Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Diagnozowanie i rozwiązywanie problemu obniżonej żywotności drożdży piwowarskich w warunkach przemysłowych – studium przypadku
Aleksander Poreda
Paweł Zych
nr katalogowy: 112304
żywotność drożdży
fermentacja
napowietrzanie
suplementacja
yeast viability
fermentation
aeration
supplementation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 3
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 112838
10.15199/64.2018.3.1
DMS
piwo
DMSO
fermentacja
drożdże
skład brzeczki
DMS
beer
DMSO
fermentation
yeast
composition of wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Stężenie jonów cynku i magnezu w brzeczce słodowej o różnej zawartości ekstraktu
Aleksander Poreda
Ynwie Van Ackere
Marek Zdaniewicz
nr katalogowy: 90190
10.15199/64.2015.3.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Piwowarstwo
nr katalogowy: 99243
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Przerób słodu z surowcami niesłodowanymi a wydajność warzelni
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Witold Pietrzak
Agata Arian
nr katalogowy: 101014
10.15199/64.2016.9.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Optymalizacja gotowania brzeczki - nowa propozycja firmy ZIEMANN
ŁD
nr katalogowy: 6820
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Słody ciemne – wpływ na jakość brzeczki i przebieg procesu fermentacji
Justyna Paszkot
Adam Głowacki
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 148466
10.15199/64.2024.2.2
słody ciemne
piwa ciemne
związki Maillarda
dark malts
dark beers
Maillard reaction compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Wpływ jakości wody technologicznej na wybrane parametry brzeczki słodowej
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
Maria Zdaniewicz
nr katalogowy: 105837
10.15199/64.2017.5.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Czynniki surowcowe i technologiczne wpływające na jakość i stabilność sensoryczną piwa (cz. 2)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 67229
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Kalejdoskop ze świata napojów - luty 2011 r.
nr katalogowy: 58640
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Kalejdoskop ze świata napojów - styczeń 2011 r
nr katalogowy: 58030
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Jak uzyskać w piwie dobry jakościowo i stabilny aromat chmielowy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 64607
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Charakterystyka granulatu konwencjonalnego i granulatu zizomeryzowanego
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 61796
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Słody karmelowe - produkcja, cechy jakościowe i wpływ na właściwości piwa
Władysław Jamborowicz
nr katalogowy: 58625
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Poprawa efektywności suplementacji brzeczki słodowej jonami cynku
Aleksander Poreda
Klaudia Stefaniuk
Jarosław Hoc
Marek Zdaniewicz
nr katalogowy: 82775
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-9
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 47197
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Przy piwie o usprawnieniu tradycyjnej technologii piwowarskiej
Wojciech Kordalski
nr katalogowy: 102292
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. II. Skład chemiczny surowca
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 79260
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 2
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 111178
10.15199/64.2017.11-12.2
DMS
piwo
prekursory DMS
zacieranie
warzenie brzeczki
chmiel
DMS
beer
DMS precursors
mashing
wort boiling
hops
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Stosowanie niskich dawek granulatów i ekstraktów chmielowych do produkcji klasycznych piw dolnej fermentacji
K. Baranowski
nr katalogowy: 20538
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Żywotność drożdży a proces fermentacji piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 95659
10.15199/64.2015.11-12.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Bakterie kwasu mlekowego - "nowa" mikroflora do fermentacji brzeczki piwnej
Aneta Walczak
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 94399
10.15199/64.2015.10.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Wyższe alkohole w piwie
Krzysztof Kucharczyk
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 104717
10.15199/64.2017.3.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Gorycz czy goryczka
nr katalogowy: 73558
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 2
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 72034
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Przetwory kukurydziane a wydajność procesu pozyskiwania wyciągów słodowych
Józef Błażewicz
Agnieszka Zembold-Guła
Katarzyna Kupisz
nr katalogowy: 70400
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-2
Jakość brzeczki i piwa
Andrzej Brudzyński
nr katalogowy: 33406
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zdolność przechowalnicza granulatów chmielowych stosowanych do produkcji piwa
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130550
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zdolność przechowalnicza granulatów chmielowych stosowanych do produkcji piwa
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130550
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Mash hopping (chmielenie zacieru) - parametry procesu chmielenia a jakość brzeczki
Katarzyna Fulara
Aneta Pater
Aneta Ciosek
Olga Szczepanik
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 120733
10.15199/64.2019.5-6.2
chmiel
bakterie kwasu mlekowego
mash hopping
goryczka
hops
lactic acid bacteria
mash hopping
bitterness
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Odmiany jęczmienia jarego
Joanna Szarzyńska
nr katalogowy: 121643
jęczmień jary
odmiany
COBORU
wyniki PDO
odmiana browarna
odmiana paszowa
plon
odporność na choroby
odporność na porastanie
spring barley
varieties
COBORU
PDO results
malting variety
fodder variety
yield
disease resistance
lodging resistance
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Aktualności
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 123045
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Automatyczny pomiar zawartości ekstraktu w brzeczce podczas produkcji piwa
Dariusz Figiel
nr katalogowy: 102288
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Wpływ nachmielenia brzeczki na bakterie kwasu mlekowego
Aneta Ciosek
Vivien Nagy
Olga Szczepanik
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 123881
10.15199/64.2019.12.1
bakterie kwasu mlekowego
IBU
związki chmielu
lactic acid bacteria
IBU
hop compounds
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Purification of fumaric acid made by bioconversion of waste glycerol Oczyszczanie kwasu fumarowego otrzymanego w wyniku biokonwersji odpadowego glicerolu
Andrzej Olszanowski
Robert Biernacki
nr katalogowy: 102383
10.15199/62.2016.11.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
XVII Szkoła Technologii Fermentacji Stabilność piwa wyzwaniem dla browarnictwa XXI wieku
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 85129
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-7-8
Stosowanie najlepszych praktyk (BAT) w browarnictwie
Jędrzej KASPRZAK
nr katalogowy: 69443
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
The effect of malting on green lentils and their suitability for wort production
Jonas Trummer
Aleksander Poreda
Wiktor Berski
nr katalogowy: 123047
10.15199/64.2019.10.1
soczewica
słodowanie
zacieranie
enyzmy
Lentils
malting
mashing
exogenous enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Dynamika i efekty końcowe fermentacji stężonych (HG i VHG) brzeczek piwowarskich
Paweł Zarychta
Ewelina Dziuba
Joanna Chmielewska
Barbara Foszczyńska
nr katalogowy: 50725
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Jakość goryczki chmielowej w piwach - od czego zależy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 134188
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-3
Ultrafiltracyjne oczyszczanie brzeczki hodowlanej z Pseudomonas aeruginosa
Anna Witek-Krowiak
Joanna Witek
Roman Szafran
Szymon Modelski
nr katalogowy: 58220
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
EBC Symposium "Modern brewhouse technologies and wort production"
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 101683
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Wyniki analizy piwa przy użyciu nowoczesnych urządzeń w odniesieniu do metody destylacyjnej
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 96851
10.15199/64.2016.2.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Zmiany w udziałach najważniejszych składników olejków chmielowych i ich wpływ na jakość aromatu chmielowego w piwach
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 85131
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Niekonwencjonalne drożdże w produkcji piwowarskiej
Paweł Satora
nr katalogowy: 116653
10.15199/64.2018.11.1
Słowa kluczowe: drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
unconventional yeasts
wort fermentation
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Kalejdoskop ze świata napojów – grudzień 2009 r.
nr katalogowy: 49512
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Znaczenie beta-glukanaz w procesie produkcji piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 73565
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
„Jakość surowców piwowarskich a dobra jakość piwa (cz. II)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 58029
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Zastosowanie preparatów enzymatycznych w procesie zacierania słodu gryczanego stanowiącego surowiec do produkcji bezglutenowych napojów fermentowanych
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 102282
10.15199/64.2016.11.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Związki lotne w piwach wyprodukowanych z udziałem ryżu
Adam Siwek
Milena A. Stachelska
Milena Dziadkowska
Piotr Karpiń
ski
Mieczysław W. Obiedziń
ski
nr katalogowy: 100321
10.15199/64.2016.7-8.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Jakość goryczki chmielowej w piwach - od czego zależy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 134188
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Innowacyjne metody rozwiązywania tradycyjnych problemów w browarnictwie
Aleksander Poreda
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 73564
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Słody specjalne z owsa nagiego
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Danuta Leszczyńska
Justyna Gąsior
Alan Gasiński
nr katalogowy: 125133
10.15199/64.2020.1–2.3
słody z owsa nagiego
ekstraktywność
brzeczka
wydajność warzelni
naked oat malts
extractivity
wort
mashing efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Propagacja bakterii kwasu mlekowego na potrzeby browarnictwa - dobór parametrów procesu
Aneta Ciosek
Aleksander Poreda
Olga Szczepanik
nr katalogowy: 109561
10.15199/64.2017.9.1
bakterie kwasu mlekowego
LAB
piwo kwaśne
propagacja
lactic acid bacteria
LAB
sour beer
propagation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Wpływ dolistnego dokarmiania roślin chmielu na plon i poziom alfa-kwasów
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 54442
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Nowoczesne technologie produkcji brzeczki tematem pierwszego w Polsce Sympozjum EBC
nr katalogowy: 98679
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Przyjęto definicję piwa istotnie przywracającą zapisy z nieobowiązującej Polskiej Normy PN-A-79098:1995
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 105836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Niesłodowane ziarno jęczmienia browarnego w pozyskiwaniu koncentratów spożywczych
Łukasz Szwed
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 78958
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-4
Nowy skład osobowy Państwowej Rady Geodezyjnej i Kartograficznej
nr katalogowy: 142747
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Dlaczego musi być ograniczona łączna ilość dodawanych surowców niesłodowanych we wsadzie surowcowym do produkcji piwa?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 108397
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Lipooksygenazy a stabilność sensoryczna piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 67226
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Słody żytnie w ocenie technologicznej
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Alan Gasiński
nr katalogowy: 122465
10.15199/64.2019.8-9.1
czas słodowania
słody żytnie karmelowe i pilzneńskie
brzeczka
wydajność zacierania
malting time
caramel rye malt
pilsener rye malt
wort
mashing efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Krzyżówki drożdży browarniczych. Cz. 3. Przemysłowo użyteczne fenotypy krzyżówek międzygatunkowych
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 112303
10.15199/64.2018.2.2
krzyżówki międzygatunkowe
drożdże browarnicze
substancje zapachowe
wykorzystanie węglowodanów
tolerancja temperaturowa
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kurdiazevii
Saccharomyces uvarum
interspecific hybrid
brewer’
s yeast
aroma compounds
carbohydrate utilization temperature tolerance
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kurdiazevii
Saccharomyces uvarum
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Wpływ surowców niesłodowanych na proces produkcji brzeczki i piwa
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 109564
10.15199/64.2017.9.2
surowce niesłodowane
fermentacja
brzeczka
piwo
adjuncts
fermentation
wort
beer
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-9
Badania monitoringowe wód w rejonie nieczynnego składowiska odpadów komunalnych w Łące k. Bolesławca (woj. dolnośląskie)
Anna Janeczko-Mazur
Maurycy Nowosielski
nr katalogowy: 46654
SZKŁO I CERAMIKA 2004-3
Tworzywo porcelanowe typu porcelany kostnej o obniżonej temperaturze wypalania
A. Ślósarczyk
M. Salus
nr katalogowy: 7442
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-8-9
Skład chemiczny i wartość odżywcza owoców rokitnika (Hippophae rhamnoides L.)
R. Zadernowski
M. Szałkiewicz
S. Czaplicki
nr katalogowy: 14666
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Z ŻYCIA POLSKIEJ IZBY PRZEMYSŁU CHEMICZNEGO
nr katalogowy: 101547
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Produkcja wyciągów barwiących w warunkach warzelni
Józef Błażewicz
Agnieszka Zembold-Guła
nr katalogowy: 62803
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Wycofanie Polskiej Normy na Piwo przyczyną wielu problemów przemysłu piwowarskiego w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 79261
AURA 2008-11
Mięso w diecie człowieka
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 39353
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-8
Departament Inspekcji i Kontroli Budowlanej
nr katalogowy: 37549
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-2
Skład warstwy pasywnej wytworzonej na stali odpornej na korozję w chlorowanej, bałtyckiej wodzie morskiej
J. Birn
A
Wołowik
I. Skalski
A. Zieliński
nr katalogowy: 10825
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Zafałszowania artykułów spożywczych
Renata Gasparska
nr katalogowy: 40759
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-6
Departament Orzecznictwa Nadzoru Budowlanego Głównego Urzędu Nadzoru Budowlanego
nr katalogowy: 35861
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Wpływ doboru surowców na cechy sensoryczne piwa wytwarzanego w warunkach rzemieślniczych
Joanna Maria-Klepacka
Anna Gątarska
Marcelina Kreczman
nr katalogowy: 146038
10.15199/65.2023.11.5
piwo
chmiel
słód
drożdże
dodatki niesłodowane
smak
zapach
cechy sensoryczne
beer
hops
malt
yeast
unmalted additives
taste
smell
sensory characteristics
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Hydroliza enzymatyczna skrobi różnego pochodzenia za pomocą enzymów słodu jęczmiennego
Marek Domin
Kostiantyn Vasiukov
Leszek Rydzak
Piotr Kiczorowski
nr katalogowy: 146059
10.15199/62.2023.11.3
słód jęczmienny
niesłodowane ziarno
brzeczka piwna
barley malt
unmalted grain
wort
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-7
Charakterystyka pyłowych zanieczyszczeń powietrza
JOANNA KOBUS
nr katalogowy: 36427
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-2
Metale w nawozach organicznych i odpadach stosowanych do celów nawozowych
HELENA GÓRECKA
HENRYK GÓRECKI
nr katalogowy: 42713
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-2
Wpływ warunków prądowych na właściwości elektrolitycznych powłok kompozytowych Zn-Ni+Ni
KATARZYNA WYKPIS
MAGDALENA POPCZYK
ANTONI BUDNIOK
EUGENIUSZ ŁĄGIEWKA
nr katalogowy: 49879
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-7
Porównawcze badania wybranych właściwości petrochemicznego osadu ściekowego, gudronu i węgla energetycznego
WIESŁAW KOŹLAK
JANUSZ PYSIAK
nr katalogowy: 107094
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-10
Wprowadzanie do obrotu cementów, dodatków typu II i domieszek do betonu
Joanna Babińska
Barbara Dobosz
Zbigniew Gałkowski
nr katalogowy: 54689
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Skład, uszkodzenia struktury, morfologia powierzchni krzemu modyfikowanego za pomocą dynamicznego mieszania jonowego.
Igor Tashlykov
Sergei Baraishuk
Oleg Mikkalkovich
Igor Antonovich
nr katalogowy: 33599
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Mikrobiom - nowy "organ" w ciele człowieka?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 99149
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
O metodzie chmielenia piwa na zimno słów kilka...
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 108401
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Drożdże browarnicze i ocena ich aktywności. Cz. II
Joanna Berłowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 84835
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 1
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 71060
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. III . Przydatność do produkcji piwa
Urszula Skomra
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 80282
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-2
Najnowsze metody analityczne w mikrobiologii browarniczej i ich zastosowanie
Magdalena Tomaszewicz
nr katalogowy: 104086
10.15199/64.2017.2.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Parametry jakościowe brzeczki wytworzonej z soczewicy zielonej uprawianej w różnych lokalizacjach
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 140077
10.15199/64.2022.5.4
soczewica zielona
słód
brzeczka
jakość
green lentils
malt
grain
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Parametry jakościowe brzeczki wytworzonej z soczewicy zielonej uprawianej w różnych lokalizacjach
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 140077
10.15199/64.2022.5.4
soczewica zielona
słód
brzeczka
jakość
green lentils
malt
grain
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Parametry jakościowe brzeczki wytworzonej z soczewicy zielonej uprawianej w różnych lokalizacjach
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 140077
10.15199/64.2022.5.4
soczewica zielona
słód
brzeczka
jakość
green lentils
malt
grain
quality
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-2
Stopy na osnowie FeAl - skład chemiczny, wytwarzanie i przetwarzanie
WOJCIECH SZKLINIARZ
AGNIESZKA KOŚCIELNA
nr katalogowy: 33212
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Kukurydza - Skład chemiczny mąki kukurydzianej i niektóre aspekty wartości żywieniowej
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 30243
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Badania krzywych pęcznienia - mało znana metoda oceny jakości mąki żytniej
ELŻBIETA SŁOWIK
MAŁGORZATA MIELCARZ
nr katalogowy: 29211
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Wpływ długości fali promieniowania laserowego na strukturę i własności cienkich warstw Bi2O3 wytwarzanych techniką PLD
SŁAWOMIR KĄC
ŁUKASZ CIENIEK
nr katalogowy: 40433
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Sposób na ofertę zgodną z trendami
nr katalogowy: 138271
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-4
Badania składu molekularnego wodnych roztworów Silenali o modułach 2,59 i 2,96
WIESŁAW KOŹLAK
JANUSZ PYSIAK
nr katalogowy: 105907
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-1
Analiza możliwości przyjmowania ścieków opadowych w biologicznych oczyszczalniach miejskich Część I. Charakterystyka ilości i jakości ścieków ogólnospławnych na przykładzie Łodzi
Agnieszka Brzezińska
nr katalogowy: 32289
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-11
Cement portlandzki wapienny CEM II/A-LL 42,5R
Marcin Sokołowski
nr katalogowy: 31594
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-4
Cement wieloskładnikowy CEM V/A (S-V) 32,5N-LH
Tomasz Pużak
Marcin Sokołowski
nr katalogowy: 25891
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Content and composition of polar fractions in refined vegetable oils available on the Polish market Zawartość i skład frakcji polarnych w rafinowanych olejach roślinnych dostępnych na polskim rynku
Magda Aniołowska
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 83687
10.12916/przemchem.2014.492
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
The use of sorgo malt for beer production Wykorzystanie słodu sorgo do produkcji piwa
Barbara Foszczyńska
Ewelina Dziuba
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
nr katalogowy: 86119
10.12916/przemchem.2014.1444
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
"Beer-miksy" - napoje o rosnącej popularności na rynku piwa
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 88500
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Szlachecki trunek
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 62237
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Beta-glukan w brzeczkach otrzymanych z dodatkiem pseudozbóż lub syropu maltozowego
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 99244
10.15199/64.2016.6.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Formy i zestawy form wypiekowych
nr katalogowy: 118410
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Świadome zakupy (część 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 150832
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Korozja płytowych rozbieralnych wymienników ciepła ze stali nierdzewnej AISI 316 stosowanych do podgrzewu brzeczki piwnej. Studium przypadku
Zbigniew Klenowicz
Jan Marjanowski
Patryk Solecki
nr katalogowy: 131449
10.15199/64.2021.2.2
browary
brzeczka
chlorki
płytowe wymienniki ciepła
stal nierdzewna AISI 316
korozja szczelinowa i wżerowa
pasywacja
repasywacja
CIP
breweries
wort
chlorides
plate heat exchangers
stainless steel AISI 316
crevice and pitting corrosion
passivity
repassivation
CIP
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Korozja płytowych rozbieralnych wymienników ciepła ze stali nierdzewnej AISI 316 stosowanych do podgrzewu brzeczki piwnej. Studium przypadku
Zbigniew Klenowicz
Jan Marjanowski
Patryk Solecki
nr katalogowy: 131449
10.15199/64.2021.2.2
browary
brzeczka
chlorki
płytowe wymienniki ciepła
stal nierdzewna AISI 316
korozja szczelinowa i wżerowa
pasywacja
repasywacja
CIP
breweries
wort
chlorides
plate heat exchangers
stainless steel AISI 316
crevice and pitting corrosion
passivity
repassivation
CIP
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Hydroliza enzymatyczna skrobi różnego pochodzenia za pomocą enzymów słodu jęczmiennego
Marek Domin
Kostiantyn Vasiukov
Leszek Rydzak
Piotr Kiczorowski
nr katalogowy: 146059
10.15199/62.2023.11.3
słód jęczmienny
niesłodowane ziarno
brzeczka piwna
barley malt
unmalted grain
wort
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Ogranicz listę dodatków z AMCOsystem E "0"
nr katalogowy: 81258
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Modyfi kacja właściwości mąki przez jej dodatkowe rozdrabnianie
nr katalogowy: 54209
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Wpływ bliskości siłowni wiatrowej na skład chemiczny mięsa gęsi
Joanna Marć-Pieńkowska
Sylwester Borowski
nr katalogowy: 122550
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-8
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 93051
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Nasiona konopi – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 143487
Konopie siewne Cannabis sativa L.
nasiona (orzeszki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
Hemp Cannabis sativa L.
fruits (achenes)
nutritional value
chemical composition
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Reactive extraction of 1,3-propanediol from the fermentation broth Wydzielanie 1,3-propanodiolu z brzeczki fermentacyjnej metodą ekstrakcji reaktywnej
Krzysztof Alejski
Ireneusz Miesiąc
Beata Rukowicz
Mikołaj Szóstak
nr katalogowy: 105747
10.15199/62.2017.5.35
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Zalety i wady stosowania surowców niesłodowanych w aspekcie jakości piwa
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 81717
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Kompendium wiedzy o piwie
Andrzej Brudzyński
Piotr Antkiewicz
Józef Błażewicz
Tadeusz Kuchciak
Dorota Michałowska
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 84836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Aldehydy i wpływ wybranych czynników na ich zawartość w piwie
Krzysztof Kucharczyk
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 63322
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Charakterystyka smakowo-zapachowa i goryczkowa wybranych piw Stout produkowanych w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 97393
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-1
Łódzka sztuka stereowizji
nr katalogowy: 118007
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-7
Biologiczne oczyszczanie odcieków składowiskowych
Anna Raszka
Malwina Tytła
nr katalogowy: 68994
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-2
Studia poligraficzne w Instytucie Mechaniki i Poligrafii Politechniki Warszawskiej
nr katalogowy: 50200
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-7
Wielofazowe kompozytowe powłoki dla zwiększenia odporności korozyjnej natryskiwanych cieplnie powłok
BOLESŁAW FORMANEK
KRZYSZTOF SZYMAŃSKI
BARTOSZ CHMIELA
BOŻENA SZCZUCKA-LASOTA
nr katalogowy: 45374
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-6
Powłoki pęczniejące do przeciwogniowego zabezpieczania konstrukcji stalowych
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
nr katalogowy: 44838
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Tradycyjne i z automatu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 66907
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-5
SOLBET KOLBUSZOWA S.A.
nr katalogowy: 59687
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-2
Wydarzenia
nr katalogowy: 89518
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
Oznaczanie składu chemicznego złomu stalowego
anna KONSTANCIAK
KamIL KORZEŃ
nr katalogowy: 73814
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-5
WPŁYW STĘŻENIA PODFOSFORYNU SODOWEGO NA WŁAŚCIWOŚCI ELEKTROLITYCZNYCH POWŁOK CYNKOWO-NIKLOWYCH
KATARZYNA WYKPIS
nr katalogowy: 59565
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-13
Czyściej w kadzi
nr katalogowy: 19658
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-6
Aktualności
J.P.
E.S.
nr katalogowy: 6577
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-12
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 14963
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Produkty miesiąca
nr katalogowy: 93164
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-9
Środki chemiczne dla garbarstwa i futrzarstwa
nr katalogowy: 6088
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-9
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 15069
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-8
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 15060
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-4
Otrzymywanie tripolifosforanu sodu (TPFS) metodą jednostopniową z zastosowaniem stężonego kwasu fosforowego
AGNIESZKA MAKARA
ZBIGNIEW WZOREK
nr katalogowy: 43843
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-1
WYBRANE WŁAŚCIWOŚCI FIZYKOCHEMICZNE PYŁÓW POWSTAJĄCYCH W PROCESIE TECHNOLOGICZNYM HUTY CYNKU MIASTECZKO ŚLĄSKIE S.A.
EDYTA MELANIUK-WOLNY
KATARZYNA NOWIŃSKA
nr katalogowy: 41165
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-9
Otrzymywanie i właściwości elektrolitycznych warstw stopowych Zn-Ni osadzanych pulsowo
KATARZYNA WYKPIS
ANTONI BUDNIOK
EUGENIUSZ ŁĄGIEWKA
nr katalogowy: 46456
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. 2)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 54810
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Koktajl szyty na miarę
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 131986
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-1
Wpływ sposobu napawania rur kotłowych na mikrostrukturę i skład chemiczny napoin
Magdalena Rozmus-Górnikowska
MAREK BLICHARSKI
Jan Kusiński
LUDWIK KUSIŃSKI
MAREK MARSZYCKI
nr katalogowy: 83227
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Bilans azotu w procesie oczyszczania wychmielin z gorzkich kwasów przy zastosowaniu NaOH
Krystyna Hoffmann
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 68152
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Selected chemical and physical properties of Spanish sage seeds (Salvia hispanica L.) Skład chemiczny i właściwości fizyczne nasion szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica L.)
Beata Zdybel
Agnieszka Sagan
Artur Przywara
nr katalogowy: 104012
10.15199/62.2017.2.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
The effect of imidazoline addition on group composition of bitumens Wpływ dodatku imidazolin na zmianę składu grupowego asfaltów
Michał Babiak
Jacek Kosno
Artur Wilmański
Halina Mitka
nr katalogowy: 102427
10.15199/62.2016.11.47
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2006-10
Instytut Telekomunikacji
W. BURAKOWSKI
nr katalogowy: 22229
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-3
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 19930
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-4
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 19889
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-1
System Capatect-optymalne ocieplenie ścian
nr katalogowy: 10389
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-1
System sterowania Delta V
nr katalogowy: 2186
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-1
System Capatect-optymalne ocieplenie ścian
nr katalogowy: 10389
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-4
Rozcieńczalnik lakierów samochodowych
Andrzej Bądkowski
nr katalogowy: 8004
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-11
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 22295
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-10
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 22261
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-9
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 19741
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-5
Kamienie milowe
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 19485
GAZETA CUKROWNICZA 2004-4
Restrukturyzacja Polskiego Cukru
nr katalogowy: 1444
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Postępy nauki i techniki
nr katalogowy: 14595
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Grzyby - producenci i przetwórcy
nr katalogowy: 22422
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-1
Środki chemiczne dla garbarstwa i futrzarstwa
Emilian Szczerbicki
nr katalogowy: 19995
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-4
W grupie Contifibre
nr katalogowy: 19894
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-5
Z kraju
nr katalogowy: 19867
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-5
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 19865
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-1
Wydział Elektryczny Politechniki Białostockiej
Mirosław Świercz
nr katalogowy: 15197
SZKŁO I CERAMIKA 2004-6
Ceramika Paradyż
nr katalogowy: 7484
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-8
Upadłość Alki
nr katalogowy: 6022
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-3
Prace nad kodeksem etyki
nr katalogowy: 79
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-2
Symulacja pracy jednotorowej stacji mycia
Jacek Plichta
nr katalogowy: 17297
AURA 2006-7
ZAKWITY SINICOWE
Andrzej K. M. Kabziński
nr katalogowy: 15905
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-1
Wydział Elektryczny Politechniki Białostockiej
Mirosław Świercz
nr katalogowy: 15197
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-3
Misja gospodarcza z Indii w Łodzi
nr katalogowy: 13631
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-3
System IndraMotion
Romuald Lis
nr katalogowy: 10290
AURA 2005-6
POLIOKSYETYLENOWANE SURFAKTANTY NIEJONOWE (2)
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
nr katalogowy: 8453
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Znakowanie wyrobów makaronowych
Barbara ROBAK
Wiktor OBUCHOWSKI
nr katalogowy: 6326
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Ukryte pod skorupką
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 4084
GAZETA CUKROWNICZA 2006-7
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 16607
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14550
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-10-11
Roman Baczyński
jb
nr katalogowy: 13155
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-7
Akredytacja laboratoriów Państwowej Inspekcji Sanitarnej województwa pomorskiego
Iwona Orkiszewska
nr katalogowy: 11518
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-4
Czujnik indukcyjny ZX-E System wizyjny F210
nr katalogowy: 10307
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-2
Czynniki określające skład mineralogiczny spieku
PRZEMYSłAW FRANCIK
JAN MRÓZ
nr katalogowy: 41577
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-1
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 41174
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
Otłuszczenie tuszy i skład kwasów tłuszczowych wchodzących w skład lipidów a jakość mięsa
J.D. Wood
M. Enser
A.V. Fisher
G.R. Nute
P.R. Sheard
R.I. Richardson
S.I. Hughes
F.M. Whittington
nr katalogowy: 48691
AURA 2010-8
Powiększenie zespołu parków krajobrazowych
Wojciech RADECKI
nr katalogowy: 53469
OPAKOWANIE 2019-8
Pierwsza Iberica od Koenig & Bauer w firmie RD
nr katalogowy: 122047
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
MWK – odpowiedzi na pytania czytelników
Krzysztof Patoka
nr katalogowy: 136770
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-5
Zakład Energetyczny Białystok SA
Marta Sokólska
nr katalogowy: 21108
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Szkoła z przygodą w tle
AGNIESZKA PAPRZYCKA
nr katalogowy: 11875
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-12
Przędzalnia bawełny Albini
nr katalogowy: 6171
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
ZESTAWY DZIELĄCO-FORMUJĄCE DO CHLEBA
Jerzy KOWNACH
nr katalogowy: 4736
OPAKOWANIE 2004-11
Gospodarowanie odpadami opakowaniowymi
Izabela Anna Tałataj
nr katalogowy: 3388
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-3
Gdańska ekspansja w Saksonii
jaz
nr katalogowy: 12963
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Szkoła z przygodą w tle
AGNIESZKA PAPRZYCKA
nr katalogowy: 11875
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-11
XI edycja konkursu PNJ. Komunikat Sekretariatu Konkursu
nr katalogowy: 11583
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH