy w sobie szybkość i niezawodność w pełnej gamie wysoce wydajnych sterowników
nr katalogowy: 83734
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Linie do chleba Artezen. Dzielarki bezolejowe do chleba baltonowskiego i do forem
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 128980
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
ALFABETYCZNY SPIS TREŚCI - ROCZNIK LXXIX
nr katalogowy: 73842
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Atmospheric influences on satellite communications
Muhammad ZUBAIR
Zaffar HAIDER
Shahid A. KHAN
Jamal NASIR
nr katalogowy: 60001
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Redukcja emisji CO2 energią z wód gruntowych – technologia FCH a ESG
Wojciech Struzik
Tomasz Kuciak
Błażej Fiecek
nr katalogowy: 149658
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zrównoważone technologie wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
Hanna Kowalska
Agata Marzec
Jolanta Kowalska
Kinga Samborska
Alicja Stelmach
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 111724
10.15199/65.2018.1.6
odzyskiwanie składników odżywczych
wzbogacanie żywności
nutrients recovery
natural ingredients
food enrichment
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-8
Generator sygnałów odniesienia dla akceleratora FLASH
KRZYSZTOF CZUBA
nr katalogowy: 46344
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-4
Analiza warunków cieplno-wilgotnościowych w Data Center
Agnieszka Palmowska
Damian Borys
Marzena Mróz-Gdawiec
nr katalogowy: 137228
10.15199/9.2022.4.3
Data Center
serwerownia
klimatyzacja
free-cooling
warunki cieplno-wilgotnościowe
diagnostyka pomiarowa
Data Center
server room
air conditioning
free-cooling
thermal and humidity conditions
measurement diagnostics
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-4
Analiza warunków cieplno-wilgotnościowych w Data Center
Agnieszka Palmowska
Damian Borys
Marzena Mróz-Gdawiec
nr katalogowy: 137228
10.15199/9.2022.4.3
Data Center
serwerownia
klimatyzacja
free-cooling
warunki cieplno-wilgotnościowe
diagnostyka pomiarowa
Data Center
server room
air conditioning
free-cooling
thermal and humidity conditions
measurement diagnostics
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-4
Analiza warunków cieplno-wilgotnościowych w Data Center
Agnieszka Palmowska
Damian Borys
Marzena Mróz-Gdawiec
nr katalogowy: 137228
10.15199/9.2022.4.3
Data Center
serwerownia
klimatyzacja
free-cooling
warunki cieplno-wilgotnościowe
diagnostyka pomiarowa
Data Center
server room
air conditioning
free-cooling
thermal and humidity conditions
measurement diagnostics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Kuchnia staropolska
nr katalogowy: 141822
kuchnia staropolska
składniki
dania
old Polish cuisine
ingredients
meals
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Autonomiczna kamera do wykrywania wolnych miejsc parkingowych
Aleksander Lamza
nr katalogowy: 142678
10.15199/48.2023.04.32
systemy monitorowania
miejsca parkingowe
kamera
sztuczne sieci neuronowe.
surveillance systems
parking lots
camera
artificial neural networks.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Autonomiczna kamera do wykrywania wolnych miejsc parkingowych
Aleksander Lamza
nr katalogowy: 142678
10.15199/48.2023.04.32
systemy monitorowania
miejsca parkingowe
kamera
sztuczne sieci neuronowe.
surveillance systems
parking lots
camera
artificial neural networks.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-9
Unconventional cavity forming using a machine tool
Ján MORAVEC
nr katalogowy: 100124
10.15199/24.2016.9.11
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-3
Secure cloud services - extended cryptographic model of data storage
Anna GROCHOLEWSKA-CZURYŁO
Marek RETINGER
nr katalogowy: 112477
10.15199/48.2018.03.33
cloud storage
cryptography
security
RAID
proxy node
magazyny chmurowe
kryptografia
bezpieczen´stwo
RAID
we˛zeł pos´rednicza˛cy
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Nowości Comprital 2022
nr katalogowy: 136606
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-11
Stacja regazyfikacji skroplonego gazu ziemnego LNG – obiekt automatyczny czy bezobsługowy?
Andrzej Żero
nr katalogowy: 140558
10.15199/17.2022.11.2
stacja regazyfikacji LNG
obiekt automatyczny
bezobsługowo
małe LNG
efektywność kosztowa stacji LNG
LNG regasification satellite station
automatic object
maintenance-free
small scale LNG
cost-effectiveness of LNG station
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-11
Stacja regazyfikacji skroplonego gazu ziemnego LNG – obiekt automatyczny czy bezobsługowy?
Andrzej Żero
nr katalogowy: 140558
10.15199/17.2022.11.2
stacja regazyfikacji LNG
obiekt automatyczny
bezobsługowo
małe LNG
efektywność kosztowa stacji LNG
LNG regasification satellite station
automatic object
maintenance-free
small scale LNG
cost-effectiveness of LNG station
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Fi Europe 2017 Innovation Awards: The Winners
nr katalogowy: 111176
OPAKOWANIE 2012-12
Analiza wpływu zastosowanego opakowania na składowe barwy szynki wieprzowej
DOMINIKA GUZEK
KAROLINA KOZAŃ
AGNIESZKA WIERZBICKA
DOMINIKA GŁĄBSKA
nr katalogowy: 73635
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Trendy na rynku napojów alkoholowych
Robert Wieprzkowicz-Rzewuski
nr katalogowy: 132270
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-12
Laserowa Wenus
nr katalogowy: 19631
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-7
Analiza rozwoju systemów bezprzewodowej łączności optycznej
Janusz MIKOŁAJCZYK
Zbigniew BIELECKI
Jacek WOJTAS
Beata RUTECKA
Dariusz SZABRA
Artur PROKOPIUK
nr katalogowy: 107670
10.15199/13.2017.7.1
łączność optyczna w otwartej przestrzeni
łącza hybrydowe FSO/RF
propagacja promieniowania optycznego
Free Space Optics - FSO
FSO/RF links
propagation of optical radiation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-7
The impact of electromagnetic radiation emitted by LCD monitors on selected blood cell counts - in vitro studies
Magdalena ZAWADZKA
Małgorzata LEWICKA
Gabriela HENRYKOWSKA
Jacek BUCZYŃSKI
Krzysztof PACHOLSKI
Maciej RUTKOWSKI
Andrzej BUCZYŃSKI
nr katalogowy: 107475
10.15199/48.2017.07.22
electromagnetic radiation
LCD monitors
superoxide dismutase
vitamin E.
promieniowanie elektromagnetyczne
monitory LCD
dysmutaza ponadtlenkowa
witamina E.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Thermodynamic justification for the intermetallic layers formation within the hexagonal single crystal
WALDE MAR WOŁCZYŃSKI
GRZE GORZ SIBIGA
PAWEŁ MUSIELAK
BORYS MIKUŁOWSKI
GRZE GORZ BOCZKAL
nr katalogowy: 64730
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-1
Badania procesu ciągnienia miedzi beztlenowej gatunku cuago,10 na przewody jezdne typu ac-150
Tadeusz Knych
Artur Kawecki
Grzegorz Kiesiewicz
nr katalogowy: 40940
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-4
Investigation of leaded assembly process of lead-free BGA and CSP structures
Janusz Borecki
nr katalogowy: 67029
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-3
The development of stable baths for electrodeposition of Sn-Zn-Cu lead free solder alloys
Monika Słupska
Piotr Ozga
Bbigniew Świątek
Honorata Kazimierczak
nr katalogowy: 78034
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
AgSnBi consolidated by cyclic extrusion compression
Maria Richert
Jan Richert
Agnieszka Hotloś
Beata Leszczyńska-Madej
Marcin Maślanka
Marcin Mroczkowski
nr katalogowy: 52724
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-5
Non-uniformity of deformation as an important factor of ovality formation in the billets for railway wheels at free upsetting with figured dies
henryk dyJa
ValenTin danChenko
alexander shramko
ViTalii ChUkhlib
anTon ashkelianeTs
nr katalogowy: 59376
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Innowacyjne dodatki żywieniowe i technologiczne w przemyśle mięsnym
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 116750
CHŁODNICTWO 2012-9
Mleko jako źródło składników funkcjonalnych
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 71025
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Aspekty technologiczne produkcji szynek premium
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 125700
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Komosa ryżowa nie tylko skarb Inków
Alina Pacesz
Anna Sip
nr katalogowy: 114462
10.15199/65.2018.6.5
komosa
wartość odżywcza
fermentacja
quinoa
nutritional value
fermentation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-6
Efficiency optimization of totem pole PFC with Gallium Nitride semiconductors
MICHAL ŠÍR
IVAN FEŇO
nr katalogowy: 132280
10.15199/48.2021.06.07
power electronics
GaN
GaN totem pole
GaN efficiency optimization
GaN cooling
GaN on insulated metal substrate IMS.
przekształtnik
azotek galu
warunki chłodzenia
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Ocena jakości handlowego pieczywa bezglutenowego
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Agata Zaorska
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 119596
pieczywo bezglutenowe
białko
składniki mineralne
ocena organoleptyczna
gluten-free bread
protein
minerals
organoleptic evaluation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-6
Nowe propozycje browarów na sezon letni 2006 r.
nr katalogowy: 20600
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-6
Lead free electronic module test research for motion control of cars front windscreen wipers
ANELIYA MANUKOVA-MARINOVA
VALENTIN DIMOV
AVRAM LEVI
DOJCHIN STEPHANOV
nr katalogowy: 44782
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Gluten Free Expo - targi skromne, ale potrzebne
Marta Stus
nr katalogowy: 61382
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Badania nad otrzymywaniem bezchlorkowych nawozów potasowych
Marcin Biegun
Mateusz Olczyk
Jakub Zieliński
Marta Huculak-Mączka
Dominik Nieweś
Maciej Kaniewski
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 134207
10.15199/62.2021.10.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Badania nad otrzymywaniem bezchlorkowych nawozów potasowych
Marcin Biegun
Mateusz Olczyk
Jakub Zieliński
Marta Huculak-Mączka
Dominik Nieweś
Maciej Kaniewski
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 134207
10.15199/62.2021.10.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Badania nad otrzymywaniem bezchlorkowych nawozów potasowych
Marcin Biegun
Mateusz Olczyk
Jakub Zieliński
Marta Huculak-Mączka
Dominik Nieweś
Maciej Kaniewski
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 134207
10.15199/62.2021.10.8
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-12
Analiza porównawcza wybranych agregatów chłodniczych - studium przypadku
MAGDALENA KOZŁOWSKA
MIROSŁAW ŻUKOWSKI
nr katalogowy: 64197
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
European Paper Recycling Council Awards 2022
nr katalogowy: 139226
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
European Paper Recycling Council Awards 2022
nr katalogowy: 139226
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-7
WYBRANE ZG ŁOSZENIA PATENTO WE Z DZIEDZINY METALI NIEŻELAZNYCH
nr katalogowy: 108082
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
IoT system for CO2 level monitoring and analysis in educational environments
Gabriel E. Chanchí-Golondrino
Manuel A. Ospina-Alarcón
Liset S. Rodriguez-Baca
nr katalogowy: 141373
10.15199/48.2023.01.27
Air quality
CO2 level
Covid-19
IoT
IoT system.
Jakość powietrza
poziom CO2
Covid-19
IoT
system IoT.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
IoT system for CO2 level monitoring and analysis in educational environments
Gabriel E. Chanchí-Golondrino
Manuel A. Ospina-Alarcón
Liset S. Rodriguez-Baca
nr katalogowy: 141373
10.15199/48.2023.01.27
Air quality
CO2 level
Covid-19
IoT
IoT system.
Jakość powietrza
poziom CO2
Covid-19
IoT
system IoT.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
IoT system for CO2 level monitoring and analysis in educational environments
Gabriel E. Chanchí-Golondrino
Manuel A. Ospina-Alarcón
Liset S. Rodriguez-Baca
nr katalogowy: 141373
10.15199/48.2023.01.27
Air quality
CO2 level
Covid-19
IoT
IoT system.
Jakość powietrza
poziom CO2
Covid-19
IoT
system IoT.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Nowe trendy w produkcji soków i nektarów jabłkowych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 43994
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
SEGMENTACJA OBRAZU W ESTYMACJI MAP GŁĘBI
Dawid Mieloch
Adrian Dziembowski
Adam Grzelka
nr katalogowy: 101734
10.15199/59.2016.6.16
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Experimental Analysis of ACP on Photovoltaics as Free Convection for Increasing Output Power
Armin Sofijan
Bhakti. Y Suprapto
Zainuddin Nawawi
nr katalogowy: 137352
10.15199/48.2022.05.22
aluminiowa płyta kompozytowa
ogniwa fotowoltaiczne
Aluminum Composite Plate ACP
Free Convection
Passive Cooling
Polycrystalline
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Experimental Analysis of ACP on Photovoltaics as Free Convection for Increasing Output Power
Armin Sofijan
Bhakti. Y Suprapto
Zainuddin Nawawi
nr katalogowy: 137352
10.15199/48.2022.05.22
aluminiowa płyta kompozytowa
ogniwa fotowoltaiczne
Aluminum Composite Plate ACP
Free Convection
Passive Cooling
Polycrystalline
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Tłumienie drgań belki wspornikowej z wbudowanym inteligentnym siłownikiem piezoceramicznym
L. Starek
P. Solek
A. Star
nr katalogowy: 1161
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Pierwsze próby bezołowiowego lutowania rozpływowego w skali produkcyjnej
W. Faliński
G. Kozioł
H. Hackiewicz
J. Sitek
nr katalogowy: 1135
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Al effect on the transport properties of nickel oxide – influence on nickel oxidation
Nacer Halem
Jan Kusiński
MARIO ARA ABRUDE ANU
Georgette Petot-Ervas
nr katalogowy: 52736
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-6
ESTYMACJA GŁĘBI W TELEWIZJI SWOBODNEGO PUNKTU WIDZENIA
Dawid Mieloch
nr katalogowy: 120928
10.15199/59.2019.6.60
mapa głębi
segmentacja obrazu
telewizja swobodnego punktu widzenia
depth map
image segmentation
free-viewpoint television
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-4
Performance Analysis of a RoFSO Link for 5G Networks Under Adverse Weather Conditions
Tony Jose
D. Narain Ponraj
H. Victor Du John
nr katalogowy: 131003
10.15199/48.2021.04.11
5G Networks
Free Space Optics
Optical Wireless Communication
Radio over Fiber.
system RoFSO – Radio over Free Space Optics
sieć 5G
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Partial Inverse Most Unbalanced Spanning Tree Problem
Qin WANG
nr katalogowy: 65416
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Programming NVIDIA cards by means of transitive closure based parallelization algorithms
Marek PALKOWSKI
Wlodzimierz BIELECKI
nr katalogowy: 71425
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Kompozycja wolnych aminokwasów jako marker źródła pochodzenia miodów
Katarzyna Janiszewska
Magda Aniołowska
Maciej Howis
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 59867
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Badania nad miedzią beztlenową do wysokozaawansowanych aplikacji w elektronice i elektrotechnice
Monika WALKOWICZ
Tadeusz KNYCH
Beata SMYRAK
nr katalogowy: 74396
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-12
Analiza wpływu niskiej temperatury na jakość spoin bezołowiowych w aspekcie występowania zarazy cynowej
K. Witek
A. Skwarek
M. Cież
nr katalogowy: 22663
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Wpływ dodatku młodego jęczmienia na jakość bezglutenowych muffinów biszkoptowo-tłuszczowych
Anna Żbikowska
Klaudia Osytek
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 118233
10.15199/65.2019.1.4
muffiny bezglutenowe
młody jęczmień
zamienniki mąki
produkty piekarskie
gluten-free muffins
green barley
flour substitute
bakery products
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wybrane cechy jakościowe bezglutenowego pieczywa owsianego z udziałem komponentów białkowych i transglutaminazy
Joanna Markowska
nr katalogowy: 147246
10.15199/61.2024.1.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
białko
gluten-free oat bread
transglutaminase
protein
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-1
Machinability of steels used for drinking water installation fittings
AGNIESZKA CHACZYK
PHILIPP SKODA
JANUSZ KRAWCZYK
nr katalogowy: 147578
10.15199/28.2024.1.1
machinability
free-cutting steel
surface layer
tool wear
skrawalność
stal automatowa
warstwa wierzchnia
zużycie narzędzi
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
IGC w charakterystyce powierzchni ciał stałych
ADAM VOELKEL
nr katalogowy: 28719
CHŁODNICTWO 2007-12
Możliwość wykorzystania natryskowo-wyparnych chłodnic cieczy do bezpośredniej klimatyzacji pomieszczeń
nr katalogowy: 32186
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-8
Konferencja "Bezpieczeństwo energetyczne Polski a liberalizujący się rynek Unii Europejskiej"
Barbara Kowalska
nr katalogowy: 29369
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Nowe możliwości w świecie piekarskim
nr katalogowy: 90803
CHŁODNICTWO 2023-2
Przewaga chłodzenia cieczą w centrach danych
nr katalogowy: 142837
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Ogniwa hybrydowe - iminy tiofenowe jako HTM
Sonia KOTOWICZ
Agnieszka Katarzyna PAJĄK
Mateusz KORZEC
Ewa SCHAB-BALCERZAK
nr katalogowy: 136075
10.15199/48.2022.02.15
Iminy
tiofen
elektrochemia
perowskitowe ogniwa słoneczne.
Imines
thiophene
electrochemistry
perovskite solar cells.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Ogniwa hybrydowe - iminy tiofenowe jako HTM
Sonia KOTOWICZ
Agnieszka Katarzyna PAJĄK
Mateusz KORZEC
Ewa SCHAB-BALCERZAK
nr katalogowy: 136075
10.15199/48.2022.02.15
Iminy
tiofen
elektrochemia
perowskitowe ogniwa słoneczne.
Imines
thiophene
electrochemistry
perovskite solar cells.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Optimization of building control systems with use of alternative tracking methods using the RSSI index and artificial intelligence mechanisms
Michał STYŁA
Przemysław ADAMKIEWICZ
nr katalogowy: 136106
10.15199/48.2022.02.46
inteligentny budynek
optymalizacja energetyczna
lokalizacja bez urządzenia
inteligencja obliczeniowa
smart building
energy optimization
device-free localization
computational intelligence
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Optimization of building control systems with use of alternative tracking methods using the RSSI index and artificial intelligence mechanisms
Michał STYŁA
Przemysław ADAMKIEWICZ
nr katalogowy: 136106
10.15199/48.2022.02.46
inteligentny budynek
optymalizacja energetyczna
lokalizacja bez urządzenia
inteligencja obliczeniowa
smart building
energy optimization
device-free localization
computational intelligence
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Control of different-rating battery energy storage system interface to a microgrid
PENG SIMIN
SHI GANG
CAO YUNFENG CAI XU
nr katalogowy: 63939
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
Investigations on Inter-System Ground Noise in LLRF System at FLASH Accelerator
Adam ABRAMOWICZ
Krzysztof CZUBA
nr katalogowy: 69774
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-6
Analiza skutków Decyzji Komisji Europejskiej w sprawie alokacji bezpłatnych uprawnień do emisji CO2 w sektorze ciepłowniczym w Polsce
BOGUSŁAW REGULSKI
nr katalogowy: 60110
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH