Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Zielona baza
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 75776
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Buszując w zbożu
nr katalogowy: 76502
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Komosa ryżowa (Chenopodium quinoa Willd.) nadzieją dla regionów o trudnym klimacie Część II. Wartość odżywcza i zastosowanie
Beata Marchand
nr katalogowy: 102713
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Produkcja i eksport ryżu w Wietnamie
Hai Nam Nguyen
nr katalogowy: 79521
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Ryż basmati
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59408
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Pochodne ryżu jako substancje dodatkowe do żywności
ANTONI RUTKOWSKI
nr katalogowy: 37391
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Trudny dla importerów rynek ryżu
nr katalogowy: 39237
OPAKOWANIE 2010-1
Tacki z zadrukowaną folią - nowe opakowanie ryżu
nr katalogowy: 49219
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Wartość technologiczna i żywieniowa ryżu
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 82844
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Walory żywieniowe i możliwości wykorzystania sorgo w żywieniu człowieka
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 55358
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Wartość odżywcza i wykorzystanie mąki ryżowej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 57343
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Charakterystyka i zastosowanie mąki z nasion roślin oleistych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 52967
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Ryżowa różnorodność
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 83433
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Nasiona chia
Bartosz Kulczyński Marzena Grdeń Joanna Kobus-Cisowska
Maciej Taczanowski
Dominik Kmiecik
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 105777
10.15199/65.2017.4.9
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Znaczenie otrąb w żywieniu człowieka
DOROTA CZER WIŃSKA
nr katalogowy: 50875
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Sushi funkcjonalne danie gotowe
Ewa Dybkowska
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Justyna Serwatka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 81365
CHŁODNICTWO 2013-3
Doświadczalna charakterystyka zamrażalniczej obróbki i przechowywania ryżu konsumpcyjnego
MAREK DOMIN
FRANCISZEK KLUZA
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 75522
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Wartość odżywcza i walory zdrowotne kiełków zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 69714
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Co lepsze? Siemię lniane czy nasiona chia?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 118886
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-5
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 20426
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Wykorzystanie komosy ryżowej w przemyśle spożywczym
Grażyna Cacak -Pietrzak
Aleksandra Szybilska
nr katalogowy: 58922
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Indonezja - rozwój przemysłu młynarskiego związany ze wzrostem popytu na produkty pszenno-mączne
nr katalogowy: 114134
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136198
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Tendencje w stosowaniu nowych dodatków
nr katalogowy: 100589
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Międzynarodowa konferencja "Produkty zbożowe w zdrowej diecie"
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 95175
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Wykorzystanie materiału poekstrakcyjnego z jabłek do wiązania jonów metali ciężkich
Dorota Filipiuk
Monika Kalinowska
nr katalogowy: 110080
10.15199/62.2017.10.21
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Alapala aktywna także w Europie
nr katalogowy: 98713
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-10
Smakosze glonów
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 12096
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Nasiona konopi – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 143487
Konopie siewne Cannabis sativa L.
nasiona (orzeszki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
Hemp Cannabis sativa L.
fruits (achenes)
nutritional value
chemical composition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Nasiona konopi siewnych w zapobieganiu chorobom dietozależnym
Adam Jurgoński
Paulina Opyd
nr katalogowy: 136030
10.15199/65.2022.1.4
nasiona oleiste
konopie siewne
nasiona odtłuszczone
WNKT
otyłość
związki bioaktywne
oilseeds
hemp seeds
defatted seeds
PUFA
obesity
bio-active compounds
AURA 2018-11
Amarantus - roślina o cennym składzie chemicznym nasion
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Marek KOPACKI
Anna KRZEPIŁKO
KRZYSZTOF JAROSZ
nr katalogowy: 117027
10.15199/2.2018.11.1
amarantus
szarłat
nasiona
wartość odżywcza
amaranth
tumbleweed
seed
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Nasiona bobu w walce z chorobą Parkinsona
Katarzyna Pawłowska
Maciej Kuligowski
Jacek Nowak
nr katalogowy: 100971
10.15199/65.2016.7.8
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Linia do produkcji makaronu z kukurydzy i ryżu
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14081
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Perspektywy handlu zagranicznego zbożami
RoJ
nr katalogowy: 13986
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Chleb plackowy u podstaw cywilizacji (cz. IV). Chleb plackowy współcześnie
Michael Abdalla
nr katalogowy: 5113
OPAKOWANIE 2004-9
Wielkogabarytowy autoklaw firmy LAGARDE, do sterylizacji torebkowanego ryżu
E.M.
nr katalogowy: 3337
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Polski handel zagraniczny zbożami
nr katalogowy: 6267
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
125 lat firmy F.H. Schule Mühlenbau GmbH Nasza tradycja to bycie innowacyjnym
nr katalogowy: 105091
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Państwowe rezerwy zbożowe nadal utrzymywane w wielu krajach
nr katalogowy: 85263
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Sektor zbożowo-młynarski w Chinach - ogromny potencjał i wielkie wyzwania
nr katalogowy: 6457
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Włochy największym w Europie producentem ryżu
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136187
AURA 2009-7
Rośliny motylkowe - walory użytkowe
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 45522
AURA 2023-2
Dlaczego łosiowi smakuje pokrzywa?
Ludwika Tomala
nr katalogowy: 141752
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Amarantus i komosa ryżowa jako niesłodowane dodatki w produkcji piwa
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 93073
10.15199/64.2015.7-8.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Pszenica durum – surowiec do produkcji makaronu, ale nie tylko
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132048
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Wpływ mikrofal 2,45 GHz na wzrost rzeżuchy siewnej (Lepidium sativum L.)
Tomasz JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 117355
10.15199/48.2018.12.58
microwaves
exposition
seeds
growth.
Słowa kluczowe: mikrofale
ekspozycja
nasiona
wzrost.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Measurement of Dielectric Properties in Mixtures of Various Rice Cultivars for Purpose of Detecting Contamination in Industry
Wittawat WASUSATHIEN
Chanchai THONGSOPA
Samran SANTALUNAI
Thanaset THOSDEEKORAPHAT
Nuchanart SANTALUNAI
nr katalogowy: 147355
10.15199/48.2024.02.37
Dielectric properties
Rice
Saline
Właściwości dielektryczne
ryż
sól fizjologiczna
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Ekstruzja nasion soi
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 13978
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Ekstruzja nasion soi
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 13978
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Uwaga na odymka pszenicznika (Anguna tritici)
WITOLD KARNKOWSKI
nr katalogowy: 14041
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Właściwości i wykorzystanie lnu w piekarstwie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85831
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Guarana - dar od boga
nr katalogowy: 66083
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Włochy największym w Europie producentem ryżu
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136187
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wietnam w światowej czołówce eksporterów ryżu. Wzrost wewnętrznego popytu na mąkę pszenną
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 138737
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Święta z makiem
nr katalogowy: 146443
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Moda na kaszi
nr katalogowy: 32372
AUTO MOTO SERWIS 2022-TS-1
Nowa opona ciężarowa od Goodyear w 63% z materiałów odnawialnych
nr katalogowy: 139822
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Możliwości zastosowania makaronów w celu poprawy jakości białka różnych potraw
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86412
OPAKOWANIE 2021-7
Proces pakowania o najwyższej wydajności
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 132606
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Jakość nasion rozpuszczalnych w silosie metalowym
Tomasz KRIEGER
Magdalena RUDZIŃSKA
Antoni RYNIECKI
Marzena GAWRYSIAK-WITULSKA
nr katalogowy: 6430
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Opory przepływu powietrza przez ziarno zbóż i wybrane nasiona podczas wietrzenia
WALENTYNA KIZUN
ELŻBIETA KUSIŃSKA
nr katalogowy: 6320
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Ryż - cenny składnik żywności
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 35493
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ziemniaki źródłem zdrowia?
nr katalogowy: 137846
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Ziemniaki źródłem zdrowia?
nr katalogowy: 137846
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wietnam w światowej czołówce eksporterów ryżu. Wzrost wewnętrznego popytu na mąkę pszenną
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 138737
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Spożywcze i paszowe wykorzystanie nasion amarantusa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 126426
amarantus
szarłat
skwalen
wartość odżywcza
wartość paszowa
amaranth
squalene
nutritional value
fodder value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Światowy rynek enzymów poprawiających jakość pieczywa (mąki) - perspektywy rozwoju
nr katalogowy: 37695
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 25479
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Dobra sytuacja surowcowa dla sektora zbożowo-młynarskiego UE w bieżącym sezonie
nr katalogowy: 129577
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Quinoa - wartość żywieniowa i wykorzystanie w produkcji pieczywa i makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 83385
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Czy łubin może stać się polską soją?
Magdalena Zielińska-Dawidziak
Eleonora Lampart-Szczapa
nr katalogowy: 103658
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Wpływ dodatku ekspandowanych nasion szarlatu na cechy ciasta i jakość pieczywa pszennego
Grażyna Cacak-Pietrzak
Alicja Ceglińska
Tadeusz Haber
nr katalogowy: 4764
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Propozycje zastępowania mąki pszennej w produkcji pieczywa i makaronów oraz w produkcji żywności dietetycznej
nr katalogowy: 23478
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
TEA & COFEE - Wietnamski herbaciany boom
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 23351
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Technika i technologia produkcji ryżu oraz zbożowych kasz i płatków błyskawicznych
nr katalogowy: 55364
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Dobra sytuacja surowcowa dla sektora zbożowo-młynarskiego UE w bieżącym sezonie
nr katalogowy: 129577
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Wykorzystanie przetwornika piezoelektrycznego w badaniach uderzeniowych nasion
Artur BOGUTA
nr katalogowy: 33603
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-2
Kalendarz targowy branży spożywczej w 2008 roku
nr katalogowy: 32979
AURA 2008-1
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
ADAM WIECZOREK
nr katalogowy: 32825
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-2
Kontyngenty taryfowe i zwolnienia celne stosowane na rynku zbóż i ryżu w roku kalendarzowym 2008
MARIAN BOREK
nr katalogowy: 32975
AURA 2007-12
Skarb jesiennych lasów
SZYMON WÓJCIK
nr katalogowy: 31659
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Możliwości wykorzystania szarłatu
ALICJA CEGLIŃSKA
JULITA KARDIALIK
nr katalogowy: 29210
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Kiełkująca moc
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 25737
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 123056
AURA 2017-3
Wpływ pola elektromagnetycznego na organizmy żywe
Krzysztof PAWLAK
nr katalogowy: 104478
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Chemical characteristic of the feed mixtures containing raw and extruded flax seeds Charakterystyka chemiczna mieszanek paszowych zawierających surowe i ekstrudowane nasiona lnu
Anna Czech
Katarzyna Ognik
Renata Klebaniuk
Anna Stępniowska
nr katalogowy: 91686
10.15199/62.2015.6.20
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-11
Słody specjalne z nasion roślin strączkowych
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Justyna Gąsior
nr katalogowy: 123999
10.15199/64.2019.11.1
groch
soczewica
wyka
słód
brzeczka
wydajność warzelni
peas
lentils
vetches
malt
wort
brewhouse efficiency
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-6
Wykorzystanie arbuskularnych grzybów mikoryzowych jako bionawozów w kukurydzy
Karolina Ratajczak
Hanna Sulewska
Alicja Niewiadomska
Katarzyna Panasiewicz
Agnieszka Faligowska
nr katalogowy: 114217
10.15199/62.2018.6.28
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Chia - co dalej?
nr katalogowy: 109755
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-5-6
Dynamiczne Premiery
Henryk Piekut
nr katalogowy: 33715
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 35062
AURA 2023-2
Dlaczego łosiowi smakuje pokrzywa?
Ludwika Tomala
nr katalogowy: 141752
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 131860
10.15199/65.2021.5.6
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 131860
10.15199/65.2021.5.6
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 131860
10.15199/65.2021.5.6
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
AUTO MOTO SERWIS 2022-TS-1
Nowa opona ciężarowa od Goodyear w 63% z materiałów odnawialnych
nr katalogowy: 139822
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Mąka łubinowa w recepturze pieczywa bezglutenowego
Anna Diowksz
Monika Kajzer
Tomasz Zając
nr katalogowy: 30207
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-10
Charakterystyka i zastosowanie kaszy krakowskiej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 93983
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Innovative bioformulations for seed treatment. Preliminary assessment of functional properties in the initial plant growth phase Innowacyjne biopreparaty do zaprawiania nasion. Wstępna ocena właściwości użytkowych w początkowej fazie wzrostu roślin
Agnieszka Dmytryk
Edward Rój
Radosław Wilk
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 85014
10.12916/przemchem.2014.959
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Produkcja skrobi z ziarna sorgo, ryżu, żyta i jęczmienia Część I. Produkcja skrobi z sorga i ryżu
Wiktor Berski
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 59406
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-9
Odporność profili budowlanych z kompozytów polimerowych zbrojonych łuskami zbóż na grzyby domowe
Ewa Sudoł
Ewelina Kozikowska
Maria Goron
nr katalogowy: 139465
10.15199/33.2022.09.08
kompozyty polimerowe
łuski
owies
proso
grzyby domowe
mikrostruktura
właściwości przy zginaniu.
polymer composites
husks
oat
millet
fungi
microstructure
bending properties.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Wpływ dodatków przeciwutleniających na wybrane właściwości chemiczne oleju z nasion maku tłoczonego na zimno
Agata Blicharz-Kania
Anna Pecyna
Dariusz Andrejko
Agnieszka Sagan
Beata Zdybel
Zbigniew Kobus
nr katalogowy: 124471
10.15199/62.2020.1.15
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Amarantus - wartości odżywcze i funkcjonalne oraz możliwości wykorzystania w profilaktyce żywieniowej
Irena Kłoczko
nr katalogowy: 32766
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Chiny. Rynek zbożowy i młynarski
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 123777
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Personalizacja sprzedaży
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 100584
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-3
Dlaczego Polacy jedzą coraz mniej chleba?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 89603
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Co warto wiedzieć o kawie?
nr katalogowy: 58742
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-26
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 95942
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Charakterystyka i zastosowanie mąki z ziaren roślin strączkowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 52050
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Informacje z Sekretariatu Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy Projekt regulacji prawnych dotyczących zawartości sporyszu w ziarnie zbóż
nr katalogowy: 84002
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Ekspandowane i ekstrudowane wyroby zbożowe - definicje podstawowe i możliwości zastosowań
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 41876
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Informacja o wybranych maszynach do optycznego sortowania zbóż
nr katalogowy: 52965
AURA 2010-7
Jedz ryby nie tylko od święta
Władysław MIGDAŁ
Joanna TKACZEWSKA
Piotr KULAWIK
Łukasz MIGDAŁ
Arkadiusz OSIECKI
Karolina LATOS
Maciej PRZYBYŁKO
nr katalogowy: 53944
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Wzbogacanie chleba przez dodatek do mąki pszennej innych mąk
nr katalogowy: 81084
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Makarony z dodatkami: warzyw, białka roślinnego oraz mąki innych (niż mąka pszenna) zbóż, kukurydzy i ryżu
nr katalogowy: 68275
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Podstawa żywienia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 99748
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Dodatek do mąki pszennej innych mąk w produkcji pieczywa
Roman Jurga
nr katalogowy: 93459
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Spożycie produktów zbożowych w Polsce - poziom, struktura, determinanty
Marlena Piekut
nr katalogowy: 93453
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Rodzaje i charakterystyka mąk wykorzystywanych do produkcji pieczywa bezglutenowego
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92761
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Zdrowa, syta, smakowita
nr katalogowy: 92448
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wybrane determinanty spożycia produktów zbożowych w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 109910
konsumpcja
mąka
pieczywo
ryż
płatki śniadaniowe
makarony
consumption
flour
bread
rice
flakes
pasta
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Dozowniki celkowe typ DC do materiałów sypkich
Jan Góźdź
Maciej Posiadała
nr katalogowy: 116121
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-19-20
Nasiona w doskonałej kondycji
nr katalogowy: 109234
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Święta z makiem
nr katalogowy: 64122
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
NIEZAWODNE NAPĘDY DLA PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO
nr katalogowy: 122453
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Układy napędowe zapewniają moc dla transportu w młynie zbożowym
nr katalogowy: 100986
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Zmiany jakościowe oleju wytłoczonego z ozonowanych nasion rzepaku
Monika Sachadyn-Król
Izabella Jackowska
Monika Bojanowska
nr katalogowy: 116821
10.15199/62.2018.10.29
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Możliwości zastosowania konopi włóknistych (Cannabis sativa L. var. sativa) w żywności
Patryk Pokorski
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 134742
10.15199/65.2021.11.5
konopie włókniste
Cannabis sativa l. var. sativa
kannabidiol (CBD)
produkty
hemp
Cannabis sativa l. var. sativa
cannabidiol (CBD)
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Możliwości zastosowania konopi włóknistych (Cannabis sativa L. var. sativa) w żywności
Patryk Pokorski
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 134742
10.15199/65.2021.11.5
konopie włókniste
Cannabis sativa l. var. sativa
kannabidiol (CBD)
produkty
hemp
Cannabis sativa l. var. sativa
cannabidiol (CBD)
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Możliwości zastosowania konopi włóknistych (Cannabis sativa L. var. sativa) w żywności
Patryk Pokorski
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 134742
10.15199/65.2021.11.5
konopie włókniste
Cannabis sativa l. var. sativa
kannabidiol (CBD)
produkty
hemp
Cannabis sativa l. var. sativa
cannabidiol (CBD)
food products
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nasiona sylfii – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 142589
rożnik przerośnięty (Silphium perfoliatum)
nasiona (niełupki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
cup plant Silphium perfoliatum
fruits (achenes)
nutritional value and chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Propozycje zastępowania mąki pszennej w produkcji makaronów oraz wyrobów ekstrudowanych
nr katalogowy: 50391
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Wyniki kontroli IJHARS (w II kwartale 2008 r.) jakości handlowej przetworów zbożowych.
Roman Jurga
nr katalogowy: 43806
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Zmiany w zasadach interwencji na rynku pszenicy durum
MARIAN BOREK
nr katalogowy: 47018
GOSPODARKA WODNA 2012-3
Inżynieria wodna w imperium Khmerów - rozwój i upadek Angkoru
AGNIESZKA KARCZMARCZYK
nr katalogowy: 66275
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ zmian klimatycznych na branżę młynarską
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 126424
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Spożycie wybranych przetworów zbożowych, w zależności od przychodów netto w gospodarstwach domowych w latach 2010-2014
Beata Borkowska
Beata Pyryt
nr katalogowy: 103876
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Związki lotne w piwach wyprodukowanych z udziałem ryżu
Adam Siwek
Milena A. Stachelska
Milena Dziadkowska
Piotr Karpiń
ski
Mieczysław W. Obiedziń
ski
nr katalogowy: 100321
10.15199/64.2016.7-8.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Groch i soja jako dodatek wzbogacający wartość pokarmową w przemyśle piekarskim
Magdalena Sobolewska
Marek Śnieg
nr katalogowy: 144371
groch
soja
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
pea
soybean
chemical composition
nutrients
ash
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Kawa w wersji slow
nr katalogowy: 69079
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Rozdział 1. Przygotowanie ziarna do przemiału 1.4. Czyszczenie tzw. czarne i sortowanie ziarna pszenicy
Roman Jurga
nr katalogowy: 68284
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Zastosowanie unowocześnionych technik czyszczenia i sortowania ziarna pszenicy zapewnia jakość przetworów zgodną z normami UE
Roman Jurga
nr katalogowy: 57352
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Mieszanka wysmakowana
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 101275
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Wpływ działania pola magnetycznego na kiełkowanie nasion
Antoni CIEŚLA
Wojciech KRASZEWSKI
Mikołaj SKOWRON
Przemysław SYREK
nr katalogowy: 88890
10.15199/48.2015.01.25
AURA 2023-4
Szarłat – roślina oszczędnie gospodarująca wodą i o wielu innych zaletach
Barbara Skwaryło-Bednarz
Marek Kopacki
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 142638
10.15199/2.2023.4.3
fotosynteza typu C4
oszczędne gospodarowanie wodą
szarłat
wartość odżywcza
nasiona
liście
C4 photosynthesis
water saving
amaranth
nutritional value
seeds
leaves
AURA 2023-4
Szarłat – roślina oszczędnie gospodarująca wodą i o wielu innych zaletach
Barbara Skwaryło-Bednarz
Marek Kopacki
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 142638
10.15199/2.2023.4.3
fotosynteza typu C4
oszczędne gospodarowanie wodą
szarłat
wartość odżywcza
nasiona
liście
C4 photosynthesis
water saving
amaranth
nutritional value
seeds
leaves
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Dlaczego pieczywo jest zdrowe?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 81758
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Pieczywo, makarony, produkty dietetyczne i ekstrudowane produkowane nie tylko z mąki pszennej
nr katalogowy: 41878
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Makarony oraz wyroby śniadaniowe i przekąskowe z innych niż mąka pszenna surowców zbożowych
nr katalogowy: 48620
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Ohh, co za sushi
nr katalogowy: 46086
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Posiedzenie Rady Sekretarzy Generalnych Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy
nr katalogowy: 65589
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141001
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Tłuste źródła
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 81039
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Hydrokoloidy jako dodatki funkcjonalne stosowane w przetwórstwie mięsnym
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 46314
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Święta z makiem
nr katalogowy: 134811
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Nowa linia produkcyjna w młynie Müller ́s Mühle
nr katalogowy: 142594
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Efekt krótkotrwałej ekspozycji bakterii Gram-dodatnich i Gramujemnych na działanie zmiennego pola elektromagnetycznego
Ernest POPARDOWSKI
Anna MIERNIK
Tomasz DRÓŻDŻ
Sylwester TABOR
Paweł KIEŁBASA
nr katalogowy: 124704
10.15199/48.2020.02.31
pole elektromagnetyczne
zmienne pole
bakterie
gęstość optyczna
electromagnetic field
alternating field
bacterial
optical density
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-10
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 71697
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Rozdział 1. Przygotowanie ziarna do przemiału 1.2. Prawie wszystko o zanieczyszczeniach masy zbożowej i uszkodzeniach ziarna zbóż
Roman Jurga
nr katalogowy: 66844
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Niedoceniony łubin cenne właściwości roślin strączkowych
Eleonora Lampart-Szczapa
Jarosław Czubiński
nr katalogowy: 63774
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 104637
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
CHIA (Salvia hispanica L.) Nowa żywność o wysokich walorach odżywczych
Beata Marchand
nr katalogowy: 95166
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Nasiona konopi – wartość odżywcza i skład chemiczny
Marek Bury
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 143487
Konopie siewne Cannabis sativa L.
nasiona (orzeszki)
wartość odżywcza
skład chemiczny
Hemp Cannabis sativa L.
fruits (achenes)
nutritional value
chemical composition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Bilans popytu i podaży na światowym rynku zbóż w sezonie 2016/17
Michał Koleśnikow
nr katalogowy: 102711
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Słodkie tradycje, czyli rzecz o najdziwniejszych deserach świata
nr katalogowy: 99156
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-10
Dynamiczny rozwój rynku żywności bezglutenowej
nr katalogowy: 93986
AURA 2015-9
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 93390
AURA 2020-12
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 129381
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Bugatti Chiron Pur Sport w mieście miłości
Erwin Halentz
Józef Trzionka
nr katalogowy: 127977
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Rynkowe oleje tłoczone na zimno - jakość i stabilność oksydacyjna
Małgorzata Wroniak
Katarzyna Krośnicka
Sandra Domańska
Edyta Symoniuk
nr katalogowy: 124489
10.15199/65.2020.1.5
skład kwasów tłuszczowych
jakość
stabilność oksydacyjna
test Rancimat
oleje handlowe
fatty acid composition
quality
oxidative stability
Rancimat test
commercial oils
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Łubin - możliwości wykorzystania
Aneta Tomczak
Magdalena Zielińska- -Dawidziak
nr katalogowy: 121096
10.15199/65.2019.6.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Rynkowe oleje tłoczone na zimno - jakość i stabilność oksydacyjna
Małgorzata Wroniak
Katarzyna Krośnicka
Sandra Domańska
Edyta Symoniuk
nr katalogowy: 124489
10.15199/65.2020.1.5
skład kwasów tłuszczowych
jakość
stabilność oksydacyjna
test Rancimat
oleje handlowe
fatty acid composition
quality
oxidative stability
Rancimat test
commercial oils
AURA 2023-8
Niezwykła odżywcza i prozdrowotna moc nasion komosy ryżowej
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 144508
10.15199/2.2023.8.2
komosa ryżowa
nasiona
składniki odżywcze
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
quinoa
seeds
nutrients
nutritional value
health-promoting properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Teff - alternatywne zboże
Michael Abdalla
nr katalogowy: 76474
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Selected chemical and physical properties of Spanish sage seeds (Salvia hispanica L.) Skład chemiczny i właściwości fizyczne nasion szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica L.)
Beata Zdybel
Agnieszka Sagan
Artur Przywara
nr katalogowy: 104012
10.15199/62.2017.2.17
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Soczewica jadalna (Lens culinaris) korzystna dla środowiska oraz żywienia ludzi i zwierząt
Beata Marchand
nr katalogowy: 101323
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Nowe zasady. Zdrowa dieta(II)
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 98395
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH