Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Wpływ obróbki termicznej na jakość białka produktów zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66832
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
NATURALNA BARWA I AROMAT UZY SKANY DZ IĘKI ZASTOSOWANIU SCANGOLD
Paweł Pełka
nr katalogowy: 94528
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Hydroksymetylofurfural w żywności
Andrzej Cendrowski
Iwona Ścibisz
Marta Mitek
Daria Oyrzanowska
nr katalogowy: 101722
10.15199/65.2016.10.8
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Słody ciemne – wpływ na jakość brzeczki i przebieg procesu fermentacji
Justyna Paszkot
Adam Głowacki
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 148466
10.15199/64.2024.2.2
słody ciemne
piwa ciemne
związki Maillarda
dark malts
dark beers
Maillard reaction compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 1
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 71060
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Zawartość akrylamidu w produktach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 62038
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Ocena zawartości HMF w sorbetach owocowych
Anna Rój
Piotr Przybyłowski
nr katalogowy: 85716
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Self tan formulations. Maillard reaction in cosmetology Samoopalacze. Reakcja Maillarda w kosmetyce
Jacek Arct
Katarzyna Pytkowska
Marta Piętka
nr katalogowy: 97890
10.15199/62.2016.4.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Kolejne spotkanie w ramach projektu COST Action
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 148941
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Wpływ cukrów redukujących mąki na kolor wyrobów makaronowych
nr katalogowy: 47100
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Lotne składniki w szynce surowo dojrzewającej "Serrano" poddanej ciśnieniowaniu
nr katalogowy: 60580
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczenie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. IV. Badania trwałości piwa
Wojciech Piasecki
nr katalogowy: 93071
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Akrylamid w żywności realny problem czy wyzwanie?!
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 62568
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
DEMANTEX - złoże filtracyjne do odmanganiania wody
nr katalogowy: 82779
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
DEMANTEX - złoże filtracyjne do odmanganiania wody
Ewa Łasińska
Piotr Częścik
Jarosław Ostrowski
nr katalogowy: 77513
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
DEMANTEX - złoże filtracyjne do odmanganiania wody
nr katalogowy: 98023
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
DEMANTEX - złoże filtracyjne do odmanganiania wody
Ewa Łasińska
Piotr Częścik
Jarosław Ostrowski
nr katalogowy: 90901
SZKŁO I CERAMIKA 2005-2
Nieorganiczne pigmenty inkluzyjne
CECYLIA DZIUBAK
nr katalogowy: 15133
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-3
Odporność na korozję powłok konwersyjnych otrzymywanych z roztworów zawierających związki Ti(III)
JULIUSZ WINIARSKI
BOGDAN SZCZYGIEŁ
nr katalogowy: 50701
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-7-8
Frakcje azotu w ciągu technologicznym oczyszczalni ścieków
ZOFIA SADECKA
nr katalogowy: 16502
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-7-8
Związki chloroorganiczne w ściekach w zlewni rzeki Utraty
Urszula Dmitruk
Jan Dojlido
Agnieszka Jancewicz
Anna Kwiatkowska
nr katalogowy: 52828
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Związki zapachowe żywności - wyzwanie dla analityka
H.H. Jeleń
nr katalogowy: 7077
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-9
Sód i związki sodu
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 8196
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Źródła cukrów prostych w żywności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 147588
cukry proste
dwucukry
słodycz
spożycie
otyłość
cukrzyca
próchnica
zamienniki cukrów
poliole
sztuczne substancje słodzące
simple sugars
disaccharides
sweetness
consumption
obesity
diabetes
tooth decay
sugar substitutes
polyols
artificial sweeteners
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-6-7
Produkty kompleksotwórcze firmy ZSM służące optymalizacji mokrych procesów wykończania tekstyliów
ANTJE MEHLHORN
NICOLAI WICKERT
nr katalogowy: 45260
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Niekorzystne składniki spirytusów i napojów alkoholowych
Urszula Dziekońska
Maria Balcerek
nr katalogowy: 52626
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Współdziałanie surowca, dodatków i metod produkcji w kształtowaniu smakowitości kiełbas
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 103667
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Fosforany w żywności
HALINA MAKAŁA
BARBARA CICHY
STANISŁAW FOLEK
nr katalogowy: 31937
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-11
Z prasy technicznej
nr katalogowy: 39177
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-5
Związki azotu i fosforu w ściekach kanalizacji miejskiej
Zofia Sadecka
nr katalogowy: 25807
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-3
Problem szkodliwości barwników azowychdiazowania
AGNIESZKA LISIAK
MICHAŁ MIKLAS
nr katalogowy: 24589
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-12
Fungicidal activity of sulfur or selenium atom-containing 2,2,6,6-tetramethylpiperidine derivatives (nitroxides) Aktywność przeciwgrzybicza pochodnych 2,2,6,6-tetrametylopiperydyny (rodników nitroksylowych) zawierających atom siarki lub selenu w cząsteczce
Jerzy Zakrzewski
Bogumiła Huras
Anna Kiełczewska
Jarosław Hupko
Maria Krawczyk
nr katalogowy: 103097
10.15199/62.2016.12.3
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-2
Powlekanie tekstyliów samochodowych środkami przeciwpalnymi nie zawierającymi bromu i antymonu
HERBERT RÖSCH
nr katalogowy: 33473
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-9
Usuwanie niskich stężeń azotu amonowego z wody
Wiesław Zymon
nr katalogowy: 29862
AURA 2008-10
Gospodarka odpadami realizowana przez związki gmin
HENRYK KULTYS
ANDRZEJ MALAWA
LIDIA SIEJA
nr katalogowy: 38510
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Zastosowanie naturalnych antyoksydantów żywności w chłodzonych i mrożonych produktach mięsnych
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 25855
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Obligatoryjne zmniejszanie poziomu akrylamidu w żywnoś
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 111911
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Technologiczne aspekty przygotowania mięsa do grillowania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 98639
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Naturalnie przez cały rok! Nowe trendy w produkcji proszków roślinnych jako naturalnych dodatków do żywności i suplementów diety
Anna Michalska-Ciechanowska
Jessica Brzezowska
nr katalogowy: 133181
10.15199/64.2021.4.2
proszki roślinne
sposoby suszenia
parametry
nośniki
produkty reakcji Maillarda
nowe właściwości funkcjonalne
plant powders
drying methods
parameters
carriers
Maillard reaction products
new functional properties
OPAKOWANIE 2019-5
Packaging Spectrum: Zastosowanie techniki headspace GC-MS do oznaczania lotnych związków organicznych zawartych w wyrobach do kontaktu z żywnością
Katarzyna Samsonowska
Agnieszka Kwiecień
nr katalogowy: 120421
10.15199/42.2019.5.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Związki fenolowe występujące w ziarnie zbóż
Monika Ogórkiewicz
nr katalogowy: 127381
zboża
kwasy fenolowe
odmiana
warunki uprawy
cereals
phenolic acids
variety
growing conditions
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Związki fenolowe występujące w ziarnie zbóż
Monika Ogórkiewicz
nr katalogowy: 127381
zboża
kwasy fenolowe
odmiana
warunki uprawy
cereals
phenolic acids
variety
growing conditions
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-12
Sympozjum pt. Związki organiczne w środowisku i metody ich analizy
Jadwiga Ostrowska
nr katalogowy: 106932
AURA 2014-5
Oddziaływanie antropogeniczne na środowisko i występowanie zanieczyszczeń estrogenicznych w żywności
Mariusz Dudziak
Edyta Burdzik
nr katalogowy: 84521
AURA 2013-11
Pisaliśmy o tym...1977
nr katalogowy: 80354
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Akrylamid - kontrowersyjna substancja w żywności
Aleksander Rosiński
nr katalogowy: 77279
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Akryloamid – co warto o nim wiedzieć?
nr katalogowy: 144358
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Samo zdrowie
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 102064
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Badania właściwości wybranych związków fosforoorganicznych jako inhibitorów korozji
Magdalena Klakočar-Ciepacz
Bartosz Pięta
Damian Kułakowski
Wojciech Pruszczyński
Jakub Zieliński
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 130029
10.15199/62.2021.1.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Badania właściwości wybranych związków fosforoorganicznych jako inhibitorów korozji
Magdalena Klakočar-Ciepacz
Bartosz Pięta
Damian Kułakowski
Wojciech Pruszczyński
Jakub Zieliński
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 130029
10.15199/62.2021.1.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Badania właściwości wybranych związków fosforoorganicznych jako inhibitorów korozji
Magdalena Klakočar-Ciepacz
Bartosz Pięta
Damian Kułakowski
Wojciech Pruszczyński
Jakub Zieliński
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 130029
10.15199/62.2021.1.5
AURA 2015-9
Życie w węglowodorowych ekosystemach morskich
Piotr Skubała
nr katalogowy: 93383
10.15199/2.2015.9.7
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-5
Dlaczego związki fosforoorganiczne mogą być skutecznymi wielofunkcyjnymi inhibitorami korozji stali węglowej w obojętnych środowiskach wodnych?
MAGDALENA KLAKOČAR-CIEPACZ
BARTŁOMIEJ KOBIAŁKA
RENATA KĘDZIOR
nr katalogowy: 105135
10.15199/40.2017.5.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-4
Postęp w poznawaniu chemicznych zależności między roślinami a owadami
JURAJ HARMATHA
JAN NAWROT
nr katalogowy: 108114
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Insektycydy fosforoorganiczne i ich znaczenie we współczesnej ochronie roślin
JÓZEF KROCZYŃSKI
BOHDAN ŚLEDZIŃSKI
SŁAWOMIR WNUK
nr katalogowy: 107615
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Na gorąco Aparaty grzejne w zakładach gastronomicznych
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 109865
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-8
Jakość skórki pieczywa - jak ją uzyskać i utrzymać?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 92619
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-1
Siarka
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 49340
AURA 2014-4
RECENZJE
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 83375
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-2
Materiały - Urządzenia - Technologie
nr katalogowy: 41501
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wyniki badań pasz i materiałów paszowych z Polski w latach 2012-2014 na obecność mikotoksyn
nr katalogowy: 90414
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-2
Usuwanie jonów rtęci ze ścieków
ROMUALD BOGOCZEK
ELŻBIETA KOCIOŁEK-BALAWEJDER
ADEART KOGUT
nr katalogowy: 107201
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-7
Badanie formowania się związków intermetalicznych w bezołowiowych połączeniach podzespołów ultraminiaturowych
Aneta Araźna
Tomasz Serzysko
Kamil Janeczek
nr katalogowy: 91932
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-12
Zastosowanie cząstek srebra o wymiarach atomowych w obróbce wykończalniczej w celu nadania tekstyliom cech antybakteryjnych
Romualda Koźmińska
Izabela Oleksiewicz
Włodzimierz Dominikowski
Andrzej Mościcki
nr katalogowy: 56532
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Sole morfoliniowe. Synteza i zastosowanie
NINA BORUCKA
BARTOSZ MARKIEWICZ
JULIUSZ PERNAK
nr katalogowy: 55562
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
Heterocykliczne aminy aromatyczne w produktach mięsnych
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 96671
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-8
Optoelektroniczny system do wykrywania markerów chorobowych w wydychanym powietrzu
Zbigniew BIELECKI
Tadeusz STACEWICZ
Jacek WOJTAS
Janusz MIKOŁAJCZYK
Dariusz SZABRA
Artur PROKOPIUK
Mirosław NOWAKOWSKI
Robert MĘDRZYCKI
nr katalogowy: 93167
10.15199/13.2015.8.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Kwas cykoriowy i jego właściwości lecznicze
Renata Choińska
Małgorzata Zawadzka
Aleksandra Golonko
Renata Świsłocka
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 127571
10.15199/62.2020.8.19
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ temperatury wypieku na produkty piekarskie i ciastkarskie wzbogacone w związki fenolowe
Greta Adamczyk
Inna Bobel
nr katalogowy: 141705
związki fenolowe
pieczywo
wyroby ciastkarskie
obróbka cieplna
phenolic compounds
bread
pastry products
heat treatment
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Postępy nauki i techniki
nr katalogowy: 6838
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-25
Toksyczne komputery
nr katalogowy: 23049
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-23-24
Strukturalnie do przodu
nr katalogowy: 13403
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-4
Status nauczyciela religii
joa
nr katalogowy: 7998
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-9
Badanie cienkich warstw nanoszonych metodą magnetronowego rozpylania krzemu w atmosferze Ar + O2
WITOLD M. POSADOWSKI
ŁUKASZ CH
ARTUR WIATROWSKI
KATARZYNA KRÓWKA
nr katalogowy: 46888
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-9
Problem występowania farmaceutyków w środowisku wodnym
Katarzyna Styszko-Grochowiak
Katarzyna Sosnowska
Janusz Gołaś
nr katalogowy: 46666
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
O kawie - ekspresowo
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 46091
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-7
Przemysł,nawozów mineralnych dziś i jutro
JERZY GDYNIA
nr katalogowy: 107088
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Zalety umiarkowanego konsumowania piwa
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 87596
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Deodorization of air in a wastewaters treatment plant by using an open biofilter Dezodoryzacja powietrza w oczyszczalni ścieków za pomocą otwartego biofiltra
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Piotr Bartecki
Magdalena Dobrowolska
Marcin Banach
Agata Drabik
Magdalena Pyrz
Jolanta Pulit
nr katalogowy: 91689
10.15199/62.2015.6.23
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-8
Przedłużyć kontyngenty
Z. Marzec
nr katalogowy: 6025
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Unijne środki na ochronę środowiska
MW
nr katalogowy: 14815
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Lipooksygenazy a stabilność sensoryczna piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 67226
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Glukozynolany - niedoceniony składnik funkcjonalny warzyw
E. Sosińska
nr katalogowy: 23141
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Postępy nauki i techniki
nr katalogowy: 14595
GAZETA CUKROWNICZA 2005-6
Nowy preparat dezynfekcyjny w cukrownictwie -PerVitox
nr katalogowy: 9417
AURA 2005-8
ZWIĄZKI TURYSTYKI Z OCHRONĄ ŚRODOWISKA PRZYRODNICZEGO
Patrycja Majcher
nr katalogowy: 8488
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-11
Nasz jubileusz
W. Łuczyński
nr katalogowy: 22281
AURA 2005-5
SURFAKTANTY W WODACH POWIERZCHNIOWYCH I ŚCIEKACH
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
nr katalogowy: 8421
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-11
Wapń i cement
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 8275
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-12
Lotne związki organiczne w pomieszczeniach malowanych farbami wodorozcieńczalnymi
R. Wiglusz
nr katalogowy: 22777
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-6
Prywatyzacja Zakładów Azotowych Kędzierzyn S.A.
Krzysztof Skrzypczak
Jan Klimek
nr katalogowy: 20424
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-1
Związki plantatorów z branżą owocowo-warzywną
JE
nr katalogowy: 6711
GAZETA CUKROWNICZA 2006-5
Łagodne zmiany w Polskim Cukrze
Ł. Wróblewski
nr katalogowy: 16620
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-16-17
WYNALAZCZYNI 2011 - Kandydatka
nr katalogowy: 61843
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-7
Z prasy zagranicznej
Marian Paszkowski
nr katalogowy: 20405
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Najlepsze opakowania - nagrodzone
nr katalogowy: 4851
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-12
Laminaty bezhalogenkowe do produkcji płytek drukowanych
H. Hackiewicz
nr katalogowy: 1262
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-1
Węglowodany w ziarnie pszenicy i przetworach pszennych
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 6213
SZKŁO I CERAMIKA 2005-5
Wpływ warunków wytwarzania na właściwości pigmentu cyrkonowo-wanadowego
EWA STOBIERSKA
DAGMARA WRONKA
JERZY LIS
nr katalogowy: 15163
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-10
Nieliniowe charakterystyki uzwojeń maszyny synchronicznej z wydatnobiegunowym wirnikiem
Adam WARZECHA
nr katalogowy: 11776
OPAKOWANIE 2005-5
Z prac Polskiego Komitetu Normalizacyjnego - Monika Mularska II okł.
nr katalogowy: 11173
OPAKOWANIE 2018-9
Związki NIAS (Non Intentionally Added Substances). Ocena ryzyka - Część 1.
Katarzyna Samsonowska
Dominika Kubica
Małgorzata Pawlicka
Agnieszka Kwiecień
nr katalogowy: 116098
10.15199/42.2018.9.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-3
Synteza, struktura i właściwości mono- i bis-4,6-dimetoksy oraz 4,6-difenoksy- l,3,5-triazyno-2-tiowęglowodorów
WAWRZYNIEC PODKOŚCIELNY
WANDA KOWALEWSKA
BOGDAN TARASIUK
WIESŁAW RUDŹ
HENRYKA MAZIARCZYK
BOLESŁAW MORYTZ
ZOFIA ZIMIŃSKA
nr katalogowy: 106636
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Wzbogacanie produktów mleczarskich w witaminy i kwasy omega
nr katalogowy: 20756
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-4
Ilość i jakość wybrane związki i zależności
Marek Bugdol
nr katalogowy: 18197
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-9
Lekka posadzka przemysłowa Sopro
P. Wiórkiewicz
nr katalogowy: 17358
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-3
Z półki księgarskiej - Aleksander Kotodziejczyk - NATURALNE ZWIĄZKI ORGANICZNE
Jan Izdebski
nr katalogowy: 6532
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Oleiste dobro narodowe
Anna Śbikowska
nr katalogowy: 50343
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
Laboratoria akredytowane wykonujące badania środowiska pracy
nr katalogowy: 80558
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-5
Fluor
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 51853
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Wpływ procesu detoksykacji na efektywność butanolowej fermentacji słomy pszennej
Katarzyna Kotarska
Wojciech Dziemianowicz
Anna Świerczyńska
nr katalogowy: 117913
10.15199/62.2018.12.37
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Zastosowanie nietrawionych oligosacharydów w produktach spożywczych
A. Florowska. K.Krygier
nr katalogowy: 7087
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-8
Historia Dnia Papiernika w International Paper-Kwidzyn S.A.
Maciej Paszkowski
nr katalogowy: 4647
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Trudnopalne kompozyty polimerowe na osnowie żywic termoutwardzalnych modyfikowanych hybrydowym układem mikrosfer borokrzemianu sodu wraz z intumescencyjnymi antypirenami fosforowymi
Ewa Kicko-Walczak
Grażyna Rymarz
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 117215
10.15199/62.2018.11.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-1
Przegląd metod usuwania arsenu z wód
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Daniel Ociński
nr katalogowy: 20516
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Zastosowanie związków makrocyklicznych jako nowego typu surfaktantów w procesach selektywnego wydzielania jonów metali
Władysław Walkowiak
nr katalogowy: 20378
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-1
Procesy rafinacji metali ciężkich. Metody oceny narażenia zawodowego
Ewa Gawęda
nr katalogowy: 14204
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Związki fenolowe i ich wpływ na jakość piwa
J. Klepacka
Ł. Fornal
nr katalogowy: 6957
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-5
Ferrox - skuteczna metoda eliminacji odorów i zwalczanie korozji siarczanowej w kanalizacji ściekowej
nr katalogowy: 16519
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-1
Procesy rafinacji metali ciężkich. Metody oceny narażenia zawodowego
Ewa Gawęda
nr katalogowy: 14204
ELEKTROINSTALATOR 2021-1-2
NAUKA
nr katalogowy: 130388
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Właściwości solubilizujące i emulgujące surfaktantów niejonowych w kontekście remediacji gruntów
Sebastian Pastewski
Elżbieta Hallmann
Krystyna Mędrzycka
nr katalogowy: 20373
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Związki fenolowe i ich wpływ na jakość piwa (2)
JOANNA KLEPACKA
ŁUCJA FORNAL
nr katalogowy: 14495
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Związki fenolowe i ich wpływ na jakość piwa (2)
JOANNA KLEPACKA
ŁUCJA FORNAL
nr katalogowy: 14495
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-4
Związki fosforoorganiczne jako wielofunkcyjne inhibitory do stabilizacji wody w układach przemysłowych
I. Drela
P. Falewicz
nr katalogowy: 17787
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-9
Proces dekontaminacji zachowawczej transformatorów zawierających oleje syntetyczne ze związkami PCB
Sebastian Borucki
Andrzej Cichoń
Dariusz Zmarzły
nr katalogowy: 15324
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-7
Korelacja między liczbą manganową a indeksem nadmanganianowym kaprolaktamu
HALINA STOPA
NATALIA DANILCZYK
nr katalogowy: 107900
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-4
Winny metal?
nr katalogowy: 65907
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Alkaloidy pirolizydynowe - kolejne substancje szkodliwe, które mają być objęte regulacjami prawnymi UE
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 125844
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-11
Synteza, struktura, właściwości fizyczne oraz aktywność biologiczna ksantogenianów pochodnych związków chloroalkanoarylowych
WAWRZYNIEC PODKOŚCIELNY
BOGDAN TARASIUK
MICHAEL DETHLOFF
WANDA KOWALEWSKA
HENRYKA MAZIARCZYK
BOGUSŁAWA ZIĘBA-ŻÓŁTOWSKA
JADWIGA GORSKA-POCZOPKO
nr katalogowy: 107531
GOSPODARKA WODNA 2014-10
Zagrożenia związane z jakością wody - zanieczyszczenia i propozycje rozwiązań
MAREK GROMIEC
nr katalogowy: 87174
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Synthesis and selected properties of anionic gemini surfactants. Synteza i wybrane właściwości anionowych surfaktantów gemini
Zofia Hordyjewicz-Baran
Edyta Kuliszewska
Jolanta Zimoch
nr katalogowy: 79860
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Typy mąki w Polsce i na świecie
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 97835
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Wpływ wędzenia na jakość i bezpieczeństwo produktów mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 99846
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-11
Bezpieczne i niebezpieczne związki Łączenie produktów spożywczych - sposób na poprawę biodostępności witamin i składników mineralnych
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 22037
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Środki do ochrony drewna przed korozją biologiczną i naturalnym starzeniem
Jadwiga Zabielska-Matejuk
Magdalena Nowaczyk-Organista
Adam Krajewski
Aleksandra Kropacz
nr katalogowy: 20299
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Utlenianie As(III) do As(V) jako proces wspomagający usuwanie arsenu z wód
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Daniel Ociński
nr katalogowy: 20281
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-4
Systemy monitorowania i eliminowania zagrożeń bezpieczeństwa w procesach wytwarzania związków półprzewodnikowych
M. Orzyłowski
Z. Rudolf
A. Witowski
P. Machalica
nr katalogowy: 1026
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-11
Wodór w związkach międzymetalicznych typu faz Lavesa ziem rzadkich z manganem
Henryk Figiel
Antoni Paja
nr katalogowy: 14461
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Problem występowania wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w żywności
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 127229
10.15199/65.2020.7.4
bezpieczeństwo żywności
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
zanieczyszczenia
zdrowie ludzi
food safety
polycyclic aromatic hydrocarbons
human health
contaminants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Problem występowania wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w żywności
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 127229
10.15199/65.2020.7.4
bezpieczeństwo żywności
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
zanieczyszczenia
zdrowie ludzi
food safety
polycyclic aromatic hydrocarbons
human health
contaminants
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Wpływ sposobu produkcji kaszy gryczanej i czasu jej przechowywania na zawartość związków fenolowych
Joanna Klepacka
nr katalogowy: 126281
10.15199/62.2020.5.13
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Związki przedsiębiorstw polskich z partnerami zagranicznymi drogą do ekspansji na Jednolity Rynek Europejski
M. Duczkowska-Piasecka
nr katalogowy: 7142
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Otwarcie Wytwórni Etoksylatów PCC w Płocku
Zofia Machowska
nr katalogowy: 60197
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Utrwalające działanie dymu wędzarniczego
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 53054
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
POMIARY ChZT / OWO NA WYLOTACH z przyzakładowych oczyszczalni ścieków
nr katalogowy: 124485
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-8
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 108236
OPAKOWANIE 2011-7
Rozpad kontrolowany
nr katalogowy: 60766
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Metody wydzielania, zatężania i oznaczania związków fenolowych z próbek środowiskowych i żywności
Małgorzata Mościpan
Piotr P. Wieczorek
nr katalogowy: 59895
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Biological activity of the salts containing a quaternary nitrogen atom. Aktywność biologiczna soli zawierających czwartorzędowy atom azotu
Juliusz Pernak
nr katalogowy: 79426
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Chromatografia gazowa w wykrywaniu zafałszowań żywności
Anna Stój
Monika Pytka
Anna Wlazły
Bożena Sosnowska
nr katalogowy: 89575
10.15199/65.2015.2.6
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-10
Chrom
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 38570
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-9
Odzysk renu z kwasów odpadowych
Chamer R.
Śmieszek Z.
Chmielarz A.
Anyszkiewicz K. Benke G.
Litwinionek K.
Kalinowski R.
nr katalogowy: 7359
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-3
Test poboru fosforu
nr katalogowy: 33292
OPAKOWANIE 2023-12
Oto Qwarzo – mineralna powłoka barierowa
nr katalogowy: 146679
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Lotne związki smakowo-zapachowe w polskim maśle
Maria Baranowska
Marika Bielecka
Bogusław Staniewski
Hanna Nowak
nr katalogowy: 105827
10.15199/65.2017.5.4
OPAKOWANIE 2018-11
PACKAGING SPECTRUM: Związki NIAS. Ocena ryzyka. Część 2.
Katarzyna Samsonowska
Małgorzata Pawlicka
Agnieszka Kwiecień
nr katalogowy: 117119
10.15199/42.2018.11.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-2
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107592
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
An innovative technology of algal extracts Innowacyjna technologia ekstraktów glonowych
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 83710
10.12916/przemchem.2014.590
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-10
Zawartość rtęci w osadach dennych wybranych jezior lobeliowych Pomorza Zachodniego
Lilla Mielnik
Joanna Podlasińska
nr katalogowy: 62881
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Mutagenic activities of quaternary alditolyland glycosylammonium salts. Właściwości mutagenne czwartorzędowych soli aldtitolilo- i glikozylo-amoniowych
Barbara Dmochowska
Karol Sikora*
Anna Woziwodzka
Jacek Piosik
Andrzej Wiśniewski
nr katalogowy: 79407
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Effect of phosphatidylbetulins on Staphylococcus aureus. Wpływ fosfatydylobetulin na bakterie Staphylococcus aureus
Adam Malicki
Barbara Tubek-Barycza
Paulina Janik
Maciej Szpak
Jolanta Źródłowska-Danek
Tomsz Grabowski
Katarzyna Szyplik
Czesław Wawrzeńczyk
nr katalogowy: 78597
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-5
Wizerunek sektora naftowego
Katarzyna Majchrzak
nr katalogowy: 51781
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Ciecze jonowe jako związki wielofunkcyjne
JULIUSZ PERNAK
nr katalogowy: 55580
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Ciechowskie ciecze jonowe
DOMINIKA JANISZEWSKA
ANNA SYGUDA
JULIUSZ PERNAK
nr katalogowy: 55569
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-10
Zastosowanie związków renu w katalizie
JOANNA MALARZ
KATARZYNA LESZCZYŃSKA-SEJDA
GRZEGORZ BENKE
MATEUSZ CISZEWSKI
nr katalogowy: 101819
10.15199/67.2016.10.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Thermodynamic parameters and reductive degradation mechanism of environmentally relevant polyhalogenated organic compounds Parametry termodynamiczne i mechanizm degradacji redukcyjnej polihalogenowanych związków organicznych istotnych dla środowiska
Piotr P. Romańczyk
Stefan S. Kurek
nr katalogowy: 101543
10.15199/62.2016.10.50
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność Cz. II. Charakterystyka wybranych biopolimerów i zarys problemów badawczych
Agnieszka Anna
Pilarska Jolanta Gawałek
nr katalogowy: 97875
10.15199/65.2016.4.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Naturalne źródła flawonoidów i ich wpływ na zdrowie człowieka
Anna Mikołajczuk-Szczyrba
Izabella Młynarczyk
Anna Misiewicz
nr katalogowy: 98614
10.15199/65.2016.5.8
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-5
Wpływ właściwości czynników chłodniczych na straty egzergii w pompie ciepła
TOMASZ MUSZYŃSKI
RAFAŁ ANDRZEJCZYK
BLANKA JAKUBOWSKA
nr katalogowy: 98521
10.15199/9.2016.5.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Lotne związki smakowo-zapachowe w polskim maśle
Maria Baranowska
Marika Bielecka
Bogusław Staniewski
Hanna Nowak
nr katalogowy: 105827
10.15199/65.2017.5.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 147820
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-2
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 112050
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-8
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 43176
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-24
(Nie)zastąpiony ołów?
Anna Bielska
Marek Bielski
nr katalogowy: 31481
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne w wędzonych produktach mięsnych
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 37279
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Efektywne wykorzystanie energii elektrycznej w piecach jarzeniowych
Ryszard NIEDBAŁA
nr katalogowy: 36511
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-5
Efektywne wykorzystanie energii elektrycznej w piecach jarzeniowych
Ryszard NIEDBAŁA
nr katalogowy: 34933
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-3
Charakterystyki nagrzewanych wsadów stalowych ze źródeł napięciowych
Ryszard NIEDBAŁA
Daniel KUCHARSKI
nr katalogowy: 24560
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Nowe tendencje w procesach ekstrakcyjnych
JAN SZYMANOWSKI
nr katalogowy: 28716
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Ciecze jonowe. Związki na miarę XXI wieku
JULIUSZ PERNAK
nr katalogowy: 28638
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-5
Żywice epoksydowe modyfikowane bismaleimidem jako termoodporne kompozycje do laminatów
BARBARA GAWDZIK
nr katalogowy: 28561
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
EDC - substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 108584
substancje zaburzające gospodarkę hormonalną
EDC
BPA
DDT
indoor air
volatile organic compounds (VOC)
particulate matter (PM)
filtration
phytoremediation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-2
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 43239
GOSPODARKA WODNA 2008-3
Zmiany jakości wody zlewni górskiej retencjonowanej do celów wodociągowych
ADAM RAK
nr katalogowy: 33671
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-7
Czynniki rakotwórcze w środowisku pracy
Wojciech Domański
nr katalogowy: 28076
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-11
Mangan
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 39453
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Hydroizolacja - skuteczny sposób ochrony fasad
Małgorzata Lipnicka
nr katalogowy: 38179
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-2
Fosforany w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
Barbara Cichy
nr katalogowy: 24115
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Gotowanie z namaczaniem
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 23955
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Katalizatory procesu oksyetylenowania
JAN SZYMANOWSKI
nr katalogowy: 28715
AURA 2023-3
Ekosystemy bagienne jako regulatory klimatu
Ewa Jabłońska
Wiktor Kotowski
Łukasz Kozub
nr katalogowy: 142197
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-12
Deasfaltyzacja gudronu przeznaczonego do przerobu na paliwa silnikowe
WŁODZIMIERZ KOTOWSKI
WOLFGANG FECHNER
BERNHARD LUCKE
nr katalogowy: 43676
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH