Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GAZETA CUKROWNICZA 2007-8
Zagrożenia mikrobiologiczne w przechowywanym soku gęstym w Cukrowni Glinojeck BSO Polska S.A.
Alina Kunicka
Magdalena Irach
nr katalogowy: 29346
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Gorący temat
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11966
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Niezawodny
S.M.
nr katalogowy: 4039
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-10
Zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji soków owocowych
A. Kunicka
nr katalogowy: 7205
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Uwaga na skrzyżowaniach!
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 98894
OPAKOWANIE 2005-8-2
"Zagrożenia mikrobiologiczne, chemiczne i fizyczne dla produktów spożywczych, kosmetycznych, chemicznych i opako wań
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 11389
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
XII SZKOŁA TECHNOLOGII FERMENTACJI - Piwowarstwo polskie w Unii Europejskiej:
nr katalogowy: 24351
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Produkty mleczne - najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
Monika Stasiak
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117182
10.15199/65.2018.11.6
produkty mleczne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
milk and milk products
safety criteria
microbiological contamination
pathogens
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Dezynfekcja i dezynsekcja środków transportu mięsa i wyrobów mięsnych
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 65232
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Zmiana klimatu a zagrożenia mikrobiologiczne dla przemysłu spożywczego
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 150448
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 112858
10.15199/65.2018.3.5
mięso i produkty mięsne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
meat and meat products
safety criteria
microbiological contamination
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-10
Światowy Dzień Społeczeństwa Informacyjnego 2012
nr katalogowy: 67967
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-6
Listy do redakcji.Moje uwagi do artykułu ."Oznakowanie i transport wyrobów i odpadów zawierających azbest”
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 77213
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO po raz 52
nr katalogowy: 123992
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Zagrożenia mikrobiologiczne produktów owocowych i warzywnych
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 85103
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Mikrobiologiczne aspekty produkcji kiszonej kapusty. Cz. 2
Szymon Strnad
Paweł Satora
nr katalogowy: 101021
10.15199/64.2016.9.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Nowe kryteria mikrobiologiczne dla żywności
Halina Ścieżyńska
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 66166
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-1
Mikrobiologiczne skażenie elewacji budynków
B. Nowak
R. Zamorowska
nr katalogowy: 17682
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-4
Laborant, kierownik laboratorium, cz. 1
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 104914
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Zmiany mikrobiologiczne mięsa chłodzonego i mrożonego
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 8624
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Zmiany mikrobiologiczne mięsa chłodzonego i mrożonego
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 8624
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-2
Dezynfekcja, dezynsekcja i dezodoryzacja środków transportu produktów żywnościowych
Stanisław
nr katalogowy: 112222
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-6
Zagrożenia mikrobiologiczne a system HACCP
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 68384
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Zagrożenia mikrobiologiczne i fizykochemiczne w przemyśle piekarskim i ciastkarskim (cz. II) Przegląd zanieczyszczeń i ich skutków stwierdzonych w produktach piekarskich, ciastkarskich i wyrobach lodziarskich
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 60686
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-4
Rozważania na temat bezpieczeństwa wodnego i bezpiecznej wody
Janusz Ryszard Rak
nr katalogowy: 97817
10.15199/17.2016.4.6
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne i szkodniki ziaren zbóż
Magdalena Broda
Katarzyna Leja
nr katalogowy: 49104
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne - bakterie z grupy Bacillus cereus
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 118821
10.15199/65.2019.2.6
bacillus cereus
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
zagrożenia mikrobiologiczne
bacillus cereus group
safety criteria
microbiological contamination
microbiological hazard
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
SKAŻENIE MIKOLOGICZNE ŚCIAN MAGAZYNU TKANIN ZABYTKOWYCH I OCENA SKUTECZNOŚCI PRZEPROWADZONEJ DEZYNFEKCJI
Barbara Błyskal
Justyna Syguła-Cholewińska
nr katalogowy: 70857
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Warzywa minimalnie przetworzone a skażenie mikrobiologiczne
JUSTYNA SZWEJDA
JANUSZ CZAPSKI
nr katalogowy: 26230
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Znaczenie bakterii z rodziny Enterobacteriaceae w produktach spożywczych
IRENA MOLSKA
nr katalogowy: 24743
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-12
Procedura oceny bezpieczeństwa użytkowania zabawek
Beata Grynkiewicz-Bylina
nr katalogowy: 64427
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Zagrożenia mikrobiologiczne i fizykochemiczne w przemyśle piekarskim i ciastkarskim (cz. I)
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 60018
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zioła i przyprawy najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Katarzyna Kucharek
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 123532
10.15199/65.2019.11.4
zioła i przyprawy
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
herbs and spices
microbiological contamination
pathogens
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-7
Środki trwałe w analizie ekonomicznej zmian wydajności pracy
Marian Winiarski
nr katalogowy: 16705
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-7-8
Trwałe zanieczyszczenia organiczne (TZO) w hutnictwie żelaza i stali
BURCHART-KOROL D.
nr katalogowy: 9948
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne w mrożonych produktach spożywczych
Aleksandra Antoszewska
Joanna Kowalska
Maja Ławrynowicz-Paciorek
Dorota Korsak Elżbieta Maćkiw
nr katalogowy: 126051
10.15199/65.2020.4.6
żywność
produkty mrożone
zagrożenia mikrobiologiczne
patogeny
food
frozen products
microbiological hazard
pathogens
GOSPODARKA WODNA 2019-4
Zarządzanie zawodnieniami terenów górniczych w procesie napraw szkód górniczych
DARIUSZ IGNACY
nr katalogowy: 119677
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Substances of very high concern in commonly used goods. An analytical approach Substancje wzbudzające szczególne obawy w wyrobach codziennego użytku. Podejście analityczne
Renata Kulesza
Ewa Nowakowska-Bogdan
Ewa Sabura
nr katalogowy: 87929
10.12916/przemchem.2014.1928
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Mikrobiologiczne zagrożenia w żywności
Małgorzata Stachowiak
nr katalogowy: 98609
10.15199/65.2016.5.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Komponowanie mieszanek funkcjonalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 94526
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Magnesy trwałe - magnesowanie, histereza, współczesne materiały
Robert KOSIŃSKI
Andrzej GRABOWSKI
nr katalogowy: 40213
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Wykrywanie zwarć łukowych w przesyłowych liniach elektroenergetycznych
Paweł KOSTYŁA
Tadeusz ŁOBOS
Maciej JAROSZEWSKI
nr katalogowy: 38660
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Trwałe właściwości nowej kolekcji dżinsów MANGO
Aina Matamoros Bosch
nr katalogowy: 137410
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-2
Skażenie mikrobiologiczne ropy naftowej i jej produktów
D. Kwiatkowska
nr katalogowy: 2867
GAZETA CUKROWNICZA 2004-7
Zastosowanie dobrej praktyki higienicznej w cukrownictwie
A. Baryga
nr katalogowy: 1474
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-4
Nowe technologie w dziedzinie mikrobiologicznego oczyszczania wód powierzchniowych
nr katalogowy: 16530
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-2
Niebezpieczne substancje organiczne w wodach Wisły
Marek Piaścik
Urszula Dmitruk
Barbara Taboryska
Jan Dojlido
nr katalogowy: 23879
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Jakość pasteryzowanego mleka spożywczego
E. Jakubczyk
nr katalogowy: 7048
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Adhezja mikroorganizmów do powierzchni stykających się z żywnością
K. Czaczyk
nr katalogowy: 14768
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Izotermy sorpcji wilgoci przez cukier
J. Iciek
Z. Tamborski
nr katalogowy: 16600
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-1
NOWE PRAWO
nr katalogowy: 20877
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne napojów
B. Sokołowska. R. A. Grzybowski
nr katalogowy: 6806
CHŁODNICTWO 2005-5
Wpływ czynników ilościowo-jakościowych, przetwórczych oraz chłodniczych kształtujących wartości surowców rybnych dla konsumentów
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 8656
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-3
Solidni partnerzy i trwałe wózki w Europie Wschodniej
nr katalogowy: 97551
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-10
Rola sanityzacji poliuretanowych podeszew obuwia zawodowego, szczególnie szpitalnego, w zapobieganiu rozprzestrzeniania się zakażeń
M. Falkiewicz-Dulik
nr katalogowy: 22268
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Wymagania mikrobiologiczne dla żywności - projekt Komisji Wspólnoty Europejskiej
B. Windyga
H. Ścieżyńska
nr katalogowy: 14887
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Nowoczesne metody mikrobiologiczne w zapewnieniu i kontroli higieny produkcji żywności
M. Jatosińska
nr katalogowy: 14764
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-10
Odzież poprawiająca widoczność na drodze. Część I: Materiały odblaskowe
ALEKSANDRA ZIĘBACZEWSKA
IWONA FRYDRYCH
nr katalogowy: 94523
10.15199/60.2015.10.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Mikrobiologiczne badania ziarna pszenicy i mąk pszennych
BARBARA WOJCIK-STOPCZYNSKA
BARBARA JAKUBOWSKA
nr katalogowy: 6423
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne-technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (2)
J. Borowski
E. J. Borowska
nr katalogowy: 14545
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Metody stosowane w mikrobiologicznej analizie mięsa i produktów mięsnych
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 82523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
Rozporządzenie Komisji (WE) nr 2073-2005 z dn. 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dla środków spożywczych
nr katalogowy: 20040
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Wrogowie, czy przyjaciele?
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 69663
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Modelowanie mikrobiologicznego bezpieczeństwa żywności
Anna Sylwia Tarczyńska
Jarosław Kowalik
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 68731
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-1
Zagrożenie mikrobiologiczne mieszkań z naturalną wentylacją kanałową
PIOTR WOLAŃSKI
nr katalogowy: 103515
10.15199/9.2017.1.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Czynniki warunkujące jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mrożonych owoców
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 83794
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Trwałe właściwości nowej kolekcji dżinsów MANGO
Aina Matamoros Bosch
nr katalogowy: 137410
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Mikrobiologiczne zagrożenia występujące w ziarnie zbóż i produktach zbożowych
Anna Czubaszek
Jerzy Kuchciak
nr katalogowy: 116499
zboża i produkty zbożowe
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
mikotoksyny
cereals and cereal products
microbial contamination
mycotoxins
CHŁODNICTWO 2004-9
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część 1. Skład chemiczny i podstawowe reakcje, zanieczyszczenie mikrobiologiczne oraz aktywność enzymatyczna w mleku
Jan Pikul
nr katalogowy: 756
CHŁODNICTWO 2014-7
Czynniki wpływające na bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności przechowywanej w warunkach chłodniczych
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 85762
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Cukier buraczany i cukier trzcinowy wobec standardów mikrobiologicznych w kraju i na świecie
Ewelina Małczak
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 77899
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-12
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42698
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Pomiar aktywności wody podczas produkcji sera
nr katalogowy: 34574
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-2
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzynskiej-Komorowskie - Minimalistyczne piernikowe serca
nr katalogowy: 147193
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Zastosowanie osiągnięć biologii molekularnej w mikrobiologii żywności
ROBERT PALKA
nr katalogowy: 24312
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Prognozowanie wzrostu Listeria monocytogenes w mleku i śmietance
Kamil Adamczewski
Jarosław Kowalik
nr katalogowy: 87254
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Biofilm w aspekcie przemysłu cukrowniczego
Jan Iciek
Joanna Biernasiak
Ilona Błaszczyk
nr katalogowy: 61686
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
Człowiek, jako najsłabsze ogniwo w obszarze produkcji
Joanna Piepiórka -Stepuk
nr katalogowy: 61125
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Gronkowce koagulazododatnie w żywności
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Monika Stasiak
Joanna Długokęcka
nr katalogowy: 103967
10.15199/65.2017.2.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Zagrożenia mikrobiologiczne żywności
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 89202
10.15199/65.2015.1.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-5
Jaki VAT na pierniki?
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 113453
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Prognozowanie mikrobiologiczne w łańcuchu żywnościowym
KATARZYNA GODLEWSKA
DANUTA KOŁOŻYN-KRAJEWSKA
nr katalogowy: 33023
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-6
SIMATIC IT Unilab w zakładach Nutricia w Opolu
Tomasz Cwołek
nr katalogowy: 31964
GAZETA CUKROWNICZA 2007-9
Jakość mikrobiologiczna cukru wyprodukowanego w czasie kampanii 2006 r.
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 29823
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Wpływ przechowywania na wilgotność ziarna zbóż
LESŁAW JANOWICZ
nr katalogowy: 27173
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-11
Badania mikrobiologiczne w procesie fermentacji metanowej
Paweł Choromański
Maria Łebkowska
nr katalogowy: 39122
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-7-8
Ocena skażenia mikrobiologicznego cieczy niskokrzepnących eksploatowanych w instalacjach chłodniczych wybranych przedsiębiorstw
ANDRZEJ STĘPIEŃ
JOANNA KARAŚ
nr katalogowy: 36880
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Program międzynarodowej konferencji podsumowujący rezultaty projektu Cornet zatytułowany: „Opracowanie mikrobiologiczne aktywnych, przyjaznych dla użytkownika i środowiska materiałów dla przemysłu lekkiego”
nr katalogowy: 137418
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-1
Zanieczyszczenie mikrobiologiczne w garbarniach - zagrożenie dla przetwarzanego surowca, wyrobów skórzanych oraz zdrowia pracowników zakładów garbarskich
Justyna Skóra
Beata Gutarowska
Anita Śnioszek
nr katalogowy: 82171
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-26
Dyskuspi dyrektywa
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 13456
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-6
Inż. gen. Józef Z. Bem – wielki znany! Nieznany?
Marek Bielski
nr katalogowy: 149333
AURA 2008-9
Mikrobiologiczne ogniwa paliwowe
WIESŁAW CIECHANOWICZ
STEFAN SZCZUKOWSKI
nr katalogowy: 37959
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Zastosowanie testów PetrifilmTM firmy 3M w badaniach żywności i pasz
Krzysztof Kwiatek
nr katalogowy: 24744
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-6
Bezpieczeństwo użytkowania instalacji elektrycznych
Andrzej Boczkowsku
nr katalogowy: 21091
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-11
Ród Kierbedziów
Jerzy Jasiuk
nr katalogowy: 19614
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-12
Bezpieczne i trwałe powłoki dekoracyjne do wnętrz
nr katalogowy: 2816
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Listeria monocytogenes wyzwaniem dla przemysłu spożywczego - jak radzić sobie z trwałym zagrożeniem mikrobiologicznym w środowisku przetwarzania i/lub produkcji żywności?
Anna NIEPSUJ-WÓJKOWSKA
nr katalogowy: 150981
10.15199/65.2024.10.1
Listeria monocytogenes
listerioza
trwałe zagrożenia mikrobiologiczne
monitoring środowiska
Listeria monocytogenes
listeriosis
persistent microbiological hazards
environmental monitoring
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Listeria monocytogenes wyzwaniem dla przemysłu spożywczego - jak radzić sobie z trwałym zagrożeniem mikrobiologicznym w środowisku przetwarzania i/lub produkcji żywności?
Anna NIEPSUJ-WÓJKOWSKA
nr katalogowy: 150981
10.15199/65.2024.10.1
Listeria monocytogenes
listerioza
trwałe zagrożenia mikrobiologiczne
monitoring środowiska
Listeria monocytogenes
listeriosis
persistent microbiological hazards
environmental monitoring
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Przyzakładowe laboratorium mikrobiologiczne
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 82086
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Roczny spis treści Wykaz artykułów - "Przemysł Spożywczy" 2015 r.
nr katalogowy: 95683
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Rola materiałów polimerowych w katalizie
Wiktor Bukowski
nr katalogowy: 20242
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-12
Ród Kierbedziów
Jerzy Jasiuk
nr katalogowy: 19634
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-6
Stropodach odwrócony - trwałe rozwiązanie dachów płaskich
E. Kosmala
nr katalogowy: 17467
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-6
Czas na (Ri)gips
J. Kuc
nr katalogowy: 17475
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-9
KSIĄŻKI - Tadeusz GLINKA, Barbara KULESZ - Laboratorium elektromechanicznych elementów wykonawczych
Ignacy Dudzikowski
nr katalogowy: 3839
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-9
Masy szpachlowe Rigips - estetyka i moc w jednym
nr katalogowy: 10671
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-4
Dlaczego wapno i tynki trójwarstwowe
Sławomir Gąsiorowski
nr katalogowy: 10494
AURA 2004-12
MIJA ROK 2004
Stefan Kozłowski
nr katalogowy: 669
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Akademia Sokowa, czyli cała prawda o sokach
nr katalogowy: 91472
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Program międzynarodowej konferencji podsumowujący rezultaty projektu Cornet zatytułowany: „Opracowanie mikrobiologiczne aktywnych, przyjaznych dla użytkownika i środowiska materiałów dla przemysłu lekkiego”
nr katalogowy: 137418
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-6
Metody znakowania przewodów i kabli
Tomasz Ćwik
nr katalogowy: 7589
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-3
Trwałe, czyli cenne nieruchomości mieszkaniowe budowane niezmiennie
Dr inż. Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 130720
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-9
Renowacja dachów płaskich papą zgrzewalną
Marcin Bernaś
nr katalogowy: 10668
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-2
Weryfikacja pomiarowa modelu całkowo-brzegowego na przykładzie cylindrycznego magnesu trwałego
Zdzisław ŻYCKI
Krystyn PAWLUK
nr katalogowy: 3685
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-9
Władysław Korczak - pracowite i twórcze życie
nr katalogowy: 9307
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-7-8
Władysław KORCZAK - pracowite i twórcze życie
nr katalogowy: 8840
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-5
Automatyczna kompensacja prądów pojemnościowych oraz lokalizacja zwarć doziemnych w sieciach SN
Wiesław Tarczyński
Andrzej Żurek
nr katalogowy: 7571
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-6
Słupy elektroenergetyczne z wirowanych żerdzi sprężonych
J. Kubiak
A. Łodo
J. Michałek
nr katalogowy: 2598
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-12
Badania kompozytów magnetycznych 2. proszku Nd-Fe-B spajanego żywicami silikonowymi
B. Ślusarek
A. Nowakowski
nr katalogowy: 1261
CHŁODNICTWO 2008-12
Ocena stopnia zanieczyszczenia mikrobiologicznego opakowanych i nie opakowanych mięśni piersiowych kurcząt brojlerów podczas przechowywania w atmosferze gazów kontrolowanych
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 40277
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Aspekty mikrobiologiczne produkcji mrożonek owoców
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67220
ODZIEŻ 2006-4
Firmy prezentujące swoje wyroby na Targach Wiosna 2006 w Poznaniu
Bogusław Wziątek
nr katalogowy: 17850
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-9
Trwałe i estetyczne okładziny elewacyjne z klinkieru
nr katalogowy: 62580
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-5
Odcinkowa lokalizacja miejsca doziemienia w liniach napowietrznych SN
Wiesław Tarczyński
Andrzej Żurek
nr katalogowy: 15265
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-8
Konkurs Produkt najwyższej jakości w przemyśle mięsnym
Marianna Szymańska
Piotr Moch
Jakub Kern-Jędrychowski
nr katalogowy: 9594
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-4
Mocne i trwałe ściany działowe SOLBET SMART
Tomasz Rybarczyk
nr katalogowy: 98133
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-3
Trwałe, czyli cenne nieruchomości mieszkaniowe budowane niezmiennie
Dr inż. Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 130720
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Prace budowlane w wynajmowanym lokalu - remont czy ulepszenie
nr katalogowy: 106110
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Przegląd kryteriów klasyfikacji substancji chemicznych z punktu widzenia trwałości, zdolności do biokumulacji i toksyczności
Magdalena Bielasik-Rosińska
Andrzej Barański
nr katalogowy: 66986
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-7-8
Związki chloroorganiczne w ściekach w zlewni rzeki Utraty
Urszula Dmitruk
Jan Dojlido
Agnieszka Jancewicz
Anna Kwiatkowska
nr katalogowy: 52828
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Substancje szkodliwe dla zdrowia pochodzące z powierzchni maszyn
Marzena Pawlicka
Małgorzata Mazańska
nr katalogowy: 94949
10.15199/65.2015.11.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywności
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal
Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 122457
10.15199/65.2019.9.6
patogeny żywności
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
choroby przenoszone przez żywność
food pathogens
microbial contamination
food-borne diseases
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-7
Trwałe mikropale iniekcyjne DYWI Drill na budowie autostrady A4
Adam Czapelka
nr katalogowy: 61246
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-7
Bezpieczne kleje w budownictwie i przemyśle
Władysław Gierej
Kornelia Kadac
nr katalogowy: 121387
ELEKTROINSTALATOR 2022-11
ZŁĄCZKI SZEREGOWE W TECHNOLOGII ŁĄCZENIOWEJ SNAP IN
nr katalogowy: 140675
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-2
PRZEGLĄD PRZEPISÓW PRAWA
nr katalogowy: 74556
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-8
Rockfon - sufity podwieszone - trwałe i łatwe w eksploatacji
Michał Dylewski
nr katalogowy: 37514
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
GOSPODARKA WODNA 2014-7
Mapy zagrożenia i ryzyka powodziowego - stan obecny i wdrażanie Część II
MONIKA CIAK-OZIMEK
KATARZYNA SOBCZAK
nr katalogowy: 85330
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Aspekty zdrowotne grillowania
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 148725
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-5
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 120135
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Dicofol, endosulfan, trifluralin, hexabromocyclododecane and pentachlorophenol. A review of environmental and human health impact Dikofol, endosulfan, trifluralina, heksabromocyklododekan i pentachlorofenol. Przegląd zagrożeń dla środowiska i zdrowia człowieka
Krzysztof Skotak
Maciej Szczotko
nr katalogowy: 97267
10.15199/62.2016.3.40
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2007-3
Mała piękna rzecz
nr katalogowy: 29337
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-6
System BudoSecurity estetyczne i trwałe ogrodzenie
nr katalogowy: 26997
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-1
Metody osuszania przegród budowlanych
Józef Adamowski
Jerzy Hoła
nr katalogowy: 23678
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Idealne narzędzie dla piwowarów rzemieślniczych
nr katalogowy: 102283
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-9
Nowe, trwałe ceramiczne kołki pozycjonujące i podporowe
nr katalogowy: 128077
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-12
System Temcle - nowe, polskie narzędzie oceny zagrożeń procesowych dla przemysłu chemicznego
TADEUSZ PIOTROWSKI
nr katalogowy: 43675
OPAKOWANIE 2016-8
Właściwe opakowanie drożdży przedłuża ich trwałość
ANDRZEJ KORNACKI
nr katalogowy: 100426
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Nowoczesne, mikrobiologiczne laboratorium przyzakładowe
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 75460
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-3
Implanty kostne
Martyna Kucharska
Katarzyna Bocian
Beata Butruk
Tomasz Ciach
nr katalogowy: 33293
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-9
Rozdzielnice izolowane gazem (GIS) - trwałe, niezawodne i ekologiczne
Endre Mikes
Michał Golasz
nr katalogowy: 37634
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-9
Nowe, trwałe ceramiczne kołki pozycjonujące i podporowe
nr katalogowy: 128077
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-11
Zagrożenia terrorystyczne
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 48218
GOSPODARKA WODNA 2004-12
Ocena zagrożenia w wyniku przerwania wału przeciwpowodziowego. Mapa zagrożenia obszaru obwałowanego
Bernard Twaróg
nr katalogowy: 1944
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wpływ procesu Fentona na wybrane parametry mikrobiologiczne i fizykochemiczne oczyszczanych ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Generowicz
Marcin Mala
nr katalogowy: 144977
10.15199/62.2023.9.10
proces Fentona
ścieki
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
Fenton process
wastewater
wastewater treatment
poultry industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wpływ procesu Fentona na wybrane parametry mikrobiologiczne i fizykochemiczne oczyszczanych ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Generowicz
Marcin Mala
nr katalogowy: 144977
10.15199/62.2023.9.10
proces Fentona
ścieki
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
Fenton process
wastewater
wastewater treatment
poultry industry
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-8
System zabezpieczeń elektronicznego systemu pomiarowego do diagnostyki gorącej plazmy tokamakowej
Michał Gąska
Grzegorz Kasprowicz
Andrzej Wojeński
Maryna Chernyshova
Tomasz Czarski
Piotr Kolasiński
Jakub Jarosiński
Rafał Krawczyk
Paweł Linczuk
Krzysztof Poźniak
Wojciech Zabołotny
nr katalogowy: 109033
10.15199/13.2017.8.8
FPGA
tokamak
plazma
detektor GEM
diagnostyka
system pomiarowy
szybka akwizycja danych
HDL
przetwarzanie danych
FPGA
tokamak
plasma
GEM detector
diagnostics
measurement system
fast data acquisition
HDL
data processing
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-3
Wtórne izolacje poziome wykonywane metodą iniekcji chemicznej
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 33891
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-1
Szable dla najlepszych
nr katalogowy: 32571
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
50 lat temu pisasliśmy
nr katalogowy: 31769
OPAKOWANIE 2007-10
StarTwist - najlepszy skręt na rynku
nr katalogowy: 30689
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
Wełna Rockwool pomaga zapewnić komfort akustyczny budynków
nr katalogowy: 29287
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
Wełna Rockwool pomaga zapewnić komfort akustyczny budynków
nr katalogowy: 29099
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Posadzki w parkingach wielopoziomowych i garażach podziemnych
Grzegorz Zając
nr katalogowy: 38166
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-3
Systemy podłóg podnoszonych
Monika Gibes
nr katalogowy: 37018
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-7
System kompleksowej ochrony przeciwpożarowej i przeciwwodnej dachu
Grzegorz Gładkiewicz
nr katalogowy: 36384
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-4
Ciągłe i okresowe barwienie pigmentami materiałów włókienniczych
TADEUSZ LASKOWSKI
nr katalogowy: 25285
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-3
Maszyny pakujące dla poligrafii i nie tylko
Ryszard Racki
nr katalogowy: 24990
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-1
Szable dla najlepszych
nr katalogowy: 23528
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-2
Ciepłe i trwałe ściany z pustaków Porotherm T
nr katalogowy: 82832
OPAKOWANIE 2011-8
FIT po raz trzeci
nr katalogowy: 61738
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-6
Odkształcenia sprężyste i trwałe w żelbetowej belce wspornikowej z betonu o wysokiej wytrzymałości
Bismellah Naziri
Marek Maj
Andrzej Ubysz
nr katalogowy: 92202
10.15199/33.2015.06.28
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
Trwały i bezpieczny dach z pokryciem ceramicznym
nr katalogowy: 138072
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-6
Charakterystyka środowiska pracy w budownictwie pod kątem zagrożeń zawodowych
Bożena Hoła
nr katalogowy: 60443
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Magnetic properties of permanent magnets for magnetic sensors working in wide range of temperature
Barbara SLUSAREK
Kazimierz ZAKRZEWSKI
nr katalogowy: 69298
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Nowoczesne przetwarzanie odpadów poubojowych
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 132613
odpady poubojowe
zagospodarowanie
przetwarzanie i utylizacja
metody utylizacji
slaughterhouse waste
management
processing and utilization
disposal methods
OPAKOWANIE 2017-12
Futurebox - nowoczesny pojemnik składany
nr katalogowy: 111361
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-7
Ocena trwałości rozcieńczonych emulsji O/W metodą spektroskopową
RYSZARD JANIK
STANISŁAW KUCHARSKI
nr katalogowy: 42995
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-12
Przegląd programów komputerowych dla budownictwa i perspektywy rozwoju
Tomasz Piotrowski
nr katalogowy: 32035
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-10
Zastosowanie pyłu klinoptylolitowego do usuwania związków ropopochodnych z wody
Alicja Puszkarewicz
nr katalogowy: 30474
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Z czego składają się lody (c.d.)
nr katalogowy: 30235
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Tendencje rozwojowe polskiego przemysłu spożywczego
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 29246
CHŁODNICTWO 2007-6
Dobór czynników chłodniczych dla grawitacyjnych obiegów strumienicowych małej mocy
JACEK KASPERSKI
nr katalogowy: 27345
AURA 2007-6
Kronika Ekologiczna
nr katalogowy: 27338
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Trwałe i niepowtarzalne elewacje z silikatów
nr katalogowy: 38180
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-6
Koncepcja ZSM "Polycotton" - rewolucja w obróbce końcowej mieszanek poliestrowo-bawełnianych
NICOLAI WICKERT
ANDREAS SCHÖNFELD
nr katalogowy: 36215
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-3
Jakość skór obuwniczych, a kierunkowe działanie sił rozciągających
HALINA BRZOZOWSKA
MAGDALENA PAŹDZIOR
nr katalogowy: 24586
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-2
Zakład Przetwórstwa Mięsnego "Majerowicz" przykładem rozwoju sektora przetwórczego
Damian Knecht
Przemysław Zelek
nr katalogowy: 24117
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-5
WYDAWNICTWA Zagrożenia porażeniem prądem elektrycznym w stacjach elektroenergetycznych
nr katalogowy: 83957
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia przypraw naturalnych
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 49214
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-5
Higieniczne kompozyty materiałowe na cholewki obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 44513
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-4
Oczyszczalnia ścieków stoczniowych jako źródło emisji bioaerozoli do powietrza atmosferycznego
Piotr Daniszewski
nr katalogowy: 42836
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH