Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Zakażenia mikrobiologiczne przy produkcji bioetanolu
Magdalena Broda
Włodzimierz Grajek
nr katalogowy: 46209
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Mikroświat tworzony przez drobnoustroje i ich metabolity tematem 5. Sympozjum Naukowego
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 133183
10.15199/64.2021.4.3
sesje
procesy fermentacji
metody technologiczne
biosynteza
bioutylizacja odpadów
sessions
fermentation processes
technological methods
biosynthesis
bio-utilization of waste
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Mikroświat tworzony przez drobnoustroje i ich metabolity tematem 5. Sympozjum Naukowego
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 133183
10.15199/64.2021.4.3
sesje
procesy fermentacji
metody technologiczne
biosynteza
bioutylizacja odpadów
sessions
fermentation processes
technological methods
biosynthesis
bio-utilization of waste
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
PROFESSOR PIOTR WOLAŃSKI – COSMIC AUTHORITY, THE PEARL OF POLISH SCIENCE
Izabela KOPTOŃ-RYNIEC
nr katalogowy: 146684
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-6
Electrochemical sensor for measurement of volatile organic compounds in air
JACEK GĘBICKI
ADAM KLOSKOWSKI
BOGDAN CHACHULSKI
nr katalogowy: 52264
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Properties of loss components in electrical steel with Goss texture
Wojciech A. PLUTA
nr katalogowy: 41117
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-2
Calculating power loss in electrical steel taking into account magnetic anisotropy
Wojciech PLUTA
nr katalogowy: 111979
10.15199/48.2018.02.24
składowe stratności
anizotropia magnetyczna
blacha elektrotechniczna.
specific total loss components
magnetic anisotropy
electrical steel
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
An experimental approach to software quality perception understanding
Radosław HOFMAN
nr katalogowy: 55525
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Po co piwu enzymy?
Jakub Marczak
Bartłomiej Marczewski
Mariusz Lesiecki
nr katalogowy: 41719
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Network anomaly detection based on the statistical self-similarity factor for HTTP protocol
Mirosław MAZUREK
Paweł DYMORA
nr katalogowy: 81889
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Mikroorganizmy jako producenci biowodoru Od badań podstawowych do prac rozwojowych z dziedziny biotechnologii
Anna Sikora
Anna Detman
nr katalogowy: 141087
10.15199/17.2022.12.4
biowodór
mikroorganizmy
bakterie
beztlenowy rozkład biomasy
kwasogeneza
ciemne fermentacje
fotofermentacja
biofotoliza
szlaki metaboliczne
przemysł cukrowniczy
biohydrogen
microorganisms
bacteria
anaerobic digestion
acidogenesis
dark fermentation
photofermentation
biofotolysis
metabolic pathways
sugar industry
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Mikroorganizmy jako producenci biowodoru Od badań podstawowych do prac rozwojowych z dziedziny biotechnologii
Anna Sikora
Anna Detman
nr katalogowy: 141087
10.15199/17.2022.12.4
biowodór
mikroorganizmy
bakterie
beztlenowy rozkład biomasy
kwasogeneza
ciemne fermentacje
fotofermentacja
biofotoliza
szlaki metaboliczne
przemysł cukrowniczy
biohydrogen
microorganisms
bacteria
anaerobic digestion
acidogenesis
dark fermentation
photofermentation
biofotolysis
metabolic pathways
sugar industry
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Mikroorganizmy jako producenci biowodoru Od badań podstawowych do prac rozwojowych z dziedziny biotechnologii
Anna Sikora
Anna Detman
nr katalogowy: 141087
10.15199/17.2022.12.4
biowodór
mikroorganizmy
bakterie
beztlenowy rozkład biomasy
kwasogeneza
ciemne fermentacje
fotofermentacja
biofotoliza
szlaki metaboliczne
przemysł cukrowniczy
biohydrogen
microorganisms
bacteria
anaerobic digestion
acidogenesis
dark fermentation
photofermentation
biofotolysis
metabolic pathways
sugar industry
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
A novel stage-based KPLS-PLS monitoring and quality prediction approach for batch processes
Yongsheng QI
Yongting LI
Zhicheng SUN
nr katalogowy: 74347
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Szacowanie niepewności pomiaru stężenia etanolu w procesie fermentacji piwnej metodą chromatografii gazowej z detektorem FID
Witold Ilewicz
Piotr Skupin
Karolina Szotek
nr katalogowy: 140806
10.15199/48.2022.12.07
chromatografia gazowa
FID
krzywa wzorcowa
niepewność pomiaru
zawartość etanolu w piwie.
gas chromatography
FID
calibration curve
measurement uncertainty
ethanol content in beer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Szacowanie niepewności pomiaru stężenia etanolu w procesie fermentacji piwnej metodą chromatografii gazowej z detektorem FID
Witold Ilewicz
Piotr Skupin
Karolina Szotek
nr katalogowy: 140806
10.15199/48.2022.12.07
chromatografia gazowa
FID
krzywa wzorcowa
niepewność pomiaru
zawartość etanolu w piwie.
gas chromatography
FID
calibration curve
measurement uncertainty
ethanol content in beer.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Contribution of the environmental protection in the coke industry to the improvement of the ecological balance
MARIA FRÖHLICHOVÁ
ANNA KUCKOVÁ
ROBERT FINDORÁK
nr katalogowy: 45890
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-6
Biobutanol. Perspektywy rozwoju produkcji
ZBIGNIEW GARNCAREK
ELŻBIETA KOCIOŁEK-BALAWEJDER
nr katalogowy: 44916
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-1
ARE POLISH CHEMICAL PERIODICALS DOOMED TO COLLAPSE?
Jerzy POLACZEK
nr katalogowy: 131538
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-1
ARE POLISH CHEMICAL PERIODICALS DOOMED TO COLLAPSE?
Jerzy POLACZEK
nr katalogowy: 131538
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
nr katalogowy: 39541
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Optical diagnostic of electrical discharges for technology applications
Tadeusz CZECH
Arkadiusz T. SOBCZYK
Anatol JAWOREK
nr katalogowy: 53377
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-4
CONSTRUCTIONAL AND TECHNICAL INFRASTRUCTURE OF BIOGAS PRODUCTION
Kinga BOREK
Wacław ROMANIUK
nr katalogowy: 135285
10.15199/180.2021.4.3
substrates
methane fermentation
biogas
solar collector
biogas desulphurization device
tank for biogas storager
substraty
fermentacja metanowa
biogaz
kolektor słoneczny
urządzenie do odsiarczania biogazu
zbiornik do magazynowania biogazu
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Badania nad wykorzystaniem biomasy skrobiowej jako źródła węgla w procesie fermentacji D-mleczanowej
Alicja Michalczyk
Anna Cieniecka-Rosłonkiewicz
Sylwia Gar baczewska
Bolesław Morytz
Arkadiusz Białek
nr katalogowy: 124469
10.15199/62.2020.1.13
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-9
Naukowcy niemieccy zasłużeni w dziedzinie ochrony odgromowej
Krystian Leonard Chrzan
Thomas Smatloch
nr katalogowy: 127863
10.15199/74.2020.9.13
piorunochron
piorun
uziom
lightning protection system
lightning
grounding
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-9
Naukowcy niemieccy zasłużeni w dziedzinie ochrony odgromowej
Krystian Leonard Chrzan
Thomas Smatloch
nr katalogowy: 127863
10.15199/74.2020.9.13
piorunochron
piorun
uziom
lightning protection system
lightning
grounding
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Hop creep – mechanizm zjawiska i czynniki wpływające na jego przebieg
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 142852
10.15199/64.2023.2.7
hop creep
piwo
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
hop creep
beer
dry hopping
secondary fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Hop creep – mechanizm zjawiska i czynniki wpływające na jego przebieg
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 142852
10.15199/64.2023.2.7
hop creep
piwo
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
hop creep
beer
dry hopping
secondary fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Circadian energy in the theory and practice
Jiří PLCH
nr katalogowy: 37106
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Organic photovoltaics - chosen aspects
Justyna Szostak
Ryszard Signerski
Kamila Żelechowska
Jan Godlewski
nr katalogowy: 68612
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Fermentacja nastawów wysokocukrowych z dodatkiem preparatu ścian komórkowych
Sylwia Bonin
Marcin Kolwas
nr katalogowy: 44679
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-6
Acoustic emission studies of the Portevin-Le Chatelier effect in Al-Mg-Mn (5182) alloy
Joanna Zdunek
Jan Płowiec
Wojciech L. Spychalski
Jarosław Mizera
Krzysztof J. Kurzydłowski
nr katalogowy: 64851
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-1
EXPLANATORY PREVIEW OF DIRECTIONS OF CHANGES IN DEVELOPMENT OF INDUSTRY
Bożena GAJDZIK
Sandra GRABOWSKA
Andrzej WYCIŚLIK
nr katalogowy: 120200
10.15199/180.2019.1.1
the fourth industrial revolution
Industry 4.0
directions of changes
czwarta rewolucja przemysłowa
Przemysł 4.0
kierunki zmian
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-9
Wykorzystanie tuszu testowego do opanowania technik drukarskich oraz wstępnej kalibracji procesu wytwarzania układów elektroniki drukowanej
Jerzy POTENCKI
Anna RYCZEK
Grzegorz TOMASZEWSKI
Mariusz WĘGLARSKI
nr katalogowy: 86949
10.12915/pe.2014.09.51
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-4
Electromagnetic vibratory cavitator
Ivan S. AFTANAZ
Ivan S. AFTANAZIV
Lilia I. SHEVCHUK
Iryna Z. KOVAL
Lesya R. STRUTYNSKA
Orysia I. STROGAN
Andrzej SMOLARZ
Ainur ORMANBEKOVA
Kalamkas BEGALIYEVA
nr katalogowy: 119476
10.15199/48.2019.04.05
liquid treatment
cavitation
vibratory cavitator
electromagnetic vibratory cavitator.
kawitacja
kawitator wibracyjny
elektromagnetyczny kawitator wibracyjny.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-6
Seminarium Mondi Świecie - dzielimy się doświadczeniem i wiedzą, aby sprostać codziennym wyzwaniom naszych klientów
Kamilla Bartniak
nr katalogowy: 106596
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-1
EXPLANATORY PREVIEW OF DIRECTIONS OF CHANGES IN DEVELOPMENT OF INDUSTRY
Bożena GAJDZIK
Sandra GRABOWSKA
Andrzej WYCIŚLIK
nr katalogowy: 120200
10.15199/180.2019.1.1
the fourth industrial revolution
Industry 4.0
directions of changes
czwarta rewolucja przemysłowa
Przemysł 4.0
kierunki zmian
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Wpływ pożywek azotowych na fermentacje i cechy wina jabłkowego oraz napojów winopodobnych
Sylwia Bonin
Wiesław Wzorek
Marta Woźniak
nr katalogowy: 48973
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Identification of the Relevant Neighbouring Electric Power Systems using the Horizontal Network Methodology
Patricia Isabel Domingues dos SANTOS
Rui José Oliveira Nóbrega PESTANA
Carlos Manuel Borralho MACHADO FERREIRA
Fernando Pires MACIEL BARBOSA
nr katalogowy: 65369
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-6
Coherent effects and electrodynamics of 1D-metamaterials
Sergey Tarapov
DIMITRY Belozorov 
nr katalogowy: 77244
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-4
Transport ciepła przez pakiety materiałów odzieżowych
Justyna Dominiak
Iwona Frydrych
nr katalogowy: 67932
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Właściwości fermentacyjne mąk, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101315
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Drożdże browarnicze a produkty uboczne fermentacji Cz. I. Lotne związki siarkowe
Anna Sałek
nr katalogowy: 52624
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-10
Biomasa mikroglonów i cyjanobakterii jako substrat w procesie fermentacji metanowej
Dawid Szwarc
Marcin Zieliński
nr katalogowy: 116639
10.15199/17.2018.10.8
fermentacja metanowa
cyjanobakterie
mikroglony
methane fermentation
cyanobacteria
microalgae
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Fermentacja mlekowa w przetwarzaniu i utrwalaniu warzyw, owoców i grzybów
Ewa Jabłońska-Ryś
Patryk Siczek
nr katalogowy: 148665
10.15199/65.2024.5.6
fermentacja mlekowa
kultury starterowe
LAB
kiszone grzyby
lactic fermentation
starter cultures
LAB
fermented mushrooms
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
Low noise and low power multichannel integrated circuit for recording neural spikes and LFP signals
Piotr Kmon
Mirosław Zoladz
Paweł Grybos
Robert Szczygiel
nr katalogowy: 64766
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Dobór warunków fermentacji brzeczek z soku gęstego
Katarzyna Pielech-Przybylska
Maria Balcerek
nr katalogowy: 35343
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Wywiad z Michaelem Hiltem, prezydentem FATIPEC, i Józefem Koziełem, sekretarzem generalnym FATIPEC
nr katalogowy: 140993
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
The use of hydrogen-rich gas obtained from dark fermentation of molasses from sugar industry for fueling a fuel cell Zastosowanie wodorowego gazu otrzymanego w wyniku kwaśnej fermentacji melasy z przemysłu cukrowniczego do zasilania ogniwa paliwowego
Piotr Piela
Wojciech Tokarz
Wiktor Kaźmierczak
Anna Detman
Anna Sikora
Jan Piotrowski
nr katalogowy: 98504
10.15199/62.2016.5.20
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
The use of elastic net and neural networks in industrial process tomography
Tomasz RYMARCZYK
Grzegorz KŁOSOWSKI
nr katalogowy: 119936
10.15199/48.2019.05.15
industrial process tomography
neural networks
elastic net
electrical tomography.
przemysłowa tomografia procesowa
sieci neuronowe
elastic net
tomografia elektryczna.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Technologia browarnicza – aktualności ze świata nauki 2021
Aleksander Poreda
Katarzyna Fulara
Olga Hrabia
Aneta Ciosek
nr katalogowy: 133167
10.15199/64.2021.4.1
technologia browarnicza
nauka
rozwój
brewing technology
science
development
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-3
Application of fermentation processes in biorefineries Wykorzystanie procesów fermentacyjnych w systemach biorafineryjnych
Piotr Oleśkowicz-Popiel
Ewelina Jankowska
nr katalogowy: 82930
10.12916/przemchem.2014.351
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-5
Zastosowanie ultradźwięków w procesach przeróbki osadów ściekowych
Eliza Hawrylik
nr katalogowy: 113736
10.15199/17.2018.5.8
ultradźwięki
osady ściekowe
sonifi kacja
ultrasounds
sewage sludge
sonifi cation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-4
Optymalizacja orientacji przestrzennej odbiornika energii słonecznej ze względu na maksymalny zysk energetyczny
Grażyna FRYDRYCHOWICZ-JASTRZĘBSKA
Marcin WITCZAK
nr katalogowy: 18386
AURA 2018-3
Naukowcy ostrzegają i apelują o ochronę naszej planety
Piotr Skubała
nr katalogowy: 112545
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
Active Teaching and Learning as a Remedy for Engineering Education Problems
Piotr DĘBIEC
nr katalogowy: 123213
10.15199/48.2019.11.01
active teaching
active learning
online screencasts
digital systems
nauczanie aktywne
style uczenia się
nauczanie online
układy cyfrowe
screencasts
testy standaryzowane
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
AURA 2024-9
Naukowcy - nadszedł czas na zbudowanie nowej ery wzajemności z naturą
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 150526
10.15199/2.2024.9.3
kryzys klimatyczny i środowiskowy
działania naprawcze
etyka
związek z naturą
climate and environmental crisis
recovery actions
ethics
con nection with nature
AURA 2024-9
Naukowcy - nadszedł czas na zbudowanie nowej ery wzajemności z naturą
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 150526
10.15199/2.2024.9.3
kryzys klimatyczny i środowiskowy
działania naprawcze
etyka
związek z naturą
climate and environmental crisis
recovery actions
ethics
con nection with nature
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Jakość i sposoby wykorzystania biogazu na oczyszczalniach ścieków należących do Aquanet S.A.
Monika Pielach
Tomasz Kurant
nr katalogowy: 143297
10.15199/17.2023.5.3
Aquanet
oczyszczalnia ścieków
fermentacja metanowa
kofermentacja
biogaz
metan
osady ściekowe.
Aquanet
wastewater treatment plant
methane fermentation
co-digestion
biogas
methane
sewage sludge.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Jakość i sposoby wykorzystania biogazu na oczyszczalniach ścieków należących do Aquanet S.A.
Monika Pielach
Tomasz Kurant
nr katalogowy: 143297
10.15199/17.2023.5.3
Aquanet
oczyszczalnia ścieków
fermentacja metanowa
kofermentacja
biogaz
metan
osady ściekowe.
Aquanet
wastewater treatment plant
methane fermentation
co-digestion
biogas
methane
sewage sludge.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Jakość i sposoby wykorzystania biogazu na oczyszczalniach ścieków należących do Aquanet S.A.
Monika Pielach
Tomasz Kurant
nr katalogowy: 143297
10.15199/17.2023.5.3
Aquanet
oczyszczalnia ścieków
fermentacja metanowa
kofermentacja
biogaz
metan
osady ściekowe.
Aquanet
wastewater treatment plant
methane fermentation
co-digestion
biogas
methane
sewage sludge.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Jakość i sposoby wykorzystania biogazu na oczyszczalniach ścieków należących do Aquanet S.A.
Monika Pielach
Tomasz Kurant
nr katalogowy: 143297
10.15199/17.2023.5.3
Aquanet
oczyszczalnia ścieków
fermentacja metanowa
kofermentacja
biogaz
metan
osady ściekowe.
Aquanet
wastewater treatment plant
methane fermentation
co-digestion
biogas
methane
sewage sludge.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
A new approach to stability analysis of nonlinear control systems (Nowe podejście do analizy stabilności nieliniowych systemów sterowania)
l. Śvarc
nr katalogowy: 1145
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Skąd się w piwie wzięły drożdże?
Zbigniew Jarząbek
Jakub Marczak
Bartłomiej Marczewski
nr katalogowy: 51279
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Koncentrat z buraka cukrowego - nowy surowiec niesłodowany do produkcji piw jasnych i ciemnych
P. Dziugan
K. Dziedziczak
T. Kuchciak
nr katalogowy: 20621
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Feature Contribution to an In-Depth Understanding of the Machine Learning Model Interpretation
Angati Kalyan KUMAR
Tsehay Admassu ASSEGIE
Ayodeji Olalekan SALAU
Komal Kumar NAPA
Suguna R
nr katalogowy: 147347
10.15199/48.2024.02.29
Explainable AI
model explanation
local explanation
Wyjaśnialna sztuczna inteligencja
wyjaśnienie modelu
wyjaśnienie lokalne
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
Optymalizacja a stosowanie oprogramowania komputerowego
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 39536
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Możliwości wytwarzania biogazu w procesie fermentacji metanowej wysłodków buraczanych Część III: Fermentacja ciągła wysłodków buraczanych
Bożenna Połeć
Andrzej Baryga
Tomasz Szymański
nr katalogowy: 61683
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Drożdże browarnicze a produkty uboczne fermentacji Cz. II. Grupa siarczków
Anna Sałek
nr katalogowy: 56537
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Modelowanie numeryczne procesu fermentacji ukierunkowanej na produkcję biowodoru
Artur Wodołażski
nr katalogowy: 137687
10.15199/62.2022.5.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Modelowanie numeryczne procesu fermentacji ukierunkowanej na produkcję biowodoru
Artur Wodołażski
nr katalogowy: 137687
10.15199/62.2022.5.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Jakość biogazu z przetwarzania osadów ściekowych w procesie termicznej hydrolizy i fermentacji. Analiza siloksanów
Jakub Mukawa
Tadeusz Rzepecki
Tadeusz Pająk
nr katalogowy: 139559
10.15199/62.2022.9.15
biogaz
oczyszczanie ścieków
hydroliza termiczna
związki krzemoorganiczne
biogas
wastewater treatment
thermal hydrolysis
organosilicon compounds
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Jakość biogazu z przetwarzania osadów ściekowych w procesie termicznej hydrolizy i fermentacji. Analiza siloksanów
Jakub Mukawa
Tadeusz Rzepecki
Tadeusz Pająk
nr katalogowy: 139559
10.15199/62.2022.9.15
biogaz
oczyszczanie ścieków
hydroliza termiczna
związki krzemoorganiczne
biogas
wastewater treatment
thermal hydrolysis
organosilicon compounds
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Jakość biogazu z przetwarzania osadów ściekowych w procesie termicznej hydrolizy i fermentacji. Analiza siloksanów
Jakub Mukawa
Tadeusz Rzepecki
Tadeusz Pająk
nr katalogowy: 139559
10.15199/62.2022.9.15
biogaz
oczyszczanie ścieków
hydroliza termiczna
związki krzemoorganiczne
biogas
wastewater treatment
thermal hydrolysis
organosilicon compounds
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Full graph method of switched-capacitor circuit analysis
Bohumil BRTNÍK
nr katalogowy: 68826
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Energetyczne i ekonomiczne aspekty ekstrakcyjnej fermentacji etanolowej
KRZYSZTOF WŁODZIMIERZ SZEWCZYK
REMIGIUS ZAUTSEN
nr katalogowy: 28810
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-10
New Books in Power & Energy
nr katalogowy: 30330
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Methane fermentation as method for utilisation of the glycerol fraction from biodiesel production Fermentacja metanowa jako sposób zagospodarowania frakcji glicerynowej, będącej produktem ubocznym produkcji biopaliwa z olejów roślinnych
Mariusz Sulewski
Włodzimierz Urbaniak
Adam Traczykowski
Katarzyna Budzińska
Ewa Peter
nr katalogowy: 95888
10.15199/62.2015.12.10
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-11
Procesy korozyjne bezołowiowych stopów lutowniczych typu SnZn
MARCIN GROBELNY
NATALIA SOBCZAK
nr katalogowy: 72693
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
Poprawa testów oprogramowania stacji bazowych 5G dzięki analizie opartej na dużych modelach językowych LLM (Large Language Models)
Sebastian Zarębski
Krzysztof Rusek
Piotr Chołda
nr katalogowy: 150397
10.15199/59.2024.4.7
NLP
LLM
testowanie oprogramowa- nia
testy regresyjne
NLP
LLM
regression testing
software te- sting
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
Poprawa testów oprogramowania stacji bazowych 5G dzięki analizie opartej na dużych modelach językowych LLM (Large Language Models)
Sebastian Zarębski
Krzysztof Rusek
Piotr Chołda
nr katalogowy: 150397
10.15199/59.2024.4.7
NLP
LLM
testowanie oprogramowa- nia
testy regresyjne
NLP
LLM
regression testing
software te- sting
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Przyspieszanie niektórych procesów technologicznych w winiarstwie a jakość wina
Agnieszka Wilkowska
Dorota Piatka
Eugeniusz Pogorzelski
nr katalogowy: 51964
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Decision-Making under uncertainty using Info-Gap Theory and a new multi-dimensional RDM interval arithmetic
Andrzej PIEGAT
Karina TOMASZEWSK
nr katalogowy: 78448
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Influence of the Deformation Path Change on Behavior of Copper Alloys
ZBIGNIEW GRONOSTAJSKI
KAROL JAŚKIEWICZ
nr katalogowy: 27533
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Chromatograficzna analiza produktów fermentacji opornych dekstryn
Katarzyna Śliżewska
Renata Barczyńska
Kamila Jochym
Janusz Kapuśniak
nr katalogowy: 59919
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Application of multi-source data for process analysis in electrical tomography
Tomasz RYMARCZYK
Grzegorz KŁOSOWSKI
Edward KOZŁOWSKI
Paweł RYMARCZYK
Piotr BEDNARCZUK
Jan SIKORA
nr katalogowy: 123725
10.15199/48.2019.12.43
electrical impedance tomography
electrical capacitance tomography
machine learning.
elektryczna tomografia impedancyjna
elektryczna tomografia pojemnościowa
uczenie maszynowe
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Mikroglony jako czynnik inicjujący oczyszczanie odcieku pofermentacyjnego, powstającego przy produkcji biogazu
Paweł Jedynak
Jan Burczyk
Sebastian Borowski
Paweł Kaszycki
Małgorzata Hałat-Łaś
Magdalena Kędra
Khongorzul Mungunkhuyag
Przemysław Malec
nr katalogowy: 117894
10.15199/62.2018.12.18
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-III
Contribution to measurement of discharge activity in acoustic range
Ján TKÁČ
Bystrík DOLNÍK
Juraj KURIMSKÝ
nr katalogowy: 30855
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
A 2D FEM model for transient and fault analysis of induction machines
Javier MARTINEZ
Anouar BELAHCEN
Antero ARKKIO
nr katalogowy: 69307
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Al effect on the transport properties of nickel oxide – influence on nickel oxidation
Nacer Halem
Jan Kusiński
MARIO ARA ABRUDE ANU
Georgette Petot-Ervas
nr katalogowy: 52736
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Zmiany struktury ligniny osadek kukurydzy pod wpływem fermentacji metanowej
Agata Stachowiak-Wencek
Magdalena Zborowska
Hanna Waliszewska
Bogusława Waliszewska
nr katalogowy: 117906
10.15199/62.2018.12.30
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-4
Charakterystyka mikrobiogazowni i biogazowni rolniczych oraz wykorzystanie biogazu rolniczego
Kinga Borek
nr katalogowy: 142905
biogazownia rolnicza
mikrobiogazownia
biogaz
fermentacja metanowa
agricultural biogas plant
microbiogas plant
biogas
methane fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Związki powstające w czasie fermentacji winiarskiej
Sylwia Bonin
nr katalogowy: 115055
10.15199/64.2018.7.3
produkty uboczne
jakość
wino
fermrntowane produkty winiarskie
by-products
quality
wine
fermented wine products
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-11
Progress in understanding the relationships between surface mechanics, microstructure and pitting corrosion of multiphase alloys
VINCENT VIGNAL
nr katalogowy: 31576
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Chromatographic analysis of products of ethanol fermentation of corn mashes Analiza chromatograficzna produktów fermentacji etanolowej zacierów kukurydzianych
Joanna Kawa-Rygielska
Elżbieta Pląskowska
Hanna Gołębiowska
nr katalogowy: 85704
10.12916/przemchem.2014.1228
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
Metso's full-scope automation delivers results
nr katalogowy: 62766
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-9
Właściwości ochronne i aplikacyjne pigmentowanych systemów samorozwarstwiających się
EWA LANGER
HELENA KUCZYŃSKA
ELŻBIETA KAMIŃSKA-TARNAWSKA
nr katalogowy: 62191
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-9
System diagnostyczny wybranych modułów tekturnicy
STANISŁAW K . MUSIELAK
JERZY G. KASPRZYK
nr katalogowy: 79180
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-3
Novel experimental setup for the determination of the photocatalytic stability and activity of pigments and coatings
MATTHIAS WANNER
RALF NOTHHELFER-RICHTER
THADEUS SCHAUER
nr katalogowy: 34122
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-12
The propagation of the electromagnetic field emitted by medical equipment
Anna KOZIOROWSKA1
Dorota ADYDAN-KIDACKA
Patrycja KOPACZ
Robert KRASOWSKI
nr katalogowy: 129301
10.15199/48.2020.12.44
electromagnetic field
medical equipment
magnetotherapy
pole elektromagnetyczne
urządzenia medyczne
magnetoterapia
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-9
Poza wyobraźnią. Fukushima oraz problem oceny ryzyka
nr katalogowy: 62080
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
The quantitative assessment of porosity and cracks in TBC systems by use automatic image analysis
GRZEGORZ MOSKAL
nr katalogowy: 37800
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Korzystny wpływ powłok CaO w procesach wysokotemperaturowego utleniania stopów na bazie niklu lub kobaltu
AIDROUS H.
CIENIEK Ł.
HALEM N.
KUSIŃSKI J.
PETOT C.
PETOT-ERVAS G.
nr katalogowy: 84272
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Contribution to the modelling of illuminance and irradiance daily courses
Stanislav DARULA
Richard KITTLER
nr katalogowy: 37088
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-9
Artykuł miesiąca – czerwiec 2022
Marcin Karabin
nr katalogowy: 139395
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
Numeryczna analiza konwersji mocy pompującej w laserze typu VECSEL
Adam Kacper SOKÓŁ
Robert Piotr SARZAŁA
nr katalogowy: 80130
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-2
Ozon w wyjaławianiu i oczyszczaniu podłoży fermentacyjnych
Piotr Dziugan
Krzysztof Krosowiak
Krzysztof Śmigielski
Katarzyna Dziedziczak
nr katalogowy: 33416
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-5
Zastosowanie materiałów nanokrystalicznych w budowie czujników magnetoimpedancjnych
Francisco ALVES
nr katalogowy: 11706
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Refermentacja piwa w butelkach - niedoceniana technologia z wielkim potencjałem
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 118721
10.15199/64.2019.1-2.3
refermentacja
wtórna fermentacja
piwo
fermentacja w butelkach
refermentation
secondary fermentation
beer
fermentation in bottles
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-9
Artykuł miesiąca – czerwiec 2022
Marcin Karabin
nr katalogowy: 139395
AURA 2021-11
Granice planetarne i zrównoważona przyszłość ludzkości
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 134402
10.15199/2.2021.11.2
granice planetarne
rozwój zrównoważony
różnorodność biologiczna
zmiany klimatu
planetary boundaries
sustainable development
biodiversity
climate change
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-10
Influence of the impulse voltage on the residual charge
Ryszard KACPRZYK
Adam PELESZ
nr katalogowy: 101217
10.15199/48.2016.10.30
GAZETA CUKROWNICZA 2010-5
Możliwości wytwarzania biogazu w procesie fermentacji metanowej wysłodków buraczanych Część II: Fermentacja półciągła wysłodków buraczanych
Bożenna Połeć
Andrzej Baryga
Tomasz Szymański
Wanda Wołyńska
Andrzej Toboła
nr katalogowy: 54629
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-2
Hot corrosion resistance of γ-TiAl alloy during oxidation in hydrochloric atmosphere
JOANNA MAŁECKA
nr katalogowy: 74464
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-6
Analiza wpływu filozofii TQM na zarządzanie łańcuchem dostaw - przegląd literatury
Dominik ZIMON
nr katalogowy: 106570
10.15199/48.2017.6.3
TQM
łańcuch dostaw
logistyka
jakość
TQM
supply chain
logistics
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-5
Impact of Signal Features on Machine Learning-Based Tool Condition Classification in the Milling Chipboard Process
Agata PRZYBYŚ-MAŁACZEK
Karol SZYMANOWSKI
Jarosław KUREK
nr katalogowy: 148642
10.15199/48.2024.05.57
Istotność cech sygnału
monitorowanie stanu narzędzia
uczenie maszynowe
frezowanie płyty wiórowej
signal features importance
tool state monitoring
machine learning
milling chipboard
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-10
Austriacka szkoła ochrony przeciwporażeniowej
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 145587
10.15199/74.2023.10.8
bezpieczeństwo elektryczne
ochrona przeciwporażeniowa
electrical safety
shock protection
PACKAGING REVIEW 2024-3
ROLE OF AFFORDANCES IN PACKAGING DESIGNING
ZUZANNA ZYSIEK
nr katalogowy: 150718
10.15199/42.2024.3.3
affordances
utility
packaging designing
paper packaging
plastic packaging
afordancje
opakowania
użyteczność
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-9
Swivel bending
Jan MORAVEC
nr katalogowy: 92932
10.15199/24.2015.9.6
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Asynchronous eiectromotor controller tuned through CARLA method (Regulator do asynchronicznego silnika elektrycznego dostrajany za pomocą metody CARLA)
T. Brezina
M. Turek
nr katalogowy: 1179
PACKAGING REVIEW 2024-1
ON THE SAFETY OF PACKAGING AND PACKAGED PRODUCT
nr katalogowy: 147839
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
PD pulse burst characteristics in differently aged transformer oils under AC conditions
JUNHAO LI
YANMING LI
GUOLI WANG
Martin D. JUDD
nr katalogowy: 60093
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-2
Evaluation of how low frequency magnetic field 50 Hz affect living cells
Dariusz SZTAFROWSKI
Zbigniew WRÓBLEWSKI
Marcin ŁUKASZEWICZ
nr katalogowy: 57862
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Drożdże i ich metabolity w procesie fermentacji alkoholowej
Justyna Anna Rębas
nr katalogowy: 132370
10.15199/64.2021.3.2
drożdże
fermentacja alkoholowa
zacier
etanol
yeast
alcoholic fermentation
mash
ethanol
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Drożdże i ich metabolity w procesie fermentacji alkoholowej
Justyna Anna Rębas
nr katalogowy: 132370
10.15199/64.2021.3.2
drożdże
fermentacja alkoholowa
zacier
etanol
yeast
alcoholic fermentation
mash
ethanol
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-12
Wpływ stałego pola magnetycznego na fermentację metanową komunalnych osadów ściekowych
Marcin Zieliński
Marcin Dębowski
Joanna Kazimierowicz
nr katalogowy: 135056
10.15199/17.2021.12.2
komunalne osady ściekowe
stabilizacja beztlenowa
fermentacja metanowa
stałe pole magnetyczne
biogaz
metan
municipal sewage sludge
anaerobic stabilization
methane fermentation
constant magnetic field
biogas
methane
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-5
A study of nonlinear processes in space plasmas
Housseyn Tazrout
Aicha Flitti
nr katalogowy: 131567
10.15199/48.2021.05.09
Space plasmas
computer simulation
PIC codes
ESW solitary waves
plazma kosmiczna
zjawiska nieliniowe
model Couranta-Friedricha-Lewy'ego
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-3
Thermodynamic analysis of Fe, Ni, Zn - methanol system
JACEK BANAŚ
URSZULA LELEK-BORKOWSKA
nr katalogowy: 75535
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Influence of strain rate and deformation temperature on the microstructure of Inconel X750 superalloy
Andrzej Nowotnik
Jan Sieniawski
Grażyna Mrówka-Nowotnik
Arkadiusz Onyszko
nr katalogowy: 52747
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
Why alfa-activity diagrams, alfa-nets and s-nets are good models of production processes?
Agnieszka LASOTA
nr katalogowy: 64231
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-5
Wykorzystanie ciepła odpadowego do ograniczenia strat ciepła dachów pneumatycznych stosowanych w biogazowniach
TOMASZ JANUSZ TELESZEWSKI
MIROSŁAW ŻUKOWSKI
nr katalogowy: 113771
10.15199/9.2018.5.1
biogaz
biogazownia
komora fermentacyjna
dachy pneumatyczne
ciepło odpadowe
biogas
biogas plant
fermentation chamber
pneumatic roof
waste heat
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Q-learned controller performance of asynchronous eiectromotor (Charakterystyki regulatora asynchronicznego silnika elektrycznego dostrojonego metodą Q-learning)
T. Marada
T. Bfezina
nr katalogowy: 1128
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-7
Overview of the plant-based synthesis of metal and metal oxide nanoparticles and their potential application in the formation of protective coatings
Alicja Duda
Bartosz Kopyciński
nr katalogowy: 144008
10.15199/40.2023.7.2
biosynthesis
nanomaterials
powder metallurgy
paints
varnishes
protective coatings
green chemistry
biosynteza
nanomateriały
metalurgia proszków
farby
lakiery
powłoki ochronne
zielona chemia
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-7
Overview of the plant-based synthesis of metal and metal oxide nanoparticles and their potential application in the formation of protective coatings
Alicja Duda
Bartosz Kopyciński
nr katalogowy: 144008
10.15199/40.2023.7.2
biosynthesis
nanomaterials
powder metallurgy
paints
varnishes
protective coatings
green chemistry
biosynteza
nanomateriały
metalurgia proszków
farby
lakiery
powłoki ochronne
zielona chemia
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-7
Overview of the plant-based synthesis of metal and metal oxide nanoparticles and their potential application in the formation of protective coatings
Alicja Duda
Bartosz Kopyciński
nr katalogowy: 144008
10.15199/40.2023.7.2
biosynthesis
nanomaterials
powder metallurgy
paints
varnishes
protective coatings
green chemistry
biosynteza
nanomateriały
metalurgia proszków
farby
lakiery
powłoki ochronne
zielona chemia
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-7
Overview of the plant-based synthesis of metal and metal oxide nanoparticles and their potential application in the formation of protective coatings
Alicja Duda
Bartosz Kopyciński
nr katalogowy: 144008
10.15199/40.2023.7.2
biosynthesis
nanomaterials
powder metallurgy
paints
varnishes
protective coatings
green chemistry
biosynteza
nanomateriały
metalurgia proszków
farby
lakiery
powłoki ochronne
zielona chemia
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-7
Overview of the plant-based synthesis of metal and metal oxide nanoparticles and their potential application in the formation of protective coatings
Alicja Duda
Bartosz Kopyciński
nr katalogowy: 144008
10.15199/40.2023.7.2
biosynthesis
nanomaterials
powder metallurgy
paints
varnishes
protective coatings
green chemistry
biosynteza
nanomateriały
metalurgia proszków
farby
lakiery
powłoki ochronne
zielona chemia
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-3
Understanding HVDC/FACTS Controller's Sustainable Development & Comparative Analyses of GTO, GCT, IGBT, MTO, ETO, MCT and MOSFET Operations
Badr Mesned Alshammari
Tariq Masood
Muhammad Tajammal Chughtai
Samer Karim
nr katalogowy: 125243
10.15199/48.2020.03.25
diode
transistor
thyristor
FACTS Devices
elementy elektroniczne
układy energoelektroniki
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-5
Przemysł 4.0 - trendy i wyzwania dla przedsiębiorstwa z branży metalurgicznej
Sandra GRABOWSKA
nr katalogowy: 120440
10.15199/24.2019.5.5
Przemysł 4.0
proces produkcyjny
innowacje
transformacja przemysłu
Industry 4.0
production process
innovation
industry transformation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-3
Surowce i procesy w produkcji paliw dla ogniw paliwowych
Witold Warowny
Michał Duszyński
nr katalogowy: 58212
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Siarczek dimetylu (DMS) w piwie - od surowca do produktu gotowego. Cz. 3
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 112838
10.15199/64.2018.3.1
DMS
piwo
DMSO
fermentacja
drożdże
skład brzeczki
DMS
beer
DMSO
fermentation
yeast
composition of wort
AURA 2021-2
Gnojowica świńska – wartościowy substrat do produkcji biogazu rolniczego
Grzegorz WAŁOWSKI
nr katalogowy: 130601
10.15199/2.2021.2.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Fractional electric model of sintered ash from coal and biomass
Janusz JANICZEK
Tomasz JANICZEK
Dorota NOWAK-WOŹNY
Wiesław RYBAK
nr katalogowy: 76343
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-10
Surface charge influence on the flashover voltage of composite insulator model working at HVDC
Adam PELESZ
nr katalogowy: 101218
10.15199/48.2016.10.31
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-10
Quality estimation for models of a generalized Wiener process
Anatolii PASHKO
Iurii V. KRAK
Olga VASYLYK
Olga SYNIAVSKA
Vitalina M. PUHACH
Liudmyla S. SHEVCHENKO
Zbigniew OMIOTEK
Assel MUSSABEKOVA
Doszhon BAITUSSUPOV
nr katalogowy: 128254
10.15199/48.2020.10.16
generalized Wiener process
Hurst parameter
simulation of sub-Gaussian processes
uogólniony proces Wienera
parametr Hursta
symulacja procesów sub-gaussowskich
OPAKOWANIE 2007-I
Middleware and Its Role in Supporting Management of Logistic Processes
Bartosz Jacyna
Łukasz Musialski
nr katalogowy: 25087
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-5
Systemy UBIAS dla zadań kognitywnej interpretacji i analizy danych obrazowych
Lidia OGIELA
nr katalogowy: 34922
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Bentonit - kopalina stosowana do klarowania win oraz soków owocowych
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 47057
OPAKOWANIE 2014-10
Packaging carbon footprint
HANNA ŻAKOWSKA
GRZEGORZ GANCZEWSKI
CAISA JOHANSSON
CARMEN SANCHEZ
ELENA BOBU
GUSTAAF SCHOUKENS
KENNERT JOHANSSON
SONJA JAMNICKI
nr katalogowy: 87402
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-11
The level of BIM implementation among construction engineers in the Silesian agglomeration
Jacek Nawrot
Izabela Major
nr katalogowy: 151560
10.15199/33.2024.11.15
technologia BIM
automatyzacja i robotyzacja procesów budowlanych
BIM technology
automation and robotization of construction processes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Wykorzystanie materiałów odpadowych i produktów ubocznych z rolnictwa i przemysłu w procesie biosyntezy polihydroksyalkanianów (PHA). Przegląd literatury
Alicja Michalczyk
nr katalogowy: 151023
10.15199/62.2024.10.6
polihydroksyalkaniany (PHA)
fermentacja bakteryjna
produkty odpadowe
biopolimery biodegradowalne
polyhydroxyalkanoates (PHAs)
bacterial fermentation
waste products
biodegradable biopolymers
GOSPODARKA WODNA 2007-6
Nowe metody kształcenia administracji w gospodarce wodnej?
nr katalogowy: 26952
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-8
FRONTIER SCIENCE IN A QUANTUM EXPERIMENT: AEgIS AT CERN
Georgy Kornakov
Jakub Zieliński
nr katalogowy: 145074
10.15199/13.2023.8.6
ON traps
Rydberg atoms
antimatter
CERN
antihydrogen
weak equivalence principle
pułapki jonowe
atomy Rydberga
antymateria
CERN
antywodór
zasada słabej równoważności
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Zmiany składu lotnych związków zachodzące w napoju mieszanym podczas fermentacji przy zastosowaniu dostępnego w handlu szczepu drożdży
Wenchao Cai
Fengxian Tang
Chunhui Shan
Liping Yang
Qin Zhang
Xinxin Zhao
Ming Ning
nr katalogowy: 115532
10.15199/62.2018.8.32
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Review of techniques for measurement of magnetostriction in electrical steels and progress towards standardisation
Masao YABUMOTO
nr katalogowy: 41112
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Sources of information in the field of electromagnetism and occupational safety: bibliometric and altmetric data
Witold SYGOCKI
Ewa KORZENIEWSKA
nr katalogowy: 103223
10.15199/48.2017.01.51
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Reactive extraction of 1,3-propanediol from the fermentation broth Wydzielanie 1,3-propanodiolu z brzeczki fermentacyjnej metodą ekstrakcji reaktywnej
Krzysztof Alejski
Ireneusz Miesiąc
Beata Rukowicz
Mikołaj Szóstak
nr katalogowy: 105747
10.15199/62.2017.5.35
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Miód - najstarsza substancja słodząca - zastosowanie w przemyśle fermentacyjnym
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 38929
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Miód - najstarsza substancja słodząca - zastosowanie w przemyśle fermentacyjnym
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 36243
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Bioróżnorodność mikroorganizmów w procesie produkcji wina metodą spontaniczną
Paulina Bogdan
Hubert Antolak
nr katalogowy: 120731
10.15199/64.2019.5-6.1
wino
bioróżnorodność
mikroorganizmy
fermentacja spontaniczna
wine
biodiversity
microorganisms
spontanous fermentation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Pumpernikiel - połączenie tradycji i współczesnych oczekiwań
Dominika Olszak-Ossowska
Małgorzata Majcher
Marek Gierlik
nr katalogowy: 125850
pumpernikiel
pieczywo
zakwas
fermentacja
wypiek
mąka pełnoziarnista
błonnik
pumpernickel bread
bread
leaven
fermentation
baking
wholegrain flour
fibre
GOSPODARKA WODNA 2017-6
Termomonitoring procesów filtracyjno-erozyjnych w zaporach i wałach przeciwpowodziowych - dotychczasowy rozwój oraz kluczowe zagadnienia aplikacyjne
KRZYSZTOF RADZICKI
nr katalogowy: 106416
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-12
BADANIA NAD NOWYMI MATERIAŁAMI KRYSTALIZATOROWYMI DO ODLEWANIA CIĄGŁEGO STOPÓW ALUMINIUM SERII 6XXX
GRZEGORZ KIESIEWICZ
PAWEŁ KWAŚNIEWSKI
SZYMON KORDASZEWSKI
TADEUSZ KNYCH
ANDRZEJ MAMALA
WOJCIECH ŚCIĘŻOR
RADOSŁAW KOWAL
JUSTYNA GRZEBINOGA
KRYSTIAN FRANCZAK
ARTUR KAWECKI
nr katalogowy: 95717
10.15 199/67.2015.12.18
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Modification of Petri nets modeling production processes when quality control is introduced
Agnieszka LASOTA
Andrei KARATKEVICH
nr katalogowy: 63920
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Chłodzenie magnetyczne - wybrane rozwiązania
ADAM RUCIŃSKI
nr katalogowy: 87499
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Mathematical Models of Transformers for Electromagnetic Transient Processes Simulation
Oksana HOHOLYUK
Liliana BYCZKOWSKA-LIPIŃSKA
nr katalogowy: 40242
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
A review of homogenous ensemble methods on the classification of breast cancer data
Nur Farahaina Idris
Mohd Arfian Ismail
nr katalogowy: 147101
10.15199/48.2024.01.21
ensemble
bagging
boosting
breast cancer
zespół
pakowanie
wzmacnianie
rak piersi
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-4
PERSPECTIVES FOR THE DEVELOPMENT OF ROBOTIZATION IN ENTERPRISES
KATARZYNA ANTOSZ
nr katalogowy: 129769
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-4
PERSPECTIVES FOR THE DEVELOPMENT OF ROBOTIZATION IN ENTERPRISES
KATARZYNA ANTOSZ
nr katalogowy: 129769
OPAKOWANIE 2018-12
Zrównoważone pozyskiwanie aluminium
nr katalogowy: 117935
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
HISTORIA POLSKIEJ SEKCJI IEEE (W ZARYSIE)
Ryszard Jachowicz
nr katalogowy: 140727
10.15199/13.2022.11.2
IEEE
Polska Sekcja IEEE (PS IEEE)
IEEE
IEEE Poland Section (IEEE PS)
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
HISTORIA POLSKIEJ SEKCJI IEEE (W ZARYSIE)
Ryszard Jachowicz
nr katalogowy: 140727
10.15199/13.2022.11.2
IEEE
Polska Sekcja IEEE (PS IEEE)
IEEE
IEEE Poland Section (IEEE PS)
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-3
Sole endotermiczne jako materiały przemiany fazowej stosowane w tekstyliach
Iwona Frydrych
Anna Dąbrowska
nr katalogowy: 66796
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
Z PERSPEKTYWY NIECO PONAD 15 LAT DZIAŁALNOŚCI ODDZIAŁU IEEE GDAŃSK COMPUTER SOCIETY (CHAPTER C16) NA WYDZIALE ELEKTRONIKI, TELEKOMUNIKACJI I INFORMATYKI, POLITECHNIKI GDAŃSKIEJ
Bożena Kostek
Józef Woźniak
nr katalogowy: 140729
10.15199/13.2022.11.4
Oddział IEEE Gdańsk Computer Society (Chapter C16)
Zarząd Oddziału
działalność Oddziału
perspektywa działań i aktywności w przyszłości
EEE Gdańsk Computer Society Chapter C16
Chapter Board
Chapter activities
vision for future activities
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
Z PERSPEKTYWY NIECO PONAD 15 LAT DZIAŁALNOŚCI ODDZIAŁU IEEE GDAŃSK COMPUTER SOCIETY (CHAPTER C16) NA WYDZIALE ELEKTRONIKI, TELEKOMUNIKACJI I INFORMATYKI, POLITECHNIKI GDAŃSKIEJ
Bożena Kostek
Józef Woźniak
nr katalogowy: 140729
10.15199/13.2022.11.4
Oddział IEEE Gdańsk Computer Society (Chapter C16)
Zarząd Oddziału
działalność Oddziału
perspektywa działań i aktywności w przyszłości
EEE Gdańsk Computer Society Chapter C16
Chapter Board
Chapter activities
vision for future activities
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
FPGA implementation of the Predator-Prey algorithm with adrenalin boost based on a Spiking Neural Network
Igor Karoń
Karol Gugała
Janusz Pochmara
Andrzej Rybarczyk
nr katalogowy: 64768
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Badania nad produkcją cydrów z możliwością zastosowania metody ciągłej
Sylwia Bonin
Wiesław Wzorek
Marek Pawlaczyk
nr katalogowy: 38924
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-6
Z prasy zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 141042
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH