Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Ponowna ocena substancji dodatkowych przez EFSA i jej konsekwencje dla producentów żywności
Joanna Gajda‑
Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 116118
10.15199/65.2018.9.5
dodatki do żywności
EFSA
ponowna ocena bezpieczeństwa
ustawodawstwo UE
food additives
EFSA
re-evaluation
EU legislation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Co nowego we wspólnotowym prawie żywnościowym?
nr katalogowy: 31133
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Zanieczyszczenia w żywności przegląd najnowszych zmian prawnych i prac KE oraz EFSA
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
Grażyna Osęka
Marta Zawadka
nr katalogowy: 112316
zanieczyszczenia procesowe
toksyny roślinne
mykotoksyny
alkaloidy
process contaminants
plant toxins
mycotoxins
alkaloids
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 100335
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Zmiany przepisów UE dotyczące substancji dodatkowych i aromatów
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dłużewska
nr katalogowy: 113828
substancje dodatkowe
aromaty
fosforany
koszenila
eter rumowy
food additives
flavourings
phosphates
cochineal
rum ether
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 61409
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Nikiel w środkach spożywczych
Monika Mania
Tomasz Szynal
Maria Wojciechowska-Mazurek
Małgorzata Rebeniak
nr katalogowy: 100999
10.15199/65.2016.8.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Wykorzystywanie tworzyw sztucznych z recyklingu w produkcji opakowań do żywności
Kazimiera Ćwiek-Ludwicka
nr katalogowy: 53819
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
O dodatkach do żywności nieco inaczej
Lech Adamczak
nr katalogowy: 140176
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
O dodatkach do żywności nieco inaczej
Lech Adamczak
nr katalogowy: 140176
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Bezpieczeństwo barwników stosowanych w produkcji żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźma
Martyna Mirkowska
Kazimierz Karłowski
nr katalogowy: 53792
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Aromaty w żywności - wymagania prawne, zmiany w przepisach
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 120362
10.15199/65.2019.5.2
aromaty spożywcze
EFSA
przepisy prawne
food flavourings
EFSA
legislation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Oporność na środki przeciwdrobnoustrojowe, ryzyko rozprzestrzeniania się poprzez transport zwierząt
nr katalogowy: 134739
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Oporność na środki przeciwdrobnoustrojowe, ryzyko rozprzestrzeniania się poprzez transport zwierząt
nr katalogowy: 134739
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Wpływ ponownej oceny EFSA na ustawodawstwo Unii Europejskiej
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźma
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 78770
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Ołów i arsen w żywności
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
nr katalogowy: 93654
10.15199/65.2015.9.9
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
Niewiarygodne naukowo badania nad rakotwórczością kukurydzy genetycznie modyfikowanej NK603
nr katalogowy: 75012
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Zanieczyszczenie żywności kadmem
Maria Wojciechowska-Mazurek
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Agnieszka Strzelecka
Marzena Pawlicka
Krystyna Starska
nr katalogowy: 88425
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Drobnoustroje chorobotwórcze i zatrucia pokarmowe w krajach UE
Anna Zadernowska
Wioleta Chajęcka-Wierzchowska
Marek Zadernowski
nr katalogowy: 72612
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Rozwiane wątpliwości dotyczące bezpieczeństwa aspartamu
nr katalogowy: 30764
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Stanowisko eFB w sprawie wprowadzenia zakazu upraw kukurydzy GMO
nr katalogowy: 32428
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Czarne chmury zbierają się nad dodatkami do żywności z numerami "E" - najlepszym antidotum jest żywność barwiąca
nr katalogowy: 123398
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Zanieczyszczenie rtęcią środków spożywczych
Maria Wojciechowska-Mazurek
Monika Mania
Krystyna Starska
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Marzena Pawlicka
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 80669
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Problemy z GMO
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 71461
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Stewia w świetle regulacji unijnych oraz najnowszych opinii EFSA
Iwona Wiśniewska
Barbara Jaworska-Łuczak
Waldemar Wierzba
nr katalogowy: 59105
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-3
Sytuacja w UEe związana z trudnościami w imporcie surowców paszowych zawierających GMO
nr katalogowy: 33840
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - listopad 2007 r.
nr katalogowy: 32218
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Trafić do nastolatków - Zdrowy tryb życia konsumentów leży w interesie producentów żywności
nr katalogowy: 27783
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Nadzwyczajne zastosowanie neonikotynoidów do ochrony buraków cukrowych w latach 2020/21
nr katalogowy: 134736
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Nadzwyczajne zastosowanie neonikotynoidów do ochrony buraków cukrowych w latach 2020/21
nr katalogowy: 134736
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
GMO za i przeciw
nr katalogowy: 61311
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 91529
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Prawda czy fałsz? Fakty o kawie
nr katalogowy: 138673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
AAK Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
nr katalogowy: 79478
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Europa zbiera doświadczenia z wykorzystania GMO
nr katalogowy: 48393
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Aktualności w branży napojowej - tematem konferencji KIG "PR"
nr katalogowy: 68860
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Enterotoksyny gronkowcowe w żywności
Halina Ścieżyńska
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Magdalena Modzelewska
nr katalogowy: 80061
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Oświadczenia zdrowotne dotyczące składników botanicznych
Grażyna Osęka
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 113829
botanicals
oświadczenia zdrowotne
lista pending
Trybunał Sprawiedliwości
Komisja Europejska
EFSA
ocena naukowa
botanicals
health claims
pending list
Court of Justice of the European Union
European Commission
EFSA
scientific assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-6
Żywność GMO - aspekty prawne
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 45320
AURA 2023-6
Problem tzw. „mikroplastiku” w produktach spożywczych i nie tylko
Piotr Kieroński
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 143550
AURA 2018-5
Wyrok Trybunału z 14 marca 2018 r. w sprawie wprowadzenia do obrotu produktów zawierających genetycznie zmodyfikowaną soję, T - 33/16
Adam Habuda
nr katalogowy: 113755
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Czy zostaną wprowadzone dopuszczalne poziomy arsenu w żywności?
Maria Wojciechowska-Mazurek
Monika Mania
Krystyna Starska
Małgorzata Rebeniak
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 66168
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Uregulowania prawne stosowania GMO w Polsce
Zbigniew Sieradzki
Małgorzata Mazur
Krzysztof Kwiatek
nr katalogowy: 61310
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Zagrożenia związane z żywnością Sondaż konsumencki EFSA
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 57738
OPAKOWANIE 2016-2
Oczyszczanie bisfenolu A w opakowaniach celulozowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością
KAROL BAL
ALICJA KASZUBA
AGNIESZKA KWIECIEŃ
nr katalogowy: 96983
10.15199/42.2016.2.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
"Trendy w dodatkach do wyrobów cukierniczych"
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 64127
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-6
Zmiany unijnej listy substancji aromatycznych i projekt przewodnika o znakowaniu żywności zawierającej aromaty Aromaty w produkcji żywności na terenie UE
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 99232
10.15199/65.2016.6.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Słodycze dla dzieci bez ostrzegawczych informacji
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 66767
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Analiza sytuacji epidemiologicznej na podstawie raportów EFSA
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 132264
10.15199/65.2021.6.2
Campylobacter
Salmonella
STEC
Yersinia
Listeria
zakażenia odżywnościowe
zbiorowe zakażenia pokarmowe
Campylobacter
Salmonella
STEC
Yersinia
Listeria
foodborne infections
food-borne outbreaks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Analiza sytuacji epidemiologicznej na podstawie raportów EFSA
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 132264
10.15199/65.2021.6.2
Campylobacter
Salmonella
STEC
Yersinia
Listeria
zakażenia odżywnościowe
zbiorowe zakażenia pokarmowe
Campylobacter
Salmonella
STEC
Yersinia
Listeria
foodborne infections
food-borne outbreaks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Kadm w środkach spożywczych - celowość obniżenia limitów
Maria Wojciechowska-Mazurek
Monika Mania
Krystyna Starska
Małgorzata Opoka
nr katalogowy: 50156
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Kwasy tłuszczowe omega-3 i nie tylko, czyli dlaczego etykieta ma znaczenie
nr katalogowy: 51878
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Zdrowie w centrum uwagi od dekad – zmiany w prawie żywieniowym
nr katalogowy: 148319
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wykorzystanie wody odpadowej po produkcji skrobi pszennej jako źródła błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 150886
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Wykorzystanie w branży piekarsko-cukierniczej genetycznie modyfikowanych surowców rolnych
Maciej Przeździak
Emilia Waleriańczyk
nr katalogowy: 72843
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Unijne kontrole zapewniają bezpieczeństwo naszej żywności
Marta Angrocka-Krawczyk
nr katalogowy: 70529
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Ważne dla młynarzy planowane zmiany w prawie żywnościowym UE
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137011
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Problemy producentów napojów z butelkami PET
Anna Karwowska
nr katalogowy: 52617
OPAKOWANIE 2010-12
Zastosowanie chromatografi i gazowej i spektrometrii mas do badania migracji benzofenonu i 4-metylobenzofenonu z zadrukowanych opakowań do żywności
Karol Bal
Zbigniew Mielniczuk
Małgorzata Pawlicka
nr katalogowy: 56148
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 125643
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 98028
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
GMO - podsumowanie wydarzeń w 2014 r. w kraju i na świecie
nr katalogowy: 89330
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Prawda czy fałsz? Fakty o kawie
nr katalogowy: 138673
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 143882
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Vitafoods 2012
Bożena Nosecka
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 71065
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Forum mikotoksyn
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 128430
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Szkodliwe przepisy mają się dobrze, czyli rzecz o zakazie GMO w paszach
Stanisław Zięba
nr katalogowy: 66670
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Opakowania z tworzyw sztucznych pochodzących z recyklingu
Marzena Pawlicka
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 112325
10.15199/65.2018.2.6
materiały do kontaktu z żywnością
opakowania żywności
tworzywa sztuczne pochodzące z recyklingu
recykling mechaniczny
food contact materials
food packaging
recycling plastics
mechanical recycling
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Oleje mineralne w opakowaniach do żywności
Katarzyna Samsonowska
Alicja Kaszuba
Monika Kaczmarczyk
nr katalogowy: 115040
10.15199/65.2018.7.5
oleje mineralne
opakowania z papieru i tektury
limity migracji specyficznej
mineral oils
paper and cardboard packaging
limit of specific migration
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Aktualne zagadnienia dotyczące substancji dodatkowych do żywności w Unii Europejskiej
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 124141
10.15199/65.2019.12.2
dodatki do żywności
suplementy diety
ekstrakty warzywne
food additives
food supplements
vegetable extracts
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Glin w żywności - czy powinniśmy się obawiać?
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 118823
10.15199/65.2019.2.7
glin
źródła narażenia
toksyczność
pobranie z dietą
RASFF
aluminium
sources of exposure
toxicity
dietary intake
RASFF
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Akryloamid pod kontrolą
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 83244
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Nowe fakty o ołowiu w środkach spożywczych
Monika Mania
Maria Wojciechowska-Mazurek
Krystyna Starska
Małgorzata Rebeniak
Urszula Biernat
nr katalogowy: 61901
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Humanitaryzm i higiena w procesie uboju trzody chlewnej
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 91532
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Forum mikotoksyn
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 128430
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Zmiany w prawie żywnościowym UE ważne dla przetwórców ziarna zbóż
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 133695
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Zmiany w prawie żywnościowym UE ważne dla przetwórców ziarna zbóż
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 133695
OPAKOWANIE 2014-12
Badania zawartości olejów mineralnych w celulozowych materiałach opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MONIKA KACZMARCZYK
KATARZYNA SAMSONOWSKA
ANNA WÓJCIK
ALICJA KASZUBA
KAROL BAL
nr katalogowy: 88456
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Bezpieczeństwo materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością w UE
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Małgorzata Mazańska
Tomasz Szynal
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 87248
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-4
Reputacja znaków E
nr katalogowy: 65900
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Środki funkcjonalne w produkcji wędlin
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 94527
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Nieznajomość prawa szkodzi
Joanna Obara
nr katalogowy: 94073
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Formaldehyd i inne substancje potencjalnie rakotwórcze
Marzena Pawlicka
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 89205
10.15199/65.2015.1.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Profile składników odżywczych - brakujący element w regulacji oświadczeń
Marta Zawadka
nr katalogowy: 117674
10.15199/65.2018.12.2
profile składników odżywczych
oświadczenia zdrowotne i żywieniowe
rozporządzenie nr 1924/2006
ocena REFIT
nutrient profiles
health and nutrition claims
1924/2006 Regulation
REFIT evaluation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
HMO oligosacharydy mleka ludzkiego
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 117183
10.15199/65.2018.11.7
mleko
prebiotyki
2’
-O-fukozylolaktoza
lakto-N-neotetrasacharyd
milk
prebiotics
2’
-fucosyllactose
lacto-N-neotetraose
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Tradycyjna żywność z państw trzecich
Grażyna Osęka
Marta Zawadka
nr katalogowy: 111721
nowa żywność
tradycyjna żywność z państw trzecich
rozporządzenie 2015/2283
prawo unijne
novel food
traditional foods from third countries
Regulation 2015/2283
EU law
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Metale ciężkie (ołów, kadm i rtęć) oraz cyna w żywności pochodzenia morskiego
Agnieszka Leszczuk-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 109279
10.15199/65.2017.9.5
cyna
konserwy rybne
metale ciężkie
zagrożenie
canned fish product
hazard
heavy metals
tin
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Aktualna sytuacja legislacyjna w UE w zakresie upraw GMO
nr katalogowy: 82305
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Technologie plazmowe do sterylizacji żywności
Maciej Grabowski
Waldemar Dąbrowski
nr katalogowy: 83594
OPAKOWANIE 2013-1
Bisfenol A - naukowe podstawy zakazu stosowania w butelkach do karmienia niemowląt
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 73771
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Rynek świeżych owoców i warzyw - wybrane wymagania dotyczące bezpieczeństwa żywności
Monika Czarnecka-Partyka
Hanna Wachowska
nr katalogowy: 76239
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
"Dodatki do żywności z uwzględnieniem aromatów" Konferencja PFPŻ nt. przepisów dotyczących dodatków do żywności
Marta Stus
nr katalogowy: 59103
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne aktualny stan prawny
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 57025
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Wybrane zagrożenia związane ze spożyciem żywności
Ewa Czarniecka-Skubina
Marlena Pielak
nr katalogowy: 102850
10.15199/65.2016.12.8
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Akryloamid we frytkach i ziemniakach Wciąż aktualne zagrożenie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 99746
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-6
Rynek napojów energetyzujących
Beata Marchand
nr katalogowy: 99229
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
XVIII Międzynarodowe Sympozjum KUPS. Cz. 2 Nauka praktyce: jak zwiększyć innowacyjność branży sokowniczej
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 92021
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-4
Żywność GMO w opinii społeczności miejskiej
Zygmunt Litwińczuk
Monika Molga
nr katalogowy: 90740
10.15199/65.2015.4.6
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Zawartość węglowodorów olejów mineralnych w ziarnie pszenicy i mące pszennej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 114128
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Biologiczne zanieczyszczenia żywności powiadomienia w RASFF
Krystyna Rybińska
Jacek Postupolski
Ewa Ledzion
Jolanta Kurpińska-Jaworska
Małgorzata Szczęsna
nr katalogowy: 61896
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Aspekty środowiskowe i jakości zdrowotnej butelek PET z udziałem surowców z recyklingu
Hanna Żakowska
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 60649
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Nowe składniki żywności przegląd decyzji Komisji Europejskiej. Cz. II
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 60519
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-7
Alkaloidy pirolizydynowe ryzyko występowania w miodach
Małgorzata Materska
Renata Czeczko
Monika Karaś
nr katalogowy: 78241
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Unijny wykaz dodatków do żywności - nowe przepisy dla branży mięsnej
Piotr Szymański
nr katalogowy: 77752
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 52976
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Przełom w pracach KE z zakresu substancji dodatkowych
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 59549
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Jakość mikrobiologiczna żywności w krajach Unii Europejskiej na podstawie doniesień RASFF
Halina Ścieżyńska
Łukasz Mąka
Anna Grochowska
Kamila Pawłowska
Bożena Windyga
Kazimierz Karłowski
nr katalogowy: 56229
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Rtęć w żywności planowane zmiany legislacyjne
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Maria Wojciechowska-Mazurek
nr katalogowy: 102843
10.15199/65.2016.12.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Jak standardy chronią konsumentów i producentów
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 146031
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Aspekty legislacyjne związane z zanieczyszczeniem środków spożywczych pierwiastkami szkodliwymi dla zdrowia w świetle prac Komisji Europejskiej
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Oksana Orshulayk
Ewelina Chabros
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 131435
10.15199/65.2021.4.3
pierwiastki szkodliwe dla zdrowia człowieka
środki spożywcze
najwyższe dopuszczalne poziomy
ustawodawstwo
elements harmful to human health
foodstuffs
maximum permissible levels
legislation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Aspekty legislacyjne związane z zanieczyszczeniem środków spożywczych pierwiastkami szkodliwymi dla zdrowia w świetle prac Komisji Europejskiej
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Oksana Orshulayk
Ewelina Chabros
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 131435
10.15199/65.2021.4.3
pierwiastki szkodliwe dla zdrowia człowieka
środki spożywcze
najwyższe dopuszczalne poziomy
ustawodawstwo
elements harmful to human health
foodstuffs
maximum permissible levels
legislation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Polski rynek Wartość żywieniowa tłuszczów w wyrobach ciastkarskich trwałych
Sylwia Onacik-Gür
Anna Żbikowska
György Karlovits
Milena Kupiec
nr katalogowy: 105834
10.15199/65.2017.5.8
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Stewia - naturalna szansa na zmniejszenie dodatku cukru w żywności i w napojach
Fred Brouns
Anne Potzel
nr katalogowy: 86180
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Skażenie WWA mięsa i wędlin nowe regulacje prawne
Piotr Szymański
Andrzej Borys
nr katalogowy: 73466
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-7
Nieprawidłowości w branży mięsnej jest niestety dużo - stwierdza Stanisław Kowalczyk, Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 61124
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Mercury content in the area of the "Żelazny Most" tailings pond. Zawartość rtęci w środowisku, w rejonie oddziaływania obiektu unieszkodliwiania odpadów wydobywczych "Żelazny Most"
Stanisław Czaban
Roman Kołacz
Zbigniew Dobrzański
Fabiola Bubel
Sebastian Opaliński
Maciej Durkalec
Maciej F. Gruszczyński
nr katalogowy: 77810
OPAKOWANIE 2019-1
Badanie migracji globalnej korków stosowanych w przemyśle spożywczym metodą zanurzeniową
Jakub Wyrostek
Klaudia Kałwa
Ewa Solarska
nr katalogowy: 118302
10.15199/42.2019.1.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Nowe regulacje prawne dotyczące obecności sporyszu i alkaloidów sporyszu w ziarnie zbóż i przetworach zbożowych
Jadwiga Rothkaehl
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 96582
PACKAGING REVIEW 2023-3
THE INTRODUCED AND PLANNED CHANGES IN THE LAW REGARDING FOOD CONTACT MATERIALS
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 145492
10.15199/42.2023.3.3
packaging
food packaging
opakowania
opakowania do żywnośc
PACKAGING REVIEW 2023-3
THE INTRODUCED AND PLANNED CHANGES IN THE LAW REGARDING FOOD CONTACT MATERIALS
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 145492
10.15199/42.2023.3.3
packaging
food packaging
opakowania
opakowania do żywnośc
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zanieczyszczenie żywności węglowodorami olejów mineralnych
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 111725
10.15199/65.2018.1.7
węglowodory olejów mineralnych
węglowodory nasycone olejów mineralnych (MOSH)
węglowodory aromatyczne pochodzenia mineralnego (MOAH)
żywność
materiały przeznaczone do kontaktu z żywnością
mineral oil hydrocarbons
oil saturated hydrocarbons (MOSH)
mineral oil aromatic hydrocarbons (MOAH)
food
food contact materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Kontrola stosowania substancji dodatkowych do żywności w UE - dane z systemu RASFF
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 122450
10.15199/65.2019.9.3
substancje dodatkowe
system RASFF
food additives
RASFF system
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Trendy w produkcji żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 126050
10.15199/65.2020.4.5
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Redukcja ryzyka Regulacje dotyczące minimalizacji zawartości akryloamidu w produktach spożywczych - rozporządzenie Komisji (UE) 2017/2158
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 112121
akryloamid
bezpieczeństwo żywności
poziomy odniesienia
rozporządzenie 2017/2158
środki kontroli/nadzoru
środki minimalizujące.
acrylamide
food safety
benchmark levels
regulation 2017/2158
control measures
mitigation measures.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Porównanie zawartości polifenoli i aktywności przeciwutleniającej wybranych czekolad z prażonego i nieprażonego ziarna kakaowego
Paweł Pawłowski
Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 123065
10.15199/65.2019.10.3
czekolada
czekolada "surowa"
czekolada rubinowa
polifenole
chocolate
"raw" chocolate
ruby chocolate
polyphenol
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Wpływ mikroplastiku na bezpieczeństwo żywności
Dominika Gratkowska-Żmuda
nr katalogowy: 119742
10.15199/64.2019.4.5
tworzywa sztuczne
mikroplastik
woda
piwo
owoce morza
miód
cukier
sól
zanieczyszczenie
plastics
microplastics
water
beer
seafood
honey
sugar
salt
contamination
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Wpływ mikroplastiku na bezpieczeństwo żywności
Dominika Gratkowska-Żmuda
nr katalogowy: 119742
10.15199/64.2019.4.5
tworzywa sztuczne
mikroplastik
woda
piwo
owoce morza
miód
cukier
sól
zanieczyszczenie
plastics
microplastics
water
beer
seafood
honey
sugar
salt
contamination
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Escherichia coli w produktach zbożowo-młynarskich
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 113062
Escherichia coli
EHE C O157:H7
źródła skażenia zboża i mąki
dopuszczalny poziom bakterii coli
Escherichia coli
EHEC O157:H7
sources of grain and flour contamination
acceptable level of coli bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Ocena zawartości wybranych sacharydów w półtwardych serach dojrzewających dostępnych na polskim rynku
Karolina Szymańska
Magdalena Baniewska
Mariusz Śliwiński
Monika Małkowska-Kowalczyk
nr katalogowy: 145689
10.15199/65.2023.10.6
laktoza
galaktoza
glukoza
ser
bezlaktozowe produkty mleczne
lactose
galactose
glucose
cheese
lactose-free dairy products
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH