Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Substancje dodatkowe w produktach mlecznych
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 87957
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Substancje dodatkowe stosowane w serowarstwie
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 30674
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Rynkowe kiełbasy typu salami
Halina Makała
nr katalogowy: 37277
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Jak konsumenci postrzegają informacje o substancjach dodatkowych
I. Ozimek
nr katalogowy: 20754
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Substancje dodatkowe w produktach spożywczych. Cz. I
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 61886
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Substancje dodatkowe w napojach bezalkoholowych
E. Dtużewska
K. Krygier
nr katalogowy: 7097
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Możliwości w zakresie stosowania substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 123018
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Nowoczesne dodatki dla piekarnictwa i cukiernictwa
nr katalogowy: 44564
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Substancje dodatkowe stosowane w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 29832
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Substancje dodatkowe i aromaty zmiany w znakowaniu żywności
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 57022
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Nowe substancje dodatkowe do żywności
J. Gajda
nr katalogowy: 20798
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Znakowanie dozwolonych substancji dodatkowych nieprzeznaczonych bezpośrednio dla konsumenta
nr katalogowy: 12696
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Czy, znakując pieczywo, można w wykazie składników nie wymienić określonych składników?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 47774
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Substancje dodatkowe w produktach ekologicznych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
nr katalogowy: 102844
10.15199/65.2016.12.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Substancje dodatkowe w piekarstwie i ciastkarstwie
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Paulina Karczewska
nr katalogowy: 91997
10.15199/65.2015.6.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Substancje dodatkowe - bezpieczeństwo i legislacja
Joanna GAJDA
nr katalogowy: 22319
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy w świetle nowych przepisów UE
J. Gajda
nr katalogowy: 14611
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Hydrokoloidy polisacharydowe jako substancje dodatkowe w przemyśle spożywczym. Cz. III. Galaktomannany
Stanisław Kowalski
Marek Sikora
nr katalogowy: 5125
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Substancje dodatkowe w produkcji soków i nektarów - zmiany krajowego ustawodawstwa
J. Gajda
nr katalogowy: 6737
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
Aromaty spożywcze w nowym Rozporządzeniu Ministra Zdrowia dostosowanym do wymogów unijnych
Bolesław HOFFMAN
nr katalogowy: 5072
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Hydrokoidy polisacharydowe jako substancje dodatkowe w przemyśle spożywczych. Część II. Karageny
Stanisław Kowalski
Marek Sikora
nr katalogowy: 4990
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-7
Hydrokoloidy polisacharydowe jako substancje dodatkowe w przemyśle spożywczym.Część I. Guma ksantanowa
Stanisław Kowalski
Marek Sikora
nr katalogowy: 4950
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Substancje dodatkowe w produktach spożywczych. Cz. II
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 62564
GOSPODARKA WODNA 2012-5
INFORMACJE NOWOŚCI INFORMACJE
nr katalogowy: 67356
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
"Dodatki kształtujące strukturę żywności" cz. II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 79008
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Dodatki do żywności a prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 101639
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Kategoryzacja produktów owocowo-warzywnych, w tym produktów wegetariańskich i wegańskich, pod kątem stosowania dodatków do żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 142847
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Substancje dodatkowe stosowane w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 29124
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Sacharydy i polisacharydy w przetwórstwie mięsa
ANETA CEGIEŁKA
nr katalogowy: 33812
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Substancje dodatkowe zmiany w ustawodawstwie
JOANNA GAJDA-WYRĘBEK
nr katalogowy: 37387
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Substancja dodatkowa czy wzbogacająca?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 78773
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Kontrola stosowania substancji dodatkowych do żywności w UE - dane z systemu RASFF
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 122450
10.15199/65.2019.9.3
substancje dodatkowe
system RASFF
food additives
RASFF system
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Substancje dodatkowe w produkcji płynnych produktów mleczarskich
DOROTA ZARĘBA
MAŁGORZATA ZIARNO
nr katalogowy: 33816
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-15-16
Co się kryje w napojach?
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 37455
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Pochodne ryżu jako substancje dodatkowe do żywności
ANTONI RUTKOWSKI
nr katalogowy: 37391
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Polisacharydy o działaniu prebiotycznym
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 70534
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Zastosowanie gazów w przemyśle spożywczym
Janusz Czapski
Marcin Kidoń
nr katalogowy: 43848
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Nowe trendy w produkcji konserw
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53484
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Postęp w stosowaniu dodatków w przemyśle mięsnym
Karolina Tabaka
Marek Cierach
nr katalogowy: 91368
10.15199/65.2015.5.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Zmiany przepisów UE dotyczące substancji dodatkowych i aromatów
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dłużewska
nr katalogowy: 113828
substancje dodatkowe
aromaty
fosforany
koszenila
eter rumowy
food additives
flavourings
phosphates
cochineal
rum ether
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Bioprodukty - codzienne, innowacyjne produkty pełne zdrowia
Jarosław Wyrwisz
nr katalogowy: 93301
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-9
Wpływ niektórych dodatków i pola ultradźwiękowego na elektroredukcję cynku
ZBIGNIEW RATAJEWICZ
KRYSTYNA MARCZEWSKA
JÓZEF SAWA
nr katalogowy: 107135
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Substancje dodatkowe - stosowanie w Polsce
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 84429
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-1
Sól - konserwant, czy przyprawa...
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 40722
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Dla piekarzy o dodatkach
Marta Stus
nr katalogowy: 44517
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Dodatki, urządzenia i materiały pomocnicze dla przemysłu owocowo-warzywnego
nr katalogowy: 51969
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Stosowanie substancji dodatkowych do surowych wyrobów mięsnych
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 87958
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-4
Jakość zdrowotna żywności funkcjonalnej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 83454
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Miros ław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59062
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Substancje chemiczne w żywności jako zagrożenie zdrowotne
Ewa Ochwanowska
Małgorzata Czarny-Działak
Ilona Żeber-Dzikowska
Boże na Wójtowicz
Barbara Gworek
Halina Król
Małgorzata Dziechciaż
Monika Szpringer
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 122844
10.15199/62.2019.10.17
AURA 2017-5
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 105568
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Substancje dodatkowe, enzymy i aromaty - nowe przepisy krajowe i unijne
JOANNA GAJDA-WYRĘBEK
nr katalogowy: 41877
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
OPAKOWANIE 2014-2
Aktywność antymikrobiologiczna powłok otrzymanych z modyfikowanego chitozanu względem bakterii E. coli oraz S. aureus
PATRYCJA SUMIŃSKA
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 82548
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Aromaty projekty nowych przepisów
Jolanta Jarecka
Joanna Gajda-Wyrębek
Agnieszka Świtka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 71082
OPAKOWANIE 2014-5
Znakowanie żywności - świadomość zakupowa przeciętnego konsumenta część I
MARIUSZ S. KUBIAK
TOMASZ BOROWY
nr katalogowy: 84332
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Substancje dodatkowe a składniki żywności stosowane w celach technologicznych – stanowisko Komisji Europejskiej
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 127227
10.15199/65.2020.7.3
dodatki do żywności
ekstrakty roślinne
żywność barwiąca
food additives
plant extracts
colouring foods
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Substancje dodatkowe w wyrobach winiarskich i napojach spirytusowych - przewidywane zmiany w ustawodawstwie
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 60283
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Przewodniki Komisji Europejskiej Pomoc w interpretacji przepisów dotyczących substancji dodatkowych, cz. II
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dłużewska
nr katalogowy: 108780
substancje dodatkowe
przewodniki
Komisja Europejska
zasada przenoszenia
substancje pomocnicze w przetwórstwie
food additives
guidance documents
European Commission
carry-over principle
processing aids
OPAKOWANIE 2011-8
Aktywne materiały przeznaczone do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
ALEKSANDRA FIJAŁKOWSKA
nr katalogowy: 61745
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Separation of biomolecules from fermentation and postfermentation broth Separacja biomolekuł ze strumienia mieszaniny fermentacyjnej i pofermentacyjnej
Monika Fedko
nr katalogowy: 90059
10.15199/62.2015.3.6
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-11
Niezwykłe ciecze magnetoreologiczne
Dorota Zielińska
Karolina Olszewska
nr katalogowy: 72643
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Wszechobecne dodatki
Joanna Obara
nr katalogowy: 101287
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Effect of the hydrophobic plant extract and sodium chloride content on the rheological properties of hand dishwashing liquids Znaczenie hydrofobowych ekstraktów roślinnych i stężenia chlorku sodu w kształtowaniu właściwości reologicznych płynów do ręcznego mycia naczyń
Tomasz Wasilewski
Artur Seweryn
nr katalogowy: 97898
10.15199/62.2016.4.13
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
ProBioKap - z myślą o zdrowiu konsumenta
nr katalogowy: 81360
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Wkrótce nowe wspólnotowe wykazy substancji dodatkowych i substancji aromatycznych
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźma
Martyna Mirkowska
nr katalogowy: 51876
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-11
Substancje regulujące temperaturę tekstyliów marki Outlast
nr katalogowy: 13930
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-12
Magazynier – robotnik magazynowy (cz. 7)
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 134901
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Bezpieczeństwo barwników stosowanych w produkcji żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźma
Martyna Mirkowska
Kazimierz Karłowski
nr katalogowy: 53792
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-11
Zagrożenia wynikające z narażenia na kwas octowy i jego estry alifatyczne stosowane w przemyśle
Renata Soćko
Małgorzata Kupczewska-Dobecka
nr katalogowy: 28469
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Analiza rynku myjni i procesu czyszczenia cystern w transporcie substancji chemicznych zgodnie z wymaganiami EFTCO
Monika Stoma
Agnieszka Dudziak
Tomasz Słowik
Andrzej Kuranc
Grzegorz Zając
Joanna Szyszlak-Bargłowicz
nr katalogowy: 117195
10.15199/62.2018.11.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-7
Co nowego we wspólnotowym prawie żywnościowym
Ł. Bobeł
M. Wojciechowska
nr katalogowy: 20777
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Jakie substancje konserwujące można stosować do wyrobów ciastkarskich?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 67461
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Niebezpieczne substancje chemiczne a bezpieczna praca
nr katalogowy: 149914
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Substancje hamujące w mleku
Dorota Zaręba
Katarzyna Kwietniewska
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 63160
AUTO MOTO SERWIS 2024-5
Nasza klasa* – cz. 5 Złodziejki (czasu)
nr katalogowy: 150924
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-9
Nowe wymagania bezpieczeństwa dla maszyn do drążenia tuneli
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 86866
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-1
Miejsce odpadów w rozporządzeniu REACH
nr katalogowy: 41059
CHŁODNICTWO 2005-7
Nowy poradnik Substancje zubożające warstwę ozonową
nr katalogowy: 8670
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Substancje intensywnie słodzące w żywności
Katarzyna Świąder
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 59556
AURA 2007-2
Czas na zielone myślenie
EDWARD GARŚCIA
nr katalogowy: 24010
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-2
Wodór jako paliwo podstawowe i dodatkowe do tłokowego silnika spalinowego
nr katalogowy: 124962
ELEKTROINSTALATOR 2023-5
DODATKOWE URLOP PRACOWNIKÓW NA CO MUSZĄ PRZYGOTOWAĆ Y I UPRAWNIENIA SIĘ FIRMY?
nr katalogowy: 143265
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Opakowania przyszłości rodzaje i funkcje opakowań aktywnych
Małgorzata Świtała
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 111094
10.15199/65.2017.12.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Solanki peklujące w produkcji wędzonek
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 111267
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Nowe przepisy Unii Europejskiej w zakresie substancji dodatkowych
Joanna Gajda -Wyrębek
nr katalogowy: 61306
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-8
Opis procesu przemian termicznych ortofosforanów w wielofosforany
Barbara Cichy
Stanisław Foleka
Józef Hoffmann
Mariusz Nowaka
nr katalogowy: 53327
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Środki funkcjonalne w produkcji wędlin
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 94527
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Kłopotliwa nadwrażliwość
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 90560
CHŁODNICTWO 2023-1
Wybór czynnika chłodniczego ewoluujący w zależności od potrzeb społecznych i klimatycznych
Sara Kingman
Julian Parsley
Yensi Izquierdo
nr katalogowy: 142006
AUTO MOTO SERWIS 2022-2
Oferta świateł dla Audi e-tron GT
nr katalogowy: 136671
CHŁODNICTWO 2005-10
Informacje prawne. Serwisowanie urządzeń zawierających substancje kontrolowane jako czynniki chłodnicze
Arkadiusz Dzierżanowski
nr katalogowy: 8713
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Nowoczesne substancje strukturotwórcze
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 51868
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-12
Efekty-Defekty
nr katalogowy: 141270
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Substances of very high concern in commonly used goods. An analytical approach Substancje wzbudzające szczególne obawy w wyrobach codziennego użytku. Podejście analityczne
Renata Kulesza
Ewa Nowakowska-Bogdan
Ewa Sabura
nr katalogowy: 87929
10.12916/przemchem.2014.1928
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-12a
Substancje szczególnie niebezpieczne dla środowiska wodnego w prawodawstwie polskim w świetle wymagań europejskich
BARBARA OSMULSKA-MRÓZ
nr katalogowy: 22699
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Surowce i dodatki do żywności
Patrycja Łusiak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 148661
10.15199/65.2024.5.3
żywność funkcjonalna
dodatki do żywności
produkty uboczne
functional food
food additives
by-products
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Komponowanie mieszanek funkcjonalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 94526
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-9
Ochrona przed niebezpiecznymi substancjami chemicznymi
nr katalogowy: 86853
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Konserwanty - niebezpieczne substancje w produktach spożywczych
nr katalogowy: 84841
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-4
Zapobieganie powstawaniu osadów w przemyśle celulozowo-papierniczym Najnowsze rozwiązania w zakresie czyszczenia sit i filców
JOHN COWMAN
nr katalogowy: 105307
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Wady jakościowe wędzonek
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 82522
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-1
Properties of chemical agents used for cleaning industrial surfaces Właściwości użytkowe preparatów stosowanych do oczyszczania powierzchni po awariach przemysłowych
Katarzyna Radwan
Joanna Rakowska
Zuzanna Ślosorz
Bożenna Porycka
nr katalogowy: 81961
10.12916/przemchem.2014.58
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Dodatki stosowane w mlecznych napojach fermentowanych
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 66079
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Wpływ ponownej oceny EFSA na ustawodawstwo Unii Europejskiej
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźma
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 78770
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ czynników higienicznych oraz toksycznych na kształtowanie wartości odżywczych i zdrowotnych produktów mięsnych
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 53040
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Przyprawy do żywności charakterystyka i właściwości
Halina Makała
nr katalogowy: 56030
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Żywność ekologiczna w Polsce przetwórstwo oraz rynek
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 93652
10.15199/65.2015.9.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Bakteryjne preparaty enzymatyczne w technologii żywności Cz. 1. Otrzymywanie enzymów
Lidia Stasiak-Różańska
Stanisław Błażejak
Agnieszka Dmowska
Iwona Gientka
nr katalogowy: 89571
10.15199/65.2015.2.2
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-11
Celowość badania wieszaków ścian trójwarstwowych docieplanych budynków
Michał Wójtowicz
nr katalogowy: 102294
10.15199/33.2016.11.02
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {2}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 63745
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Mieszanki funkcjonalne. Część 1
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 150473
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-12
Efekty-Defekty
nr katalogowy: 141270
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-10
Szkoła REACH: Substancje niewprowadzone
Marta A. Sobańska
nr katalogowy: 38404
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-9
Szkoła REACH: Przygotowanie dokumentacji rejestracyjnej przy użyciu systemu IUCLID
Marta A. Sobańska
nr katalogowy: 37661
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-5
Enzymatyczne środki dla papiernictwa
Inge Loosvelt
nr katalogowy: 51940
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-1
Ważne elementy dotyczące obowiązków wynikających z rozporządzenia REACH Część VII. Obowiązki producentów, importerów i dalszych użytkowników wynikające ze stosowania substancji SVHC
Anna Bańkowska
Paulina Porębska
Marcela Palczewska-Tulińska
Andrzej Krześlak
nr katalogowy: 65146
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Substancje słodzące w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 126508
10.15199/64.2020.4-5.5
substancje słodzące
ADI
oświadczenia żywieniowe
bez dodatku cukru
o obniżonej wartości energetycznej
sweeteners
ADI
nutrition claims
with no added sugars
energy-reduced
ELEKTROINSTALATOR 2019-5
Niezawodność dostaw energii do zasilanych odbiorników
Marek Piątkowski
nr katalogowy: 121073
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wzbogacanie produktów zbożowych w substancje balastowe
nr katalogowy: 39060
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-4
Chlorek żelaza(III) i koagulanty wstępnie zhydrolizowane pix w usuwaniu substancji humusowych z roztworów wodnych
Jadwiga Kaleta
nr katalogowy: 50988
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-11
Współczesne sorpcyjne metody unieszkodliwiania ścieków zawierających pestycydy
DANUTA PAWLIKOWSKA
nr katalogowy: 108274
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Zastosowanie substancji emulgujących w makaronach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 84590
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Co to jest "czysta etykieta" - CLEAN LABEL?
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 84842
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-1
Osad nadmierny jako alternatywne źródło węgla w biologicznych procesach oczyszczania ścieków komunalnych
Anna M. Anielak
Filip Kaczmarek
nr katalogowy: 65093
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Ważne elementy dotyczące obowiązków wynikających z rozporządzenia reach Część VI. Karty charakterystyki substancji i mieszanin - Rozporządzenie Komisji (UE) nr 453/2010 z dnia 20 maja 2010 r.
Marcela PALCZEWSKA-TULIŃSKA
Izabela OSTROWSKA
Andrzej KRZEŚLAK
nr katalogowy: 61067
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Unijny wykaz dodatków do żywności problemy z jego stosowaniem
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźma
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 76639
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-4
Zarządzanie higieną w produkcji opakowań do żywności wg normy PN-EN 15593:2010
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 75847
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Przełom w pracach KE z zakresu substancji dodatkowych
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 59549
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Wykorzystanie barwników spożywczych w przetworach owocowo-warzywnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 56552
OPAKOWANIE 2016-10
Wpływ parametrów procesu foliowania na zimno na jakość nadruku
JOANNA IZDEBSKA-PODSIADŁY
MALWINA GIEDYK
nr katalogowy: 101474
10.15199/42.2016.10.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Aktualne problemy dotyczące stosowania azotynów w przetwórstwie mięsa w aspekcie zmian prawa żywnościowego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 101043
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-7-8
Zastosowanie klinoptylolitu do usuwania substancji humusowych z wody
Jadwiga Kaleta
nr katalogowy: 36358
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-1
Zmniejsz ciężar - nowa kampania
nr katalogowy: 124516
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-4
Redakcja odpowiada
nr katalogowy: 75823
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Prekursory materiałów wybuchowych. nowe wyzwanie dla przedsiębiorców
Dorota Kalisz
Lesław Górniak
Jolanta Wikalińska
nr katalogowy: 105246
10.15199/62.2017.4.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Strategia UE w zakresie substancji chemicznych na rzecz zrównoważonego i nietoksycznego środowiska
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 140444
10.15199/62.2022.11.2
strategia zrównoważonego rozwoju w zakresie chemikaliów
bezpieczeństwo ludzi
bezpieczeństwo środowiska
prawodawstwo UE
REACH
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Strategia UE w zakresie substancji chemicznych na rzecz zrównoważonego i nietoksycznego środowiska
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 140444
10.15199/62.2022.11.2
strategia zrównoważonego rozwoju w zakresie chemikaliów
bezpieczeństwo ludzi
bezpieczeństwo środowiska
prawodawstwo UE
REACH
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
EDC - substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 108584
substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
EDC
BPA
DDT
indoor air
volatile organic compounds (VOC)
particulate matter (PM)
filtration
phytoremediation
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-12
Substancje niebezpieczne pod kontrolą
nr katalogowy: 117695
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Substancje intensywnie słodzące Cz. I. Właściwości i warunki ich stosowania w żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
KATARZYNA ŚWIĄDER
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 25847
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Z czego składają się lody.
nr katalogowy: 23786
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Rozpoznanie możliwości wykorzystania koagulantów w procesach rozdzielania układów dyspersyjnych oraz ich wpływ na właściwości reologiczne
Tadeusz Malcher
Piotr Warzecha
nr katalogowy: 146068
10.15199/62.2023.11.12
sedymentacja
układ wielofazowy
koagulant
lepkość
sedimentation
multiphase systems
coagulant
viscosity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Rozpoznanie możliwości wykorzystania koagulantów w procesach rozdzielania układów dyspersyjnych oraz ich wpływ na właściwości reologiczne
Tadeusz Malcher
Piotr Warzecha
nr katalogowy: 146068
10.15199/62.2023.11.12
sedymentacja
układ wielofazowy
koagulant
lepkość
sedimentation
multiphase systems
coagulant
viscosity
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-22-23
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 110274
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-7
OCHRONA PRZED KOROZJĄ POWŁOKAMI ZAWIERAJĄCYMI MIKROKAPSUŁY
nr katalogowy: 78097
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-8
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 108234
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Możliwości wykorzystania hydrokoloidów w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81085
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-8
Jaki zasięg harmonizacji w UE?
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 61476
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-10
Odzież barierowa chroniąca przed substancjami chemicznymi i metoda badania jej skuteczności
Sylwia Krzemińska
nr katalogowy: 63506
OPAKOWANIE 2021-3
Barwy druku. Offset arkuszowy. Lakiery część 3.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 130914
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-8
Nanotechnologia wykończalnicza firmy Lanxess
nr katalogowy: 19765
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Młodzi hotelarze
nr katalogowy: 4187
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-3
Coraz więcej nowotworów zawodowych
nr katalogowy: 125347
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-7-8
Konferencja „Niebezpieczne substancje chemiczne a bezpieczna praca”
nr katalogowy: 132806
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 139686
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Substancje słodzące w produktach słodzących
Karolina Miśkiewicz
Justyna Rosicka-Kaczmarek.
Ewa Nebesny
nr katalogowy: 65770
OPAKOWANIE 2005-1
Urządzenia transportu bliskiego
nr katalogowy: 11068
OPAKOWANIE 2005-1
Urządzenia transportu bliskiego
nr katalogowy: 11068
AUTO MOTO SERWIS 2023-4
Zestawy naprawcze do zacisków hamulcowych Budweg
nr katalogowy: 143026
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Safety hazard and quality of nitro-chalk fertilizers in relation to the product composition and the granulation method. Zagrożenie bezpieczeństwa oraz jakość nawozów saletrzanych w zależności od składu produktu i metody granulacji
ANDRZEJ BISKUPSKI
CEZARY MOŻEŃSKI
PRZEMYSŁAW MALINOWSKI
RYSZARD MIDUCH
LESZEK GROCHOWSKI
nr katalogowy: 81282
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Zmiany załączników do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1333/2008 w sprawie dodatków do żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźma
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 66078
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 14 i 15 z 2013 r.)
nr katalogowy: 79871
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Use of potassium permanganate oxidation for pre-treatment of flowback water from the hydraulic fracturing of shale gas wellbore Zastosowanie procesu utleniania manganianem(VII) potasu do wstępnego oczyszczania płynu zwrotnego otrzymywanego ze szczelinowania hydraulicznego odwiertu za gazem łupkowym
Magdalena M. Michel
Lidia Reczek
Marian Granops
Mirosław Borowicz
nr katalogowy: 76862
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-9
Niebezpieczne barwniki syntetyczne w żywności
Ewa Sicińska
Anna Brzozowska
nr katalogowy: 54165
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Composites for construction industry made of waste sodium fluorosilicates sludges Kompozyty do celów budowlanych z odpadowych szlamów fluorokrzemianu sodu
Piotr Radomski
Zbigniew Wzorek
Anna K. Nowa
nr katalogowy: 99660
10.15199/62.2016.7.27
OPAKOWANIE 2006-3
Lakierowanie opakowań drukowanych
Stanisław Stachowicz
nr katalogowy: 18027
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
POLAGRA 2022
nr katalogowy: 136205
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Dodatkowy sposób na gości
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 65480
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-10
Od redakcji
nr katalogowy: 6908
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-9
RECENZJE
Agnieszka Tabernacka
nr katalogowy: 1366
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Ocena funkcjonowania systemu certyfikacji jakościowej IFS
nr katalogowy: 20006
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-7-8
Szerokopasmowe właściwości energoelektronicznych elementów indukcyjnych
Jarosław ŁUSZCZ
Krzysztof IWAN
nr katalogowy: 18315
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Przegląd czasopism polskich
nr katalogowy: 16701
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 139686
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
W stronę bezpieczniejszych stref zagrożenia wybuchem (ATEX)
Jenni Bäck
nr katalogowy: 132725
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Już niedługo ważne zmiany prawa pracy (część II)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 138258
GOSPODARKA WODNA 2014-10
Zagrożenia związane z jakością wody - zanieczyszczenia i propozycje rozwiązań
MAREK GROMIEC
nr katalogowy: 87174
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Substancje pochodzenia naturalnego w konserwacji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 93650
10.15199/65.2015.9.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Zarządzanie zasobami chemicznymi poprzez zastosowanie metod statystycznych
Marcela Malindžaková
Martin Múdry
nr katalogowy: 126288
10.15199/62.2020.5.20
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-2
Co piszą inni
nr katalogowy: 1569
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-9
Wytyczne jakości wody do picia
Agnieszka Tabernacka
nr katalogowy: 1367
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-5
Światowy Dzień Telekomunikacji - tak było rok temu
nr katalogowy: 1051
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Analizator InfratecÖ 1241 firmy FOSS idealnym partnerem
ROBERT SJËDIN
nr katalogowy: 14079
OPAKOWANIE 2005-9
Precyzja napełniania i naprawdę szczelne zamknięcie - kluczem do sukcesu
nr katalogowy: 11279
AUTO MOTO SERWIS 2019-TS-1
Tacho rewolucja
nr katalogowy: 133808
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-7
Możliwości i ograniczenia maszyn do druku półakcydensów
Klaus Schmidt
nr katalogowy: 18852
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Substancje smakowo-zapachowe w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 51871
AURA 2005-3
NOWE ZASADY UDZIELANIA POMOCY FINANSOWEJ EKOFUNDUSZU
nr katalogowy: 8385
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH