Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
OPAKOWANIE 2009-I
Health Safety of Materials and Articles Intended to Come into Contact With Food
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 42511
OPAKOWANIE 2009-2
Preferencje dotyczące wartości promocyjnej opakowań do mleka
Małgorzata Mika
nr katalogowy: 41626
OPAKOWANIE 2017-11
BADANIA I ROZWÓJ: Rozwój rynku oraz kierunki innowacji opakowań aerozolowych
ANNA FITRZYK
nr katalogowy: 110605
10.15199/42.2017.11.1
OPAKOWANIE 2010-12
Jakość opakowań transportowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 56153
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Możliwości w zakresie stosowania substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 123018
OPAKOWANIE 2008-I
Post Consumer PET Recycling in Europe 2006
nr katalogowy: 34044
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-3
Charakterystyka oraz segmentacja rynku serwetek papierowych w Polsce, Szwecji i Niemczech
Dorota Szymańska
nr katalogowy: 59616
PACKAGING REVIEW 2023-4
STUDY OF OPERATIONAL (CONSUMER) PROPERTIES OF PAPER NAPKINS
HAVENKO SVITLANA
DOVHANYCH VALENTYNA
LABETSKA MARTA
nr katalogowy: 146803
10.15199/42.2023.4.3
issue products
paper napkins
consumer properties
flexographic printing
quality
produkty tissu
serwetki papierowe
właściwości konsumenckie
druk fleksograficzny
jakość
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Analiza zastosowania aromatów w produktach spożywczych
Emilia Janiszewska-Turak
Natalia Roman
nr katalogowy: 120365
10.15199/65.2019.5.5
aromaty spożywcze
produkty spożywcze
analiza rynku
badanie konsumenckie
food flavors
food products
market analysis
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Higiena w zakładach produkcji sierpień 2024 l tom 78 żywności – na co zwrócić szczególną uwagę?
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 150097
10.15199/65.2024.8.3
bezpieczeństwo żywności
higiena produkcji
strefy higieniczne
monitoring środowiska
food safety
production hygiene
hygienic zoning
environmental monitoring
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-2
Próba oceny jakości innowacyjnych rozwiązań dotyczących reklamacji w ustawie o prawach konsumenta z 2014 roku
Krzysztof ZYMONIK
nr katalogowy: 104173
10.15199/48.2017.2.3
OPAKOWANIE 2010-9
Pakowanie produktów spożywczych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 54380
OPAKOWANIE 2009-2
Możliwości wykorzystania opakowań jednostkowych jako nośnika "sales promotions"
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel - Homa
nr katalogowy: 41627
OPAKOWANIE 2017-6
BADANIA I ROZWÓJ: Starszy konsument wyzwaniem dla branży opakowań produktów spożywczych Older consumer as a challenge for the food packaging industry
Jarosław Świda
nr katalogowy: 106518
10.15199/42.2017.6.1
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-6
Digital radio modem operating in a 433 MHz band with an innovative front-end circuit
Cezary Worek
Łukasz Krzak
Dominik Nowak
nr katalogowy: 85123
10.15199/ELE-2014-046
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
The Poles on the path towards sustainable consumption
Ewa Mazur-Wierzbicka
nr katalogowy: 101715
10.15199/65.2016.10.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Domestic Consumption Profiler (DCP) with Distributed Pricing Model Framework to Optimize Load Management in Smart Grids
Rana Muneeb Hassan
nr katalogowy: 148973
10.15199/48.2024.06.12
Consumption profiling
load management
pricing framework
domestic profiling
load optimization
Profilowanie zużycia
zarządzanie obciążeniem
ramy cenowe
profilowanie krajowe
optymalizacja obciążenia
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zachowania konsumenckie kobiet i mężczyzn
Paweł Jurowczyk
nr katalogowy: 111720
10.15199/65.2018.1.3
zachowania konsumentów
płeć
produkty spożywcze
consumer behavior
gender
food products
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
The softer, the better!
Bartek Stawicki
Bartosz Kostrzewa
nr katalogowy: 142443
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-1
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 21181
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Akceptacja konsumencka żywności utrwalanej innowacyjnymi metodami
Bartosz Kruszewski
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
nr katalogowy: 113396
innowacyjne techniki utrwalania
konsumencka akceptacja
edukacja konsumentów
innovative technics of preservation
consumer acceptance
consumer education
OPAKOWANIE 2017-5
Kierunki rozwoju opakowań uwzględniające potrzeby konsumentów
Agnieszka Cholewa-Wójcik
Agnieszka Kawecka
nr katalogowy: 106041
10.15199/42.2017.5.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Opakowania stosowane do chłodzonej żywności wygodnej
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 118695
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-1
Zjonizowany organiczno- -mineralny nawóz "stymjod"
Adam Jeznach
nr katalogowy: 96069
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Oznaczanie wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w wyrobach konsumenckich jako element oceny bezpieczeństwa ich użytkowania
Aleksandra Łaciak
Agnieszka Dałek
nr katalogowy: 136469
10.15199/60.2022.1.1
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA)
GC-MS/MS
PN-EN 17132:2019-10.
polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs)
GC-MS/ MS
PN-EN 17132:2019-10.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Oznaczanie wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w wyrobach konsumenckich jako element oceny bezpieczeństwa ich użytkowania
Aleksandra Łaciak
Agnieszka Dałek
nr katalogowy: 136469
10.15199/60.2022.1.1
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA)
GC-MS/MS
PN-EN 17132:2019-10.
polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs)
GC-MS/ MS
PN-EN 17132:2019-10.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Standardowa wymiana danych z kontrahentami za pomocą EDI i Internetu
J. Szablewski
H. Schalk
nr katalogowy: 7233
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Requirements Specification Language
Michał Smiałek
Albert Ambroziewicz
Jacek Bojarski
Wiktor Nowakowski
Tomasz Straszak
nr katalogowy: 30388
OPAKOWANIE 2005-1
Obecnie dostępne są już także papierowe torebki typu wciśnij i zamknij (Click & Close Bags)
Marian Feldman
nr katalogowy: 11079
OPAKOWANIE 2005-1
Obecnie dostępne są już także papierowe torebki typu wciśnij i zamknij (Click & Close Bags)
Marian Feldman
nr katalogowy: 11079
OPAKOWANIE 2016-4
Pierwsza w Europie butelka z mieszanki biopolimerowej
nr katalogowy: 98061
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-9
Special requirements for freeze-thaw resistance of concrete in PWR nuclear civil works
Tomasz Piotrowski
Wioletta Jackiewicz-Rek
Piotr Prochoń
Luc Courard
Alain Jeanpierre
nr katalogowy: 100867
10.15199/33.2016.09.36
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
An analysis of power supply reliability indexes in the selected distribution company
Zbigniew ŁUKASIK
Jacek KOZYRA
Aldona KUŚMIŃSKA-FIJAŁKOWSKA
nr katalogowy: 125683
10.15199/48.2020.04.28
Spółka dystrybucyjna
System elektroenergetyczny
SAIDI
SAIFI.
Distribution company
Power system
SAIDI
SAIFI
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-2
Nowości techniki
nr katalogowy: 33198
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Zarządzanie kategorią produktów
WACŁAW SZYMANOWSKI
nr katalogowy: 29252
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-3
Polskie akcenty w Las Vegas
Józef Trzionka/Erwin Halentz
nr katalogowy: 136805
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Methodology and tool for systematic software development with requirements-based cases
Michał ŚMIAŁEK
Albert AMBROZIEWICZ
Jacek BOJARSKI
Wiktor NOWAKOWSKI
Tomasz STRASZAK
nr katalogowy: 55529
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-8
The Application of Kernel Density Estimation for Aided the Process of Locating Sources of Voltage Fluctuations
Piotr KUWAŁEK
nr katalogowy: 121588
10.15199/48.2019.08.18
kernel density estimation
voltage variation
voltage fluctuations indices
source of disturbance
power quality
estymator ja˛drowy ge˛stos´ci
wahania napie˛cia
wskaz´niki wahan´ napie˛cia
z´ródło zaburzen´
jakos´c´ energii elektrycznej
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Variable Speed Drive (VSD) - towards modern industry and electric power systems
Sylwester ROBAK
Jacek WASILEWSKI
Paweł DAWIDOWSKI
Marcin SZEWCZYK
nr katalogowy: 98817
10.15199/48.2016.06.41
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-6-7
Omówienie badań dla masek medycznych na zgodność z normą EN 14683:2019+AC
Aleksandra Rosłonek
Natalia Gutowska
Radosław Dziuba
nr katalogowy: 127209
10.15199/60.2020.06-07.2
tekstylia
maski medyczne
spunbond
meltblown
wyroby medyczne
COVID-2019
textiles
medical masks
spunbond
meltblown
medical devices
COVID-2019
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-1
IFA POZOSTAJE W BERLINIE
nr katalogowy: 141636
OPAKOWANIE 2007-10
Zmiany organizacyjne w koncernie Stora Enso
nr katalogowy: 30694
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
OPAKOWANIE 2008-7
Idea LITE4U
nr katalogowy: 36894
OPAKOWANIE 2007-I
The Packaging Industry in Sweden
Bo Wallteg
nr katalogowy: 25076
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-4
Papier nia w Kluczach poza Kimberly-Clark Consumer Europe
nr katalogowy: 76064
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
Ceny papieru toaletowego a nawyki konsumenckie
ADAM KUŹMICKI
nr katalogowy: 118735
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Charakterystyka sensoryki opakowań
Halina Podsiadło
Anna Chud
nr katalogowy: 108784
10.15199/65.2017.8.6
opakowania
sensoryka
artykuły spożywcze
packaging
sensory
food
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-7-8
Computer banks of product data as a factor to improve the efficiency of their study
JAROSŁAW I. ZAIATS
nr katalogowy: 121785
10.15199/60.2019.07-08.1
data bank
product
content
functions
purpose
structure
bank danych
produkt
treść
funkcje
cel
struktura
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-11
Determinanty zachowań konsumentów indywidualnych i cechy rynku suplementów diety w Polsce
Katarzyna HYS
nr katalogowy: 123578
10.15199/46.2019.11.1
suplementy diety
zachowania konsumentów
cechy rynku
dietary supplements
consumer behaviours
features of the Polish dietary supplements market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Trendy konsumenckie – czy przemysł spożywczy spełnia oczekiwania konsumentów
Joanna Markowska
nr katalogowy: 151416
10.15199/65.2024.11.2
trendy w przemyśle spożywczym
innowacje
bezpieczeństwo żywności
preferencje konsumentów
food industry trends
innovation
food safety
consumer preferences
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Trendy konsumenckie – czy przemysł spożywczy spełnia oczekiwania konsumentów
Joanna Markowska
nr katalogowy: 151416
10.15199/65.2024.11.2
trendy w przemyśle spożywczym
innowacje
bezpieczeństwo żywności
preferencje konsumentów
food industry trends
innovation
food safety
consumer preferences
OPAKOWANIE 2008-I
UK Awards Shoot for the Stars
Mary Murphy
nr katalogowy: 34054
OPAKOWANIE 2007-I
The Convenience Factor
Nicole Zampino
nr katalogowy: 25077
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Forum Sprzedaży McLane Polska
Renata Gasparska
nr katalogowy: 23345
OPAKOWANIE 2022-8
„Nagle każdy stał się baristą”
nr katalogowy: 139121
OPAKOWANIE 2020-2
Packaging spectrum: Opakowania w świetle założeń GOZ i SUP
Katarzyna Samsonowska
nr katalogowy: 125168
10.15199/42.2020.2.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Lokalni producenci, rodzime firmy z tradycją, rolnicy – komu i dlaczego ufają polscy konsumenci?
nr katalogowy: 129753
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Kompatybilność elektromagnetyczna przemysłowych sieci komunikacyjnych związanych z bezpieczeństwem
Tadeusz MISSALA
nr katalogowy: 50466
OPAKOWANIE 2012-9e
Packaging and lifestyle
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 71161
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Exploring the Visual Cognitive Features on the Design of Car Based on the Theory of Eye-Tracking Technology
Yu-Ming CHANG
Chiung-Pei CHU
Min-Yuan MA
nr katalogowy: 74346
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Analiza preferencji konsumentów kawy odnośnie stopnia jej prażenia
Anna Gątarska
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143825
10.15199/65.2023.6.5
kawa
prażenie
preferencje konsumenckie
cechy organoleptyczne
coffee
roasting
consumer preferences
organoleptic features
OPAKOWANIE 2008-I
Four Big Ideas in Packaging
Nicole Zampino
nr katalogowy: 34041
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Trendy w technologii aktywnych opakowań żywności ze szczególnym uwzględnieniem produktów owocowo-warzywnych
nr katalogowy: 30755
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Nowe produkty w branży owocowej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 38254
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-8
Analiza polskich przepisów prawa dotyczących ochrony przed hałasem w budownictwie
Elżbieta Nowicka
nr katalogowy: 150130
10.15199/33.2024.08.09
wymagania akustyczne
warunki techniczne
klasa akustyczna
acoustical requirements
technical requirements
acoustical class
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-8
Analiza polskich przepisów prawa dotyczących ochrony przed hałasem w budownictwie
Elżbieta Nowicka
nr katalogowy: 150130
10.15199/33.2024.08.09
wymagania akustyczne
warunki techniczne
klasa akustyczna
acoustical requirements
technical requirements
acoustical class
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-9
Analysis of Heat Flow Distribution in the Room with Installed
CHRISTINA KOZAK
OLENA SAVCHENKO
VASYL ZHELYK
nr katalogowy: 86482
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
OPAKOWANIE 2008-7
Wydział Opakowań Giętkich do Artykułów Konsumpcyjnych Grupy Mondi (Mondi Consumer Flexibles) ustanowił nowy standard wygody dla opakowań pożywienia dla zwierząt domowych
nr katalogowy: 36889
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-1
IFA POZOSTAJE W BERLINIE
nr katalogowy: 141636
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-9
Determining the reactivity of concrete aggregates for Nuclear Power Plant concrete structures
Wioletta Jackiewicz-Rek
Tomasz Piotrowski
Alain Jeanpierre
Luc Courard
nr katalogowy: 100868
10.15199/33.2016.09.37
PACKAGING REVIEW 2024-1
ADDITIVE MANUFACTURING TECHNOLOGY FOR MODERN PACKAGING
ADRIAN DOMIŃSKI
KHADAR DUALE
TOMASZ KONIECZNY
PIOTR KURCOK
MAREK KOWALCZUK
JOANNA RYDZ
ALEXANDER GRUNDMANN
SIMON T. KAYSSER
nr katalogowy: 147836
10.15199/42.2024.1.1
intelligent/smart packaging
three-dimensional (3D) printing
additive manufacturing
material extrusion
polyhydroxyalkanoate
polylactide
polyester
inteligentne opakowanie
druk trójwymiarowy (3D)
produkcja przyrostowa
wytłaczanie materiału
polihydroksyalkanian
polilaktyd
poliester
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
The operation modes of a power-efficient system of control of a pumping plant variable-frequency electric drive
Viktoriya KOVALCHUK
Tetyana KORENKOVA
nr katalogowy: 123714
10.15199/48.2019.12.32
power-efficient control
variable-frequency electric drive
pumping plant
parameters of the hydraulic system.
sterowanie energooszczędne
napęd elektryczny o zmiennej częstotliwości
pompownia
parametry układu hydraulicznego
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Criteria influencing a design of artificial lighting
Josef LINDA
Lukáš HURT
nr katalogowy: 37099
PACKAGING REVIEW 2024-3
ROLE OF AFFORDANCES IN PACKAGING DESIGNING
ZUZANNA ZYSIEK
nr katalogowy: 150718
10.15199/42.2024.3.3
affordances
utility
packaging designing
paper packaging
plastic packaging
afordancje
opakowania
użyteczność
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-2
LIFE IN A CLIMATE-IMPACTED FUTURE
nr katalogowy: 142117
PACKAGING REVIEW 2022-3
Transition in packaging at Fachpack 2022
Anna Naruszko
nr katalogowy: 139741
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Composite language for representing reusable and traceable software assets
Michał S´MIAŁEK
Albert AMBROZIEWICZ
Jacek BOJARSKI
Wiktor NOWAKOWSKI
Tomasz STRASZAK
nr katalogowy: 49758
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-9
Jednofazowy zasilacz przemysłowy dużej mocy - uwzględnienie wymagań EMC w procesie projektowania
Sławomir LIGENZA
Waldemar RACZKO
Jakub WARZECHA
nr katalogowy: 30132
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-5
experimental methods of metal forming
MIROSLAV GREGER
LUBOMIR ČIŽEK
ADAM HERNAS
nr katalogowy: 35422
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Propozycja nowych wymagań świetlnych dla urządzeń oświetlania głównego tramwaju
Krzysztof STYPUŁKOWSKI
nr katalogowy: 59136
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-7-8
The research results of physico-mechanical properties of hiking shoes
MYKHAILO STEFANYK
IRYNA YEMCHENKO
NATALIIA POPOVYCH
nr katalogowy: 121786
10.15199/60.2019.07-08.2
hiking footwear
innovative technologies
commodity science
consumer properties of footwear
obuwie turystyczne
innowacyjne technologie
towaroznawstwo
właściwości użytkowe obuwia
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Application of Neural Networks to Voltage Fluctuations Measurement - Neural Networks Flickermeter
Marcin SZLOSEK
nr katalogowy: 39618
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-2
Legal requirements for certification of materials, machinery and equipment used in underground mine works, and problems in purchasing practice – a case study
Mirosław Mocek
Tomasz Malurdy
Grzegorz Moskal
Lesław Gajda
nr katalogowy: 147250
10.15199/40.2024.2.2
product certification
mining company
legal and practical aspects
certyfikacja wyrobów
przedsiębiorstwo górnicze
aspekty prawne i praktyczne
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
The softer, the better!
Bartek Stawicki
Bartosz Kostrzewa
nr katalogowy: 142443
OPAKOWANIE 2010-7
Konsumencka ocena kartonowych opakowań jednostkowych do mleka
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52981
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Thin toroidal superconducting magnetic energy storage (SMES) with tilted coils: magnetic fields, forces and support system requirements
Yuriy VASETSKY
Iryna MAZURENKO
Yuriy ARISTOV
nr katalogowy: 30378
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-10
Pairwise comparisons in IT system security analysis
PAWEŁ DYMORA
MIROSŁAW MAZUREK
nr katalogowy: 116694
10.15199/13.2018.10.6
data security
audit
inconsistency
bezpieczeństwo danych
audyt
niespójność danych
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Aromaty w żywności - wymagania prawne, zmiany w przepisach
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 120362
10.15199/65.2019.5.2
aromaty spożywcze
EFSA
przepisy prawne
food flavourings
EFSA
legislation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-4
Basic principles of technological object's touch registration during machining materials
Gregory S. TYMCHYK
Volodymyr I. SKYTSIOUK
Tatiana R. KLOTCHKO
Andrzej KOTYRA
Azat TURGUNBEKOV
Saule SMAILOVA
nr katalogowy: 119490
10.15199/48.2019.04.19
technological objects
electromagnetic field
Pandan zone
manufacturing process.
obiekty technologiczne
pole elektromagnetyczne
strefa Pandana
proces produkcji
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-9
Szyby zespolone w systemach fasadowych
Andrzej Ambroziak
nr katalogowy: 115940
10.15199/33.2018.09.13
szyby zespolone
systemy fasadowe
wymagania techniczne.
window panel
façade systems
technical requirements.
OPAKOWANIE 2014-9
Opticom ustala hierarchię producentów i marek tektury opakowaniowej
nr katalogowy: 86699
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-12
Prawa konsumenta - obowiązki sprzedawcy
nr katalogowy: 88632
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-7
Strategia zarządzania łańcuchem dostaw FMCG
Mateusz Boruta
nr katalogowy: 45694
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Wyposażenie techniczne magazynów przetwórstwa spożywczego
Adam Wojciechowski
nr katalogowy: 48046
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Ocena konsumencka i rola nauki w przemyśle mięsnym
nr katalogowy: 68845
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-1
CES 2015
nr katalogowy: 89180
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Sygnały o technice
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 130282
AUTO MOTO SERWIS 2019-8
Bez części ani rusz
nr katalogowy: 136001
OPAKOWANIE 2010-12
Trendy innowacyjne w sektorze opakowań jednostkowych
Magdalena Ankiel-Homa
Natalia Czaja - Jagielska
nr katalogowy: 56147
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-11
Wymagania GDDKiA dotyczące charakterystyki porów powietrznych w stwardniałych betonach
Aneta Nowak-Michta
nr katalogowy: 117080
10.15199/33.2018.11.19
napowietrzenie
charakterystyka porów powietrznych
beton napowietrzony
beton nawierzchniowy.
air entraining
air void characteristic
air-entrained concrete
pavement concrete.
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-7
Morskie farmy wiatrowe – wymagania dla elektroenergetycznej automatyki zabezpieczeniowej układów wyprowadzenia mocy
Mateusz Szablicki
Piotr Rzepka
Stanisław Pokora
nr katalogowy: 144048
10.15199/74.2023.7.2
morska farma wiatrowa
układ wyprowadzenia mocy
wymagania techniczne
elektroenergetyczna automatyka zabezpieczeniowa
offshore wind farm
power evacuation system
technical requirements
power system protection
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-7
Morskie farmy wiatrowe – wymagania dla elektroenergetycznej automatyki zabezpieczeniowej układów wyprowadzenia mocy
Mateusz Szablicki
Piotr Rzepka
Stanisław Pokora
nr katalogowy: 144048
10.15199/74.2023.7.2
morska farma wiatrowa
układ wyprowadzenia mocy
wymagania techniczne
elektroenergetyczna automatyka zabezpieczeniowa
offshore wind farm
power evacuation system
technical requirements
power system protection
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-2
Legal requirements for certification of materials, machinery and equipment used in underground mine works, and problems in purchasing practice – a case study
Mirosław Mocek
Tomasz Malurdy
Grzegorz Moskal
Lesław Gajda
nr katalogowy: 147250
10.15199/40.2024.2.2
product certification
mining company
legal and practical aspects
certyfikacja wyrobów
przedsiębiorstwo górnicze
aspekty prawne i praktyczne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Termiczny rozkład wielomateriałowych odpadowych opakowań po produktach farmaceutycznych
Katarzyna Klejnowska
Krzysztof Pikoń
Waldemar Ścierski
Andrzej Zajączkowski
nr katalogowy: 122261
10.15199/62.2019.9.11
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Trudny klient w gastronomii
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 149482
gastronomia
obsługa konsumenta
trudny klient
reklamacje
gastronomy
consumer service
difficult customers
complaints
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-1
Środki transportu żywności - wymogi w zakresie dezynfekcji
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 118342
OPAKOWANIE 2010-2
Wykorzystanie opakowań jednostkowych w niezgodnych z etyką działaniach rynkowych
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 50115
OPAKOWANIE 2010-2
Znaczenie działań marketingowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 50112
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-8
Działania wielkich odbiorców na rynku energii
Bogumiła WNUKOWSKA
Paweł PODOLSKI
nr katalogowy: 45644
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Wielka czwórka
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 42282
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Distributed system for electrical power quality improvement
Ryszard KLEMPKA
nr katalogowy: 41150
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Sygnały o technice
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 130282
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-3
Nieetyczne działania detalistów w opiniach nabywców
Agnieszka Izabela BARUK
nr katalogowy: 66286
OPAKOWANIE 2010-6
Tworzywa opakowaniowe a preferencje nabywców (na przykładzie opakowań piwa)
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52560
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
rECC - rational Energy Consumer Control
Dalibor IGREC
Dejan ZILLI
Tomaž DOMAJNKO
Miralem HADŽISELIMOVIĆ
nr katalogowy: 100540
10.15199/48.2016.09.52
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Radiated electromagnetic emission up to 1 GHz of the KNX fixed installation
Dorota TYPAŃSKA
Adam MAĆKOWIAK
Krzysztof SIECZKAREK
nr katalogowy: 92109
10.15199/48.2015.07.11
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-10
Współczesne wymagania i badania przewodów OPGW
January Lech MIKULSKI
nr katalogowy: 87452
10.12915/pe.2014.10.36
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-6
Przegląd bezpieczeństwa użytkowania maszyn w przedsiębiorstwach przemysłowych
Tomasz MAŁYSA
Krzysztof NOWACKI
Teresa LIS
nr katalogowy: 92150
10.15199/24.2015.6.5
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-5
Raport Głównej Komisji Legislacyjnej 1919-2021 za miesiąc 03-04/2021 r.
nr katalogowy: 131909
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Adoption of food safety culture in the dairy industry – a case study of Bel company in Algeria
Nesrine Achour
Amine Ferroukhi
Ratiba Chibani
nr katalogowy: 142881
10.15199/46.2023.2.3
FSSC 22000
ISO 22000
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
kultura bezpieczeństwa żywności
wymagania
certyfikacja
zarządzanie
Globalna Inicjatywa na Rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI)
FSSC 22000
ISO 22000
Food Safety Management System
food safety culture
requirements
certification
management
The Global Food Safety Initiative (GFSI)
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Adoption of food safety culture in the dairy industry – a case study of Bel company in Algeria
Nesrine Achour
Amine Ferroukhi
Ratiba Chibani
nr katalogowy: 142881
10.15199/46.2023.2.3
FSSC 22000
ISO 22000
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
kultura bezpieczeństwa żywności
wymagania
certyfikacja
zarządzanie
Globalna Inicjatywa na Rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI)
FSSC 22000
ISO 22000
Food Safety Management System
food safety culture
requirements
certification
management
The Global Food Safety Initiative (GFSI)
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Adoption of food safety culture in the dairy industry – a case study of Bel company in Algeria
Nesrine Achour
Amine Ferroukhi
Ratiba Chibani
nr katalogowy: 142881
10.15199/46.2023.2.3
FSSC 22000
ISO 22000
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
kultura bezpieczeństwa żywności
wymagania
certyfikacja
zarządzanie
Globalna Inicjatywa na Rzecz Bezpieczeństwa Żywności (GFSI)
FSSC 22000
ISO 22000
Food Safety Management System
food safety culture
requirements
certification
management
The Global Food Safety Initiative (GFSI)
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Wymagania prawne znakowania w ramach trendu "clean label"
Marta Zawadka
nr katalogowy: 119411
10.15199/65.2019.3.3
czysta etykieta
znakowanie
rozporządzenie 1169/2011
clean label
labelling
Regulation 1169/2011
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
System jakości na przykładzie zharmonizowanych Europejskich Wymagań Zdatności do Lotu Wojskowych Statków Powietrznych
Sławomir KLIMASZEWSKI
Sergiusz SZAWŁOWSKI
nr katalogowy: 116053
10.15199/48.2018.9.12
zdatność do lotu
wymagania EMAR
wojskowe statki powietrzne
system jakości
airworthiness
EMAR requirements
military aircraft
quality system
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-4
Quality of hair shampoos differing in the type of basic surfactant
Dobrawa KWAŚNIEWSKA
Daria WIECZOREK
Katarzyna STASZAK
Michalina WOSZCZEK
nr katalogowy: 119885
10.15199/46.2019.4.4
surfactants
quality of hair shampoo
surfaktanty
jakość szamponów do włosów
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-4
Harmonic estimation on a transmission system with large-scale renewable energy sources
Saheed Lekan GBADAMOSI
Nnamdi NWULU1
O.M. BABATUNDE
nr katalogowy: 131018
10.15199/48.2021.04.26
Generation
Harmonics
Power loss
Renewable energy sources
Transmission.
żródła odnawialne
systemy przesyłowe
zawartość harmonicznych
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Zmiany w konsumpcji soku pomarańczowego – analiza czynników determinujących światowy popyt
Mariusz Dziwulski
nr katalogowy: 144730
10.15199/64.2023.4.2
sok pomarańczowy
popyt konsumencki
orange juice
consumer demand
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Ocena zgodności wyrobów z wymaganiami zasadniczymi w zakresie kompatybilności elektromagnetycznej
Andrzej KACZOR
Andrzej WAC-WŁODARCZYK
nr katalogowy: 48790
OPAKOWANIE 2013-11
Evaluation system for selected criteria of plastics
HANNA ŻAKOWSKA
ANDREJ KRŽAN
MARIASTELLA SCANDOLA
IRINA VOEVODINA
PETRA HORVAT
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 80612
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-3
Ryzyko w wymaganiach PN-EN ISO 9001:2015-10 i możliwości ich implementacji w organizacji
Wiesław KLIMCZAK
nr katalogowy: 104591
10.15199/48.2017.3.5
CHŁODNICTWO 2016-10
Ekoprojekt dla urządzeń chłodniczych - nowe wymagania techniczne dla szaf chłodniczych lub mroźniczych, schładzarek lub zamrażarek szokowych, agregatów do chłodzenia cieczy i urządzeń skraplających
Adam Ruciński
nr katalogowy: 101678
10.15199/8.2016.10.1
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Rola międzynarodowych standardów zarządzania w budowaniu relacji w łańcuchach dostaw
Maciej URBANIAK
nr katalogowy: 100033
10.15199/47.2016.7-8.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-1
Design of high efficiency, low noise power supply for automotive audio systems
Jan MORGOS
Michal FRIVALDSKY
Branislav HANKO
nr katalogowy: 129839
10.15199/48.2021.01.18
switching converter
interleaving
current fed push-pull
high-end audio
low noise filter
automotive amplifier power supply
soft switching
zasilacz
samochodowe systemy audio
małe szumy
OPAKOWANIE 2009-2
Opakowanie farmaceutyczne - w trosce o pacjenta
Ewa Jerzyk
Renata Nestorowicz
nr katalogowy: 41630
OPAKOWANIE 2009-8
Wymagania dotyczące opakowań transportowych w gospodarce rynkowej
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 46261
AUTO MOTO SERWIS 2019-8
Bez części ani rusz
nr katalogowy: 136001
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-1
Nowe techniki badań wyrobów włókienniczych powszechnego użytku w aspekcie oceny ich właściwości użytkowych
Patrycja Bąk
Krystyna Wierus
Ewa Gontarska
nr katalogowy: 82169
CHŁODNICTWO 2013-11
Czynniki wpływające na zachowania konsumentów w zakresie wyboru sprzętu chłodniczego w świetle przeprowadzonych badań w województwie lubuskim
Stanisław Urban
Mariola Michałowska
nr katalogowy: 80666
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-3
Krajowy rynek odzieży i jego klienci
Ewa Grandys
Andrzej Grandys
nr katalogowy: 83196
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Demand Side Management Program for Residences in Iran
Mohammad H. MORADI
Mostafa ASADI HamidReza FARIDI
nr katalogowy: 67858
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Modelling and Implementation of ZCS Buck Converter
R.Shenbagalakshmi
T.Sree Renga Raja
nr katalogowy: 76771
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
Energy management in the industry
Bogumiła WNUKOWSKA
nr katalogowy: 96935
10.15199/48.2016.02.35
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ocena konsumencka serów dojrzewających produkowanych z mleka krowiego
Barbara Krzysztofik
Barbara Krochmal-Marczak
nr katalogowy: 134164
10.15199/65.2021.10.8
sery
ocena organoleptyczna
wskaźnik jakości
cheeses
organoleptic evaluation
quality index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Kompatybilność elektromagnetyczna urządzeń elektronicznych przeznaczonych do pracy w przestrzeniach zagrożonych wybuchem
Cezary WOREK
Marcin SZCZURKOWSKI
nr katalogowy: 50472
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-6
Metody badań odporności na ogień powłok i konstrukcji w przemyśle okrętowym.Podstawy prawne i wymagania
GENOWEFA SZYDŁOWSKA-HERBUT
nr katalogowy: 44839
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Budownictwo modułowe jako możliwość elastycznego na wybranych przykładach
Jerzy Pasławski
Kamila Włoch-Surówka
nr katalogowy: 141180
10.15199/33.2022.12.14
etapowanie inwestycji
prefabrykacja
budownictwo modułowe.
investment step by step
modular construction.
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH