Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Wykorzystanie NSP do produkcji pieczywa - wartości żywieniowe i technologiczne
Małgorzat Mielcarz
nr katalogowy: 19270
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Krzyżówki drożdży browarniczych. Cz. 3. Przemysłowo użyteczne fenotypy krzyżówek międzygatunkowych
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 112303
10.15199/64.2018.2.2
krzyżówki międzygatunkowe
drożdże browarnicze
substancje zapachowe
wykorzystanie węglowodanów
tolerancja temperaturowa
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kurdiazevii
Saccharomyces uvarum
interspecific hybrid
brewer’
s yeast
aroma compounds
carbohydrate utilization temperature tolerance
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kurdiazevii
Saccharomyces uvarum
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Pieczywo dla biegacza
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 92076
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-7
Możliwości wykorzystania węglowodanów w produkcji biodegradowalnych tworzyw sztucznych
EWA SPASÓWKA
EWA RUDNIK
nr katalogowy: 43622
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Kasze z obniżoną zawartością węglowodanów (m.in. dla diabetyków)
nr katalogowy: 44899
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Żywieniowa charakterystyka węglowodanów łatwo przyswajalnych zawartych w wyrobach cukierniczych
Jadwiga Biernat
Monika Bronkowska
nr katalogowy: 50856
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
Efektywna kwasowo-enzymatyczna metoda hydrolizy węglowodanów zawartych w materiałach lignocelulozowych
ZDZISŁAW TARGOŃSKI
JACEK PIELECKI
nr katalogowy: 107149
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Nastrojowe menu
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 4162
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Dobór optymalnego opakowania do pieczywa. Projekt HumidWRAP
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 121612
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Zastosowanie nieskrobiowych węglowodanów do produkcji pieczywa
MAŁGORZATA MIELCARZ
nr katalogowy: 13971
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Zastosowanie nieskrobiowych węglowodanów do produkcji pieczywa
MAŁGORZATA MIELCARZ
nr katalogowy: 13971
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 6813
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Aktualne wymagania jakościowe dla surowców, półproduktów i wyrobów czekoladowych
Renata Gasparska
nr katalogowy: 4782
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Rola pieczywa w żywieniu kobiety ciężarnej
nr katalogowy: 110828
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Czynniki poubojowe kształtujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 91534
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Application of electrochemical reduction for utilization of carbon dioxide Zastosowanie redukcji elektrochemicznej jako metody utylizacji ditlenku węgla
Ewa Rudnik
nr katalogowy: 102384
10.15199/62.2016.11.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Prawidłowa dieta czy pigułki? (Cz. I)
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76258
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Znaczenie zbóż w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 25152
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-8
Kinetyka elektrochemicznych procesów utleniania węglowodanów
BARBARA JANKIEWICZ
RAJMUND SOŁONIEWICZ
nr katalogowy: 43170
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Makaron, ale jaki?
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 33548
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Tłuszcze w technologii czekolady
Renata Gasparska
nr katalogowy: 32321
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Miód - cud
nr katalogowy: 31736
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Zasady stosowania oświadczeń żywieniowych zdrowotnych dotyczących produktów spożywczych - nowe regulacje Wspólnoty Europejskiej (cz.I)
Janusz Ciok
nr katalogowy: 25593
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ziemniaki źródłem zdrowia?
nr katalogowy: 137846
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ziemniaki źródłem zdrowia?
nr katalogowy: 137846
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Właściwości błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 121416
błonnik pokarmowy
właściwości żywieniowe i technologiczne
preparaty wysokobłonnikowe.
dietary fiber
nutritional and technological properties
fiber-rich preparations.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Wykorzystanie inuliny w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85272
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-19
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 63149
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Substancje intensywnie słodzące Cz. I. Właściwości i warunki ich stosowania w żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
KATARZYNA ŚWIĄDER
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 25847
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Włączmy się w akcję promocji programu "5 x dziennie owoce i warzywa!"
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 25439
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Menu na co dzień. Planowanie jadłospisu w oparciu o zasady zdrowego żywienia
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 97172
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Wybrane aspekty zachowań studentów ekonomii na rynku produktów zbożowych
MARLENA PIEKUT
nr katalogowy: 30242
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Przepisy dietetyka
nr katalogowy: 89624
AURA 2012-7
Owoce i warzywa dla cukrzyka
nr katalogowy: 69566
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-15-16
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 53654
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Pszenica na zdrowie
nr katalogowy: 145009
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Wpływ obróbki termicznej na walory żywieniowe makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79016
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 109922
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Nic za nas bez nas
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 84362
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Biosurfaktanty z odpadów rolno-spożywczych
Marta Rogalewska
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 91373
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Cechy sensoryczne i czynniki warunkujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 98641
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Badanie wykrywania mieszanin węglowodanów metodą nieliniowego chemicznego fingerprintu
Feng Ding
Jirui Li
Yuanyuan She
Timing Zhang
Shu Cheng
Yizeng Liang
Shihui Si
nr katalogowy: 118317
10.15199/62.2019.1.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa oraz wykorzystanie produktów owsianych
nr katalogowy: 72176
GAZETA CUKROWNICZA 2010-3
O buraczanym soku surowym jako surowcu do otrzymywania bioetanolu
Stanisław Wawro
Radosław Gruska
Maciej Stanisz
nr katalogowy: 51885
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
nnowacje firmy Bühler Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 110283
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Analityka specjalna Część 3. Pozostałe badania o znaczeniu praktycznym
nr katalogowy: 50390
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Ekspozycja i sprzedaż pieczywa funkcjonalnego
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 83773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Ekspozycja i sprzedaż pieczywa funkcjonalnego
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 83772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
XVII Radomskie Święto Chleba Żytni chleb w roli głównej
Marek Mioduszewski
nr katalogowy: 93900
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Dieta a skóra (cz. 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 134228
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Witamina B12 – wiedza podana w pigułce
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 136049
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Ważne dla konsumenta informacje o wartości odżywczej
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 71081
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Zboża jako surowiec do produkcji funkcjonalnych napojów fermentowanych
Paulina Pawłowska
Anna Diowksz
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 54905
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Owady źródło ekologicznego białka
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 64639
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Wykorzystanie nietypowych surowców i odpadów spożywczych w gorzelnictwie rolniczym (cz. II*)
Bogusław Czupryński
Katarzyna Kotarska
Grzegorz Kłosowski
Bogdan Sieliwanowicz
nr katalogowy: 51973
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Produkty pełnoziarniste Część III. Błonnik
LESZEK MOŚCIKI
AGNIEZKA WÓTOWICZ
nr katalogowy: 44454
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Przejęcie Eko-Lab zwiększa globalny zasięg firmy Intertek
nr katalogowy: 41095
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Przejęcie Eko-Lab zwiększa globalny zasięg firmy Intertek
nr katalogowy: 41094
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wartość odżywcza zmiany w unijnym ustawodawstwie
nr katalogowy: 46499
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Kaak. Przyszłość produkcji piekarskiej
nr katalogowy: 133655
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Soja - dodatek do przetworów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 103664
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Emulsyfikacja i żelifikacja
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 98900
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Odchudzanie z chlebem
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 84363
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
"Wyroby cukiernicze a zdrowie" IV Seminarium Naukowe z zakresu cukiernictwa
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 48360
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Fosfor w produktach spożywczych
Dariusz Nowak
Joanna Jarząbek
nr katalogowy: 47390
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
"Trendy w dodatkach do wyrobów cukierniczych"
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 64127
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Dieta śródziemnomorska
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 120485
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Piekarnia-bistro w stylu francuskim
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 93902
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Skład chemiczny, wartość żywieniowa i możliwości wykorzystania owsa i jego przetworów
nr katalogowy: 59416
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Tłuszcze - konieczne w diecie, czy niepotrzebna bomba kaloryczna?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 115189
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Dlaczego pieczywo jest zdrowe?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 81758
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Dobre, bo suszone
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85460
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Pieczywo w diecie ucznia
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 79465
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-8
Bartłomiej Igliński, Roman Buczkowski, Marcin Cichosz TECHNOLOGIE BIOENERGETYCZNE
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 53316
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Pierwsza dama obiadu(II)
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 92437
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Moda na pieczywo całoziarnowe Czy pieczywo jasne tuczy i jest niezdrowe?
Aleksandra Kępińska
nr katalogowy: 89325
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 104722
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Kwas mlekowy (E 270) - substancja nie tylko dla przemysłu spożywczego
Katarzyna Mitka
nr katalogowy: 42382
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Wpływ stopnia rozdrobnienia mąki żytniej na jakość pieczywa żytniego
Elżbieta Słow ik
Małgorzata Mielcarz
Magdalena Kot
nr katalogowy: 49098
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Ekstrakty drożdżowe - substancje aromatyzujące
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 59554
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Witamina B12 – wiedza podana w pigułce
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 136049
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
HMO oligosacharydy mleka ludzkiego
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 117183
10.15199/65.2018.11.7
mleko
prebiotyki
2’
-O-fukozylolaktoza
lakto-N-neotetrasacharyd
milk
prebiotics
2’
-fucosyllactose
lacto-N-neotetraose
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Dieta a skóra (cz. 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 134228
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-1
Z gabinetu dietetyka: co z tymi tłuszczami?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 146822
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Promocja spożycia mąki i pieczywa całoziarnowego
Roman Jurga
nr katalogowy: 88261
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Walory mięsa jeszcze raz
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 128144
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Noworoczne zmiany diety
nr katalogowy: 130446
AURA 2021-12
Doktorów trzech
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 134983
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-10
Pieczywo na liście produktów kwasotwórczych
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 145330
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Pumpernikiel - połączenie tradycji i współczesnych oczekiwań
Dominika Olszak-Ossowska
Małgorzata Majcher
Marek Gierlik
nr katalogowy: 125850
pumpernikiel
pieczywo
zakwas
fermentacja
wypiek
mąka pełnoziarnista
błonnik
pumpernickel bread
bread
leaven
fermentation
baking
wholegrain flour
fibre
AURA 2024-8
Orzech włoski – królewskie drzewo
Janusz R. MROCZEK
Eryka PIĘTA
nr katalogowy: 149941
10.15199/2.2024.8.2
orzech włoski
właściwości odżywcze i prozdrowotne
wykorzystanie w kosmetyce
walnut
nutritional and health-promoting properties
use in cosmetics
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Wymagania dotyczące obowiązkowych informacji o wartości odżywczej w oznakowaniu środków spożywczych (cz. I)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 82196
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Przyszłość obowiązkowego znakowania wartością odżywczą
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 64107
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
MANTOU Pieczywo gotowane na parze? Możliwe ...
Beata Marchand
nr katalogowy: 101615
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Junk food
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 90555
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Jarmuż - cenne warzywo kapustne Cz. II. Wartość odżywcza jarmużu
Anna Korus
nr katalogowy: 89761
10.15199/64.2015.2.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Noworoczne zmiany diety
nr katalogowy: 130446
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Analiza składu chemicznego napojów energetycznych w zakresie związków pobudzających i wypełniających
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
Marta Siłuch
Marcin Weiner
Ewa T. Pawłowicz-Sosnowska
Paulina Wojtyła-Buciora
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Barbara Gworek
Jerzy Zagórski
nr katalogowy: 113512
10.15199/62.2018.4.9
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-2
P jak profilaktyczne posiłki i napoje
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 82452
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Akrylamid w żywności realny problem czy wyzwanie?!
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 62568
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Niesłodowane ziarno jęczmienia browarnego w pozyskiwaniu koncentratów spożywczych
Łukasz Szwed
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 78958
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Buszując w zbożu
nr katalogowy: 76502
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Jedna szklanka, a tak dużo dobrego!
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 135321
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Kasza jaglana - wartość żywieniowa oraz właściwości prozdrowotne
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
nr katalogowy: 111728
10.15199/65.2018.1.9
kasza jaglana
wartość odżywcza
żywność prozdrowotna
millet groat
nutritive value
health-promoting food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wykorzystanie substancji słodzących w produkcji dżemów i przetworów owocowych na polskim rynku
Piotr Sałek
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 126835
AURA 2020-12
Na stole i w apteczce, czyli o porostach w życiu człowieka
Wiesław FAŁTYNOWICZ
nr katalogowy: 129370
10.15199/2.2020.12.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-11
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 47848
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-8-9
Wykorzystanie ontologii na potrzeby kontekstowych aplikacji mobilnych
ichał KOZIUK
Jarosław DOMASZEWICZ
Radosław Olgierd SCHOENEICH
Krzysztof KACPERSK
nr katalogowy: 37587
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Dlaczego musi być ograniczona łączna ilość dodawanych surowców niesłodowanych we wsadzie surowcowym do produkcji piwa?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 108397
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Profesor Alexander Dandár - znamienity uczony i praktyk oraz serdeczny przyjaciel polskich cukrowników
Jan Iciek
Krystyna Szwajcowska
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 64447
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-5
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 107253
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-12
Wykorzystanie biomasy w inwestycjach miejskich
W. Burakowska
nr katalogowy: 22821
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Właściwości zdrowotne pełnoziarnistych produktów zbożowych
Aleksandra Wedziuk-Reszka
Beata Bondyra-Wiśniewska
nr katalogowy: 149824
10.15199/61.2024.4.3
produkty zbożowe
produkty pełnoziarniste
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
dietoprofilaktyka
dietoterapia
grain products
whole grains
dietary fiber
bioactive compounds
dietary prevention
dietotherapy
OPAKOWANIE 2006-8-1
Wykorzystanie opakowań jednostkowych w działaniach reklamowych i public relations przedsiębiorstw
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 17918
OPAKOWANIE 2005-2
Wykorzystanie testu zapamiętywania w ocenie warstwy wizualnej opakowań przez nabywców indywidualnych
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 11089
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Obowiązkowe znakowanie wartością odżywczą - zostało niewiele czasu
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 101129
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
DIETA BEZMIĘSNA wpływa na depresję
nr katalogowy: 142890
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-6
Wykorzystanie wskaźników środowiskowych w Systemie Ekozarządzania i Auditu EMAS
Barbara JAROS
nr katalogowy: 45177
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-11
Wykorzystanie szkliw domieszkowo-krzemowych w technologii półprzewodnikowych struktur fotowoltaicznych
E. Wróbel
K. Waczyński
M. Mazur
W. Filipowski
K. Drabczyk
nr katalogowy: 9163
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-8
Wykorzystanie pól elektromagnetycznych wielkiej częstotliwości do badania niejednorodności budowy ziemi
Andrzej PRAŁAT
nr katalogowy: 45645
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-5
Wykorzystanie energii słonecznej w obiektach infrastruktury komunalnej
STANISŁAW RABIEJ
nr katalogowy: 44224
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2009-3
Wykorzystanie biomasy jako element bezpieczeństwa energetycznego
Joanna Szyszlak-Bargłowicz
Wiesław Piekarski
nr katalogowy: 41848
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-8
Zgazowanie jako technologia utylizacji odpadów z tworzyw sztucznych
KRZYSZTOF GERMAN
nr katalogowy: 42143
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-3
Produkcja i wykorzystanie kwasu akrylowego i jego estrów
STANISŁAW KUDŁA
MAŁGORZATA KAŁĘDKOWSKA
nr katalogowy: 43400
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-10
Badania modelu prądnicy tarczowej rdzeniowej o nietypowej konstrukcji
Bogusław Karolewski
Piotr Ligocki
nr katalogowy: 38370
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-5
Wykorzystanie zjawisk kwantowych w pomiarach napięcia elektrycznego i rezystancji
Marcin ORZEPOWSKI
nr katalogowy: 34950
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-1
Wykorzystanie sygnału oscylacyjnego przetwornika indukcyjnościowego do określania struktury materiałów
Roman JANICZEK
Jerzy PISAREK
Artur WOJCIECHOWSKI
nr katalogowy: 23436
GOSPODARKA WODNA 2010-2
Eksploatacja zapór i zbiorników wodnych: Domaniów na Radomce i Chańcza na Czarnej Staszowskiej – konferencja naukowo-techniczna
Jan Smenda
nr katalogowy: 49654
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-9
Wykorzystanie biologicznie oczyszczonych ścieków komunalnych do zasilania stawów z hodowlą ryb
Agnieszka Cupak
Stanisław Krzanowski
nr katalogowy: 46652
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Zagrożenia mikrobiologiczne produktów owocowych i warzywnych
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 85103
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Wpływ postępowania przedubojowego z bydłem rzeźnym na jakość mięsa
Julia Marchel
Marek Cierach
nr katalogowy: 69406
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Wartość odżywcza i walory zdrowotne żyta, mąki żytniej i pieczywa żytniego
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 60161
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Wykrywanie zafałszowań żywności
Izabela Przetaczek-Rożnowska
Monika Rosiak
nr katalogowy: 57743
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Współczesne możliwości zastosowania probiotyków w przemyśle mięsnym
Michał Gośliński
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 121376
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Roślinne zasadzki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 91202
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-11
Od Wydziału Elektrycznego do Wydziału Elektrotechniki i Informatyki – 55. inauguracja roku akademickiego na Wydziale Elektrotechniki i Informatyki Politechniki Lubelskiej
Henryka Danuta Stryczewska
Wojciech Jarzyna
Paweł A. Mazurek
Marek Miłosz
nr katalogowy: 123674
10.15199/74.2019.11.6
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-1
Wąż morski - wykorzystanie energii fal wkracza w fazę realizacji
nr katalogowy: 32486
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wykorzystanie mąki gryczanej przy produkcji chleba pszennego
nr katalogowy: 39057
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-6
Na bieżąco...
nr katalogowy: 126584
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Wykorzystanie czujnika ze światłowodową siatką Bragga do analizy połączeń klejowych
WALDEMAR WÓJCIK
PIOTR KISAŁA
SŁAWOMIR CIĘSZCZYK
nr katalogowy: 35618
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Przemysłowa produkcja wywaru z kości
nr katalogowy: 94960
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Technologiczna rewolucja w gastro
nr katalogowy: 147592
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Woda technologiczna w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 105808
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-4
Znakowanie wędlin wartością odżywczą w świetle obowiązujących przepisów UE
Piotr Szymański
nr katalogowy: 105284
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Diety mięsne i bezmięsne - korzyści i zagrożenia
Zuzanna Goluch -Koniuszy
nr katalogowy: 85730
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Ocena zawartości HMF w sorbetach owocowych
Anna Rój
Piotr Przybyłowski
nr katalogowy: 85716
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-9
Z prasy zagranicznej
Marian Paszkowski
nr katalogowy: 70913
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-2
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 65836
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Zastosowanie metody biosorpcji w wytwarzaniu żywności biofortyfikowanej w mikroelementy
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 59847
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Konsumpcja pieczywa i produktów zbożowych w gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 80307
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Nowe możliwości wzbogacania diety bezglutenowej
Paulina Pawłowska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 55879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 53669
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Prozdrowotne działanie produktów spożywczych z całych ziaren
Bohdan Achremowicz
Joanna Kaszuba
Adam P. Kuczyński
nr katalogowy: 102721
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Określanie wartości odżywczej do celów etykietowania żywności
Beata Przygoda
nr katalogowy: 100991
10.15199/65.2016.8.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
W poszukiwaniu prawdy
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 96445
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Pieczywo specjalne w naszej diecie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 93893
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Jedz na zdrowie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92438
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-1
WSPOMNIENIE POŚMIERTNE Prof. zw. dr hab. inż. Romuald Bogoczek (1930-2014)
Elżbieta Kociołek-Balawejder
nr katalogowy: 88948
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Potencjał wykorzystania owsa
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 134854
owies
czynniki agrotechniczne
plon
jakość ziarna
oats
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Potencjał wykorzystania owsa
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 134854
owies
czynniki agrotechniczne
plon
jakość ziarna
oats
agricultural factors
yield
grain quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Nauka obala mit, że cukier z owoców i soków jest tak samo szkodliwy jak ten zawarty w słodyczach
nr katalogowy: 142843
owoce
warzywa
sok owocowy
100% sok
węglowodany
glukoza
fruktoza
fruits
vegetables
fruit juice
100% juice
carbohydrates
glucose
fructose
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Nauka obala mit, że cukier z owoców i soków jest tak samo szkodliwy jak ten zawarty w słodyczach
nr katalogowy: 142843
owoce
warzywa
sok owocowy
100% sok
węglowodany
glukoza
fruktoza
fruits
vegetables
fruit juice
100% juice
carbohydrates
glucose
fructose
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-12
Trwałość budynków w świetle Rozporządzenia nr 305/2011
Michał Wójtowicz
nr katalogowy: 73409
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WYKORZYSTANIE LUMINOMETRII W ANALIZIE WYKOŃCZENIA ANTYBAKTERYJNEGO PŁASKICH WYROBÓW WŁÓKIENNICZYCH
Magdalena Kiwała
Piotr Kaczmarek
nr katalogowy: 70899
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-7-8
Zacisk pneumatyczny wykonany w technologii 3D z aluminium: moc (ponownego) projektowania
nr katalogowy: 115403
GAZETA CUKROWNICZA 2010-3
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 51884
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-4
Wykorzystanie usług sieciowych w oprogramowaniu dla geodetów - cd.
Jerzy BIEGALSKI
nr katalogowy: 125758
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Wzbogacanie mąki w witaminy i składniki mineralne - zalecenia WHO i niektóre programy krajowe
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 105080
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Czy należy bać się glutenu?
nr katalogowy: 117492
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Trwałość mikrobiologiczna mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Adam Kostecki
nr katalogowy: 82084
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Fakty i mity o pieczywie Zdaniem technologa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 83755
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
A study on fucus extraction by accelerated solvent extraction Badania ekstrakcji morszczynu z metodą przyspieszonej ekstrakcji rozpuszczalnikiem
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Dorota Kostrzewa
Edward Rój
Mariusz Chmiel
Barbara Mazurek
nr katalogowy: 83692
10.12916/przemchem.2014.514
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-8
Instalacja chłodnicza komory do przechowywania owoców z energooszczędnym agregatem o regulowanej wydajności
RENATA SIKORSKA–
BĄCZEK
TOMASZ MOTAK
nr katalogowy: 85881
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Postęp techniczny w udostępnianiu składników odżywczych zawartych w warstwie aleuronowej w żywieniu człowieka
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 85270
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Makarony z dodatkami: warzyw, białka roślinnego oraz mąki innych (niż mąka pszenna) zbóż, kukurydzy i ryżu
nr katalogowy: 68275
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Fortyfikacja mąki - zalecenia WHO i niektóre programy krajowe
El żbieta Słowik
nr katalogowy: 63572
AURA 2013-9
Produkty zbożowe podstawą piramidy zdrowego żywienia
Dorota LITWINEK
Halina GAMBUŚ
nr katalogowy: 79188
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Jak podawać wartość odżywczą w oznakowaniu żywności?
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 76642
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
Prawie wszystko o mąkach i pieczywie całoziarnowym (razowym)
Roman Jurga
nr katalogowy: 75008
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Kawa - szkodzi czy pomaga?
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 56225
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Wpływ dodatków typu Suprex na wybrane właściwości fizyczne ekstrudowanych makaronów błyskawicznych
Agnieszka Wójtowicz*
nr katalogowy: 55363
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne nowe obowiązki dla producentów
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 53798
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Pieczywo specjalne w naszej diecie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 120482
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Informacja o wartości odżywczej już wkrótce musi znaleźć się na opakowaniach przetworów zbożowych
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 95169
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Podstawa żywienia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 99748
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Fruktoza w przetwórstwie żywności
nr katalogowy: 89207
10.15199/65.2015.1.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-6
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 149185
AURA 2011-5
Wykorzystanie osadów ściekowych do produkcji biogazu
Joanna WILK
nr katalogowy: 59712
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-6
Wykorzystanie technik bezprzewodowych w systemach dowodzenia i kierowania
Marek Amanowicz
nr katalogowy: 45125
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-6
Polimery elektroprzewodzące w elektronice i analityce biochemicznej
WŁADYSŁAW TORBICZ
DOROTA PIJANOWSKA
nr katalogowy: 44773
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-9-10
Jeden pedał
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 120067
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-11
Wprowadzanie do obrotu wyrobów budowlanych zgodnie z Rozporządzeniem CPR 305/2011
Jan Bobrowicz
Lech Czarnecki
Jadwiga Tworek
nr katalogowy: 72657
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-9
Wykorzystanie pozostałości niespożywczego materiału celulozowego do produkcji biogazu
TOMASZ KOŁODZIEJCZYK
RENATA MYCZKO
ANDRZEJ MYCZKO
nr katalogowy: 62133
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-2
Wykorzystanie materiałów zmiennofazowych PCM do akumulacji ciepła w systemach ciepłowniczych Część I. Metodyka wyboru materiału PCM
KINGA NOGAJ
MICHAŁ TURSKI
ROBERT SEKRET
nr katalogowy: 104161
10.15199/9.2017.2.1
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-10
Wpływ dodatku gruzu mielonego na właściwości zaprawy cementowej
Teresa Rucińska
Katarzyna Łącka
nr katalogowy: 101571
10.15199/33.2016.10.07
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Use of renewable raw materials for improving petroleum products Zastosowanie surowców odnawialnych do uszlachetniania produktów naftowych
Michał Wojtasik
Grażyna Żak
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 92483
10.15199/62.2015.7.4
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-10
Biomasa mikroglonów i cyjanobakterii jako substrat w procesie fermentacji metanowej
Dawid Szwarc
Marcin Zieliński
nr katalogowy: 116639
10.15199/17.2018.10.8
fermentacja metanowa
cyjanobakterie
mikroglony
methane fermentation
cyanobacteria
microalgae
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH