Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Słody ciemne – wpływ na jakość brzeczki i przebieg procesu fermentacji
Justyna Paszkot
Adam Głowacki
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 148466
10.15199/64.2024.2.2
słody ciemne
piwa ciemne
związki Maillarda
dark malts
dark beers
Maillard reaction compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Zalety technologiczne nietypowo suszonych słodów specjalnych
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 116202
10.15199/64.2018.8-9.2
słody specjalne
brzeczka
azot alfa-aminokwasowy
polifenole
special malts
wort
free amino nitrogen (FAN)
polyphenol
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Jakość technologiczna słodów niskobiałkowych
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 121518
10.15199/64.2019.7.3
słody niskobiałkowe
jakość technologiczna
low protein malts
technological quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Słody żytnie w ocenie technologicznej
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Alan Gasiński
nr katalogowy: 122465
10.15199/64.2019.8-9.1
czas słodowania
słody żytnie karmelowe i pilzneńskie
brzeczka
wydajność zacierania
malting time
caramel rye malt
pilsener rye malt
wort
mashing efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Wpływ wykorzystania słodów specjalnych na przebieg zacierania i parametry jakościowe brzeczki
Aneta Ciosek
Anna Pliś
nr katalogowy: 136367
10.15199/64.2022.1.1
słody specjalne
parametry fizykochemiczne
zacier
brzeczka
special malts
physicochemical parameters
mash
wort
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Słody specjalne z owsa nagiego
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Danuta Leszczyńska
Justyna Gąsior
Alan Gasiński
nr katalogowy: 125133
10.15199/64.2020.1–2.3
słody z owsa nagiego
ekstraktywność
brzeczka
wydajność warzelni
naked oat malts
extractivity
wort
mashing efficiency
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Aproksymacja czasowych zależności ładunku ciemnego w matrycy CCD
Adam POPOWICZ
nr katalogowy: 74164
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Analiza prądu ciemnego w matrycach CCD
Adam POPOWICZ
nr katalogowy: 59172
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
The effects of artificial lights at the Zselic Landscape Protection Area
Zoltán KOLLÁTH
nr katalogowy: 37108
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Metoda korekcji prądu ciemnego w matrycach CCD
Adam POPOWICZ
nr katalogowy: 63952
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Wpływ nawadniania roślin jęczmienia na przydatność technologiczną ziarna, słodów typu pilzneńskiego i brzeczek kongresowych
dr hab. inż. Józef Błażewicz
prof. nadzw.
prof. dr hab. inż. Joanna Kawa-Rygielska
mgr inż. Alan Gasiński
nr katalogowy: 130551
10.15199/64.2021.1.1
nawadnianie
ziarno
słód
brzeczka
wydajność warzelni
irrigation
grain
malt
wort
brewhouse efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Wpływ nawadniania roślin jęczmienia na przydatność technologiczną ziarna, słodów typu pilzneńskiego i brzeczek kongresowych
dr hab. inż. Józef Błażewicz
prof. nadzw.
prof. dr hab. inż. Joanna Kawa-Rygielska
mgr inż. Alan Gasiński
nr katalogowy: 130551
10.15199/64.2021.1.1
nawadnianie
ziarno
słód
brzeczka
wydajność warzelni
irrigation
grain
malt
wort
brewhouse efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Przydatność technologiczna słodów typu pilzneńskiego z ziarna o nadmiernej zawartości białka
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Ewa Trzepizur
Andrzej Dawidowicz
nr katalogowy: 108398
ziarno
słód
brzeczka
wydajność warzelni
grain
malt
wort
mashing efficiency
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
The effect of malting on green lentils and their suitability for wort production
Jonas Trummer
Aleksander Poreda
Wiktor Berski
nr katalogowy: 123047
10.15199/64.2019.10.1
soczewica
słodowanie
zacieranie
enyzmy
Lentils
malting
mashing
exogenous enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 123059
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Zjawisko impulsów wtórnych w krzemowych fotodetektorach lawinowych w trybie zliczania fotonów
A. Zenevich
E. Novikov
V. Kazlou
nr katalogowy: 1175
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Walory zdrowotne gorzkiej czekolady i kakao
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 145292
10.15199/65.2023.9.6
gorzka czekolada
kakao
polifenole
teobromina
dark chocolate
cocoa
polyphenols
theobromine
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Przydatność słodownicza ozimych form jęczmienia browarnego
Józef Błażewicz
Marek Liszewski
Andrzej Dawidowicz
nr katalogowy: 96850
10.15199/64.2016.2.1
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-2
KONKURS PERŁY CERAMIKI UE 2023 – NOMINACJE
nr katalogowy: 143849
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Jakość pieczywa z handlowych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Gra żyna Cacak -Pietrzak
Małgorzata Loba
nr katalogowy: 120564
pszenne mąki jasne i ciemne
fizyczne cechy pieczywa
organoleptyczna jakość pieczywa
wheat flours white and dark
physical traits of bread
organoleptic quality of bread
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Jakie pszenice i mąki pszenne są wykorzystywane do produkcji azjatyckich makaronów typu noodles
nr katalogowy: 29213
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Bazy z KOMPLET Polska
nr katalogowy: 131203
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-11
Słody specjalne z nasion roślin strączkowych
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Justyna Gąsior
nr katalogowy: 123999
10.15199/64.2019.11.1
groch
soczewica
wyka
słód
brzeczka
wydajność warzelni
peas
lentils
vetches
malt
wort
brewhouse efficiency
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Bazy z KOMPLET Polska
nr katalogowy: 131203
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-9
Analysis of temperature dependence of dark current mechanisms in MWIR type-II superlattice photodiodes
Jarosław Wróbel
Paweł Madejczyk
Waldemar Gawron
Antoni Rogalski
nr katalogowy: 79327
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-2
KONKURS PERŁY CERAMIKI UE 2023 – NOMINACJE
nr katalogowy: 143849
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Mikroorganizmy jako producenci biowodoru Od badań podstawowych do prac rozwojowych z dziedziny biotechnologii
Anna Sikora
Anna Detman
nr katalogowy: 141087
10.15199/17.2022.12.4
biowodór
mikroorganizmy
bakterie
beztlenowy rozkład biomasy
kwasogeneza
ciemne fermentacje
fotofermentacja
biofotoliza
szlaki metaboliczne
przemysł cukrowniczy
biohydrogen
microorganisms
bacteria
anaerobic digestion
acidogenesis
dark fermentation
photofermentation
biofotolysis
metabolic pathways
sugar industry
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Mikroorganizmy jako producenci biowodoru Od badań podstawowych do prac rozwojowych z dziedziny biotechnologii
Anna Sikora
Anna Detman
nr katalogowy: 141087
10.15199/17.2022.12.4
biowodór
mikroorganizmy
bakterie
beztlenowy rozkład biomasy
kwasogeneza
ciemne fermentacje
fotofermentacja
biofotoliza
szlaki metaboliczne
przemysł cukrowniczy
biohydrogen
microorganisms
bacteria
anaerobic digestion
acidogenesis
dark fermentation
photofermentation
biofotolysis
metabolic pathways
sugar industry
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Mikroorganizmy jako producenci biowodoru Od badań podstawowych do prac rozwojowych z dziedziny biotechnologii
Anna Sikora
Anna Detman
nr katalogowy: 141087
10.15199/17.2022.12.4
biowodór
mikroorganizmy
bakterie
beztlenowy rozkład biomasy
kwasogeneza
ciemne fermentacje
fotofermentacja
biofotoliza
szlaki metaboliczne
przemysł cukrowniczy
biohydrogen
microorganisms
bacteria
anaerobic digestion
acidogenesis
dark fermentation
photofermentation
biofotolysis
metabolic pathways
sugar industry
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Nowa metoda regeneracji modułów fotowoltaicznych z amorficznego krzemu
Wojciech GRZESIAK
Ewa RADZIEMSKA
nr katalogowy: 48148
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Analiza chromatograficzna lotnych frakcji 14 kultywarów bazylii (Ocimum basilicum L.)
Antoni Szumny
Maciej Adamski
Katarzyna Wińska
Alicja Z. Kucharska
Anna Sokół-Łętowska
Anita Biesiada
Angel Antonio Carbonell-Barrachina
nr katalogowy: 68204
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
Optical identification of crystal defects in CCD matrix
Adam POPOWICZ
nr katalogowy: 75059
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
The use of hydrogen-rich gas obtained from dark fermentation of molasses from sugar industry for fueling a fuel cell Zastosowanie wodorowego gazu otrzymanego w wyniku kwaśnej fermentacji melasy z przemysłu cukrowniczego do zasilania ogniwa paliwowego
Piotr Piela
Wojciech Tokarz
Wiktor Kaźmierczak
Anna Detman
Anna Sikora
Jan Piotrowski
nr katalogowy: 98504
10.15199/62.2016.5.20
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Marchew purpurowa jako surowiec dla przetwórstwa owocowo-warzywnego
Janusz Czapski
Marcin Kidoń
Anna Olejnik
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 41077
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2013-1
NAGRODZONE PROJEKTY
nr katalogowy: 75638
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Modelowanie numeryczne procesu fermentacji ukierunkowanej na produkcję biowodoru
Artur Wodołażski
nr katalogowy: 137687
10.15199/62.2022.5.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Modelowanie numeryczne procesu fermentacji ukierunkowanej na produkcję biowodoru
Artur Wodołażski
nr katalogowy: 137687
10.15199/62.2022.5.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Ocena jakości handlowego pieczywa bezglutenowego
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Agata Zaorska
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 119596
pieczywo bezglutenowe
białko
składniki mineralne
ocena organoleptyczna
gluten-free bread
protein
minerals
organoleptic evaluation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Przerób słodu z surowcami niesłodowanymi a wydajność warzelni
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Witold Pietrzak
Agata Arian
nr katalogowy: 101014
10.15199/64.2016.9.1
OPAKOWANIE 2011-2
Mniej wow!, więcej umiaru
nr katalogowy: 57689
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-5
Proces dewitryfikacji szkieł glinokrzemianowych podatnych na krystalizację
Anna ZAWADA
Ilona ŁĘGOWIK
Józef IWASZKO
nr katalogowy: 76916
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Przydatność technologiczna i trwałość mięsa z wadami
Bożena Danyluk
Edward Pospiech
Agnieszka Iwanowska
nr katalogowy: 76020
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-5
Globalna rejestracja cząstek z kosmosu, projekt CREDO (cz. II)
Robert Kamiński
Michał Niedźwiecki
nr katalogowy: 118861
promieniowanie kosmiczne
detektory światła
światłoczułe matryce
smartfony
szum elektromagnetyczny
piksele
citizen science
cosmic radiation
light detectors
photosensitive matrices
smartphones
electromagnetic noise
pixels
citizen science
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
Automotive lighting: method of assessing the visibility of objects in the light of car headlights
Andrii KASHKANOV
Volodymyr KUZHEL
Igor Piotr KURYTNIK
Volodymyr KUCHERUK
nr katalogowy: 127813
10.15199/48.2020.09.19
car headlights
visibility of objects on the road
automotive lighting and road safety
in the case of foreign Authors in this line the Editor inserts Polish translation of keywords
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-4
Zanieczyszczenia dawnych papierów fotograficznych drobinkami metali
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 142869
10.15199/54.2023.4.1
papiery fotograficzne P.O.P.
surowiec szmaciany
metale przejściowe
żelazo
uczulanie papierów fotograficznych
azotan srebra
metale szlachetne
ciemne plamki/struktury
szereg napięciowy metali
badania konserwatorskie
badania SEM/EDX/BSE
photographic papers P.O.P.
rag pulp
transition metals
iron
sensitizing photographic papers
black spots/structures
voltage series of metals
silver nitrate
precious metals
conservation research
SEM/EDX/BSE analyses
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-4
Zanieczyszczenia dawnych papierów fotograficznych drobinkami metali
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 142869
10.15199/54.2023.4.1
papiery fotograficzne P.O.P.
surowiec szmaciany
metale przejściowe
żelazo
uczulanie papierów fotograficznych
azotan srebra
metale szlachetne
ciemne plamki/struktury
szereg napięciowy metali
badania konserwatorskie
badania SEM/EDX/BSE
photographic papers P.O.P.
rag pulp
transition metals
iron
sensitizing photographic papers
black spots/structures
voltage series of metals
silver nitrate
precious metals
conservation research
SEM/EDX/BSE analyses
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-4
Zanieczyszczenia dawnych papierów fotograficznych drobinkami metali
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 142869
10.15199/54.2023.4.1
papiery fotograficzne P.O.P.
surowiec szmaciany
metale przejściowe
żelazo
uczulanie papierów fotograficznych
azotan srebra
metale szlachetne
ciemne plamki/struktury
szereg napięciowy metali
badania konserwatorskie
badania SEM/EDX/BSE
photographic papers P.O.P.
rag pulp
transition metals
iron
sensitizing photographic papers
black spots/structures
voltage series of metals
silver nitrate
precious metals
conservation research
SEM/EDX/BSE analyses
AURA 2017-2
Zagrożenie funkcjonowania środowiska naturalnego w aspekcie zanieczyszczenia światłem
Anna Czaplicka
Bogdan Siedlecki
nr katalogowy: 104051
10.15199/2.2017.2.1
SZKŁO I CERAMIKA 2010-2
Otrzymywanie powłok o właściwościach
MAREK NOCUŃ
SŁAWOMIR KWAŚNY
nr katalogowy: 51094
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Studies on antifungal properties of photocatalytic paints Badania nad przeciwgrzybowymi właściwościami farb fotokatalitycznych
Agata Markowska-Szczupak
Maria Tomaszewska
Anna Morszczyzna
Antoni W. Morawski
nr katalogowy: 84193
10.12916/przemchem.2014.766
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Podstawowe informacje o azjatyckich makaronach typu noodles
nr katalogowy: 69722
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-2
Dwuwymiarowe kryształy fotoniczne jako materiał nowoczesnej fotoniki – metody wytwarzania i zastosowania
Szymon Lis
Konrad Ptasiński
Przemysław Ryba
Marcin Wielichowski
Adrian Zakrzewski
Sergiusz Patel
nr katalogowy: 66146
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Komputerowe systemy wizyjne w ocenie jakości mięsa wołowego
Marta Chmiel
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 62570
OPAKOWANIE 2010-6
Tworzywa opakowaniowe a preferencje nabywców (na przykładzie opakowań piwa)
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52560
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Wpływ temperatury na charakterystyki fotoogniwa polimerowego na bazie P3HT:PCBM
Krzysztof GÓRECKI
Ewa KRAC
Agnieszka IWAN
Bartosz BOHAREWICZ
Igor TAZBIR
nr katalogowy: 93234
10.15199/48.2015.09.10
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-4
Globalna rejestracja cząstek z kosmosu, projekt CREDO (cz. I)
Robert Kamiński
Michał Niedźwiecki
nr katalogowy: 118629
promieniowanie kosmiczne
detektory światła
światłoczułe matryce
smartfony
szum elektromagnetyczny
piksele
citizen science
cosmic radiation
light detectors
photosensitive matrices
smartphones
electromagnetic noise
pixels
citizen science
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
X Międzynarodowy Konkurs Piw EBS Nie zawiedli faworyci, nie zabrakło niespodzianek
Marek Suliga
nr katalogowy: 81129
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Xanthohumol content in Polish beers Zawartość ksantohumolu w polskich piwach
Damian Toboła
Monika Stompor
Józef Błażewicz
Mirosław Anioł
nr katalogowy: 86120
10.12916/przemchem.2014.1447
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
European Beer Star 2012
Marek Suliga
nr katalogowy: 74028
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WPŁYW DITLENKU TYTANU AKTYWOWANEGO ŚWIATŁEM WIDZIALNYM NA WZROST GRZYBÓW PLEŚNIOWYCH
Agata Markowska-Szczupak
Krzysztof Ulfig
Antoni W. Morawski
nr katalogowy: 70881
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
Silicon photomultiplier as fluorescence light detector
Łukasz Mik
Wojciech Kucewicz
Jerzy Barszcz
Maria Sapor
Sebastian Głąb
nr katalogowy: 64779
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Organic photovoltaics - chosen aspects
Justyna Szostak
Ryszard Signerski
Kamila Żelechowska
Jan Godlewski
nr katalogowy: 68612
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-9
Powłoki lakierowe o dużym współczynniku odbicia promieniowania słonecznego - nagrzewanie się powierzchni, właściwości ochronne i trwałość
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
ELŻBIETA KAMIŃSKA-TARNAWSKA
nr katalogowy: 62188
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Czy zawartość amin biogennych w piwie może być jednym z parametrów oceny jego jakości zdrowotnej?
Krzysztof Baranowski
Elżbieta Baca
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
Dorota Zielińska
Marcin Karaś
nr katalogowy: 61797
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Badania wstępne nad przeciwgrzybowym działaniem ditlenku tytanu
Agata Markowska-Szczupak
Maria Tomaszewska
nr katalogowy: 59890
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Jakość cukru produkowanego przez krajowy przemysł cukrowniczy
Teresa Sumińska
Barbara Gajewnik
nr katalogowy: 74573
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-12
Kucie broni białej ze stali damasceńskiej Forging of white weapon with damascene steel
KRZYSZTOF CELADYN
JAN SIŃCZAK
SYLWIA BEDNAREK
ANETA ŁUKASZEK-SOŁEK
nr katalogowy: 56471
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Mięso alpak – wartość odżywcza i spożycie na świecie
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 126416
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-12
Oznaczanie niektórych substancji niebezpiecznych w wyrobach gotowych na przykładzie fumaranu dimetylu
Jolanta Jagiełło
Małgorzata Krępska
Agnieszka Pietrzak
Magdalena Lasoń -Rydel
nr katalogowy: 81352
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Microstructure and chemistry of Pb-Sn solder/ENIG interconnections
JOANNA WOJEWODA-BUDKA
ZBIGNIEW HUBER
LIDIA LITYŃSKA-DOBRZYŃSKA
ANNA SYPIEŃ
PAWEŁ ZIĘBA
nr katalogowy: 84310
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-9
3D environment modeling - hybrid system for blind people
Wojciech Gelmuda
Andrzej Kos
nr katalogowy: 86767
10.15199/ELE-2014-147
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
Four channels data acquisition system for silicon photomultipliers
Mateusz Baszczyk
Piotr Dorosz
Sebastian Głąb
Wojciech Kucewicz
Maria Sapor
nr katalogowy: 64769
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Line Following Robot with Real-Time Viterbi Track-Before-Detect Algorithm
Grzegorz MATCZAK
Przemysław MAZUREK
nr katalogowy: 103189
10.15199/48.2017.01.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Biodiversity of activated sludge bioaugmented with archaea or operated in presence of external carbon source Bioróżnorodność osadu czynnego poddanego bioaugmentacji archeanami lub pracującego w obecności zewnętrznego węgla organicznego
Teresa Woźniakiewicz
Piotr Beńko
Anna M. Anielak
Tadeusz Żaba
nr katalogowy: 95912
10.15199/62.2015.12.34
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-4
Characterisation of TCP phases in CMSX-4 single crystal superalloy subjected to high temperature annealing and creep deformation
Beata Dubiel
Paulina Indyka
Adam Kruk
Izabela Kalemba-Rec
Tomasz Moskalewicz
Katarzyna Berent
Marta Gajewska
nr katalogowy: 100286
10.15199/28.2016.4.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Charakterystyka polskiego rynku internetowego olejów tłoczonych na zimno
Natalia Goździk
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 133591
10.15199/65.2021.9.5
oleje tłoczone na zimno
handel elektroniczny
polski rynek internetowy
cold-pressed oils
e-commerce
Polish online market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-11
Badania antybakteryjnych właściwości komercyjnych fotokalizatorów TiO2
Oliwia Paszkiewicz
Agata Markowska-Szczupak
nr katalogowy: 123321
10.15199/62.2019.11.27
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Organizacja przyjęć okolicznościowych
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 148441
gastronomia
przyjęcia okolicznościowe
rodzaje
organizacja przyjęć
catering establishments
special events/receptions
types and organization of receptions
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Wykorzystanie ultrasłabej emisji fotonowej do klasyfikacji i oceny jakości czekolad
Karolina TRZYNIEC
Ernest POPARDOWSKI
Tadeusz JULISZEWSKI
Dariusz BARAN
Anna MIERNIK
nr katalogowy: 123734
10.15199/48.2019.12.52
emisja fotonów
czekolada
jakość żywności
sztuczne sieci neuronowe.
photon emission
chocolate
quality of food
artificial neural networks.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-10
The application of computer image analysis for assessment of surface porosity of architectural concrete
Tomasz Benedysiuk
Wioletta Jackiewicz-Rek
Andrzej Garbacz
nr katalogowy: 151113
10.15199/33.2024.10.04
beton architektoniczny
porowatość betonu
analiza obrazu
algorytmy progowania
operacjemorfologiczne
architectural concrete
concrete porosity
image analysis
thresholding algorithms
morphological operations
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Ocena wypływu rodzaju substancji żelujących i zagęszczających na właściwości fizykochemiczne i organoleptyczne dżemów z owoców borówki wysokiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
nr katalogowy: 150163
10.15199/64.2024.4.3
dżem
borówka wysoka
antocyjany
polifenole
jam
highbush blueberry
anthocyanins
polyphenols
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Glare assessment for research and development of measurement methods
Dariusz SAWICKI
Agnieszka WOLSKA
Tobias PORSCH
nr katalogowy: 117980
10.15199/48.2019.01.43
discomfort glare assessment
experimental research on glare
UGR measurements
algorithm for precise identification and extraction of glare source area
ocena olśnienia przykrego
eksperymentalne badania nad olśnieniem
pomiary UGR
algorytm precyzyjnego wyodrębniania obszaru źródła olśnienia
AURA 2018-11
Amarantus - roślina o cennym składzie chemicznym nasion
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Marek KOPACKI
Anna KRZEPIŁKO
KRZYSZTOF JAROSZ
nr katalogowy: 117027
10.15199/2.2018.11.1
amarantus
szarłat
nasiona
wartość odżywcza
amaranth
tumbleweed
seed
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Gryzki (Psocoptera) - ich szkodliwość w magazynach zbożowych i zwalczanie
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 113065
gryzki
psotniki
Psocoptera
szkodnik
zboże
przechowywane produkty
zwalczanie szkodników.
Psocids
Psocoptera
pest
grain
stored products
pest control.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
Synteza matrycowa kompozytów tlenku cynku stosowanych w ogniwach słonecznych uczulanych barwnikiem
Ning Zhaoa
Chenle Zhanga
Peixin Zhanga
nr katalogowy: 112276
10.15199/62.2018.2.2
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-11
KSZTAŁTOWANIE MIKROSTRUKTURY I WŁAŚCIWOŚCI KOMPOZYTÓW Z MIESZANEK PROSZKÓW WĘGLIKA WOLFRAMU ZE SREBREM
MARCIN MADEJ
BEATA LESZCZYŃSKA-MADEJ
nr katalogowy: 110800
10.15199/67.2017.11.2
kompozyty
węglik wolframu
srebro
prasowanie
spiekanie
styki elektryczne
composites
tungsten carbide
electrical contact materials
silver
sintering
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
Cyberbezpieczeństwo: jasne i ciemne strony współczesnych technologii
GRZEGORZ BOROWIK
ANNA FELKNER
ADAM KOZAKIEWICZ
nr katalogowy: 150109
10.15199/59.2024.4.1
cyberbezpieczeństwo
ochrona prywatności
sztuczna inteligencja
kryptografia
blockchain
technologie kwantowe
przetwarzanie języka naturalnego
DDoS
deepfake
cybersecurity
privacy protection
artificial intelligence
cryptography
blockchain
quantum technologies
natural language processing
DDoS
deepfakeBragg gratings
critical infrastructure
structural health monitoring
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
Cyberbezpieczeństwo: jasne i ciemne strony współczesnych technologii
GRZEGORZ BOROWIK
ANNA FELKNER
ADAM KOZAKIEWICZ
nr katalogowy: 150109
10.15199/59.2024.4.1
cyberbezpieczeństwo
ochrona prywatności
sztuczna inteligencja
kryptografia
blockchain
technologie kwantowe
przetwarzanie języka naturalnego
DDoS
deepfake
cybersecurity
privacy protection
artificial intelligence
cryptography
blockchain
quantum technologies
natural language processing
DDoS
deepfakeBragg gratings
critical infrastructure
structural health monitoring
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
Cyberbezpieczeństwo: jasne i ciemne strony współczesnych technologii
GRZEGORZ BOROWIK
ANNA FELKNER
ADAM KOZAKIEWICZ
nr katalogowy: 150109
10.15199/59.2024.4.1
cyberbezpieczeństwo
ochrona prywatności
sztuczna inteligencja
kryptografia
blockchain
technologie kwantowe
przetwarzanie języka naturalnego
DDoS
deepfake
cybersecurity
privacy protection
artificial intelligence
cryptography
blockchain
quantum technologies
natural language processing
DDoS
deepfakeBragg gratings
critical infrastructure
structural health monitoring
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Jakość mięsa świń rodzimej rasy złotnickiej pstrej i jej mieszańców
Karolina Szulc
Jacek nowicKi
nr katalogowy: 149962
świnie
rasa rodzima
złotnicka pstra
jakość mięsa
pig
native breed
Zlotnicka Spotted breed
meat quality
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH