Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Listeria monocytogenes wyzwaniem dla przemysłu spożywczego - jak radzić sobie z trwałym zagrożeniem mikrobiologicznym w środowisku przetwarzania i/lub produkcji żywności?
Anna NIEPSUJ-WÓJKOWSKA
nr katalogowy: 150981
10.15199/65.2024.10.1
Listeria monocytogenes
listerioza
trwałe zagrożenia mikrobiologiczne
monitoring środowiska
Listeria monocytogenes
listeriosis
persistent microbiological hazards
environmental monitoring
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
Listeria monocytogenes wyzwaniem dla przemysłu spożywczego - jak radzić sobie z trwałym zagrożeniem mikrobiologicznym w środowisku przetwarzania i/lub produkcji żywności?
Anna NIEPSUJ-WÓJKOWSKA
nr katalogowy: 150981
10.15199/65.2024.10.1
Listeria monocytogenes
listerioza
trwałe zagrożenia mikrobiologiczne
monitoring środowiska
Listeria monocytogenes
listeriosis
persistent microbiological hazards
environmental monitoring
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 112858
10.15199/65.2018.3.5
mięso i produkty mięsne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
meat and meat products
safety criteria
microbiological contamination
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Produkty mleczne - najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
Monika Stasiak
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117182
10.15199/65.2018.11.6
produkty mleczne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
milk and milk products
safety criteria
microbiological contamination
pathogens
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-2
Dezynfekcja, dezynsekcja i dezodoryzacja środków transportu produktów żywnościowych
Stanisław
nr katalogowy: 112222
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-7
Analysis of Parallel Discrete Systems: Persistent Sets vs. Concurrent Simulation
Andrei KARATKEVICH
nr katalogowy: 45614
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne w mrożonych produktach spożywczych
Aleksandra Antoszewska
Joanna Kowalska
Maja Ławrynowicz-Paciorek
Dorota Korsak Elżbieta Maćkiw
nr katalogowy: 126051
10.15199/65.2020.4.6
żywność
produkty mrożone
zagrożenia mikrobiologiczne
patogeny
food
frozen products
microbiological hazard
pathogens
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
An adaptive Slotted ALOHA Algorithm
Fei FANG
Yuming MAO
Supeng LENG
nr katalogowy: 67821
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Monitoring jakości wody technologicznej jako istotny element systemu HACCP
Anna Rygała
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 112856
10.15199/65.2018.3.4
woda technologiczna
system HACCP
ocena ryzyka
bakterie heterotroficzne
process water
HACCP system
risk assessment
heterotrophic bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywności
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal
Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 122457
10.15199/65.2019.9.6
patogeny żywności
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
choroby przenoszone przez żywność
food pathogens
microbial contamination
food-borne diseases
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne - bakterie z grupy Bacillus cereus
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 118821
10.15199/65.2019.2.6
bacillus cereus
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
zagrożenia mikrobiologiczne
bacillus cereus group
safety criteria
microbiological contamination
microbiological hazard
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Biofilm. A source of microbiological hazards in the industry Biofilm. Źródło zagrożeń mikrobiologicznych w przemyśle
Beata Tomczyk
Marcin Kaźmierczuk
Radosław Kalinowski
Szymon Paczkowski
Justyna Rybak
nr katalogowy: 97272
10.15199/62.2016.3.45
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Cukier buraczany i cukier trzcinowy wobec standardów mikrobiologicznych w kraju i na świecie
Ewelina Małczak
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 77899
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-3
Kryteria oceny mikrobiologicznej materiałów na obuwie specjalne
Michalina Falkiewicz-Dulik
nr katalogowy: 66798
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zioła i przyprawy najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Katarzyna Kucharek
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 123532
10.15199/65.2019.11.4
zioła i przyprawy
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
herbs and spices
microbiological contamination
pathogens
CHŁODNICTWO 2021-1
Zagrożenie mikrobiologiczne w środowisku pomieszczeń
Magdalena Korta-Pepłowska
Maria Jolanta Chmiel
Krzysztof Frączek
nr katalogowy: 130459
jakość powietrza
mikroorganizmy
środowisko pomieszczeń.
air quality
microorganisms
indoor environment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Białko przyszłości
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 110903
bezpieczeństwo żywności
owady jadalne
wartość odżywcza
zagrożenie bezpieczeństwa żywności.
food safety
edible insects
nutritive value
food safety hazards.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Badania nad zastosowaniem techniki termowizyjnej do monitorowania jakości mikrobiologicznej wędliny drobiowej
Edyta Lipińska
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Kamil Piwowarek
Weronika Gas
nr katalogowy: 134735
10.15199/65.2021.11.2
jakość mikrobiologiczna
termografia
Proteus mirabilis
microbiological quality
thermography
Proteus mirabilis
CHŁODNICTWO 2012-12
Czystość mikrobiologiczna urządzeń chłodniczych wykorzystywanych w przemyśle spożywczym i gospodarstwach domowych
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
Joanna Królasik
Beata Paziak-Domańska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 73339
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Angielski dla behapowców - Lekcja 38
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 74504
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Ważne elementy dotyczące obowiązków wynikających z rozporządzenia REACH Cz. IX. Scenariusze narażenia. Załączniki do kart charakterystyki
nr katalogowy: 79861
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Calcium peroxide as a chemical stimulator of bioremediation of soil contaminated with persistent organic pollutants Nadtlenek wapnia jako chemiczny stymulator procesu bioremediacji gleby zanieczyszczonej trudno biodegradowalnymi zanieczyszczeniami organicznymi
Jolanta Turek-Szytow
nr katalogowy: 97901
10.15199/62.2016.4.16
OPAKOWANIE 2009-I
Developing Antimicrobial Packaging Materials Using Bacteriocins
Anna Sip
Ewelina Celińska
nr katalogowy: 42502
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Bioremediacja jezior na przykładzie jeziora Bąk w miejscowości Okonek
Robert Mazur
Aleksandra Wagner
nr katalogowy: 133324
10.15199/62.2021.9.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Bioremediacja jezior na przykładzie jeziora Bąk w miejscowości Okonek
Robert Mazur
Aleksandra Wagner
nr katalogowy: 133324
10.15199/62.2021.9.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Bioremediacja jezior na przykładzie jeziora Bąk w miejscowości Okonek
Robert Mazur
Aleksandra Wagner
nr katalogowy: 133324
10.15199/62.2021.9.17
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Influence of boron on the surface microstructure of sintered AISI 316L austenitic stainless steel
Jan Kazior
Tadeusz Pieczonka
nr katalogowy: 52718
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Uncontrolled emissions of persistent organic pollutants in Poland Niekontrolowane uwalnianie trwałych zanieczyszczeń organicznych do powietrza w Polsce
Anna Bojanowicz-Bablok
Aleksandra Hajduk
Barbara Gworek
Damian Zasina
nr katalogowy: 97230
10.15199/62.2016.3.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Układ probierczo-pomiarowy do poligonowych badań narażeń piorunowych
Grzegorz MASŁOWSKI
Stanisław WYDERKA
nr katalogowy: 67760
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Zmiany jakości mikrobiologicznej wybranych wyrobów mięsnych w czasie przechowywania w warunkach chłodniczych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Julia Walos
nr katalogowy: 57681
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Dioksyny w łańcuchu żywieniowym
Jadwiga Piskorska-Pliszczyńska
nr katalogowy: 58025
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Zagrożenia chemiczne w pracy cykliniarza
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Klaudia Sysiak
Łukasz Wlazło
Dorota Chmielewska-Muciek
Nada Sasáková
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 142412
10.15199/62.2023.3.9
zagrożenia chemiczne
cyklinowanie podłóg
praca cykliniarzy
chemical hazards
sanding of wooden floors
scraper’s work
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Zagrożenia chemiczne w pracy cykliniarza
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Klaudia Sysiak
Łukasz Wlazło
Dorota Chmielewska-Muciek
Nada Sasáková
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 142412
10.15199/62.2023.3.9
zagrożenia chemiczne
cyklinowanie podłóg
praca cykliniarzy
chemical hazards
sanding of wooden floors
scraper’s work
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Zagrożenia chemiczne w pracy cykliniarza
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Klaudia Sysiak
Łukasz Wlazło
Dorota Chmielewska-Muciek
Nada Sasáková
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 142412
10.15199/62.2023.3.9
zagrożenia chemiczne
cyklinowanie podłóg
praca cykliniarzy
chemical hazards
sanding of wooden floors
scraper’s work
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Zagrożenia chemiczne w pracy cykliniarza
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Klaudia Sysiak
Łukasz Wlazło
Dorota Chmielewska-Muciek
Nada Sasáková
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 142412
10.15199/62.2023.3.9
zagrożenia chemiczne
cyklinowanie podłóg
praca cykliniarzy
chemical hazards
sanding of wooden floors
scraper’s work
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Zagrożenia chemiczne w pracy cykliniarza
Katarzyna Karpińska
Sebastian Jaguszewski
Klaudia Sysiak
Łukasz Wlazło
Dorota Chmielewska-Muciek
Nada Sasáková
Bożena Nowakowicz-Dębek
nr katalogowy: 142412
10.15199/62.2023.3.9
zagrożenia chemiczne
cyklinowanie podłóg
praca cykliniarzy
chemical hazards
sanding of wooden floors
scraper’s work
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Piwa owocowe – korzyści i zagrożenia związane z wykorzystaniem owoców w technologii piwowarstwa
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 144701
10.15199/64.2023.4.1
piwa owocowe
biofilm
zanieczyszczenia piwa
bezpieczeństwo żywności
fruit beers
biofilm
beer contamination
food safety
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-5
Czynniki mikrobiologiczne a profilaktyka i rewaloryzacja budynków mieszkalnych
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 131780
10.15199/33.2021.05.01
budynek
mikrobiologia
profilaktyka
rewaloryzacja.
building
microbiology
prophylaxis
revalorization
OPAKOWANIE 2017-5
Opakowanie w Internecie Rzeczy
Joanna Kuzincow
nr katalogowy: 106044
10.15199/42.2017.5.4
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-12
Angielski dla behapowców - Lekcja 60.
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 88539
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-7
Angielski dla behapowców - Lekcja 31
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 69394
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Geological defect and its geophysical prediction method in Karst Tunnel
Liping LI
Shucai LI
Zongqing ZHOU
Zhenhao XU
Shaoshuai SHI
Qianqing ZHANG
Yi ZHOU
Cong HU
nr katalogowy: 74339
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 123068
10.15199/65.2019.10.5
Listeria monocytogenes
żywność
kryteria mikrobiologiczne
Listeria monocytogenes
food
microbiological criteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 123068
10.15199/65.2019.10.5
Listeria monocytogenes
żywność
kryteria mikrobiologiczne
Listeria monocytogenes
food
microbiological criteria
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ sposobu chłodzenia na jakość mikrobiologiczną surowców przeznaczonych do produkcji żywności wygodnej
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 114574
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Sonda pola magnetycznego do pomiarów udarowego pola magnetycznego oddziałującego na polowe urządzenia elektroniczne stosowane w technice wojskowej
Eugeniusz GRUDZIŃSKI
Marcin SZCZEPANIAK
nr katalogowy: 38685
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Niektóre aspekty jakości i mikrobiologicznego zanieczyszczenia świeżych i mrożonych pieczarek
Janusz Czapski
nr katalogowy: 32220
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-12
Pracownicy szczególnie podatni na zagrożenia stwarzane przez substancje niebezpieczne (2) Lekcja 153
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 140757
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
Determination of a discharge channel resistance in discharges from objects with a constant charge
Justyna KRÓL
nr katalogowy: 128821
10.15199/48.2020.11.07
discharge channel resistance
electrostatic discharge
dielectric fabrics
constant charge object
rezystancja kanału wyładowczego
ESD
tkaniny dielektryczne
obiekt ze stałym ładunkiem
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-2
Możliwość wykorzystania symulacji komputerowych do identyfikacji zagrożeń chemicznych podczas termicznej konwersji paliwa z odpadów RDF
Przemysław Rajca
Monika Zajemska
nr katalogowy: 118591
10.15199/62.2019.2.9
AURA 2014-4
Powietrze nad Europą
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 83365
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Estimation of transients' parameters in wind converter systems using advanced signal processing algorithms
Jacek REZMER
Przemysław JANIK
Tadeusz ŁOBOS
Zbigniew WACŁAWEK
Torbjörn THIRINGER
nr katalogowy: 30345
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Zagrożenia mikrobiologiczne w owocach i warzywach o małym stopniu przetworzenia
Katarzyna Czaczyk
Anna Dobrowolska
nr katalogowy: 114461
10.15199/65.2018.6.4
warzywa i owoce o małym stopniu przetworzenia
jakość mikrobiologiczna
minimally processed fruits and vegetables
microbiological quality
OPAKOWANIE 2010-4
Wymagania dotyczące metalowych opakowań transportowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 52884
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-10
Zagrożenia pożarowe w silosach rolniczych
Paweł Roszkowsk
Grzegorz Kimbar
nr katalogowy: 116548
10.15199/33.2018.10.35
silosy
zagrożenia pożarowe
pożar zewnętrzny
badania w pełnej skali.
silos
fire hazards
external fire
full-scale tests.
CHŁODNICTWO 2019-6
Czynniki kształtujące jakość mikrobiologiczną powietrza ze szczególnym uwzględnieniem klimatyzacji
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 124153
10.15199/8.2019.6.2
bioaerozole
jakość mikrobiologiczna powietrza
Legionella pneumophila
klimatyzacja
bioaerosols
microbiological air quality
Legionella pneumophila
air conditioning
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-1
Proponowane metody optymalizacji organizacji bezpiecznej pracy w procesach montażowych w przemyśle lotniczym
Artur Bociąg
Mariusz Dąbrowski
nr katalogowy: 124307
przemysł lotniczy
łączenie materiałów
bezpieczeństwo pracy
zagrożenia
problemy ergonomiczne
aircraft industry
joining of materials
occupational safety
hazards
ergonomic problems
GAZETA CUKROWNICZA 2013-4
Badania mikrobiologiczne cukru w kontekście jego wykorzystania w różnych branżach przemysłu spożywczego
Małgorzata Kowalska
Ewelina Małczak
nr katalogowy: 78747
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Bezprzewodowe monitorowanie pacjenta – technologie, standardy i zagrożenia
Agnieszka DURAJ
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 48787
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-3
Ocena zagrożeń chemicznych, pyłowych i fizycznych w środowisku pracy przy innowacyjnych metodach spajania różnych materiałów konstrukcyjnych
Jolanta Matusiak
Joanna Wyciślik
nr katalogowy: 83114
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-7
Zagrożenia powstające podczas przerobu niektórych tworzyw sztucznych
Włodzimierz Bulikowski
Wiesław Lingas
Adam Majewski
Ilona Borzęcka
Barbara Sokołowska
Brunon Bulikowski
Gustaw Wójcik
Ireneusz Sowa
Tomasz Baja
nr katalogowy: 69495
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-10
Narażenie na substancje niebezpieczne w sektorze gospodarki odpadami (3) Lekcja 118
nr katalogowy: 122673
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Mikrobiologiczna jakość cukru białego
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 62145
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne wód źródlanych, wód smakowych i napojów owocowo-warzywnych
Dorota Kręgiel
Anna Rygała
nr katalogowy: 61779
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-7
Bioaktywne wkładki do obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 92703
10.15199/60.2015.7.2
CHŁODNICTWO 2020-6
Jakość mikrobiologiczna mrożonych surowców roślinnych i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 129736
10.1599/8.2020.6.1
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-11
Angielski dla behapowców - Lekcja 59.
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 87867
OPAKOWANIE 2009-4
Jakość bębnów metalowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 44151
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-3
Seismic analyses of HV bushings
Robert PŁATEK
nr katalogowy: 42043
OPAKOWANIE 2009-8
Przegląd opakowań z tworzyw sztucznych wykorzystywanych w przemyśle motoryzacyjnym
Małgorzata Mika
nr katalogowy: 46266
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-3
Broń elektromagnetyczna zagrożeniem dla systemów elektroenergetycznych
nr katalogowy: 66125
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-7
Metody badania odporności obuwia na działanie stopionych metali
AGNIESZKA STEFKO
nr katalogowy: 85750
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-3
Angielski dla behapowców - Lekcja 27
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 66399
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Electrostatic discharges at working posts – evaluation of possibility of their investigating with photographic methods
Zygmunt GRABARCZYK
nr katalogowy: 102594
10.15199/48.2016.12.11
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Zastosowanie błękitu laktofenolowego (LPCB) w mikroskopowych badaniach zanieczyszczeń mikrobiologicznych zabytków papierowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
nr katalogowy: 139239
10.15199/54.2022.8.2
wybarwianie grzybów
papier
włókna
błękit anilinowy/ błękit bawełniany
mikroskopia świetlna
badania konserwatorskie
taining of fungi
paper
fibres
aniline blue/cotton blue
light microscopy
conservation researches
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Zastosowanie błękitu laktofenolowego (LPCB) w mikroskopowych badaniach zanieczyszczeń mikrobiologicznych zabytków papierowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
nr katalogowy: 139239
10.15199/54.2022.8.2
wybarwianie grzybów
papier
włókna
błękit anilinowy/ błękit bawełniany
mikroskopia świetlna
badania konserwatorskie
taining of fungi
paper
fibres
aniline blue/cotton blue
light microscopy
conservation researches
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Zastosowanie błękitu laktofenolowego (LPCB) w mikroskopowych badaniach zanieczyszczeń mikrobiologicznych zabytków papierowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
nr katalogowy: 139239
10.15199/54.2022.8.2
wybarwianie grzybów
papier
włókna
błękit anilinowy/ błękit bawełniany
mikroskopia świetlna
badania konserwatorskie
taining of fungi
paper
fibres
aniline blue/cotton blue
light microscopy
conservation researches
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Zastosowanie błękitu laktofenolowego (LPCB) w mikroskopowych badaniach zanieczyszczeń mikrobiologicznych zabytków papierowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
nr katalogowy: 139239
10.15199/54.2022.8.2
wybarwianie grzybów
papier
włókna
błękit anilinowy/ błękit bawełniany
mikroskopia świetlna
badania konserwatorskie
taining of fungi
paper
fibres
aniline blue/cotton blue
light microscopy
conservation researches
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-8
Zastosowanie błękitu laktofenolowego (LPCB) w mikroskopowych badaniach zanieczyszczeń mikrobiologicznych zabytków papierowych
Tomasz Kozielec
Joanna Karbowska-Berent
nr katalogowy: 139239
10.15199/54.2022.8.2
wybarwianie grzybów
papier
włókna
błękit anilinowy/ błękit bawełniany
mikroskopia świetlna
badania konserwatorskie
taining of fungi
paper
fibres
aniline blue/cotton blue
light microscopy
conservation researches
CHŁODNICTWO 2009-6
Wodne pompy ciepła
BOGUSŁAW ZAKRZEWSKI
WOJCIECH TUCHOWSKI
nr katalogowy: 45011
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności a jakość mikrobiologiczna cukru i stan sanitarny cukrowni
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 47479
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-12
Jakość mikrobiologiczna powietrza wewnętrznego miejskiej pływalni
ANNA GOTKOWSKA-PŁACHTA
nr katalogowy: 134925
10.15199/9.2021.12.4
zanieczyszczenie powietrza
basen
bakterie
grzyby
air contamination
swimming pool
bacteria
fungi
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-1
Opracowanie i weryfikacja założeń do konstrukcji aktywnych układów materiałów przeznaczonych na odzież chroniącą przed czynnikami gorącymi
GRAŻYNA BARTKOWIAK
ANNA DĄBROWSKA
MAŁGORZATA OKRASA
nr katalogowy: 96271
10.15199/60.2016.01.3
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-9
Angielski dla behapowców - Lekcja 57.
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 86863
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-9
Ograniczanie skutków oddziaływania wyładowań atmosferycznych i przepięć na infrastrukturę elektromobilności
Krzysztof Wincencik
nr katalogowy: 139376
10.15199/74.2022.9.3
wyładowanie piorunowe
przepięcie
stacja ładowania
ogranicznik przepięć
koncepcja stref ochronnych LPZ
elektromobilność
lightning strike
surge
charging station
surge protective device (SPD)
lightning protection zone concept
electromobility
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-9
Ograniczanie skutków oddziaływania wyładowań atmosferycznych i przepięć na infrastrukturę elektromobilności
Krzysztof Wincencik
nr katalogowy: 139376
10.15199/74.2022.9.3
wyładowanie piorunowe
przepięcie
stacja ładowania
ogranicznik przepięć
koncepcja stref ochronnych LPZ
elektromobilność
lightning strike
surge
charging station
surge protective device (SPD)
lightning protection zone concept
electromobility
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Zawartość dioksyn i polichlorowanych bifenyli (PCB) w tkankach zwierząt
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 111268
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Czystość mikrobiologiczna wybranych suszonych ziół
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 106755
10.15199/65.2017.6.5
czystość mikrobiologiczna
zioła
bakterie
drożdże
grzyby pleśniowe
microbiological purity
herbs
bacteria
yeast
molds
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-11
Mikrobiologiczna analiza jakości powietrza zewnętrznego na terenie kampusu Politechniki Łódzkiej
ANNA ARKUSZEWSKA-GOMULAK
MAŁGORZATA JĘDRZEJCZAK
ROBERT CICHOWICZ
nr katalogowy: 151528
10.15199/9.2024.11.6
mikrobiologia
jakość powietrza
skażenia mikrobiologiczne
microbiology
air quality
microbial contamination
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Pobieranie i przygotowanie próbek żywności
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 112321
10.15199/65.2018.2.3
próbka
plan pobierania próbek
pobieranie próbek
żywność
sample
sampling plan
sampling
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Bioremediacja mikrobiologiczna zdegradowanych wód jako alternatywa dla metod chemicznego oczyszczania zbiorników wodnych
Agata Mazur
Aleksandra Wagnera
Robert Mazur
Dawid Bedla
nr katalogowy: 127924
10.15199/62.2020.9.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-9
Bioremediacja mikrobiologiczna zdegradowanych wód jako alternatywa dla metod chemicznego oczyszczania zbiorników wodnych
Agata Mazur
Aleksandra Wagnera
Robert Mazur
Dawid Bedla
nr katalogowy: 127924
10.15199/62.2020.9.18
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA 2024-2
Przegląd prasy zagranicznej
Waldemara Jaskółowski
Jacek Rus
nr katalogowy: 150085
GAZETA CUKROWNICZA 2010-6
Stan sanitarny cukrowni i mikrobiologiczna jakość cukru wyprodukowanego podczas kampanii 2009/2010
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 56312
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10a
Neuronowy regulator do sterowania nieliniowym obiektem cieplnym MIMO
Paweł DWORAK
Krzysztof JAROSZEWSKI
Michał BRASEL
nr katalogowy: 71279
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-10
Parametry materiałowe mieszanek mineralno-asfaltowych w badaniu statycznym i dynamicznym
Piotr Mackiewicz
nr katalogowy: 94179
10.15199/33.2015.10.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Dobra praktyka laboratoryjna jako narzędzie zapewnienia jakości badań na potrzeby przemysłu
Beata Tomczyk
Radosław Kalinowski
Justyna Rybak
Szymon Paczkowski
Marcin Kaźmierczuk
nr katalogowy: 97283
10.15199/62.2016.3.56
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Zastosowanie homogenizacji wysokociśnieniowej do utrwalania soków owocowych i warzywnych
Marta Duda
Barbara Sokołowska
nr katalogowy: 108774
10.15199/64.2017.8.3
homogenizacja wysokociśnieniowa (HPH)
soki owocowe i warzywne
jakość mikrobiologiczna
uszkodzenia subletalne
high pressure homogenization (HPH)
fruit and vegetable juices
microbiological quality
sublethal injuries
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Solubilizacja ex situ polichlorowanych bifenyli w niejonowych mikroemulsjach
URSZULA BAZYLIŃSKA
KATARZYNA ZIELIŃSKA
KAZIMIERA A. WILK
nr katalogowy: 51326
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Applications of an Algorithm for Overhead Power Line Analysis
Carlos VILACHÁ PEREZ
Antonio FERNANDEZ OTERO
Julio Cezar MOREIRA MEIRA
Edelmiro MÍGUEZ GARCIA
nr katalogowy: 72143
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Eccentricity fault identification in round rotor synchronous motors considering load variation
Bashir Mahdi EBRAHIMI
Jawad FAIZ
Mohammad ETEMADREZAIE
Mojtaba BABAIE
nr katalogowy: 60008
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-10
angielski dla behapowców - Lekcja 58
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 87061
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-7
Angielski dla behapowców Lekcja 79 Substancje niebezpieczne - odpowiednie komunikowanie w miejscu pracy (5)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 99539
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Potencjalne narażanie pracowników na technologiczne źródła promieniowania UV na wybranych stanowiskach pracy
Andrzej Pawlak
nr katalogowy: 142686
10.15199/48.2023.04.40
ekspozycja
promieniowanie UV
ryzyko zawodowe
spawanie elektryczne i gazowe.
exposure
UV radiation
occupational hazards
electric and gas welding.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Potencjalne narażanie pracowników na technologiczne źródła promieniowania UV na wybranych stanowiskach pracy
Andrzej Pawlak
nr katalogowy: 142686
10.15199/48.2023.04.40
ekspozycja
promieniowanie UV
ryzyko zawodowe
spawanie elektryczne i gazowe.
exposure
UV radiation
occupational hazards
electric and gas welding.
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-1
Angielski dla behapowców.Lekcja 37
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 73740
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-4
Zagrożenia pożarowe obiektów infrastruktury drogowej
Paweł Sulik
Mateusz Tumidajewicz
nr katalogowy: 98118
10.15199/33.2016.04.09
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-12
Korozja i osadzanie się kamienia w instalacjach wodnych w przemyśle rafineryjnym oraz przemyśle wydobywczym ropy i gazu
BARBARA GAŹDZIK
nr katalogowy: 129417
10.15199/40.2020.12.1
inhibitor
korozja
kamień
woda
chłodzenie
inhibitor
corrosion
scale
water
cooling
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-12
Zjawisko smogu w Polsce i możliwości jego ograniczania
Zbigniew Tałach
Tadeusz Dziok
nr katalogowy: 124125
10.15199/17.2019.12.3
smog
Polska
ograniczenie smogu
smog
Poland
smog reduction
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-9
Modelowanie obiektów oraz wirtualnego środowiska na potrzeby wizualizacji zagrożeń mechanicznych podczas użytkowania maszyn do rozbioru mięsa: przecinarki tarczowej i taśmowej oraz skórowaczki
DARIUSZ FILIPEK
nr katalogowy: 122504
10.15199/148.2019.9.1
modelowanie 3D
zagrożenia mechaniczne
wirtualna rzeczywistość
maszyny do mięsa
3D modeling
mechanical hazards
virtual reality
machines for meat
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-10
Prace porządkowe a czytość mikrobiologiczna powierzchni płaskich wokół niecki basenowej
Emilia Stańkowska
Agnieszka Włodyka-Bergier
nr katalogowy: 110225
10.15199/17.2017.10.7
czystość mikrobiologiczna
basen
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
microbial purity
swimming pools
bacterial contamination
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-8
Metody molekularne w detekcji i identyfikacji mikroorganizmów w zakładach przemysłu celulozowo-papierniczego
Katarzyna Dybka-Stępień
Anna Otlew ska
nr katalogowy: 121929
10.15199/54.2019.8.2
mikroorganizmy
metody molekularne
celulozownie i papiernie
microorganisms
molecular methods
pulp and paper mills
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Jakość mikrobiologiczna mieszanek sałat w czasie przechowywania chłodniczego
Monika Trząskowska
Małgorzata Rosikiewicz
nr katalogowy: 118715
10.15199/64.2019.1-2.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Katodowa ochrona przed korozją podziemnych zbiorników - analiza porównawcza
Agnieszka WANTUCH
nr katalogowy: 73204
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-1
Narażenie na substancje niebezpieczne w sektorze zagospodarowania odpadów (6)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 124522
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-1
Angielski dla behapowców - Lekcja 61.
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 89054
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Metody analizy termicznej i ich zastosowanie w badaniach wpływu dodatków na rozkład termiczny azotanu(V) amonu
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Piotr Rusek
nr katalogowy: 138691
10.15199/62.2022.7.2
azotan(V) amonu
analiza termiczna
wpływ dodatków na rozkład termiczny AN
ammonium nitrate
thermal analysis
effect of additives on the thermal decomposition of AN
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Metody analizy termicznej i ich zastosowanie w badaniach wpływu dodatków na rozkład termiczny azotanu(V) amonu
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Piotr Rusek
nr katalogowy: 138691
10.15199/62.2022.7.2
azotan(V) amonu
analiza termiczna
wpływ dodatków na rozkład termiczny AN
ammonium nitrate
thermal analysis
effect of additives on the thermal decomposition of AN
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Metody analizy termicznej i ich zastosowanie w badaniach wpływu dodatków na rozkład termiczny azotanu(V) amonu
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Piotr Rusek
nr katalogowy: 138691
10.15199/62.2022.7.2
azotan(V) amonu
analiza termiczna
wpływ dodatków na rozkład termiczny AN
ammonium nitrate
thermal analysis
effect of additives on the thermal decomposition of AN
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Metody analizy termicznej i ich zastosowanie w badaniach wpływu dodatków na rozkład termiczny azotanu(V) amonu
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Piotr Rusek
nr katalogowy: 138691
10.15199/62.2022.7.2
azotan(V) amonu
analiza termiczna
wpływ dodatków na rozkład termiczny AN
ammonium nitrate
thermal analysis
effect of additives on the thermal decomposition of AN
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Metody analizy termicznej i ich zastosowanie w badaniach wpływu dodatków na rozkład termiczny azotanu(V) amonu
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Piotr Rusek
nr katalogowy: 138691
10.15199/62.2022.7.2
azotan(V) amonu
analiza termiczna
wpływ dodatków na rozkład termiczny AN
ammonium nitrate
thermal analysis
effect of additives on the thermal decomposition of AN
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Metody analizy termicznej i ich zastosowanie w badaniach wpływu dodatków na rozkład termiczny azotanu(V) amonu
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Piotr Rusek
nr katalogowy: 138691
10.15199/62.2022.7.2
azotan(V) amonu
analiza termiczna
wpływ dodatków na rozkład termiczny AN
ammonium nitrate
thermal analysis
effect of additives on the thermal decomposition of AN
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Metody analizy termicznej i ich zastosowanie w badaniach wpływu dodatków na rozkład termiczny azotanu(V) amonu
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Piotr Rusek
nr katalogowy: 138691
10.15199/62.2022.7.2
azotan(V) amonu
analiza termiczna
wpływ dodatków na rozkład termiczny AN
ammonium nitrate
thermal analysis
effect of additives on the thermal decomposition of AN
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Spis treści rocznika 2012 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 73349
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Dobór opakowań do produktu na przykładzie kiełbas
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 143012
10.15199/65.2023.4.6
kiełbasa
metody pakowania
tworzywa sztuczne
osłonki
folia opakowaniowa
sausage
packing methods
plastics
casings
packaging foil
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Dobór opakowań do produktu na przykładzie kiełbas
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 143012
10.15199/65.2023.4.6
kiełbasa
metody pakowania
tworzywa sztuczne
osłonki
folia opakowaniowa
sausage
packing methods
plastics
casings
packaging foil
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Dobór opakowań do produktu na przykładzie kiełbas
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 143012
10.15199/65.2023.4.6
kiełbasa
metody pakowania
tworzywa sztuczne
osłonki
folia opakowaniowa
sausage
packing methods
plastics
casings
packaging foil
AURA 2018-6
Stan środowiska a zdrowie środowiskowe
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 114096
zdrowie środowiskowe
ryzyko zdrowotne
medycyna środowiskowa
skażenie środowiska
polityka redukcji środowiskowych zagrożeń zdrowia
environmental health
health risk
environmental medicine
environmental pollution
policy of reducing environmental hazards to health
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-3
Koncepcja zarządzania bezpieczeństwem dostaw wody w Górnośląskim Przedsiębiorstwie Wodociągów SA w Katowicach z wykorzystaniem zaawansowanych narzędzi informatycznych
Izabela Zimoch
Łukasz Czopik
nr katalogowy: 112825
10.15199/17.2018.3.7
ryzyko
bezpieczeństwo
chlor pozostały
wiek wody
obszary krytyczne
matryca ryzyka
GIS
analiza przestrzenna
risk
safety
chlorine residual
water age
critical regions
risk matrix
GIS
spatial analysis
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-3
Skuteczność działania preparatu biobójczego do obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 112600
10.15199/60.2018.03.3
preparat biobójczy do obuwia
profilaktyka grzybicy stóp
higiena obuwia
biocidal footwear preparation
prevention of athlete’
s foot
hygiene of footwear
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-6
Design of Waste-to-Electricity Model: Estimating the Potential of Electricity Recovery in Nigerian Geopolitical Zones
Kolawole I. Oguntade
Piotr Manczarski
nr katalogowy: 149148
10.15199/17.2024.6.4
Waste-to-Electricity
Energia elektryczna z odpadów
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
Technologia CyberOko do diagnozy, rehabilitacji i komunikowania się z pacjentami niewykazującymi oznak przytomności
Andrzej CZYŻEWSKI
Piotr ODYA
Piotr SZCZUKO
Bożena KOSTEK
Agnieszka KWIATKOWSKA
Michał LECH
Michał KUCEWICZ
nr katalogowy: 137533
10.15199/59.2021.3.1
komunikowanie się
ocena stanu świadomości
ruchy gałek ocznych
stan zamknięcia
elektroencefalografia
badanie słuchu
elektrody wewnątrzmózgowe
communication
assessment of consciousness
eye movements
gaze tracking
locked-in syndrome
electroencephalography
hearing test
intracerebral electrodes
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
Technologia CyberOko do diagnozy, rehabilitacji i komunikowania się z pacjentami niewykazującymi oznak przytomności
Andrzej CZYŻEWSKI
Piotr ODYA
Piotr SZCZUKO
Bożena KOSTEK
Agnieszka KWIATKOWSKA
Michał LECH
Michał KUCEWICZ
nr katalogowy: 137533
10.15199/59.2021.3.1
komunikowanie się
ocena stanu świadomości
ruchy gałek ocznych
stan zamknięcia
elektroencefalografia
badanie słuchu
elektrody wewnątrzmózgowe
communication
assessment of consciousness
eye movements
gaze tracking
locked-in syndrome
electroencephalography
hearing test
intracerebral electrodes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Numerical analysis of high frequency electromagnetic field distribution and specific absorption rate in realistic breast models
Joanna MICHAŁOWSKA-SAMONEK
Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej WAC-WŁODARCZYK
nr katalogowy: 73157
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-5
Angielski dla behapowców - Lekcja 41
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 76602
OPAKOWANIE 2019-8
Packaging Spectrum: Znaczenie właściwego pakowaniA płytek Petriego dla ich jakości i trwałości
Andrzej Kornacki
nr katalogowy: 122055
10.15199/42.2019.8.1
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-6
Włókniny z włóknem aktywnym na wkładki do obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 99036
10.15199/60.2016.06.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Mikrobiologiczne wytrącanie kalcytu jako alternatywna metoda uszczelniania powierzchniowego kompozytu cementowego
Marcin Zygmunt
Dalia Bednarska
Alicja Wieczorek
Dominika Drzewiecka
Marcin Koniorczyk
Maciej Batog
Jakub Bakalarz
nr katalogowy: 138536
10.15199/33.2022.07.07
wytrącanie kalcytu
MICP
wzmacnianie betonu
ekobeton
zrównoważony beton
biocement.
calcite precipitation
MICP
concrete strengthening
ecoconcrete
sustainable concrete
biocement.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Mikrobiologiczne wytrącanie kalcytu jako alternatywna metoda uszczelniania powierzchniowego kompozytu cementowego
Marcin Zygmunt
Dalia Bednarska
Alicja Wieczorek
Dominika Drzewiecka
Marcin Koniorczyk
Maciej Batog
Jakub Bakalarz
nr katalogowy: 138536
10.15199/33.2022.07.07
wytrącanie kalcytu
MICP
wzmacnianie betonu
ekobeton
zrównoważony beton
biocement.
calcite precipitation
MICP
concrete strengthening
ecoconcrete
sustainable concrete
biocement.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Mikrobiologiczne wytrącanie kalcytu jako alternatywna metoda uszczelniania powierzchniowego kompozytu cementowego
Marcin Zygmunt
Dalia Bednarska
Alicja Wieczorek
Dominika Drzewiecka
Marcin Koniorczyk
Maciej Batog
Jakub Bakalarz
nr katalogowy: 138536
10.15199/33.2022.07.07
wytrącanie kalcytu
MICP
wzmacnianie betonu
ekobeton
zrównoważony beton
biocement.
calcite precipitation
MICP
concrete strengthening
ecoconcrete
sustainable concrete
biocement.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Mikrobiologiczne wytrącanie kalcytu jako alternatywna metoda uszczelniania powierzchniowego kompozytu cementowego
Marcin Zygmunt
Dalia Bednarska
Alicja Wieczorek
Dominika Drzewiecka
Marcin Koniorczyk
Maciej Batog
Jakub Bakalarz
nr katalogowy: 138536
10.15199/33.2022.07.07
wytrącanie kalcytu
MICP
wzmacnianie betonu
ekobeton
zrównoważony beton
biocement.
calcite precipitation
MICP
concrete strengthening
ecoconcrete
sustainable concrete
biocement.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-7
Mikrobiologiczne wytrącanie kalcytu jako alternatywna metoda uszczelniania powierzchniowego kompozytu cementowego
Marcin Zygmunt
Dalia Bednarska
Alicja Wieczorek
Dominika Drzewiecka
Marcin Koniorczyk
Maciej Batog
Jakub Bakalarz
nr katalogowy: 138536
10.15199/33.2022.07.07
wytrącanie kalcytu
MICP
wzmacnianie betonu
ekobeton
zrównoważony beton
biocement.
calcite precipitation
MICP
concrete strengthening
ecoconcrete
sustainable concrete
biocement.
GOSPODARKA WODNA 2018-6
Zagrożenie i ryzyko w systemie hydrologicznym
BOGDAN OZGA-ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 114227
AURA 2018-6
Bioróżnorodność
Andrzej MizerA
nr katalogowy: 114090
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-8
Evaluating the causes of damage to corrosion protection coatings on lightning protection masts of a 400 kV substation
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
LESZEK KOMOROWSKI
nr katalogowy: 144538
10.15199/40.2023.8.2
coating-based corrosion protection
degradation of organic coatings
powłokowe zabezpieczenia antykorozyjne
degradacja powłok organicznych
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-8
Evaluating the causes of damage to corrosion protection coatings on lightning protection masts of a 400 kV substation
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
LESZEK KOMOROWSKI
nr katalogowy: 144538
10.15199/40.2023.8.2
coating-based corrosion protection
degradation of organic coatings
powłokowe zabezpieczenia antykorozyjne
degradacja powłok organicznych
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Challenge tests - przewidywanie i eliminacja potencjalnych zagrożeń mikrobiologicznych
Anna Zadernowska
Wioleta Chajęcka-Wierzchowska
Marek Zadernowski
Arkadiusz Zakrzewski
Urszula Zarzecka
nr katalogowy: 114460
10.15199/66.2018.6.3
challenge tests
Listeria monocytogenes
potencjalny wzrost
bezpieczeństwo żywności
challenge tests
Listeria monocytogenes
potential growth
food safety
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Wymagania mikrobiologiczne dla ziarna i mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 114136
bakterie
pleśnie
przemiał ziarna
oczyszczanie ziarna
bacteria
molds
grain milling
grain cleaning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Jakość fizykochemiczna i mikrobiologiczna lodów oferowanych na rynku
Jolanta Król
Aneta Karasińska
Aneta Brodziak
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 116667
10.15199/65.2018.10.3
lody
jakość
producenci
sezon produkcji
ice cream
quality
producers
production season
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-7
Obliczeniowa metoda oceny zagrożenia środowiska toksycznymi produktami wybuchowego urabiania skał. Cz. I. Współczesne kompozycje wybuchowe
Jolanta Biegańska
nr katalogowy: 69476
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-4
Możliwości optymalizacji procesów wytwarzania trudnopalnych wyrobów tekstylnych
WALDEMAR MACHNOWSKI
nr katalogowy: 119990
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sprawne sprawdzanie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 102734
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZEWNĄTRZKOMÓRKOWE DEKSTRANOSACHARAZY LEUCONOSTOC MESENTEROIDES
Katarzyna Dybka
Anna Otlewska
Piotr Walczak
nr katalogowy: 70867
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Spis treści rocznika 2011 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 64449
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Microbiological reduction of xanthohumol and 4-methoxychalcone. Mikrobiologiczna redukcja ksantohumolu i 4-metoksychalkonu
Monika Stompor
Bartłomiej Potaniec
Antoni Szumny
Paweł Zieliński
Anna Żołnierczyk
Mirosław Anioł
nr katalogowy: 75939
CHŁODNICTWO 2011-4
Wykorzystanie technologii chłodniczej w transporcie żywności
JOANNA PIEKARSKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 59186
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH