Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Dodatek do żywności czy substancja pomocnicza w przetwórstwie?
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 100983
10.15199/65.2016.8.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Rozróżnienie substancji pomocniczych i dodatkowych Ważne przy znakowaniu żywności
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 50840
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Znakowanie enzymów spożywczych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 86359
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Wykorzystanie inuliny w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59064
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Zastosowanie krzemionkowej mezokomórkowej pianki oraz krzemionki koloidalnej jako adsorbentów lidokainy. Studium porównawcze
Michał Moritz
Marta Bartnicka
Marcin Klag
Małgorzata Geszke-Moritz
nr katalogowy: 151021
10.15199/62.2024.10.
adsorpcja
krzemionka
dopasowanie nieliniowe
leki miejscowo znieczulające
adsorption
silica
nonlinear fitting analysis
local anesthetic drugs
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Zastosowanie krzemionkowej mezokomórkowej pianki oraz krzemionki koloidalnej jako adsorbentów lidokainy. Studium porównawcze
Michał Moritz
Marta Bartnicka
Marcin Klag
Małgorzata Geszke-Moritz
nr katalogowy: 151021
10.15199/62.2024.10.
adsorpcja
krzemionka
dopasowanie nieliniowe
leki miejscowo znieczulające
adsorption
silica
nonlinear fitting analysis
local anesthetic drugs
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Dodatki do żywności naturalne = bezpieczne?
Janusz Czapski
nr katalogowy: 51867
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Advanced thermal analysis of poly(3-hydroxybutyrate) Zaawansowana analiza termiczna poli(3-hydroksymaślanu)
Anna Czerniecka-Kubicka
Iwona Zarzyka
Marek Pyda
nr katalogowy: 95001
10.15199/62.2015.11.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Karageny w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 85159
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Magazyn
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 131148
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Stosowanie preparatów białkowych w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 29127
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Źródła zanieczyszczeń mikrobiologicznych w produkcji mięsa i przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 65235
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Substancje dodatkowe stosowane w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 29124
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Substancje dodatkowe stosowane w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 29832
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Obrazowanie czynności mózgu techniką rezonansu magnetycznego
Piotr BOGORODZKI
nr katalogowy: 46013
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LVII - 2013 r.
nr katalogowy: 81776
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Pieczarki w przetwórstwie w Europie i w Polsce
K. Szudyga
nr katalogowy: 22421
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Metody i preparaty stosowane do czyszczenia, dezynfekcji i sterylizacji urządzeń stosowanych w przetwórstwie
T. Kozłowski
nr katalogowy: 20625
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Projekty przewodników Komisji Europejskiej w obszarze dodatków do żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dłużewska
nr katalogowy: 108775
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-2
Miesiarki planetarne
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 130326
OPAKOWANIE 2016-2
Oczyszczanie bisfenolu A w opakowaniach celulozowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością
KAROL BAL
ALICJA KASZUBA
AGNIESZKA KWIECIEŃ
nr katalogowy: 96983
10.15199/42.2016.2.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LVII - 2013 r.
nr katalogowy: 81097
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Ważne elementy dotyczące obowiązków wynikających z rozporządzenia reach Część IV: Odpady i substancje odzyskiwane z odpadów
Anna Bańkowska
Marcela Palczewska-Tulińska
Marta Piskorz
Andrzej Krześlak
nr katalogowy: 52857
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-2
Fosforany w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
Barbara Cichy
nr katalogowy: 24115
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Sacharydy i polisacharydy w przetwórstwie mięsa
ANETA CEGIEŁKA
nr katalogowy: 33812
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Skrobia jako dodatek funkcjonalny stosowany w przetwórstwie mięsnym
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 40310
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Możliwości zastosowania chitozanu w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 127697
chitozan
składniki dodane do żywności
innowacje
trwałość przechowalnicza
jakość
chitosan
food ingredients
innovations
shelf life
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Sytuacja w krajowym przemyśle zbożowo-młynarskim i wtórnym przetwórstwie zbóż
nr katalogowy: 31899
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Zastosowanie przypraw w przetwórstwie mięsnym
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 75373
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Prawie wszystko o uszkodzeniu skrobi w mące
Roman Jurga
nr katalogowy: 6379
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Naturalne dodatki do żywności
map
nr katalogowy: 14571
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Substancje pomocnicze w przetwórstwie w świetle prawa paszowego UE
Marta Cieślakiewicz
nr katalogowy: 74571
SZKŁO I CERAMIKA 2004-2
Czerwone pigmenty ceramiczne odporne na wysokie temperatury wypalania
E. Stobierska
J. Lis
nr katalogowy: 7426
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Wymagania prawne i projekt przewodnika Komisji Europejskiej Zasada przenoszenia substancji dodatkowych
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 98607
10.15199/65.2016.5.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Stosowanie preparatów białkowych w przetwórstwie mięsnym
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 79233
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Aktualny stan prawny i perspektywy zmian przepisów dotyczących stosowania dozwolonych substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 54641
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
System napędowy perfekcyjnie dostosowany do branży spożywczej
nr katalogowy: 130988
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-1
Ekologiczne aspekty rozszczepiania sopstoku
SŁAWOMIR FAJKISA
KRZYSZTOF BARBUSIŃSKIB
nr katalogowy: 32450
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-5
Stara substancja, nowa funkcja
Andrzej Bulanda
nr katalogowy: 25937
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
SPIS TREŚCI
nr katalogowy: 101645
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
PROCESY CIEPLNE W PRZETWÓRSTWIE surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Rafał Nadulski
Jacek Mazur
nr katalogowy: 141101
obróbka cieplna mięsa
zmiany cech fizycznych
wykorzystanie obróbki temperaturowej w przetwórstwie mięsa
heat treatment of meat
changes in physical characteristics
use of temperature treatment in meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
PROCESY CIEPLNE W PRZETWÓRSTWIE surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Rafał Nadulski
Jacek Mazur
nr katalogowy: 141101
obróbka cieplna mięsa
zmiany cech fizycznych
wykorzystanie obróbki temperaturowej w przetwórstwie mięsa
heat treatment of meat
changes in physical characteristics
use of temperature treatment in meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Drodzy Czytelnicy!
REDAKCJA
nr katalogowy: 70130
AURA 2011-1
Ostrożnie ze spalaniem słomy
Teofi l MAZUR
nr katalogowy: 56873
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Ogniwa łańcucha technologicznego w przetwórstwie zbóż dzisiaj: dokonania, potrzeby, perspektywy
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 40824
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Seminarium dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego
nr katalogowy: 52621
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-3
Kształtowanie bezpośrednie
nr katalogowy: 2244
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-11
Kultury starterowe w przetwórstwie żywności pochodzenia roślinnego
M. Ziarno
nr katalogowy: 14940
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
System napędowy perfekcyjnie dostosowany do branży spożywczej
nr katalogowy: 130988
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Czynniki wpływające na wybór testu do szybkiego oznaczania mykotoksyn
nr katalogowy: 113068
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-8
Katalizatory hydrokrakingu
Grażyna Fabiś
Zenon Sarbak
nr katalogowy: 6609
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-4
Rewolucja w automatyce przemysłowej (2)
Tadeusz Szafarz
nr katalogowy: 5255
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-12
Grace Paper - nowa era GKU
nr katalogowy: 12539
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Katalog firm i osób związanych z SITSpoż.
nr katalogowy: 4766
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Ekstrakcja żelaza(III) w modelowych układach ekstrakcyjnych z fosforoorganicznymi ekstrahentami
RYSZARD CIERPISZEWSKI
KRYSTYNA PROCHASKA
nr katalogowy: 28685
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-1
Anuga FoodTec 2006 - targi w Kolonii
nr katalogowy: 20865
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Redukcja bakterii Listeria w suchych kiełbasach fermentowanych
nr katalogowy: 7248
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
nr katalogowy: 9630
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-12
Anuga FoodTec 2006 targi ponadbranżowe
nr katalogowy: 14949
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-11
Gospodarka odpadami i ściekami w produkcji żywności
K. Urbaniec
nr katalogowy: 7224
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Higienizacja, kondycjonowanie i obróbka ciśnieniowo-termiczna w przetwórstwie zbożowo-paszowym
nr katalogowy: 6417
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Rozwój sytuacji w polskim przetwórstwie zbóż
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 14178
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Przetwórstwo zbóż w Polsce
Roman Jurga
nr katalogowy: 12641
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Woda w przemyśle spożywczym analiza wybranych zastosowań
Emilia Janiszewska-Turak
Dominika Sierszak
Maria Hankus
Zbigniew Pałacha
nr katalogowy: 108783
10.15199/65.2017.8.5
woda do picia
przemysł spożywczy
dezynfektant
woda elektrolizowana
water for drinking
food industry
disinfectant
electrolysis water
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Glutaminian sodu – czarny charakter na czystej etykiecie produktu
nr katalogowy: 128166
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Kukurydza - Część 9. Metoda ekstruzji
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 20017
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Zastosowanie wysokich ciśnień w przetwórstwie żywności
M. Janowicz
Ł Kaczmarski
nr katalogowy: 7121
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
Stanisław Gwiazda
Andrzej Pisula
nr katalogowy: 16769
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Kultury starterowe w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego
M. Ziarno
nr katalogowy: 14805
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-10
INPAP-ROGOWIEC 2006 - Konferencja dla papierników i przetwórców
J.W.
nr katalogowy: 22084
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Tradycyjne polskie zupy POLTINO
nr katalogowy: 20631
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Żyto - możliwości większego wykorzystania w przetwórstwie
nr katalogowy: 20154
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Miód - najstarsza substancja słodząca - zastosowanie w przemyśle fermentacyjnym
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 38929
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Miód - najstarsza substancja słodząca - zastosowanie w przemyśle fermentacyjnym
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 36243
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Zastosowanie nieskrobiowych węglowodanów do produkcji pieczywa
MAŁGORZATA MIELCARZ
nr katalogowy: 13971
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Ekologiczna produkcja żywności w świetle przepisów prawa. Cz. II.
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 5142
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Zastosowanie nieskrobiowych węglowodanów do produkcji pieczywa
MAŁGORZATA MIELCARZ
nr katalogowy: 13971
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Przyprawy znane i nieznane w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 9523
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-9
Warunki pracy w przetwórstwie owoców i warzyw
JK
nr katalogowy: 8183
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-6
Przetwórstwo produktów pochodzenia roślinnego po integracji z Unią
J. Drożdż
nr katalogowy: 14849
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Wymagania jakościowe ziarna kukurydzy w przetwórstwie młynarskim
Tadeusz MICHALSKI
nr katalogowy: 20122
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-4
Perspektywy zastosowania olejków eterycznych w przetwórstwie mięsnym
Zygmunt Kazimierczuk
Mariola Kozłowska
nr katalogowy: 16748
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Kryteria doboru skrobi modyfikowanych w przetwórstwie żywności
A. Walkowski
A. Olesienkiewicz
nr katalogowy: 14885
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Aseptyczne pakowanie w bag in box - technologia na dzisiaj
nr katalogowy: 20560
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Wybrane technologie gazowe stosowane w sektorze owocowo-warzywnym
I. Salamonik
nr katalogowy: 14862
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-11
rola substancji dodatkowych stosowanych w przetwórstwie mięsnym Część l
Jan Pyrcz
Ryszard Kowalski
nr katalogowy: 9645
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Efektywność i automatyzacja produkcji żywności. Targi Anuga FoodTec 2006 w Kolonii
A. Górecka
nr katalogowy: 20784
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
ANUGA FoodTec 2006 - oferta dla producentów żywności szukających najefektywniejszych rozwiązań
A. Łazarowicz
nr katalogowy: 20612
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-10
Tendencje w przetwórstwie i handlu owocami i warzywami
B. Nosecka
nr katalogowy: 6919
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Glutaminian sodu – czarny charakter na czystej etykiecie produktu
nr katalogowy: 128166
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-11
Nowe wymagania Unii Europejskiej w zakresie stosowania azotynów i azotanów w przetwórstwie mięsnym
Piotr Szymański
nr katalogowy: 21568
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Nowy, skuteczny i ekonomiczny środek do dezynfekcji w przetwórstwie spożywczym
nr katalogowy: 7018
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Wykorzystanie produktów przemiału kukurydzy na sucho w przetwórstwie (część 3)
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14106
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Przegląd technik rozdzielania w przetwórstwie olejów jadalnych
G. Jabłecki
nr katalogowy: 7100
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Wzrost znaczenia orkiszu w przetwórstwie zbożowym
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 14089
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-4
Woda substancja znana i nieznana
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 25429
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-2
Woda substancja znana i nieznana
Janina Leks - Stępień
nr katalogowy: 24407
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-3
Opakowania aktywne i inteligentne w przetwórstwie mięsa. Część I
Tomasz Lesiów
Małgorzata Kosiorowska
nr katalogowy: 16758
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Innowacje produktowe w przetwórstwie żywności - narzędzie konkurowania asortymentem i jakością
K. Pasternak
A. Pawłowska
nr katalogowy: 7178
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-4
Opakowania aktywne i inteligentne w przetwórstwie mięsa. Część II
Tomasz Lesiów
Małgorzata Kosiorowska
nr katalogowy: 16750
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-11
Folia IZOFOL do izolacji płyt gnojnych oraz zbiorników na gnojowicę i gnojówkę
nr katalogowy: 21824
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Ochrona środowiska w chłodniczym przetwórstwie i przechowalnictwie owoców i warzyw
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 86648
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Ograniczenia w przetwórstwie i innowacyjne procesy dla wzmocnienia trwałości produktów II Euro-Śródziemnomorskie Sympozjum Przetwórstwa Owoców i Warzyw. Cz. 1
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 101689
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
Soki naturalnie mętne - dobry kierunek w przetwórstwie jabłek
J. Oszmiański
A. Wojdyło
nr katalogowy: 20687
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Spożycie przetworów zbożowych i sytuacja w krajowym przetwórstwie zbóż
nr katalogowy: 20152
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-10
Sytuacja w przetwórstwie owoców i warzyw po wejściu do UE
M. Maliszewski
nr katalogowy: 6921
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Wzrost przemysłowych przemiałów zbóż i poprawa wyników finansowych przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 6250
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-10
Proekologiczne metody odtłuszczania skór. Cz. I. Metody chemiczne
B. Felicjaniak
K. Kosińska
nr katalogowy: 6118
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Żywieniowa i technologiczna wartość nieskrobiowej frakcji cukrów (NSP) jako jednego ze składników mąki
Małgorzata MIELCARZ
nr katalogowy: 6328
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Stan aktualny i perspektywy stosowania roślin genetycznie modyfikowanych w polskim rolnictwie i przetwórstwie
Roman Jurga
nr katalogowy: 14085
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Technika kontrolno-pomiarowa do rejestracji i monitoringu temperatury w przetwórstwie surowców mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 130542
technika kontrolno-pomiarowa temperatury
dobór i użytkowanie
przetwórstwo mięsa
temperature control and measurement technique
selection and use
meat processing
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Sytuacja w krajowym przetwórstwie zbóż
nr katalogowy: 81082
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Znakowanie napojów bezalkoholowych w zakresie aromatów
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 82787
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Wykorzystanie inuliny w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85272
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-3
Wpływ zabiegów termicznych i hydrotermicznych na aktywność peroksydazy w produktach owsianych
Wiktor OBUCHOWSKI
Aleksandra CHALCARZ
Leszek CIEŚLA
Alicja BZDĘGA
nr katalogowy: 20113
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-6
Ocena efektywności biologicznego oczyszczania ścieków zawierających związki chromu za pomocą wskaźników tlenowych. Cz. I
Barbara Felicjaniak
Maciej Urbaniak
nr katalogowy: 52610
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Technologiczne i żywieniowe aspekty stosowania białek mleka w przetwórstwie mięsa
Krzysztof Siemianowski
Jerzy Szpendowski
nr katalogowy: 69408
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Przyprawy do żywności charakterystyka i właściwości
Halina Makała
nr katalogowy: 56030
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Wielkopowierzchniowe możliwości
nr katalogowy: 39506
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-2
Interpretacja wyników badań geofizycznych metodą GPR na podstawie pomiarów nasypów kolejowych
Maciej Maślakowski
Tomasz Piotrowski
Radosław Mieszkowski
nr katalogowy: 96783
10.15199/33.2016.02.04
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Podsumowanie targów POLAGRA-TECH 2015
nr katalogowy: 94535
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-4
Zastosowanie kultur bakterii w przetwórstwie mięsa - seminarium firmy CHR. HANSEN
nr katalogowy: 97949
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-3
FIREFLY AB
nr katalogowy: 112966
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-8
Symulacja komputerowa krzepnięcia stopów miedzi w krystalizatorze ciągłego, poziomego odlewu taśm o przekroju 16 x 408 mm
Podsiadło K.
Mazur A.
Malec W.
Cwolek B.
nr katalogowy: 7357
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Aktualne problemy dotyczące stosowania azotynów w przetwórstwie mięsa w aspekcie zmian prawa żywnościowego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 101043
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Dan Pol produkuje...
nr katalogowy: 33848
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-8
PROCESY WYCISKANIA W PRZETWÓRSTWIE METALI NIEŻELAZNYCH
JÓZEF ZASADZIŃSKI
nr katalogowy: 86006
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Substancje dodatkowe w produktach spożywczych. Cz. II
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 62564
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Napoje z konopiami - szansa dla producenta i konsumenta
Adam Bogacz
nr katalogowy: 120738
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Maszyny i urządzenia w linii ubojowej drobiu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 122017
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Rząd - sieci - producenci
Małgorzata Wojnarowska
nr katalogowy: 38978
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Konferencja Stowarzyszenia na Polagrze Food
nr katalogowy: 39231
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-3
Magazynier - robotnik magazynowy (cz. 2)
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 125341
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Konopie - najbardziej uniwersalna roślina na świecie Cz. 2
nr katalogowy: 121484
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Możliwości wzrostu eksportu produktów spożywczych przez sklepy wielkopowierzchniowe
Małgorzata Wojnarowska
nr katalogowy: 38921
CHŁODNICTWO 2007-3
Szybkie i skuteczne schładzanie warunkiem uzyskania oczekiwanej jakości
nr katalogowy: 24971
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Przemysł spożywczy w Polsce
Andrzej Kowalski
nr katalogowy: 109356
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Substancje smakowo-zapachowe w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 51871
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-3
Konferencja naukowo-techniczna nt. "Postęp w przetwórstwie tworzyw termoplastycznych"
Józef Koszkul
nr katalogowy: 41315
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Master Martini-Unigra' - producent dobrego smaku
nr katalogowy: 31688
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-8
Postęp w przetwórstwie tworzyw polimerowych
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 37041
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Konferencje
nr katalogowy: 29273
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Identyfikacja pochodzenia produktów (traceability) w przetwórstwie zbożowo-młynarskim
SEBASTIAN JARZĘBOWSKI
nr katalogowy: 39054
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Branżowy system informatyczny dla przemysłu spożywczego. Cz. II
Arkadiusz Krzywiński
Hermann Schalk
nr katalogowy: 25849
CHŁODNICTWO 2008-4
Charakterystyka substancji dodatkowych stosowanych w przetwórstwie chłodzonego mięsa i przetworów mięsnych (część 2)
JACEK KONDRATOWICZ
MAGDALENA LICHTOROWICZ
nr katalogowy: 34647
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Wybrane technologie gazowe w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego
MAREK JAŚKIEWICZ
nr katalogowy: 24741
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-10
Chemizm związków organicznych w glebie i jego znaczenie dla środowiska
Aleksandra Badora
nr katalogowy: 63091
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-9
Substancje reprotoksyczne – zmiany przepisów wykonawczych
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 150530
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-12
Zanieczyszczenia czynnika ziębniczego i ich jakościowa i ilościowa identyfikacja
DOROTA SKRZYNIOWSKA
nr katalogowy: 102811
10.15199/9.2016.12.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Nutraceutyki szansa dla zdrowia współczesnych konsumentów
Małgorzata Kostecka
Tomasz Czernecki
Paweł Szot
nr katalogowy: 103970
10.15199/65.2017.2.6
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-7
Benzen
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 45810
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Substancja dodatkowa czy wzbogacająca?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 78773
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-6
Postępowanie z substancjami i mieszaninami chemicznymi – stanowiskowa instrukcja bhp
Bogusław Ziędalski
nr katalogowy: 149046
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-5-6
Mikrocząstki do kontrolowanego podawania leku
nr katalogowy: 42319
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Kongres Klastra Innowacji w agrobiznesie na SGGW
nr katalogowy: 88498
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-11
Tradycyjne i regionalne technologie oraz produkty w żywieniu człowieka
Agnieszka Latoch
nr katalogowy: 39134
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-11
Wykorzystanie mięsa końskiego w Polsce i na świecie
Halina Makała
nr katalogowy: 31196
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-2
Informacje
nr katalogowy: 24126
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
AB System Zapakujemy wasze owoce i warzywa
nr katalogowy: 116207
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Wpływ składu chemicznego i dodatków funkcjonalnych na charakterystykę reologiczną produktów mięsnych
Michał Olkiewicz
nr katalogowy: 25369
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Ewolucja koncepcji wykorzystania zbóż w gospodarce i żywieniu człowieka
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 23753
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-1
Innowacje w przetwórstwie gudronu na paliwa silnikowe
WŁODZIMIERZ KOTOWSKI
BERNHARD LUCKE
WOLFGANG FECHNER
nr katalogowy: 43497
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-12
10. jubileuszowy INPAP 2007 - konferencja papierników, przetwórców i poligrafów
nr katalogowy: 32128
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
IV Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach
nr katalogowy: 151003
GAZETA CUKROWNICZA 2008-12
Jakość wyrobów przemysłu cukrowniczego a bezpieczeństwo w ochronie zdrowia konsumentów
Teresa Sumińska
Jadwiga Strębska-Zając
nr katalogowy: 39885
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
ZAUTOMATYZOWANE I CYFROWE ROZWIĄZANIA dla przemysłu mięsnego od MULTIVAC
nr katalogowy: 146997
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-2
Hydrorafinacja i hydrokraking gudronu na katalizatorze Ni-Mo/y-AI2O z fluorową modyfikacją nośnika
WŁODZIMIERZ KOTOWSKI
WOLFGANG FECHNER
BERNHARD LUCKE
nr katalogowy: 43563
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Sprawozdanie z konferencji ZG SITSpoż. na Targach POLAGRA 2008 "Możliwości wzrostu eksportu produktów spożywczych przez sklepy wielkopowierzchniowe"
nr katalogowy: 39053
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
FIREFLY AB - prewencyjne systemy przeciwpożarowe w produkcji i przetwórstwie tissue
nr katalogowy: 118740
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-6
FIREFLY AB - prewencyjne systemy przeciwpożarowe w produkcji i przetwórstwie tissue
nr katalogowy: 99394
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-8
Stadion żużlowy w Toruniu
Jacek Kwieciński
nr katalogowy: 61586
CHŁODNICTWO 2008-11
Konferencja "Tradycyjne i regionalne technologie i produkty w żywieniu człowieka"
Elżbieta Solska
nr katalogowy: 39383
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Wpływ zróżnicowanych zbiorów owoców w Polsce na wyniki ekonomiczne w sadownictwie i przetwórstwie owocowym
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 32842
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-10
PRZEGLĄD NOWYCH TECHNOLOGII I METOD RECYKLINGU METALI NIEŻELAZNYCH
Jan Szafraniak
nr katalogowy: 80978
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-10
Postęp techniczny w konstrukcji maszyn i urządzeń do obróbki cieplnej w przemyśle mięsnym
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Edward Lesiak
nr katalogowy: 39092
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Postęp techniczny w konstrukcji maszyn i urządzeń do obróbki cieplnej w przemyśle mięsnym
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Edward Lesiak
nr katalogowy: 37281
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
System promowania odmian pszenicy jako aktualna tendencja rozwoju przemysłu zbożowo-młynarskiego
SZYMON DZIUBA
KATARZYNA SZOŁTYSEK
MACIEJ SZTRZELCZYK
nr katalogowy: 29204
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
IV Konferencja Naukowa Nauka o Zbożach
nr katalogowy: 150881
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 109652
CHŁODNICTWO 2008-1-2
Białka roślinne i zwierzęce jako dodatki funkcjonalne w przetwórstwie chłodzonego mięsa i przetworów mięsnych
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 33179
CHŁODNICTWO 2008-8
Właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego i możliwości zastosowania w przetwórstwie chłodzonych przetworów mięsnych.
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 37307
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Akryloamid - fakty i opinie
Roman Jurga
nr katalogowy: 45159
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-12
Badanie efektywności odkwaszania papierów metodą Bookkeeper Cz.1. Obserwacje mikroskopowe
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 48933
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Glikozydy stewiolowe - nowa substancja słodząca
Katarzyna Kuźma
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 68729
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Ważne elementy dotyczące obowiązków wynikających z rozporządzenia reach Część VI. Karty charakterystyki substancji i mieszanin - Rozporządzenie Komisji (UE) nr 453/2010 z dnia 20 maja 2010 r.
Marcela PALCZEWSKA-TULIŃSKA
Izabela OSTROWSKA
Andrzej KRZEŚLAK
nr katalogowy: 61067
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Żywność z dodatkami aktualne problemy
Joanna Olszak
nr katalogowy: 82177
AURA 2014-5
Istota ksenobiotyku
Andrzej Mizera
nr katalogowy: 84518
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-11
Recycling of metal complex catalysts immobilized on polymer supports. Recykling metalokompleksowych katalizatorów immobilizowanych na nośnikach polimerowych
Natalia Bączek
Krzysztof Strzelec
Karolina Wąsikowska
nr katalogowy: 80441
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Możliwości chemicznej ochrony przed organizmami szkodliwymi produktów przechowywanych w magazynach
EWA MATYJASZCZYK
nr katalogowy: 54207
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH