Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Substancje pomocnicze w przetwórstwie w świetle prawa paszowego UE
Marta Cieślakiewicz
nr katalogowy: 74571
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Komponowanie mieszanek funkcjonalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 94526
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Dodatek do żywności czy substancja pomocnicza w przetwórstwie?
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 100983
10.15199/65.2016.8.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Substancje dodatkowe stosowane w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 29832
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Substancje dodatkowe stosowane w serowarstwie
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 30674
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-3
Rzetelna informacja
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 89945
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Substancje dodatkowe stosowane w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 29124
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Przekazywanie konsumentowi informacji na temat żywności
Kamil Stolarski
Konrad Majewski
nr katalogowy: 95693
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Znakowanie enzymów spożywczych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 86359
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Sacharydy i polisacharydy w przetwórstwie mięsa
ANETA CEGIEŁKA
nr katalogowy: 33812
OPAKOWANIE 2023-11
Barwy druku. Offset arkuszowy Lakiery część 19.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 146024
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Przewodniki Komisji Europejskiej Pomoc w interpretacji przepisów dotyczących substancji dodatkowych, cz. II
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dłużewska
nr katalogowy: 108780
substancje dodatkowe
przewodniki
Komisja Europejska
zasada przenoszenia
substancje pomocnicze w przetwórstwie
food additives
guidance documents
European Commission
carry-over principle
processing aids
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-7
Wyposażenie techniczne magazynów przetwórstwa spożywczego
Adam Wojciechowski
nr katalogowy: 78238
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Nowy, skuteczny i ekonomiczny środek do dezynfekcji w przetwórstwie spożywczym
nr katalogowy: 7018
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Substancje smakowo-zapachowe w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 51871
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Substancje dodatkowe w produkcji płynnych produktów mleczarskich
DOROTA ZARĘBA
MAŁGORZATA ZIARNO
nr katalogowy: 33816
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-3
Otrzymywanie tabletek o modyfikowanym uwalnianiu
Marcin Głuch
Grzegorz Huszcza
nr katalogowy: 66452
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Możliwości w zakresie stosowania substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 123018
CHŁODNICTWO 2008-3
Charakterystyka substancji dodatkowych stosowanych w przetwórstwie chłodzonego mięsa i przetworów mięsnych (część 1)
JACEK KONDRATOWICZ
MAGDALENA LICHTOROWICZ
nr katalogowy: 34120
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Dodatki do żywności a prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 101639
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Chemiczne substancje myjące wykorzystywane w procesach mycia w przetwórstwie mięsa
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sylwia Mierzejewska
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 111825
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Substancje intensywnie słodzące w żywności
Katarzyna Świąder
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 59556
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Mieszanki funkcjonalne. Część 1
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 150473
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Postęp w stosowaniu dodatków w przemyśle mięsnym
Karolina Tabaka
Marek Cierach
nr katalogowy: 91368
10.15199/65.2015.5.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Nowe kierunki w zakresie stosowania dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 85156
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Przydatność przypraw w produkcji wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 96231
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Dodatki, urządzenia i materiały pomocnicze dla przemysłu owocowo-warzywnego
nr katalogowy: 51969
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
Listeria - współczesne wyzwanie
Wojciech Sienkiewicz
nr katalogowy: 61126
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Wyposażenie techniczne magazynów w zakładach mięsnych
Adam Wojciechowski
nr katalogowy: 80782
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Urządzenia transportu bliskiego i wybrane urządzenia pomocnicze
Adam Wojciechowski
nr katalogowy: 53797
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-1
Charakterystyka ścieków kosmetycznych
Jan Bogacki
Piotr Marcinowski
Piotr Wiliński
Jeremi Naumczyk
nr katalogowy: 96361
10.15199/17.2016.1.5
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Projekt SoLaPack - zapobieganie migracji substancji szkodliwych z opakowań pochodzenia celulozowego
KAROL BAL
ALICJA KASZUBA
nr katalogowy: 82764
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Przyprawy do żywności charakterystyka i właściwości
Halina Makała
nr katalogowy: 56030
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Aktualne problemy dotyczące stosowania azotynów w przetwórstwie mięsa w aspekcie zmian prawa żywnościowego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 101043
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-11
Utylizacja krajek pomocniczych z krosien
J. Szosland
A. Kabziński
nr katalogowy: 13920
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Wykorzystanie inuliny w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59064
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Informowanie o możliwej obecności alergenów w produkcie - wymogi prawne i interpretacje
Dominika Jeżewska
nr katalogowy: 120363
10.15199/65.2019.5.3
alergeny
niezamierzona obecność alergenów
Rozporządzenie (WE) nr 1169/2011
allergens
unintentional introduction of allergens
Regulation EU 1169/2011
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-6
Uciążliwe odpady przemysłu organicznego
MARIAN KWIATKOWSKI
nr katalogowy: 107647
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-8
Opis procesu przemian termicznych ortofosforanów w wielofosforany
Barbara Cichy
Stanisław Foleka
Józef Hoffmann
Mariusz Nowaka
nr katalogowy: 53327
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Stosowanie preparatów białkowych w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 29127
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
"Dodatki, urządzenia i materiały pomocnicze dla przemysłu owocowo-warzywnego”
nr katalogowy: 36233
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Amine antioxidants in plastics processing Antyutleniacze aminowe w przetwórstwie tworzyw sztucznych
Jolanta IIłowska
Wojciech Gurgacz
Agnieszka Bereska
Bartłomiej Bereska
Rafał Grabowski
Michał Szmatoła
nr katalogowy: 89504
10.15199/62.2015.2.15
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-11
Sympozjum "Środki pomocnicze do farb i lakierów"
Małgorzata Zubielewicz
nr katalogowy: 39173
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 17 i 18 z 2020 r.)
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 130024
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 17 i 18 z 2020 r.)
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 130024
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Uwalnianie ftalanów do środowiska i związane z tym zagrożenia zdrowotne
Jarosław Chmielewski
Arkadiusz Rutkowski
Bożena Wójtowicz
Ilona Żeber-Dzikowska
Monika Szpringer
Małgorzta Czarny-Działak
Barbara Gworek
Magdalena Florek-Łuszczki
Małgorzata Dziechciaż
nr katalogowy: 118318
10.15199/62.2019.1.2
OPAKOWANIE 2013-2
Rola systemów elektrostatycznych w aplikacjach przemysłowych
THOMAS LITTERST
TOMASZ JARCZYŃSKI
nr katalogowy: 74766
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Bez pieczywa ani rusz!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54032
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LVII - 2013 r.
nr katalogowy: 81776
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Pieczarki w przetwórstwie w Europie i w Polsce
K. Szudyga
nr katalogowy: 22421
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Metody i preparaty stosowane do czyszczenia, dezynfekcji i sterylizacji urządzeń stosowanych w przetwórstwie
T. Kozłowski
nr katalogowy: 20625
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Projekty przewodników Komisji Europejskiej w obszarze dodatków do żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dłużewska
nr katalogowy: 108775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Ziołowe surowce przyprawowe w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 94954
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Pieprz w przetwórstwie mięsa - właściwości i alternatywne rozwiązania
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 94529
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Enzymy w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 76644
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Główne wyzwania dla branży papierniczej na najbliższe lata
Janusz Turski
nr katalogowy: 143834
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LVII - 2013 r.
nr katalogowy: 81097
SZKŁO I CERAMIKA 2013-3
JAK ROZPLANOWAĆ PRACOWNIĘ CERAMICZNĄ
DARIUSZ OSIŃSKI
nr katalogowy: 77275
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Dodatki do żywności w koncentratach spożywczych
Elżbieta Dłużewska
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 120364
10.15199/65.2019.5.4
dodatki do żywności
koncentraty spożywcze
food additives
food concentrates
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Smak tradycji
nr katalogowy: 50789
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-2
Fosforany w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
Barbara Cichy
nr katalogowy: 24115
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Skrobia jako dodatek funkcjonalny stosowany w przetwórstwie mięsnym
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 40310
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-10
Zabezpieczenia silników niskiego napięcia
Janusz Byrczek
nr katalogowy: 7672
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-11
Powłokowa ochrona przed korozją i pożarem w przemyśle petrochemicznym
Aleksandra Baraniak
nr katalogowy: 10735
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-5
NOWE WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 2912
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Sytuacja w krajowym przemyśle zbożowo-młynarskim i wtórnym przetwórstwie zbóż
nr katalogowy: 31899
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-5
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 19865
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-9
Emisja chemiczna z posadzek żywicznych
A. Niesłochowski
nr katalogowy: 2713
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Wymagania prawne dotyczące opakowań z tworzyw sztucznych do żywności
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
nr katalogowy: 122462
10.15199/65.2019.9.9
opakowania żywności
tworzywa sztuczne
migracja globalna
migracja specyficzna
food packaging
plastics
overall migration
specific migration
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Zastosowanie przypraw w przetwórstwie mięsnym
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 75373
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Zamienniki tłuszczu w przetwórstwie mięsa i ich funkcje
Adam Olszewski
nr katalogowy: 101045
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-9
Środki smarne i pomocnicze dla przemysłu tekstylnego
nr katalogowy: 116100
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Smak tradycji - ROLADA WIEPRZOWA, SALCESON WŁOSKI
nr katalogowy: 44881
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-5
Normy obowiązujące od października 2005 r.
nr katalogowy: 16215
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-12
Zastosowanie chemikaliów w procesie wytwarzania papieru w świetle dokumentu BREF
Maria Żubrzak
nr katalogowy: 4716
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-1
Opracowanie i zastosowanie nowej, szybkiej laboratoryjnej metody pomiaru retencji
Wolfgang Falkenberg
Jurgen Belle
nr katalogowy: 12360
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-1
Opracowanie i zastosowanie nowej, szybkiej laboratoryjnej metody pomiaru retencji
Wolfgang Falkenberg
Jurgen Belle
nr katalogowy: 12360
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2012-2
Systemy pomocnicze ułatwiające uzyskanie płaskich okładzin
nr katalogowy: 68746
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Receptury wewnętrzne nr 21
nr katalogowy: 129666
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-6
Bezalkoholowe napoje orzeźwiające (problemy z jakością w produkcji). Cz. I. Surowce i materiały pomocnicze
A. Gasik
M. Mitek
nr katalogowy: 14848
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Planowanie, sterowanie i optymalizacja kosztów produkcji wspierana nowoczesnym IT
nr katalogowy: 75377
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Enzymy Novozymes dla gorzelnictwa - nowoczesne preparaty scukrzające z grupy SAN oraz enzymy pomocnicze
T. Kapela
L. Solarek
nr katalogowy: 6799
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Stosowanie preparatów białkowych w przetwórstwie mięsnym
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 79233
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-8
Piąty element...! "Kultura Bezpieczeństwa. Materiały pomocnicze dla szkół ponadgimnazjalnych" - uwagi życzliwego krytyka
Roman Adler
nr katalogowy: 70031
AUTO MOTO SERWIS 2021-6
Niezastąpione akumulatory 12V
nr katalogowy: 134468
AUTO MOTO SERWIS 2021-6
Niezastąpione akumulatory 12V
nr katalogowy: 134468
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-5
Działalność Sekji Infrastruktury SPP
KONRAD OLEJNIK
nr katalogowy: 98756
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Aktualny stan prawny i perspektywy zmian przepisów dotyczących stosowania dozwolonych substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 54641
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-9
Normy opublikowane w maju 2007 r.
nr katalogowy: 29815
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-11
Wybrane problemy analizy i sterowania impulsowych przetwornic napięcia stałego
WŁODZIMIERZ JANKE
nr katalogowy: 31075
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Modele obliczeniowe do wyznaczania przewidywanych stężeń substancji w wodach powierzchniowych
Marta Gabryszewska
Katarzyna Kucharczak
Danuta Maciaszek
Barbara Gworek
Marta Kijeńska
Lidia Tokarz
nr katalogowy: 97277
10.15199/62.2016.3.50
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Pendimetalina w formulacji kontrolowanego uwalniania opartej na alginianowej matrycy i jej wpływ na wzrost i rozwój rośliny testowej
Małgorzata Włodarczyk
Renata Matuszak
Agnieszka Muszyńska
Mateusz Maciejuk
nr katalogowy: 59926
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Dodatki do żywności oparte na związkach heterocyklicznych zawierających azot
Anna Maj
Agnieszka Kudelko
nr katalogowy: 129133
10.15199/62.2020.11.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Dodatki do żywności oparte na związkach heterocyklicznych zawierających azot
Anna Maj
Agnieszka Kudelko
nr katalogowy: 129133
10.15199/62.2020.11.6
OPAKOWANIE 2007-11
Na targach MSV 2007 w Brnie
nr katalogowy: 31014
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
XIII Szkoła Technologii Fermentacji
nr katalogowy: 37613
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
Szalunki Hünnebeck w budownictwie mostowym
nr katalogowy: 29306
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Oddziaływanie przemysłu spożywczego na środowisko naturalne
ARMAND KASZTELAN
nr katalogowy: 38802
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-4
Konferencja firmy ERCA POLAND
nr katalogowy: 34784
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
System napędowy perfekcyjnie dostosowany do branży spożywczej
nr katalogowy: 130988
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-14-15
Nanoemulsje w przechowalnictwie składników bioaktywnych
Krzysztof Kryża
Dominik Stencel
Sebastian Barejsza
Grzegorz Szczepanik
nr katalogowy: 61012
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-11
Druga wizyta szkoleniowa w firmie BEZEMA
Wojciech Michałowski
nr katalogowy: 31149
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-4
Zasilanie urządzeń prądem operacyjnym o dużej dynamice zmian
Grzegorz Kowalski
Adam Kalinowski
nr katalogowy: 76197
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-9
Środki smarne i pomocnicze dla przemysłu tekstylnego
nr katalogowy: 122411
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-9
Najnowsze środki pomocnicze firmy TANATEX CHEMICALS B.V.
nr katalogowy: 38023
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-10
Wystawa i Kongres ACHEMA'97
JERZY POLACZEK
nr katalogowy: 43342
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Rozróżnienie substancji pomocniczych i dodatkowych Ważne przy znakowaniu żywności
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 50840
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
SPIS TREŚCI
nr katalogowy: 101645
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
PROCESY CIEPLNE W PRZETWÓRSTWIE surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Rafał Nadulski
Jacek Mazur
nr katalogowy: 141101
obróbka cieplna mięsa
zmiany cech fizycznych
wykorzystanie obróbki temperaturowej w przetwórstwie mięsa
heat treatment of meat
changes in physical characteristics
use of temperature treatment in meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
PROCESY CIEPLNE W PRZETWÓRSTWIE surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Rafał Nadulski
Jacek Mazur
nr katalogowy: 141101
obróbka cieplna mięsa
zmiany cech fizycznych
wykorzystanie obróbki temperaturowej w przetwórstwie mięsa
heat treatment of meat
changes in physical characteristics
use of temperature treatment in meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Drodzy Czytelnicy!
REDAKCJA
nr katalogowy: 70130
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-7-8
Sauny fińskie i łaźnie rzymskie
Edmund Nowakowski
nr katalogowy: 27978
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-8
Nowe małotonażowe technologie syntezy organofunkcyjnych silanów z 3-chloropropylotrialkoksysilanu
JACEK GULIŃSKI
HIERONIM MACIEJEWSKI
BOGDAN MARCINIEC
nr katalogowy: 43450
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-3
Rola i znaczenie Zakładów Chemicznych "Rokita" S.A. na rynku produktów chemicznych
ROMAN BAJDA
nr katalogowy: 41308
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-12
Magazynier – robotnik magazynowy (cz. 7)
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 134901
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-6
Nowe wydawnictwa
Stanisław Hławiczka
nr katalogowy: 35732
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Informacje
nr katalogowy: 25377
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Substancje dodatkowe w produktach mlecznych
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 87957
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Ogniwa łańcucha technologicznego w przetwórstwie zbóż dzisiaj: dokonania, potrzeby, perspektywy
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 40824
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Seminarium dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego
nr katalogowy: 52621
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-1
Regeneracja części maszyn i urządzeń w BOT KWB Bełchatów S.A w zakładzie produkcyjno remontowym
Roman Szyszka
Sławomir Płomiński
nr katalogowy: 23854
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-3
Kształtowanie bezpośrednie
nr katalogowy: 2244
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-11
Kultury starterowe w przetwórstwie żywności pochodzenia roślinnego
M. Ziarno
nr katalogowy: 14940
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
System napędowy perfekcyjnie dostosowany do branży spożywczej
nr katalogowy: 130988
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-10
Otrzymywanie tetrasiarczku dipentametylenotiuramu - przyspieszacza procesu wulkanizacji z grupy tiuramów
MARIUSZ DĄBEK
IRENA BŁASIAK
MARIAN DOJKA
JAN KRAJEWSKI
nr katalogowy: 43032
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-8
Katalizatory hydrokrakingu
Grażyna Fabiś
Zenon Sarbak
nr katalogowy: 6609
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-11
Zagrożenia wynikające z narażenia na kwas octowy i jego estry alifatyczne stosowane w przemyśle
Renata Soćko
Małgorzata Kupczewska-Dobecka
nr katalogowy: 28469
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-4
Rewolucja w automatyce przemysłowej (2)
Tadeusz Szafarz
nr katalogowy: 5255
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-12
Grace Paper - nowa era GKU
nr katalogowy: 12539
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Zastosowanie barwników spożywczych w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 53052
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-7-8
Zastosowanie separacji membranowej do regeneracji wyczerpanych kąpieli garbarskich
Paweł Gierycz
Wiktor Kluzi ński
Ryszard Świetlik
nr katalogowy: 53782
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Katalog firm i osób związanych z SITSpoż.
nr katalogowy: 4766
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Przyprawy w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 80007
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Substancje szkodliwe dla zdrowia pochodzące z powierzchni maszyn
Marzena Pawlicka
Małgorzata Mazańska
nr katalogowy: 94949
10.15199/65.2015.11.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-1
Anuga FoodTec 2006 - targi w Kolonii
nr katalogowy: 20865
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Redukcja bakterii Listeria w suchych kiełbasach fermentowanych
nr katalogowy: 7248
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
nr katalogowy: 9630
OPAKOWANIE 2011-5
Szok kosztowo-cenowy
JAROSŁAW ŻAK
nr katalogowy: 59455
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
przyprawy jako czynnik determinujący walory jakościowe i zdrowotne produktów mięsnych
Janusz R. Mroczek
Gabriela Ppaprocka
Patrycja Moryl
Klaudia Rękas
nr katalogowy: 149960
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-12
Anuga FoodTec 2006 targi ponadbranżowe
nr katalogowy: 14949
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Analiza rynku myjni i procesu czyszczenia cystern w transporcie substancji chemicznych zgodnie z wymaganiami EFTCO
Monika Stoma
Agnieszka Dudziak
Tomasz Słowik
Andrzej Kuranc
Grzegorz Zając
Joanna Szyszlak-Bargłowicz
nr katalogowy: 117195
10.15199/62.2018.11.4
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-11
Substancje regulujące temperaturę tekstyliów marki Outlast
nr katalogowy: 13930
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-11
Gospodarka odpadami i ściekami w produkcji żywności
K. Urbaniec
nr katalogowy: 7224
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Higienizacja, kondycjonowanie i obróbka ciśnieniowo-termiczna w przetwórstwie zbożowo-paszowym
nr katalogowy: 6417
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Rozwój sytuacji w polskim przetwórstwie zbóż
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 14178
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Przetwórstwo zbóż w Polsce
Roman Jurga
nr katalogowy: 12641
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Kukurydza - Część 9. Metoda ekstruzji
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 20017
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Zastosowanie wysokich ciśnień w przetwórstwie żywności
M. Janowicz
Ł Kaczmarski
nr katalogowy: 7121
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
Stanisław Gwiazda
Andrzej Pisula
nr katalogowy: 16769
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Kultury starterowe w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego
M. Ziarno
nr katalogowy: 14805
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-10
INPAP-ROGOWIEC 2006 - Konferencja dla papierników i przetwórców
J.W.
nr katalogowy: 22084
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Tradycyjne polskie zupy POLTINO
nr katalogowy: 20631
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Żyto - możliwości większego wykorzystania w przetwórstwie
nr katalogowy: 20154
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Zastosowanie nieskrobiowych węglowodanów do produkcji pieczywa
MAŁGORZATA MIELCARZ
nr katalogowy: 13971
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Ekologiczna produkcja żywności w świetle przepisów prawa. Cz. II.
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 5142
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Zastosowanie nieskrobiowych węglowodanów do produkcji pieczywa
MAŁGORZATA MIELCARZ
nr katalogowy: 13971
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Przyprawy znane i nieznane w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 9523
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-9
Warunki pracy w przetwórstwie owoców i warzyw
JK
nr katalogowy: 8183
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-6
Przetwórstwo produktów pochodzenia roślinnego po integracji z Unią
J. Drożdż
nr katalogowy: 14849
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Wymagania jakościowe ziarna kukurydzy w przetwórstwie młynarskim
Tadeusz MICHALSKI
nr katalogowy: 20122
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-4
Perspektywy zastosowania olejków eterycznych w przetwórstwie mięsnym
Zygmunt Kazimierczuk
Mariola Kozłowska
nr katalogowy: 16748
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Kryteria doboru skrobi modyfikowanych w przetwórstwie żywności
A. Walkowski
A. Olesienkiewicz
nr katalogowy: 14885
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-4
Konstruktor obuwia - czy to tak łatwo?
Stanisław Biniszewski
nr katalogowy: 105298
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-4
Polska i Świat Wydarzenia 2018
Ewa Mańkiewicz-Cudny
nr katalogowy: 112238
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-4
POLIGRAFIA międzynarodowe targi maszyn, materiałów i usług poligraficznych
nr katalogowy: 90970
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Surowce i dodatki do żywności
Patrycja Łusiak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 148661
10.15199/65.2024.5.3
żywność funkcjonalna
dodatki do żywności
produkty uboczne
functional food
food additives
by-products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Aseptyczne pakowanie w bag in box - technologia na dzisiaj
nr katalogowy: 20560
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Wybrane technologie gazowe stosowane w sektorze owocowo-warzywnym
I. Salamonik
nr katalogowy: 14862
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-11
rola substancji dodatkowych stosowanych w przetwórstwie mięsnym Część l
Jan Pyrcz
Ryszard Kowalski
nr katalogowy: 9645
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Efektywność i automatyzacja produkcji żywności. Targi Anuga FoodTec 2006 w Kolonii
A. Górecka
nr katalogowy: 20784
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
ANUGA FoodTec 2006 - oferta dla producentów żywności szukających najefektywniejszych rozwiązań
A. Łazarowicz
nr katalogowy: 20612
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-10
Tendencje w przetwórstwie i handlu owocami i warzywami
B. Nosecka
nr katalogowy: 6919
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-11
Nowe wymagania Unii Europejskiej w zakresie stosowania azotynów i azotanów w przetwórstwie mięsnym
Piotr Szymański
nr katalogowy: 21568
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Wykorzystanie produktów przemiału kukurydzy na sucho w przetwórstwie (część 3)
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14106
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Przegląd technik rozdzielania w przetwórstwie olejów jadalnych
G. Jabłecki
nr katalogowy: 7100
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Wzrost znaczenia orkiszu w przetwórstwie zbożowym
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 14089
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-3
Opakowania aktywne i inteligentne w przetwórstwie mięsa. Część I
Tomasz Lesiów
Małgorzata Kosiorowska
nr katalogowy: 16758
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Innowacje produktowe w przetwórstwie żywności - narzędzie konkurowania asortymentem i jakością
K. Pasternak
A. Pawłowska
nr katalogowy: 7178
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-4
Opakowania aktywne i inteligentne w przetwórstwie mięsa. Część II
Tomasz Lesiów
Małgorzata Kosiorowska
nr katalogowy: 16750
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Zawartość węglowodorów olejów mineralnych w ziarnie pszenicy i mące pszennej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 114128
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-11
Folia IZOFOL do izolacji płyt gnojnych oraz zbiorników na gnojowicę i gnojówkę
nr katalogowy: 21824
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH