Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Nurkowski. Świat czekolady według Pomati
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 131211
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Gotujemy z czekoladą
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 55341
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Czekolada na szczęście
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47241
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Nurkowski. Świat czekolady według Pomati
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 131211
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Mistrzostwo po raz trzeci
nr katalogowy: 59496
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Walory zdrowotne gorzkiej czekolady i kakao
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 145292
10.15199/65.2023.9.6
gorzka czekolada
kakao
polifenole
teobromina
dark chocolate
cocoa
polyphenols
theobromine
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Znakowanie czekolad i wyrobów kakaowych
nr katalogowy: 139676
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Znakowanie czekolad i wyrobów kakaowych
nr katalogowy: 139676
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Czekolada na lato
nr katalogowy: 106094
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Tak pachnie ciemna czekolada
nr katalogowy: 124740
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
"Czekolada & owoce" ...niejedno ma imię
Marta Truskolawska
nr katalogowy: 72862
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Madame Czekolada
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 58744
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Gorąca czekolada na zimowe dni
Agata Baldwin
Michał Kleiber
nr katalogowy: 134812
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Utylizacja tetrachloropochodnych z udziałem katalizatorów monolitycznych
Andrzej Żarczyński
Zbigniew Gorzka
Tadeusz Paryjczak
Marek Kaźmierczak
nr katalogowy: 20301
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Unieszkodliwianie chlorohydryny propylenowej metodami termicznymi
Marcin Zaborowski
Marek Kaźmierczak
Zbigniew Gorzka
Andrzej Żarczyński
nr katalogowy: 20300
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Gorąca czekolada na zimowe dni
Agata Baldwin
Michał Kleiber
nr katalogowy: 134812
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-12
Utlenianie tetrachlorometanu w obecności katalizatorów monolitycznych
Andrzej Żarczyński
Zbigniew Gorzka
Marek Kaźmierczak
nr katalogowy: 14482
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Wszystko, co musisz wiedzieć o temperowaniu czekolady
nr katalogowy: 141119
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Czekolada pełna natury
nr katalogowy: 143457
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Czekolada pełna natury
nr katalogowy: 143457
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Fontanna inspiracji
nr katalogowy: 46095
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Czekoladowe ABC. O tym trzeba pamiętać!
nr katalogowy: 128334
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Czekolada zdrożeje - przewiduje Barry Callebaut
nr katalogowy: 40777
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Czekolada do picia na gorąco – rozkosz dla podniebienia i profit dla biznesu
nr katalogowy: 146309
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Unieszkodliwianie organicznych związków chloru, siarki i azotu metodą termokatalitycznego utleniania
ANDRZEJ ŻARCZYŃSKI
MAREK KAŹMIERCZAK
ZBIGNIEW GORZKA
MAGDALENA MISIAK
nr katalogowy: 28801
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Czekoladowe ABC. O tym trzeba pamiętać!
nr katalogowy: 128334
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-11
Unieszkodliwianie wybranych organicznych związków siarki, azotu i chloru metodą termokatalitycznego utleniania
MAREK KAŹMIERCZAK
ZBIGNIEW GORZKA
ANDRZEJ ŻARCZYŃSKI
nr katalogowy: 43488
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Gorzka jak indiański los
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 38765
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-10
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 145348
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-9
Emisja dioksyn z procesów termicznych i jej przeciwdziałanie
ANDRZEJ ŻARCZYŃSKI
ZBIGNIEW GORZKA
MAREK KAŹMIERCZAK
MAGDALENA MISIAK
nr katalogowy: 28446
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-3
Przemysł farmaceutyczny. Gorzka pigułka dla pacjenta i krajowego przemysłu.
Wojciech Kuźmierkiewicz
Wiesław Szelejewski
Cezary Śledziewski
nr katalogowy: 28343
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Barwna czekolada
nr katalogowy: 151740
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Czekolada - słodki pokarm bogów?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 109765
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-12
Możliwości usuwania związków chloroorganicznych ze ścieków w aspekcie ich katalitycznego utleniania
Andrzej Żarczyński
Marcin Zaborowski
Zbigniew Gorzka
Marek Kaźmierczak
nr katalogowy: 40299
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Dioksyny w produktach termokatalitycznego utleniania wybranych organicznych związków chloru
ZBIGNIEW GORZKA
TADEUSZ PARYJCZAKA
ANDRZEJ ŻARCZYŃSKIA
MAREK KAŹMIERCZAKA
MAŁGORZATA MICHNIEWICZ
nr katalogowy: 28782
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
AAK Lepsza czekolada mleczna z większą wydajnością
nr katalogowy: 78889
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Wszystko, co musisz wiedzieć o temperowaniu czekolady
nr katalogowy: 141119
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Wszystko, co musisz wiedzieć o temperowaniu czekolady
nr katalogowy: 141119
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Jesienne czekoladowe chwile
Maria Zaleska
nr katalogowy: 150837
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Klasyka zawsze powraca
nr katalogowy: 109763
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Czekoladowy raj nie tylko dla Odkrywców, czyli festiwal nowości w KOMPLET Polska
nr katalogowy: 112496
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 148560
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Kakao i czekolada pod lupą
nr katalogowy: 5164
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
Doskonałe desery wzbogacone dodatkiem kakao
nr katalogowy: 6995
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Jak projektować wyroby z czekolady
Maria Zaleska
nr katalogowy: 148557
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-1
Myśli spod zegara
nr katalogowy: 57017
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Propozycje na Dzień Dziecka
nr katalogowy: 19107
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Słodki dylemat
MARIUSZ KAPCZYŃSKI
nr katalogowy: 11995
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Jak marzenie
Dominika Gasik
nr katalogowy: 11979
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Czekoladowy czar
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 12111
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Kawa jak czekolada
nr katalogowy: 135328
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Szkółka cukiernicza. ABC czekolady. Temperowanie
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 12866
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Czekolada i nie tylko
nr katalogowy: 19137
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Kawa jak czekolada
nr katalogowy: 135328
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Czekolada czysta z natury
nr katalogowy: 138267
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Czekolada czysta z natury
nr katalogowy: 138267
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Czekolada w wersji 3D
nr katalogowy: 128335
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Marcepan i czekolada plastyczna alternatywa, dla mas cukrowych
Sławomir Szewczyk
nr katalogowy: 103081
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 140160
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
Historia zapisana w tabliczce
Paweł Nowak
nr katalogowy: 54427
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Czekolada inspiruje
nr katalogowy: 64997
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Rozszyfrowano esencję czekolady
nr katalogowy: 139677
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Słodko-gorzka prawda o stewii
Joanna Ziembicka
nr katalogowy: 44561
AURA 2018-2
Technologia herbaty
Monika Gorzka
Kamil Gorzka
nr katalogowy: 112096
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Nowości lodziarskie 2019
nr katalogowy: 118898
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Możliwości połączeń są nieograniczone
nr katalogowy: 105345
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Boska czekolada
nr katalogowy: 62790
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
NXT– czekolada przyszłości
nr katalogowy: 136598
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nadzienia do pralin. Ganasz
nr katalogowy: 129441
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Czekolada na wybiegu - Konkurs World Chocolate Masters
nr katalogowy: 39001
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Żurawina i czekolada - stworzone dla siebie
nr katalogowy: 37756
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Couva 850 NH - innowacja w produkcji cukierniczych polew tłuszczowych
nr katalogowy: 34907
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
World Chocolate Masters - Czekolada na podium
nr katalogowy: 79480
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Czekoladowa architektura smaku
nr katalogowy: 76981
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Lody i czekolada
nr katalogowy: 57910
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Igor Zaritskiy w finale World Chocolate Masters!
nr katalogowy: 133668
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Czekolada bez kakao – czy to możliwe?
nr katalogowy: 143456
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Czekolada w wersji 3D
nr katalogowy: 128335
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Słodko-gorzka prawda o cukrze
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 128986
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Trzeba szukać swojego stylu
nr katalogowy: 81763
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Czekoladowy obraz świata
nr katalogowy: 123763
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Czekolada – trendy, które warto śledzić
nr katalogowy: 139675
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Czekolada spożywana z umiarem jest elementem zdrowej diety
nr katalogowy: 148926
OPAKOWANIE 2013-1
Czekolada w kompostowalnym opakowaniu
nr katalogowy: 73768
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 127420
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Rozszyfrowano esencję czekolady
nr katalogowy: 139677
AURA 2009-7
Pięć procent utrzymuje pozostałe dziewięćdziesiąt pięć (2)
ROMUALD OLACZEK
nr katalogowy: 45513
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Słodko-gorzka prawda o cukrze
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 128986
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Czekolada u Napoleona
nr katalogowy: 53366
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Wileńskie spotkanie cukiernicze
nr katalogowy: 56943
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Inspiracje na nowy sezon. Rozmowa z Barbarą Borowicz
nr katalogowy: 128314
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Nadzienia do pralin. Ganasz
nr katalogowy: 129441
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
NXT– czekolada przyszłości
nr katalogowy: 136598
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Inspiracje na nowy sezon. Rozmowa z Barbarą Borowicz
nr katalogowy: 128314
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Czekolada przyszłości
nr katalogowy: 140778
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Czekolada – trendy, które warto śledzić
nr katalogowy: 139675
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Ruby pozwala odkryć cukiernictwo na nowo
nr katalogowy: 151742
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Czekolada bez kakao – czy to możliwe?
nr katalogowy: 143456
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Czy wzrost cen kakao wpłynie na jakość czekolad?
nr katalogowy: 148928
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Wielkie Święto Czekolady
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 56350
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Nadzienia do pralin. Ganasz c.d.
nr katalogowy: 129973
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Igor Zaritskiy w finale World Chocolate Masters!
nr katalogowy: 133668
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Cukiernicze trendy na jesień i zimę
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 134226
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-2
Czekolada – trendy 2024
nr katalogowy: 147190
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Gorzka strona miodu
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 77101
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 102837
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Znakowanie czekolady i kakao
Katarzyna Krzewska
nr katalogowy: 109764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Nadzienia do pralin Gianduja
nr katalogowy: 128991
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Nadzienia do pralin. Ganasz c.d.
nr katalogowy: 129973
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Cukiernicze trendy na jesień i zimę
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 134226
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Czekolada przyszłości
nr katalogowy: 140778
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Wyzwania i szanse branży czekolady
nr katalogowy: 139673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Ślubne wypieki – cukiernicze trendy, które zaskoczą Twoich gości!
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 143451
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Zanieczyszczenie czekolad związkami kadmu na polskim rynku
Danuta Rogala
Ilona Hajok
Renata Baranowska
Anna Spychała
Klaudia Gut
nr katalogowy: 109278
10.15199/65.2017.9.4
kadm
czekolada
miazga kakaowa
regulacje prawne
cadmium
chocolate
cocoa solids
regulations
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
Czekoladowa przyjemność dla każdego
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 118026
CHŁODNICTWO 2009-1-2
Przeżywalność suszenia sublimacyjnego przez bakterie fermentacji mlekowej i drożdże
PIOTR DZIUGAN
nr katalogowy: 41436
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Czekolada po mistrzowsku
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 48361
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-11
Dobra Carma
nr katalogowy: 48016
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 124746
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Nadzienia do pralin Gianduja
nr katalogowy: 128991
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Bogata oferta
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 113663
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Przejęcie Cadbury przez Kraft a
nr katalogowy: 50256
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Architektura czekoladowego smaku
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 80929
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Sprzedaż lodów gałkowych przemysłowych
nr katalogowy: 41667
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Argentyńskie malbeki
winny maniak
nr katalogowy: 72224
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Wyroby cukiernicze w Indochinach
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 69084
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
MODA na MINI...
Magdalena Mroczkowska
nr katalogowy: 62785
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Cukiernie Koszyc - Europejskiej Stolicy Kultury 2013
Marek Perzyński
nr katalogowy: 78893
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Cukiernie Koszyc - Europejskiej Stolicy Kultury 2013
Marek Perzyński
nr katalogowy: 78892
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Słodkie rewolucje na krańcu Europy
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 83261
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Czekoladowy świat Joanny Profus
Joanna Profus
nr katalogowy: 45449
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-24-25
Gorzka słodycz
Irena Fober
nr katalogowy: 81664
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
Ruby - czwarty rodzaj czekolady
nr katalogowy: 118031
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Wielkie święto czekolady
nr katalogowy: 64998
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 123769
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
170 lat firmy E.Wedel
nr katalogowy: 131667
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
170 lat firmy E.Wedel
nr katalogowy: 131667
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Ocena sensoryczna czekolad wyprodukowanych z różnych odmian ziarna kakaowego
Jolanta Kowalska
Izabela Zasiewska
Bogumiła Urbańska
Marta Ciecierska
nr katalogowy: 117675
10.15199/65.2018.12.3
czekolada
czekolada surowa
ziarno kakaowe
ocena sensoryczna
chocolate
raw chocolate
cocoa beans
sensory analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Porównanie zawartości polifenoli i aktywności przeciwutleniającej wybranych czekolad z prażonego i nieprażonego ziarna kakaowego
Paweł Pawłowski
Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 123065
10.15199/65.2019.10.3
czekolada
czekolada "surowa"
czekolada rubinowa
polifenole
chocolate
"raw" chocolate
ruby chocolate
polyphenol
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Czekoladowy biznes
nr katalogowy: 103522
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Jeszcze jeden "jeleń" Zachodnie Algarve
nr katalogowy: 109873
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-1
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107577
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Napoje energetyzujące a bezpieczeństwo zdrowotne
Tomasz Czernecki
Bożena Sosnowska
nr katalogowy: 95678
10.15199/65.2015.12.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Tworzone z pasji
nr katalogowy: 86259
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Kawa Fairtrade czy direct trade?
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 87309
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Największe firmy wobec zmieniającego się "świata czekolady"
nr katalogowy: 62789
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 119921
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Słodki świat PRL-u,czyli jakie desery jadaliśmy w czasie, gdy cukier był na kartki, a czekoladę zastępowały produkty czekoladopodobne?
nr katalogowy: 103085
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Dobry czas dla rzemieślniczej, wegańskiej czekolady
nr katalogowy: 129756
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-10
Cukry w ganaszu
nr katalogowy: 145346
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Tajniki perfekcyjnych lodów - Kompensacja – istotny proces w tworzeniu lodów
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 148041
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 83803
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
O nowościach, trendach i regulacjach na rynku lodziarskim
nr katalogowy: 118896
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
30 lat inspiracji – wywiad z Markiem Robachą z okazji 30-lecia Primulator
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 134815
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Kawa - szkodzi czy pomaga?
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 56225
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności – wrzesień 2010 r.
nr katalogowy: 54923
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 100756
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-5
ISM 2018 - nowości w świecie słodyczy i przekąsek
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 113442
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Wino i czekolada
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 64135
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Nowości lodziarskie 2017
nr katalogowy: 104282
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-8
Optymalizacja parametrów katalitycznego utleniania dichlorohydryny propylenowej. Wpływ temperatury i stężenia
Andrzej Żarczyński
Marek Kaźmierczak
Marcin Zaborowskia
Zbigniew Gorzka
Tadeusz Paryjczak
Diogo Ramadsab
nr katalogowy: 53330
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Punk rock i czekolada
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 141829
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Znaki towarowe problemy rejestracji i używania
nr katalogowy: 74719
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Słodkie dekoracje
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119006
desery
desery czekoladowe
mleczne
jajeczne
mączne
owocowe
różowa czekolada
dekoracje
desserts
chocolate
milk
egg
flour
fruit desserts
ruby chocolate
decorations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Lecytyna znaczenie i zastosowanie
Izabela Podgórska
Marcelina Olszak
Ewa Solarska
nr katalogowy: 94959
10.15199/65.2015.11.8
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 51679
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Nowości lodziarskie
nr katalogowy: 147667
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Aktualizacja tzw. dyrektyw śniadaniowych – czego dotyczy i co oznacza dla branży spożywczej?
Joanna OLSZAK
nr katalogowy: 150975
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Aktualizacja tzw. dyrektyw śniadaniowych – czego dotyczy i co oznacza dla branży spożywczej?
Joanna OLSZAK
nr katalogowy: 150975
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-7
Kofeina w produkcji żywności aspekty prawne i zdrowotne
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 78242
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Cena zdrowia
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 96444
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-11
Magnezyt jako źródło magnezu dla roślin
Adam Pierzga
Piotr Biskupski
Józef Hoffmann
Bartosz Moszowski
Ewa Stanisławska-Glubiak
Jolanta Korzeniowska
Konrad Żak
Piotr Matyja
Andrzej Biskupski
nr katalogowy: 123313
10.15199/62.2019.11.19
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Wykorzystanie ultrasłabej emisji fotonowej do klasyfikacji i oceny jakości czekolad
Karolina TRZYNIEC
Ernest POPARDOWSKI
Tadeusz JULISZEWSKI
Dariusz BARAN
Anna MIERNIK
nr katalogowy: 123734
10.15199/48.2019.12.52
emisja fotonów
czekolada
jakość żywności
sztuczne sieci neuronowe.
photon emission
chocolate
quality of food
artificial neural networks.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-1
Identyfikacja stopnia rozwoju pleśni z rodzaju Aspergillus w substancji biologicznej przy wykorzystaniu emisji fotonowej
Anna MIERNIK
Aneta ŁOPATKA
nr katalogowy: 135349
10.15199/48.2022.01.18
emisja fotonowa
pleśnie
Aspergillus
photon emission
molds
Aspergillus
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH